Ljusen

publicerat i Allmänt;
God kväll! Ska försöka göra ett kortare inlägg för ska göra en sak till innan man ska hoppa i säng och kolla på en film. Det blev Birsta idag igen med mormor och nu fanns äntligen gelen och det blev inte heller som man hade tänkt. Självklart ska man väl tänka på att man är helt ny på det här och bara man får in taktiken går det nog an. För det första trodde jag 400 ml skulle vara mycket (burkens mängd) men det räckte knappt till tre glas. Ett glas fick så mycket jag ville ha men de andra två fick till hälften. Sedan veken: På det finaste ljuset släppte veken men det är fint att ha som prydnad ;). Jag köpte ett halsband i Bulgarien som man knappt använt och häromdagen skulle jag trassla ut alla halsband och då förstördes denna. Tänkte att man kunde ta alla "trådar" från det halsbandet och göra någonting av dom. Sagt och gjort ska jag använda dessa på glasljusen. Kommer lägga upp information och bilder nedan (kommit fram till att detta kommer bli ett långt inlägg).

Var inne på att göra ljushållare på textil förut och att man då behövde lack/lim och decoupage motiv som skulle kosta en del. Kollade då upp mer om decoupage och ville testa på det också. I alla fall tänkte jag att man kunde köpa ett lack/lim och göra decoupage  av servetter för det går tydligen, ju tunnare pappret är ju bättre blir det. Köpte ett lim idag och tror de funkar på allt förutom på textil. Finns
lack/lim för olika typer av underlag på decoupage (eller hur man ska säga). Gjorde i alla fall en decoupage på ett av glasen jag köpte för ljusen. Gjorde arbetet slarvigt och ska göra det bättre imorgon men snyggt blev det. Servettdecoupage rekommenderar jag - både billigt och "enkelt" men det är samma sak där får man in taktiken bara så går det både fortare och med ett bättre resultat :).

Del: 1 - Ljusen (Steg-för-steg)
Ta fram allting som du kan tänkas behöva - Bra att förbereda sig!
Allt du använder måste vara rent!


1. Ta fram glaset där ljuset ska vara. Fixa veken och sätt veken i mitten av glaset. Man kan använda sig av penna där du virar runt veken så att veken ska vara rak och hålla sig på sin plats när gelen ska ner.



2. Det står att man ska använda sig av ett smältkärl och jag gjorde ett vattenbad. Ta en kastrull och en större glasskål som du ställer ovanpå kastrullen. Fyll kastrullen med vatten (vattnet ska inte nå skålen). Det är bra om skålen är hög för det får inte komma in vatten i gele-området och det kan skvätta en hel del utanför.


3. Slå plattan på 5:an och sänk sedan ner värmen. Låt ångan smälta ner gelen helt. När gelen var helt smält väntade jag några minuter extra.

4. Nu har du förberett även glaset och ställt ner veken i mitten av glaset. Fyll i gelen i önskad mängd ner i glaset. Kolla till veken. Det går rätt fort för gelen att torka ihop sig från skålen men sen i glaset tar det ett tag innan den blir klar. Jag använde sked och slickepott för att skrapa ur den sista gelen från skålen.

5.
Justera veken och låt gelen "torka"

6. Kolla även runt kanterna när gelen torkat helt - Men var försiktig och ta bort resterna av gelen. Tänk på att geleljus ger spår om du rör i gelen när den torkat. Hoppa över detta steg om du vill.

Hoppas jag förklarat den här delen bra och att jag fick med allting och skrivit rätt, ni får gärna fråga om det är någonting. OBS! Ni kan göra helt annorlunda utan detta var bara någonting som jag gjorde. Följ i alla fall instruktionerna på ljusgelens förpackning.

Så här blev mina



Jag har inte klistrat på Rub-ons ännu, ska göra det imorgon men så här ska dom vara.

Saker som jag använde:
* Glas på IKEA, 39 kronor för 6 stycken
*
Gele, 99 kronor på Panduro (inkl. 5 vekar)
*
Rub-ons, 29 kronor på Panduro
* Snöre med pärlor från mitt halsband


Del: 2 - Decoupage
Decoupage är som sagt mycket billigt och "enkelt" samtidigt som det är roligt om man gillar att pyssla. Jag använde mig av ett av glasen ovan från IKEA, lack/lim från Panduro (500 ml för närmare 90 kronor), en smalare och mjukare pensel, en servett (köpte servett med stenar idag).

1. Jag gjorde rent glaset och torkade ordentligt.
2. Tog servetten och tog bort allt på servetten förutom mönstret som jag ville ha. Servetten har några lager men det enda som ska vara kvar är den tunna biten med mönstret.
3. Tog lack/limmet och målade på glaset där jag ska ha servettmönstret.
4. Tog servetten och satt den försiktig på glaset. Tänk på att servetten är väldigt tunn och den går väldigt lätt sönder, den "kruvlar" lätt ihop sig och då går den sönder om man försöker dra ut den.
5. När man har satt den runt glaset eller på det sättet man nu vill ha den på så tog jag lite mer lim och penslade försiktigt över servetten. Lack/limmet är vit men den blir genomskinlig sedan då den torkat (det gör då ingenting om man tar mycket lim utöver bildens plats).

Min blev inte alls bra, ojämn och "kruvlad" men gjorde det slarvigt. Visar ändå ett exempel.


Vill ha finare servetter och göra på dom istället, syns inte riktigt att det är stenar på mina bara för att man inte har hela "bilden." Panduro har jättefina ark med änglar och andra mönster. Ska köpa den tunnaste framöver och göra
decoupage på dom.

Har även Coffee servetter hemma med en fin text som det står Coffe, Espresso m.m. och tänkte då ta den texten bara och sätta runt hela glaset. Göra två likadana och ha riktiga kaffebönor i ena och ljus i den andra :). Men måste köpa mer glas, haha!

Förresten, tror också att man måste ha en vit/ljus eller gemonskinlig bakgrund om man ska göra decoupage. Är inte säker på det men tror inte det blir bra om man har svart/mörk bakgrund.

Nu blir det att ta en macka för att sedan lägga sig och se någon film och hoppas på att somna fort. Har inte städat idag heller då men måste göra det imorgon och ta bort allt pyssel och släppa det en dag. Målade om båda tavlorna och köpte en silvrig penna istället för att måla på istället för svart. Texten syns i alla fall mot det vita men får inte till texten lika fint som sist plus att tavlorna inte blev så fin när man målade dom igen. Men orkar inte göra mer än vad man kan. Det får bli som det blir, det är tanken som räknas :)!

Puss & Kram

Sibylla

publicerat i Allmänt;
Det bar av till Birsta i förmiddags men gelen hade dom inte?! Ringde ju ikväll och då hade dom men tydligen inte. Ringde för en stund sedan igen och då fanns dom inne, får göra ett försök till imorgon. Skulle vara roligt att fixa ljusen så man får se hur det blir.

Efter Birsta bjöd Larsa mig på Sibylla, mimma! Tackar för det. För en stund sedan kom Catherine och kollade på ljus och köpte några, sedan ringde Sandra och han kanske kommer på en fika senare :).

Har inte hunnit med någon städning alls idag så ska sätta fart nu.

Puss

Birsta

publicerat i Allmänt;
Nu är det midnatt och man åter igen vaken, måste skärpa mig. Ska stänga av datorn imorgon klockan 21 som senast, lycka till Cindy ;). Larsa ringde för en stund sedan så ska med han till Birsta då kan jag handla gelen för ljusen för ringde Panduro förut och dom har fått in dom.

Sitter med nya headern nu men är inte klar med någon ännu, riktigt. Har några som jag ska göra klart så får man se vilken det blir. Kodar upp en nu i alla fall och kommer ändra den senare vid ett tillfälle. Vill ha en header som är juligt men får se vad som händer, har i alla fall snön som faller :)

Ciao!

