Stockholm

publicerat i Allmänt;
 
Jag och Tessan åker iväg till Stockholm nästa helg :). Vi kommer bo i Kista som ligger ca: 1,2 mil från City. Ingen av oss kände direkt för att köra in i själva City, därför var det ett klokt val att välja Kista som ligger norr om Stockholm. Vi kommer att ta min lilla pärla, vilket verkade vara oroväckande för många men det ska inte vara några problem. Vi kommer att stanna flera gånger och låta bilen "vila" och vi kommer inte köra som galningar heller. Det ska i alla fall bli spännande. Vädret verkar dock inte lovande just nu men det kan bli mer aktuellt att kolla det i mitten av nästa vecka. Vill inte åka om det ska regna hela tiden. Men får se hur vi gör då.
 
Vi har inte pratat mycket alls, utan vi tar det som det kommer och det behövs direkt ingen planering. Som vi har tänkt är att på fredag åka ut till Skansen, Gröna Lund, Djurgården och på lördag åka in till City för att kolla runt och avsluta på Kista Gallerian innan vi beger oss mot Sundsvall igen. Kista Gallerian är större än Birsta och då är det stort.
 
Vill verkligen åka iväg. Första stopp har jag bestämt få bli på Statoil i Bredsand för att handla en morgonkaffe, haha! Vi kommer att åka vid sex på morgonen. Sedan kommer vi att bila hemåt redan på lördagkväll, det blir en kort visit med mycket körning men det ska bli så mysigt :). Jag kommer att ha en skön vecka nästa vecka. Ledig på måndag (eftersom jag jobbat helg) och då blir det tvättstugan. På tisdag jobbar jag nog 12-19, onsdag och torsdag jobbar jag 7-15 om jag minns rätt, och är ledig på fredag såklart. Skönt också med dagpassen så man hinner fixa för resan.
 
Man får sig en mini-semester denna sommar ändå. Att vara ledig tre dagar är ändå någonting. Helgen efter så är det Selånger och då kommer jag nog bara jobba till 13 på fredag och har ledig helg. Inte dum den veckan heller :). Kort därefter blir det ett nytt och bättre schema!
 

"...Stockholm i mitt hjärta!"
 

Helgen

publicerat i Allmänt;
 
Har precis kommit uf från duschen. Så skönt att få duscha och tvätta håret. Medans håret torkar tänkte jag skriva lite grann om helgen. Helgen var riktig bra. Träffade brudarna i lördags då det bjöds på skratt, god mat, sång och dans. Det var jättetrevligt.
 
Jag vaknade tidigt i söndags och kände bara för att ligga och sova och ta det lugnt hela dagen. Men kände också för att åka till mamma då vi pratat om det. Kände för att åka dit en sväng bara, för att fika och umgås en stund men jag blev kvar hela dagen, haha. Vi hade det jättemysigt i det underbara vädret. När jag kom dit visade mamma altanen som Jim byggt helt själv och sedan visade hon de snygga utemöblerna dom köpt. Ni vet, den svarta rotting-serien? Skitsnyggt. Vi satt först ute och surrade på altanen och fikade kaffe och tunnbröd.
 
Senare fick mamma för sig att bjuda mig på lunch så vi började gå mot centrum för att äta på restaurang. Det var härligt att sitta på uteserveringen men under skuggan ;). Jag fick välja precis vad jag ville så jag tog oxfile, med pommes frites och bea.sås. Efter vi mättade magarna började vi ta en promenad runt byn och vi var borta någon timme, då hade vi gått långt. Värmen var fruktansvärd men man ska inte klaga. Brände mig rejält också, haha. Skönt att jag inte haft mycket problem med brännan, inte känt av den så mycket.
 
Är förresten riktigt stolt över mig själv också. Jag ska bara äta lite godis och dricka läsk på lördagar och denna lördag var den första lördagen som jag skulle få "njuta" efter en vecka utan gotta. Köpte med mig en liten godispåse och en dricka och hade det hela kvällen. Hade även chips mitt framför ögonen hela kvällen men tog inte ett enda chips, inte ett enda?! Jag som älskar chips.
 
Helgen har som sagt varit mycket bra. Nu har man en helg på jobbet att se fram emot, eller inte. Närå nu ska man inte vara sån. Helgerna brukar gå bra och har klarat en jobbig söndag (långpasset), så ska väl klara denna helg utan problem också. Hoppas det är sämre väder så man slipper svettas ihjäl där inne, haha.
 
Men får ju inte glömma! I fredags fick man storfrämmande på jobbet. Moster Marlene, kusin Vilma, Tommy och morfar kom och hälsade på. Slutade ett så dom var där vid ett. Jag visade dom runt och vi satt på uteserveringen så jag fick äta lunch. Dom tyckte det verkade som ett bra jobb och en bra miljö att jobba i, vilket är sant. Miljön är jättefin där ute. Lilla Vilma ville följa med mig hem, vet ni vad hon ville göra? Hon ville göra tvålar hos Cindy hon, go gumman. Är bara ledig fredag denna vecka så får se om hon kan komma hit nånting då. Annars får det bli en annan dag. Men jag anser att hon är för liten men det är nog lika spännande att bara se på :).
 
Vilket väder vi hade idag då. En massa hagel, regn och åska. Stackars personer som man pratade med i telefonen på jobbet, blev ibland rädd så man hoppade till och höjde rösten en aning. Tur det gick över fort. Fick även för mig att äta en sallad på Marco Polo till middag och tänkte passa på att ta en längre promenad för att avsluta där. När man gått hundra meter började det ösregna. Det var bara att glatt fortsätta gå, haha. Var dyblöt när man kom hem.
 
Imorgon och torsdag har jag tråk-passen 12-19. Skönt med sovmorgon i alla fall men annars är det jobbigt att bara sitta och vänta på att få åka. Jag vill helst jobba på morgon för att sedan få åka hem på eftermiddagen efter att man avslutat sitt pass. Men vi kommer förhoppningsvis om ca: en månad ändra schemat så vi kanske inte har öppet riktigt från 7-19 utan kanske stänger vid sex, vilket skulle göra en stor skillnad. Senare in i September kommer vi nog inte behöva ha öppet längre än till fem. Tänk när det börjar bli mörkt ute tidigt och då kommer golfarna direkt inte gå ut senare än fem eftersom det kommer hinna bli mörkt innan dom gått sin runda.
 
Ska fixa håret nu och ta mig en macka. Ska mysa på ikväll. Har ljusen tända och lamporna släckt :). Fick ett städryck efter jobb och middagen idag också. Jag började damma och dammsuga. Ska försöka hålla efter så man slipper tänka på städning i helgen då man kommer att jobba.

Puss & Kram

Smart

publicerat i
Efter stambytet har jag fått mindre plats i badrummet för duschkrämer, schampoo med mera. Har bara en liten plats där man max kan ha 3 flaskor. Kom då på att jag har "nät-påsen" kvar från dekorationsbollarna från IKEA. Tog och hängde upp den. Den syns inte heller, vilket är ett plus, haha! Smart va?

Lördag = Fest

publicerat i
Sitter just nu och väntar på Tess och Subway som hon har med sig, mumma! Är riktigt hungrig. Hon kommer om en halvtimme :).
 
Jag har varit riktig effektiv imorse. Vid halv tio gick jag ungefär 40 minuter och sedan hem för att göra några planka-övningar. Det går inte riktigt bra, har inte gjort sånna på närmare tio år och det är inte lätt. Men ska bli bättre på dom rackarna, haha! Men det känns skönt att få gå, var inte tänkt att jag skulle göra det idag men sedan kom jag på att jag ikväll kommer att dricka cola och äta lite lördagsgodis ;). Har en dag i veckan som man får äta gotta och det är idag. Ska hålla mig till det jag har och försöka hålla mig ifrån alla andra frestelser på festen ikväll.
 
Man är riktig taggad för ikväll, det ska bli så roligt och hänga med brudarna igen. Det är inte ofta som vi träffas, därför skulle det också vara roligt och ha "hemmafest" där vi kan dansa, sjunga karaoke och bara umgås hela kvällen och natten, vi får se hur det blir. Har inte bestämt mig vad jag ska ha på mig. Har olika outfits men det beror helt på om vi drar på krogen eller inte. Kanske tar det "enklare" och går bara hem och byter om innan man tar taxin till stan isåfall. Det är inte så noga, bara man har kläder på sig, haha!
 
Kanske ska packa lite för vi ska till Tessan direkt när jag och Tess ätit. Vi ska inte vara där förrän fem men jag vill dit för att hjälpa till, planera lite resa och vi ska göra oss klar tillsammans.
 
Jag önskar er alla en super duper bra lördag!

