I'm in heaven

publicerat i Allmänt;
I snart tre månader har jag fått mer problem med kroppen. Utslitning efter träning (Zumba är inte bra för min nacke) och fel säng. Har haft min säng i många år och köpte en bäddmadrass för något år sedan men bestämde mig för ett antal månader sedan att ta bort skyddet på madrassen och bara ha skumgummit. Skumgummit tog jag bort för två månader då jag ville "fräscha" till lite. Jag minns att jag sa till Tess som jag hade i telefonen (när vi båda höll på att dona hemma) om jag får problem med ryggen så får jag vänta med att köpa en ny madrass, men dom kostar en del. Det är själva resårbotten som är kass också. Mamma sa att hon skulle hjälpa mig med en bäddmadrass men illa som det är behöver jag nog en helt ny säng (resårbotten + bäddmadrass).
Vi får se hur det blir, Jysk har rea och man får bäddmadrass med på köpet. Jag har kollat på IKEA för där är dom billigare men jag har hört att deras madrasser inte är bra, men vill inte ha dyrare än vad det behöver vara, speciellt när man ska få hjälp.
Hur som helst måste jag i alla fall ha en ny madrass, min rygg, nacke och svank gör mig tokig snart. Vaknar varje morgon och är helt utmattad och har en ilande känsla. Är orolig ibland vad det är för fel om jag har nåt fel med musklerna. Ska börja ta hand om kroppen nu och vara mer ergonomisk. Sitter mycket vid datorn och det förbättrar inte smärtan. Regelbunda pauser från datorsittandet och stretching ska jag börja med.
Lider av muskelspänningar också sa massageterapeuten. Om en vecka har jag tid hos Atlas Sjukgymnasistik, det var killen från Golv Ettan som rekommenderade dom och nu är min tid äntligen kommen, snart. Hoppas han kan känna att jag har någon nerv som ligger tokigt eller att han kan knäcka till mig ordentligt så att problemen försvinner.
Igår införskaffade jag mig en Yantramatta, också kallad spikmatta. Det är det bästa köpet jag har gjort på länge (förutom datorn, haha). Jag testade den två gånger igår och för en stund sedan. Igår kväll höll jag på att somna, jag kunde inte ens gå. Blev så avslappnad så höll på att falla ihop när jag stod upp. Otäckt att känna så men det är ändå bra för då vet man att det fungerar. Det hettar skönt på ryggen efter, man får igång blodcirkulationen. Jag har sedan jag föddes haft dålig blodcirkulation men igår kom den igång. Jag är en pyjamas människa men i natt sov jag i ett tunt linne och trosor. Det var för varmt och jag är van att frysa varje natt om jag inte har pyjamas. Märkte en annan sak också. Igår kväll var jag inte trött när jag la mig på mattan, men blev riktigt trött efter. Idag när jag la mig på den var jag jättetrött men nu är jag pigg. Otroligt!
Jag ville snabbt ha en matta så köpte den dyraste bara för det, hade kollat lite snabbt på Internet där dom var billigare. Men har bestämt mig för att lämna tillbaka den jag köpte eftersom jag beställde igår från www.attract.nu. Dom har mega rea.
Attract hade en större matta för 150 kr billigare än den jag köpte. Jag har hört att det finns en kudde men har inte sett en sån och tänkte ändå vänta med att köpa en. Kollade självklart på hemsidan och såg att dom hade ett kit som kostar 349 kr men som nu var nedsatt till 29 kr. I kitet ingår en kudde och ringar mm. Imorgon ska jag lämna tillbaka den jag har för att invänta min nya.
"I'm in heaven"
Från Attract.nu

Underbar

publicerat i Allmänt;
Har äntligen fått hem Body Misten från Victoria's Secret. När vi brudar beställde var den här restnoterad men nu är den min.

