Handling

publicerat i
Nu har man kommit hem från storhandling igen. Morfar är så snäll och skjussa mig varje månad. Vi gick in på Brandworld eller vad de heter för att morfar skulle köpa sig en keps/hatt. Det slutade med att jag fick en fin och skön fleecejacka som jag velat ha :). Vår shopping slutade på Willys.

Jag har precis ätit lunch. Har under flera år tillbaka inte ätit "hemma hamburgare" för jag har mått så illa av köpta hamburgare. Men idag gjorde jag egna burgare. Det gick super! Stekte bara köttfärs och peppra och saltade. Kunde tyvärr inte få till hamburgarformen, haha! Sedan köpte jag Amerikansk dressing och massa grönsaker. Jag kan inte äta mycket mat utan lök, men eftersom min magkatarr inte tål lök så har jag börjat ångkoka löken så blir det mildare. Gjorde även det nu och det gick fint :).

Ska fösöka plugga lite grann nu, sedan ikväll vid 19 ska jag vara i Skönsberg och mäta lite i lägenheten. Får se om jag orkar, annars får jag boka in en ny tid, men skulle vara skönt att få det gjort.

 

 

GLAD

publicerat i
Så himla glad nu. Fick besked idag om att lägenheten i skönsberg är min :). Det är en liten 1:a på 37 kvm men den är mysig och rimlig. V-rum/sovrummet är större än det jag har nu. Om man ska klaga så är lägenheten på bottenvåningen, precis vid vägen går fönstren, men det är bara att vänja sig. Ett stort plus är att jag får badkar igen ;). Har alltid haft ett badkar men när jag flyttade hit så blidde de dusch, men kan se fram emot ett badkar snart. Flytten kommer äga rum i slutet av Juli.

Planeringen har rullat igång, innan jag fick lägenheten till och med, haha! Men i veckan här ska jag åka till lägenheten för att mäta lite grann. Vet att det är ett tag kvar men bra att se över vad man ska ha för möbler osv.


Ritningen på lägenheten

Helgen

publicerat i
I helgen har det varit fullt upp. I fredags kom Tessan bort på kvällen och vi drack lite vin och surrade. Hon sov även över här.

På lördag förmiddag blev jag upplockad av morfar och sedan for vi och hämta mormor och därefter begav vi oss till Sköns kyrka för ett jättevackert dop av kusinbarnet Saga.

I söndags för jag ut till mosters stuga i Nedansjö för att fira henne. Var där i flera timmar och kom hem igår eftermiddag. Då var det bara att göra middag och sätta sig med plugget. Hade en deadline på en uppsats igår men skrev och skrev men blidde inte klar, skickade in den ändå såklart, man kan ju få mindre att komplettera iaf.



Kusin Fredrik med familj!



Kusin Vilma

Älskade morfar

Älskade mormor

Tack

publicerat i
Nu har det varit mkt igen. Hoppas jag kan uppdatera oftare nu när plugget slutar. Under denna vecka som har gått har jag pluggat, haft främmande på främmande, försökt äta bra för magmunnens skull, känns ibland men hoppas det går över. Jag har även fått 6 veckors jobb i sommar, det känns skönt :). Har kollat på mer lägenheter så ska ringa till Mitthem imorgon och prata lite med dom.

Idag har jag varit i Matfors och firat min moster som imorgon fyller 41 år. Det var mkt mysigt. Vi alla kunde inte träffas för andra moster är utomlands, kusinen med familj skulle iväg på något annat och mamma hade fått en riktig magsjuka eller matförgifning så hon och Jim dök inte upp, det var ju synd men hon mår bättre nu iaf :). Dom vi blidde idag var mormor, morfar, Tommy, kusin Martina, lilla kusin Vilma och Marlene då såklart. Jag fick jättefina ryamattor av moster, jag kallar de lurvmattor hehe. Men dom är så sköna och fina. Jag har en sådan matta själv men dom jag fick idag är av bättre kvalité, jag tackar återigen så mkt för dom :)

Nu har jag nyss ätit middag så ska plugga lite om jag orkar. Har mkt nu i skolan och hela nästa helg är fullbokad så då kan jag inte plugga nånting.

Lägger in en bild på en liknande matta som jag fick idag. Ha en fortsatt trevlig söndag!



Bloggtorka

publicerat i
Nu är det bloggtorka igen men som vanligt har det varit fullt upp. Det är ändå skönt att ha mkt att göra men inte om man räknar med plugget då, hehe. I veckan har jag pluggat,, varit hos tandläkaren, fått främmande av mamma, Tess och Jim men inte samtidigt då ;). Sedan har jag packat och rensat mkt under veckan också!

Igår var det en rätt konstig dag. Jag mådde bra hela morgonen och dagen, sedan en timme efter lunch så började jag känna mig att jag bara ville spy men hade inte ont i magen och var inte illamående, sedan sköjdes (eller hur det stavas) säkert 15-20 ggr men ingenting alls kom upp. Först fattade jag ingenting men sedan slog det mig att det är  magmunnen/magkatarren. Detta har bara hänt 2 ggr förut i samband med alkohol men så var läget inte igår, nu måste jag börja skärpa mig och undvika saker som jag vet att min mage inte mår bra. Det är bland annat:

*Kaffe
*Vitlök
*Lök
*Stekt mat
*Undvika STRESS

Ska hålla mig ifrån det nån vecka och se om det blir bättre. Har ni några tips som kan jag göra denna sak bättre kan ni gärna meddela mig det :). Hade bestämt en date med Bettan igår men när det blev så här avvaktade vi lite grann men hon kom vid fyra igår och vi åt jättegod sallad (men jag fick undvika lök och BBQ kycklingen) Hmm, men men det gick bra ändå :) Sedan såg vi film, Äntligen Midsommar och surrade resten av kvällen/natten!


Idag blir det bara lungt tänkte jag, ska plugga lite faktiskt sedan blir det att packa lite grann!

Helgen

publicerat i
Nu var det ett tag sedan sist jag uppdaterade, men denna vecka har varit mycket intensiv. Måndag förra veckan fick jag hemtenta som hade sin deadline på sista kl 24.00. Sedan under veckan har jag haft främmande, storhandlat och suttit med en annan tenta. I fredags var det fest, men pga. tentan fick jag vara nykter. Gick bort några timmar och umgicks med allt folk sedan gick jag hem vid kvart i 11. Satt och tokskrev 1 timme, men sedan var det ingen idé att gå tillbaka och dricka. Så det blidde bara lungt, fast jag hade riktigt roligt ändå :).

Igår kom Sofia och vi åt god middag och efterrätt, sedan såg vi någon film och surrade bara.

Idag blir det nog bara lungt, lite plugg. Ligger efter i den andra kursen nu när man haft 2 tentor hela veckan i den andra kursen. Jag skulle ha övningskört i morse men det kanske bli en sväng om några timmar, det visar sig! Kom på att jag har suttit under veckan med att kika på nya lägenheter. Har nu hittat 3 lägenheter som jag gjort en intresseanmälan, hoppas att någon av dom är bra!!!

Lördagens meny: Rullader med sallad och kladdkaka med hallon till efterrätt: