Köket

publicerat i Allmänt;
Har gjort om lite i köket och ska se hur det blir. Ska känna efter hur det känns. Är snart helnöjd med tavelhyllan som är ovanför teven. Är inte mer saker som ska göras här hemma heller. Skönt!

I förmiddags var jag ner på Willys och handlade mat för helgen. Blir helt slut sedan mår man dåligt när man kommer in igen, de kan nog vara någon typ av allergi ändå. Bara det inte är någon elak förkylning på G. Har även tagit kontakt med M som ska ge mig bilen. Han sa att det inte blir Volkswagen Polo utan en Nissan istället. Ska bli spännande och se, har inte sett hur denna bil ser ut alls och vet inte vad den mer heter. Det finns ju olika modeller på alla bilar :).

Vad händer för er på Valborg? Det blir lugnare för mig ska umgås med S och D. Vi ska kolla läget på puben här i närheten och sedan gå till någon brasa. Vi har inte bestämt något mer ännu.

Slänger upp några bilder också:

Har ändrat att glasburkarna står på vänster sida av spisen (stod på höger sida av spisen innan)


Satt dit 2 hängande hjärtan


Köksredskapen stod på vänster sida av spisen innan


Här stod diskstället förut



Här kan de kännas trångt när diskstället stå här nu, ska känna mig för. (Här stod brickorna m.m. innan)



Gjorde om "the-hyllan." Nu har the fått plats på kakfatet






Ni få hade så bra och en fin Valborg! Kramar

En ny chans...

publicerat i Allmänt;
Hej alla läsare!

Idag fick jag ett samtal från tryckeriet som jag var på anställningsintervju hos, förra veckan. Det vill att jag ska komma tillbaka på tisdag (3:e Maj) för en till intervju och "arbeta" lite grann. Ska få vara ute i produktionen och kolla runt lite mera än vad gick fick göra då :). Tänk om jag verkligen få det här jobbet. Då kan man säga att man har flyt. Hänt mkt bra saker nu, så bra saker för att vara sann.

* Har tagit körkort (15:e April)
* Kommer få en bil, helt gratis. Kan ni fatta det?
* Gått på anställningsintervju (tryckeriet)
* Mamma och Jim har förlovat sig
* En till anställningsintervju (samma tryckeri)

* NU ÄR DET DEN STORA FRÅGAN: Kommer jag att få detta jobb?

Om man skulle få detta arbete skulle man väl ha de bra? Fast även om jag inte får jobbet har det hänt bra saker ändå :)

I dag skippade jag jobbet för att man har någonting i kroppen men det är jättekonstigt. Haft febertoppar, snorig till och från och småhosta bara. Är det en förkylning? I fall jag får riktiga symptom blir det att köpa tabletter på Apoteket, kan inte vara dålig på tisdag. Även om jag skulle ha feber eller får hostattacker hela tiden kommer jag självklart gå en då. Brukar inte alls vilja gå ut när man får hostattackerna men det är lätt värt det!

Försökt dona på lite här hemma också, för har ingen ro i kroppen. Får städhumör till och från när man sätter igång gör man en sak sedan är man helt slut och måste sitta ett tag, haha!

Ska se vad man ska göra nu då! Ha en fortsatt trevlig dag!

Sjuk eller pollenallergi?

publicerat i Allmänt;
Vet inte om jag har börjat få pollenallergi, har känt av förut till våren att man har lite förkylningssymptom men att det inte blivit mer. Nu känner jag mig helt slut i kroppen, trött i ögonen, ont i halsen och rinnig näsa. Tror dock jag har febertoppar så då kanske de inte är allergi? Men det är bara att kurera sig för de blir jobb imorgon och innan kan jobba så har ingen möjlighet att stanna hemma. Har fått jobb veckan ut som de ser ut så det vill man inte missa :).

Har bränt mig lite sedan helgen fram vid halsen så kan vara det också. Plus att jag och Sandra tog en promenad till stan och sedan hem efter jobbet, då låg solen och hetta. Så det kan vara det också. Skönt med promenad.

Sitter just nu och dricker vitaminer på brus, bläää. Gillar inte att dricka brustabletter som treo och dessa vitaminer. Tror inte det hjälper ens om förkylningen nu har börjat, men men man försöker med allt ;). Har inte tagit någon alvedon ännu eftersom man gillar inte att knapra i sig tabletter så tar det imorgon om de blir värre istället, hehe!

