Bloggtorka

publicerat i Allmänt;
Nu har det varit bloggtorka igen. Har tänkt att uppdatera men inte lagt ner tid på det just nu. I måndags for vi några stycken ut till Matfors för att fiska. Vi surrade lite med mamma och Jim och lånade deras båt. Det var jättemysigt och vattnet var riktigt varmt. Fick ingen bläckfisk denna gång som man fick på pimplingen i vintras, haha! Men jag och D fick en jätteliten abborre roligt att man fick någon napp :). De var dött. Pratade med Jim igår och han fick en stor abborre dagen efter vi var där. Men jag ger inte upp förrän man fått storfisken.

Har pluggat en del juridik också under veckan här. Sitter mest med att fixa ordning alla anteckningar och skit. När allt det är klart är det dags att plugga in. Skulle vara skönt att man blir klar med den tentan snart. Jobbade i tisdags också och imorgon väntar det ett långpass. Kommer jobba 12 h imorgon. Ska bli spännande och se hur trött man är imorgon kväll. Det är bara hem och mysa och se någon film eller så, visar bara tråkväder i helgen.

Sökte även några jobb i helgen och i förrgår efter jobbet ringde en kille från ett försäljningsföretag ute i Timrå som ville att jag skulle komma på en intervju. Var ute i Timrå strax efter nio igår morse. Kände att detta inte är ett jobb för mig, speciellt inte när det handlar om provision. Känner att man vill ha en fast inkomst. Det var ju synd med det kommer nog fler tåg!

I dag for jag och Sofia till Matfors för att bada. Hon ville se hur mamma min och Jim har det i huset så vi for dit och åt lunch och bytte om sedan tog vi bilen till sjön. Var inte så varmt som man hade tänkt. Men årets första dopp fick man i alla fall. Ringde moster min också som har semester så hon, Tommy och lilla kusin Vilma kom också och umgicks med oss :).

Sedan igår har jag fått för mig att börja sälja Partylite. Man skulle få två startpaket om man börjar under Juli-månad. Tänkte börja lite mjukt med att dela ut kataloger bara och ta beställning på så sätt. Sedan kan man åka runt till folk som är intresserad och ha mindre visningar. Har sålt Orilfame under många år men mest sålt till bekanta. Det är roligt att hålla på med sånt här. Det kan bli en bra hobby om inte. Har börjat tagit kontakt med folk redan nu men svårt att få folk att köpa saker denna tid om året, men måste få ihop 3500 kronor under Juli annars får jag inte startpaketen och det måste man ju ha för att börja sälja och visa sina kunder olika produkter så att det även kan lukta på dofterna osv. Men man hoppas verkligen att det går bra. Men det ska inte vara så mycket problem egentligen eftersom det är mycket bra erbjudande i juli :).

Nä nu ska jag fixa saker för morgondagens jobb sedan blir det sängen för en film. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss & Kram

Rännösjön

publicerat i Allmänt;
Om en stund bär det av till Matfors. Vi ska fiska i Rönnösjön, vi ska låna Jim's båt och köra ut till någon udde. Det var hur länge sedan som helst man fiskade (bortsett från pimpling). Det ska bli spännande, hoppas någon av oss får napp :).

Sofia kom en sväng idag också, hon gick för en timme sedan kanske, roligt att träffa henne. Om man är ledig på torsdag och det är fint väder ska vi åka ut på Alnön och bada :). Nu är det dags att packa ner sakerna som ska med. Tessan ringde precis så ska gå bort dit nu.

Puss!

Sommar

publicerat i Allmänt;
Nu är det riktigt sommarväder ute. Helt underbart. Tog en promenad förut och uträttade några ärenden och då fick man känna av på värme. Är helt uttråkad och vet inte vad man ska hitta på, var inne på att plugga juridik men orkar inte det, haha! Ska på macken och posta att brev iaf sedan får man se om bänken här ute är ledig så man kan sola lite. Funderar på att göra pannkakor till middag. Lätt och bra att ta med sig som lunchlåda imorgon.

Hoppas ni alla njuter av vädret. Kram sålänge!

Ny header

publicerat i Allmänt;
Hej alla glada! Nu funderar jag på att göra en ny header, en "sommar-header." Med det menas att det ska bli en ljusare blogg, gillar icke ljusa färger men får se om man får ihop någonting bra. Kommer bara ha den för tillfälligt och återgår nog tillbaka den till den jag har just nu ;).

I dag har man tvättat och städat, blev en sådan fixar-dag. Ska börja jobba snart så då är det bra att man får ordning. Ska jobba på tisdag och då får man se hur arbetveckorna kommer att se ut, längtar till att få jobba :). Har även sökt en massa jobb, hoppas man får en fast anställning. Även om jag älskar mitt jobb som personlig assistent så skulle det vara ännu bättre att få en fast tjänst än att bara jobba som vikarie/extra. Har aldrig tänkt att arbeta inom vården/omsorgen även fast man älskar att arbeta med människor. Det är en aningens stor skillnad att arbeta inom vård än inom design som jag har trott varit mitt kall. Men nu söker jag jobb inom vården och tänker allt mer på det. Kan detta vara mitt kall? Nu blev det cirka 3 ansökningar som personlig assistent. Funderade ett tag på att utbilda mig till undersköterska men fick ingen bra respons på det, med tanke på hur svårt det är att få jobb som det. Där blir man skickad mellan olika ställen.

