Kommer grilla varje helg

publicerat i Allmänt;
Gårdagen blev lyckad. Det började med att jag och Therese for till Jula för att jag skulle köpa denna grill sedan gick vi till Ica Maxi där jag gjorde en större-månads-handling. Det blev en lunch tillsammans innan hon for.
Senare kom Tess. Vi hade bestämt att grilla, perfekt att man fick inviga årets bästa köp då. Vi grillade kyckling i marinad, champinjoner halloumi, bröd och paprika. Till det blev det en god sallad och drink. Vi hade trevligt hela dagen och kvällen :).
Jag kommer grilla varje helg nu kan jag säga. Ska till helgen grilla kyckling igen (det var så gott) men även prova att grilla laxfile. Jag  kommer också grilla sparris till och göra en god sås och eventuellt ha bakpotatis till. Blev också sugen på att testa göra laxspett. Får se vad det blir. Var precis på väg att skriva att det beror på vädret men det spelar ju ingen roll nu, haha. Att grilla inomhus var något nytt och gick hur bra som helst, osade knappt. 
Hur som haver har det varit en lyckad helg. Dags att sova, ska åka jobba redan kvart över 6 imorgon :).
Ciao!

Kia Picanto eller Dacia Sandero

publicerat i Allmänt;
Drömmer mig bort i bilvärlden. Har varit inne på en Dacia Sandero länge men gillar verkligen Kia bilarna också. Har alltid sagt att jag inte vill köpa en helt ny bil pga att den sjunker i värde så fort men har börjat tänka om, Dacian är billig och känner för att lägga ut mer pengar för en helt ny bil, det kan vara värt det. Ett köp är inte aktuellt ännu, har skrivit på ett avtal på jobbet med 6 månaders provanställning som sedan går över till en tillsvidare om det funkar bra för båda parter vilket det ska göra så klart :). Men måste ändå tänka mer långsiktigt. 
Vad tycker ni?
:)

Underbara nyheter + Shopping + Studier

publicerat i
Idag efter jobbet for jag, Tessan och Emilia till Birsta för lite shopping. Jag kom hem med lite smått och gott :). Vi åt middag på Birsta också innan vi fortsatte shoppingen. Jag gjorde ett fynd. Pumpsen kostade 99 kr ord.pris 499 kr. Jättesköna. Köpte också ett par svarta kostymbyxor som inte riktigt syns på bilden då bordet är svart. Köpte också de sköna byxorna som ni ser, de mönstrade. Sedan en svart tröja, en likadan tröja som den med fjädrar.

Jag har också gått ner 2 kg till, vilket resulterar att jag har sammanlagt gått ner 20 kg på 1,5 år.

Allting känns bra med jobbet också. Jag fick underbara nyheter timmarna efter jag var och arbetsprövade, när de skulle meddela om jag fick tjänsten. Berättade inte att jag faktiskt fick jobbet för min personlighet och inte för kompetensen skull. Hur underbart är det inte att få höra det? Alla var överens om att dom vill ha mig och att jag kunde lära mig. Jag hade minst kompetens, ungefär ingen kompetens alls och är inte ens klar med utbildningen. Det är inget krav att fortsätta studierna men jag ska göra klar den sista kursen för min skull. Vill avsluta det jag påbörjat helt enkelt.

Allt ser ljust ut men saknar ändå T så klart, ingen ska tro något annat. Allting gick så fort. Dagarna går väldigt fort nu vilket jag är tacksam över eftersom i flera månader har tiden som stått still. Är väl så när man har nytt jobb och mycket man ska lära sig, hinner inte tänka på så mycket annat. 

Udda Tapas

publicerat i
I torsdags efter jobbet for jag till Tess för middag och en trevlig kväll på Udda Tapas för en god drink. För min del blev det en alkoholfri drink eftersom jag körde och skulle jobba dagen efter :).

Tråkiga och glada nyheter

publicerat i Allmänt;
Det har varit bloggtorka en tid och jag vet tyvärr inte om den närmsta tiden kommer bjuda på bättre uppdateringar. Jag känner för att jag orkar skriva lite av vad som hänt den senaste tiden (trots att de flesta av er redan vet). Som rubriken lyder är det en tråkig nyhet och en glad nyhet. Kan börja med den glada. Jag har fått en anställning på heltid på ett finansbolag. Jag började redan i torsdags och var på intervjun i måndags. Jag hade självklart varit i kontakt med min tidigare arbetsgivare på kommunen och det skulle lösa sig med min anställning där om jag fick den här tjänsten. Jag trivs jättebra, det är mycket att lära men ack vad roligt det är. Det är verkligen en dröm som har slagit in, jag fick det jobbet som jag ville ha. T var en person som fick mig att följa min dröm och jag tackar han för det. När alla frågar vad jag har för "befattning" är det väldigt svårt eftersom arbetetsuppgifterna är så omfattande. Jag är både avtalsadministratör/finansiell handläggare och ekonomiassistent. Det är en litet företag i Bydalen/Haga. Det är så skönt med kontorstider, jobba 08-17 varje dag och ledig alla helger.
Det tråkiga som hänt är att jag och T har bestämt oss för att gå ifrån varandra. Det fungerar inte när han jobbar så mycket i Norge. Jag räknade ut för några veckor sedan att vi sammanlagt har setts 25 dagar på 6 månader. Det är jobbigt att göra slut av den anledningen men det ä bättre att skiljas som "vänner" än fiender och att vi kom fram till ett gemensamt beslut som två vuxna människor var skönt. Känslorna finns fortfarande kvar och jag tycker om han otroligt mycket. Ingen av oss ville det här men det är bättre för oss båda två och nu kan man gå vidare. Han får köra på med sitt i Norge och jag kämpar på med mitt här, allt får ta den tid det tar, jag tänker inte hoppa in i nytt förhållande på en gång. Jag söker lägenhet i Sundsvall och är det någon som vet av en 1 eller 2 rok får gärna höra av sig till mig. Det är inte jätteakut men jag vill gärna ha en möjlighet till en lägenhet inom 2 månader.
Nu blir det att hålla fokus på jobb och hitta på saker så kommer allting kännas bättre med tiden
:).