Inbjudan

publicerat i Allmänt;
Här är Öppet Huset's inbjudan från Facebook. Har lagt upp det som ett evengemang. Om någon annan är intresserad och har inte fått en inbjudan via Facebook, kontakta mig. Alla är välkomna!
Äntligen är det dags att ha ett Öppet Hus för alla saker som jag gör. Måste få bort lite saker för att få plats till att kunna göra mer ;). Skämt och sido. Jag kommer att ha ett Öppet Hus för er som vill. Ni kommer kunna se det mesta av det jag gör, kunna handla och ni kommer också kunna beställa något som jag har slut på hemma.

Cindy Design, har någonting för alla
- Bröllopet
- Dopet
- Gå-bort-presenten
- Uppskattningen
- Släkten
- Vännerna

Julen närmar sig och varför inte kunna ge bort några fina tvålar, ljus, choklad, kakfat eller en fin ängel i betong till någon som ni tycker om?! Det här är bara några saker av det jag har och gör i min lilla etta i Skönsberg.

Jag har också världens kalorisnålaste Cupcake, bara 48 kcal per Cupcake, inte illa! Glöm inte att fråga efter den när vi syns.

Självklart kommer fika att finnas! Ingen behöver känna att ni måste handla, det är absolut inget krav. Ni kan komma bara och fika. Ett tips till er som kanske vill köpa något (på plats), ta gärna med er kontakter, mynt är ett plus. Ni kommer också kunna sätta in pengar på ett Nordea-konto.

Jag vill ha svar så fort som möjligt men senast nu på lördag. Hoppas att vi syns. Ni kan komma och gå som ni vill. Har sagt mellan 11-17 men kan självklart komma tidigare/senare.

Varma hälsningar,
Cindy

Tvätta, städa, baka ...

publicerat i Allmänt;
Har gått några dagar sedan sist. Det verkar inte bli bättre med uppdateringen. Har fått ett annat jobb där jag arbetar extra. Har gått utbildning i måndags och har arbetspass alla dagar den här veckan. Jag jobbar för det mesta med hushållsnära tjänster :).

Sitter för övrigt med att planera för söndagens Öppet Hus. Det är säkert inte många som kan komma eftersom det är Julskyltning på stan. Jag vill också gå på skyltningen men får se hur många som känner sig för att komma. Det ska bli spännande! Har inte fått Visitkorten ännu men hoppas dom kommer med posten imorgon. Ska se om jag orkar gå på Kulturmagasinet imorgon efter jobbet. Det beror på vart man ska jobba, man kan vara i Timrå ena sekunden och i Kvissleby i den andra, haha! I alla fall så vill jag skriva ut lite saker för söndagen, perfekt att gå till Bibblan då. Ska se om man blir klar med det idag, annars kan det vara lite kört.
Har en del som jag måste göra för söndagen. Ska tvätta, städa, handla, baka, göra mer saker som man kan sälja på plats, dekorera lägenheten med alla saker som ska säljas osv.
Har också en del saker som jag har slagit in som julklappar och inte kan visa, vill inte visa här heller då dom som ska få klapparna kan läsa bloggen.
Dags att fortsätta. På återseende!

Pappbok 4

publicerat i Allmänt;
Denna bok är dekorerad med bland annat ett fint papper från "Winter Memories", bilder, spetsband och en ros.

Pappbok 3

publicerat i Allmänt;
Här är alla småsaker framme på boken. Som sagt kan man dekorera boken precis hur som helst och det innebär problem ibland. Man kommer på så mycket.

Pappbok 2

publicerat i Allmänt;

Pappbok 1

publicerat i Allmänt;
Denna är inte färdig, bara lekt lite grann. Ni kan se att bilderna inte är fasrlimmade. Den här boken är dekorerad med papper, julbilder, band, lås och nyckel. Det är en perfekt förvaring i boken. Funderar på att göra ett smyckeskrin av en sån här bok, får se hur det blir med det :). Man kan dekorera boken precis hur som helst.

