"Twisted family"

publicerat i Allmänt;
Det blev svårt att sitta still efter att man sett detta härliga gäng. Synd att man måste vänta tills lördag innan man får slå klackarna i taket, haha!
 
 

"Jack Daniels"

publicerat i Allmänt;
Dessa "Jack Daniels" saker har jag gjort men har gett bort allt, haha. Skålen av LP-skivan och skålarna i glas  med Jack Daniels servetter (decoupage) blev väldigt populära!
Var längesedan jag pysslade. Det går i perioder, ibland finner man ingen inspiration och då ligger det på is ett tag. Det är inte bara att skapa.

Linus Svenning

publicerat i Allmänt;
Vilken karl Linus är. Den rösten och den charmen är otrolig. Jag tänkte posta upp några av hans klipp från Youtube men kunde inte hitta koden från mobilen? Får fixa det imorgon istället. Det är någonting med karlar när dom sjunger och- eller spelar gitarr. Det betyder inte mycket så men någonting är det iallafall. Därför längtar jag tills nästa helg. Det har varit bokat i flera veckor, kanske inte det blir så bra då. Spontanitet är alltid bäst, nu har man längtat för mycket och för länge på denna kväll (skratt).
Har inte nämnt att i lördags när brudarna var här sa Nina att Ständut Blakk brukar spela ombord på Cinderella (?). Jag vill helst inte åka båt men måste komma över den töntiga rädslan och se till att ta mig iväg. Vi kollade på deras sida men de hade inget bokat just nu. Får se om de ska spela längre in i sommar. 
Denna dag har varit härlig. Det blev en dag med brudarna och lilla Emilia. Har fått pussa på henne idag så nu har man fullt av energi ♥. Vi åt god mat, efterrätt, surrade och tog en härlig promenad. 
Jag hade längtat till den här helgen för att den skulle bli lugn, men har nästan ångest av att ingenting händer. Får se vad man kan hitta på. Någonting måste jag göra, speciellt om det blir fint väder.Ska fortsätta skriva med folket på Facebook. Ha en fortsatt trevlig fredag.
Kram!

Frukost på Charm

publicerat i Allmänt;
Förra veckan tog jag och Nina en promenad ner till stan för att äta frukost. Vi fick skynda oss på dagis för att lämna Isabell då dom skulle iväg på utflykt med alla barnen. Dom gjorde en LCHF macka till mig men jag fuskade med Caffe Latte ;). Latte med vaniljsmak!

E-Street

publicerat i Allmänt;
Vad jag längtar! Nästa vecka är det dags att se Ständut Blakk på E-Street. Det kommer nog vara mycket folk ute då. Ska ni ut då? Det är den femte april.
Har precis krupit ner i sängen. Är så kallt. Nu börjar filmen "En kvinnas hämnd" har sett den några gånger och jag bara älskar den. Min boxning-demon vaknar alltid till liv när jag ser denna film. Blir så boxning-sugen.
Hoppas ni alla haft en bra torsdag!

Vardagslyx

publicerat i Allmänt;
Det är så skönt att ligga kvar i sängen innan man kliver upp. Jag kan inte sova länge numera, bara för att det är så ljust. Irriterande. Vaknar mellan 07-07.30 varje morgon. Hade varit skönt att få sova till 08.30 iallafall, haha. Ska snart kliva upp och äta frukost och dricka kaffe. Det blir en lugn dag idag. Ska städa, fixa pappersjobb osv. Funderar på att ha SPA ikväll. Så mysigt att ha hela lägenheten städad, att vara nyduschad, att ha håret nytvättat, att ha en renbäddad säng, att ha ljusen tända och bara vara. En ansiktsmask och lite andra saker är inte helt fel. Vardagslyx!
Imorgon blir det Ljustadalen och hälsa på Sofia. Tessan och älskade Emilia ska också med. Vi ska grilla och bara umgås. Längtar. Vad ska ni göra i helgen?
 Ciao!