Full rulle

publicerat i Allmänt;
Dagarna bara går och man hinner inte med sig. I går hade jag tvättid och mellan tvättstugan sprang jag till Tessan för julbak, vi gjorde så fina pepparkakor, hehe! Har inte smakat än men dom är nog god. Är inte förtjust i pepparkaka men det går alltid i. Efter bakning och tvättstugan kunde man börja med städningen här hemma. En gång per år gör jag en extrem storstädning här hemma och det tar sin tid, speciellt nu när man också håller på med alla projekt. Gör en sak sedan till en annan sak och till en annan sak osv. Känns alltså som man inte får någonting gjort. Men det är skönt att passa på nu när man inte har några pass denna vecka (än sålänge).

Jag brukar alltid vara ute i tid med att julpynta eftersom det är så mysigt. Hade en sådan julstämning för flera, flera veckor sedan men det var alldeles för tidigt. Men förra veckan var man inte alls sugen på att göra någonting och jag hade bestämt mig för att jag ska julpynta och städa på söndag (1:a advent) och mena på att snön måste komma då annars vill jag inte. Det första man kollade igår när man vaknade var om det snöade och tro på sjutton att det gjorde det också ;).

Har funderat på att göra om texten på "Dammtussarna-tavlan" för tycker det blev för stort, men kan inte göra det mindre heller pga. att bokstäverna på mallen är så stor. Man kanske ska köpa en smalare penna och se om det blir bättre då. Jag tycker det blev jättebra när man målade texten med blyerts men det kan man förstås inte ha. Kanske ska måla texten i silver iställer för svart? Får se hur man gör. Målade om tavlan nu men den lilla ängeln längst upp fick jag inte bort och fick då måla runt den. Nu har tavlorna många lager med färg och jag farar för att det inte kommer bli bra. I värsta fall kommer jag få såga till en ny tavla och om allting och det känns ärligt talat drygt. Snart har det torkat och då får man se hur det ser ut. Hoppas på det bästa!

Idag har har man bara städat och pysslat. Imorgon blir det en date med Sandra, vi ska äta god mat och umgås :).








Här är tavlan jag gjorde till mig själv och som fick en plats i hallen.

Hemma igen!

publicerat i Allmänt;
Kom hem för en timme sedan. Blev en hel dag i Matfors och mycket mysigt var det. I går mådde jag inte alls bra, vet inte om det är en förkylning i kroppen plus att jag har mycket problem med magmunnen igen. Måste ta Omeprazol vid behov men har inte tagit en på två månader eller så, envis ;). Magen blev knappast bättre av allt gotta mamma och Jim bjöd på. Det blev två koppar kaffe, massa kakor/bakelser, chips och underbar lunch som jag även fick med mig hem som middag. Jim hade gjort egna köttbiffar (av älgkött) med en jättegod sås med grädde och pesto i och till det serverades färska pärer och en god sallad. Har kommit fram till att jag är känslig mot grädde (har reagerat förut) men det blev samma idag. Får så ont i hela magen, ner mot äggstockarna och ändå upp till revbenet, helt sjukt. Känns som allt ska explodera.

Under förmiddagen bakade jag och mamma bregottkakor, silviarutor och muslikaka. Skulle ha tvättat bilen också men orkade inte dona på med det. Tommy bytte vindrutetorkare i alla fall så någonting blev gjort, haha!

Mormor lånade bilen i förrgår så hon kom strax efter nio imorse sedan for vi upp till henne och jag körde vidare till stan för att hämta mosters gubbe för att vi sedan skulle till Matfors. (Jim, Uffe och Tommy skulle fixa klart det sista på carporten, skit vad snyggt det är alltså). Innan lunch for jag och hämtade Tommy, sedan åt vi alla lunch och fikade. Killarna gick ut och fortsatte jobbet medans jag och mamma umgicks och plockade undan. Bestämde mig sedan för att stanna kvar i Matfors för att sedan skjutsa mamma till Södra Berget för mamma och några arbetskollegor skulle dit och se en show och äta.

Har varit med om mycket angående körningen idag. För det första kör jag inte alls ofta, har bara kört i mörker några gånger, har inte kört "start i backe" sedan körskolan (endast två gånger där också). Har också gruvat mig för att skjutsa killar (har hört att det kritiserar, haha) och när mamma sa att jag skulle hämta Uffe idag så var det någon som blev nervös. Men det gick över fort, var inte nervös i morse alls. Fick bara bra kritik, haha! Konstigt det där ändå för har inga problem att köra andra. Har iofs kört en kille förut med två andra i bilen men men vet inte vad som gör det. Tycker mer om att ha folk i bilen än att köra helt själv också, hmm konstigt?! I alla fall så blev det en del körning. Körningen till Södra var jobbigt, när det är mörkt och att man aldrig har kört där, sedan att man fick göra en del start i backe. Just ja, det också! När jag hämtade Tommy och skulle tillbaka var solen så låg plus att den började gå ner vilket gjorde att den blev ännu längre och jag hade solskyddet nere och solglasögon men ändå såg jag inte vägen mer än två meter framför bilen. Det var riktigt obehagligt och hade situation varit värre hade jag fan stannat om det kunde ske utan fara. Kan ju inte köra om man inte ser.

Är helt slut men ska försöka pyssla lite nu och kolla vart alla julsaker ska vara. Har sovit max tre timmar i flera dagar i streck, men imorgon har jag tvättstuga 11 men ska sova till halv tio som tidigast. Ska till Tessan imorgon också och baka :).


Tessan (kommentar), vad roligt att du vill med och se Chris, Sandra vill också med så vi kan åka tillsammans :)

Vill tacka alla för en bra dag <3
Ciao!

Bad = Mys

publicerat i Allmänt;
Har precis kommit ur ett skönt bad. Kände för att köra på en spakväll men orkar inte. Får ta det en annan kväll. Ska stänga av datorn nu och lägga mig och se en film och bara vara. Imorgon blir det jobb för att sedan se om man orkar gå på Clas Ohlson och handla hängen till tavlorna och sedan gå hem. Har som vanligt ingen matlåda klar så ska försöka ta mig en sväng och handla en sallad eller en paj, får se vad som hinns med.

Tavlorna är färglagda med en tuschpenna nu, det blir faktiskt inte lika bra. Det känns tråkigt men så farligt är det nog inte utan bara jag som måste ha allt 110 % PERFEKT. Det ska se ut som att det är handgjort vilket det är ;).  Blyertspennan har kladdat ut sig igen men ska låta tuschen torka innan man börjar sudda bort det andra, ska jag göra det imorgon när man kommit hem. Kommer då också lägga ut bättre bilder med bra kvalité på tavlorna.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

<3

Chris Medina

publicerat i Allmänt;
Chris kommer ju till Birsta på tisdag den 6:e december, är det någon som vill följa med och lyssna på han? Känner sig som ung igen när man alltid skulle hänga på Birsta när Fame Factory var där ;). Men Chris vill man inte missa han är underbar, inte bara för rösten utan han är en underbar kille, med tanke på sången till hans tjej.

Nå, någon som vill med?

Tavlorna ...

publicerat i Allmänt;
... so far!

Slänger in några bilder som togs i natt.





Man ser runt bokstäverna på vissa ställen att det är mörka partier.

"Wish It, Dream It ... " tavlan är till mig och de andra två är till mamma och Jim.


God morgon

publicerat i Allmänt;
Nu är man redan vaken fast klockan var ställd på 09.20 men vaknade för att man var riktigt hungrig och kunde inte somna om. Orkar inte gå upp och äta nåt, haha! Ska även lägga mig i tid ikväll för imorgon vankas det jobb. Igår kväll fick ni ta del av en del information som gör ont men som förvandlats till något bättre :).

Efter gårdagens senaste inlägg satte jag igång med bokstäverna, det blev helt okej men blyertspennan har kletat ut sig på den vita färgen. Det går absolut att sudda men om man kommer åt bokstäverna igen så kletar det ändå ut sig mycket mer. Funderar på att det kan vara lättare om man målar med tuschpenna som det ska vara för att sedan låta det torka ordentligt och sen kan man sudda, eller har ni något annat förslag?

