Pärlan

publicerat i
För en timme sedan for jag hemifrån till Preem för att tvätta pärlan. Körde Lyx-programmet och hon blev som ny. Passade på att städa bilen invändigt också.

Älskar verkligen att jag har carport så man skyddar bilen (lacken) från solen. Var lite orolig när man köpte bilen för den var röd. Bilen är ändå en -04 men lacken ser inte blekt ut alls :).

igår efter jobbet gjorde jag storkok. Gjorde flera lådor av oxgrytan, den är gudomlig. Sparade en låda till lunch idag och resten är i frysen. Är så hungrig redan men ska göra en sallad till grytan om en stund sedan blir det lunch. 

Efter lunch ska jag marinera kyckling, städa, hänga tvätt, byta i sängen och starta diskmaskinen, får ju främmande ikväll. Vi ska dricka vin och grilla :). 

Trevlig Valborg!

Lite roligt!

publicerat i
Jag kom på en sak. Jag har haft många som hälsat på mig i lägenheten och jag var ärligt talat orolig att det inte skulle vara så då man lämnat stadskärnan, även om det inte tar mer än 20 min från stan. Det är roligt. De är många som besökt mig på så kort tid än i andra lägenheter när man bodde i själva Sundsvall. Jag hade på känn att man aldrig kommer få främmande men det har bevisat sig inte alls vara så :). Tacksam för det. 
Har börjat funderat på inflyttningsfest,  folk vill att jag ska ha det och det blir så. Funderar på att ha en fest i maj eller i början av juni, beroende på väder. Känner att man vill kunna sitta ute på balkongen också så sommarväder ska det vara när det är dags. Längtar!

MC

publicerat i Allmänt;
Jag fick en sådan stark känsla av att åka hoj. Vårkänslorna är nog på väg. Vill ha MC kortet själv men det är inte aktuellt just nu, utan vill en dag "ha" någon som har en hoj. Att åka runt och bara njuta, det är underbart <3.Har sett några motorcyklar redan i år och det låter ju så härligt.
Har själv redan innan jag tog B-kortet velat tagit MC-kortet. Tror jag varit lite feg för det, men en dag så. Känns som man ska välta varje gång man stannar (skratt). Jag kan tänka mig att det är en liknande känsla som när man kör skoter, speciellt vattenskoter, att det är en känsla av frihet. Saknar att köra vattenskoter också men det får bli nästa gång man åker utomlands.
I´ve got a need for speed!

Halloumiburgare

publicerat i
Är proppmätt just nu. Var och storhandlade idag efter jobbet och blev sugen på att göra dessa burgare igen. Bara att steka halloumiost och ha istället för kött. Jag köper MAX hamburgerbröd  (Frisco). Dom är väldigt god och mättande,  räcker med en brödskiva.

Välkommen hem till mig

publicerat i Allmänt;
Köket
 
 
Jag tycker om att ha basilika, dill och gräslök i matlagning och köpte dessa örter!
 
Har aldrig haft en stor frys och är mer än nöjd med den. Kan verkligen göra storkok och frysa in många matlådor.
 
 
 
Vardagsrummet
 
"Man tager vad man haver". Idag har jag äppellådor som tv-bänk ;).
 
Hallen
 
 
Sovrummet
 
 
 
 
Vid ytterdörren
 
Toan/Tvättstugan
Har hängt för duschdraperier som ni ser så den skymmer "tvättdelen"
 
Klädkammaren
 
 
Balkongen
 
Balkongen är inte mycket att hurra för idag. Fast storleken skall man inte klaga på, den är 8 kvadratmeter Har inte gjort iordning någonting alls där ute, får ta det när det blir varmare ute och får använda de möbler man har och sedan köpa nya nästa år. Observera! I de blå huset bor moster med familj :).
 
Sådär, då har man lagt upp bilder på lyan. Dock är det svårt att ge bilderna rättvisa. Det är en mycket mysig lägenhet i ett fint och lugnt område.Idag har man det roliga kvar. Inredningen av lägenheten. Jag har inte inrett som jag vill ha det eller organiserat i alla utrymmen, bara gjort rent och i princip bara lagt in allting men jag har inte bott in mig ännu så det tar ett tag tills man vet hur man vill ha det, vilka saker man ska ha vart osv.
 
Har några saker att göra i lägenheten
Köket
Lägga designfolie på köksbänkarna (se tidigare blogginlägg om detta), sedan har jag köpt en madrass och tyg, ska klä om kökssoffan och stolarna. Framöver blir det eventuellt att måla köksmöblerna också. Men faktiskt tycker jag om att det ser slitet ut så kanske har det som det är också, men ny madrass och tyg ska på iallafall :). På längre sikt blir det att köpa en ny ugn.
 
