Ett besök på sjukhuset

publicerat i Allmänt;
Idag har jag varit på sjukhuset och tagit EEG och EKG. Ska ta ett dygns EKG så har dosan på magen och elektroder på brösten. Undra hur man ska kunna sova inatt, haha. Det är väldigt sexigt i alla fall, ingen behå kan man ha eftersom elektroderna är i vägen och det "ihåliga" nätet är på ;). Jag tog en promenad till sjukhuset och hem, jätteskönt och det blir en bra promenad. Måste dit imorgon igen och lämna tillbaka utrustningen och "dagboken".
När jag gjorde EEG blev jag helt snurrig när lampan blinkade så hon stängde av den. EEG är att kolla hur hjärnans aktivitet är och EKG är för hjärtats aktivitet. I somras började jag bli svimfärdig och fick en ostabil känsla, det kan vara hjärtat eller hjärnan som orsakar det. Det har blivit bättre så hade tänkt strunta i det men det var gratis och då kunde man likaväl passa på.
 

- 4.1 kg

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Idag har jag hållit på med GI-metoden i en månad och så här ser resultatet ut
- 4.1 kg
6 cm mindre runt magen
 26 % av mitt mål är avklarat.

116 dagar kvar tills jag ska ha nått min målvikt.

:)

"Fifty Shades Of Grey"

publicerat i Allmänt;
Igår började jag läsa den här boken som jag hört så mycket bra om ;). Jag läser den på engelska och den svenska översättningen är "50 nyanser av honom".

28 år idag

publicerat i Allmänt;
Idag fyller man hela 28 år och det innebär att det blir firande idag. Mamma, Jim och Ida kommer. Det har varit mycket firande den senaste veckan. Först Jop's i måndags och i lördags var det bowling och mat med härliga vänner. Efter Södra Berget gick vi hit och umgicks några timmar.
Igår klev man upp tidigt för att fixa för främmande. Mormor, morfar, moster Marlene och kusin Vilma kom igår och jag gjorde min allra första tårta som jag fick eloge för, haha. Gjorde en enkel tårta med sockerkaks tårtbottnar, hallonsylt, tjockt lager med vaniljkräm, grädde överdrag och dekorerade med noblesse och jordgubbar. Sedan bjöd jag på kakor. Sandra och Therese kom igår kväll också för att fika. Jag har fått jättefina blommor, pengar, trisslotter och en jättefin teckning som Vilma gjort till mig.

"Det var mitt gamla jag"

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Jag måste bara berätta en rolig händelse. Igår när jag kommit ut från duschen började jag klä på mig. Rätt var det var så började jag undra vad man kan unna sig för något gott idag och jag såg den där traditionella chokladkakan framför mig. Sedan kom det, jag tänkte:"Det hade jag ätit om jag var mitt gamla jag" och sedan rättade jag till byxorna. Vad hände? Jag vände mig typ om och undrade vem som nyss sa det där, mitt gamla jag? Jag kände inte att jag ville unna mig någonting onyttigt. Är jag inte den där personen längre som vill äta chokladkakan? Jag har förändrats. Är det inte lite roligt?
Det var på något sätt inte konstigt, det är så jag kommer leva, det är min nya livsstil.
 

Färdigutbildad

publicerat i Allmänt;
Jag klarade den sista muntliga examinationen idag och det innebär att jag är färdigutbildad receptionist. Känner mig förväntansfull till att ta nästa steg, att få komma ut på arbetsmarknaden igen. Ska ligga i ordentligt, vill inte flytta från Sundsvall. Ska börja åka till företagen och lämna CV personligen, det är väl bättre det?
Kvällen spenderades på Jops, ack så god mat. Det blev en plankstek och ett glas vin. Den här middagen blev spontan, vi ska ju äta ute och bowla på lördag ett gäng men ville ändå fira lite idag också. Jag och Therese tog en promenad ner till stan och hem och sedan kom Sandra till mig också. Jag bjöd tjejerna på fika. En mycket härlig dag har det varit.
 
 

Fas 2 Nystartfasen

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Har börjat med fas 2 idag. Har ingenting av det jag behöver hemma, haha. Börjar bra. Men resten av den här månaden får bli som den blir, viktigaste är att undvika det dåliga.
Har börjat förstå GI Viktklubbs hemsida. Det står dag för dag vad man kan äta och vad man ska träna. Missade den helt under Fas 1. Men får ta nya tag! Ska börja läsa igeom allting om Fas 2 och om GI i allmänhet.
 
 
 

Nu är det nära!