Håller på att kolla på massa filmer nu som kan vara intressant och se, blir tidig kväll när man ska upp strax efter 05. Kanske uppdaterar mer imorgon!

Ha en fortsatt trevlig tisdag, gott folk!

Hassela = Förlovning

publicerat i Allmänt;
Gårdagen blev lyckat till 110 %. Dagen startade vid 09.30 då Tessan hämtade mig och vi for ner till Willys för att handla lite saker till Hassela. Vi bytte plats så jag körde från Willys till Hassela, det gick jättebra :). Vi körde fel en gång men då kunde man göra en vändning och åka tillbaka, inga problem det heller. Väl framme i Hassela träffade vi mamma och Jim och kollade in husvagnen och förstugan som Jim byggt. Jättemysigt!

Lite senare kom J på besök och jag gick iväg och surrade lite med han :). Men var tvungen att gå tillbaka för lunchen kl 13. När man kom tillbaka blev de lunch (påskbuffé) på en gång och då har alla "grannar" dukat upp långbord utanför husvagnarna, vi var allt upp till 30 pers. Efter lunchen gick jag och Tessan en promenad runt med Tejo och surrade lite. Sedan närmare 15 begav vi oss till Afterski och där kom överraskningen. När allt folk hade samlats, (de man kände och inte kände) säger Jim att dom ska förlova sig och de trodde man inte på förrän ringarna visades. Både jag och Tessan började grina, vi blev chockad och det var så fint. Nu i efterhand började man förstå varför Jim bjöd hela vårt bord på champagne. Det var jättefint!

"No comments" är ett jättebra coverband som ropade upp mamma och Jim på scenen så de fick stå där och sjunga och spela en låt tillsammans med bandet :). Afterskin slutade närmare 17 då gick jag och Tessan och solade vid husvagnen och höll Tejo sällskap innan resten kom. Senare blev det grillning av älgkött, kotletter, svamp och sallad och potatissallad till, så gott. Efter maten begav vi oss hemåt, då var det Tessans tur att köra.

Det var en underbar dag i alla fall :) Bjuder på några bilder också! Har även filmat men ljudet blev hemsk, så funderar på att göra en fin liten filmredigering.


Mamma och Jim


De fina ringarna


Uppe på scenen


Fina Tejo


Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig dag
Kram kram

Körkortet

publicerat i Allmänt;
Hej alla läsare! Hoppas allting är bra med er. Vad ska ni hitta på i påsk? Vet inte själv vad som händer. Ska försöka ta mig till Hassela på nåt vänster, isåfall blir det lördag för då är det röj där. Sedan ska jag se om man träffar J, ska se om vi ska får vår date ;).

Har nyss kommit hem från en långprommis med Sandra. Vi gick till postterminalen bortanför Lidl och hämtade ut mitt körkort. Oj oj hur man ser ut haha. Förra veckan när bilden togs fick jag inte pallen att åka högre upp så fick sträcka riktigt på mig och ha bena halvböjd för att komma åt ögonmarkeringen i spegeln, det syns på bilden kan jag lova :P. Inte nog med det, har skavsår i hälarna och på ena foten. Så när vi gick till stan fick jag blod i nyskorna så gick med en sko bara i hela backen, haha! Men de var värre än jag trodde. När man kom hem var halva foten blodig och en skinnbit hade lossnat, blä! Bara tvätta sig och skorna så nu är det bra.

Nu blir det att göra middag och fortsätta städa lite innan de blir en myskväll :)


Körkortet



GLAD PÅSK på er alla!

Macka och pucko

publicerat i Allmänt;
Nu sitter jag och äter frukost. Lyxar till det lite extra idag, har köpt pucko-dryck med ljuschoklad. Det är gott det :). Snart beger det sig till arbetet och efter jobbet ska jag in till stan och kolla upp vart man kan hämta ut körkortet. Fick ett inbetalningskort igår men det står ingenstans vart man kan hämta ut det?! Hmm, konstigt!

