Inget Internet

publicerat i Allmänt;
Jag har varit utan Internet i några dagar, därför har jag inte kunnat uppdatera. Är borta nu och passar på att slänga upp ett inlägg :). Vet inte när Internet fungerar igen, det verkar vara dosan i väggen det är fel på.Hoppas ni har en trevlig helg. Kramar

Italien

publicerat i Allmänt;
Vill till Italien nu. Har tänkt göra det länge men då har jag åkt någon annanstans istället. Har pratat med pappa för ett tag sedan och vi kom in på det här ämnet då. Vill upptäcka mitt andra land, vilket jag skulle ha gjort för många år sedan. Man skulle haft ett träd som odlar pengar, det skulle väl vara helt underbart? När man åker dit vill jag vara borta 2-3 veckor. Men det får bli någon sommar framöver. Ska försöka vinna pengar. Var ett tag sedan man spelade Bingolotto så ska väl köpa mig en lott och hoppas på vinst ;).

Flygbiljetterna kan man komma undan med tusenlappen tur och retur i alla fall. För denna summa kommer man inte direkt till Rimini men om man flyger till Venedig tar det knappt en timme med tåg eller 2-3 timmar om man bilar. Åker man iväg på en sån här "speciell" resa vill man uppleva och se så mycket som möjligt. Det skulle inte vara helt fel att åka runt och kolla läget i städerna runt om, ta en liten roadtrip i Italien helt enkelt. Men sedan kommer nästa problem, vilken kan man åka med? Jag och Tessan har våra reseplaner och vi har bestämt att det år vi fyller 30 ska vi tillbaka till USA, haha! Hon och jag har även pratat om att ta den här resan till Italien, eller till Rimini i alla fall.

Nåja, nu blir det sängen. Ska se till att somna i skaplig tid.

Puss

Resan

publicerat i Allmänt;
Ska se vad man orkar skriva, är fortfarande helt slut. Det tar verkligen på krafterna att ha det gött, haha! När vi kom till Matfors åt vi den goda salladen från salladsbaren som finns på ICA Matfors (älskar verkligen den salladen).

Innan vi skulle äta bad dom mig gå på toa?! Jag funderade vad dom höll på med, men gick ju dit efter ett tag och en kort stund därefter ropade dom tillbaka mig till köket. Jag skulle söka efter ett kuvert, fågel, fisk eller mitt emellan ungefär. När jag hittade kuvertet läste jag på det och det stod: "Shopping i Ullared". Blev en aningens paff när man såg hur mycket det var. Kan säga att det börjar på 3xxx. Det var till för att jag skulle få handla på Ullared och inte tänka på att spara tills man kom hem. Dom betalade för boendet, bensinpengar och frukost. Pengarna jag fick var till shopping och mat. Men dom betalade ändå det mesta av maten också. Finns inga ord som beskriver hur tacksam jag är.

Jim hade det roligt åt mig och mamma. Det var inte meningen att vi skulle på varuhuset i fredags men vi åt en kebabtallrik utanför varuhuset och hade en timme på oss innan dom skulle stänga klockan åtta. Efter det gick jag och mamma och kollade hur det såg ut och för att jag skulle hitta mig ett par vår/sommarskor så man kan slänga vinterstövlarna. När det var cirka 10 minuter kvar ringer Jim till mig och fråga om vi hittat ett par skor, då vart jag tyst och sa att det har vi glömt, haha! Han skrattade hur länge som helst efter det. När vi kom ut gick vi till Jim och surrade i mun på varandra. Mamma brukar aldrig bli extas av sig, men hon var nog snäppet värre än mig, haha! Hon handlade mest också av oss tre ;).

Vi har fått sett mycket av Sverige på resan. Vi åkte den vanliga vägen. Sundsvall-Hudiksvall-Gävle för att sedan vika av och åka mot Västerås och stanna senare till i Örebro för att kolla runt och äta lunch. Vi for senare förbi en massa fler ställen som Jönköping och Motala. Jag var guide men har glömt vart vi körde, måste hämta in atlas från förrådet, haha. Vi körde i alla fall igenom många städer. På vägen hem körde vi en annan väg, exempelvis via Kristineholm (tror jag det var). Har mycket mer och skriva men orkar inte. Kanske tillägger någonting framöver. 

Ikväll blir det en långpromenad med Tessan och sedan teven, ska kolla på "Familjen Annorlunda" sedan blir det läggdags. Ska göra mig en sallad till middag idag också, funderar på att göra pasta till salladen. Var på affären i morse och handlade pesto genovese, ska se hur det blir om man lägger ner det i pastan. Klockan tickar på ser jag, lika bra att börja med middagen snart. Unga mödrar börjar ju nu också. Oj oj, nu blev det mycket, haha! Fixar middag när det är reklam.

Kramar

Shopping på Gekås

publicerat i Shopping;
Jag tänkte börja med att slänga in bilder från shoppingen. De saker som jag handlade som inte finns på bild skriver jag istället. Kan också säga till er som aldrig varit på Gekås, åk dit. Jag rekommenderar det verkligen.

Allting!

Doftstrån och olja (vanilj), 25 kronor

 

Ögonskugga, 30 kronor

 

Fina "gammaldagsa flaskor", 7 kronor styck

 

Snygga ljuslyktor, 70 kronor

 

Designark från en butik alldeles utanför varuhuset.

 

Designark från en butik alldeles utanför varuhuset.

 

Fina brickor! De små kostar 7 kronor styck och den stora 15 kronor. Jag tog den sista av brickorna ;).

 

Servetter, 10 kronor styck

 

Doftpåsar. 8 kronor styck

Krona, 25 kronor styck (Köpte två stycken).

 

Betonghjärtan. Den större kostar 15 kronor och de mindre kostar 10 kronor styck.

 

Betongskålar som är gjutat som blad, 30 kronor styck.

 

Skylt, 7 kronor. Köpte även två större för 15 kronor styck.


Dekorationsstenar, 7 kronor styck

 

Snygg jeanskjol, 129 kronor

 

Skor från en butik alldeles utanför varuhuset, 129 kronor

 

Regnställ, 199 kronor för setet

 

Softpile jacka, 139 kronor

 

Linne, 50 kronor

 

Linne, 40 kronor. Köpte 2 vita och en svart.

 

Pyjamas, 119 kronor.

 

Leggings (skinnimitation), 60 kronor.

 

Handlade också

* Proffs styling gel, 17 kronor

* Svart kajalpenna, 12 kronor

* Deo stick, 22 kronor

* Nivea eye makeup remover, 33 kronor

* 3 st pumptvålar, 9 kronor styck

* Rakhyvlar, 25 kronor (storpack)

* Urtunningssax, 12 kronor

* Tamponger, 9 kronor (per förpackning)

* Bindor, 10 kronor (per förpackning)

* Trosskydd, 9 kronor

* 2 st tandborstar, 15 kronor

* Aquafresh tandkräm, 15 kronor för 2 stycken

* WC-doftis, 10 kronor styck

* WC-borste, 8 kronor styck. Köpte en svart och en lila

* Handsprit, 13 kronor (Stor flaska)

* 20 stycken kökssvampar, 10 kronor

 

Det blev sammanlagt 65 varor till ett värde av 1525 kronor. Någonting är glömt men det är säkert några småsaker :).

Hemma

publicerat i Allmänt;
Kom hem för en stund sedan. Jag måste erkänna att man är helt slut efter detta bilande. Mamma och Jim köpte en husvagn nere i Hyltebruk i Småland och det är därför vi tog oss in på en camping på Gekås, Ullared som bara ligger fem mil därifrån. Vi har haft underbara dagar men som sagt är man slut. Åkte till Matfors på torsdags eftermiddag och sov hos mamma och Jim för att sedan åka iväg vid halv sju på fredag morgon. Vid fem på eftermiddagen var vi i Hyltebruk och gjorde affären med ett härligt pensionärspar för att sedan åka de sista milen och checka in på campingen i Gekås.