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Jag har skickat in den sista skriftliga uppgiften och nu återstår bara den muntliga examinationen. Hade bokat in den på onsdag men bokade om den så jag har den redan på måndag kl 11. Om jag klarar den är jag utbildad receptionist. Har i vanlig ordning inte läst på någonting men ska ta tag i det imorgon.
Det går bra nu och livet är underbart <3.
Jag har också tappat 5 cm runt magen.
:)

Det är måttet som räknas

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Jag vill först och främst säga att jag inte riktigt tror på vågen (alltså vikten) även om det är det man tycks mest fokuseras på. Egentligen spelar inte vikten någon roll. Jag väger hellre mer och har "mindre" mage än att jag väger mindre och har större mått runt magen. Fast det är oftast vikten som man stirrar sig fast på, det ska inte förnekas. Men för mig är det ändå måttet som räknas.
Även om det är måttet som räknas för mig har jag ändå en fundering angående vikten. Är 59 kg rätt vikt för mig? Jag menar, jag har ingen aning om hur man skulle se ut då. Min målvikt är 59 kg men det kanske räcker med 62, 63, 64, 65 kg? Jag vill inte bli pinnsmal, det ska finnas någonting att ta på också. Jag kommer "stanna" när jag känner att måttet runt magen känns OK, vad kan jag tänkas väga då 59 kg eller 65 kg?
Det återstår att se helt enkelt!
(Bilden är lånad från Google.se)

-2.2 kg

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
I måndags vägde jag mig igen. Jag har gått ner 2.2 kg på 2 veckor.
Sötsuget är fortfarande borta!
Hungern är det till och från med. Men det beror på att jag äter saker jag inte ska äta (får skylla mig själv). Det kan vara att jag äter fisk med panering på, morötter, smaksatt kvarg. Men jag kan inte slänga all mat jag har. Jag gjorde en rensning och köpte nytt i början men får äta upp det mindre bra livsmedlen för att sedan börja köpa hem det som är 100 % bra.
Men det finns en plussida, jag äter inte hårdbröd längre. Jag har ätit hårdbröd varje dag i flera års tid men det är slut på det nu :). Ska göra mitt eget GI-knäcke och mjukbröd sedan.
 Imorse kickade jag igång dagen med styrketräning och konditionsträning (Zumba). Skönt! Ska snart börja plugga. Har bara en uppgift kvar som jag ska försöka göra klar idag, sedan är det bara den muntliga kvar den 19e.

Gåstavar

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Förra veckan köpte man sig ett par gåstavar. Det är inte dom på bilden, köpte mina på Ö&B för 129 kronor. I måndags invigde jag och Therese dom och dom höll, haha. Det var jätteskönt att gå med dom, det blir en promenad ikväll också.
Är det vuxenpoäng eller pensionärsvarning?
(Bilden är lånad från Google.se)

Shopping

publicerat i Allmänt;
Igår var jag, Tessan och Emilia en sväng på Birsta City. Jag kom hem med 2 ansiktsmasker, servetter, ansiktsrengöring och Flux.
Som ni ser kom en tröja och jackan med hem också. Scarfen och väskan var inte fin i verkligheten så köpte inte dom. Jackan kanske åker tillbaka också, men det känns ändå bra att ha den för då har man som mål att inte gå upp .. igen. Jag kan ha den nu men den kommer att sitta bättre om man går ner lite mer.

I wake up each day stronger than before

publicerat i Allmänt;
 Jag bör tillägga att denna bild som jag infogade i inlägget:"Förändring - Ett inspirerande inlägg" handlar om min hälsa. Jag vaknar upp varje dag starkare än dagen innan. Det innebär att jag mår bättre för varje dag när jag äter så bra som jag gör.
Det handlar inte om att jag mår dåligt på något vis, snarare tvärtom. Folk i min närhet har nog undrat varför jag valde denna bild.
:)

Förändring - Ett inspirerande inlägg

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
GI-böckerna gav mig verkligen inspiration! Ni vet inte hur mycket jag har förändrats i mitt tankesätt. Det är första gången i mitt liv som jag känner mig motiverad till att förbättra min hälsa. Jag känner att GI kommer bli min livsstil resten av livet och jag är inte rädd för det. Oftast blir jag rädd och lägger ner fort när man tänker att man aldrig kommer få äta något gott men nu är jag inte rädd eftersom jag får äta vad jag vill. Jag kommer inte befinna mig i rivstarten hela tiden men jag kommer successivt följa de tre stegen. Efter rivstartens 2-3 veckor börjar jag med nystartsfasen. När jag nått min idealvikt blir det att gå till sista fasen: Balansfasen. Balansfasen ska jag följa jämt sedan.
Jag kommer inte ha några "unnardagar". Varför ska man ha det egentligen? Man lurar bara kroppen jämt och ständigt när man har tanken på att då och då får jag äta det. Det är väl mycket bättre att man inte har såna tankar för då triggar man inte upp suget efter någonting heller. Jag kommer kunna äta vanligt godis, tårta, dricka läsk, absolut. Men det ska inte vara på bestämd tid. När jag fått bukt med mitt sötsug, även om det är som bortlåst nu skall jag inte luras. Jag kommer ge det några veckor, när jag känner mig redo.
Efter det kommer jag kunna köpa en 100 g chokladkaka om jag känner att det går bra med bara en. Blir det för tufft och suget kommer tillbaka, då hade jag fel. Jag var inte redo att testa än, helt enkelt. Men då vet jag, jag skall inte luras. Ska jag ut och äta eller fika med någon kommer jag tänka ett steg längre, försöka undvika socker och kolhydrater eftersom det brukar finnas bra alternativ ute men åker man hem till någon och blir bjuden på tårta kommer jag inte säga nej. Ta en liten bit är det som behövs, om jag känner för det.
Min hunger?
Hungern har jag dessvärre kvar. Men första veckan var hemsk och riktigt så illa är det inte nu.
Mitt sötsug?
Som jag nämnt ovan, sötsuget är som bortblåst. Går jag på affären och ser choklad så tänker jag inte mycket mer på det. Kan lätt gå förbi, vidare till kassan. Inga stopp vid impulsköp fällan - Godiset vid kassan = Tummen upp för Cindy.
Vad kom inspirationen ifrån?
Ola och Ulrika, Sveriges GI experter skriver mycket intressant i början av deras böcker. Ulrika har själv skrivit att hon knappt kunde göra spaghetti vid 20-års ålder. Det gav mig inspiration till tusen. Det är inte omöjligt att ändra sig själv till något bättre. Hon är idag en av Sveriges främsta hälsorådgivare och en inspirationskälla för bra matlagning. Självklart har jag inte tänkt att jag aldrig kan men jag menar just detta med matlagningen och det nyttiga tänket. Allting är förändrats - till det bättre och jag kunde inte vara mer tacksam.

