En underbar helg <3

publicerat i Allmänt;
 
  
  
  
 
  
  
Vilken underbar helg. Hade inte ens kunnat föreställa mig att den skulle bli så här bra. Allting har bara rullat på. Jag och Therese hann med mycket utan stress. Vi gjorde saker som vi kände för just då. 
Vi tog bussen från Navet 07.40 i fredags och kom in till Cityterminalen runt 12. Henrik mötte upp oss på terminalen och vi gick och åt på Vapiano, en italiensk restaurang, så otroligt gott. Kan verkligen rekommendera det stället. Det smakar som man skulle vara i Italien och äta. Vi hann tyvärr inte träffa Henrik så mycket men huvudsaken att vi fick lite kvalitetstid med han. Vi bestämde att ta upp kontakten igen och det känns jättebra. Vi har saknat varandra efter alla dessa år. När vi ätit upp började vi gå mot tunnelbanan för att ta taget mot Vreten där vi skulle möta upp min bror. Var rätt lugn men när vi satt oss på tunnelbanan började nerverna sätta igång, de 10 minuterna innan mötet var jag nervig men det var så roligt. Vi mötte upp han, hans kollega och kollegans tjej. Vi skulle nämligen få låna deras lägenhet hela helgen. Alla tre stod med öppna armar, hur snälla och trevliga som helst. Vi fick en genomgång av lägenheten och sedan for dom vidare. Det blev en kort träff med brorsan men vi hade tänkt ses någonting under lördagen också.
En kort stund senare for vi in till City. Det var lätt att hitta runt, vi behövde bara fokusera oss på tunnelbanan Hjulsta  -  Kungsträdgården, vi bodde mittemellan där.
Fredagen blev lugn men vi hann ändå med mycket. Efter träffen med Henrik och brorsan gick vi runt och bara njöt av värmen. Vi var vid slottet, Slussen, Gamla stan och Kungsträdgården.
I lördags efter att vi gjort oss klar tog vi tunnelbanan till T-centalen för att handla med oss fika från Starbucks. Direkt efter Starbucks hoppade vi på tunnelbanan en station för att komma direkt till Kungsträdgården. Där satt vi och njöt av fikat. Älskar Starbucks. Syster skrev under den tiden att hon och hennes barn skulle komma in runt 12. Började återigen känna mig nervös. Barnen har jag aldrig träffat och har bara träffat syster en gång tidigare. Jag har aldrig kunnat säga att jag är moster men det är jag, jag är även faster :). Vi mötte upp henne och barnen och gick runt lite och sedan gick vi och satt oss på gräsmattan vid vattnet mot slottet som alla andra, det var fullt med folk. 
Efter ett tag bestämde vi oss för att ta spårvagnen till Djurgården. Dom gjorde det dom skulle göra och jag och Therese gick in på Vasamuseet och traskade runt. Djurgården är så vackert. Senare bestämde vi oss för att ta en promenad till Gröna Lund och ta färjan över till Slussen. Väl inne på Slussen köpte vi med oss en sallad från Gamla stan och gick och satte oss på gräsmattan igen. En stund senare kommer syster och barnen igen. Hade mer tid tillsammans. Mycket trevligt. Bror skulle komma också men han hittade ingen parkering så vi bestämde för att ta tunnelbanan till Sundbybergs Centrum och möta upp han där. Vi satte oss några timmar på en uteservering och pratade. Hur trevligt som helst. Det började bli kallt mot kvällen så vi började gå till lägenheten. Vi hittade inte på en gång men när vi kom upp till stora vägen kände jag att det är bara att fortsätta följa den och rätt var det var såg vi huset. Man har rätt bra lokaliseringsminne ändå, haha.
I lördags började jag känna mig sjuk. Ögonen och näsan började rinna, ögonen blev röda och sedan kliade det något otroligt i halsen. Kom fort fram till att det var allergi. Jag har känt av pollen lite men aldrig haft stora problem men i helgen, framförallt i söndags hade jag det jobbigt. Nös hela tiden och tårarna bara rann. Gick in på apoteket på NK och köpte allergitabletter men har inte tagit någon ännu. Man kan ju bli tröttare av dom tabletterna.
Måste också nämna att vi träffade två "kändisar". Edward Blom och Ulrika Bergman. Edward gick precis förbi mig när vi satt på bänken. Ulrika är Evas kompis Annika i Eva & Adam. Hon jobbar på apoteket inne på NK. 
I söndags var vi bara inne i City för att invänta hemresan. Vi var hemma vid halv åtta på kvällen. Var helt uppe i varv men ändå så jäkla slut. Trots att helgen inte bestått av någon stress så har det ändå varit en händelserik helg. Allt gående tog död på kroppen. Fick till och med hål under ena skon, inga City-skor det där inte, haha.
Jag har inte tagit in allting än, har helt enkelt inte förstått var denna resa inneburit. Chocken lär ju släppa snart. Jobbade igår på Birsta, jobbar idag i receptionen och sedan blir det några timmars jobb imorgon också i receptionen, sedan kan man nog börja låta allt sjunka in. 
I söndags var jag hemma hos T. Vi pratade om resan, var helt död och säkert inte ett sånt trevligt sällskap. Men vi såg till att träffas igår också. Det blev en sallad i Haga och vi gjorde några småärenden för att sedan åka hem till han och umgås ett tag. På vägen hem till mig stannade vi till i Petersvik och släppte ut D, hans hund. Mysigt! 
Tack för en lyckad helg <3. Vi får göra om det snart igen! 