Idag for vi iväg vid halv åtta på morgonen och hämtade husvagnen för att sedan fortsätta färden mot Sundsvall. Vi har åkt cika 85 mil idag. Men ack så härligt vi har haft det. Ni skulle bara se hur mamma och jag var när vi gick in på Gekås en sväng innan dom stängde i fredags och klockan 07.20 på lördag morgonen var vi inne på varuhuset igen, haha!

Tyvärr orkar jag inte skriva mer utan fortsätter imorgon eller en annan dag denna vecka. Ska packa upp och se på serien "Missing"

Puss

Packar

publicerat i Allmänt;
Just nu håller jag på att packa. Vissa saker kan jag inte packa ner än. Har tvättat i morse och mycket är fortfarande blött ;). Får tänka om ifall det inte hinner torka. Det är två par byxor kvar och eventuellt en blus, sen är det klart.

Har som sagt tvättat idag och direkt efter första tvätten for jag till verkstaden och fixade bilen, nu är den lika fin som innan. Hoppas den jäveln/jävlarna håller sig borta från bilen nu. Vill inte brusa upp mig så mycket och bli förbannad för det kan ha varit en olyckshändelse. När man kom hem igen var det bara att gå till tvättstugan. Som vanligt, hänger det kläder i hela lägenheten, haha!

Det blev ingen diskning hos Tessan igår. Men snäll som hon är kan hon ta disken idag och köra in i diskmaskinen, det underlättar en del. Slipper också duscha i baracken idag, ska göra det borta ikväll :). Just ja, kom på att jag inte varit i förrådet och kollat på skor, men tror inte jag har några vårskor. Får ta stövlarna och hoppas på att hitta något bra där nere. Skinnjackan har jag i alla fall och den är redo för att invigas.

Har inte mycket mer kvar att göra nu. Har ätit lunch men är fortfarande hungrig. Tror det blir middag med mamma och Jim ikväll. Är jättesugen på choklad, men det är för hungern. Tessan har köpt med sig Viktväktar-choklad som jag ska hämta sedan. Ta en liten bit kanske inte skadar ;). Men ska försöka hålla mig till lördag. Det går i alla fall bra, när suget kommer är det bara att tänka på någonting annat.

Killarna ska komma och mäta värderna i badrummet för att se om det blivit någon förändring under dessa dagar. Håll tummen!

Ska kolla lite mer på datorn och se om kläderna börjat torka, hehe! Kommer inte uppdatera på några dagar. Ni alla får ha det så bra!

Puss & Kram


Bilden är lånad från Google.se

Påskägg

publicerat i Allmänt;
Påskäggen till mormor är ännu inte klar men tänker bjuda på ett antal bilder ändå. Köpte vanliga påskägg i två storlekar och sedan målade jag dom vit.

Man kan dekorera en och samma sak på olika sätt och det kommer ni också få se i det här inlägget. Jag har bara två påskägg men ändå så många bilder, haha!

När färgen torkat ville jag testa göra decoupage med ett designark/klippark. Man ska inte ha tjockt papper när man gör decoupage, därför är servetter bäst. Men det gick bra att ta ett tjockt papper också. Det blir lite buckligt men det är rätt snyggt om man "lägger" dom snyggt.


Före




Efter målningen























"Idiot"

publicerat i Allmänt;
Hej hopp! Hoppas allting är bra med er, själv är det bra idag. Igår var det en jobbigare dag. Kollade först på Skatteverket och ska få betala tillbaka 2700 kronor, jippie! Sedan skulle jag gå och fixa lite ärenden, bland annat posta BonPrix paketet och boka tvättid, vad ser man? Jo, någon idiot har slagit sönder min bilruta, den lilla i alla fall som tur är. Vet inte om det var någon som skulle jävlas eller om det var en olyckshändelse. Min bil står väldigt öppet och utsatt och har tänkt mycket på att någonting kommer hända så har väl lärt mig någonting av det. Såg att en annan bil hade totalt punktering på ett däck, kanske är några ligister som går runt och förstår på brist på annat. Eller en olyckshändelse, man får aldrig veta och det är sånt som händer. Bara släppa det. Ingen verkar har varit inne i bilen för stereon och allt annat är kvar och det var inga andra skador!

Jag körde till verkstaden för att dom skulle kolla och den nya rutan kom idag. Skönt att det löser sig fort. Hoppas verkligen inte att det var med vilje för man var förbannad. Visste inte vad jag skulle ta vägen, var ledsen och arg samtidigt, eller snarare blir jag ledsen när jag är arg. Haha, det låter konstigt men det är så. Är jag riktigt förbannad kommer tårarna i halsen och läpparna skakar. Blir riktigt arg om någon jävlas, speciellt om någon jävlas med någon jag känner. Det hände en sak för några månader sedan när någon "tryckte" ner en person jag känner och jag pratade högt (skriker sällan) och var ursinnig på killen. Han som kunde surra och vara dryg höll till och med tyst. Det finns inge värre än människor som är dryga!

Är extra känslig nu också när man inte sover mycket, ljud överallt och har börjat gå ner i vikt. Det är min tredje dag utan socker, haha! Det är mycket för mig det.

De har stängt av vattnet helt i köket och vi kommer vara utan den här veckan och eventuellt nästa vecka. Det ställer också till med problem. Blir stressad på allt det här hemma. Det är mycket som händer. Fick veta att dom kommer göra om badrummet helt, ändra plats på allt pga. att det ska göras plats för tvättmaskin. Vi kommer få bra rabatt på tvättmaskiner men jag ska inte ha någon men det är ändå standard att dom fixar det.

I förrgår började jag dekorera påskägg och ska nog ge dom fina till mormor som fyller 70 år den sjunde april. Ska inte fylla med godis men kanske tvålar eller nåt annat :). Hon kommer även få något fint av oss barnbarn men man kan alltid ge henne lite extra, det är hon värd.
Kommer nog inte hinna lägga upp bilder på påskäggen men ska försöka. Hinner jag inte idag så blir det inte förrän efter helgen.

Ska gå över till Tessan senare för att diska ;). Har använt mig av många tallrikar, glas och bestick innan jag fick veta att dom skulle stänga av vattnet helt. Har köpt plastbestick och papptallrikar igår så kör på det nu. Vet inte hur jag ska få med mig allt! Har kastrull, stekpanna och tillbringaren till mixern också. Får ta en säck, haha! Måste lösa disk-krisen, för jag känner inte för att diska i duschen, det är tydligen meningen att man ska göra det. Skulle haft en balja eller nåt liknande. Jaja, får se hur man löser det.

Längtar tills vi åker, har börjat packa lite idag, ska fortsätta imorgon. Inte mycket man behöver ha med sig för en helg.

 

 

Haha, vad olika bilderna blev. Men ni ser på ett ungefär hur dom har tänkt. Jag har pratat med dom och en av mina "lösningar" finns på en av bilderna ;).

Grönsaker

publicerat i Allmänt;
Ikväll blir det att ta fram grönsaker som man ska dippa framför "Familjen Annorlunda". Måste ha någonting som fyller det söta ;). Har inte ätit något sött idag och jag är hungrig hela tiden, har också druckit två liter vatten. Brukar dricka så mycket på en vecka. Det kommer bli en rolig natt då man kommer få springa ut på toa flera gånger, haha!

Pratade med mamma för en stund sedan och vi surrade om helgen. Längtar verkligen tills resan. Dom hade kollat vädret och det kommer vara 16 plus i helgen där nere. Får gå ut i förrådet och rota fram skinnjackan och vårkläder. Har ju inga vårskor tror jag. Slängde i alla fall ett par förra året. Man förhoppningsvis finns det bra skor där. Shoppa, shoppa!