Hallen
Funderar på att byta plats på hatthyllan. Som ni kan se hänger hatthyllan och skohyllan i lilla hallen, tanken är att byta till den stora hallen och hänga upp den kombinerade hyllan direkt till höger när man kommer in. Sedan på den väggen man har hyllan nu hänger man upp en spegel etc.
 
Vardagsrummet
Här blir det att tapetsera. Funderar på att ha samma tapet som i hallen som i hela vardagsrummet. Ska köpa en ny soffa och tv-bänk och lite småsaker.
 
Sovrummet
Tapetsera och byta golv. Funderar på att göra en plank-vägg eller köpa en tapet med plankor. Det är så snyggt! Det kommer även bli en ny säng.
 
Klädkammaren
Måla om och ett nytt golv ska läggas. Detta är bara om man känner för det längre fram, absolut inte ett måste.
 
Toan
Måla om och byta golv.  Eventuellt byta ut våtväggen och våtgolvet. Det är gammalt men förhoppningsvis kanske man klarar sig med att måla. Får se. Det är ingenting som jag prioriterar först.
 
Ska sedan byta ut kontaktuttag och måla alla element också. Är en del småsaker som ska fixas. Men det är så roligt att göra saker när man köpt lägenheten. Det var en billigare lägenhet också så kan inte klaga :).

Nytt porslin!

publicerat i Allmänt;
 
Jag har köpt nya koppar, assietter och skålar för några veckor sedan och jag bara älskar dom. Kopparna är från Mio och assietterna och skålarna är från IKEA. Mio hade självklart assietter och skålar i samma serie (assietterna var då i samma motiv som kopparna) men jag vill ha det stilrent och enkelt, alltså enfärgade assietter och skålar. Kom på att IKEA har fina. 
Inte nog med att det blev snyggt, det blev mer än halva priset billigare genom att göra så här. Folk som fikat hos mig tycker om dom lika mycket, plus i kanten :). Köpte 8 stycken av varje så man har.

Ny brödkorg

publicerat i Allmänt;
 
 
Målat denna korg vit. Det fick bli min nya brödkorg :). Har servetter i bara för att det är målat, men det ska inte vara någon fara.
 

Främmande

publicerat i Allmänt;
Igår fick jag storfrämmande av moster Maria, Ulf och kusinbarnen, Emma och Saga. Jag bakade en omgång till med kladdkakemuffins och for iväg på ICA och handlade småkakor och saft. Det var jättetrevligt :). Jag fick en fin bukett med tulpaner, servetter och en ask med Geisha-kakor. Dom blev lika förtjusta i lägenheten som alla andra som varit på besök. Jag har själv inte hunnit bott in mig utan det har mest varit "kaos" runtom. Självklart är det en mysig lägenhet men allas reaktioner är otroliga. Har aldrig hört sådana positiva reaktioner i en lägenhet jag någonsin bott i, roligt!
Har semester även idag och då fick jag besök av Linda och hennes charmör,  Dexter på 1 år. Jösses vilken underbar unge <3. Vi åt lunch och surrade på. Sedan dom for har jag inte gjort mycket. Inväntar just nu på att mamma och Jim ska komma. Ska bland annat få upp golvlistor i hallen och resten av denna måndag kommer bara bestå av lugn och ro :).

Myser!

publicerat i

Jag myser på idag. Gjorde tacos till middag och nu sitter man i sin ensamhet med ett glas vin och kollar på skräckfilm. Ska spela gitarr efter så man inte är så rädd, haha. Önskar er alla en trevlig kväll.

Målat om några lyktor

publicerat i Allmänt;
Innan
 
Efter
Dom blev jättefin i vit. Använde mig av en vanlig lackfärg för inomhusbruk. Ska göra rent rutorna med bensin (kemisk) och sedan är dom klar. Funderar på att ha dessa lyktor vid väggen mellan hall och vardagsrum, därför jag målade dom för att de skulle passa bättre :).
Ett blogginlägg med bilder på lägenheten är på gång men det tar lite tid.

Designfolie, vilken?

publicerat i Allmänt;
Jag har några projekt i lägenheten men som jag sagt förut är det inga akuta. Men jag vet hur jag vill ha det och kommer jobba tills att jag har det helt som jag vill.
Jag har blivit lite smått förtjust i designfolie. Man kan klä möbler, köksluckor osv med detta. Min tanke är att klä köksbänkarna. Inte plåtbänken utan de övriga bänkarna :). Jag gillar den första bilden (ljusare) men den finns inte i bra mått =/. Hittade då den till höger med mer passande mått. Har beställt en provbit på den som man får om en vecka cirka. Tror ni att det kan bli bra med den mörkare?
Tyck gärna till!
 