Uppdatering

publicerat i Allmänt;
Som vanligt går tiden fort och jag hinner inte ens tänka på bloggning. Den här veckan har jag varit med Bettan, varit med Tess på stan och i torsdags var jag i Sandnäset och hade en heldag med mamma och Tessan. Utöver det har jag pluggat, tvättat, städat, putsat fönstren, handlat och tagit mina, nästan dagliga promenader. Det har inte blivit mycket Zumba då det blir inställt pga för få anmälda. Men förhoppningsvis får man prova på Yoga för första gången på tisdag i alla fall.
Detta med att bli hälsosam och nå målvikten går sämre och sämre. Jag har ett sånt sug av sötsaker igen och nu har jag börjat äta naturgodis, vilket jag vet inte alls är nyttigare än vanligt godis. Det känns hur som helst inte bra. Måste verkligen ta tag i det igen. Mitt nya mål som kommer bli sista försöket är att nå min målvikt tills att studierna är slut - den 21 februari 2014. 
Mina mål för 2014
1. Bli utbildad till receptionist
2. Nå min målvikt (60 kg)
3. Få ett jobb som receptionist/Administratör

För övrigt går det framåt med studierna. Är snart klar med den första kursen. Alla uppgifter är inskickade och det är bara den muntliga examinationen kvar som jag har på måndagen den 5 augusti. Det gick bra med alla de första uppgifterna där jag fick betyg, A, B och C. Den sista uppgiften hade jag problem med, alltså Excel. Vi arbetar flitigt med Microsoft Office. Just Excel har jag inte använt mycket i mina dagar. Fick smått panik när jag såg hela uppgiften som var på 1,5 A4.
Efter mycket om och men gick jag på min egen magkänsla men hade inte den blekaste om jag var på rätt spår eller inte då jag inte visste hur det skulle se ut. Fick hjälp från bekanta men gjorde ändå i slutändan som jag själv kände. Kände att jag inte kunde sitta så mycket mer och skickade in uppgiften för att förbereda mig på att komplettera. Två dagar efter är uppgiften rättad, jag fick ett A. Jag blev helt ställd men mycket glad :).
Sitter också och gör klar mina LCHF böcker. Kommer göra en bok för efterrätter och en för mat. Kommer beställa dom i samband med framkallningen av bilderna från Turkietresan.
Just nu sitter jag och väntar på att filmen "Shutter" ska börja (börjar om en timme). Men har det inte så dumt med de tända ljusen. Ska nog fortsätta och designa böckerna medan man inväntar säng och film.
Ciao!

Större än väntat

publicerat i Allmänt;
 Beställde boken "Influence av Mary-Kate och Ashley Olsen". Har inte kollat i den men ville inte ha den för att läsa utan mer som en "detalj". Jag hade förväntat mig att boken skulle vara normalstor men den är större än ett A4. Men men, det blidde bra i alla fall.

Vackert!

publicerat i Allmänt;
I torsdags tog jag och Tessan pärlan och for till min kära mamma som var i husvagnen på Sandnäsets camping. Mamma har haft semester den här veckan medan Jim jobbat. Jag och Tessan for på morgonen och var hemma vid nio på kvällen. Vi hade det jättemysigt och underbart väder. Solen sken, blev lite regn och åska och sedan soligt och varmt igen. Vi spelade spel och bara satt på bryggan och fikade och surrade i timmar :).

Outside studying

publicerat i Allmänt;
Det är underbart att sitta ute och plugga när det är fint ute. Vi har haft många fina dagar nu.

"Vi blev omkörda"

publicerat i Allmänt;
Måste berätta en rätt så rolig sak. För några dagar sedan när jag skulle gå och möta Bettan (hon skulle komma till mig för att plugga). När jag går ner mot brobygget så ser jag en man och en kille, det var nog far och son. Jag gick om dom. När jag en stund senare gått om hör jag mannen säga: "Oj, nu blev vi omkörda...av en träningsmänniska".
Haha vad jag gick och flinade för mig själv. Ni ska bara veta liksom. Men det var väl träningskläderna och att jag gick om dom som det verkade som det. Man tackar och bockar, men en träningsmänniska är jag inte ;).