Vattnet är slut igen, ska passa på att gå och hämta mer. Dom stängde av vattnet helt, utan förvarning. Man kan alltid hoppas att dom glömde slå igång vattnet efter arbetsdagen.

På återseende!

Cindy´s Design

publicerat i Allmänt;
Nu har jag öppnat min andra blogg! Den här bloggen kommer fortfarande att uppdateras som vanligt.

Eftersom det är en underblogg har jag fortfarande kvar denna blogg's namn. Det är bara att lägga till /design.

cindynilsson.blogg.se/design

:)

Hemma

publicerat i Allmänt;
Kan lägga upp bilderna på hur det ser ut här hemma. Dom har inte gjort någonting mer idag. Hoppas dom kommer och mäter värderna. Pratade med en kille och han sa att det var mycket blött =/. Ena grannen har inget blött eller fukt alls, det kommer gå fort för henne. Men man får vara glad för hennes skull :).


Kaklet borta


Efter dammsugningen


Innan dammsugningen

Virus

publicerat i Allmänt;
Förlåt för dålig uppdatering. Det har varit fullt upp i helgen. I lördags vid halv tio kom Tessan och vi for ut till Matfors till mamma och Jim. Vi firade bland annat mammas födelsedag. Kusin Fredrik var där med kusinbarnen också, så roligt och mysigt var det. När vi kom fram grattade vi mamma och jag gav henne presenterna som hon blev jättenöjd med :). Sedan fikade vi allihopa. Efter det var vi ute och pysslade på och jag passade på att städa bilen.

Sedan var det dags för lunch och vi alla for på affären förutom mamma och lilla Saga. Dom andra skulle göra hemmagjord pizza till lunch och jag och Tessan tog en sallad från den goda salladsbaren. Vi alla blev bjuden på lunch och jag och Tessan gick hem från affären, för att få oss en skön promenad. Efter lunch blev det ännu mera fika och bus. Vi spelade biljard med barnen också, så roligt! Jim betalde en biltvätt åt mig på macken. Vad glad man blev, fick ett helt sånt där tvättprogram :). Jag tackar och bockar så mycket för det. Pärlan blev så fin. Jag tycker det är mysigt att sitta kvar när bilen tvättas och det gjorde jag och Tessan också ;). Det var roligt att få sin första biltvätt.

Känns som man åkte för att träffa och fira mamma men pratade inte alls mycket med henne, haha! Men så kan det bli när det är mycket runt om. Det var i alla fall en trevlig dag.

I söndags (igår) blev jag väckt för att få följa med på en sak, ska inte nämna det. Då var det bara skynda sig ut och duscha och göra sig klar för att sedan fara. Det var jättetrevligt :). Resten av dagen gjorde jag småsaker här hemma och skulle bland annat göra klart den andra bloggen och kolla hur jag ska lägga upp planeringen med viktnedgången. Har satt datum när målvikten ska vara nådd. Börjar "riktigt" idag och dessa 7 kilon ska vara borta den 11 juni.

När jag planerade det ville jag hitta bra motivationsbilder för att man ska ha någonting att kolla på när man tycker det är jobbigt. Vad händer då?! Jo, man får ett j*vla virus på datorn som tar bort varenda fil. Jag och mitt temperament går ibland inte ihop. Såg svart och stjärnor men försökte lugna ner mig. Försökte ett bra tag men sedan orkade jag inte mer. Gick och lade mig och kollade på den nya serien "Missing" men vid pausen startade jag datorn igen och installerade ett virusprogram som jag vet tar bort trojaner och andra virus som är bedrövliga. Sagt och gjort fick den skanna igenom datorn och sedan starta om. Datorn gick lika fort som vanligt men var ändå annorlunda och filerna var fortfarande borta. Kunde bara se dom när man klickar på "Visa dolda mappar". Men man kommer ändå inte åt filerna i mappen. Men då gick jag in på "Egenskaper" och klickade ur "Dold" sedan var det bra igen :).

Eftersom viruset tog ner datorn kunde jag inte göra klart den andra bloggen. Ska se om man gör klart det mesta idag så kan man justera den allt eftersom även om jag lagt upp den "offentligt".

Idag vaknade jag vid halv åtta och bytte om, åt frukost och fixade allt annat man gör. Sedan tog jag mig en promenad som avslutades på Willys. Efter promenaden och handlingen tog jag ett glas vatten och en frukt. Nu ska jag satsa på det här.




Tänkte på en av "Final Destination" filmerna, haha!

Uppdaterar

publicerat i Allmänt;
Uppdaterar senare eller imorgon. Har knappt varit hemma på två dagar och ska sitta och göra klart den andra bloggen som jag inte hunnit med. Efter det blir det att fixa till här hemma för att förbereda för en ny jobbig vecka men en hälsosammare vecka :).

På återseende!

Helt slut

publicerat i Allmänt;
Är helt slut efter den här veckan. Orkar inte skriva mycket men skriver i "punktform" och uppdaterar på så vis.

Vaknade tidigt av mig själv och inga killar var då här. Dom kom en stund efter och började "dammsuga" upp allt golv så det känns bra. Synd bara att dom inte hann mäta fuktigheten, det känns som det är nervöst på något vis eftersom dom har konstaterat att det är blött hos mig. Vad kan torktiden bli? 2 veckor kanske om inte mer. Inte så mycket ändå men det blir trist om det tar tid.

Har varit på Birsta med mormor och lilla kusin Vilma idag. Jag köpte en present till mamma, en kameraväska och mat. Vilma skulle självklart följa med kusinen så vi strosade på själva medans mormor kollade på det hon ville. Vilma ville såklart in på Jamjam bland annat, haha! Hon fick köpa klubbor och ville då äta dom på en gång men det gick inte. Vi gick på IKEA och tog en korv på en gång efter sedan fick hon äta en klubba i alla fall.

Igår höll jag på att pyssla och underhöll killarna här. Dom är roliga och jag vill vara hemma hela dagarna dom är här, haha. Igår tog dom även bort kaklet i köket.

Som sagt är jag riktigt slut idag. Har haft ont i huvudet mer eller mindre under hela dagen. Sedan jag kom hem mådde jag dåligt och lade mig på sängen ett tag och bara blundade, det är skönt. Efter det har man pysslat och gjort klart alla presenter till mamma. Är riktigt nöjd.

Ska se om man orkar göra lite på den andra bloggen innan man ska lägga sig. Börjar bli piggare/må bättre nu. Har som mål att göra boggen klar imorgon eller söndag. Men postar nog upp den imorgon då mamma har fått sina presenter ;). Har lagt över bilder från kameran på allting som jag gjort.

Har ställt klockan imorgon och förhoppningsvis får man sova tills den ringer. Jag och Tessan ska fira mamma och umgås med dom några timmar. Vi ska även ta en långpromenad runt byn :). Det ska bli mysigt, hoppas att vädret håller i sig även imorgon.

God natt!

Grattis

publicerat i Allmänt;
Jag vill gratulera världens bästa mamma!

Min mamma
Mamma du är min bästa vän
Du är den som får mig att le igen
När något ledsamt har hänt
Du på mitt humör har vänt
Du ställer upp och finns alltid för mig
Det är inte så konstigt att jag älskar dig

En mamma som du inte många har
De flesta sin mamma för givet tar
En underbar vän i alla lägen
En som alltid hjälper mig på vägen
Underbar och älskad du alltid är
Du är den jag alltid håller kär

Ett stort grattis på din 46-årsdag

I Will Always Love You!

Jajemän...

publicerat i Allmänt;
Jajemän då sätter "vi" igång. Dags för sanering av kök. Det verkar bli mer bilning i badrummet under dagen också. God morgon på er förresten :).