En effektiv morgon

publicerat i Allmänt;
Denna morgon startades igång väldigt effektivt. Har precit satt mig vid datorn och inväntar på att golven ska torka. Har varit vaken sedan sju för att börja tvätta. Sista maskinerna är inne och jag ska snart ut och hämta in allting. Har också städat hela lägenheten och sängen är renbäddad, skönt! Jag tycker om att städa innan man ska iväg, alltid trevligt att komma hem igen när det är rent.
Jag är rätt så nervös för morgondagens resa. Har inte tänkt igenom vad resan egentligen innebär. Som jag skrivit tidigare ska jag träffa mina halvsyskon. Jag skrev med Henrik igår också och han ska möta upp oss på Cityterminalen, vi har inte setts sedan han flyttade till Stockholm för ungefär 6 år sedan, allt för länge sedan sist.
Är förväntansfull för helgen
:)

Förlåt

publicerat i Allmänt;
Tiden går så fort och det känns som att jag inte hinner med mig. Har fokuserat mig på jobbet i första hand. Nu när man kommit in i det så vill jag ta upp "vardagen" igen. Söker fortfarande jobb, vill ha ett fast. Har varit rätt upptagen med det och med CV-skrivandet. Har också börjat fundera på att lämna Sundsvall för att få bättre möjligheter till ett bra jobb. Att byta miljö är inte fel det heller. Måste också bli motiverad igen till att ta tag i vikten, röra på mig mer och finna matinspirationen igen.
Vad skönt det känns att få skriva av sig. Jag har känt mig rätt off mot en viss(a) person(er) och det är inte min mening, hoppas inte det har förändrat någonting. Ber isåfall så mycket om ursäkt. Tankarna har varit som sagt på olika håll, allting är spännande. Ingenting negativt har hänt men trots det kan det vara påfrestande.
Det finns så mycket som jag vill göra. Dessa känslor brukar komma smygandes när våren kommit och sommaren är på väg :). I helgen blir det Stockholm om ingenting händer. Jag börjar faktiskt bli nervös och känslorna pendlar upp och ner men det ska bli spännande.
 