Igår kväll kodade jag även in snö i bloggen och ska fixa en ny header (mer juligt). Snart blir det frukost och dags för att sätta igång med allt igen.

Ciao!

Varning: Känsloladdat inlägg

publicerat i Allmänt;
Som ni flesta redan vet så är jag halvitalienska. Mamma svensk och pappa italienare! Pappa lämnade mig och mamma när jag var mycket liten och har inte träffat honom sedan man var 4-5 år någonting. Som liten hade jag ett väldigt temperament och om jag och mamma hade bråkat eller vad man ska kalla det, så började jag packa ner mitt rum i påsar för att jag sa att jag skulle flytta till pappa (en pappa som inte man träffat på många år och en pappa som ringde en gång om året). Jag trodde nog innerst inne att mamma höll mig ifrån pappa men vet idag att det inte var så, utan det var pappa, en pappa som är en fegis. Vi har telefonkontakt sedan många år tillbaka och han hör av sig väldigt ofta nu.

År 2001 skulle jag träffa pappa. Mamma hade redan bokat tågbiljetter för oss båda för att ta tåget till Gävle (vi skulle mötas halva vägen var). Två dagar innan ringde han och sa till mig att han inte kan möta oss för att han är sjuk och vill inte smitta mig och mamma"?! Jo, jag vet att det låg någonting annat bakom. Men sanningen var inte det utan den var att pappa hade några dagar innan tagit bort en tand längst in i munnen och ville inte visa det för mig. För det första, vem bryr sig? Han är min pappa och jag bryr mig inte alls om hur han ser ut, jag vill bara se hur han ser ut, jag vet inte hur han ser ut. Men det var nog en mycket stor besvikelse inom en.

Alla år efter det tjatar han på mig att vi ska träffas men blir det av? Nej, jag har sagt att vi kan träffas vart han än vill, jag kommer dit helt enkelt. Men han är rädd och feg. Men pappa är 60 år och jag vill gärna se han. Jag är 25 år och har inte setts på över 20 år, vad är problemet? Nu kanske jag låter arg men så är det inte. Jag har aldrig mått dåligt över han riktigt eller trott att det är mitt fel. Det enda som jag ångrar är mitt beteende gentemot mamma och hur mycket hon har fått stått ut. Jag har varit arg på mamma för pappas situation och tänker jag på det än idag grinar jag. Pappa har varit fruktansvärd mot mamma som har följt henne i flera år (det var över för några år sedan). När jag bodde hemma ringde pappa mycket också och mamma surrade med han som ingenting hade hänt, hon gjorde det för min skull och för att mamma självklart är en stark kvinna. Bör tillägga att pappa inte gjort nåt dumt mot mig och så vitt jag vet har han aldrig slagit mamma eller misshandlat henne på något sätt, det tror jag inte utan det handlar om andra saker.

För att sammanfatta det hela så här långt. Mamma min är underbar och hon har alltid funnits där för mig och kommer alltid att finna där för mig, pappa har jag kontakt med och hoppas att vi träffas en dag. Pappa har varit dum men kallar han ändå pappa för han är det, trots att jag knappt vet vem han är och hur han ser ut.

Mamma har bara mig! Pappa har mig och fyra andra barn (två döttrar och två söner) och jag är halvsyskon med dom, halvsyskon? Har aldrig haft syskon. Men jag minns den dagen mamma berättade att jag hade fyra halvsyskon på pappas sida, jag var väl 11 år kanske. Jag vart så himla glad eftersom jag alltid varit själv, men sedan var det inget mer med det. Man tänkte inte på det mer. Förstod nog inte riktigt vad det innebar.

När jag var 16 år hade jag tillräckligt med information att kontakta en halvbror. Han var 19-20 år när jag var 16. Jag skrev till han, berättade vem jag var osv. Vi skickade bilder och det var intressant. En dag la de bara av, fick inget mer tillbaka. Tänkte inte mer på det och åren gick. I dag finns det Facebook och kollade om dom fanns och tänkte och tänkte om jag "vågade" ta kontakt med någon av dom igen. När man var 16 skulle man nog ha varit så men så var det inte, jag tvekade inte då. Men ju äldre man blir kanske man blir mer feg, saker jag kunde göra när man var yngre kan jag inte göra idag, det kan väl stämma?

Men jag kontakt med den äldsta halvbrodern på Facebook för två månader kanske men fick inget svar. Synd som det var tänkte man återigen inget mer på det. Har även två halvsystrar och skrev med en av dom för en månad sedan men fick inget svar. Tänkte om inte någon av dom svarar får det vara. Då har jag gjort mitt och visat att jag är intresserad. Självklart ska jag acceptera att det kan vara jobbigt för dom plus att dom har varandra och kanske inte behöver eller ha behov av att lära känna mig eftersom vi aldrig haft kontakt förut. Men har dock ett minne av att vi träffats när jag var mycket liten men det är blurrigt så vet inte om det är sant. Måste tillägga att det är inte lättare för dom än vad det är för mig!

Häromdagen fick jag en vänförfrågan på Facebook, det var min halvsyster. Hon är ett år äldre än mig. Vi började skriva och vi är mycket lika varandra. När hon skrev att hon såg så mycket i sig själv när hon kollade på mina bilder då brast det för mig. Jag grinade och grinade för det tog hårt. Hade Sofia stackarn i telefonen och hon fattade ingenting. Men allting var glädjetårar och ingenting negativt. Vi har varandra på Facebook nu och skrivit lite grann. Ska bara säga att jag hoppas att det håller. Det finns ingenting bättre. Är tårögd igen, det tar hårt att skriva faktiskt. Men jag är glad, mycket glad över det här.

Where there's Life there's Hope!

Dags att torka tårarna.

<3



Fika

publicerat i Allmänt;
Tessan har nyss gått. Vi har fikat och jag har visat henne mina projekt och hjälpt henne koda om hennes blogg: lumpaann.blogg.se. Har precis satt mig vid datorn igen då och funderar på om man ska våga ge sig in på texten på tavlorna. Får helt enkelt acceptera att det inte finns lämpliga stickers att klistra på, därför får man göra texten själv. Det är ju bara skit på teven som vanligt så då kan man lika gärna gör någon nytta ;).

Var på Birsta idag och skulle handla allt men självklart fanns inte det viktigaste. Kan börja avslöja och visa hur ljusen ska se ut. Ljusgelen var slut men dom skulle få in det snart, sedan köpte jag glas, band och rub-ons. Har gjort en "prototyp" igen för ljusen.

Detta ska jag använda mig av

Gele, 99 kronor på Panduro (400 ml)


Glas på IKEA, 39 kronor för 6 stycken (tror dom fungerar perfekt för ljusmassan).



Rub-ons, 29 kronor på Panduro (ett helt ark med olika bilder). Jag vill i alla fall använda mig av "Angelus" bilden.


Här är glaset och en rub-on. Tänk er att glaset ska innehålla genomskinlig ljusgele med en veke som syns och ett band runt ;).

Nå vad tror ni? Om man får säga det själv kommer det bli fint, det jag tänker på vad gäller dessa ljus är att mamma och Jim ska ha ljusen uppe i hobbyrummet (klockrent).

Detta inlägg tog tid för Sofia slog en pling. Men nu blir det att börja mäta tavlorna för att få dit den jädra texten.

Puss


Bilder

publicerat i Allmänt;
God kväll! Hoppas allting är bra med er. Kommer lägga upp några bilder i det här inlägget så får ni se hur tavlorna ser ut just nu. Har tänkt och tänkt på hur jag ska fixa texten för har köpt bokstäver (stickers) men dom funkar inte, köpte också en plastsak med bokstäver så den ska jag behålla och se om man kan göra någon nytta med den.

Ska måla en gång till imorgon utan penseln, får ta vanligt papper för det är mycket färg och "bulligt" på vissa ställen och slippappret fungerar inte som man vill, haha! Men det går nog bra att stryka på färg med hushållspapper.

Har fått hem bilderna som jag förstorat och nu är bilderna inramad och nerlagd i ängla-påsen. Ska slå in dom närmare jul när man vet hur många klappar det blir till mamma och Jim. Vet inte om det blir Birsta imorgon får se när man somnar ikväll, ha somnat så sent i flera nätter och upp tidigt. Annars blir man bara hemma och fortsätta pyssla, ska boka om tvättiden och hoppas det finns tid i helgen så man kan tvätta allt som man inte brukar tvätta så ofta och förbereda sig för julstädning och julpyntning :).
Ska till Marfors och hälsa på i helgen också, det blir nog på lördag.


Med stora ängeln!




Trähjärtat jag målat!


Lilla ängeln!


Påsen med ramarna. Hjärtat ska vara som en "etikett" där det ska stå God Jul och vem det är till osv!


Sidan av tavlan, spikningen och den ogjoda tavlan (har bara spikat och limmat den)!

Har kommit fram till att jag vill ha en egen tavla, så sågade ut en extra bit idag ;). Kolla ni noga på tavlorna ser ni att det är som ränder/streck, visst är det rätt snyggt? Nä nu ska man lägga ner verkstan och lägga sig framför teven. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Less

publicerat i Allmänt;
Det går inte alls enligt planerna med tavlorna. Har varit till Larsa förut och sågat och det blev bra i alla fall och nu har man limmat fast nedre delen som inte vill fastna ordentligt. Hade ändå tänkt att spika fast delarna och det har man gjort men då har spikarna gått igenom på antingen fram eller baksidan. Men ska spika igen för att försäkra sig om att det håller, men det blev ändå inte som tänkt. När man väl gör någonting är jag mycket noga för att få det perfekt, om det inte blir bra eller går enligt planerna blir man något less och förbannad helt enkelt.

Har målat en omgång nyss på sidorna och på framsidan. Ska spika sedan när det torkat ordentligt. Vet dock inte heller om man ska måla en omgång till. Det blir flera streck (pga. att penseln är dålig) men det är faktiskt rätt snyggt så.

Nu när man målat en gång så syns inte mkt av spikarna samt att man ändå ska ha saker som täcker, det kanske inte blir så tokigt ändå. Det är en självklarhet att det ska vara snyggt annars vill man ju inte ge bort det men den viktigaste delen är ändå säkerheten att den kommer att hålla med tanke på att det kommer stå ett tänt ljus på tavlan :).

Ska kolla hur den första tavlan ser ut sedan blir det att kolla på de andra projekten medans man väntar. Funderar på att dra på Birsta imorgon och kolla på det sista som behövs och göra klart allt i mån det går.

Jag ska göra egna ljus istället men det vill jag inte skriva så mycket om just nu, utan det får ni vänta med tills dom är klara ;).

Åter till "arbetet" ha en fortsatt trevlig dag!

Om det blir nå mer framsteg i dag kommer jag lägga upp bilder under dagen.

Ciao!

Uppdatering

publicerat i Allmänt;
God kväll! Orkar tyvärr inte göra en uppdatering i dag. Har haft fullt upp med jobb, främmande, mobilsittande och pysslande. Känner mig helt slut, men på ett bra sett :).

I morgon bitti ska jag till Larsa och få låna hans såg. Gick till Sandra förut och lånade hennes pappas såg men tänkte att det är lika bra att vänta tills imorgon. Larsa har nån slags sågmaskin och då kan det nog inte misslyckas, roligt att få testa en sån också!

Lovar att uppdatera imorgon med bilder och mer information om allting som pågår just nu. Har startat idéer om ett annat projekt men då har jag faktiskt uteslutit "ljuspåsen" haha. Men som sagt mer om det imorgon.

Puss & Kram

Men nej

publicerat i Allmänt;
Såg nyss på Aftonbladet att Lasse Brandeby har dött =/

R.I.P
Lasse

Aj aj

publicerat i Allmänt;
I dag for jag och Tessan och spenderade några timmar i Birsta. Vi både hittade mycket smått och gott! Det bästa man hittade var en perfekt spånskiva med den rätta tjockleken. Problemet var ju att man inte har en såg eftersom min har bara ett litet blad kvar efter att man råka förstöra den igår :P. Så envis som man är gav jag inte upp utan använde bara bladet och sågade ut till en tavla i alla fall, men aj aj så ont det gjorde. Snett blev det också så man får klassa detta som en verklig "prototyp" med äkta material, haha! Har eventuellt en såg imorgon man får låna och då kommer det garanterat gå mycket bättre.

Har testmålat tavlan och målat ett hjärta som jag köpte idag, får se hur det blir. Hon på Bauhaus sa att man kommer få måla flera ggr för att få färgen att fastna, tycker det lät konstigt när spånskivan har en väldigt blank yta och hon hade helt fel, en gång räckte. Men ska måla en gång till i alla fall.

Är mycket glad över en sak också men vill inte ta det här ännu :). Inga bilder kommer i detta inlägg utan kanske lägger upp någonting imorgon efter jobbet på det man handlade och det man gjort, hittills. Nu börjar snart Dokumentär: Mord sedan blir det en dusch.

Puss & Kram

I spindelns nät

publicerat i Allmänt;
Hej hopp! Hoppas allting är bra med er. Själv sitter man och spånar på dessa projekt igen. Var hemma vid halv fyra idag efter att ha spenderat dagen hos morfar och hjälpt han med huset och bilen. Orkade först inte att åka efter en sömnlös natt med magmunsproblem men morfar blev mycket, mycket besviken om jag inte skulle komma så han blev arg till och med och det mådde man inte bra av =/. Fick dåligt samvete så släppte tröttheten och magproblemen och for till Stöde, stackars morfar. Det gick jättebra och han var så nöjd så :).

Det kommer ändå inte bli en tidig kväll ikväll heller för ska se filmen "I spindelns nät" som börjar 22. Har sett den en eller två gånger förut men den är riktigt bra, har ni sett den?

I morgon blir det nog Birsta ändå, Tessan ville följa med också så man får se vad som händer. Känner att det skulle vara skönt att få kolla runt på allting som man eventuellt behöver till alla projekten man påbörjats, speciellt köpa en lämplig spånskiva så man kan fixa den (måla, kapa). Tror ni att personalen på exempelvis Bauhaus eller Byggmax sågar ut bitar till en? Fick nämligen en spånskiva av morfar och det gick inge vidare för jag förstörde min lilla såg ;). Inte nog med det så kommer det att bli svårt att såga perfekt själv och skulle behöva hjälp. Det bästa är då om man får hjälp på plats. Jim har alla möjliga maskiner och verktyg men vill ju inte fråga han när saken är till han. Han skulle nog kunna lista ut vad de ska bli, hehe!

Åter till projekten, kramar!

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Mari: Det låter vettigt och framför allt möjligt. Har köpt Karlssons klister och det kan man limma allt med så kan både limma och sy för säkerhetens skull. Kommer ju använda mig av vit sytråd så det kommer inte synas så mycket ändå, bara det är säkert :). Men man ska inte lämna ljus utan uppsikt och jag kommer ha ett vanligt glas i tygpåsen med ljuset i den så det ska gå bra.

Prototyper

publicerat i Allmänt;
Vill först och främst varna att inlägget kommer innehålla en del bilder. I det här inlägget kan ni ta del av prototyperna (eller vad man kan kalla det) som jag gjort under kvällen angående tavlorna. Har gjort dessa exempel på papper osv. för att få upp ögonen på hur det kommer se ut. Resultaten hittils verkar inte alls dum, om man får säga så.

Bör tillägga att jag ej bestämt ännu vad man ska ha för texter på tavlorna. Men det är ändå tänkt att texten som eventuellt innehåller ordet "Ängel" ska ha en ängeln och annan text som innehåller "Home, Love etc." ska ha ett hjärta.