Det första man fick höra på morgonen är att dom trodde jag höll mig borta igår, haha! I just knew It!

Onödigt inlägg men är nyvaken och måste försöka vakna till.

Jobb

publicerat i Allmänt;
Idag blidde det jobb. Dom ringde igår kväll så jag fick mig ett pass. När jag kom hem gick jag på macken för att hämta ut ett paket från BonPrix. Beställde det som jag skrivit i tidigare inlägg ;). Beställde ett par vanliga kostymbyxor också.

Blusarna kommer att skickas tillbaka för att dom var så vida eller vad man ska säga. Byxorna funderar jag fortfarande på om man ska skicka tillbaka. Dom är tight i midjan men får igen dom. Frågan är bara hur dom blir när man tvättar dom? En på sidan hade kommenterat att byxorna blir större när man haft dom ett tag, det kan både vara bra och dåligt. Det är bara runt midjan det kunde vara bättre. Kan dom blir större i midjan? Jag skulle inte kunna ha en större storlek för då skulle dom också bli för stora i midjan och bli jättestor över benen.

Jeansjackan kommer jag definitivt behålla, den var riktigt snygg. Men ska känna mig för ännu en gång för att verkligen vara säker på att man kommer använda den. 

Mer prat om denna renovering. Dom skulle ha tagit bort kaklet i köket idag men det har dom inte gjort. Dom hade slutat när jag kom hem men får se om dom kommer imorgon så man får höra med dom vad som händer. Bilningen är absolut inte klar, kollade idag hur det såg ut och dom har bilat ännu längre ner på samma ställe och det betyder att det är en del kvar att göra. Gäller att ha tålamod, men man tror dom ska göra det när dom säger att dom ska göra det. Det var nog för att jag inte träffat dom idag, haha!

Tessan gick hem för en stund sedan och vi har surrat en massa och druckit kaffe. Hon har börjat med Viktväktarna igen och jag frågade henne om vi ska ha några mål tillsammans, jag måste verkligen finna motivationen för att det ska gå. Det som jag främst tänker på är att rädda min hälsa vad gäller magkatarren. Både ni och jag har hört det här många gånger, MEN jag ska klara det.

Min plan ser ut så här
Jag väger idag: 67.6 kg
Vid 64 kg (-3,4 kg): Ska jag köpa ett nytt plagg
Vid 60 kg (-7.6 kg): Ska jag göra en nagelförlängning

60 kg är min målvikt!


När Tessan har uppnått hennes två steg som mina ovan kommer hon unna sig likadant, vi kommer alltså göra/köpa saker tillsammans.

Ska kanske behålla byxorna ändå, har ju ett mål att nå inom en snar framtid. Dom kan ligga i klädkammaren och frestas tills jag kommer i dom ;).

Badrummet

publicerat i Allmänt;
Dom verkar ha bilat klart. Han har gått, släckt lampan och till och med låst ytterdörren. Vet inte om dom ska fortsätta imorgon men det ser ut som golvet är helt borta förutom stenhögarna som är kvar. Jag stack in huvudet och tog några bilder.


 

Ser ni väggen på första bilden till vänster (där kaklet suttit)? Jag skulle kunna tänka mig ha så om man lackar och gör det finare, haha!

 

På vissa delar i badrummet är det mörkare fläckare, det måste väl innebära att det är blött? Hoppas verkligen att jag inte fått vattenskada.


Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Karin: Sant, men jag tycker om och städa så torka rutorna lite extra mycket skadar inte, haha! Men jag förstår precis vad du menar och det stämmer.

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Tina: Haha, men vi är iaf två som tycker om idén ;). Jag vet att jag helst skulle vilja ha ett skåp med glasdörrar, det är snyggt. Skåpet som är längst ner i inlägget "Annars ..." skulle också vara riktigt snyggt. Jag bryr mig inte vad folk tänker och tycker så länge jag tycker det är fint, eller det är väl att ta i, bryr mig om vad nära och kära tycker men det här är en annan sak ;). Men eftersom man aldrig sett det här förut måste man dubbelkolla om man är helt sjuk i huvudet med att komma på en sån här idé haha.

"Bila"

publicerat i Allmänt;
Dom har börjat bila hos mig. Det låter inte mer än när dom bilar här ovanför. Även om det låter mycket låter det inte värre, vilket är jätteskönt! Det går rätt fort och har sett nu hur det ser ut. Ska inte surra mer med grabbarna idag ;). Har lite annat roligt att skriva men det tänker jag inte ta här.

Håller på att pyssla samtidigt som man sitter med den andra bloggen. Kommer vänta tills jag lägger upp adressen till den eftersom jag gör lite saker till mamma som fyller år på fredag. Dom är redan uppkodade på den andra bloggen och vill såklart inte att hon ska se.

Annars ....

publicerat i Allmänt;
Har jag tänkt mig någon av dessa hyllor/skåp


Den här ville jag ha i badrummet när jag flyttade hit men den fick inte plats.






Jag vet precis hur man skulle "organisera" med dom här. Speciellt skåpet längst ner. Ha smink och lite sånt på toppen och handdukar (oanvända) i glasdörrarna osv.

Dum fråga ...

publicerat i Allmänt;
Jag har en dum fråga som jag bara måste få ställa. Förra veckan satt jag och kollade runt på olika hyllor/skåp och lösningar till den nya toan. Jag vet att det är tidigt att börja redan nu men jag tycker det är roligt och kan inte låta bli helt enkelt, hehe! Som ni redan vet kommer jag att välja dusch, alltså kommer jag få större plats på toan efter renoveringen. Jag hoppas att duschen hamnar på samma vägg som toan och handfatet men det visste dom inte idag. I alla fall så är min dumma fråga om det är fult och allmänt konstigt om man har ett glasvitrinskåp inne på toaletten?

Jag ser bara hur snyggt det kan bli med att ha handdukar och allt annat (synligt) i det här skåpet. Men har aldrig sett eller hört talas om att någon har ett sådant typ av skåp på toaletten. Det är självklart svårt att säga nu när man inte vet hur det ser ut när det är klart. Men frågan handlar bara om det är normalt eller inte med ett vitrinskåp på toaletten.

I så fall ska det vara det här vitrinskåpet som jag redan har i vardagsrummet!

Svar önskas!

Handlat

publicerat i Allmänt;
Kom hem för ca: en timme sedan. Har varit ner på Willys och handlat hem lite smått och gott. Det blåser enormt mycket och haglat har det gjort. Dom ringde på kvart över sju i morse och är fortfarande här. Dammsugaren går på högsta högg nu när man dom river kaklet.

Som nämnt tidigare trodde jag att saneringen skulle bli klar igår (det lät så förra veckan, det skulle ta en dag sa dom), men nu river dom förhoppningsvis hela badrummet men köket skulle dom ta imorgon. Börjar förstå vad ni har sagt: "Det drar
alltid ut på tiden". Kroppen får börja vänja sig att det kommer ta 10 veckor om inte mer ;). Men nu är det så, bara att leva med det.

Ringde precis coachen och bokade in en tid imorgon klockan nio, det är jättebra så man kommer iväg en sväng. Ska ringa jobbet senare igen och fråga om man kan komma dit en sväng imorgon efter mötet.

Sedan får det bli en Birsta-sväng på torsdag eller fredag, ska passa in det med bilandet här hemma ;).

Ullared

publicerat i Allmänt;
Mamma ringde för en stund sedan och frågade igen om jag ville med till Ullared. Självklart vill jag det, så om två veckor åker vi :). Dom ska boka boende idag på Sweet Dreams Bed & breakfast som ligger alldeles vi Gekås (shoppingen), woho. Eller jag har direkt inga pengar att handla för men det är ändå roligt att få följa med gratis.