 

En lyckad dag

publicerat i Allmänt;
Gårdagen blev lyckad. Mår dock inte så jättebra idag men som man brukar säga: "Det var det värt" och det var det. Vi brudar kom till Hassela vid halv tolv och det var lugnt en stund innan förberedelserna för lunchen började. Det bjöds på ärtsoppa och gulaschsoppa. Vi var upp mot 20 personer som åt tillsammans ute. Grannarna på campingen tog med sig sitt eget bord och byggde på till ett långbord.
Efter maten var det dags att bege sig upp mot hotellet för Afterski. Jag ville gå upp i god tid för att vi alla skulle få bra bord och det fick vi. Alla som åt lunch tidigare fick sitta tillsammans, vi fick två långbord. 
Ständut Blakk gjorde det igen. Det är tredje gången jag såg dom igår (första gången var faktiskt för ett år sedan idag). Dom är grym, vad dom kan få igång publiken. Jag, mamma och Sandra var uppe och dansa i princip hela Afterskin. Härligt att få slå klackarna i taket.
Jag och Therese tog en promenad med Tejo några gånger också, det blev så fint väder mot eftermiddagen. Till middag blev det god mat som alltid hos mamma och Jim. Rotfruktsgratäng med sallad, svampsås, vitlökssmör och grillat älgkött.
Nu blev man hungrig. Ska passa på att göra något ätbart medan man kan äta. Var ett tag sedan jag kunde dricka utan att känna av magmunnen vilket jag självklart drog nytta av (skratt), man är ju inte dum. Innan lunchen blev det lite punch och på Afterskin blev jag bjuden på två glas vin och innan middagen gjorde Jim en drink. Det var lagomt!
Som vanligt kunde man inte sova när man kom hem. Istället för att lägga sig började jag dekorera påskriset som vi tog längs vägen till Hassela ;). Har inga ägg så det fick bli en enkel dekoration med fjädrar.

Afterski

publicerat i Allmänt;
 
Vad pinsamt det var när Roger kom så där mot mig men det var ju jätteroligt ;)

Hassela

publicerat i Allmänt;
Jag mejlade Hassela för ett tag sedan och frågade om Ständut Blakk ska spela på Afterskin också och det ska dom. Härligt! Ska bli roligt och se dom igen, speciellt när dom spelar på Afterskin. Vi beger oss vid 10 :).
Imorse var jag på verkstaden och bytte till sommarskor på bilen. Igår var det 3 år sedan jag tog körkortet också, tiden går så fort.
Igår fick jag jobb ute på Birsta. Efter jobbet gick jag på HM för att byta storlek på klänningen. Avslutade med att handla hem lite mat.
På kvällen tog jag och Therese en promenad för att möta upp Tessan och Emilia men fick inte tag på Tessan så vi gick hemåt igen. När vi kom till min port, vem stod där då, jo Tessan och Emilia, haha. Hade besök av brudarna hela kvällen och jag gjorde äppelpajen (vad annars) till fika.
Sitter just nu och gör lite pappersarbeten medan fisken är i ugnen. Ska snart riva morötter. Så gott med fisk, morötter, citron och remouladsås.
Den grå klänningen (får inga bra bilder) men klänningen är jättefin och skön!

Underbart!

publicerat i Allmänt;
Vilken överraskning när prästen börjar sjunga "bröllopstalet" istället för att läsa den :)
 