Hos mormor ♡

publicerat i Allmänt;
Gårdagen gick fort. Jag hade bestämt att hälsa på mormor och hjälpa henne. Sagt och gjort så var jag uppe hos henne runt tio. Jag tvättade henne på ryggen, smorde in, fixade naglarna, masserade fötterna och smorde in dom. Vi fikade och pratade mycket. Jag bakade det saftiga GI-brödet i förrgår och jag tog med mig så mormor fick smaka. Hon tyckte om dom, perfekt till kaffet. Innan jag tog en promenad hem hjälpte jag henne att installera BankID för att hjälpa henne se hur mycket hon skulle få tillbaka på skatten. Kvalitetstid med älskade mormor ♡.
Igår eftermiddag tog jag en långpromenad med Therese och vi brukar alltid avsluta promenaden med en pratstund. Igår blev jag jättefrusen efter att vi stått still ett bra tag. Direkt efter gick jag hem till Sandra och umgicks. Jag var frusen resten av kvällen så gick hem rätt tidigt och hoppade i säng framför en film. Det blev Halloween H20, 20 år senare. Klassisk skräckfilm är mest skrämmande, haha. Efter ett tag i sängen blev jag äntligen varm. Jobbigt att frysa så mycket. 

En sväng runt Sidsjön

publicerat i Allmänt;
Denna dag kickade igång på en gång. Klockan ringde 08.50 och hade då fått ett meddelande. Jag skulle bli hämtad inom tio minuter. Det var bara att kliva upp och göra sig klar. Hann komma ut innan han kom turbo eller vad, haha. Var nog klar på 6 minuter. Vi tog en promenad runt Sidjön och sedan satt vi oss i solen och pratade ett bra tag, jättemysigt. Efter ett tag började det bli kallt och vi for hem till han. Sedan tog jag en promenad hem. Har gått väldigt mycket idag. Men ska inte klaga, det är underbart väder <3. Är helt slut. Har precis ätit middag. Det blev wok med lövbiff. Funderar på att göra det goda GI brödet och müslin. Ska börja med det .... snart!
Ciao!

Rastlös

publicerat i Allmänt;
Ligger i sängen och kan inte sova. Är verkligen rastlös. Kommer uppdatera mer under morgondagen. Ska hämta en stekpanna och slå huvudet med (skratt).

Äppelpaj <3

publicerat i Allmänt;
Jag har blivit förtjust i denna paj helt enkelt! Har några några stycken som också är sugen på pajen. Får bjuda in alla någon dag, haha!

Härlig dag

publicerat i Allmänt;
Denna dag började tidigt. Vaknade med ett ryck 06.20 och trodde jag sovit över eftersom det var så ljust. Hade tvättstugan 07 men jag kunde snooza en stund till. Efter den andra tvättrundan tog jag en långpromenad med T. Jättetrevligt :). Direkt efter promenaden gick jag till tvättstugan och hämtade in all tvätt. Hade hur mycket tvätt som helst. Alla plädar hamnade i tvätten i måndags. Har inte skrivit om det men Jim skulle komma in en sväng i måndags och jag ser bilen utanför men han kommer inte in. En stund senare kommer han springandes in till mig och frågar efter plädar. En tjej hade svimmat på andra sidan vägen. Jag tar alla plädar jag hittar för att ha något att linda in henne i eftersom hon ligger direkt på snön. Ambulansen kom fort på plats och tog med henne. Hoppas mår bra!
Efter tvättstugan for jag och hämtade mormor för att hon skulle få handla på ICA Maxi. Jag köpte med mig en sallad från salladsbaren och åt den direkt när jag kom hem. Har inte gjort så mycket mer, bara pratat i mobilen och gjort äppelpaj. Ska eventuellt gå över till Sandra en sväng och sedan blir det en promenad med Therese.