Med tanke på headern. Är det någon där ute som är duktig på att göra headers? Jag tycker om att göra det själv men inte om man ska testa på någonting nytt - ljusa färger, haha! Har knappt kollat på det ännu men roligt om någon annan kan hjälpa till. Hojta gärna till isåfall. Tänkbara bilder för den nya headern ser ni senare i detta inlägg.

I går umgicks jag med Tessan och vi såg filmen "The roommate" trodde den skulle vara riktig läskig men icke. Fast man ska inte säga att den inte vara spännande. Man satt nog mer helspänd i denna film än vad man gör på en rikig tortyrfilm. I dag umgicks jag med Tessan en sväng också. Vi tog Pärlan till OK för att tanka sedan ner på Willys och till Sibylla, mumma är det men ajabaja. I morgon är det nya tag som gäller. Har gjort matschema för hela veckan!

Nu sitter man och inväntar tröttheten. Förstår inte, de senaste kvällarna har man inte ens känt sig trött. Är helt klarvaken nu också. Jaja, man somnar alltid förr eller senare :). Ha en fortsatt trevlig söndag!




Hmm, jag vet! De svart/vita bilderna är inte direkt ljusa. Det skulle bli en dyster blogg med bara svart/vitt. Men men kanske kan göra en blandning! Får se vad man har för andra bilder. Får göra en prototyp.


Underbart

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla fick en fin och glad midsommarfirande, trots detta väder. Men det är inte vädret som ska spela roll utan det är väl faktiskt sällskapet, eller? Hela släkten var samlad igår, underbart! Man lekte med barnen, åt gott och man fick som alltid en del skratt :). För att vara ärlig kändes det nästan som julafton, med all mat, hela släkten och att vi blev inte i stugan utan i Matfors hos mamma och Jim - vi var även där i julas. Midsommarmaten bestod av fisk, älgkött, sallader, potatissallad, såser, potatis, köttbullar och mycket mer. Det var så gott så ingen kunde röra sig på ett bra tag efter maten.

Idag blir det nog bara lugnt tror jag, inte hört att det ska hända nåt speciellt. Nu på morgonkvisten har man hunnit med frukost med en kopp kaffe. Ska hoppa in i duschen eller badet, får se vad de blir. Fick även två fina överraskningar igår, varav en skattjakt. Men skattjakten tar jag inte upp här, hehe! Men igår innan det begav hemåt sa Jim att han hade någonting till mig. Mamma sa nej typ och moster Maria undrade vad han kan ha hittat på, vi började fundera om han skämtade och skulle komma med en bit kött men så var icke fallet. Jag fick en 500-lapp. Har redan pratat med mamma men då sov han så ska ringa senare och fråga varför man fick så mycket pengar. Han surrade nåt om att han inte fixat Statiol-kortet till mig än som jag skulle få så jag kan tänka bilen "fritt" på hans bekostnad typ. Men att han menade att han inte hunnit fixat det än så att jag fick bensinpengar igår istället :).

Haha

publicerat i Allmänt;
Haha, läste precis igenom det snabba inlägget som skrevs imorse då man var mer död än levande. Såg att det var konstigt skrivet ;). Nu sitter man och taggar för Criminal Minds. Har varit en fullspäckad dag igen. Som ni redan vet var det att skynda sig iväg och köra till mormor. For direkt till Tessan för att vi skulle bege oss till stan, Timrå och avslutade äventyret på Willys i Birsta. Man precis hem när det började ösregna ner. Man fick i sig lite lunch sedan har man inte gjort mycket alls. Känt mig dålig idag med, men känns bättre nu så hoppas man klarar sig från förkylning.

Tessan kom hit en sväng förut och vi satt och surrade och såg Tsunami-dokumentären. Efter att hon gick hem har man suttit vid datorn. Har kollat igenom juridiken också. Måste ju göra tentan men har lagt den på sidan i över två år, inte bra.

Det blir ingen stuga imorgon eftersom det inte blivit klar helt med renoveringen så vi blir i huset i Matfors istället allihop :). Vi ska inte vara där förrän senare men får se om man åker tidigare eller inte. Men det ska bli trevligt. Verkar som det blir lugnt för de flesta.

Tände ljusen förut. Det brinner så fint så!


Sendrag

publicerat i Allmänt;
Aj aj! Vaknade för 10 minuter och skrek av sendrag i vaden. Det finns inge värre. Hade faktiskt ställt klockan på 10. 47 för kände att jag behövde sömn för igår kväll hade jag nog feber och låg och hosta hela natten. Men har man tur kanske förkylningen inte bryter ut. Har inte tid att varken tänka eller bli sjuk nu. Nyvaken och ont såg jag att mormor hade ringt och skulle ringa upp men råkade då ringa mamma, haha! Men ringde i alla fall till mormor sedan och hon ville låna bilen så ska göra mig klar nu och åka till henne om en kvart.

Precis nu ringde Tessan också så ska åka med henne en sväng och uträtta några ärenden. Har inte tid att skriva mycket mer nu. Dags för dusch, frukost sedan fara.

På återseende!

