Jösses

publicerat i Allmänt;
Jösses vad tiden går fort. Denna vecka har det varit full rulle på med både jobb varje dag, (utom gårdagen) och plugg. Det var bara att jobba för att sedan hem och sätta sig med studierna. Har inte gjort mycket mer de senaste dagarna. Kommer jobba några dagar till veckan också. Man behöver ju pengarna och därför prioriterar jag jobb fast jag har mycket i skolan. Har en övning kvar och sedan muntliga som jag verkligen behöver plugga till, hoppas det går bra för jobba ska jag göra ändå, haha.

Träningen och allt detta har det inte gått något vidare med. Ska inte ge upp, utan nya tag på måndag. Det har inte blivit någon mer simning heller utan får ta det när det lugnat ner sig lite.

Jag ligger i sängen redan. Har haft en trevlig dag och kväll med kollegorna och har precis krypit ner under täcket. Vi har suttit ute i flera timmar hos Kristina på Alnö. Har fått jätteont i halsen, antingen av kylan eller av vinet men trevligt har vi haft det.

Följ mig på min resa ...

publicerat i Allmänt;
Har fått tillräckligt med motivation nu för att klara av att bli av med mina extra kilon. Har tappat kontrollen och har snart gått upp allt jag lyckats gått ner. Har ett extremt hunger/sug hela tiden. Jag tror att det kan ha med kolhydraterna och studierna att göra. Hjärnan behöver kolhydrater för att orka, samma som en bil behöver bensin för att kunna gå. Kursen jag läser idag är krävande och det går mycket energi. Det kan vara anledningen till varför jag fått ett sånt hunger/sug igen. Jag utesluter kolhydrater helt på vardagarna.
Det blir inge mer Zumba eftersom kortet precit gått ut. Jag kommer att sakna Zumban men jag blev svimfärdig på dessa pass och det resulterar till att man ändå inte tränar fullt ut.
Jag började tänka på en sak härom natten, att börja simma. Jag har ärligt talat alltid tänkt att man förbränner mer om man kör Zumba än när man simmar men sanningen är att man förbränner bara lite mer på ett Zumba-pass men det sliter på min kropp och då tjänar man ingenting på det. Om man simmar så tränar man hela kroppen, på ett bra sätt.
Jag och Therese kollade upp om simning och vi såg att Alnöbadet verkar bra. Det enda som är synd är att dem bara har morgonsim en dag i veckan om. Annars öppnar dem 13-14 på vardagar och 10 på helger. Jag gillar att träna så tidigt som möjligt för att ha det gjort och kunna ta vara på dagen, kickstarta dagen på bästa sätt.
Vi var iväg idag och simmade 35 minuter, ack så jobbigt, haha. Efter simningen satt vi i bastun en stund. Vi ska prova en gång till och sedan köpa ett månadskort där nästa vecka.
Jag har sedan jag flyttat hemifrån inte haft några rutiner, vilket är rätt jobbigt. Det är svårt att komma in i rutiner när man bor själv. Jag måste försöka skapa rutiner, speciellt när det kommer till träningen. Har man inte fasta dagar och tider blir det lätt att man förskjuter på träningen. Det ska inte ske denna gång. Jag har bestämt mig. Simning 3 ggr/veckan somkombineras med promenader och olika övningar hemma (plankan etc).
Måndagar kl: 14.00 Simning 40 min (till att börja med)
Onsdag kl: 07.00 Simning 40 min (till att börja med)
Fredag kl: 13.00 Simning 40 min (till att börja med)
Lördagar och söndagar kan man ta ett extra pass i simning om man ändå inte ska göra någonting. Det är skönt att kliva upp tidigt på helgerna, så varför inte spendera förmiddagen på badhuset?
Den packade väskan redo för en tur till badhuset!
Följ med mig på min resa till målvikten
Målet: 21 februari 2014
Är ni med?