Recept: Äppelpaj

publicerat i Allmänt;
Ingredienser för 4 personer
2 stora äpplen
Kanel
75 g sötmandel
25 g kokosflingor
50 g smör
 
Gör så här
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och lägg i en smörad ugnsform. Pudra på kanel efter smak.
Mixa mandel och kokos i en matberedare till ganska små bitar och tillsätt smöret i kuber.
Blanda ihop till en smuldeg som fördelas över äpplena. Grädda i ca 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.
Serveras med vispad grädde, vaniljgrädde eller vaniljsås. Jag serverar med vaniljkvarg.
Äntligen hittade jag detta recept igen. Gjorde allt på en höft i förrgår och det blev bra men skönt att förvara receptet på bloggen ;).

Trevlig kväll

publicerat i Allmänt;
Igår blev det en halvspontan utekväll och det är då som kvällen alltid brukar bli som bäst och det var jättetrevligt. Jag pratade med Tess i onsdags om att det kanske blir en pubrunda på lördag men vi pratade inget mer om det. Igår kväll bestämde vi oss bara för att åka ner en sväng och sätta oss någonstans och ta ett glas och bara prata. Var bara att skynda sig för att hinna med bussen. Hamnade i några mobilsamtal och skrivande på Facebook innan man kunde göra sig klar, haha typiskt mig, gör sig alltid klar i sista sekunden. Ringde till Therese också så hon följde med. Blev E-street. Nu längtar man redan till april när vi ska dit igen.
Känner mig trött idag trots att jag var nykter igår. Var hemma vid ett men somnade inte förrän några timmar efter och sedan vaknade man såklart jättetidigt. Trodde en dusch skulle göra mig piggare men icke. Kommer nog bli piggare ikväll när det blir en långpromenad :).
 

Stilmallar = Förvirrande

publicerat i Allmänt;
Som jag skrev i tidigare inlägg, fick väldigt många läsare igår. Även om jag la upp länken via Facebook brukar jag ändå inte få så många besökare. Hade 99 stycken läsare på ett enda inlägg. Ändå har man tagit bort hälften av alla vänner på Facebook.
Befinner mig just nu i en blogg-uppdaterings-period. Funderar på att koda om bloggen - göra en egen design. Har en PRO design idag som är uppbyggd med en stilmall (stilmallar = Förvirrande), jag har glömt i princip allting från Webbdesignkursen jag läste på universitetet, haha. Bra Cindy. Jag kör med HTML kodning men har förlorat mycket kunskaper om kodning och måste börja "leka" med det igen. Har lovat Tessan att koda om hennes blogg. Ska prata med henne och se vad för typ av design hon vill ha och vilka bilder och text hon vill på headern.
Saknar faktiskt att ha min egen domän. Jag ägde www.cindyofsweden.com förut. Den kodade jag själv. Ska kolla på gamla headers som jag gjort genom tiderna.
 
 Haha, hittade några headers iallafall!

<3

publicerat i Allmänt;
Fick det här fina meddelandet av syster igår efter att hon läst mitt inlägg på bloggen:
"Fint skrivet💞...du vet att du alltid har funnits. Gör mig glad att jag har dig som min syster, och ser framemot att ses igen😊💕"

Fixa & dona

publicerat i Allmänt;
Ska sätta igång och fixa & dona medan jag har orken. Känner att jag har en förkylning på gång. Känner mig jättetrött och konstig. Men det kan vara för att det blivit dåligt med sömn, sena nätter och tidiga mornar. Somnade dock i innan tolv inatt och sovit hela natten så det behövdes men det har i flera dagar blivit att man sitter och skriver med folk på Internet och mobilen i flera timmar på nätterna.
Vad ska ni göra idag?

GIF Sundsvall

publicerat i Allmänt;
Inläggen jag postade tidigare idag har slagit rekord i statistiken. Min lilla blogg. Har återkommande utländska läsare och många läsare är utspridda över hela, verkligen över hela Sverige. Jätteroligt!
Jag längtar jättemycket till april. April är en månad då det kommer hända mycket roliga saker. Först blir det att se Ständut Blakk och sedan ett besök i Stockholm.
Har också glömt att GIF Sundsvall har börjat spelat igen. Therese och jag pratade om det för några veckor sedan. Vi sa förra säsongen att vi skulle köpa ett säsongskort men jag känner att jag inte kan prioritera det just nu. Får gå på några hemmamatcher då och då istället som vi gjorde sist. Jag vill gå på matchen den 5e april men frågan är om det är någon idé. Det är samma kväll som vi ska ut. Känns dumt att gå hem efter matchen och sedan ner till stan igen. Känns inte roligt att vara kvar i stan i ca 1,5 h innan man har sitt bokade bord. Man vill inte direkt  vara så uppiffad på en match. Komma med kjol och klackskor haha. Vad hemskt. Det är ändå lätt att ta med sig ombyte och byta om någonstans efter matchen. Får se hur det blir och om man får med sig någon :).