Dekorerade glasburkar

publicerat i Allmänt;
 
Jag har gjort "egna" etiketter till mina glasburkar. Kommer att använda glasburkarna till alla frön, nötter och min hemmagjorda äppelmos och müsli:).

H&M

publicerat i Allmänt;
 
Jeansjackan har jag länge velat ha, H&M har fått in den i år igen. Provade den förra veckan men svårt att bestämma storleken, vet inte hur jag kommer "se ut" efter viktnedgången. Hoppas den finns kvar i sommar.
Förra veckan fick jag ett presentkort av mamma på Birsta City. Jag skulle unna mig någonting fint/någonting jag behövde <3. Ska inte handla upp allting på en gång, roligt att köpa sig någonting när man gått ner lite mer.

Söta servetter

publicerat i Allmänt;
Igår efter jobbet gick jag en sväng på IKEA och fann dessa ursöta servetter. Fick med mig ett paket hem. Köpte också glasburkar med lock och 4 st mini skålar perfekt om man vill servera en liten mängd soja, sweet chilisås eller liknande.
Glasburkarna ska jag ha till min hemmagjorda äppelmos och Müsli. Det kommer hända mycket framöver vad gäller kosten. Ska göra hemmagjorda kryddor, soppor och såser också.
Ett inspirerande inlägg kommer. Jag har fått upp ögonen på så mycket. Stay tuned!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Fick hem dessa böcker från CDON idag. Efter jobbet sprang jag nästan till macken för att få hem dom så fort som möjligt, haha! Fick låna 4 stycken GI-böcker av en kollega förra veckan men gav tillbaka dom igår. 2 av böckerna fastnade jag för, bland att boken till vänster på bilden. Den andra boken har jag aldrig tittat i men gillade det lilla jag såg. Ångrar inte att jag beställde den. Riktig fin bok med mycket gott och nyttigheter. Kan se om jag kan ta några bilder och lägga upp så får ni se.

Salta solroskex med vit choklad och torkade bär

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
 
Dessa ser väl helt underbart goda ut? Funderar på att göra dom om några veckor!
Ingredienser

2 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

½ tsk flingsalt

100 g vit choklad

1 dl torkade gojibär, tranbär, blåbär

 Gör så här

Hetta upp en stekpanna och rosta fröna i någon minut. Strö på salt och lägg på ett bakplåtspapper. Smält chokladen i ett vattenbad och häll över fröna. Strö på bären och ställ kallt. Skär ut bitar med en kniv. Förvara i en burk med lock i kylskåpet.

Secret admirer?

publicerat i Allmänt;
 If world’s time was set on your heartbeat,
I wouldn't miss the chance to catch the infinite
...ever …
kisses from
...
Jag tror att jag fått min första hemliga beundrare!
;)
 
 
 
 

Wok

publicerat i Allmänt;
Har gjort mig en härlig wok med wokgrönsaker, soja, cashewnötter och sweet chilisås (med extra broccoli och morötter).

Nyttigt, gott & enkelt

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
Den nya blendern är jättebra. Förra veckan gjorde jag en god drink med isbitar, vatten och frysta bär!
Nyttigt, gott & enkelt!
Även om det inte är sommar funderar jag på att testa att göra en frappé också ;).

Helgen

publicerat i Allmänt;
I lördags hade vi tjejkväll hos Tess. Det var jättetrevligt. Jag var självklart nykter. Sofia kom till mig innan och vi umgicks, gjorde oss klar och åt middag innan vi begav oss.
Jag är klantig också om ni inte redan visste det (skratt). I fredags efter jobbet skulle jag ta undan disken och när jag öppnade ett skåp så slog jag som upp den och dörren for rakt på min panna. Ack så ont det gjorde. Fick ett märke och en liten bula. Bulan syns lite på bilden ovan, haha.