Som nämnt tidigare var formare guldaktig men då slog tanken att man kunde ta dekorationssand i silver och limma i formen, sagt och gjort så blev det så.


Formen i silver

 

Formen i guld

 

 

 

Här är hjärtat som jag köpte idag, 15 kronor.

 

 

 

De två sista bilderna var inget som var planerat utan något man bara testade. Skulle man ha ett enkelt hjärta ska den inte ha text på (risk för att det blir kaka på kaka).

 

Tankarna börja flöda ordentligt och nu hoppas jag verkligen att det finns billiga och perfekta spån-/träskivor så man kan göra dessa tavlor verkliga :).

 

Mari (kommentar), du har helt rätt så svårt kan det inte vara, men har ingen symaskin och då kan det vara lite svårare ;). Funderar på att ta en vit kökshandduk som tyg för dom har tjockare kvalité. Har hittat några bra motiv också så man får se om det blir av. Kanske inte går så bra att sy för hand? Tänkte på att det är meningen att ha ljus i, så då måste det göras bra, haha!

Vilka?

publicerat i Allmänt;
Nu skriver man mycket! Men har glömt skriva att jag hittat fina granar på Biltema. Har nämnt de svarta på Clas Ohlson. Frågan är nu vilka man ska välja, vill ju ha två i svart och två i vitt men det går inte.

Storlek: 70 och 45 cm höga!

 

Storlek: 60 och 40 cm höga!

Svarta eller vita?

Fast iofs är de vita nog mer åt pyramid-hållet! Men dom är ändå snygg.

Mysigt!

publicerat i Allmänt;
Har mycket mysigt nu så här på kvällskvisten. Ljusen är tända och chokladen är god ;). Kollar på Dokumentär: Mord men som vanligt har man sett dessa avsnitt. Har sett alla avsnitt som gått den här veckan, typiskt.

Känner doften av Honungsmelon!

 

 

Mullbär-doft! Förresten visst blev de bra med Dollar-lyktorna vid spisen? Skenet är jättefint!

 

 

Fick tyvärr ingen bra bild på hjärtat jag köpte igår på Dollar.

 

Här är fatet och ängeln jag köpte igår.

Så snyggt

publicerat i Allmänt;
Har återigen fått fler idéer till julklapp och fantasin sätter inte stopp. Det börjar bli jobbigt nu. Kollade runt på olika texter och ord och hittade en jättesnygg "ljuspåse" och skulle vilja testa och göra en själv. Men då behöver man transferpapper/stryka-på-bilder och de kan kosta mycket. Sedan måste man ha en textilpenna om man vill skriva en text. Men de jobbigaste är nog att göra själva tygpåsen, har varken en symaskin eller sy-skills. Ogillar verkligen att sy, när man var liten föredrog man alltid träslöjd, haha!


Snygga va?
(Bilden är lånad från Levinda Design)

God eftermiddag

publicerat i Allmänt;
God eftermiddag! Nu är det åter helg, underbart. Har ni något roligt som händer i helgen? Själv ska man upp tidigt imorgon och köra till Stöde för att hjälpa morfar med hus-städningen. Ska även hjälpa han tvätta fönstren på bilen eftersom han har jätteont i axeln, pratade nyss med han och han hade fått en kortisonspruta i axeln för en stund sedan. Kommer även passa på att dammsuga och damma min bil för att sedan på hemvägen köra in till mamma och Jim för att tvätta bilen utvändigt. Jim har högtryckstvätt och han har köpt "Diamond vax" till bilen, wow det lät mäktigt, haha! Pärlan kommer att bli så fin så.

Det blev ingen Birsta idag utan ska ta det till veckan eller eventuellt på söndag. Tog en promenad ner till Willys istället för att handla för helgen och gick in på loppisen här nere och hittade kakformarna som jag ville ha. Hittade även ett jättefint silver-tråd-hjärta. Inte nog med det, hittade också två stycken genomskinliga glaskulor med hål i som är till för dekoration/ljus. 5 st kakformar, hjärtat och 2 st glaskulor gav jag 32 kronor för. Kakformarna var dock guldfärgat (vill ha i silver) men testat med svinto så det är lite mer silvriga nu.

Snart är det dags för middag. Har potatisklyftorna i ugnen, det blir samma goda middag som igår :).

Puss

Mycket gott!

publicerat i Allmänt;
Nu är man mätt och belåten men vill ändå ha mer, mycket mer. Känns som det var några veckor sedan man åt en sådan go middag. Gjorde egna potatisklyftor och stekte lövbiff (av oxinnanlår), färska champinjoner och hackade paprika till, det låter inte dumt va? Oxlövbiffen är jättesmå och tunn så gjorde fyra stycken men vill nu spara två för att äta samma sak till middag imorgon, haha! Kom även på att jag har Porteröl i kylen och kanske har älgskav så dags att göra porterstek snart, den såsen är gudomlig, dreglar i princip bara på tanken ;). Visst borde man kunna göra porterstek av älgskav istället för fransyska/rostbiff?

Okej, välkommen paltkoma. Skit vad tröttheten slog till känner mig alldeles lam i kroppen men det är det värt!
Jim var här en stund förut och hämtade CV och vi snackade lite grann, trevligt! Hade hur stökit som helst när han kom, höll på att fixa för julklapparna (i det mån som går), så han fick givetvis inte kolla mycket eftersom det är julklappar till mamma och han, haha!

Ska kolla mer på mått och så för tavlan eftersom ängeln jag köpte idag är för stor för de måtten jag tänkt först. Ska då se ifall man kan ändra måtten, annars är det bara att hitta en annan passande ängel. Vill inte att tavlan ska vara för stor heller. Det kan då bli svårare att "placera" på en lämplig plats plus att om jag bestämmer mig för att göra två stycken vill man att dom ska hänga som ett par om ni förstår ;).

Imorgon när jag och Tessan far ut till Birsta ska jag kolla på Bauhaus och Byggmax för att se vad en spånskiva/träskiva kan kosta, förhoppningsvis finns det en skiva på max 1 cm (helst 0,5 cm). Återkommer mer om det.

Ska till morfar också på lördag har vi bestämt, eller kanske söndag får se. Men i helgen ska det bli av i alla fall.

Puss & Kram

Handen som ....

publicerat i Allmänt;
gungar vaggan går ikväll 21.00. Har sett den förut och har för mig att den är riktigt bra och spännande :). Den ska ses!

Hemma

publicerat i Allmänt;
Vilken skön promenad det blev i dag. Gick hemifrån strax efter halv tio och var på DollarStore vid kvart över tio, det tog ett tag med andra ord. Strosade runt på Dollar en stund och hittade lite småsaker. Sedan gick jag till City Gross för att handla lite kött, grönsaker och älskade Blue Keld. Blue Keld är den enda kolsyrat vatten jag kan dricka eftersom man känner inte kolsyran alls. Björnbär är favoriten och Kiwi/Lime.

Efter handlingen var det bara att gå hemåt, på väg hem gick jag förbi bibblan för att skriva ut CV. Var skönt att ta två flugor i en smäll så slipper man gå dit sen. Väl hemma gjorde jag lunch och nu har man precis ätit så ska plocka undan lite och dona på.

Just ja, känner att man får problem med svanken och höften när jag går, jag undrar om man är "sne" eller är om man är "ojämn" ;). Jättejobbigt är det, det kan ju iofs vara skona man har också. Slänger in några bilder på vad man kom hem med.


Nachochips, 10 kronor


Handtvål, 10 kronor


Tejp, 10 kronor


6 stycken silverkrokar, 10 kronor


En stor och fin presentpåse, 10 kronor (Julklapp)


Fin ängel, 20 kronor (Ev. till julklapps-tavlan)


Silverfat, 20 kronor. Dock inte jättefint men ska dekorera den med blockljus, kottar, mossa osv för julen :)


Ljuslykta, 20 kronor. Självklart kommer man aldrig hem utan nåt med ljus ;). Funderar på att hänga den i taket ovanför de runda bordet.