Vitrinskåpet bort, check!

publicerat i Allmänt;
Har ändrat om här hemma. Jag har alltid haft ett vitrinskåp i vardagsrummet men idag rök den. Eller rättare sagt fick den dela plats med allt annat skrot i förrådet, haha. Ett under att den fick plats, har så mycket saker. Jag har i två år funderat på att göra en myshörna hemma, men som mycket annat finns det inge plats. Tanken slogs bort i samma veva som den kom.
Men häromdagen fick jag bara en känsla och en bild framför mig hur jag skulle kunna ha det. Om detta skulle funka så innebar det att vitrinskåpet måste bort. Jag tycker det är fint med vitrinskåpet framme men nu har jag bestämt mig för att ha så här. Har inte haft en fest i denna lägenhet men ville ändå ha glas kvar. Glasen fick plast i ett av köksskåpen :).
När jag har en tanke vad gäller inredning så sitter jag i Photoshop och gör en bild på idéerna! Det var inget undantag i detta fall heller. Gjorde en bild på alla saker jag skulle kunna ha, hur sakerna kan placeras osv.
Så här kan en sådan bild se ut
Eftersom jag tagit dom runda rotting-pallarna så är det tomt mellan sängen och soffan. Funderar på att ställa en korg där (plats för tidningar osv). Kistorna ovan (längst till vänster) skulle sitta fint. Stapla dom på varandra. Dom skulle även vara fina att ha vid myshörnan. Har önskat mig dessa två kistor i julklapp :).
Bilder på myshörnan kommer inom kort!

White angel

publicerat i Allmänt;
Stor ängel (betong, målad vit)

Före - Efter

publicerat i Allmänt;
Ljuslyktorna blev rätt fin i vit klädsel också. Jag älskade den grå färgen först men eftersom betongen blir allt ljusare så var det liksom inte lika fint längre, i alla fall inte på ljuslyktorna. Ni kan se på den första bilden: Kolla på den större lyktan och jämför med de andra två. Två är ljusare (äldre) och en är mörkare (ny).
De vita ljuslyktorna har ändrats lite. Har just nu tre stycken bruna ljus. Ska också skriva en text (lodrätt) på varje lykta. Exempelvis, HOPE, LOVE och PEACE kanske?!

Stämpla

publicerat i Allmänt;
Testade att stämpla en ängel med stämpeldynan "Distress Black". Blev lite häftigt med den silvriga nyansen!

0,5 kg tvål

publicerat i Allmänt;

Ikväll gjorde jag några tvålar och passade på att inviga en av det nya julstämplarna. Det är svårt att fånga detaljer och arbeta med Makro när det är ljusa objekt?! Är det någon som är kunniga på kameror? Skulle vilja lära mig lite mer :). Men kollar man riktigt noga på den vita tvålar, så står det God Jul ;).
Fina blev tvålarna i alla fall. Ska till "farmor" imorgon och ska självklart ge henne en fin inslagning med färska tvålar och lite annat smått & gott!

Coffee anyone?

publicerat i Allmänt;
Dessa bilder togs för några veckor sedan! Passar perfekt med kaffekopp och praliner (tvålar) och en dekorerad tandsticksask eftersom ni då inte kan ha undgått att det är ett ljus ;).

Candles ...

publicerat i Allmänt;
Provat lite nytt på ljusfatet!

Winter Memories

publicerat i Allmänt;
Köpte äntligen detta fina designblock. Den här serien heter "Tilda" och kan köpas på Panduro. Ska köpa några tygbitar framöver också för att göra fina doftpåsar/ljuspåsar. Ska också köpa servetterna i denna serie för att göra fina decoupage eller klä ett fint kakfat med. Ideér finns, dom tar aldrig slut. Köpte också lim, cellofanpapper, julpapper, olika designark, små pralinformar och två stycken böcker av papp som jag ska dekorera med decoupage.

Öppet hus

publicerat i Allmänt;
Snart är det dags för Öppet hus. Har inte satt ett datum ännu men det blir snart. Ni kommer kunna se på alla saker som jag gjort och alla saker jag kan göra. Möjligheten till att köpa saker på plats finns och jag kommer även att ta emot beställningar. Fika kommer självklart att finnas!
Det är spännande och väldigt nervöst, konstigt nog.
Sitter och designar visitkort och en broschyr för att göra det hela lite roligare. Det låter överdrivet men jag är intresserad av sånt och älskar verkligen att designa och göra dessa typer av saker. Därför tar jag detta ett steg längre. Det är självklart bara för skoj skull, inget seriöst. 
Ska inte avslöja hur det kommer att bli. Ska skynda mig, vill helst ha detta klart när det är Öppet hus. Broschyren kommer att innehålla de produkter som är till försäljning. All information om produkterna kommer att stå där (färg, storlek osv.). Bra för andra att se vad jag erbjuder och bra för mig själv att veta vad jag gör, haha!