Livet är bra underbart <3

publicerat i Allmänt;
Igår blev det ett biobesök. Vi såg filmen "Non-Stop". Den rekommenderar jag verkligen, riktigt bra. T tyckte också att den var bra. Vi hade inte reserverat några biljetter och han hämtade mig närmare halv sju och vi for direkt ner till stan och såg att det fanns lediga biljetter till den filmen och vi bestämde oss för den direkt. Vi gick in och handlade först på macken. Det blev en Loka för mig och lite lösgodis faktiskt. Inget med choklad eftersom det känner jag mig inte "redo" för, bara dumt att riskera att sötsuget kommer tillbaka. Handlade inte jättemycket men fick ändå inte i mig allt. Påsen låg kvar i väskan imorse och när jag såg den så slängde jag allt som var kvar. Är inte det bra eller vad? Det var inga problem heller (har inget sug). Det var jättetrevligt och mysigt på bion iallafall :).
Jobbet har det gått bra med också men känner att det är mycket att ta in, speciellt när man vet att man snart ska stå helt själv. Men det löser sig alltid. Ser fram emot det också.
Mycket som händer nu. Hassela närmar sig också. Jag och brudarna ska till mamma och Jim i husvagnen på fredag (långfredagen) och se Ständut Blakk och fira påsk.
Idag har jag tagit en skön promenad till stan för att möta upp Tess. Vi shoppade, gick på Jop's och åt lax på planka till lunch och vi tog oss ett glas vitt. Ingen dum lunch :). Vi skulle mötas upp på torget och där var det hålligång. Vi förstod rätt snabbt att det var Idol-audition. Alltid roligt när det händer någonting i lilla Sundsvall.
Jag har också hunnit med att städa lägenheten idag, från golv till tak. Eller det var väl att ta i. Har i allafall städat hela lägenheten. Har tänt  ljus så det är en riktig mysfaktor här hemma. Ska snart hoppa in i duschen och bara tar det lugnt. Ska försöka se filmen "Wes Craven's new nightmare" som börjar 23.00. Men vill gärna kunna sova inatt ;). Har någon sett den?
Imorgon blir det en trip till Njurunda med några från jobbet (Birsta City). En kollega ska ha någon typ av visning av produkter, hälsoprodukter av något slag. Ska bli trevligt. Efter det ska jag och Therese äta middag och umgås. Skön söndag.
Jag ska också upp till mormor imorgon och tvätta. Jag har inte fått någon tid i tvättstugan hemma och känner att jag vill ha "bra" kläder när jag står i receptionen. Så mormor var snäll att boka en tid i hennes tvättstuga. Får några timmars kvalitetstid med henne. Ska hjälpa henne med lite saker också.
Kom på idag att om två veckor är man i Stockholm :). Vad jag längtar.
 
 Köpte två klänningar på H&M. Dom påminner om klänningarna som jag köpte där förra året (svart och korall). Ska byta till en mindre storlek i den mönstrade om jag inte lämnar tillbaka den. Fick ingen bra bild på den grå klänningen.

Blöjtårtan

publicerat i Allmänt;
Snart är det ett år sedan jag gjorde denna blöjtårta till Isabell på hennes dopdag <3.

Främmande

publicerat i Allmänt;
Imorse tog jag en skön promenad ner till stan med Therese då hon hade tid hos tandläkaren. Efter stan gick jag över och umgicks med Sandra ett tag.
På kvällen fick jag främmande. Passade på att göra äppelpajen och den fick godkänt, haha. Vi pratade och pratade i flera timmar och det blev ingen film som det var tänkt utan det blidde bara prat, haha. Trevligt var det. Nu ligger jag ensam i sängen och ska försöka sova om en stund.
Vilken skillnad på bloggens statistik. Haft 168 läsare på ett inlägg, inlägget om Metso. Det slog det känslomässiga inlägget jag postade upp för några veckor sedan. Jätteroligt :). Tack.

Receptionist på Metso Paper

publicerat i Allmänt;
Fick ett glatt samtal idag. På torsdag ska jag gå en utbildning för att lära mig receptionen på Metso Paper. Det är jätteroligt. Jag som vill arbeta inom servicebranschen och är nyutbildad receptionist kan nog inte komma på en bättre plats eftersom Metso är ett stort företag, internationellt företag dessutom. Är dock lite orolig över engelskan. Kan engelska men svårt att bara slå på den knappen bara sådär. Man pratar bara engelska när man vistas utomlands, haha.
Jag ska lära mig mycket den här veckan eftersom jag ska sitta själv i receptionen någon dag nästa vecka. Hela dagar också, 08-17. Det är ett extrajobb men det gör ingenting. Jag ser det som en bra möjlighet till någonting annat. Det är också roligt för att vi är fler i familjen som arbetat på Metso. Mamma och moster har båda suttit i receptionen. Jag minns att jag var med mamma i receptionen när jag var liten. Jag och Tessan sommarjobbade på Metso som lokalvårdare när vi var 16 år. Vårt första sommarjobb :). Minns ändå inte hur det ser ut, mer än att det är en ljusrosa byggnad.
Förväntansfull!

