Dags att gå vidare? Tyck gärna till.

publicerat i Allmänt;
 
Hoppas allt är bra med er i detta regnväder. Det var så soligt och fint förut. Men men ska inte klaga det är mysigt när det regnar också, ibland.
Det är dags att gå vidare (eventuellt). Det var två år sedan som man befann sig i samma val och kval. Det är dags för en ny mobiltelefon. Jag har under en vecka sökt febrilt efter en ny lur. Idag har jag en Samsung Galaxy s5 och den fungerar utmärkt men jag kan uppgradera telefon i helgen och känner för det. De senaste åren har jag haft Samsung efter Samsung men nu börjar jag fundera om jag ska våga testa något nytt, även om jag verkligen älskar Samsung. 

De telefoner jag står mellan idag är: 
Samsung Galaxy S7 
Samsung Galaxy s6 edge plus  
Sony Xperia z5  
Huawei p9 Lite 
Iphone är inget alternativ, jag har aldrig haft en iphone så ska varken säga det ena eller de andra men det är en telefon jag inte fastnat för helt enkelt. 

Viktigaste på mobilen (förutom designen, blink blink) är kameran och batteritiden. Jag älskar att fota och det är en självklarhet att det är roligare om man har en bra kamera. Jag fotade mycket förut och vill börja med det igen. Tyck gärna till, vilken lur skulle ni satsa på? 

Självklart får ni rekommendera en annan lur som passar mina önskemål :).

Målning på G

publicerat i Allmänt;
För en tid sedan målade jag sängbenen och stolsbenen som innan var i ljusträ. Jag gillar inte ljust trä som björk så det fick bli vitt istället och mycket finare blidde det :).
Just nu håller jag på att måla en spegel som jag fick av mormor. Den blir vit också och den står så fint i klädkammaren. 

Italien

publicerat i Allmänt;
Nu ligger jag i soffan helt utmattad. Har påbörjat flyttstädning av ett hus i Korsta. Klockan nio imorse cyklade jag till affären och sedan till mamma för att låna bilen. Jag körde på från halv elva till fyra utan vila (åt en snabb lunch stående). Jag har fått mig ett ordentligt träningspass idag, tummen upp för det. Ska fortsätta med städningen nästa helg :)
Igår kom Bettan och hälsade på, vi har inte umgåtts på över ett år så det var på tiden. Vi hade jättetrevligt. Vi lirade gitarr, surrade, åt gott och såg på film. 
I måndags fick jag Linas Matkasse, det var en jädrans massa mat. Det var roligt att prova på men kommer nog inte beställa fler kassar.
Eftersom det inte blev Italien detta år kommer jag satsa på en resa dit nästa sommar. Ser verkligen fram emot det. Får se vem man åker med men det är ett tag kvar så man hinner ordna resesällskap ;).
 
Ska snart ta mig upp från soffan för att fixa tvätten och ha lite spa sedan blir det tacos till middag. Det kommer bli en lugn kväll hemma. Jag önskar er alla en fortsatt trevlig söndag.
Ciao!

"Sladd-fri"

publicerat i


Jag som så många andra ogillar synliga sladdar/kablar. Jag stod inför ett väntade problem när jag valde att byta plats på hatthyllan eftersom huvudjacket är precis i stora hallen. Telias router är inte liten och en trådlös router kommer inte på frågan då jag som ovan nämnt, internet är via telejacket. Det pratas i föreningen att det skall sättas fiber i lägenheterna men det är inte aktuellt just nu.
Hade jag haft kvar hatthyllan där den var skulle en byrå etc stå i hallen för att dölja sladdar, routern och uttag. 
Jag har funderat länge hur jag ska lösa detta. Jag drog först upp routern och sladdarna till en korg på hatthyllan för att jag sedan hade tänkt spika fast sladdarna längst hatthyllan med kabelklämma men det skulle inte bli bra. För en stund sedan kom jag på att jag spänner fast routern under skohyllan. Jag måste medge att problemet är löst. En sladd var lång och snurrade ihop den med en hårsnodd, haha. Varför inte? Ingen synlig router och inga synlig sladdar? Jag är nöjd. Ni kan även se på bilderna att allting är mer eller mindre dolt.
Nu blir det middag. Wok med "nyttiga" nudlar och gurkvatten, mums.

Mycket fräschare!

publicerat i
Här är resultatet. Golvmatta i kökslådorna och i spegelskåpet på toan. Mycket fräschare blev det allt :).