"Frossa vid frustration"

publicerat i Allmänt;
Har varit duktig den här veckan, ätit bra och rört mig bra. Har köpt choklad men då har det varit en liten bit på max 35 g. Några dagar har jag varit helt utan frestelser. Köpte den här lilla biten häromdagen när jag var frustrerad över skolan.
Vi skulle ladda ner ytterligare ett program från Visma men det gick inte. Pratade med support hela dagen, det var Windows 8 som ställde till det så Support fick gå in i min dator. Jag brukar klara det mesta själv vad gäller datorer men det gick inte denna gång, inte ens de tre första jag pratade med på support klarade det (den fjärde fick till det). Ligger efter i skolan nu men får ta det som det kommer och göra mitt bästa.
Har bokat den muntliga examinationen idag och jag kommer ha några dagar att förbereda mig för slutprovet!

Sött

publicerat i Allmänt;
Älskar det söta lilla cupcakes kitet från Clas Ohlson!

Vad tycker ni?

publicerat i Allmänt;
Alternativ 1 - Sängen mot väggen (?)
Alternativ 2 - Sängen ifrån väggen (?)
 
 Vad tycker ni?
Tavlan ovanför sängen kommer antingen tas bort eller centreras! Eller kanske sätta upp den stora klockan från Clas Ohlson? Om den inte tickar så högt vill säga ;).

Så snyggt !!

publicerat i Allmänt;
 Trälådorna säljes i 1-pack och 2-pack. Tanken är att placera en låda vid sängen och ha tidningar i. Klockan blev jag verkligen kär i. Den är jättestor, 60 i diameter.
(Bilderna är lånad från clasohlson.se)
 

Planering

publicerat i Allmänt;
Som ni vet har jag planer på att göra min egen sänggavel. Det kommer nog att bli av men ska ändå fundera på det ett tag till. Det är så, att när jag fick hem den nya sängen så har jag provat att göra om lite i rummet och jag är faktiskt nöjd. Ska se om jag vill fortsätta att ha så här eller om det blir bättre med en sänggavel. Om jag ska ha det som jag har nu så behöver jag bara köpa svart målarfärg och måla de svarta lecablocken mer.
Sänggaveln behöver inte kosta mycket men det som kan bli dyrt med det är att jag i så fall måste köpa två stycken vägglampor eller någon typ av sängbord. Det jag har hittat är bra pris men tillsammans blir det ändå dyrare.
Som sagt, ska vänta ett tag och se om det fortfarande känns bra som jag har nu, annars kan man göra om senare.
Jag skulle vilja ha sängen en bit ifrån väggen men planlösningen har inte varit god nog för att tillåta det. När jag bodde hemma fick jag det största rummet och där är den enda gången som jag haft sängen i mitten av rummet, men jag bytte fort bort det där rummet, det var för stort för mig. I alla fall så är det enda gången, alla andra lägenheter har sängen stått mot väggen.
Nu står sängen en bit från väggen, man får precis plats där. Det är riktigt skönt när man ska bädda sängen, det underlättar en hel del. Jag tror också att jag kommer ligga på andra sidan av sängen också. Jag har alltid legat längst ut och det kan bero på att det känns som sängens "öppning" men nu kan jag kliva ur och i sängen från båda hållen. Det innebär då också att sängen kommer mycket nära soffan, men det vänjer jag mig nog vid.
Om det blir en sänggavel vill ja ha flera kuddar i passande färger på sängen. Det ska vara i olika storlekar och vara "uppradade". Tänkte också sy kuddfodralen själv. Kommer köpa extra tyg och då kan man göra några kuddfodral av de resterande tygbiten.
Förresten hittade några saker idag på Clas Ohlson som jag skulle vilja ha. Ska se om jag hittar bilderna på Internet så postas dem i nästa inlägg.
Nedan visas vilken typ av sänggavel jag ska göra
Det lutar att det blir gråfärgade tyget ovan. Den naturfärgade är också fin men tror grått passar bättre in. Har tänkt mig någon av dessa lampor (2 stycken).
Fördelen med att göra en egen sänggavel är att man lätt kan ta bort ett tyg och sätta dit ett nytt. Blir då ett billigt byte och man har en helt ny säng, bra va? Bilderna är lånad från google.se och IKEA.se
PS. Bilder kommer i nästa inlägg! Vänligen kom med era åsikter.