Kram

Talang? Jao

publicerat i Allmänt;
Ibland har man sina YouTube - Moments. Har hitta många bra. Vissa är då allt otroliga och allt för söta. Här nedan kan ni se några klipp.



Tanner Edwards, 6 år dansar och är bara för söt!


Hon är 10 år och sjunger otroligt!


Tanner igen (Inte från America's got talent)

Who's the worst dancer in your family? My dad (haha)

Varning!

publicerat i Allmänt;
Varning! I detta inlägg kommer det att visas en massa bilder!

Nu har man varit och hämtat ljusen hos Tessan, som man har längtat. Har också bestämt mig att jag åker till stugan och fira Midsommar med släkten. Vad ska ni hitta på Midsommar?

Efter Birsta-turen idag blev det lunch, lite latighet och sedan började man dona på här hemma. Nu är man 100 procent nöjd, finally! Har knäppt en massa kort på hur det nu ser ut i lägenheten. Vissa bilder har ni redan sett. Men tänkte ändå lägga upp så ni ser hur hela lägenheten på en och samma gång.

Vardagsrum/Sovrum









På bordet ligger de fina fotoböckerna :)






Försökte att få till en bra bild med belysningen runt "stråna,"men det blev inge vidare bra



Köket








Har fransgardiner hängades i en liten del av dörröppningen!


Hallen










Badrummet












Klädkammaren


Försökte att få till en bra bild med belysningen runt spegeln, men det blev inge vidare bra här heller!






Efter detta inlägg blir det ett skönt bad och självklart ska det vara levande ljus (de nya)! Ha en fortsatt trevlig kväll gott folk!

Kram

Hemma

publicerat i Allmänt;
Nu är man hemma igen efter Birsta-turen med Rebecka. Hon följde med hem en sväng när vi kommit hem, sedan precis när vi kommit in ringer det på dörren. Det är en Mitthems-kille som jag ringt angående spisen och fläkten så nu är det fixat. Själva plattan på fläkten fick jag inte bort och den måste rengöras, den är så vidrig och har inte fått bort den. Den har inte tagits på år. Var så äcklig redan när man flyttade in, blä! Men nu är det skönt när man kan rengöra den. Sedan spisen har varit fel inställd så att när man steker så rinner margarinet/oljan ner mot kanten. Nu kanske det blir lättare att steka maten när det blir jämnt :).

Klev upp 09:40 och satt i bilen vid 09.50 och åt då ingen frukost, har inte ätit nånting än men nu är lunchen snart klar. Precis innan vi for hem gick på Waynes så jag fick köpa min efterlängtande Caffe Latte vanilj. Blev rätt mätt på den och det är mumma. Har ni testat den någongång? Om inte, gör det. Lovar att den är underbar!

Uppdaterar mera när man fått i sig mat och fixat det sista. Kram sålänge!

Filmkväll

publicerat i Allmänt;
Blir snart hämtat för att åka till ännu en filmkväll :). Har inte så mkt att skriva för känns som man varit borta hela dagen idag igen. Strax innan tio imorse kom morfar och vi strosade på i Birsta till ett sedan åt man lunch när man kom hem, sedan kom morfar hit efter hans klippningen för att hämta hans saker som han köpte på Willys. Sedan vid kvart i fyra kom Tessan så for vi till stugan för att kolla läget och vattna blommorna. Efter det var det dags att fixa middag och sedan har de styrts upp ännu en filmkväll som sagt. Sitter nu bara och vänta på att åka så tänkte ta tillfället i akt att uppdatera.

I morgon ska jag nog ta bilen ut till Birsta igen för att lämna tillbaka en bordstablett som jag handlade idag, ska byta den till svart. Lagerhause hade bra erbjudande 6 st för 100 kronor och ändå köper man bara 2. De fanns jättesnygga bilder och vill ha alla färger men det är ju svart som gäller här :P. Har 4 stycken på köksbordet (helt andra som är köpta på Lagerhause för flera år sedan) men ska byta ut en imorgon och köpa fler. Den svarta som köptes idag hamnade på vardagsrumsbordet.

Efter eventuella Birsta-svängen imorrn blir det hem och fixa det sista som jag nämnt här och i tidigare inlägg, sedan är det klart. Bilder på hela lägenheten kommer också att komma upp då. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Puss & Kram

snart så ...

publicerat i Allmänt;
Snart så är allting klart här hemma. Ni har hört det förut men nu är det sant ;-). Sista fixningen bkev bra. Väntar bara på de nya ramarna. Sedan i köket är det nåt som ska fixas imorgon. När de sista är klart kommer bilder upp på hela lägenheten. Ligger i sängen nu och uppdaterar så det får bli ett kort inlägg. Igår tog jag och mormor en trip till birsta för att handla blommor till gravarna. Efter det for vi till matfors och hälsade på kusinen min. Fick busa nån timma. Var hemma strax efter halv fem då blev de middag. Sedan ringde Tessan och frågade om man ville komma och se film och de gjorde jag. Var där vid halv åtta och var hemma vid halv tolv :-). Det var trevligt. Det var Tessan, Alex och David. Vi såg på Insidious eller nåt sånt heter den. Återkommer imorgon :-). Kram

Någon som är intresserad av .... ?

publicerat i Allmänt;
Är det någon som är intresserad av att shoppa lite till sig själv eller kanske du behöver en present till någon? Eller du kanske känner någon som är ute efter något av dessa saker? Be dom kika in och kolla här isåfall. Har några saker som jag vet ska säljas. Har inte tänkt på pris ännu men det kan vi diskutera!