Ber om ursäkt

publicerat i Allmänt;
Jag ber så mycket om ursäkt för alla bilder som jag lagt upp under kvällen. Har som samlat på mig, haha!
Som ni kunde se har det blivit en del betonggjutning. Har kört två satser. Men det har inte varit lätt. Jag ska försöka förklara hur jag gjort och berätta om allt elände. Förra veckan for jag iväg och köpte 25 kg finbetong på Byggmax. Jag hade planerat hela processen i huvudet. Jag hade verkligen allt planerat. Pratade med Jim dagen innan och han började pratade om hur jag ska orka bära säcken och hur jag ska skydda mig mot dammet.
Att skydda händer med handskar och skydda ansiktet mot dammet hade jag koll på, men jag hade ingen koll på vikten av säcken. Hade inte tänkt så långt, haha! Att bära 25 kg är inte lätt och det fick jag bekräftat. När jag for till Byggmax och lastade in säcken i bagaget gick det bra. Sedan när jag kom hem och skulle ta säcken från bilen hade jag ingen kraft. Visste inte hur jag skulle få till det. 
Envis som man är så tog man bilen och körde runt huset och parkerade vid vägkanten. Det var fortfarande jättetungt men det gick bra till porten. Tänkte att jag inte kommer orka ta säcken till förrådet. Gick då in och hämtade en säck och lastade betongen på säcken och drog den till förrådet, då gick det bra. Det är en stor skillnad på att bära 25 kg och att dra 25 kg.
Jag hade tänkt göra betongägg och ljuslyktor med hjälp av mjölkpaket. Ville göra tre ljuslyktor i tre olika storlekar. Jag dricker knappt mjölk så köpte två mjölkpaket för halva priset och ett "vanligt" paket. Köpte 6-pack ägg, vilket jag aldrig heller har hemma. Istället för att slänga allt bara för att komma åt kartongerna så passade jag på att göra pannkakor då både mjölk och ägg gick åt. Gjorde även äggröra till lunch. Bara detta var ett projekt för sig. Var liksom tvungen att göra klart ett projekt för att påbörja huvudprojektet. Efter pannkakssmeten var det bara att gå ut till förrådet där allt var förberett.
Hade tagit ut två hinkar, vatten, redskap, placerat ut alla formar, smörjt in plastformarna med rapsolja. Rapsolja är bra att ha om man ska använda plastformar. Har man inte det är risken stor att man får klippa sönder formen. Jag tycker att silikonformar är bäst att gjuta betong och tvålar i eftersom det är lätt att få ut sakerna sedan.
Om man har en riktig visp ska det ta ca: 10 minuter tills betongen är färdigblandat men jag rörde om i 1,5 timme, vilket inte var roligt. Jag hade ingen aning om hur betongen skulle se ut när den var klar och det gjorde saken inte bättre. Till slut blev jag less och chansade på att det var klart. Jag rörde om med handtaget på min lilla såg, haha. Var inte så noga med att fylla i formarna eftersom jag trodde inte betongen var OK. Efter några timmar gick jag till förrådet igen för att spreja lite vatten på betongen. Dagen efter var dom klar och det blir riktigt bra :). Det var värt allt elände.
Vissa figurer har jag målat vita och det blev också bra. Man kan göra hur mycket som helst. Det är bara fantasin som kan sätta stopp!
En sak som jag kan tycka är synd är att när betongen torkat helt (efter några dagar) så blir den jätteljus. Vill hellre ha betongen snäppet mörkare, precis som den är dagen efter gjutningen. Men ska man måla det vitt spelar det så klart ingen roll. Man kan annars måla med en grå/silvrig färg.
Har ännu mer projekt som ska göras. Ska bland annat:
* Limma fast små figurer (hjärtan, rosor etc.) på ljuslyktornas framsida. 
* Göra en blomkruka med hjälp av mjölkpaket och ett juicepaket
* Ett fat
* Fler änglar, ljuslyktor, hjärtan, rosor etc.
* Tavla
Har så mycket mer som jag ska göra. Som vanligt har jag alla idéer i huvudet och kan inte se hur det kommer bli i verkligheten = Alltid lika spännande!
Har säkert glömt en massa saker men har skrivit tillräckligt mycket.