Till Stockholm <3

publicerat i Allmänt;
Jag är så otroligt glad. Ni som känner mig vet att jag är halvitalienska på pappas sida och att jag har fyra halvsyskon på hans sida och att jag är mammas enda barn. Jag skrev 2011 att jag fick en vänförfrågan av min yngsta halvsyster på Facebook. Det har hänt mer efter det. Ett tag senare fick jag ett mejl på Facebook ifrån min andra syster. Jag har skrivit om det när jag träffade henne i Stockholm 2012 :).
Glädjen fortsätter. Igår kväll fick jag en vänförfrågan från min bror. Vi har skrivit jättemycket och nu har vi bestämt att jag ska ner till Stockholm efter påsken och hälsa på dom. Kommer vara där över en helg. Ser så mycket fram emot det <3.
Ciao!

Inlägg från 2011: Varning - Känsloladdat inlägg

publicerat i Allmänt;
Som ni flesta redan vet så är jag halvitalienska. Mamma svensk och pappa italienare! Pappa lämnade mig och mamma när jag var mycket liten och har inte träffat honom sedan man var 4-5 år någonting. Som liten hade jag ett väldigt temperament och om jag och mamma hade bråkat eller vad man ska kalla det, så började jag packa ner mitt rum i påsar för att jag sa att jag skulle flytta till pappa (en pappa som inte man träffat på många år och en pappa som ringde en gång om året). Jag trodde nog innerst inne att mamma höll mig ifrån pappa men vet idag att det inte var så, utan det var pappa, en pappa som är en fegis. Vi har telefonkontakt sedan många år tillbaka och han hör av sig väldigt ofta nu.

År 2001 skulle jag träffa pappa. Mamma hade redan bokat tågbiljetter för oss båda för att ta tåget till Gävle (vi skulle mötas halva vägen var). Två dagar innan ringde han och sa till mig att han inte kan möta oss för att han är sjuk och vill inte smitta mig och mamma"?! Jo, jag vet att det låg någonting annat bakom. Men sanningen var inte det utan den var att pappa hade några dagar innan tagit bort en tand längst in i munnen och ville inte visa det för mig. För det första, vem bryr sig? Han är min pappa och jag bryr mig inte alls om hur han ser ut, jag vill bara se hur han ser ut, jag vet inte hur han ser ut. Men det var nog en mycket stor besvikelse inom en.

Alla år efter det tjatar han på mig att vi ska träffas men blir det av? Nej, jag har sagt att vi kan träffas vart han än vill, jag kommer dit helt enkelt. Men han är rädd och feg. Men pappa är 60 år och jag vill gärna se han. Jag är 25 år och har inte setts på över 20 år, vad är problemet? Nu kanske jag låter arg men så är det inte. Jag har aldrig mått dåligt över han riktigt eller trott att det är mitt fel. Det enda som jag ångrar är mitt beteende gentemot mamma och hur mycket hon har fått stått ut. Jag har varit arg på mamma för pappas situation och tänker jag på det än idag grinar jag. Pappa har varit fruktansvärd mot mamma som har följt henne i flera år (det var över för några år sedan). När jag bodde hemma ringde pappa mycket också och mamma surrade med han som ingenting hade hänt, hon gjorde det för min skull och för att mamma självklart är en stark kvinna. Bör tillägga att pappa inte gjort nåt dumt mot mig och så vitt jag vet har han aldrig slagit mamma eller misshandlat henne på något sätt, det tror jag inte utan det handlar om andra saker.