Ha en fortsatt trevlig dag!

<3

Efterlyses

publicerat i Allmänt;
Jag efterlyser gammaldagsa kakformar, är det någon som har sådana till salu eller vet vart man kan köpa dom?

:)

Promenad

publicerat i Allmänt;
Nu har man precis kommit in från en skön promenad, fjärde dagen i rad helt otroligt haha! Tycker verkligen inte om att gå, jag är en cykelmänniska men nu är det riktigt skönt faktiskt. Imorgon ska jag se om det blir en promenad hem efter jobb och ärenden på staden. Har ingen matlåda så får köpa en sallad imorgon för att få i sig lunch då klarar man nog att gå hem. Brukar klara mig utan lunch när man jobbar till två men åker inte hem direkt imorgon efter jobbet.

Ikväll ska jag se filmen "Love in Manhattan" klockan 21, sedan sova. Men först och främst ska man bädda rent i sängen, ta hand om tvätten och duscha.

Ciao!

God morgon

publicerat i Allmänt;
Har precis ätit frukost och ska börja sortera tvätten så det är klart, har tvättid 11 men brukar gå dit en 20 minuter innan då det kan vara ledigt redan, om man har tur vill säga :). Hoppas verkligen att det inte blir något fel på nån maskin idag. Då ringer jag hyresvärden, för det ska ju inte alltid vara något fel. Mellan tvättstugan ska jag gå över på macken en sväng och posta ett brev och passa på att städa.

I går kväll tog jag och Tessan en promenad, samma sköna promenad som avslutas på affären, haha! Vi ska se till att ta en promenad varje dag, nu har vi gått tre dagar i rad så hoppas det fortsätter.

I kväll blir det förhoppningsvis en till prommis och sedan rätt lugnt för imorgon är det jobb igen. Jobbar till 14 bara men efter jobbet ska jag på stan och kolla runt på änglar och gå på bibblan för att skriva ut två stycken CV som Jim skulle ge till några bekanta. Skrev ut ett CV  i fredags för igår var det tänkt att jag skulle på ett rekryteringsmöte men det hade tyvärr blivit inställt. Min sista färg på skrivaren tog då slut men då är det bra att ha gå till bibblan :).

Fredag blir det en trip till Birsta med Tessan i alla fall, sedan får man se vad denna helg bjuder på. Ska ringa till morfar och se om vi kan boka in någonting i helgen så får man städningen hos han gjord. Nu när det inte blev av i helgen. Vill att gubben ska ha det fint såhär mot vintertider.

Dags att sortera tvätten, ha en fortsatt trevlig dag!

Puss & Kram

Pyssel

publicerat i Allmänt;
Som rubriken lyder håller jag på att pyssla. Kollar på idéer för julklappar och nu har man kommit på ännu en idé. Får se vad det blir, vet i alla fall att jag ska framkalla bilderna och kolla på lämpliga ramar. Sedan var jag inne på att dekorera glasburkar, det har man suttit med de senaste dagarna, fast har inte mycket av det rätta materialet hemma så därför sitter jag och mixtra i Photoshop för att se hur det kan bli.

Den nya idén är att göra en egen tavla (varit inne på det förut med inte blivit av) och nu är man åter tillbaka till denna idé. Funderar på att göra två olika till mamma och Jim. Ska lägga upp några bilder så får ni se hur jag har tänkt. Detta projekt kommer man behöva följande material:

* Hyllplan (ska köpa en lämplig hylla på IKEA som redan är vit så man slipper måla)
* Lim (måste limma fast två delar)
* Såg
* Vit målarfärg för att limma för det man sågar
* Bokstavs-stickers för att sätta på texten (vill helst skriva ut text men det kommer bli jobbigt med ett icke så bra resultat). Hoppas bara man hittar bra bokstäver!
* Liten, verkligen mini ljuslykta
* Porslinsängel
* "Hjärtformad-dekoration"
* Snöre för upphängning



Observera att bilderna är slarvigt gjorda och har inte kollat om de material jag vill ha fungerar. Måste se sakerna "live" för att kunna bedöma ordentligt. Ska kolla på eventuellt andra träskivor och kolla upp mått osv. Vad tror ni?

Undrar bara hur man kan göra två hål i hyllplanet för att kunna sätta ett snöre igenom för upphängning, några förslag?

Nu är det dags att fixa middag och sedan åter till projektet.

Ciao!

Vilka är ni?

publicerat i Allmänt;
Har glömt fråga vilka som läser min blogg. Har väldigt många utöver dom jag tror är trogna läsare.  Det verkar vara mer läsare än någonsin. Det är jätteroligt med alla läsare och roligt att ha läsare även utifrån som det verkar. Så vilka är ni? ;).

Sensing murder

publicerat i Allmänt;
God kväll! Skulle lägga mig i tid idag, jo tjena. Ligger i sängen men är inte ett dugg trött. Nu sitter man bara och väntar att klockan ska bli 00.15 så man kan se "Sensing Murder" Det var ett flertal veckor sedan man såg det (såg det varje natt förut) men ska se det ikväll, bara att passa på när man ändå inte är trött. Ska stänga av datorn i tid imorgon för att ställa om sovrutierna igen. Har ballat ut totalt nu med den nya livsstilen. Mår bättre än någonsin men man märker på en gång när man faller tillbaka, från och med imorgon ska det bli ändring. Allt gotta är i princip uppäten så resten ska till soporna!

Dags att stänga av datorn!

Natti <3

Bingolotto

publicerat i Allmänt;
Middagen är precis intagen. Sitter och kollar på filmen "Mall Cop." Den är bra än så länge, man har skrattat en del. Har köpt en Bingolott så man ska spela ikväll, hoppas det går vägen ;). Måste bara komma ihåg att det är klockan sju.

I dag tog jag och Tessan en promenad runt Korsta och avslutade på Willys, den turen tar ett tag i alla fall så det var skönt. Sedan har det inte hänt mycket mer denna dag. Åt älgköttbullarna till lunch och dom blev goda :P.

Har kollat runt på en större matta för att ha i hallen, men hallen är dock för liten. Ska se om man hittar en bra storlek för har märkt att det dras in mycket sand numera så då är det bra att ha en matta som täcker större delen av golvet.

Nu är det dags att se klart filmen och göra ett matchema innan det är dags att spela. Har märkt de senaste två veckorna att jag är konstigt hungrig, det finns inget stopp. Tror det kan vara för att man fuskat och äter godis varje dag igen. Det får vara stopp på det igen. Måste i alla fall testa för att se om denna hunger avtar :).

Ciao!

Ny header

publicerat i Allmänt;
Sitter och gör en ny header som jag tänkte byta till när julen börjar närmar sig. Som det ser ut nu kommer det vara en liknande header som jag har nu, men med eventuellt andra bilder och mer juligt tema. Brukar alltid lägga in en snöande kod i bloggen och det ska man kolla om man får till igen. Kommer självklart inte att göra det ännu på ett tag, ingen stress, haha!

Vad har ni för er denna härliga lördag?

Kockar

publicerat i Allmänt;
Nu sitter man i köket med datorn och kollar på film medans man kockar hemmagjorda köttbullar på älgfärs, vilket lördagsnöje :P. Det luktar riktigt gott så man får se hur det smakar imorgon.




Åter till spisen! Ciao!

"Min tjej"

publicerat i Allmänt;
Kollar på filmen "Min tjej," och tårarna bara rinner. Helt seriöst vad man kan grina till en film, tårarna rinner ännu, haha! Har ni sett den?

Tjejkväll!

publicerat i Allmänt;
Gårdagen var jättemysig. Alla tjejer i släkten förutom kusinens tjej kunde komma. Annars var vi alla samlade. Mamma, mormor, mostrarna, kusin Martina och Jenny. Vi var hos moster Maria inne i stan och blev bjuden på en gudomlig svamplasagne med sallad. Till efterrätt hade hon gjort en egen kladdkaka, mums! Vi blev också bjuden på glögg, vin, ginger ale (drink), pepparkakor med ost.