A pilot? Not really

publicerat i Allmänt;
 
Äntligen hittat ett headset med mikrofon som passar min dator. Jag har en helt ny dator men den hade inte två uttag, en för mikrofon och en för hörlurar. Fick köpa mig ett dyrare headset men behöver en vilket som. Det är för utbildningen. Vi kommer i varje kurs ha muntlig examination.
Känner mig som en pilot i den, haha. Så fult!

Sängkappa

publicerat i Allmänt;
Införskaffade mig en sängkappa idag. Försöker göra rummet ljusare och ljusare. Det har börjat blivit mycket ljusare :).

Fin fint

publicerat i Allmänt;
 
 
Handlat på Apoteket. Duschkräm, handtvål, handkräm och body lotion. Jättefina flaskor! Jag har köpt i svart och vitt men serien finns även i rosa.

HD TV

publicerat i Allmänt;
Här är nya teven. Jim sa att det här också var en 32" men jag tycker den ser så mycket större ut än den andra. Jag tror faktiskt att den är större också, haha. Den den har i alla fall bättre bild eftersom det är en HD TV. Köpte en HDMI kabel i fredags och testade igår att koppla mellan teven och nya datorn. Det gick jättebra. Det kommer bli roligt att se filmer på den nya teven.

Yoga

publicerat i Allmänt;
Imorgon ska jag prova Yoga för första gången i mitt liv, behövligt må jag säga. Men behöver man vara vig? Jag kan inte sitta med benen i kors, haha. Det ska bli intressant i alla fall. Har fortfarande problem med svimfärdigheten och bör kontakta läkaren igen men dom gör väl ingenting.
I torsdags körde jag Zumba igen och efter hälften av passet håller jag på att svimma, kände mest av det vid hopp och snurr? Kan det komma från nacken/ryggen/spänningar?
De blir Yoga imorgon istället för Zumba för att se om kroppen kan bli av med spänningar!
(Bilden är lånad från Google.se)

Så less

publicerat i Allmänt;
Ja, all glädje kan vända fort. Nu låter det som något allvarligt men det är det inte. Men man blir allt bra less. I fredags hade jag som sagt en super bra dag med shopping och "ätar-dagen". Går på Lchf på veckorna men på fredagar och lördagar får jag äta kolhydrater och lite socker.
I alla fall allt var bra tills middagstid. Skulle ta fram för middagen och såg att frysvarorna har börjat tinat? Var bara att skynda ringa till jouren och felanmäla. Mycket fick jag slänga som fisk och kyckling. "Räddade" några saker som jag fick skynda mig och ta till Sandra's frys. Anledningen varför det är så irriterande är för att knappt en vecka sedan for jag och storhandlade så hela kylen och frysen blev full (det var längesedan jag storhandlade sist) också händer det här. Fick slänga saker för flera hundratals kronor.
Securitas som man hamnar till skulle kontakta jouren från Mitthem men dom kom aldrig. Efter 1,5 timme efter mitt samtal ringde jag tillbaka och vad säger dom då? Jo, dom menar att jouren åker inte ut på frys problem? Okej, men så bra att veta det då. Jag fick i flera timmar hålla på att försöka stänga frysen, slog i dörren, fixade listen och göra allt, till slut gick det bra. Men i alla fall, hade jag fått hjälp så hade man kanske kunna rädda lite mat.
Vansinnig är man! Förstod att försäkringen inte skulle hjälpa då det tillkommer säkert en självrisk på 1500 kronor. Ringde till Mitthem imorse och hon blev fundersam varför dom inte kom. Hon sa också att jag måste väda mig till mitt försäkringsbolag. Pratade med dom för en stund sedan och dom sa att tyvärr kan vi inte göra någonting, självrisken ligger på 1500 kronor. Men så är det, bara att bita i det sura äpplet och åka och handla mat igen då. Bra för student plånboken det.
Är väl extra irriterad då jag inte kunnat sova inatt. Klockan 04 var jag fortfarande vaken. Blir att försöka lägga sig i tid ikväll. Ska hoppa in i duschen och göra mig klar för att sedan börja plugga. Förhoppningsvis blir det en promenad idag också. Småhandla lite på Willys här hemma för att ha mat för dagen och åka till Willys i Birsta imorgon för att "storhandla" igen.