För att sammanfatta det hela så här långt. Mamma min är underbar och hon har alltid funnits där för mig och kommer alltid att finna där för mig, pappa har jag kontakt med och hoppas att vi träffas en dag. Pappa har varit dum men kallar han ändå pappa för han är det, trots att jag knappt vet vem han är och hur han ser ut.

Mamma har bara mig! Pappa har mig och fyra andra barn (två döttrar och två söner) och jag är halvsyskon med dom, halvsyskon? Har aldrig haft syskon. Men jag minns den dagen mamma berättade att jag hade fyra halvsyskon på pappas sida, jag var väl 11 år kanske. Jag vart så himla glad eftersom jag alltid varit själv, men sedan var det inget mer med det. Man tänkte inte på det mer. Förstod nog inte riktigt vad det innebar.

När jag var 16 år hade jag tillräckligt med information att kontakta en halvbror. Han var 19-20 år när jag var 16. Jag skrev till han, berättade vem jag var osv. Vi skickade bilder och det var intressant. En dag la de bara av, fick inget mer tillbaka. Tänkte inte mer på det och åren gick. I dag finns det Facebook och kollade om dom fanns och tänkte och tänkte om jag "vågade" ta kontakt med någon av dom igen. När man var 16 skulle man nog ha varit så men så var det inte, jag tvekade inte då. Men ju äldre man blir kanske man blir mer feg, saker jag kunde göra när man var yngre kan jag inte göra idag, det kan väl stämma?

Men jag kontakt med den äldsta halvbrodern på Facebook för två månader kanske men fick inget svar. Synd som det var tänkte man återigen inget mer på det. Har även två halvsystrar och skrev med en av dom för en månad sedan men fick inget svar. Tänkte om inte någon av dom svarar får det vara. Då har jag gjort mitt och visat att jag är intresserad. Självklart ska jag acceptera att det kan vara jobbigt för dom plus att dom har varandra och kanske inte behöver eller ha behov av att lära känna mig eftersom vi aldrig haft kontakt förut. Men har dock ett minne av att vi träffats när jag var mycket liten men det är blurrigt så vet inte om det är sant. Måste tillägga att det är inte lättare för dom än vad det är för mig!

Häromdagen fick jag en vänförfrågan på Facebook, det var min halvsyster. Hon är ett år äldre än mig. Vi började skriva och vi är mycket lika varandra. När hon skrev att hon såg så mycket i sig själv när hon kollade på mina bilder då brast det för mig. Jag grinade och grinade för det tog hårt. Hade Sofia stackarn i telefonen och hon fattade ingenting. Men allting var glädjetårar och ingenting negativt. Vi har varandra på Facebook nu och skrivit lite grann. Ska bara säga att jag hoppas att det håller. Det finns ingenting bättre. Är tårögd igen, det tar hårt att skriva faktiskt. Men jag är glad, mycket glad över det här.


Where there's Life there's Hope!

Dags att torka tårarna.

<3

Hassela

publicerat i Allmänt;
Helgen som var blev mycket lyckad. I lördags for jag, Therese och Sandra till Hassela för att spendera dagen med mamma och några andra kollegor (Jim var borta på jakt). Det är så mysigt när mamma och Jim står där med husvagnen. När vi kom dit bjöd mamma på fika och sedan blev det lunch, hamburgare och korv med en diverse tillbehör. Hos mamma går man aldrig hungrig, haha. Efter det började vi alla bege oss upp till hotellet för att gå på Afterski. Vi hade tur som fick ett bord, allid mycket folk där såklart. Det var Rock Tools som stod för underhållningen, rätt bra var dom men först var jag fast vid "No comments" men nu är det "Ständut Blakk" som gäller. Jag tog en dagens på Afterski, ett glas vitt med päronsoda, riktigt gott. Jag brukar själv blanda med Sprite, men det var mycket godare med päronsoda.

