Att man aldrig lär sig

publicerat i Allmänt;
Idag var det dags igen. Jag fiick kväljningar efter kaffet och det resulterade till att jag fick springa på toa men denna gång kom ingenting upp iallafall, fick bara harkla mig några gånger. Kaffet stressar kroppen/magen nåt så otroligt och jag mår inge bra av kaffe alls, men det är svårt att låta bli när det är så jädrans gott. Åt också en stark men ack så god kräftstjärtsröra till lunch med gravad lax och stark mat är inte heller bra. När något sånt här händer brukar jag skärpa mig men jag är rätt fort tillbaka i det "dåliga vanorna" igen. Min mage tycker nog inte om mig, haha. Men jag har bara blivit riktigt dålig tre gånger på alla år jag haft problem. Sist var i januari och nu har jag bara lättare problem då och då, ska inte klaga när man inte har problem jämt.
Jag vet egentligen inte vad som händer eftersom man inte har problem varje dag men jag har bråck på magmunnen vilket dom såg på gastroposkin som jag gjorde för 1,5 år sedan.
Jag har iallafall pluggat lite idag och snart blir det att göra lite middag. Får se vad man hittar på. Ska ta hand om tvätten först.
Ciao!

En tur med morfar :)

publicerat i Allmänt;
Igår gjorde jag och morfar en tur till den nyöppnade vägkrogen i Myre (Pink Ladies). Vilket ställe. inredningen var klockren, musiken var jättebra och maten var gudomlig. Annorlunda stil precis vad som behövs idag, man behöver sticka ut. Rekommenderar alla att åka dit. Vi kom fram tidigt och bestämde oss då för att åka längst Kustvägen. Vi åkte bara bortanfor Skatan, Galtström och ut på E4:an igen. En sväng på 4,5 mil men vilka vackra platser och vägar. Det gjorde inte saken sämre att det var en varm och solig dag. Tack morfar för en trevlig tur.
Jag skulle ha pluggat igår också men det var för fint väder för det så jag och Therese for ut till Krokviken på Alnö för att sedan åka till henne för film, middag och surr. Jag badade till och med igår, vilken chock, haha. Men det var så skönt. Det blidde en mycket trevlig dag.
Idag kan man inte säga att vädret är tipp topp, därför är det en lämplig dag för att hålla sig inomhus, utan dåligt samvete med tända ljus och plugg :).
 

20 år

publicerat i Allmänt;
Den här lediga dagen har bara rusat iväg. Dagen började med att Tessan kom hit och vi åt frukost tillsammans på balkongen. Efter det for vi ut på Alnöbadet och simmade, ack så skönt det var. Vi bastade en liten stund efter också. Jag tog ut mitt friskvårdskort idag, perfekt att man kan utnyttja flera badanläggningar och just Alnöbadet har även ett litet gym som man får ta del av. När jag kom hem blev det lite plugg.
Imorgon efter jobbet blir det en promenad med Therese, ev över bron och sedan ska vi göra en god middag. Jag ska ta fram lax och sedan köpa bakpotatis, skagenröra, sparris, grönsaker mm. Det kommer nog bli gott det :). Ska även bjuda på en lättare dessert.
I år firar jag och Tessan 20 år som vänner. Hon är en av de bästa vännerna man kan ha, vi känner varann utan och innan, finns för varandra i vått och torrt och har många fina minnen tillsammans <3.

Fått förlängning

publicerat i Allmänt;
Jag har haft några fullspäckade dagar av roligheter. Efter jobbet i tisdags for jag till kollegan och min fina vän Maud för att äta middag, jag blev bjuden på skinkstek, sallad och en jättegod sås. Vi umgicks i flera timmar och bara hade det trevlligt.
I onsdags kom Petra och hennes barn på besök i några timmar. Vi hade jättetrevligt. Hennes dotter blev helt förtjust i mitt pysselrum :). Petra fick några saker som jag gjort. Jag gjorde klart dom för månader sedan men nu äntligen fick hon dom. Jag bjöd på lite fika, gjorde en äppelpaj som serverades med vaniljvisp, hade köpt kakor och gjorde en god drink som består av päroncider eller fanta och vaniljglass. Drinken med pärondryck var godare än den med Fanta, jag lovar, det smakar precis som päronsplit. När dom for iväg var det bara att plocka undan och fara iväg på Alnö. Jag och Therese träffades på ICA för att handla middag, det blev rostbiff och lax tillsammans med en god sallad. Vi surrade på och hade det skönt i solen ute på balkongen.
I går kom morfar, han hämtade mig för att vi sedan skulle åka vidare till Birsta. Jag skulle hjälpa han med handling av diverese saker. Vi avslutade på ICA Maxi där han köpte två sallader som vi åt till lunch. När morfar satt på balkongen och började äta var jag inne i köket och gjorde ännu en äppelpaj som jag bjöd på tillsammans vaniljvisp och kaffe. När han for iväg så kom Tessan på fika och för att umgås några timmar. Fullt upp men härliga dagar.
Jag fick ett glatt besked idag också, jag får en månad till på jobbet så jobbar på till sista september :), Så glad.
Det blir att ta tag i plugget ordentligt igen, har en bok till att beställa och sedan blir det bara att läsa och läsa. Jag ger mig inte ska klara det och jag vill klara det.
 