Betonggjutning - Små änglar

publicerat i Allmänt;

Betonggjutning - Stor ängel

publicerat i Allmänt;

Betongjutning - Ljuslyktor, ängel & hjärtan - Del 3

publicerat i Allmänt;

Betongjutning - Ljuslyktor, ängel & hjärtan - Del 2

publicerat i Allmänt;

Betongjutning - Ljuslyktor, ängel & hjärtan - Del 1

publicerat i Allmänt;

Betonggjutning - Hjärtan

publicerat i Allmänt;

Betonggjutning - Praliner

publicerat i Allmänt;

Betonggjutning - Rosor

publicerat i Allmänt;

Betonggjutning - Cupcakes

publicerat i Allmänt;
Detta var mitt första arbete med betongen. Blev väldigt ojämnt ;).

Decoupage

publicerat i Allmänt;
Gjorde decoupage på ett betonghjärta. Rev ut en artikel från en tidning och limmade med decoupagelim/lack. Dekorerade med ett snöre och med en nyckel och lås. Rätt häftigt!

Vilma

publicerat i Allmänt;
När lilla kusin Vilma var här fick hon äntligen göra tvålar. Hon har velat gjort det länge. Vi slog in tvålarna i ett fint silkespapper tillsammans med fina änglar. Man visste inte riktigt hur det skulle gå att göra tvålar med en 6-åring men det var inga problem :).

A Key on a heart ...

publicerat i Allmänt;
 
.
... Or a key to a heart?!

Storfrämmande

publicerat i Allmänt;
Har gjort lite nytt  här hemma. I förrgår kväll fick jag mig ett ryck och tog med Tessan till Birsta för att köpa ett trådlöst tangentbord med tillhörande mus. Har kopplat datorn till teven, så skönt! Det är ovant med en stor "dataskärm" men man vänjer sig nog till slut. Ska köpa en längre VGA- kabel så man kan ta ut datorn om man vill sitta vid datorn och kolla på teven samtidigt. Gillar inte att dra ut/sätta i kablar för ofta, därför skulle det vara bra om VGA-kabeln kan sitta i hela tiden och ändå kunna flytta runt på datorn. Datorn hittar man just nu i ett skåp i tv-bänken, haha!
Ska fortsätta uppdatera men har inte hunnit med det. Blev att man fick storfrämmande idag. Blev barnvakt åt min lilla kusin Vilma några timmar :). Vi hann med mycket: Göra tvålar, se på film, leka häst och affär, spela spel på mobilen osv.
Betonggjutning har jag hållt på med också, har jag nämnt det? Ni får höra mer om det sedan. Vilket helvete det var men resultatet blev ändå bra (vilket jag inte hade kunnat tro).

Änglar

publicerat i Allmänt;
Det tar verkligen aldrig slut med idéer, då menar jag aldrig. När jag är inne på Rusta ser jag små söta "askar" som är gjorda av porslin. På dom sitter det änglar. Tar en av varje men lägger sedan tillbaka dom. Jag stod och funderade vad man kan göra med dom. Tanken slog mig rätt fort: "Man kan göra små ljus av dom." Sagt och gjort. När jag kom hem satt projektet igång. Resultat = Jättesöta! Har handlat fler tekoppar idag (sådana jag gjorde ljus i). Handlade också kaffekoppar med tillhörande fat.
Ljus - Änglar
INNAN
EFTER
 Ljus - Kaffekopp med fat
INNAN
EFTER

Hade helst velat ha mönstrade kaffekoppar men inte hittat någon som skulle passa. Därför är det bra om man kan dekorera själv. Här har jag visat olika exempel på vad man kan göra. 
Ser ni det rosa och vita pralinerna? Det är mina handgjorda tvålar!