Om ni inte vill kommentera erat intresse här kan ni maila mig på
[email protected]


Guitar Hero Gitarr för PS2




1 st Guitar Hero Metallica - Spel för PS2




1 st Dansmatta för PS2



1 st spel för dansmattan till PS2. Ett av dessa spel!



Tony Hawk Underground-spel för PS2




Boxningssäck (15 kg) och tillhörande handskar. I fint skick och från de bästa och kända varumärket "Casall." Säcken har en kedja så den hängas upp i taket eller en annan lösning!



Boxningssäck-stativ. På detta stativ kan man också montera upp en platta för en boxningsboll.
Det är inte detta stativ men ett liknande! Bilden är lånad från Google.se


Luggen är klippt

publicerat i Allmänt;
Japp, nu har jag klippt till en lugg. Har tänkt på det nu ett tag men sedan har det försvunnit från lilla hjärnan men nu fick jag ett kick här på kvällsidan och då var saxen i högsta högg. Haha nej, det togs inte alls mycket. Hade ju en liten lugg innan som har växt efter att håret "lossnat" troligtvis efter sista färgningen. Har aldrig haft lugg så får inte alls till det. Det ser bra ut i spegeln men på bilderna ser det så glest ut (håret alltså). Sedan är luggen för lång också men mitt hår är lite annorlunda och faller som det vill, vilket kan vara helt olika så då kanske man klipper upp för mycket. Men det måste självklart göras. Kommer att platta luggen lite också!

Förresten har ni sett någon av dessa filmer? "Tolken" och "16 Blocks." Vilken film tror ni är bäst? Man vill ju se båda men dom börjar 22.00 respektive 22.10.

När håret är plattat


Mitt "natuliga" hår


Ser ni hur luggen ser glest ut? Jaja, det var en rolig grej :)


Ni får ha en fortsatt trevlig lördag!


Puss & Kram

Sådärja - Uppdaterat

publicerat i Allmänt;
Då har man gått ut med soporna, varit och handlat, packat upp allting, målat servetthållaren, varit till förrådet med saker och kollat på några ramar. Nu har man mer kraft nu när man fått i sig frukost :). Har nu hållt på och gjort om här hemma har nog inte ens nämnt vad jag handlade i torsdags när jag och mormor var på Birsta? Gjorde en del fynd, fick väldigt mycket för pengarna:

* 2 st lackbord (bytte ut soffbordet till 2 små bord istället)
* 2 st fina ljusstakar för kronljus (ska köpa svarta ljus)
* 2 st svarta speglar som jag har i hallen
* Dekorationsbollar 2 pack (stora och små)
* Dekorationskvistar som nu har fått belysning. Satt dit belysningen som jag hade runt spegeln i klädkammaren
* Ett spiralblock (för mina nya bra recept)
* Svart fransgardin

* Fick med mig lite mat hem från ICA Maxi, köpte även lite naturgodis, men det är inte bra heller väl? Fick känna mig lite nyttig iaf haha. Men idag har jag köpt Cola och riktig choklad ;).

* Har målat en lila vas till svart (där dekorationskvistarna står i)
* Har målat som nämnt den vita servetthållaren svart
* Har målat mer potpurri svart


Kvistarna lyser


De nya bilderna på hyllan som ni ser har inga riktiga ramar utan har använt häftmassa på speglarna ;). Så svårt att hitta kvadratiska ramar i rätt storlek. Detta innebär då också att spegeln i hallen inte finns där eftersom jag bara köpte 2 speglar, haha! Den målade vasen finns också här sedan dekorationsbollar som gömmer dosan till belysningen.


Bilderna, skurhinken och den nya dekorationen till höger om teven. Har nu också flyttat teven i mitten av bänken.







De nya borden



Gjort om även här


Den nymålade potpurrin


De nya ljusstakarna



Speglarna


Dekorationen


De nya dekorationsbollarna (några av dom)


Inköpta spiralblocket



Nymålade servetthållaren


Färsk ananas och nya burkar jag hittade i förrådet, haha!


Fransgardinerna jag köpte var inte alls bra, det var jättekorta så flyttade dom till köket och de andra till vardagsrummet som också dessvärre var för kort eftersom jag klippt dom får de var för långa då. Har nu fått vikt upp panelgardinen i vardagsrummet, inte snyggt! Men men får köpa 4 st nya fransgardiner sedan när man har råd!

Nu har man blandade färger i vardagsrummet: Svart/vitt och afrikans inspiration och färger! Vad tycker ni?




I går blev det pannkakor till middag och det gick inte bra till en början när man var så hungrig. Tappade allting om vartannat haha! Men det var jättegott och serverades med grädde och färska bär.