Tidig morgon

publicerat i Allmänt;
Blev en sen kväll och tidig morgon!
Jag hade tänkt att ta en sovmorgon imorse men det gick inte. 08:15 ringer morfar. Som vanligt när någon ringer när man sover brukar man alltid på frågan:"Sover du?" svara:"Nej då, jag är vaken jag". Jag var långt ifrån vaken, haha.
Morfar behövde en ny hemtelefon då åskan tog hans. Han frågade om jag ville med och det gick bra. Han tog med sig pannkakssmet och det slutade med att han gräddade pannkakorna hos mig, bra frukost. Han hade även plockat en hel degbunke till med hallon imorse och det fick jag. Hallonsylt hade han också gjort som jag fick, jättegott. Efter en tur till Clas Ohlson ville han hitta ett par joggingbyxor så vi for till ICA Maxi där han köpte sig ett par, han var nöjd med sin tur :).
Idag är man rätt så seg. Har satt mobilen på ljudlöst och bara slappar i min nya sköna säng. Jag sover verkligen som en prinsessa i den. Ikväll blir det tacos som jag snart ska börja tillreda. Skön lördag. Ska inte plugga nåt alls idag tror jag. Ska hinna med lite plugg imorgon på dagen innan man ev. ska umgås med Therese.

Selånger marknad

publicerat i Allmänt;
Årets marknad var också mycket trevlig. Jag, mamma och Jim var där precis vid öppning, kl 16 och jag var hemma vid 22.45. Tess och hennes mamma  med syskon kom och fikade/åt med oss, sedan träffade jag Tessan och Alex som kom och satt med oss en stund. Senare träffade vi Fredrik, Nina och världens sötaste Isabell <3. Man stöter alltid på någon. Senare mötte vi upp Maria och två av hennes barn (grannen som jag växte upp med).
Jim ringde till hans kompis Richard. Det slutade med att vi bara gick tillsammans med Jim en sväng. Resten av kvällen gick jag och mamma mest själv medan grabbarna satt i öltältet. Det var LIVE musik där och två riktiga talangfulla killar sjöng covers.
Mamma handlade en massa saker och jag fick med mig lite hem också. Det var så roligt. Mot 21-tiden började vissa stånd att lägga ner och jag och mamma gick till grabbarna för att dricka kaffe, prata och lyssna på musiken. Jag och mamma hade inte hittat strumporna som Jim ville ha så vi nämnde det för han, men då sa han om vi kunde gå igen och bara köpa strumpor med olika motiv. Det kunde vi göra. Jim gav mamma 300 kr fast strumporna bara kostar 100 kr för 16 par. Mamma frågade om vi skulle köpa strumpor för alla pengar eftersom annars skulle bara en hundring räcka. Då sa han bara, nej men köp nånting annat, Cindy kanske behöver nåt, haha. Han är så söt. Det slutade med att mamma köpte en fin handgjord ljuslykta och jag köpte några strumpor och hjortkorv med vitlök-smak (så gott) och självklart köpte vi strumporna till Jim.
Jag handlade de söta plåtburkarna och tjockstrumporna ovan, chips, dekorationskulor som man fyller med vatten så att dem sväller (köpte sådana för två år sedan också). Jag och mamma handlade även julkort, 1 krona styck, haha. Köpte ett par grön-turkosfärgade tjockstrumpor till. Det var 2 par för 50 kr. Motivstrumpor har jag mycket av så därför köpte jag inga sådana i år. Det räckte med de två par tjockstrumpor sedan de tre ankelstrumporna (sport, jättesköna) som jag fick av Jim. Mamma och Jim skulle ändå bjuda mig på saker och ting fastän jag precis fått sängen på 5000 kr. Jag sa att jag vill betala själv men icke.
 