Arbetsintervju

publicerat i Allmänt;
Igår var jag på en arbetsintervju. Företaget rekryterar inte för tillfälligt utan det var som en intresseanmälan från min sida och hon ville gärna träffa mig. Det finns ingen plats för en heltidstjänst men kommer få gå på timmar först för att sedan se om det kan utvecklas till en heltidstjänst. Det kommer vara utbildning och sånt innan också. Men nu har jag inte fått chansen ännu. Men hoppas :).
Carro kom bort en sväng för surr och fika igår också. Alltid lika trevligt. Ska nog träffa henne sväng imorgon med. Det blidde ingen promenad idag så får ta mig en lång promenad imorgon istället. Ska se om man kommer ihåg att göra några övningar också.
Idag hämtade jag mormor och vi for till Birsta för lite shopping och för att träffa mamma en sväng. Jag fick med mig några saker hem: Svarta tvättlappar, chokladkaffe, 2 stycken små askar med änglar på, stor form för betong (ängel). Hade hoppats på betong också men fanns inte (säsongsvara). Men hon var snäll och skulle beställa från huvudlagret. Det är irriterande när man verkligen vill ha någonting och att det visar sig vara slut. Hade sett fram emot att få testa betonggjutning för första gången idag. Men får fint vänta en vecka. Ville köpa ett speciellt spetsband också men den var helt slut, förhoppningsvis har dom fått in bandet nästa vecka.
Cupcakes (från gårdagen)

 

Vill ha ...

publicerat i Allmänt;
Drömma kan man ju...Är det inte utrymmet det sitter i så är det pengar ...Behöver flytta till 2:a ;)

Fel på bloggen

publicerat i Allmänt;
Jag har hört att det är något fel på min blogg. Det är tydligen en bild (förmodar att det är en headerbild) som skymmer texten. Är det någon annan som har sett/ser detta fel? Jag har ingen aning vad det beror på och har aldrig sett det själv. Jag funderar på att det har någonting med bilderna på bloggen att göra - de bilder som jag lägger upp i ett inlägg. Min tanke är att dom bilderna är för stora och rubbar vissa webbläsare. Men som sagt, har inte sett det själv och då är det väldigt svårt att reda ut vad det är för problem.
Om ni har detta problem så kan ni gärna printscreena och skicka :), vill gärna se hur det ser ut.

Mögel?

publicerat i Allmänt;
Fy vad jag mår dåligt. Jag har ätit vegetarisk mat i många år. Det är den vegetariska maten som innehåller Quorn som jag äter. Quorn är en svamp. Jag är inte vegetarian men mamma var det i många år (inte idag) så det blev att jag valde att äta mycket vegetariskt. Har sedan man flyttade hemifrån fortsatt att äta vegetarisk mat, eftersom det är så gott. Några gånger har jag fått riktigt ont i magen då svetten nästan rinner och man får jätte ont i några minuter och det känns som magen och allt ska explodera. Ungefär som magen får en allergisk reaktion.
Mormor har sagt att hon inte kan äta quorn för hon får ont i magen och jag svarar med att det brukar jag också få men har inte tänkt mer på det.
Åt en quornfilé till middag igår och fick lite känningar i magen. Gjorde en extra filé för att ha till dagens middag. Åt för lite över en timme sedan och har för en stund sedan haft ont i magen igen. Började tänka på vad det kan vara. Då slog det mig. Har funderat förut på att kolla upp om quorn tidigare men aldrig gjort det. Gjorde äntligen det idag och jag fick svar på mycket. Många är allergisk mot quorn. Eventuella biverkningar: Ont i magen, illamående, kräkningar och utslag.
Läste ett forum där en person länkade till Aftonbladets artikel: "Vegomaten en hälsofara".
Huvudrubriken för artikeln lyder så här: "Quorn tillverkas av svampmögel". Mögel? Jag har inte läst artikeln noga men en sak är säker. Ska aldrig mer äta quorn.
Det finns en annan vegetarisk sortiment också som inte innehåller quorn. Mormor äter det och får inga problem. Jag har testat färsen som jag tyckte om. Det blir det märket hädanefter.

Här hittar ni länken till Aftonbladets artikel!