Jag skulle ha hämtat mamma på hennes jobb strax innan tre men jag blev klar så fort så gick ut vid två-tiden för att åka redan då. Men nu har bilen stått i en vecka och det var hur mycket frost, nästan is på rutorna så kunde inte skrapa bort det på en kvart typ, haha! Men till slut gick det och det begav sig av mot Birsta. Mamma stod ute och såg mig parkera så följde med henne in på kontoret och gick och handlade lite sedan for vi till mormor i Haga för att umgås lite med henne innan vi skulle köra ner till stan. Det slutade med att mormor tog bilen och jag och mamma gick, haha!

Det var i alla fall jättetrevligt och jag var hemma strax innan tolv. Hade frossa när jag skulle köra. Jag var självklart nykter och mormor fick dricka :).

Nä nu måste jag gå till Tessan en sväng innan vi ska ta en promenad. Ha en trevlig lördag!

Kramar

Plocka fram julen?

publicerat i Allmänt;
God morgon! Är jätteglad för att man kunde somna i skaplig tid, stängde de blå strax efter tolv och vaknade vid nio. Vaknade då såklart av bygget här men det var bara en kvart innan klockan skulle ringa.

Julkänslan och längtan efter att få börja julpyssla har suttit i kroppen ett tag och började nu tänka på när jag brukar storstäda och ta fram allt som har med julen att göra. Jag brukar alltid vara för tidigt ute för att det är så mysigt att spela julmusiken på högsta volym, städa, tvätta, fika gott (pepparkaka och kaffe , julbaka och stryka. Stryka kan vara roligt när de har med julen att göra, annars försöker jag undvika det så gott det går. Brukar också alltid ha ett stort hopp på att det ska snöa den dagen eller i alla fall ligga mycket snö på backen. Minns för några år sedan då det var grönt på backen och knappt någon snö. Det var varmt ute och motorcyklarna var framme?! Nej, det ska vara snö på jul och nyår sen kan det bli bar mark igen. När tar ni fram julen? Brukar ni dela upp så att adventljusstakarna och julstjärnorna plockas fram vid första advent och julpyntet och resten görs några dagar innan julafton?

Projekten jag håller på med nu är att pyssla julklappar. Ska dekorera burkar med diverse saker sedan baka någonting som choklad,/kaffe-/chilitryfflar, ischoklad, snöbollar etc. och lägga i burken. Ska göra en stor burk till mamma och Jim och eventuellt köpa två mindre till mormor och morfar. Får se vad fantasin säger men mamma och Jim ska i alla fall få en med nåt gotta i.

I dag blir att åka iväg på tjejkväll där det kommer att bjudas på gott sällskap och god mat. Nu blir det frukost och sedan plocka undan lite, har städat redan men disken ska bort sedan är det klart och man har helgfint :)

Puss & Kram

Hahahaha

publicerat i Allmänt;
Hahaha vet inte om det är för man är trött, har sjuk dålig humör eller att denna film bara är jädrans rolig. Har ni sett filmen "Zookeeper"? Har ni inte sett den så måste ni se den. Kan inte ens skratta eftersom allt skratt kan inte komma ut, haha!

Efter filmen blir det att lägga sig, det är dags att ställa tillbaka dygnsrytmen igen. Hinner uppdatera i morgon innan man ska iväg.

Puss!

Trötter

publicerat i Allmänt;
Ja nu börjar uppdateringen falla tillbaka i dåliga vanor igen. Har inte hunnit med att uppdatera. Har så mkt att tänka på och fixa, mycket roligt är det ju :). Är i allafall jättetrött idag för kunde inte somna också vaknar man strax efter sju av bygget här utanför. Usch säger jag bara är så less. När ska bron vara klar? De gräver upp marken precis utanför fönstret så ni kan ju förstå hur mycket det låter. Ska brygga kaffe nu faktiskt för att hålla sig vaken. I dag blir det städning på schemat och sedan kommer nog Larsa förbi en sväng.

På återseende!

Ciao

Gone baby gone

publicerat i Allmänt;
Hej hopp! Slänger in ett tråkigt och onödigt inlägg bara för att hålla bloggen vid liv, haha! Det har gått bra att jobba, förstår inte hur 9 timmar kan gå så fort?!

Nu har nyss filmen "Gone baby gone" börjat på kanal 11. Känner igen filmen nu i början men vet inte om man sett den ändå.

Ska fortsätta och se den. Ha en fortsatt trevlig måndag.

Puss!

Trött

publicerat i Allmänt;
God morgon! Kunde självklart inte somna i tid i natt, kändes som man nyss somnat när klockan ringde, usch! Jaja, sitter här nu och väntar på att få åka jobba. Har varit klar över en kvart nu så ska kliva upp en ivart innan man ska åka för jag blir klar så fort.

Ska packa ner matlådan i alla fall och bädda sängen! Ha en bra dag alla!

Ciao!

Bilder

publicerat i Allmänt;
God kväll! När jag var hos Tessan förut fick jag typ 200 bilder sedan igår ;). Har tagit bort många bilder eftersom kanske 20 av dom är typ lika, eller att man har knäppt på ett bord osv, haha! Lovade förut att lägga upp några bilder så gör väl det nu.

OBS! Kommer inte lägga upp bilder på alla närvarande pga. att vissa inte vill att det ska publiceras, bara så ni vet :).














Nu ska man ta sig en macka och krypa ner framför teven. Vankas jobb imorgon och man är riktigt trött. Hoppas man kan somna!

Puss & Kram

Städning

publicerat i Allmänt;
Har precis ätit lunch och donat på här hemma. Nu blir det dusch och sedan gå över till Tessan. Tänkte vara snäll och hjälpa till med städningen efter gårdagen, det ser nog rätt hemskt ut, haha! Efter det ska vi ta en promenad runt området och avsluta med handling på Willys.

Orkar inte lägga upp bilder nu heller, men ska få bilder från andra också. Kommer nog lägga upp några fler bilder under dagen.

Puss!

Tack alla!

publicerat i Allmänt;
Vill tacka alla för en trevlig och oförglömlig kväll, haha! Det var en jätterolig och lyckad kväll kan jag lova. Roligaste var att alla var utklädda vilket var ett krav men att alla verkligen var det också var ju lyckat. Var hemma närmare halv tre men somnade inte på ett bra tag också vaknade man sisådär halv åtta, varför så tidigt? Jaja, inget man kan göra åt. Får lägga mig under dagen om man blir tröttis. Har lagt in alla bilder från gårdagen men orkar inte posta upp många nu så bjuder bara på en bild.



The cat, the black angel and the devil!

Återkommer under dagen.

Almost

publicerat i Allmänt;
Almost done. Det var på tiden att man började fixa i ordning sig. Ska bara bättra på sminket och platta håret och just ja dessa jädra naglar är kvar. Lika bra att fortsätta när man ändå är igång.

Smakprov på hur man kommer se ut på ett ungefär ikväll





Haha, tog denna flumbild för att ni ska se sminkningen



Sådär, nu ska man fixa det sista innan Linnea och ev. Carro kommer :)

Ciao!

Nails

publicerat i Allmänt;
Har börjat med naglarna. Hade äntligen fått till dom och vad gör man då? Jo man plockar ihop saker och ting och nu måste man göra om, suck. Ska duscha och fixa allt sånt runt omkring först också tar man naglarna allra sist. Det låter som en plan och en bra en.

Fest!

publicerat i Allmänt;
Nu sitter man bara här och inte gör någonting, vet inte ens vart man ska börja. Men det är väl som vanligt att man skjuter fram allt till sista halvtimmen ;). Nej då, ska börja med nåt snart, kommer få främmande lite senare så vi ska gå tillsammans till festen och då vill man ju börja bli klar i alla fall. Ska fixa tvätten först och sedan dona på lite.