I'm not giving up

publicerat i Allmänt;
Ja, idag fick vi hämta hem sängen. Mamma och Jim hämtade mig förut och vi for ut till Sängjätten och lastade in min nya härliga säng. Sedan bjöd jag dem på Max, inte dumt. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka dem för sängen. Den är gudomlig, känns nästan som jag kan sova utan kudde och jag måste alltid ha två. Det låter lovande!
Jag har gjort om här hemma och kommer lägga upp bilder på allting under helgen (förhoppningsvis). Har haft mycket i skolan men skickade in en till uppgift idag men kommer nog plugga lite extra i helgen i alla fall.
Som ni såg i tidigare inlägg har jag börjat bokföra. Det är intressant men mycket har jag inte fått in och vill så gärna lära mig. Ska titta mer på det. Har ett prov och en större uppgift till innan den muntliga examinationen.
Kommer också börja med ett nytt program. Det är fortfarande i Visma men det kommer handla om tidsbokning. Den har kursen har varit en stor utmaning men nå ska jag kämpa vidare. Cindy är ingen som ger upp inte!
Ska städa en snabbis hemma imorgon och sedan se om jag hinner planera projektet med sänggaveln. Det lilla jag gjorde om nu ikväll när nya sängen kom på plats är jag faktiskt nöjd med också. Men får se hur det blir.
Imorgon är det Selångers Marknad. Jag, mamma och Jim ska gå tillsammans som vanligt <3.

LCHF Snickers

publicerat i Allmänt;
Har även testat att göra LCHF snickers. Dem blev mycket god men blev less väldigt fort. Jag tycker om jordnötter men det blev för mycket med både jordnötssmör och jordnötter.

Kesoplättar med mozzarella, basilika och tomat

publicerat i Allmänt;

Ingredienser

125 g ekologisk keso (½burk)

1 ägg

2 tsk fiberhusk

lite salt

½ tomat

Några blad färsk basilika

50 g mozzarella

Svartpeppar

Lite smör eller kokosfett 

Gör så här

 Börja med att skiva tomat, 2 fina skrivor. Förbered några basilikablad och skiva mozzarellan i tunna skivor. 

Fortsätt med plättarna. Mixa ihop ägg, keso, fiberhusk och lite salt med en stavmixer (jag använde elvisp) tills det blivit en slät konsistens.

Värm en liten klick smör eller kokosfett i stekpannan och forma 3 stycken plättar. Sänk till medelvärme och låt pättarna stanna och få en fin färg på ena sidan, vilket tar några minuter, vänd sedan på plättarna och lägg på Mozzarella och basilika på två utav dem.

Ha på lite nymald svartpeppar. Lägg tomatskivorna i stekpannan bredvid ett litet tag så dem blir varma och lägg dem sedan på osten. Låt stå i någon minut så osten börjar smälta.

Bygg ett fint torn i stekpannan och låt även detta stå i någon minut så det gottar ihop sig. Ha sedan upp plätt-mozzarella tornet på en tallrik och servera med en liten grönsallad. Bör tillägga att det är perfekt för LCHF-are.

Ät och njut!

Dem blev inte så snygga. Nästa gång ska jag göra finare ;).

Kesoplättar

publicerat i Allmänt;
Gjorde kesoplättar för några dagar sedan. Det var riktigt gott. Den första gången hade jag hallon och grädde till. Tittade på mer recept och hittade kesoplättar med basilika, tomat och mozzarellaost, ack så gott.

Tack morfar

publicerat i Allmänt;
Häromdagen kom morfar med en massa hallon. Skogarna i Stöde har mycket att erbjuda, haha. Han har under några veckor plockat 25 kg hallon. Jag fick några kilon och har ätit hallon i flera dagar men det känns som att det aldrig tar slut. Mumma!

Tårarna rinner

publicerat i Allmänt;
 Men herregud vilken söt och talangfull pojke! Han börjar grina mitt i sången och då började jag också grina (så klart) men trodde han grinade för han tänkte på något personligt men det var av nervositet. Han är 9 år och har bemästrat sin scenskräck, underbart.