God morgon

publicerat i Allmänt;
God morgon på er, nu har man haft morgon sedan 06.15. Kunde inte sova för jag var så hungrig och gick inte upp för en macka så nu är man pigg, hehe! Hoppas på att man kan somna till senare under dagen/eftermiddag. Men kan ju passa på att skicka upp en uppdatering här. Tänkte även passa på att gå med soporna och till affären till 8 så man har det gjort iaf. Synd att man inte har bilen hemma nu, mormor har fått låna den så får tillbaka den imorgon, men ska bara handla lite så man kan ju gå ;). Ska fixa mig klar och kolla vad som ska slängas så uppdaterar jag när jag kommer hem, lovar!

På återseende!

Kort inlägg

publicerat i Allmänt;
Blir ett kort inlägg nu och uppdaterar senare om man hinner. Har varit borta flera timmar under dagen, på bibblan och skrivit ut, sedan hälsat på R och R sedan är det tvättstuga nu. Blir middag och städ och stök sedan :).

På återseende!

Utbildning

publicerat i Allmänt;
Har varit på utbildning igår och idag på sjukhuset. Mycket spännande och givande! Det har inte hänt så mycket mer sedan sista uppdateringen. Det går bra med maten men gick och handlade en liten chokladbit idag haha. Bara det inte blir lika mycket som förut och att man inte dricker cola och kaffe på vardagarna och det har jag inte gjort sedan i helgen. Känner mig hungrig hela tiden, för man är inte van denna mat. Äter självklart fortfarande som ätit förut som veg. mat och andra "likadana" rätter. Men fil och allt det där är jag ovan och mår bara illa och blir mer hungrig på det, bara vänta och se om magen vänjer sig. Idag till middag blev det matvete, lövbiff och inlagda morötter. Brände inte biffen så mycket som jag bruka ;P. Stolt!

I morgon blir det en tripp till Birsta. Mormor ville följa med så ska hämta upp henne först. Ska träffa mamma imorgon på Birsta också så hon får se de fina fotoböckerna. Har lite nya planer för hemmet. Ska sitta nu och knåpa ihop några fler ideér.

Mums!


Slappning

publicerat i Allmänt;
Nu har man tid att slappa, blir CSI nu klockan 21. Men idag har man varit effektiv. Brödet, köttbullarna och hamburgarna blev lyckade. Det blev hamburgare till lunch och hemmagjord potatissoppa med de nybakta brödet till middag :). Fick även hem böckerna idag, blev hur nöjd som helst så man vill visa alla nu ;). Orkar inte skriva så mkt mer nu, ska ta mig en dinkelmacka och fortsätta slappa. Lägger upp några bilder från dagen istället.


Annorlunda frukost än vad man är van vid. Hårdbrödsmacka med ost tillsammans med fil, cornflakes och päron!

Dinkelbröd på G

 

Jäsning

 

 

Gräddat och klart. Tog linfrön istället för Vallmofrö på toppen!

 

Köttbullarna är i ugn

 

Potatissoppa

 

Middagen är serverad!

 

Böckerna

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådär :). Nu CSI sedan Medium. Ha en fortsatt trevlig måndag!

Puss och kram!

 

 

Happy

publicerat i Allmänt;
Nu är man riktigt glad trots detta väder. Har varit på Willys och snurrat runt och handlat hemma masssa saker - Nyttiga saker! Var flera månader sedan man handlade för flera hundra samtidigt men nu slutade kvittot på 754 kronor. Då fick man mycket kan jag lova, tycker jag iaf. Massa kött, fisk, grönsaker, frukt, räkor, ost, ägg, potatis, fil, grädde, mjöl och allting för matbrödet som ska bakas idag. Har nu massa köttfärs så ska göra egna köttbullar och hamburgare idag med :). Fick självklart en massa annat saker, det blidde 4 tunga kassar. När man skulle ut med allting så tokregnade det så klart och hade inte parkerat så nära entrén heller. Men bara springa med vagnen, lasta in allting och springa tillbaka med vagnen. Det fortsatte att ösa ner den korta biten hem också men satt i bilen en liten stund innan jag gick inåt med allting. Tappade självklart ut purjolöken på parkeringen men den ska ändå kokas till soppan sedan så det gör ju ingenting :P.

Men det känns iaf skönt. Nu ska man bara plocka undan allting och börja med baket. Har nyss ätit frukost så det får bli senare lunch, då serveras det bakpotatis med hemmagjord skagenröra. Dagens frukost blev fil, hårdbrödsmacka med ost, skalad och tärnad päron med cornflakes. Det gick väl sådär att få i sig det, haha!

Förresten vilket hemskt väder det var i morse, och nej jag grinade inte var för trött för det. Vaknade av en jäkla smäll vid kvart i fem, kunde inte somna om förrän vid sju om inte senare. Men men nu har man inte tid att vara trött.

På återseende!

Sista droppen .....

publicerat i Allmänt;
Sista droppen kaffe ska nu ner för imorgon händer det grejer. Det är dags för Cindys nya livsstil ;). Nu har ni fått läst en del om det men nu har jag slagit näven i bordet och ska kämpa. Det handlar inte om vikten i första hand utan för magkatarren och dess problem. Det kommer bli jobbigt att bara ändra om kosten, se till att göra annan mat och utesluta saker som man älskar: Kaffe, lök, vitlök, choklad m.m. Choklad kommer vara den största kampen men ska inte överdriva så man lessnar utan får hålla sig eller bara köpa sig någonting litet. Kanske dags att börja med "Kexchoklad-dieten" igen, haha! Nej nej men det är maten först och främst. Har ätit och druckit det man aboslut inte ska äta och dricka.