Det är typiskt att precis idag när man inte har toa inne så blir man kissnödig hela tiden, har sprungit ut några gånger redan. Det är helt okej i cykelrummet. Var ut och kollade i baracken. Det var stort, varmt och med riktiga toaletter där inne ;). Det är man glad för men när jag skulle dit sist (var upptaget i cykelrummet) så var det någon som inte hade gjort rent efter sig, höll på att spy. Men tur att det fanns en annan toa. Ursäkta detaljerna. Man tror inte att det är stort där inne, men det är två rum sedan en stor och rymlig korridor. Varje rum har en dusch, toa och handfat och de rummet är nästan lika stort som mitt badrum.

Åter till underbloggen. Det tar tid att skriva om allting. Headern är inte riktigt klar ännu och det är lite kodning som ska fixas innan det är klart.

På återseende!

Invigt

publicerat i Allmänt;
Då har man invigt en av de nya toaletterna. Det var helt okej, jobbigt bara när man inte har en tvål och papper, får ta det från en påse man har med sig. När jag precis satt mig på toan slocknade lampan, såg inte ett skit, haha! Det gäller att vänja sig.

Imorse kommer killarna vid sju och dom har inte varit här på ett bra tag nu. Dom har bara tagit bort badkaret, handfatet och toaletten. Hoppas dom kommer ta ner resten och kaklet idag också. Annars var det onödigt att dom ens började här idag. Trodde dom skulle beta av en lägenhet i taget men nu bilar dom för fullt i någon lägenhet ovanför mig.

Är riktigt trött men blir förhoppningsvis piggare senare under dagen. Ska ta mig en tripp till Birsta i veckan och lämna in ett CV. Ska också ta mig ner till jobbet för att lämna ljusen, dom stackarna har inte fått dom ännu. Kommer också få en tid hos coachen någon dag också. Sitter med underbloggen igen och ska fixa den under dagen och hoppas den blir klar snart :).

Ciao!

Sådär

publicerat i Allmänt;
Sådär, är klar med allt för imorgon. Höll på igår och idag att organisera för morgondagens stambyte. Vet vart allt är och har saker och ting nära till hands, så gott som det går. Duschen och tvättning av håret återstår men det ska jag dryga ut med ett tag till, haha!

Har fixat en korg för duschsaker, en låda för "munvård"och en påse med tvål och toapapper. Har också plockat undan i princip allting från diskbänken. Det är bara diskstället kvar men får vänta med det tills att disken torkat. Har också varit ut till förrådet med mer saker, bland annat allt från linneskåpet. Har fullt med handdukar, badlakan, dukar, plädar, kuddar, gardiner och sängkläder där. Lika bra att packa ner allt för att slippa tvätta allt det sedan.

Fick trevligt besök idag också. Mamma och Jim kom på en kopp kaffe och surr. Vi tre ska åka ner mot Ullared snart. Dom ska handla en sak några mil från Ullared och jag får följa med om jag vill, dom kommer bjuda på boende :). Vi kommer vara borta över en helg. Det blir antingen om två helger eller flera, flera helger framåt. Dom har inte fått klartecken ännu, när det är klart kommer vi veta vilken helg som är bäst att åka.

Ska fortsätta med "underbloggen" innan det är dags för dusch och teve. Ska se till att somna i tid för dom kommer vid 7 imorgon. Ska verkligen NJUTA av dusch-stunden ;).

Laktosfri mjölk?

publicerat i Allmänt;
Jag undrar om någon vet om laktosfri mjölk smakar som vanlig mjölk? Har druckit O'boy igår och idag och magen bubblar. Jag verkar vara känslig mot laktos. Ska testa laktosfritt och se om det blir bättre. Har aldrig mjölk hemma men reagerar på grädde (ibland).

Tvätt

publicerat i Allmänt;
Håller på att fixa tvätten. De har hängt en del tvätt på tork över natten och nu är det torrt :). Vaknade tidigt idag också, kan inte sova för det är för ljust, haha! Jag kan inte sova om det inte är kolsvart och knäppt tyst. Men nu går vi mot ljusare tider och det är dags att börja vänja sig med ljuset.

Satt och pysslade mycket igår och har tagit många bilder, är ännu inte klar. Ska fortsätta när tvätten är klar och sedan satsa på att städa senare eller imorgon. Sedan blir det inte mycket städning under alla veckor dom är här, den stora smällen får man ta när renoveringen är klar.

Igår träffade jag två grannar och vi surrade på länge angående stambyterna och jag tycker verkligen synd om grannen. Det är dom som har fått stor vattenskada och hon pratade på om att de två första veckorna fick dom gå ända till tvättstugan för att gå på toaletten och duscha (tvättstugan ligger ändå en bit bort), hennes barn var sjuka och dom var tvungen att gå ut mitt i natten. Då blev jag irriterad, varför har dom inte fixat toan och baracken tidigare? Att fixa det någon vecka tidigare gör väl ingenting. I alla fall kan inget mer göras hos dom förrän torkningen är klar. Dom fick veta att det kommer ta 6 veckor om inte mer. Torkningen hos dom började för ca: 5 veckor redan.

Jag ska verkligen inte klaga. För jag kommer hela tiden ha nära till toan i porten och baracken utanför. Hade jag haft barn hade jag flyttat, är glad att det är bara mig det berör.

46 år

publicerat i Allmänt;
Om en vecka fyller älskade mamma 46 år. Sitter och funderar på vad man ska ge henne, hon är alltid intresserad av nya kläder. Får se vad man hittar på, tråkigt att ge ett presentkort. Fast iofs så önskar jag mig också bara pengar och presentkort ;). Ska fundera lite till. Kommer inte skriva någonting om presenten till mamma eftersom hon läser bloggen.

Sitter med ett glas O'boy och en macka (mjukt tunnbröd), så gott! Snart börjar filmen "Besatt" och jag kan verkligen inte se den filmen men jag verkar ha blivit tuffare och kan se "äckliga" filmer själv. Fast just filmer om besatthet och överdriven tortyr är obehagligt och skrämmande. Ska ha ljudet lågt så är det lugnt, sitter och pyssla samtidigt haha!

Ha en fortsatt trevlig fredag!

O'boy

publicerat i Allmänt;
Har njutit av ett glas kall O'boy. Det blev att jag köpte med mig en påse hem med 'boy Original :). Skit vad gott det är. Farligt!

Nu är de två sista maskinerna igång. Ska gå ut igen om en 40 minuter och hämta in allting. Ska passa på att måla och pyssla under helgen för sedan får det vara lugnt ett tag. Tänkte på att alla pensar måste tvättas i varmt vatten och när man inte har vatten till slut känner man nog inte för att koka upp vatten varje gång för att rengöra penslarna. Därför tar man denna helg till att pyssla extra mycket ;).

Har tvättat mattorna och duschdraperiet och det ska ut till förrådet när det torkat. Ska lägga dom i en påse så dom håller sig bra där ute tills man kan ta upp allting igen. Det är bra att bearbeta bort de extra som ska tvättas för att sedan ha allting rent när renoveringen är klar. Längtar redan tills allt är klart, haha! Det är inte bra när dom knappt börjat än.

Måste tvätta bilen också. Ni ska bara veta hur skitig den är. Den står precis vid vägbygget och är alldeles brun. Ska åka till mamma och Jim en helg för att tvätta den utvändigt och passa på att städa den invändigt också :).

Känns som inget inlägg är nödvändiga idag, haha! Har så tråkigt.

Härligt

publicerat i Allmänt;
God morgon! Fredagen har äntligen kommit, härligt va? Är pigg och effektiv. Skulle börja tvätta 11 men vaknade då efter sju av bilandet och kunde inte somna om. Får skaffa sig öronkåpor eller nåt för öronproppar fungerar inte, haha! Skämt o sido, det går bra.