Sandra hinner inte komma hit så ska fixa sminkningen själv - spännande, haha! Tessan kommer hit och hämtar några saker hon ska låna och då skulle jag få låna ögonglitter och glitterspray av henne också, det är ju bra för har inte sånt hemma. Men det ska bli intressant, som nämnt så kan jag inte sminka, har aldrig riktigt haft intresse för det, därav har man haft samma smink i alla år. Kanske är bra att man inte kan sminka för man ska väl inte vara "snygg" när man är black angel, haha!

Nä, torkade tvätten och musiken kallar. Hoppas ni alla får en trevlig lördag. Det ska vi ha i alla fall.

Puss


Saga 2 år

publicerat i Allmänt;
Vill gratta den bästa och sötaste Saga som fyller hela 2 år i dag. Gogumman nummer ett. Kommer inte hinna dit i dag för hon sover mellan 12-2 och vi skulle komma innan eller efter men hela släkten ska vara där till två så får hoppa över det denna gång. Ska till morfar och städa vilken helg som helst, och då kan man åka till kusinen och träffa barnen eftersom dom har nu flyttat till hus i Stöde, nära morfar :). Moster och Ulf var precis här och hämtade presenten till Saga så hon får allt i dag.



GRATTIS SAGA



Outfit

publicerat i Allmänt;
Har nu testat en outfit. Det spelar egentligen ingen roll vad man har på sig bara det är svart. Men tror det blir:
1. En volangblus
2. Midjekjol
3. Strumpbyxor

Blusen ska vara instoppad innanför kjolen. Till det blir det självklart vingarna och den där saken på huvudet.

Vad mer som ska göras:
1. Fixa naglarna (om det går)
2. Platta håret (bara lite grann, vill iaf ha lockar)
3. Göra en passande make-up (Sandra skulle hjälpa mig)

Jao, det var det. Är inte mycket som ska fixas. Allt löser sig imorgon då man vet vad man känner för och på vilket humör man är på, haha!


Har försökt knäppa bilder men det är svårt att få en bra bild på hur hela outfiten är. Hoppas ingen som ska på festen imorgon läser bloggen, vill inte avslöja outfiten, haha! Men bjuder ändå på några bilder.


Suddigt värre. Sedan ser strumpbyxorna konstiga ut. Kanske svarta strumpbyxor gör det?









"Photoshopat"





Nu har filmen "The Shining" börjat. Ska småkolla på den och se om man pallar med filmen. Huvva, den är nog creapy.

Puss & Kram

Tandis

publicerat i Allmänt;
Var hos tandläkaren idag igen för en undersökning. Allt såg jättebra ut så nu har man tipp topp tänder och en försäkring ;). Efter tandis gick runt på stan en sväng innan man for hem. Åt lunch när man kom hem och sedan gick jag över till Sandra för att umgås. När man kom hem sorterade man tvätten för att börja tvätta klockan tre.

Skönt att all tvätt är upphängt! Ska återgå till dessa naglar. Testade att limma fast en tipp som ska göra det men det blev inte alls bra. Det var kruligt det här men nå ska man lösa detta?

På återseende!
Ciao!

Naglar

publicerat i Allmänt;
Nu pågår ett febrilt sökande av en lösning på naglarna. Hade lösnaglarna jag köpt på ÖB men dom har man använt och det blir inte snyggt att använda dom igen. Men vann två auktioner på Tradera: En nagelsax för lösnaglar och 100 st naglar. Trodde det var vanliga lösnaglar men det visar sig vara nageltippar och om man ska använda sådana måste man ha gel kit osv. Köpte dessa naglar för att komma billigt och lätt undan men nu sitter man här.

Har en lösning som jag ska försöka ge mig in på. Det är att klippa en rundare kant på tippen och använda tippen på hela nageln än bara på en liten del av nageln. Men på nageln är det som en kant som finns där för anledningen att man ska klippa den för att få en perfekt form på nageln. Den kanten kan man nog dölja med nackellack. Återkommer med resultat senare :).

Nu ska man hämta in sista tvätten och äta middag. Puss

Fredag

publicerat i Allmänt;
I dag är det fredag igen, så skönt! Var hos tandläkaren igår och dom fixade samma ställe som sist jag var där, dom har gjort ett "fel" kan jag säga. Har tappat en del av tanden för ett bra tag sedan och tandläkaren trodde jag hade ett stort hål, men det visade sig igår att hon inte har sett att en tandbit är borta? Det är en stor skillnad att ha ett hål/grop av en tappad tand än att ha ett hål, hål. Men i allafall nu verkar det vara klart, syns inte att en tandbit är borta nu. Ska till tandis idag igen vid tio för att göra en vanlig undersökning.

Efter tandis blir det en promenad hem för att göra lunch och sedan gå över till Sandra en stund. Städade hela lägenheten igår men orkade inte tvätta så ska tvätta i dag istället. Blir att man tvättar till 18 och då kan man under tiden kolla upp morgondagens outfit. Vet inte alls hur det kommer se ut, spännande!

Dags för frukost och göra sig klar! Vaknade mycket tidigare i dag men dom hållare att slita upp marken precis utanför och det låter nå hemskt.

Ha en bra fredag!
Puss

God kvällens

publicerat i Allmänt;
Hoppas att allt är bra med er! Själv är det bra idag, tack och lov. Har haft huvudvärk och yrsel i två dagar men har hört att det går nåt sånt skit nu. Hade glömt bloggen för ett tag men nu är man tillbaka!

Kom nyss hem från Tessan. Vi har färgat hår och testat sminkning för lördagens maskerad. Det kommer att bli super, längtar! Jag ska vara "Black Angel." Har vingar och en sån där sak på huvvet, haha! Men vingarna är knäpp vet inte hur man ska få till det faktiskt men det ordnar sig på ett eller annat sätt. Ska testa outfiten imorgon så får man se hur det blir.

I dag for man till Birsta och handlade en "ficka" till mobilen, sedan en duk på IKEA (metervara). Efter mitt shoppande mötte jag upp mamma för att gå och kolla om vi hittade någonting till Saga som blir hela två år på lördag, vad tiden går fort. Vi hittade ett par fina byxor med en snygg tröja till. Jag ska ut i morgon igen och hitta någon leksak till henne också. Men tycker det är svårt att hitta leksaker till en tvååring, allt är typ 3+. Har ni några tips?

Innan Birsta ska jag till tandläkaren igen, yippie! Får se hur det ser ut nu. Känner av värk och irriterande tandkött...igen! Vette sjutton vad det är för problem, kör på bra tandborstning och Flux-skölj. Har haft 2 hål i mitt liv men nu ska allt hända. Fast det som är problem nu var att jag hade ett stort hål i en tand nere och det har dom inte gjort någonting åt förrän nu. Det har skapat mycket problem och därav smärtan och den irritation som jag har.

Tessan ska med också på Birsta-svängen så plockar upp henne vid tio-tiden skulle jag tro. Skönt att få bort det så fort som möjligt så man kan hem och städa och hem till den älskade tvättstugan.

Har fixat lite mer också och det är både ekonomiskt och påhittigt. Tyget jag köpte kostar endast 19kr/meter och tänkte ha det som en "hel-duk" över köksbordet och dom brukar kosta mycket. Men då köpte jag en stor bit för 32 kronor.

Sedan vill jag ha svarta lampskärmar vid sängen, köpte på Rusta för ett tag sedan men dom gick inte använda så lämnade tillbaka dom. Kom på att man kan köpa extra tyg och sätta fast svarta tyget på de bruna lampskärmarna, tadaa = Svarta lampskärmar för 6 kronor.
Just nu sitter tyget fast med svart tejp ;). Det är jätteroligt att hitta på saker och lösningar själv!

Förra veckan spanade jag in på Clas Ohlson's hemsida och såg jättesnygga granar som finns i två storlekar. En som är 70 cm hög och en som är 45 cm hög. Pris 199/149 kronor, dom kan jag inte finna lösningar på så dom för man köpa, haha!


Här är en bild på dom, direkt från butiken, haha!


Dags för duschen och sedan film.

Puss & kram