Men nu har man fått ordning på planeringen och ska skriva ut allting imorgon. Har även gjort matschema för hela denna vecka (start imorgon, måndag). Frukosten kommer bli en riktig frukost, inte bara en hårdbrödmacka med lite smör och lite vatten (fängelsemat, I know) men har ätit så lite i många, många år. Men nu har man äckel yoghurt och fil på schemat, blä. Men man får lära sig att äta det. Ska lägga ner päron, bananer, bär och branflakes eller liknande. Kommer även ha 5-6 mål om dagen. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag och eventuellt kvällsifka som jag haft ätit så långt jag kan minnas. Ska klämma in några promenader på veckorna också :).

I går var det med mysigt med att åka till Gudmunsbyn för att kolla på ett litet föl som bara var en vecka gammal. Hade sånt underbart väder. Tessan hämtade mig här sedan for vi dit och träffade massa andra folk. Sedan när vi kom hem parkerade vi bilen och tog med oss Alex ner på Sibylla för att äta. Nu måste man ju få frossa. Sitter även med kaffet nu och choklad ;).

Ikväll blir det film vid 21 sedan sova. För imorgon ska man se till att komma upp i tid för att ta bilen eller cykeln på affären och handla hem den fräscha maten, sedan baka dinkelbröd, gå på bibblan och skriva ut alla papper. Sedan på onsdag tror jag det är ska man på utbildning på sjukhuset igen :). Bjuder på diverse bilder. Ha en fortsatt trevlig söndag.

 

 

 

 

Kram!


Cindy with a bangs?

publicerat i Allmänt;
Gokväll på er alla. Hur är läget med er? Det kan väl inte vara så dåligt i detta underbara väder vi har? Har varit och uträttat en del ärenden idag, sedan tvättat och umgåtts med Rebecka. Har fått lite sol på mig mellan tvätt-springandet också. Har varit inne mestadels nu i några dagar så behövde ut och hitta på någonting.

Äntligen har håret börja växat mer och mer. När jag färgade håret sist måste håret framtill ha lossnat helt enkelt. Har försökt döljt det men nu har det börja växat riktigt, skönt! Det är bättre nu så klart när man har plattat hår men denna lilla "lugg" eller vad man ska kalla det åker fram hela tiden. Skulle man haft platt hår skulle jag nog ha lugg. Det var roligt att se när de hängde för ögonen man är ju inte van det riktigt :P.

Imorgon blir det kanske en tur till Matfors och hälsa på mamma och Jim, dom skulle ha främmande och åka fiska och bada. De hade två båtar nu som tar oss ut till någon udde och mamma sa att det är varmt i vattnet så att folk till och med badar till 10 på kvällarna, härligt :). I fall man åker är det någon som ska fiska. Har inte gjort det på år och dar (om man bortser från pimpling).

Har förresten också hämtat laddaren som blev kvar på jobbet, och då gäller 070-numret igen :).

Man ser lite annorlunda ut eller vad säger ni? Bortse från mitt trötta tryne, hehe



Ha en fortsatt trevlig fredag gott folk.

Puss & Kram


Family & Friends

publicerat i Allmänt;

Nu har man äntligen skickat in fotoböckerna på framkallning. Har suttit rätt intensivt med dom men nu är det klart och resultatet blev mycket lyckad, hoppas det blir lika bra i ”verkligheten.” Är bara nöjd att man tog tag i det. Vill inte ha det till någonting speciellt för man vet vilka ens vänner är och vilken underbar familj man har, men det kan vara fint att ha en sådan bok framme på ett bord likaväl som på en tavelhylla. Måste också medge att det är ett roligt projekt på samma gång, välja layout, färger, bilder osv. Färgen är väl inte så svår att lista ut – Svart, haha!

 

Blev lite fundersam angående måtten på boken, det står att formatet är 20,5 * 20,5 cm. Är det när boken är öppen (alltså ett uppslag)? Då skulle det innebära att boken bara är 10 cm bred när den är stängd, det är mycket pengar för en liten bok. Hoppas formatet 20,5 cm är när boken är stängd och blir då 40 cm i ett uppslag, vad tror ni?

 

Har printscreenat alla bilder (en bok är på 20 sidor). Tänkte lägga upp bilderna här så for ni intresserade ta del av dom :). Gör bara miniatyrbilder nu så får det komma större bilder sedan när man får boken. Det blidde två böcker:

 

1. Family & Friends

 

2. Drömresan (San Diego & Los Angeles)

Sitter och kollar på "Nanny Diaries," har sett den förut och den är helt okej. Blir lite arg på föräldrarna bara. Sedan blir det förhoppningsvis sängen och en skön natt med en massa sömn. Har haft jätteproblem med magmunnen i två dagar nu så det tar knäcken på mig. Tror det är den nya medicinen som måste göra sin rätt innan det blir bättre :). Kram och sov gott!