Cupcakes

publicerat i Allmänt;
Gjorde Cupcakes ikväll för första gången. Supernöjd med resultatet. Har ärligt talat aldrig ätit så goda och "fina" Cupcakes någonsin ;). Cupcakes är gjord av en färdig mix (woho), men dekorationerna har jag i alla fall gjort själv, haha! Mer bilder kommer imorgon. Nu är Cupcakes fint inslagna och ligger i kylskåpet och väntar på morgondagen då jag ska överraska mamma, Jim och mormor.
God natt!

Peruken

publicerat i Allmänt;
Peruken ser nästan ut som mitt hår när jag har plattat det. Men det här var en snabbare lösning och lite roligare också, haha!

Cowgirl

publicerat i Allmänt;
Förra lördagen var det Halloweenfest. Det var jätteroligt, skrattade och dansade hela kvällen. Bästa kvällen på länge. Kunde till och med dricka utan att känna av magmunnen, det är första gången på flera år man ha kunnat blivit lite rund under fötterna utan att få problem med magen ;). Lyckad kväll med andra ord.
I måndags hade jag en heldag i Stöde. Var hos morfar vid halv tio och umgicks med honom och hjälpte han att städa. Han bjöd på sina goda pannkakor och hemmagjorda hallon- och lingonsylt. Han gör jättegoda pannkakor som innehåller bland annat havregryn, haha ni tänker nog vad vidrigt, men det är det inte. Supergott!
Kusinbarnet Saga fyllde också 3 år i måndags. När kusinen Fredrik och Josefin hämtade storasystern, Emma sa dom att jag fick komma tidigare om jag ville. Tog en promenad från morfar till dom. Umgicks med barnen och Josefin och jag blev bjuden på g'omiddag. Sedan kom resten av släkten/familjen och vi var upp mot 26 stycken. Det var en härlig dag.
Har för någon timme sedan skickat in sista jobbansökan i Hudiksvall, hoppas verkligen att jag får detta jobb. Det är jobb i Tryck/Lager. Har ingen erfarenhet men är man intresserad av det så hoppas jag att jag får chansen att prova.
Igår umgicks jag med Carro. Vi tog en promenad runt elljusspåret. Jag har aldrig gått den som finns bortanför mig. Det tog sin tid. Ska börja gå där f.r.o.m måndag. Vi åt på Sibylla och var hemma hos mig och surrade på i några timmar :).
Jag ska inte förlänga träningskortet just nu, vet att jag kom iväg på träningen men nu ska jag försöka att träna hemma med Zumba, promenader och andra övningar. Har aldrig lyckats med det innan men det skulle vara bättre för ekonomin. Fungerar det inte så kommer jag att köpa medlemskap igen på Sensia i Januari. Har lärt mig mycket som man kan göra hemma.
Skrev häromdagen att jag skulle ladda upp en massa bilder men fastnade i mobilen i några timmar istället, haha! Lägger upp lite idag i alla fall. Pysslar lite här hemma nu med diverse saker. Har mycket i huvudet nu, vet inte vad som är fel på mig. Är allmänt trött och irriterad men ändå inte (konstig känsla). Det kan vara för att man inte tränat bra på ett tag, inte varit ute i friska luften som kroppen blivit van? Eller kroppen känner kanske av att nu har man inget jobb. Har inte jobbat på några veckor men semestern tog slut i måndags, så officellt är det första arbetslösa veckan.
Är mycket inne i att flytta till Hudik också. Jag brukar ofta få såna tankar som man brinner för och sedan efter en dag är dom borta, men dessa tankar om flytt dit blir starkare för varje dag. Självklart skulle det vara lättast om man får heltidsjobb här men samtidigt skulle jag nog bli lite gladare om man fick en heltidstjänst i Hudik. Nog om det, får se vad som händer.

Bilder

publicerat i Allmänt;
Det kommer laddas upp en del bilder i omgångar under kvällen. Har rensat mobilen och kameran på bilder. Har tagit ner några bildredigeringsrappar där man kan ha olika effekter. Visar sådana bilder också.
Vad tycker ni om texten nu? Kör kursivtfritt ett tag för att se vad som är bäst :).
 