Efter Afterskin gick vi ner mot husvagnen igen med "husvagns-grannarna". Jag och Therese hämtade Tejo och tog en långpromenad, vi gick på skoterleden ca 40 minuter och sedan vände vi. Det blev en bra promenad. När vi kom ner började vi med middagen. Det blev en god fläskfilégryta med sallad och vitlökssmör. Underbar dag med andra ord. 
Här njuter jag av ett glas vitt!

03.09

publicerat i Allmänt;
Det har varit en underbar härlig dag (kommer skriva om det senare). Men nu sitter man här klockan har precis slagit om till 03.09. Jag är trött men kan ändå inte sova. Sitter och skriver med folk på Internet. Skönt att det är helg. Ska skriva klart och sedan försöka sova. Onödigt inlägg förlåt för det men ville bara skriva någonting, haha.

Äppelpaj

publicerat i Allmänt;
Äpple, kanel, sötmandel, smör och kokos är vad som behövs för att göra denna goda äppelpaj!

Vill ha helg nu

publicerat i Allmänt;
Längtar tills på lördag för då ska vi till Hassela. Det sägs att det ska vara strålande sol också, men det är bara tisdag än så vädret kan ändras flera gånger om tills dess men det skulle vara toppen. Saknar Afterskii, det är härligt, ta ett glas vin och bara vara och träffa folk. Älskar det.  
Igår morse besiktade jag bilen. Fick bara en anmärkning och det var att bromsen ligger fortfarande på däcket, ack så illa det såg ut. Däcket snurrade knappt fast att han tog i. Jag har känt de senaste veckorna att den går trögt igen och jag hade rätt. Antingen måste jag byta hela bromsoken (är det så det heter?) eller kan det bara vara smuts som kommit in. Tommy var snäll och sa att jag kunde komma in på Bilprovningen en kväll denna vecka, efter stängning för att han skulle kolla hur det ser ut. Ta bort allting, rengöra och smörja in. Det blir nog imorgon som jag ska dit.
Halv nio igår var jag hemma hos Nina och Isabell. For till dom direkt efter besiktningen. Vi umgicks några timmar och sedan tog vi en promenad. Sandra kom över en sväng till mig senare också. Sedan gick jag hem till henne på kvällen också för att snacka och umgås ett tag.
Idag har jag jobbat, hjälpt Therese ute i Timrå. Hon ringde i förmiddags och vi var där ute runt tolv. Vi höll på nonstop i åtta timmar, ingen paus. Det var riktigt skönt att få sätta sig i bilen sedan. Det blev en kebabsallad på Marco Polo som en sen middag, mums
Ligger i sängen och ska precis börja se Criminal Minds ska försöka sova sen. Tvättstugan kallar imorgon kl 07. Efter tvättstugan blir det en promenad till Nina. Ciao.

Ständut Blakk

publicerat i Allmänt;
Yes, den femte april ska jag på E-Street och se Ständut Blakk. Vi såg dom i Hassela förra året och dom är jättebra. 
Någon som vet hur lång tid i förväg man bör boka bord? Jag och Therese ska iallafall gå. Om det är någon annan som är sugen att gå är det bara att följa med oss :). E-Street har jättegod mat också. Längtar!

En dag i köket

publicerat i Allmänt;
Denna lördag skulle spenderas med Bettan. Jag har sagt till henne att jag kommer att ställa upp och hjälpa henne med plugget men hon är dålig så vi ska ta det en annan dag istället. Dagen får istället spenderas i köket. Har gjort egna köttbullar i gräddsås och gjort en förpackning med tacoköttfärs och fryst in. Ska göra biff strogonoff senare och sen får jag nöja mig, har inte tillräckligt med matlådor, haha. Har också en fläskfilé som jag bara ska steka och peppra, vill inte göra mer grytor (blir för mycket grädde).
Den här veckan har gått jättefort. Jag har haft Christina från Hudik på besök, jättetrevligt. Har också hunnit med 2 st sjukhusbesök, ett besök hos tandläkaren, hälsat på Sofia och tagit flera promenader. I onsdags gick jag och Therese ner till torget på kvällen för att välkomna hem OS-medaljörerna :). Riktigt trevligt!
Det kanske blir en promenad senare med Therese, annars förblir denna lördag lugn. Nu ska jag göra mig lite vispad grädde och varma blåbär. Mums!
Önskar er alla en trevlig lördag.