Uppdatering kommer

publicerat i Allmänt;
Har mycket i skolan och det ska vara klart idag. Kommer nog få sitta till 23.59. Riktig tråkig uppgift måste jag säga, men allt kan ju inte vara roligt. Nästa helg är det dags för den årliga Selångers marknad och jag har ett prov och en uppgift som ska in på fredag. Ska försöka göra undan skolan till torsdag så man får en helg utan studier. Har iofs inte haft det jobbigt än så länge, har skickat in uppgifterna eller gjort prov flera dagar innan det är deadline. Men nu kommer det saker man inte kan, men som sagt, allt kan inte vara roligt ... eller vara lätt!
Igår kom LCHF boken som jag framkallat. Den blev jättebra. Bilder kommer. Nu blir det kaffe och fortsatt plugg.
Uppdatering kommer så snart tiden finns!

LCHF á la Cindy

publicerat i Allmänt;
Receptboken är äntligen framkallad. Ser fram emot när den droppas ner i brevlådan!
(Bilderna har jag personligen inte tagit, utan det är andra som äger rättigheterna på dem), förutom bilden på mig då, haha!

Receptbok framkallad

publicerat i Allmänt;
Några uppslag från boken!
:)
(Bilderna har jag personligen inte tagit, utan det är andra som äger rättigheterna på dem)

Happy girl!

publicerat i Allmänt;
Fick hem detta paket i torsdags. Happy girl! Det där kitet innehåller mycket bra saker. Se bilden ovan för allt man kan göra med bandet. Man kan göra ännu mer med kudden och ringarna.

Vita lakan

publicerat i Allmänt;
En dag med shopping (IKEA för över en vecka sedan)! Handlat hem lite nödvändiga saker. Lakanen kostade endast 19 kr på IKEA. Jag som ville ha vita, billigt och bra.

Good night

publicerat i Allmänt;
Imorgon kl 10 har jag tid hos naprapaten. Dags att lägga sig då klockan ringer tidigt. Tänkte ta en promenad till stan. Good night!

Minst sagt, klantig!

publicerat i Allmänt;
Förra veckan skulle jag ta lite pengar. Tanken flög bara bort att jag hade en vas framför vasen med pengar. Det blev mycket glas. Det resulterade till att jag på kvällen fick en glasbit i hälen. Förstod inte hur jag kunde få glasbiten i strumporna som inte ens varit närheten av glaset? Men det måste ha kommit från vasen, tror inte jag tappat nåt annat glas i golvet. Det gjorde i alla fall ont men tog en pincett och drog ut biten. Inte haft ont efter det så förhoppningsvis är allt glas borta.

Ny säng + Sänggavel

publicerat i Allmänt;
 I fredags beställde jag en säng (resårbotten + bäddmadrass) på sängjätten. Jag for iväg med Jim och sedan kom mamma efter jobbet. Det är mamma som köpt sängen åt mig. Jag ska försöka bidra med en slant själv för att sängen blev mycket dyrare än väntat. Har till och med haft ångest men det skulle jag inte ha så det är bara att släppa det. I alla fall så fanns bara resårbotten inne så vi bestämde oss för att ta allting på en gång. Dom kommer få in madrassen den här veckan så får se om det blir att hämta det då. Mamma och Jim är i Sandnäset men dom kommer hem då och då. Det visar sig när jag får hem den sköna sängen. Sängen gick på nästan 5000 kr och jag är mycket tacksam <3!
Jag har funderat länge på att göra en egen sänggavel och jag vet precis hur jag vill att gaveln ska se ut, dock har jag inte bestämt färg. Grått, vitt eller naturfärgat? Jag har tyvärr aldrig bott så bra för att denna gavel ska passa in. Men nu har jag mer eller mindre bestämt mig att för att börja "skissa" på gaveln. Spännande! Ingenting kommer avslöjas just nu - så ni får hålla koll!