Very good

publicerat i Allmänt;
I dag har man sovit till strax efter 10, så skönt. Men är dock ändå trött. Har blivit sena nätter/nästan mornar nu de senaste dagarna och vaknat tidigt. Måste se om man kan vända på dygnet, stänga av datorn i tid, lycka till säger jag bara! Vid halv 12 ringde Tessan och frågade om jag kunde hämta henne och Bettan i Nacksta, det var bara att sätta sig i bilen, satt ju ändå vid datorn. Den svängen gick ju inte fort men somnade ändå vid 3 i natt eller så. Ja ja nog snack om det.

Har tagit bilder på Cindys specialare till gardinknoppar, det blev ju riktigt bra. Måste ändå sätta fast det med tejp eller liknande eftersom de är lätta bollar och om gardinstången vill åka ner blir det ändå inte ett stopp. Men det är ju klart ett plus att det blev snyggt :P.

Var även hos Tessan igår på fika under dagen. Hon hade Partylitevisning (öppet hus) så tänkte göra lite sällskap men ville inte dit först eftersom är rädd för att man ska handla någonting. Älskar ljus men har jättemycket redan och gått i flera omgångar till förrådet med ljussaker efter ljussaker för har inte plats med det i lägenheten, haha! Det slutade ändå att man handlade 4 st teljuspaket, det var i allafall rea så gav 229 kronor istället för ordinarie pris på 380 kronor :).

Måste åka till Skönsmon idag och hämta sakerna sedan i fredags. Har mina favoritskor där som man saknar och hårnålar och sminket. Skönt att vara utan smink i flera dagar iaf :). I lördags var jag också till Rebecka och Reneé och spanade in deras nya lya, jättefint var det där. Gick till Fröken Fräken och handlade ett par jättefina blommor som fick stå på köksbordet. Har dock ingen bild på dom!

 

 

 

Vad tycks?

Just ja, kom på att jag bokade tvättid igår. Då blir det alltså tvättstuga vid 3 idag. Får se då hur det blir med sakerna i Skönsmon, Tess sitter på skolan idag och skulle nog sitta till 3 men får åka senare om inte annat då. Men det löser sig i alla fall.

Har även i två dagar suttit en del vid datorn och designar egna fotoböcker på "Extrafilm.se" har varit inne gjort det länge med USA-resan men suttit med det sedan lagt ner det projektet. Nu blir det att beställa har jag bestämt. Håller på med en fin bok nu: "Family & Friends are forever."

Ska sitta med det nu :). Hade gott! Kramar

Bilder

publicerat i Allmänt;
Har lagt in bilderna från igår. Laddar upp några stycken...Enjoy!






Tessan gjorde mitt hår så fint igår. Först plattade hon det sedan gjorde hon några lockar med en fin uppsättning :)

Huvudvärk

publicerat i Allmänt;
Nu ligger man med datorn i sängen med en jäkla huvudvärk. Brukar sällan ha det men nu fungerar inte ens alvedon, var inte full igår men har var slut hela dagen i går med all stress och åt inte så bra heller. Därför man mår som man mår. Men men det bara att gilla läget. Kan vara åska i luften också har jag hört och det kan ju också bidra till värken. Hoppas verkligen inte det bli oväder =/.

För att prata om gårdagen så blidde den riktig lyckad, vi hade jätteroligt allihop. Prat, sång, skratt och utgång. Vi avslutade natten på Kebab City, gud så gott det är. Haha, nu när man nämnde "gud" måste jag berätta någonting riktigt roligt. Jag, Tess och Tessan gick på ICA för att handla för kvällen. När vi stod i kön läste Tessan "De hade sex i kyrkan - anhållen" när hon berättade det för mig började man flina. Kan ju säga att detta spårade ur i kön. Vi asgarvade och vi kunde verkligen inte sluta. Det är svårt att ta det här så det är ingen idé men som sagt skrattade vi som aldrig förr. Detta kommer inte att lämna våra hjärnan på länge , haha!

Som nämnt tidigare var gårdagen hektisk. Fast på jobbet brukar det vara stress hela tiden så det är man ju ändå van. Efter jobbet gick jag och Sandra till Bolaget, Stadium och självklart Ikea (blink blink). De blev lite problem med examenspresent till Tess så fick vänta på att Tessan skulle komma ut till Birsta för att vi skulle gå runt tillsammans och hitta någonting bra. Efter det körde jag hem och var helt slut. Jättehungrig och jättetörstig så halsade i mig mängder av vatten och la mig i sängen för att vila en stund ;). Sov ingenting men bara ligga är skönt. Det visade sig att Tess fick sluta redan vid 3 istället för halv fem så därför fick man skynda sig och packa ner allting som skulle med. Men det gick fin fint.

Fick självklart med mig lite saker från Ikea. Behövde fler svarta galgar för att kunna hänga upp allt i klädlammaren. Mer ljus? Jag vet men det är bra att ha doftfria ljus också och variera. Sedan "bollpåsen" har jag spanat in länge, tycker det är snyggt. Men hade ju en idé bakom detta inköp. Har sagt tidigare om mina special gardinknoppar. De 2 mörkare bollarna som ni ser på bilden ska bli mina nya gardinknoppar ;). Får se om man orkar fixa det senare.

Har nyss pratat med brudarna så ska bli bjuden på Tacos ikväll hos Rebecka och Renée. Veronica ska också komma så det ska bli roligt! Tänkte gå dit tidigare för att spana in deras lya och se om dom behöver hjälp med någonting :).