Rensat bland vännerna

publicerat i Allmänt;
God morgon!
Jag ligger kvar i sängen och myser på. Ska gå upp om en stund och äta frukost och se på nyhetsmorgon. Funderar på att göra plättar till frukost med en god vitaminboostad smoothie men saknar det flesta ingredienserna, haha. Ska åka och storhandla i början av nästa vecka. 
  
Jag har till morgonen rensat bland alla vänner på Facebook,  det är skönt. Nu har jag bara vänner som man kan "heja på" och "prata" med om man ses på stan. Folk man inte känner igen eller inte pratat med alls och kommer aldrig göra, varför ska man ha kvar dom? Jag förstår bara inte dom som har flera hundratals vänner. Det är knappast troligt att man känner alla dom. Men det är omoget om man har många vänner för statusen skull bara. Jag har skrivit om detta tidigare och att även jag samlade på mig många vänner de första året med Facebook. Man hade runt 500 vänner på den tiden men det är 10 år sedan. 
 
Nej nu ska jag kliva upp fast det är otroligt skönt att bara ligga och dra sig. Men dags att "Fånga dagen" som jag brukar säga :). Ciao!

En myskväll med vin

publicerat i
Eftersom det varit mycket en tag så ska jag faktiskt unna mig ett glas vin eller två imorgon kväll. Har inte bestämt att någon ska komma utan det blir bara att njuta och vara :). Ser fram emot det!
Nu ska jag lyssna på en P3 dokumentär. Sov gott!

Ligger i sängen och är ...

publicerat i
helt slut. Är mer slut idag när man har semester än när man jobbar (skratt). Denna dag har bestått av en hel del farande 
Dagen började faktiskt med en sväng till jobbet sedan for jag till Biltema för att  bland annat byta navkaplsarna och därefter skynda sig till IKEA för att möta upp morfar för en lunch. Jag åt den varmrökta laxen för andra gången,  den är gudomlig. Har ni provat den? Efter lunch gick vi och handlade på IKEA. Efter kvalitetstiden med morfar for jag till ICA hemma för att skicka tillbaka ett paket , handla och hämta ut routern (äntligen). Sedan hem med alla saker. Gick sedan över till moster en sväng. Till sist tog vi alla sopor till deras släpvagn, dom var snäll att ta alla mina sopor till återvinningen. 
När detta var klart installerade jag internet och börja dona på hemma , bland annat måla ytterdörren och några ljuslyktor. När målningen var i full gång knackade mamma och Jim på för en kort visit :). 
Resten av denna fredag bestod av doning av lägenheten. Så ja, jag är slut.

Tips!

publicerat i
Jag vill tipsa er läsare om dessa matlådor från IKEA. Det sägs att plasten i vanliga matlådor är giftig (men det är mycket idag som anses vara giftigt och farligt) men det var inte anledningen till att jag ville ha dessa. Anledningen är just att lådor i plast blir så ful fort men det blir inte dessa då de är gjord av glas. 
Ännu ett tips! Lådorna passar perfekt som ugnsformar. Jag har köpt 4 stycken i två olika storlekar.

Matforsvägen 28 B

publicerat i Allmänt;
 Min nya adress från och med 2a maj. Men som ni vet har jag redan fått nycklarna och flyttat. Gör just nu en storstädning för han som ägde lägenheten innan mig har hjälpt till med väldigt mycket så jag sa att han kunde bara flytta sina saker så sköter jag resten. Ett extra projekt att ta sig an men jag är otroligt tacksam för vad han "gjort" och städningen är det minsta jag kan göra i gengäld.
Visar en liten bild på hur en liten del av köket ser ut.
Igår förmiddag kom morfar på besök så jag passade på att baka de goda kladdkakemuffinsen som han fick njuta av. 
Har varit hundvakt sedan i onsdags och då sovit i huset. Mamma och Jim kommer hem idag efter Saxnäs-resan. Moster med familj hjälper till med Tejo så jag kan vara i lägenheten :). Klockan är bara 09:22 och jag har varit ut med Tejo, lekt med honom, gett han mat och vatten, städat lite hos mamma, tankat bilen, fyllt på spolarvätska och handlat. Kom till lägenheten för 5 min sedan. Är man inte produktiv så säg.
Fler bilder kommer!