Aldrig mer Coca Cola

publicerat i Allmänt;
Jag såg en länk om Coca Cola som cirkulerade runt på Facebook. Jag har läst igenom artikeln och fy så vidrigt. Vissa saker har man hört förut men vissa punkter var helt okänd ... Hur mycket känner ni igen? Jag ska då aldrig mer dricka Coca Cola.
The amount of acid in soda is enough to wear away at the enamel of your teeth, making them more susceptible to decay. In tests done on the acidity levels of soda, certain ones were found to have PH levels as low as 2.5. To put that into perspective, consider that battery acid has a pH of 1 and pure water has a pH of 7. To prove Coke does not belong in the human body, here are 20 practical ways you can use Coke as a domestic cleaner:
1. Removes grease stains from clothing and fabric
2. Removes rust; methods include using fabric dipped in Coke, a sponge or even aluminum foil. Also loosens rusty bolts
3. Removes blood stains from clothing and fabric.
4. Cleans oil stains from a garage floor; let the stain soak, hose off.
5. Kills slugs and snails; the acids kills them.
6. Cleans burnt pans; let the pan soak in the Coke, then rinse.
7. Descales a kettle (same method as with burnt pans)
8. Cleans car battery terminals by pouring a small amount of Coke over each one.
9. Cleans your engine; Coke distributors have been using this technique for decades.
10. Makes pennies shine; soaking old pennies in Coke will remove the tarnish.
11. Cleans tile grout; pour onto kitchen floor, leave for a few minutes, wipe up.
12. Dissolves a tooth; Use a sealed container…takes a while but it does work.
13. Removes gum from hair; dip into a small bowl of Coke, leave a few minutes. Gum will wipe off.
14. Removes stains from vitreous china.
15. Got a dirty pool? Adding two 2-liter bottles of Coke clears up rust.
16. You can remove (or fade) dye from hair by pouring diet Coke over it.
17. Remove marker stains from carpet. Applying Coke, scrubbing and then clean with soapy water will remove marker stains.
18. Cleans a toilet; pour around bowl, leave for a while, flush clean.
19. Coke and aluminum foil will bring Chrome to a high shine.
20. Strips paint off metal furniture. Soak a towel in Coke and lay it on the paint surface.
Now can you imagine what it does to your stomach lining? Who needs the ‘household and cleaning’ section at the hardware store when we have Coke. Have you ever wondered what exactly Coca Cola is?
After 10 minutes: The sugar contained in a glass of Cola can cause a devastating “strike” on the body. The cause being the phosphoric acid which inhibits the action of sugar.
After 20 minutes: A leap in insulin levels in bloodstream occurs.
After 40 minutes: Ingestion of caffeine is finally completed. The eye's pupils are expanding. Blood pressure rises because the liver disposes more sugar into the bloodstream. The adenosine receptors become blocked thereby preventing drowsiness.
After 45 minutes: The body raises production of the dopamine hormone, which stimulates the brain pleasure center. Similar to the reaction Heroin creates.
After 1 hour: Phosphoric acid binds calcium, magnesium and zinc in the gastrointestinal tract, which supercharges metabolism. The release of calcium through urine takes place.
After more than 1 hour: Diuretic effects of the drink enters in “the game”. The calcium, magnesium and zinc are removed out of the body, which are a part of our bones, as well as sodium. At this time we can become irritable or subdued. The whole quantity of water, contained in a coca cola, is removed through urination. When having a cold bottle of Coke and enjoying its undeniable freshness are we aware of what chemical “cocktail” we are putting into our bodies? The active ingredient in Coca-Cola is orthophosphoric acid. Due to its high acidity, cisterns used for transporting the chemical have to be equipped with special reservoirs designed for highly corrosive materials.
Källa: http://www.whydontyoutrythis.com/2014/02/20-practical-uses-for-coca-cola-proof-that-it-should-not-be-in-the-human-body.html