Shopping

publicerat i Allmänt;
Igår for jag iväg till Birsta för att shoppa. Förra helgen beställde jag en ny laptop och igår kunde jag hämta den, som jag längtat :). Handlade även en snygg datorväska och datorhögtalare.
Handlade äntligen de söta parfymflaskorna från IKEA. Såg igår att dom kommer utgå inom kort. De söta ljuslyktorna hittade jag på ICA Maxi. Har köpt 6 stycken silvriga och 2 stycken turkosa.
I förrgår for jag och Therese ut till mamma för att jag skulle byta min platt tv mot Jims. Jag fick en 40-42" mot min 32". Tack så mycket för det.
Jim var inte hemma men vi stannade ett tag hos mamma och umgicks med henne för att sedan åka till ICA Matfors och handla. Det var då jag hittade dessa ljuslyktor men handlade bara 3 stycken. Dom var så fin och passade bra här hemma så fick så lov och köpa fler igår, haha.

Bodrum Imperial

publicerat i Allmänt;
 
 
 
Här under taket körde vi dansaerobics
"Tavern by the sea"
Det var olika teman varje dag på middagen.
Här har vi den fina teatern!

Turkiet 2013

publicerat i Allmänt;
Hej på er kära läsare. Jag har inte haft tid att uppdatera under veckan jag varit hemma, tiden har gått för fort. Kom hem för åtta dagar sedan. Längtan tillbaka är stor. Jag ska göra en uppdatering för veckan i Turkiet, självklart kommer ni få se bilder också :). Har mycket bilder men man kan alltid göra fler inlägg med bilder, det återstår att se.
Vi kom till hotellet vid 14-tiden på själva midsommarafton (fredag). Vi var 31 stycken som for med nästan hälften barn och vi bodde på ett All inclusive hotell rakt uppe i "bergen" och det var högt upp vi bodde. Utanför hotellet fanns ingenting mer än vakter och två stycken supermarkets, fanns ingen shopping eller nånting alls utanför, utan det gällde att vara inom hotellets gränser eller att lämna hotellet. Det var 1,5 mil till själva Bodrum och det tog ca: 50 minuter dit med en minibuss som kallas "Dolmus".
Lördag och söndag var också lugn. Vi var bara på hotellet allihop. Provade på vattengympa i den stora poolen och en dag provade jag på dansaerobics, det var riktigt roligt. Vi hade några låtar och "moves" som vi har på Zumban hemma, haha!
Det som var lite synd var att den stora poolen stängdes av tre dagar av våran vecka. Vi kommer att få ersättning för det. Men jag älskar mer havet, bada i pool kan man göra hemma, man kan bada i havet hemma också men då är det riktigt kallt. Det var faktiskt kallt i medelhavet också men till slut kom man i, haha.
På måndag for alla karlar in till Bodrum med en speciell båt som fanns på hotellet, den tog bara en kvart att komma dit men dom fick ta Dolmus tillbaka på hotellet på natten. Dom hade haft det trevligt.
På tisdag var det äntligen den stora marknaden som jag hört om av folk hemma. På tisdagar har marknaden kläder, väskor m.m. Guiden hade också sagt att det gällde att pruta till minst 50 % och gärna mer om vi vågade sa hon. Ibland gjorde jag en riktig bra affär, prutade ner 80 % och han var så arg. Det sägs att om försäljaren är glad när man går därifrån har dom tjänat riktigt av en, dom har gjort en bra affär. Om dom är arg när man går därifrån har kunden vunnit ;). Men dom sprang efter en och jag kan säga att jag var 40 pussar rikare när vi kom ut därifrån. En kille var jättefin faktiskt och han var riktigt på, han ville ha min Facebook och vi skulle dansa där och ena med det andra, haha. Många försäljare frågade mamma min hur många kameler hon ville ha för mig, haha ja du vi hade det roligt. Det blev som en familjedag där, det var jag, mamma och Jim som for in till marknaden. Vi var tillbaka på hotellet vid halv fyra igen.