I alla fall låg jag några minuter och tänkte att man kommer inte kunna somna om. Gick ut till tvättstugan och tvättiden, 7-11 fanns. Var bara att gå hem och hämta all tvätt och köra igång. Efter de första maskinerna jag gick hem och gjorde matlista och tog bilen ner till Willys. Har precis kommit in och ska ut till tvättstugan igen. Det kommer vara skönt när man tvättat klart, det är egentligen då jag skulle börja tvätta. Har aldrig tvätta så här tidigt men det är härligt :)

På återseende!

Öronproppar

publicerat i Allmänt;
Jag fick läkarintyget och kom även hem med ett paket öronproppar. Fick ett par av byggarna för några veckor sedan men vill ha några bättre, några som dämpar ljud ännu mer. Skulle testa dom när jag kom hem men nu håller dom inte på så mycket ;).

Sitter också med en till blogg. Eller det är en underblogg till den här. Var på väg att skriva adressen nu men ska vänta tills man fixat den. Underbloggen kommer endast innehålla saker som jag gör, det kan bli lättare för er läsare att navigera. Kommer ändå skriva allt som jag gör här också men eftersom man satt igång med mycket pyssel så har jag ingen plats för att lägga det i "Menyn" i den här bloggen.

För några månader sedan satt jag med en till blogg men kände att det blir så onödigt att sitta med flera. Men jag vill att ni som är intresserade av den här delen ska ha lätt att hitta. Det blir då lättare att hitta när man inte blandar olika "ämnen" osv.

Läkarintyg

publicerat i Allmänt;
Ska till läkaren kl: 11 för att få ett intyg. Visste inte att man måste ha ett sånt när man varit sjuk. Lika bra att fixa det på en gång så man får pengar i skapligt bra tid, haha!

Jag börjar starkt fundera på att hostan beror på stambyterna. Kan det verkligen påverka min lägenhet när dom håller på ovanför? Hostar fortfarande mycket och kan inte sova bra, om det hade varit en vanlig förkylning som jag alltid ha, skulle det vara borta nu. Som jag nämnt i tidigare inlägg att jag hade som damm på speglarna i klädkammaren och badrummet. Det måste ha kommit från lägenheterna ovanför.

Bilningen har hållt på sedan halv åtta imorse och dom kör på för fullt. Ska göra mig klar och sedan gå ut. Ska till Apoteket först och se om man har mer uttag på receptet annars måste man ringa mödravården.

I natt blev jag riktigt sugen på att göra egna tekakor med ett glas O'boy till. Har inte druckit O'boy på flera herrans år. Minns när jag bodde med mamma och Larsa och jag sa till dom att dom inte får köpa hem mer O'boy för jag dricker det hela tiden. Jag fick min vilja igenom och sen dess har jag sett till att inte ha O'boy hemma. Det kanske finns ett litet paket med pulver, annars får man ha en liten påse hemma och ge bort resten eller förvara det hos någon ;).

Dags att göra sig klar. Har suttit i pyjamas i flera dagar och det är på tiden att fräscha upp sig lite grann, haha!

Ciao!

Vill ha ...

publicerat i Allmänt;
Hittat mycket kläder jag vill ha. Har hittat mera nu ;)


199 kronor på BonPrix


349 kronor på BonPrix (Kort modell)


Det är mycket man vill ha!

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Mari: Dom kommer stänga av vattnet. Dom börjar stänga av vattnet helt i badrummet och det gör ju ingenting eftersom det kommer inte finnas badkar och toa sen ;). Köket kommer dom stänga av vissa dagar, under dagtid. Men sedan när de börjar med rören i köket kommer vattnet stängas av dygnet runt. Kommer bli helt utan vatten till slut. Det verkar som stammarna i köket och badrummet sitter ihop, vilket kan försvåra och ställa till med mer arbete. Dom kommer arbeta smidigt och se till att vi får vatten så fort om möjligt. Dom har dragit en slang från utsidan och in trappgången så man har vatten att hämta där. Jobbigt med disken bara, vet inte hur det ska lösas på bästa sätt. Vi har toa strax utanför min dörr och dit får man gå och borsta tänderna ;).

Jo, det var jättestora vattenskador i två lägenheter ovanför mig.

Precis, kommer att vänja mig, det är bara att få in rutiner. Det finns ändå riktiga duschar och en riktig toa. Kommer inte gå på toan i baracken i alla fall, haha!

The kitchen

publicerat i Lägenheten;
Har tagit bilder på köket och badrummet så man vet hur det såg ut innan stambytet. Kommer få flytta om i köket också så det är bra att ha bilder på hur man hade ;). Vet inte om jag har lagt upp bättre bilder på "kaffehyllan" i köket?! Hade mikron och kaffebryggaren längst upp och blev less så flyttade ner mikron men det blev konstigt och köpte tyg och en gardinspiral för att täcka "hyllan." Hade en glasbricka från PartyLite som jag satt längst upp med ljus och sånt på.










Satt en vas med blommorna från Selånger. Vill täcka kablarna och uttaget. Lyckades inte så bra, haha!



Bilder

publicerat i Allmänt;
När man ändå är igång kan jag lägga upp bilderna på vad jag gjort!

"Inslagning" med cellofanpåsar







Jag har använt
* Cellofanpåse
* Papper (Canson)
* Häftapparat
* Mina hemmagjorda tvålar
* Dekorblommor
* Fjädrar
* Kort


Askar med "fönster"
Innan


Efter









Jag har använt
* Askar från IKEA
* Fjädrar
* Dekorblommor
* Plast (tjockare än OH-plast)
* Kort
* Glitterlim
* Mina hemmagjorda tvålar
* Sax
* Du bubbelhäftande tejp


Lera











Jag har använt
* Hobby Clay lera. Leran är av papper och lufttorkar.
* Akrylfärg
* Pensel

Jag plattade ut leran och tog olika stämplar och gjorde mönster i leran (se första bilden). Efter att leran torkat målade jag med valfri färg. Kom på att man kan göra olika mönster och saker med leran för att exempelvis ha som dekorationer på askar, scrapbooking osv. Men fick en till idé, man kan ha det som magneter. Låt fantasin flöda!




Provade att ta en trästämpel med akrylfärg och det blev rätt bra det med :). Blir jättefint på kort m.m.

Paket

publicerat i Allmänt;
Idag fick jag ett paket med mina beställda varor :). Som jag har längtat! Har självklart hunnit testat allting.


* 1 st Clear stamp (Fjäril)
* Blending tool
* 3 st stampdynor (brun, grå, flerfärgad brun)


Prickiga snören. Svart och brun




Fina ark "Kärlek och Vänskap". Köpte 4 stycken av dom här.

Dörr

publicerat i Allmänt;
Har fått en helt ny dörr till vardagsrummet. Kvartersvärden har varit här tillsammans med en äldre man från nåt av stambyte-företagen. Jag måste få skriva att alla är helt underbara. Vi skrattade så mycket. Jag tror dom var här i en halvtimme om inte mer, och dörren tog inte ens tio minuter att få upp, haha! Vi surrade och skrattade om allt möjligt och nu har jag fått mer information om stambytet och det känns lugnt och inte omöjligt längre. Värden sa att det är jättefina baracker. När man kommer in är det en korridor med en dörr till höger och en till vänster. Alltså två toaletter och två duschar. Men huvudsaken är att det är fräsht och det verkar det vara. Har även en toa och handfat i cykelförrådet (inne i porten).

På måndag börjar dom hos mig och det kommer gå till såhär
1. Dags för sanering. Då tar dom bort kaklet i kök och badrum och tar bort allting i badrummet (toa, handfat, badkar m.m.) Det beräknas ta en dag.
2. Det värsta. "Bila" golvet, det beräknas också ta en dag.
3. Sedan vet jag inte vad som följer, haha! Skönt i alla fall att jag har dusch och toa i helgen.