I går var man hemma närmare sju. Blev en heldag borta i princip. Först ut till Birsta för jobb, skynda sig med bussen hem för att byta om och äta lunch. Bestämde att ta en promenad till intervjun så gjorde det och direkt efter intervjun tog jag bussen till stan och mötte upp Tess och vi for till henne :).


Skriver mer ikväll efter jobbet :) Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Kram

Anställningsintervju

publicerat i Allmänt;
På onsdag bär det av till min tredje anställningsintervju någonsin :). Hoppas verkligen jag får detta arbete. Det är som digitaltryckare på Kaltes grafiska. Ska vara där kl 13. Håll en tumme och en tå bara ;).

I dag har jag arbetat några timmar och for hem och gick med Sandra en bit, sedan gick vi in på Apoteket så jag kunde hämta ut "ringar" och köpa Alvedon efter det passade jag på att gå in och kolla om det fanns någon tvättid och som tur va fanns det en tid kl 11 men var hemma vid 11.40 men skyndade mig in med alla saker, slängde ner tvätten, sorterade tvätten och stoppade in maten i ugnen och sprang till tvättstugan, kom tillbaka strax efter 12 och då blev det lunch. Hade inte ätit eller suttit sedan 6 i morse så det var gott att få i sig nåt i magen. Kanske blir jobb imorgon också, får veta det senare.

Eftersom jag jobbade ute i Birsta idag sprang jag in på Gallerix för att köpa ett fint kort och tacka en person men då hittade man också 2 snygga tavlor i keramik. Endast 49 kronor styck.

I går for jag och Tessan en sväng till Birsta så hittade ett par skor. Hade ett par "vardagliga" skor som jag köpte innan USA-resan men tydligen har dom gått sönder för hittar dom inte så dom måste man ha slängt. Men nu hittade jag ett par liknande skor iaf :).

 

 

 


Nu är det dags att gå till tvättstugan. Ha en fortsatt trevlig dag!

Exhausted

publicerat i Allmänt;
I dag är man fortfarande helt slut. Hoppas man blir bättre snart. Men det har varit mycket och man är fortfarande i chock skulle jag tro. Sedan har jag ätit och sovit dåligt flera dagar nu så det börjar tar ut sin rätt. Men hoppas att man kan sova bra i natt.

Dagen har bestått av mkt bilåkande och lite körning faktiskt :). Känner att man måste ut fort på vägarna, lika viktigt att man får köra helt själv i bilen men det kanske bli en sådan sväng imorgon. Dagens äventyr bestod av att jag och Tessan for hemifrån vid 10 till Bergsåker för att tanka sedan for vi till Kovland för på lite äventyr sedan for vi mot Indal för att kolla på huset där Tessan växte upp och vi gick in till grannarna som fortfarande bor i huset bredvid, där stannade vi ett tag på fika. Efter det for vi tillbaka till kovland för att gå in på en presentshop och handlade lite sedan handlade jag en fin tulpan-bukett till mamma och Jim. Eftersom vi for dit efter Kovland och Indal. Där blev vi ju också länge. Körde från Matfors centrum till mamma, bara för att känna av en helt annan bil än den man är van vid, det var dock svårt att hitta dragläget men så är det nog ;). Mamma och Jim är allt för snällt vilket ni har hört en hel del gånger på denna blogg. Men Tessan fick 200 kronor av dom och jag fick 500 för att vi kämpat bra med körkortet :). Tack till er! De bjöd oss på lunch också. Sedan satt vi och surrade med mamma ett bra tag medans Jim höll på att elda på gården med grannarna, deras planer för huset blir man bara trött av att höra det haha, men det kommer bli bra när det är klart. De ska bland annat fixa klart hobbyrummet, bygga ut ena altanen så att den sträcker sig till den andra altanen och där ska de vara en jacuzzi, sedan håller dom på att bygga en carpark med mera, med mera ;P. Sedan körde jag från Matfors och Tessan tog över vid trafikverket, hade vätskebrist så mådde inte alls bra. Synd det men vill inte att körkortet ska ryka när man inte ens fått det än hahaha.