 

Nu har man druckit kaffe också men huvudvärken är kvar. Kanske ska ta tag i gardinknopparna och dona på lite här hemma så man kanske blir pigg. Ni alla få ha en super-duper bra lördag.

 

Puss & Kram

Cheers

publicerat i Allmänt;
Ville bara posta ett snabbt inlägg. Ikväll blir det att fira gummans examen. Hon har kämpat hårt och har varit jätteduktig så det måste självklart firas i massor. Nu är det dags att bege sig. Ha en bra kväll allesammans.

Skål gumman!

Bilder

publicerat i Allmänt;
Tänkte lägga upp bilder från gårdagens göra här hemma :). Gjorde en till Cindy Specialare igår också som jag glömde nämna. För att "hålla" gardinstången på plats finns det olika gardinknoppar. Jag har 2 stycken olika motiv men har en gardinstångsförlängare och den är mycket smal därför har det inte gått att ha dom uppe, tyvärr! Har jag självklart testat att tejpa fast knoppen på den smala stången men den åkte ner så klart och skrämde skiten ur en ;). Sedan igår kom en lösning. Har en dekorationsboll som kom med någon potpurri eller liknande så gjorde hål i den och nu sitter den på ena sidan av gardinstången :). Måste köpa en till sådan om det finns vill säga. Denna boll är nog inte stabil i sig men man kan tejpa fast den lite så att det blir ett litet stopp iaf.

I går var ju Bettan hit också och vi hade det jättetrevligt som alltid. Såg på film och surrade i massor. Skjutsade hem henne senare på kvällen. Innan hon kom hann jag stryka båda gardinerna och sätta upp dom.

I dag blir det bara lugnt, kanske ska bort till brudarnas nya lägenhet, ska bli spännande och se hur det ser ut :). Ska kliva upp tidigt imorgon och åka jobba några timmar sedan på eftermiddagen blir det att fira Tess för hon har tagit examen. Då åker man i tid till henne senare blir det förfest och utgång med några brudar..Längtar! Sitter och funderar vad man ska dricka. Vin får jag inte i mig längre, inte cider heller för man är riktigt less på det, öl har jag aldrig klarat av att dricka och kommer inte lära mig det heller. Efter 3 klunkar spyr jag, usch. Vad är det som återstår då? Jo, Cindys raggargroggar som blivit döpt av Erik, hehe! Ska kolla upp om någon vill dela en flaska Koskenkorva.

Så här blev de med gardinerna





Dekorationsbollen är på toppen ;)



Ljusstaken är tillbaka



De målade kryddburkarna. Från blått till svart



Ska se vad man ska hitta på till lunch nu. Hoppas ni får en trevlig torsdag.

Trötter

publicerat i Allmänt;
Idag är man riktigt trött. Blev inte ett lika långt pass som var tänkt men det var spännande. Vad är det bästa att göra om man är jättetrött? Svar: Städa. Har nyss torkat golven. Har till och med bytt gardiner i vardagsrummet. Trodde inte att det skulle vara fint att ha panellängder och fransgardiner i mitt vardagsrumsfönster men jag är rätt nöjd :). Ska låta golven torka sedan blir det att stryka skiten, hatar verkligen att stryka men det är lika bra att få det gjort med en gång. Har varit ut med ytterliggare saker till förrådet och hämta in den svarta färgen...igen! Fick ett sug på att måla någonting och vad tog man då? Ni kommer nog att skratta. Men jag har köpt kryddburkar för nåt år sedan så har "refillkryddor" i dom ovanför fläkten. De har blåa lock men målade dom svart då, haha! Illa jag vet men det är jätteroligt att måla. Man tager vad man haver helt enkelt!

Tidigare idag fick jag ett erbjudande följa med till STHLM ikväll och stanna tills fredag. Han som skulle iväg skulle träffa en kompis där. Men det hade varit trevligt, men man jobbar på fredag morgon sedan blir det utgång på kvällen. Tack ändå "vännen" för erbjudandet. En annan gång!

Nu fick jag ett samtal från Bettan och hon frågade om hon fick komma en sväng efter jobbet hennes och det är ju självklart :). Vi ska ner på Willys och handla lite grann. Då kan man även passa på att flytta bilen så att man inte får böter. Eftersom jag inte använder bilen varje dag så står den självklart på samma ställe och det är som jag nämnt tidigare bara 24 h i sträck som man får stå? Lika bra att flytta bilen då och då för att vara på den säkra sidan.

Höll förresten på att glömma vilket otroligt härligt väder vi hade igår kväll, eller not! Usch vad hemskt det var. Jag satt i klädkammaren och grinade en skvätt haha. Tessan va så gullig och ringde och hörde hur det var med mig och det slutade med att hon och Bettan kom och gjorde mig sällskap. Tack mina underbara vänner <3. Förstår inte varför man är rädd egentligen. Men det är nog värst när man är själv, eftersom det går alltid bättre om man är med någon. Tessan skulle skjutsa hem Bettan senare så passade på att följa med då, var rätt mysigt när man satt i bilen ;). 

Orkar inte skriva nå mer nu. Kanske kommer mer text och eventuellt bilder på de som är nytt här hemma senare eller imorgon :). Hoppas ni får en trevlig kväll.

Kram kram