 
 
 
 

Glada Hudik

publicerat i Allmänt;
Har varit några härliga dagar och jag har inte hunnit med att uppdatera. Sitter just nu och söker jobb. Sökte några jobb i Hudik igår. Sitter med den sista ansökan och hoppas jag får till den riktigt bra, vill verkligen ha detta jobb. Idag ringde jag för första gången till kontaktpersonen för att ställa frågor angående tjänsten. Hon frågade om jag i så fall kommer att pendla men jag sa att jag kan tänka mig att flytta också. Har alltid sagt att jag aldrig vill lämna Sundsvall med det är bara 9 mil. Man kan köra hit varje helg och hälsa på släkt och vänner om det är så. IKEA och ett shoppingcenter som Birsta finns ju inte där ;). Då har jag 9 mil närmare Stockholm också, haha!
Håller ni på att blåsa bort? Det är ju rena rama stormen ute. Tror stormen Sandy har kommit till Sverige.
Ska ta en paus från CV-skrivandet och plocka undan tvätten. Skulle ha städat idag men det får bli imorgon istället.
Hade det hur roligt som helst på festen i lördags :). Uppdaterar er mer om veckan senare. På återseende!

Baka

publicerat i Allmänt;
Ska baka Cupcakes någon dag. Har handlat lite roligt strössel m.m.

Trollhassel

publicerat i Allmänt;
Köpte två st trollhassel igår. Jag ska klippa ner roten och sätta dom i en av vaserna jag köpte häromdagen för att sedan dekorera hasseln med fjädrar, fåglar, silkespapper, ägg, julkulor (beroende på högtid). Ska även spreja hela för att den ska bli finare. Har mina idéer!

Dagen

publicerat i Allmänt;

I dag har jag haft en heldag med mamma. Jag for till Birsta strax efter 11 och strosade på ett tag för att sedan möta upp henne. Vi for direkt till sjukhuset där hon skulle till ögonläkaren för att få dropp och se hur ögonen och synen såg ut. Allt såg superbra ut. Jag fick följa med in och det är mycket intressant. Vi fick också se mammas ögon, det är helt fantatiskt. Det ser ut som konstbilder helt ärligt. Hon får i alla fall göra en sån här kontroll en gång per år. Mamma har diabetes typ 2 för er som inte vet :). Hon får ont och ser suddigt, men skönt att hon inte har några problem - lika friska ögonen som en annan har.Vi skrattade och dummade oss som vanligt. Mamma bjöd på fika. Vi drack en cappuccino och åt en macka medan vi väntade. Mys!

Efter sjukhuset skjutsade jag hem henne till Matfors där jag blev resten av dagen och kvällen. Jim hade precis kommit hem när vi kom och han skulle bjuda på mat och allting, haha! Det blev både förrätt och huvudrätt. Det blev jättegott. Till förrätten serverades en rostad och delad franska med sallad, dill och en god kräftröra (eller nåt sånt) på. Det var gudomligt gott och han lade upp det så fint på tallriken. Till huvudrätt fick vi sallad, hasselbackspotatis med rullader som var rullade i en god röra, gjord på creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater (något nytt?). Tror den creme fraichen är ny, jag har aldrig sett den förut i alla fall.

Jim kockar hur bra som helst och jag funderar på att skicka in en ansökan för han till "Halv åtta hos mig". Vad tror ni om det? Jag har faktiskt sedan någon månad tillbaka gjort ett brev och påbörjat en ansökan utan att han visste om det men man behövde bilder på han och hans hem osv. lite jobbigt att luska fram sånt. Men idag nämnde jag det för han, eller snarare försökte luska fram om han skulle vilja vara med. Han sa varken ja eller nej men han blir nog stressad och blyg för sånt fast innerst inne vill han. Han har en stor passion för matlagning.

Innan vi började äta fick mamma en fin blombukett av honom. Jag och mamma märkte att det var nåt mer med Jim, men vi tänkte inget mer på det. När vi började äta så lägger han ett kuvert vi mammas tallrik där det står:

I kuvertet låg det tur och retur tågbiljetter till Stockholm samt biljetter till Tomas Ledins show (Ledin Showtime) på Cirkus. Mamma höll på att ramla av stolen. Dom ska åka i början av december. Han skulle ha hållit det här hemligt två veckor innan avresan men det gick inte, haha! Mamma frågade vart dom skulle bo men det ville han ha hemligt tills dom kom fram. Men någon timme senare berättade han vart dom skulle bo. Det är ett fint och ett lyxigare hotell som ligger bara någon minut från City. Mamma har tjatat länge på att hon vill till Stockholm och att hon vill äta hotellfrukost. Nu kommer hon få det <3.