Vi for till Marco Polo och hämtade pizza och åkte till henne och åt. Då började vi fundera vart vi skulle sedan, tyvärr hade Dollarstore i Kramfors och H.sand stängt men då tog vi en tripp till Birsta och avslutade på City Gross. Tessan körde hela den biten också! Blev lite paff också men den personen som hjälp mig med pengarna för körkortet vill inte ha dom tillbaka så mitt körkort blev gratis :D. Snacka om vilket flyt. Sedan kom jag på att i torsdags när jag väntade på att få köra hade jag ett missat samtal. Ringde såklart upp numret och det var en tjej från Kaltes grafiska som ringde, har nämligen sökt jobb där så ska återkomma nu på måndag och se vad de gäller (fick inte tag på henne för hon hade gått på semester). Men ni får hålla tummarna att det kan bli någonting där :).

Nu sitter jag och surra med Tess i telefonen sedan blir det en dusch och hoppas man somnar tidigt ikväll. Ha en fortsatt trevlig lördag. Puss och kram!




KÖRKORT

publicerat i Allmänt;
Nu har bomben släppt. Hade teoriprovet igår och fick godkänt på det. Sedan var det dags för uppkörningen idag och det gick galant :). Nu har man livet tillbaka och ska börja ta hand om sig själv nu när denna press har släppt. Men nu vet ni alla varför jag inte varit så underhållande vad gäller bloggen. Har bara inte haft orken utan denna stress har bitit mig och gjort mig orkeslös helt enkelt. Har dock inte mkt energi nu heller men de kommer nog släppa snart när chocken släpper ;).

Lite roligt för alla är "arga" på mig eftersom jag ljugit om när allt ska ske och hade sagt att teorin och uppkörningen skulle vara i slutet av april eller i början av maj, men ack så fel det blev, haha! Har hört massa svordomar, skitunge, snorunge, skratt, grattis m.m.

Körde en enkel lektion innan allvaret och det gick si så där, nervositeten började väl spela ett spratt. Men ändå konstigt trodde jag skulle vara nervös i flera veckor in dessa prov men paniken för teorin började inte förrän på morgonen när man satt vid datorn, då började hjärtat pumpa en j*vla massa och blodsmak i munnen, illa! Gick inte jättebra, men fick 56 av 52 (godkändgränsen). Sedan uppkörningen satt paniken igång i går kväll men inte känt av det innan. Hade inga höga krav utan var negativ att jag skulle kugga kan vara därför. Men det är konstigt eftersom när de bokade in halkbanan var jag konstant nervös i 3 veckor.

För att vara ärlig trodde jag inte att uppkörningen skulle gå, för känner mig inte riktigt hundra på vissa saker, men nu får man träna det på egen hand. Men som jag nämnde för min körskolelärare och uppkörningsläraren, man kan ju alltid bli bättre i allting, vad det än handlar om. Visst är det väl så?

Har nu kollat igenom körprovsprotokollet och det hon kollade på var:

1. Säkerhetskontroll/körställning
2. Parkering
3. Backning
4. Vändning (runt gatuhörn)
5. Oskyddade trafikanter
6. Gatukorsning
7. Cirkulationsplats
8. Självständig körning mot mål
9. Järnvägskorsning
10. Motorväg
11. Infart/körning på landsväg

Trodde jag skulle kugga på 2 saker:
1. När jag skulle göra vändning runt gatuhörn (i Birsta) så hamnade bilen alldelens för snett, men var ändå bra för jag skulle till vänster sedan och då hade jag rätt placering, så låtsade som ingenting ;).
2. När vi skulle parkera igen på Trafikverket körde jag för långt så det gick inte att köra in utan skulle backa, hmm ja ni. Jag backade, körde fram, backade, körde fram. Ja ni förstår men då kom det härliga orden:
Det gick ju bra det där nu får du "träna" på egen hand, du är GODKÄND!!!

Kommer skriva mer sedan, ska passa på att städa här medans man är speedad ;) Ha en fortsatt trevlig fredag.

Många extra kramar och pussar får ni läsare idag ;)

Filmer

publicerat i Filmer;
Dessa filmer är filmad av mig och Tessan på vår USA-resa, sommaren 2009. Jag har redigerat dom!

Madame Tussauds


Hollywood


Venice Beach. Jag köpte fina namn-tavlor till kusin Vilma och kusinbarnet Emma. Skitsnyggt gjort. Filmade tyvärr inte all målning eftersom det kom en massa brandbilar som filmades emellan där :).