Armageddon

publicerat i
Ligger i soffan och myser framför Armageddon. Ska se om jag klarar att hålla in tårarna, haha. När jag kollar på en film själv kan jag grina mycket men ser man med någon är det svårare. 

Saknar gubben min också så får ha det så mysigt som det går ändå. Räknar ner veckorna nu innan han kommer hem igen. 

Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig lördag.

Beställning

publicerat i Allmänt;
Fått några fler beställningar, bland annat denna tavla. Har gjort några fler och en till mig själv :). Jättesöta!

Rensat & Drömmar

publicerat i
Äntligen har man varvat ner. Att man aldrig lär sig. Att stressa upp när man är helt slut är inte det bästa men det håller inte i sig länge som tur är, efter en timme brukar det vara bra igen. Nu blev mitt humör mycket bättre när älsklingen ringde mitt upp i allt och han hade ingen aning, han kände nog på sig nåt haha, skämt och sido, men det var härligt att prata med han. 
Idag förlängde jag kursen med 3 veckor och det var ett klokt beslut , känner mig lugnare och har till och med pysslat idag efter jobbet - inget plugg. Gjort en beställning klar och påbörjat en annan. 
Känner sedan några dagar tillbaka att jag vill pyssla och dona på hemma igen. Bjuda över familj och vänner på något gott och servera "fint".
Igår rensade jag Facebook igen. Det försvann några personer och en hel del bilder och inlägg. Varför ha folk man aldrig träffar/träffat och aldrig haft kontakt med? Nej, det fnns ingen anledning till det utan det är bara omoget att man vill ha många bara för att. Jag kan erkänna att första tiden när man började med Facebook ville men ha många vänner men det var då, väldigt länge sedan alltså men många är borta för länge sedan. Inlägg som är gammalt och helt obetydande behöver inte heller vara kvar känner jag. Vissa saker vill man ha kvar så klart men mycket kan man ta bort, jag brukar göra det allteftersom. Skönt att göra det och ingenting är av personliga skäl.
Jag har många drömmar. Jag vill resa och uppleva mycket fina saker med T, köpa båt, hus och stuga. Få fast arbete där man jobbar med någonting man trivs med. Lära mig italienska och ta kort för MC (eventuellt). Det finns som sagt många drömmar och alla kan inte slå in men drömma får man ju göra :).
Att resa tycker både jag och T om och jag vill verkligen till Italien en dag, det betyder mycket för mig. Hoppas innerligt att vi åker dit och få uppleva det fina landet tillsammans en vacker dag.
Nu blir det att sova,  jobbet kallar imorgon :). Buona sera!

E-street

publicerat i
Jag och Therese hade trevligt i lördags. Vi var först hemma hos mig och gjorde oss klar och sedan for vi ner på staden för att äta middag på E-street. Deras mat är gudomlig, jag bara älskar deras grillade laxfile. Det blev en lugn men en som nämnt trevlig kväll. 

Grinfärdig

publicerat i Allmänt;
Håller mer eller mindre på att bryta ihop i tårar. Jag sitter helt fast med studierna och det blir bara värre ju mer jag sitter. Har fått totalt slut på energi och allting ska in till helgen och jag ska jobba varenda dag denna vecka. Fick även gå på ett dygnspass igår och gick av imorse. Trött efter det också. Kommer att jobba 8 arbetsdagar på 5. Jobbet kommer alltid före och det är jag själv som tagit på mig studierna, vilket är mitt ansvar. Ska klara av allting.
Svårt bara när det är djupa uppgifter inom ekonomi. Men känns som en liten ljusglimt i det mörka när jag kom fram till problematiken till mina svårigheter. Jag har missat grunden till allt, jag hoppar över grunden och den svårare nivån och hoppar på den avancerade nivån på en gång. Det är inte lätt att man inte fått grunden utan går direkt till att man ska kunna bokföra och göra bokslut mm utan att ens läst om det. Jag skulle sitta igår kväll också men efter att ha jobbat 14,5 timmar gick det inte att koncentrera sig, hade även en natt och en tidig dag på jobbet innan man kunde åka hem.
Känns skönt att skiva av sig. Ska nog lägga mig en stund och vila innan man fortsätter!
 
 
 

Bilbingo

publicerat i
I måndags var jag på bilbingo för första gången. Det var roligt fast varken jag eller Teres vann någonting. Vi har tänkt att åka på det länge och nu blev det av :). Det är inte sista gången man åker på det, nästa gång hoppas jag att man får tuta, haha. 

Idag är jag ledig och är hemma och pluggar. Jag som trodde juridiken var omöjlig men ack så fel man hade. Redovisningen är värre, står helt still och kan inte göra nåt alls. Har hittat en logisk förklaring till det. Man ska ha läst 2 kurser inom företagsekonomi först innan man ska påbörja denna kurs och jag läste dom kurserna för 10 år sedan. Inte så lätt med andra ord när man inte minns nåt direkt men jag ger inte upp så lätt. Ska snart sätta mig igen.

Känns skönt att sommaren har kommit på riktigt nu!