Alltid när man är hos mamma och Jim kommer man aldrig hem tomhänt. Fick med mig all mat som kvar sedan dagens middag, en slurk med Bacardi Razz så jag kan grogga lite imorgon, en borrmaskin, träskiva och en massa skruv, haha! Han hjälpte mig att kapa den sista skivan jag har till att göra tavlorna. Har en tavla på beställning. De första tavlorna jag gjorde till dom förra året ville jag borra två hål i tavlan för att sätta ett snöre igenom och hänga upp på det viset. Istället fick jag spika fast två spikar på baksidan och varva ett snöre runt spikarna. Men nu fick jag med hans borrmaskin och det var jättesnällt. Fick en tjock träskiva som jag kan ha som skydd. Behöver inte oroa sig för att borra i sig själv eller i golvet ;).

Tack för en härlig dag mamma och Jim <3<3<3

"Servettpåse"

publicerat i Allmänt;
Gjorde en till påse och lade in några servetter - det blev då en servettpåse ;). Jag har skrivit ut texten "Servetter" med fint typsnitt...Kanske ska stryka på den bilden på påsen (transferbild).

Gårdagen

publicerat i Allmänt, Shopping;
Gårdagens shopping! Det blev lite mer än detta men vill inte lägga upp det pga. att det eventuellt ska bli julklappar :).

Bilder

publicerat i Allmänt;
Emma på väg till mormor/gammelmormor. Så söt! Hon fick låna mina "halsduk" .
Kusin Vilma och mormor.
Kära mormor fixar pannkakor!

Sjukhuset

publicerat i Allmänt;
Får se om det går bättre att uppdatera nu. Tiden bara rinner iväg och jag trodde jag skulle ha mer tid för bloggen nu när man inte har något jobb. När jag inte jobbar har jag tusen andra saker att göra och tiden räcker inte till, fast jag borde egentligen ha all tid i världen nu. Det handlar väl som allting annat - prioritera!

Har haft storfrämmande i veckan också. Kusinbarnet Emma sov hos mig från tisdag till igår. Vi hade det jättemysigt och roligt. Mormor/gammelmormor hade även lilla kusin Vilma hos sig igår så då passade jag och Emma på att träffa dom också. Vi tog en promenad till mormor/gammelmormor och fick hennes goda tunnpannkakor med grädde och färska hallon. Vi busade och var där några timmar för att sedan gå tillbaka till mig innan kusin Fredrik och Josefin skulle komma och hämta Emma. Vi hann med lite pysslande men inte mycket. Jag hade köpt för att vi skulle kunna baka Cupcakes men det får bli en annan gång. Hon ville också göra tvålar men det får också bli en annan gång :).

Den här veckan blir det inte mycket träning. Ska inte till gymmet på hela veckan. För att inte få dåligt samvete så tog jag en promenad till City Gross och Dollarstore idag. Det blir några kilometer i alla fall ;). Fick hem några fina saker, visar i ett annat inlägg.

Imorgon ska jag till Birsta och hämta mamma på jobbet för att sedan skjutsa henne till sjukhuset. En gång per år får hon åka till sjukan och ta någon typ av dropp i ögonen pga. diabetesen. Hon ska helst inte köra och vistas ute efter det. Hennes pupiller blir jättestora och folk kan tro hon är hög. Skulle en polis se hennes ögon så skulle dom nog ställa henne en och en annan fråga ;). Ska följa med henne (har aldrig varit med förut) för att sedan skjutsa hem henne. Ska bli spännande att se hur det går till, tycker sånt där är "intressant."

Har gjort två fina ljus under kvällskvisten. Köpte 2 stora koppar på Dollarstore och gjorde ljusen i dom :). Riktigt häftigt.

Go Emma. Vi skulle göra en "tassel" men det blev inte riktigt så, haha!

Irriterande

publicerat i Allmänt;
Har nyss suttit och skrivit ett långt inlägg och hela inlägget bara försvann, irriterande. Orkar inte skriva mer just nu utan får se om jag hinner uppdatera senare. Ska göra ljus och lite annat pyssel nu innan middagen kallar.