Sunset Strip


Sea World - Späckhuggarshowen (Night show)


Hollywood - Walk of Fame


Sea World - Hajtanken

Körning

publicerat i Allmänt;
Jag ber så hemskt mkt om ursäkt för den dåliga uppdateringen, ser att statistiken har gått ner kraftigt :P. Men har glömt bort den helt numera. Men kan komma med en längre uppdatering nu kanske.

I dag har jag varit ute på vägarna med Larsa, det gick faktiskt jättebra. Nu är det snart dags för uppkörning och teoriprov och har inte många lektioner kvar på körskolan och man kan inte boka in fler, vilket då man känner en aning av panik. Har problem med väldigt mycket och tycker trafiskolan har bokat in mig för tidigt för att ha uppkörning. Men är inställd på det och det är inte hela världen om man få göra om den. De flesta klarar inte på första försöket som det verkar. Men det är bara att göra sitt bästa. Har mkt problem med att vara självständig och måste våga ta för mig mer. Men därför körde jag med Larsa idag för man blir inte lika bekväm med att sitta med en privat handledare som inte kan ta över pedalerna. Ärligt talat blir jag mer bekväm och "tänker" inte så mkt när man kör på körskolan eftersom de kan ta över om man gör fel ;). Ingen bra inställning men det är så, tyvärr!

Men idag var jag självständig och det gick fint. Var lugnt ute i trafiken, men hoppas att få köra igen med han på tisdag och eventuellt torsdag samt har jag 2 lektioner på körskolan denna vecka innan det är uppehåll innan uppkörningen. Gillar inte att ha uppehåll, det känns som man glömmer så mkt. Men det är nog en sanning i att man kan bli mer spänd när man kör på körskolan, eller är det absolut inte så, vad tror ni?

Vad mer har hänt? Har träffat kompisar, varit på promenader, handlat, pluggat för lite teori men ska sitta mer med det snart. I går åt jag och Rebecka Fajita med guacamole, gud så gott. Har ju uppdaterat sedan förra helgen när man jobbade.

Häromdagen var det inte så roligt, bästa kompisens katt, Torsten fick tyvärr avlivas efter att ha varit dålig.
R.I.P prinsen


Nu blir det teoriplugg och en film senare. Kanske blir en kvällspromenad med Rebecka också, får se vad som händer :). Ha en fortsatt trevlig söndag allesammans!

Slut

publicerat i Allmänt;
Är helt slut och glömmer bort att uppdatera bloggen, var en hejare på det förut men ska ta mig i kragen igen. Har någon förkylning i kroppen och mkt problem med magmunnen, men annars är det fint. Är mkt nu med allting, men om några veckor ska allt lugna ner sig iaf. Ska iväg ner på stan för en tur och sedan får man se om man kommer in med ett till inlägg om allting som händer, bara bra saker så ingenting har hänt :)

På återseende!

Kram kram

Long time no .....

publicerat i Allmänt;
Long time no seen. Känns som det var längesedan man uppdaterade. Men slänger in en snabb uppdatering när man ändå sitter och äter lunch. Har jobbat  dagar nu och ska även jobba ikväll. Det har blivit ändringar så jobbar till 01 istället för 23 :). På jobbet ska vi ut på äventyr, ska försöka komma ihåg att ta med kameran.

I går blev de tvättstuga. Skönt att få tvätta upp allting, hade en hel del tvätt. När tvätten var klar var det bara att göra sig klar och åka ner på stan för att inhandla middag och sen bar det av till jobbet. Var hemma vid halv 12 i natt och la mig och såg på film och hade lite fredagsmys.

Nu är det dags att ta tag i städningen så är lägenheten fullbordad ;). Passa på att göra någon nytta innan jobbet helt enkelt. Tror inte det har hänt så mkt mer efter den sista uppdateringen. Kanske att jag var med Tess en dag här.

I morgon blir det en massa teoriplugg med Bettan och ev. Tessan. Just ja med tanke på teori. Köpte teorifrågor (ett program) för 249 kronor där det finns övningar och teoriprovet ser likadant ut som det gör på riktigt teoriprovet. Eller frågorna vet man inte alls om de är lika, ingen har väl tillgång till dem men programmet är uppbyggd på samma sätt iaf. Blir att köra det imorgon också, nu jädrans ska det hända saker, haha!

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Kram kram