Det är 8 lägenheter i min trappuppgång och bilningen beräknas ta en dag, alltså kommer inte det här oljudet hålla på under hela stambytet. Trodde i varje fall det skulle leva om i flera veckor men det är tur att det lugnar ner sig rätt fort :). Men fick även veta att jag skulle glömma att det tar 6-8 veckor och ställa in mig på 10 veckor, haha!

Jag pratade även med dom om torktiden. Ingen vet hur länge det kan ta, det kan röra sig om veckor eller månader. Det ser dom när de börjar riva. Eftersom man har hört för flera veckor sedan att dom "bilat" så har jag tänkt att lägenheterna med vattenskadorna måste vara klar snart (eftersom det har pågått länge) men dessa lägenheter har inte kommit långt för att det håller på att torka. Eftersom dessa två lägenheter måste torka länge så har dom därför satt igång stambyte i lägenheterna vid mig. Det är rätt smart för ingen kan fortsätta göra någonting så länge torkningen pågår. Hoppas verkligen jag inte har riktigt blött. Det blir mycket dötid när dom inte kan göra någonting under torkningen.

Sedan sa dom någonting jag inte visste. Tydligen ska dom komma och fika hos mig 07.15 varje morgon och dom kräver nybakat, alltså kommer jag ha fullt upp, haha! Ja vad säger man?! Dom är härliga.

"Bila"

publicerat i Allmänt;
Nu har dom nog börjat "bila" badrumsgolvet här ovanför. Det låter riktigt illa men inte lika mycket som sist (tror jag). Ni kan nog tänka er vilket skärande ljud det är. Sitter ändå med öronpropparna och det låter ändå som att någon borrar inne hos mig. Undra hur det kommer att låta när dom väl är hos mig?!

I förrgår njöt jag av en lång och härlig dusch. Ställde klockan på 07.00 igår morse och inväntade folket. Vid halv åtta kom första lasset och kollade läget och sa att allt vatten kommer vara avstängd under dagen osv. Vid tio-tiden kom det några till och jag hörde hur dom sa att det skulle vara dumt om dom började inne hos mig nu. Jag tänkte: "Nej, nu när man är beredd kan dom ju lika gärna sätta igång". Sedan gick dom bara utan att säga nåt. Jag passade på att gå och handla och då mötte jag en av killarna igen och dom sa att dom börjar hos mig i slutet av den här veckan, känns ändå skönt för då kan jag duscha och gå på toa några dagar extra, haha!

Anledningen till detta var väl att dom börjat sanera lägenheterna ovanför och kan inte göra så mycket hos mig då heller, men dom kom och tog bort elementet i alla fall i badrummet. Sedan kom en elektriker och kollade läget men han kunde inte göra mycket här (har ingen tvättmaskin eller liknande i badrummet).

Åhh, nu blev det tyst, undra om dom ska gå på lunch snart! Tänkte också på detta med "bilandet" av golvet, hur lång tid kan det ta per lägenhet? Vi är åtta lägenheter som ska få stambyte i min trappuppgång och vet inte hur man ska palla det. Det går bra om det bara tar några timmar per lägenhet då blir det en sån lång period med detta ljud.

Tänkte också säga att bloggandet kan tyvärr blir lidande en lång period framöver. Känner att man inte har ork när man inte får sova och med detta ljud som är fruktansvärt. På helgerna är det nog lugnare men vill ändå meddela er att bloggandet kan avta lite grann :). Men ska ändå försöka göra mitt bästa.

Känner mig piggare nu, fortfarande andfådd för ingenting och hostan sitter kvar. Vaknade vid åtta imorse och hostade sönder kände det som. Det går i alla fall mot bättringsvägen.

Imorgon ska jag på ett gruppmöte hos jobbcoachen för att sedan direkt efter ha ett enskilt möte med coachen. Skönt att man kommer bli borta någon timme i alla fall. Ska ringa jobbet också och se om man kan titta in där en sväng också.

Under dessa veckor då stambytet pågår kommer jag passa på att rensa och fixa här hemma också. Det kommer bli skönt att få storstäda när allt är klart. Tänk allt damm som kryper in överallt. Kan då lika gärna göra någon nytta här hemma och rensa och fixa. Ska tvätta upp allting också när det är så gott som klart. Duschdraperiet, mattorna som jag fått tagit bort från hall och toa och sedan allt annat. Tror att alla handdukar och sängkläder i linneskåpet i hallen kommer att drabbas. Får se om man måste tvätta upp allt det också, då blir det mycket tvätt.

Förrådet är nästan helt klart, ska bara byta plats på lite saker nu när boxningssakerna är sålda. Sedan har jag gått ut med mycket saker (igen). Har packat ner badrumssakerna och det blev en del. Duschhylla, tre andra hyllor, två tavlor, toarullshållaren, papperskorgen, smink och hårsaker (sånt man knappt använder). Har bara det viktigaste inne. Ska organisera det bara. Ska spara in lite göra-jobb så man har någonstans att ta vägen när det blir för påfrestande att vara hemma ;).

Jag tror också att jag kan ha blivit sjuk av byggandet här. För jag minns när vi var här hos mig samma dag som E-type var på Aveny, vi alla tyckte det var jättevarmt och kvavt i mitt badrum och det fortsatte vara så. Då slog tanken mig att det måste vara för att dom torkar lägenheterna ovanför (pga. den stora vattenskadan) och det stämde. Någon dag innan skulle jag torka spegeln i klädkammaren och toan, jag gör alltid samma sak, tar fönsterputs med papper och torkar, inget mer med det. Men senare såg jag att det var vita streck på båda speglerna och så kan det såklart bli om man använder för torrt papper/skitigt papper men det gjorde jag ju inte. Då undrar jag om det kan komma damm från byggandet ovanför? Därför kanske jag blev sjuk nu av allt skit som kommer ner till mig.

Har pysslat en del också, får se när jag lägger upp det. Efter stambyterna funderar jag på att börja videoblogga. Lägga upp video på hur jag gör allt pysslande, låter det bra? Då får ni se hur allting går till och ni kan själva prova på, kan vara lättare om man ser hur det går till än att man skriver om det :).

Ska ut till förrådet med de sista sakerna och kolla vad jag har för dörrar. Ringde Mitthem igår och sa att dom får komma hit och sätta upp en dörr till vardagsrummet för att man ska kunna få lite andrum själv och förhindra att så mycket damm som möjligt sprider sig överallt. Ska nog fixa det själv, lika bra att få dörrarna på plats innan dom sätter igång. Dörren till klädkammaren finns i förrådet för den tog jag bort själv.

Nu har det varit lugnt ett tag men nu börjar killarna komma in igen, snart sätter väl helvetet igång igen, haha!

Det blidde ett
långt inlägg märker jag ;). På återseende!

Ciao!

Drygar på ...

publicerat i Allmänt;
Drygar på lite och ska snart förbereda mig för den sista duschen - i det gamla badrumet. Imorgon börjar nämligen stambytet. Vad härligt med alla killar man kommer ha hemma här i upp till två månader ;). Försöker se något positivt. Har träffat hälften av alla och dom är lika trevliga. Som jag och mormor surrade om förut. Jag ska nog hålla mig borta eller sitta tyst när dom är här, annars kommer jag surra ihjäl dom och då kommer det aldrig bli klart här hemma, haha!

Surrade med killarna som var här och la golv och målade, fast dom surrar lika mycket ;). Minns också när jag var liten och de skulle tapetsera hemma och jag hade väl lov eller nåt sånt medans mamma var på jobbet. Då var det en kille hemma hos oss och han pratade jag med hela tiden också, haha.

Har tagit bort och ner det mesta i badrummet men vet inte om jag ska fixa nåt i köket. Dom får helt enkelt säga till imorgon. Dom kommer redan vid 7 så får ställa klockan tidigt. Kanske det här är bra också för mina rutiner, upp tidigt och förhoppningsvis komma i säng tidigt?!