Onsdag var också lugn. Moster Maria, Uffe, Jim, Patrick, Jocke och Katarina for iväg på en båtutflykt hela dagen. Då hade jag och mamma kvalitetstid och umgicks större delen av dagen. På kvällen hade vi bokat tid för en fotografering på alla oss tillsammans. Fotografen tog även bilder familjevis efter det stora gruppfotot. Efter fotograferingarna åt vi ovanför huvudrestaurangen "Tavern by the sea" - en A' la carte restaurang. Där blev det en 4-rätters middag. Vi alla åt tillsammans som vissa andra middagar. Personalen var serviceinriktade och ordnade långbord och sånt åt oss. Innan middagen fick vi höra att det skulle vara en liten marknad inne på hotellet och dom skulle ha öppet till 23. Vi  gick från middagen vid halv tio och strosade runt på marknaden, mamma fick tag på en väska. Några av killarna kände man igen från marknaden dagen innan.
Torsdag var den sista riktiga dagen på hotellet. Vi passade på att smida planer på onsdagen när Maria och Uffe var på utflykten och vi fixade champagne och glas för att överraska dom med champagne på sängen. Vi hade bestämt att på torsdag morgon vid halv nio ska vi träffas i deras hus (hotellet hade 9 hus med många hotellrum) och sagt och gjort gjorde vi det. Vi var då 29 stycken som gick upp för trapporna och knacka på, haha. Dom fick en chock men vi alla trängde in oss i deras rum. Städerskorna flinade när vi alla gick upp för trapporna, det var riktigt roligt och dom hade inte anat någonting. Sedan gick vi och åt sista riktiga lunchen tillsammans.
Jag hade också tänkt att köra vattenskoter men ville ta det på torsdag "spara det bästa till sist". Så blev det också. Dagen innan hemresa hyrde jag och Jim en varsin vattenskoter och for ut. Jag bara älskar den känslan att fara ut på havet.
Det har varit en underbar resa och alla var pigga och glada. Barnen hade det underbart där det var underhållning varje dag. För de minsta barnen hade dom varje dag två timmar i Bamseklubben och för de äldre barnen hade dom två timmar dans i Show kids som den klubben heter. Alla barnen i vårat gäng hade alltid någonting roligt för sig.
Dagen efter vi kom dit fick vi höra att barnen skulle dansa kl åtta på kvällen uppe på teatern. Jag förstod ingenting för jag trodde det bara fanns Bamseklubben och att de äldre barnen inte hade någon speciell aktivitet. Men det visade sig att barnen i Show kids klubben skulle uppträda varje kväll på teatern, visa upp sin show som dom dansat tidigare den dagen. Det var en underbar upplevelse.
Efter show kids, var det Family fun. Family fun hade roliga inslag. Det var bland annat två clowner som showade. Efter Family fun var det alltid en till show. Jag älskade 80-tals showen. Dom som showade var skandinavier och hade underbara röster. Ärligt talat hade dom "internationella" röster, dom skulle lätt kunna slå igenom.
Vi gick inte på teatern varje dag. Jag, mamma och några till kunde sitta nere vid pool baren medan de andra var uppe på teatern osv.
Nu har ni fått tagit del av vår vecka i Bodrum, Turkiet.