Mysig helg

publicerat i Allmänt;
Vilken härlig helg det varit men tyvärr gick den alldeles för fort. Utgången i lördags med brudarna var det bästa. Vi åt gott, drack gott, pratade, skrattade och dansade. Ständut Blakk var lika bra som jag minns dom.
Igår firade vi älskade mormor som blir 72 år idag. Jag tog en promenad upp dit men mamma fick glatt skjutsa hem mig. Mådde inte bra, huvudvärk och värk i nacken. Det blev inte mycket sömn natten till igår, vilket kan ha orsakat mitt dåliga mående. Vi hade det iallafall jättetrevligt och mysigt hos mormor. Igår kväll blev det en lugn men mysig kväll :).
Grattis igen mormor <3

God morgon

publicerat i Allmänt;
Äntligen är lördagen här, underbart. Jag ligger i sängen och kan inte somna om. Funderar över Gif matchen. Är bra sugen att gå på den idag ändå. Ska kolla med brudarna. Vi kommer hinna hem efter matchen för att göra oss klara. Får se vad det blir för väder.
Ser verkligen framemot att få slå klackarna i taket, haha. Har varit danssugen hela veckan.
På återseende...

"Min nya livsstil"

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
 Jag har lagt till en ny kategori: "Min nya livsstil". Under den kategorin kan ni läsa om allting som har med min vikt, kost och träning att göra. Ni kan också ta del av recept och mycket mer.
Idag har jag gått ner 6 kg och förlorat ca 6 cm runt magen. Trodde jag gått upp igen men så var det inte, tur var väl det :). Jag har inte kört hårt och tappat motivationen men jag har inte fuskat eller så men jag behöver röra på mig mer och träna mer för att jag ska nå mitt mål.
Nya tag behövs men man börjar närma sitt mål. 77 dagar kvar!
 

USA filmer

publicerat i Allmänt;
Dessa filmer är filmad av mig och Tessan från vår USA-resa, sommaren 2009. Jag har redigerat dom!

Madame Tussauds

Hollywood

Venice Beach. Jag köpte fina namn-tavlor till kusin Vilma och kusinbarnet Emma. Skitsnyggt gjort. Filmade tyvärr inte all målning eftersom det kom en massa brandbilar som filmades emellan där :).

Sunset Strip

 

Sea World - Späckhuggarshowen (Night show)

 

Hollywood - Walk of Fame

 

Sea World - Hajtanken

Indesign - Övrig design

publicerat i Allmänt;
Det här inlägget är ursprungligen postad 2010!
Eftersom det var ett tag sedan man läste Tidningsdesigns kursen på Mittuniversitetet har jag inte använt Indesign och det är inte bra, speciellt om detta är någonting man vill arbeta med och dessa kunskaper försvinner fort. När man började tänka på det var jag tvungen att sitta med programmet och se om det finns några kunskaper kvar. Då började nya tankar om projekt att dyka upp. Jag ska designa två magasiner till. Ett magasin som kommer att ha en extra bilaga (magasin) från USA-resan.
Bilderna från USA är tagna från min och Tessans resa (-09).
 
 
 
 
Bilagan
Nu längtar man ju tillbaka ännu mer till USA!

Indesign - Mitt magasin

publicerat i Allmänt;
 Det här inlägget postade jag ursprungligen upp 2010!
Jag har gått igenom bloggen idag och hittat mycket roligt som hänt genom åren. Jag "lärde" mig det ena och det andra. För det första så måste jag verkligen arbeta i Indesign igen. Arbetade mycket i det förut men det var några år sedan. Man glömmer fort!
Magasinet nedan gjorde jag på Mittuniversitetet när jag läste Grafisk Design med inriktning, tidningsdesign. Vi skulle göra en redesign av ett magasin. Vi hade till uppgift att göra minst 7 sidor som var obligatoriska och jag gjorde 100 sidor, ja alla fick en chock. Men många sidor var kopierade från andra magsiner jag hade hemma. När jag väl kunde hantera Indesign så fanns det ingenting som kunde stoppa mig, haha.
Min egen inplastning. Tog hjälp av tejp, plastfickor och gjorde bilderna i Photoshop.

Obligatorisk: Omslag

Sidan

Gjorde en egen annons för Britney´s parfym

Annons

Obligatorisk: Innehållsförteckning

Välkommen... och redaktionen

 

 

 

Obligatorisk: Plocksida

 

En till egen annons. Gjorde den helt själv

Obligatorisk: Repotage

Obligatorisk: Repotage utifrån intervjun



 

Magasin och inplastningen. Sedan Glamour "blanketter".