Har diskat och tvättat håret redan. Nu återstår duschen, men ska dryga på ett tag till. Ska plocka undan och se om man kan göra någonting annat. Måste nog ta bort ljuset och sakerna i hallen också. Men det kommer bli skönt så fort man vet hur det verkligen kommer gå till, vad jag ska ta bort och fixa osv.

Det här kommer bli intressant. Får se hur länge jag pallar. Vad tror ni?

Kram

Förvaring

publicerat i Allmänt;
Hej hopp! Hoppas det är bra med er alla. Själv börjar man komma tillbaka på fötter, det känns riktigt skönt. Har för mestadels bara hostan kvar och en känsla att man kommer få blöda näsblod, men man kan alltid hålla tummarna på att det inte bli så. Fick för en stund sedan världens hungersug och måste efter detta inlägg ta mig en macka, det 'r ett stort tecken på att man börjar bli frisk, haha!

Var iväg på Birsta med Tessan en sväng förut och handlade lite småsaker och mat. Visst fick man en hostattack på affären, det ska ju vara självklart att det blir då. Jag är så pjåsig vad gäller hostan, men jag har hellre hög feber än att ha denna hosta. Men höll tillbaka rätt mycket så det inte blev kväljningar men då fick man ta skiten när man kom hem istället, bättre det i alla fall.

Har varit dålig på att uppdatera och vet inte vad jag skrev senast men jag har köpt och fått hem en del varor, tänkte visa er lite av det.

Nu när man fått hem och kommer få hem mer saker till mitt pysslande räcker inte platsen och jag funderade hårt under denna vecka hur man kan lösa det. Har haft i tanken att man kunde köpa en låda för att ha under sängen men gillar inte att ha saker "liggandes" men det är nog det bästa beslutet. Trodde verkligen att ALLT skulle få plats men icke. Får ändå använda mig av tidigare förvaring fast det viktigaste är nu i lådan. Har handlat allting som behövs men de sista sakerna kommer inte förrän till veckan, hoppas det får plats ;).

På tisdag/onsdag den här veckan sätter stambytet igång, huva! Det verkar vara riktigt drygt men jag ska försöka att bo hemma annars flyttar jag för ett tag. Men det är roligt att se vad som händer och speciellt hur dom tänkt bygga om i badrummet, det vill man inte gå miste om. Får se till att bli riktigt frisk så man kan ta sig an arbetspass. Ska fixa en massa saker på dagarna, kommer inte vilja vara hemma från 7-16 då dom kommer att hålla på.

Jag kommer att få helkaklat badrum vilket är snyggt men det innebär att man inte kan sätta upp sina tavlor och svarta hyllor igen, vet inte vart man ska få plats med allt då. Sedan kan man få välja om man vill ha badkar eller dusch. En dusch blir egentligen bättre i mitt lilla badrum (man kan få plats med ett stående skåp eller liknande isåfall) men då är det detta med badkar. Jag älskar badkar, fast man inte badar ofta men jag har också lättare att duscha i ett badkar än att duscha-i-en-dusch. Haha, det låter skumt för er som inte förstår men det är en stor skillnad. Jag är också van att ha ett badkar vart jag än bott och alltid duschat i ett badkar (bortsett från två år i förra lägeheten). När jag duchar i en dusch får jag panik av allt vatten ;).

Jaja, nog om det. Här kommer det en del bilder.

Förvaring
Köpte IKEAS Dillings sänglåda med lock, 99 kronor


















Sedan man kom hem från Birsta har man försökt organisera bra i lådan. Man vill att allt ska vara lättåtkomligt och det är det nu, peww.


Köpte även ett till set med dessa boxar. 7 stycken för 39 kronor på IKEA. Som ni kan se på tidigare bilder finns dessa boxar lite här och där :P.


Vad mer har man köpt och beställt?
* Digitalkamera (som ni säkert redan vet)
* Dekorblommor, vita och bruna
* Servetter (Med bestick på, för decoupage)
* Akrylkloss (För stämpling)
* Olika stämplar, i trä och plast
* Flera olika stämpeldynor
* Blending tool
* Tvålformar, rektangel
* Fjädrar
* Lera (För att göra dekorationer)
* Akrylfärg till leran
* Glitterlim
* 2 st fina presentaskar (Stora)
* Prickiga snören
* Tjockare papper
* Plast som är tjockare än OH-Plast

Ni ser det messa av allt detta i bilderna ovan!

Har köpt allt detta för att göra saker som redan är förbestämt, haha! Har glömt en del känner jag på mig. Men nu är det färdigshoppat vad gäller saker till allt pysslande.

Oj, det här inlägget tog tid. Ska filmen "Obsessed" som börjar 22. Nu blir det en macka!

Puss & Kram

Bilder

publicerat i Allmänt;








Har lite roligt med kameran, testat lite olika saker. Nära avstånd, långt avstånd och effekter. Kände förut att jag ville göra ett långt inlägg idag men mår inte alls bra nu, men det brukar bli värre med kvällen. Har diskat i över en halvtimme också. Hade mycket stora saker, och den ångan man får då?! Pew, höll på att svimma.

Den andra bilden ni ser är stämplar som jag beställt. Hämtade ut ett paket från Panduro förut och fick hem diverse saker, skriver om det en annan dag.

De andra två bilderna togs från några meters avstånd, sånna här fina och skarpa bilder skulle inte min andra kamera klara av, (eller den kameran har fått nya ägare, gav bort den till mamma och Jim).

Har haft problem med kameran och ringde support idag igen men nu funkar det, skriver om det senare också. Tappat orken helt.

Ciao!

Invigt

publicerat i Allmänt;
Idag har man invigt den nya kameran. Har haft problem med den, suck. Men nu funkar det super och vilken bra kamera, den är otrolig. Man kan göra mycket med den och zooma in mycket utan att det blir dålig bild. Problemet var när jag skulle ladda upp bilderna till datorn. Med förra kameran var det bara att ha kameran avstängd, stoppa i USB-kabeln mellan datorn och kameran och sedan kom flyttbara disken upp. Men nu skulle man göra helt andra saker, inte ansträngade så men det gick inte. På kameraskärmen stod det "Ansluter dator" i typ en 20 minuter utan att någonting på varken kameran eller datorn hände. Blev hyfsat irriterad och ringde support. Han sa att jag skulle testa en annan dator men är dålig fortfarande så vill inte smitta någon, sedan började jag kolla vad kameran kräver för typ av dator, den kräver mycket bra processor osv. Tänkte att det är kört, lite roligt ändå att en en bärbar dator inte pallar en liten kamera.

Startade om datorn och gjorde samma procedur igen och då stod det på kameraskärmen "Anslutningsfel" men ändå fick jag upp rutan att en USB från Samsung har godkänts, YES! Bilderna gick att föra över utan problem.

Men ska ta flera bilder och koppla ihop med datorn flera gånger och se om det blir några problem, isåfall blir det att byta kamera, eller kanske dator? ;) Haha, nej inte en ny dator.

Premiärbilder från Samsung WB690







Vilken tid det tog att lägga över bilderna, har 12 megapixlar på denna kamera är det därför? Kanske ska ta 9 pixlar bara eller nåt sånt. Behöver inte ha allt för stora bilder. Ska ta andra bilder på det sätt jag vill ha bilderna. Min förra kamera kunde inte "ta" sånna bilder. Typ att komma väldigt nära en sak med bra skärpa och färger osv.

Som sagt är man värre i förkylningen, hostar tills man nästan spyr och har fått feber igen, eller lite feber bara. Hoppas inte det blir värre, men brukar alltid må sämre än vad jag gör nu, men som sagt kan man alltid hoppas att det inte blir lika illa som det brukar bli.