Någonting spännande är på gång

publicerat i Allmänt;
Det känns som man har fått ett "liv". Hur konstigt det än låter så är det sant. Jag pratar om Facebook. Att vara inloggad på FB allt för många gånger per dygn gör mig galen. Det är en vana att logga in hela tiden men jag bryr mig inte längre. Känns som man har mer av ett liv när man inte hänger där hela tiden (skratt). Jag träffar, pratar/smsar istället med folk och det mår man så mycket bättre av. Har tänkt länge på att ta bort FB men det behövs inte, bara man använder det med måtta.
För att skriva om nåt annat. Jag har något spännande som händer (eventuellt). Vet inte säkert ännu och tänkte avvakta ett antal veckor för att se om det blir av. Jag skriver inte förrän jag vet säkert :).
Jag har donat på lite hemma efter jobbet. Fick en bit golvmatta som mamma fick över när de renoverade köket och skulle slängas men jag tog vara på den. Har lagt golvet i kökslådorna och i spegelskåpet i badrummet. Spegelskåpet var inte så fint invändigt men ser riktigt bra ut nu :). Så roligt att fixa och dona, speciellt när man finner bra lösningar som man enkelt kan göra själv. 
Jag har fastnat helt för "Rock'n'roll" jag vill ut och dansa hela tiden, vet inte vad som hänt. Jag har alltid älskat dans men just denna typ av dans trodde jag inte var min grej. I augusti är det event i Stöde, Rockabilly och Country kväll. Längtar tills dess. Jag har skrivit förut att jag älskar musiken, dansen, kläderna och bilarna. Man blir så glad.. Man blir varm i hela kroppen av att tänka på det.
Snart blir det att köpa en ny soffa också. Den jag har är jättebra och stor men vill ha en annan som jag spanat in ett tag. Är det någon som är ute efter en soffa så säg till.
Nu blir det skräckfilm, har ni några förslag på en bra film tar jag tacksamt emot dom. Önskar er alla en trevlig helg <3.
 

En händelserik helg <3

publicerat i
Helgen som var sprang iväg. Hade fullt upp. Lite sent att lägga upp detta men gör det i alla fall för att hålla uppdateringar på bloggen :) 
fredags efter jobbet for jag till mamma och Jim för middag och sedan for jag och Jim till Birsta för lite shopping (se föregående inlägg). Jag köpte bland annat en trådlös dörrklocka som jag installerade. Jag satt och skrattade för mig själv, när jag satte i batterierna började den låta för att jag kom åt knappen. Jag har 32 olika ringsignaler att välja mellan, kan även lägga in MP3 filer. Det var låtar som "Happy birthday" och "Fur Elise". Jag hade i alla fall riktigt roligt med detta. När jag satt i batterierna i mottagaren gick jag ut och slet bort sändaren och klippte bort kablarna och satt fast den nya sändaren. Resten av fredagen bestod av småpysslande hemma.
På lördagen blev jag upplockad av mamma strax innan elva. Vi for till mormor och hämtade några kartonger och for till hennes nya lägenhet. Hon har flyttat till de nybyggda lägenheterna nere i kajen :). Jättefin lägenhet. När vi gjort klart det for vi tre till mosters stuga i Sörnedansjö och firade henne, hon har fyllt år. Vi var nästan alla i familjen. Fint väder hade vi också, åt gott och hade allmänt trevligt. På vägen hem for vi till Attmar kyrka för att fixa fint på gravarna. 
Söndagen bestod av en del cyklande och promenader. Hur skönt som helst. Sedan gjorde jag egna älgburgare och kasslergratäng så man hade mat för några dagar.
Jag har glömt bort hälften som hänt i helgen. Hade fullt upp men det var en trevlig helg <3.
Denna helg kommer vara lugn. 

Lite nytt !!!

publicerat i Allmänt;
 
I fredags efter jobbet for jag till mamma och Jim där middagen var serverad. Jim hade gjort en god pastasallad med kassler med mera. Efter det for han och jag till Birsta. Jag kom hem med diverse saker. De mesta ser ni på bilderna. Handlade också ankelstrumpor, picknick filt och en trådlös dörrklocka. 
Glassbägarna,  hamburgerfickorna och de rostfria severingskorgarna har jag beställt. 
Jag ska bjuda på middag snart, älgburgare alternativt halloumiburgare med antingen kålrotsstrips eller hemmagjord klyftpotatis. Ska då inviga fickorna och serveringskorgarna. Till efterätt kommer det bli lakritsglass i glassbägarna.

Mer blommor

publicerat i Allmänt;
Jag har fått tulpaner av mormor (konstgjorda). Har sagt det förut och säger det igen, jag älskar blommor :).

Syrener <3

publicerat i Allmänt;
Jag älskar blommor. Denna fina bukett med syrener fick jag av min kära mor som hon plockade i helgen.

Vårruset 2016

publicerat i Allmänt;
Förra veckan var jag och kollegorna på vårruset. Det gick jättebra och vi kunde inte klaga på vädret, det var sol hela tiden. Jag och en kollega gick. Nästa år ska jag jogga runt iallafall. Jag har börjat med det igen och det går riktigt bra och känns skönt :).

Finn 1 fel

publicerat i Allmänt;
Ja, som rubriken lyder: "Finn 1 fel".
 
 
 
 
Jag och moster tog en promenad i helgen och på vägen möter vi en tjej som säger att en häst har rymt och att hon hade ringt till ägaren. En kort stund senare möter vi detta. Vi stod med hästen och höll i grimman tills ägaren kom. Denna häst hade alltså krypit under stängslet, haha. Hästen var så fin.

Favorit i repris

publicerat i Allmänt;
Jag blev sugen på att göra plättar igen med diverse goda tillbehör. Får vänta tills helgen kommer :). Jag ska köpa körsbär denna gång, det är ju så gott.