Påsk

publicerat i Allmänt;
Då är det fredag igen, tiden går fort. Idag har jag varit över hos Sandra, städat lägenheten, gjort undan några ärenden och sitter just nu vid datorn med en kopp kaffe.
Jag har så varmt i lägenheten. Solen ligger alltid på mina fönstren från morgon till kväll och det resulterar till att jag oftast har rullgardinerna nerdragen och det är inte roligt. Känns som man isolerar sig. Jobbigt att se de skitiga fönstren också, haha. Ska putsa dom en dag till veckan.
Pratade med mamma förut också och hon sa att Ständut Blakk ska spela i Hassela på långfredagen. Det blev ju toppen, ska ju ändå fira påsk med dom där. Vet dock inte om dom bara spelar på kvällen eller om dom också spelar på Afterskin? Hopppas dom spelar på Afterskin.
Imorgon blir det en lugn dag innan vi ska iväg. Brudarna kommer inte förrän vid 17-18 och sedan tar vi bussen vid 19.30. Jag gör mig alltid klar fort och kommer bara att sitta och stirra in i väggen hela dagen tills man ska göra sig klar. Är alltid så. Jag tycker inte om att vänta.
På söndag ska vi fira mormor (hon fyller på måndag) och då blir det en härlig promenad upp till henne. Hoppas man mår bra då ;). Tänkte dricka lite grann men blir bakis för minsta lilla.
Ska sitta och kolla genom bloggen. Har inte gjort det, roligt att gå igenom saker som hänt genom tiderna.
Vad har ni för planer i helgen?
Ciao!
 

Italia

publicerat i Allmänt;
Det är så vackert och romantiskt i Italien!
Tänk att man är 50/50. Känner mig dock inte som halvitalienska, har aldrig känt så men det kanske kan förändras? Ska resa dit och upptäcka landet. Ska ta tag i italienskan igen också. Bara svårt att lära sig ett språk från grunden helt själv. Men man måste ju börja någonstans :).
Var några gånger i Italien när jag var liten. Har bilder från när vi var bland annat i Gardasjön och Rimini. Bilden nedanför togs på stranden i Rimini (om jag inte minns fel).
(Bilden är lånad från http://world-2r.blogspot.se/2014/01/italy.html)

Trötter

publicerat i Allmänt;
Idag kan man säga att man är en trötter. Det gick verkligen inte att somna. Sista gången jag kollade på klockan var den 03.20 och man är redan vaken. Började tvätta 07. Ligger i sängen och slötittar på teven. Idag blir det tvättning av alla jackor, vinterjackorna också för att sedan ta ut dom till förrådet för nästa säsong. Har bara en fleecejacka att ha just nu. Jag som tänkte gå och handla och ta en promenad upp till mormor, haha. Det ordnar sig alltid. Ska ut och gå ikväll och då har någon jacka torkat iallafall. Orkar inte skriva mer. Måste kliva upp och göra mig en kopp kaffe.
Ciao!

En mysig kväll

publicerat i Allmänt;
Igår kväll blev det en mysig kväll på staden. Först blev det middag på O'learys och sedan blev det ett biobesök :). Vi såg filmen "Tommy." Jag är inte förtjust i svenska filmer men den här filmen var riktigt bra. Det var några gånger som man hoppade till ordentligt.
Idag har jag varit hos Nina och Isabell. Jag har också varit över hos Sandra. Hon färgade mitt hår, så nu är man mörkhårig igen. Det är alltid ovant i början, jag brukar inte göra större förändringar men är nöjd.
Ska diska och plocka undan och sedan blir det lugnt. Har inga planer alls ikväll. Vad ska ni hitta på ikväll?
 Bjuder på en liten bild. Tog denna igår kväll efter timmarna på stan!
Edit: Bör tillägga att jag är mörkhårig på den här bilden och det är för att Sandra tonade mitt hår igår men det räckte inte, därför färgade hon idag ;).