Sidsjön

publicerat i
Sitter här åter igen och väntar på att man ska få åka och jobba. Har lite saker att göra men kan blogga en sväng innan det är dags.
 
Igår var man stolt över sig själv. Var hemma strax efter tre och åt lite mellanmål för att sedan ta på sig träningskläderna och gå ner till stan, till Tessan's jobb. Hon hade några barn kvar på dagis, vi lekte lite och åt frukt. När alla barnen var hämtade och hon stängde så for vi till Sidsjön och gick runt där. Det var meningen att vi skulle jogga men det var så varmt och kvavt, jag höll ju på och svimma när jag gick ner till stan också. Det skulle faktiskt behövas lite regn och åska för att fräscha luften. Det är heller inte roligt att stå inne hela dagarna i denna värme med en AC som knappt når fram till där man står, haha!
 
Imorgon har man en kort dag, 6.30 till 13.00, skönt! Men schemat ska ändras eftersom jag har många fredagar jag slutar 13 och E har hälften så lite. Har även pratat med G som är vår resurs på jobbet och hon kan inte jobba den helgen som var tänkt med STHLM för det är ju en stor tävling på jobbet och hon är tävlingsledare just den fredagen, typiskt. Då såg vi över schemat och en fredag som hon kan är fredagen om två veckor (blir nog andra helgen in i augusti?).
 
Men nu vet vi inte om det går ändå, Tessan skulle se över budgeten och ledighet. Det ska nog inte vara problem med E heller men om vi ändrar vissa fredagar på schemat är jag ju körd. Hon har några dagar semester nu så vi jobbar tillsammans igen på tisdag, får höra med henne då när man vet hur det ser ut för Tessan. Eller om man ringer E på jobbet i helgen för då jobbar hon. Hoppas att det kan bli av, är så taggad. Men skulle det visa dåligt väder den helgen så åker vi inte, haha. Men man vill ju ha det bra ändå och kunna vara ute annars kan man lika väl vara hemma och hänga.
 
I helgen är det en del som står på schemat. Har tvättid på söndag kl 11 men ska se om det finns en tvättid imorgon så man kan tvätta efter jobbet istället. På lördag ska vi tjejer fira Tessan som fyller 26 år på söndag. På söndag skulle jag vilja åka ut till Matfors och träffa mamma en sväng. Får se hur det blir med tvättningen, måste tvätta eftersom man jobbat hela denna vecka sedan jobbar jag sex dagar nästa vecka också. Men sa till mamma att man kan köra in två maskiner hos dom annars. Ska ut till tvättstugan och kolla läget innan man kör mot jobbet :).
 
Vet inte om vi ska ut på lördag, vi får se vad kvällen har att bjuda på :). Det kommer i alla fall bli en trevlig kväll med trevligt sällskap.
 
Dags att fixa innan man ska iväg. Jag önskar er alla en underbar dag!

Kalendern

publicerat i
 
 
 
 
 
Min kalender. Där står dagens arbetspass (tider), vad jag ska äta under dagen och vad jag ska träna. Måste kolla vad det står för mat på dagens schema (middag). Kommer äta sallad på jobbet idag som alltid, haha! Är hemma senare ikväll!

Mörk choklad

publicerat i
Mmm så gott! Brukar smälta den mörka chokladen och sedan lägga i några valnötter :)

Jobb

publicerat i
 
Passar på att slänga upp ett inlägg innan man ska iväg mot jobbet. Känner ingen motivation för bloggen, eller snarare att man glömmer bort den. Det är fullt upp hela tiden. Men denna helg har jag bara varit för mig och äntligen gjort klart receptboken och träningskalendern :). Så skönt. Igår började jag med det nya "livet". Har själv fått en chock av att jag gått upp och därför har jag aldrig varit så här bestämd. Men det är ibland roligt att ha en rejäl utmaning för att jag vet att det är bara jag själv som kan fightas och vinna min egen kamp, haha!
 
Igår efter jobbet for jag hem, åt middag, åkte med Tessan till Sidjön och vi gick raskt runt sjön och sedan satt vi några minuter och doppade fötterna. Imorgon ska vi ta samma sväng. Sa till Tessan att vi kanske kan jogga i intervaller imorgon och det gick hon med på. Oj oj jag har aldrig joggat i hela mitt liv, haha!
 
Nu har man Stockholm att se fram emot. Jag och Tessan pratade om det igår under promanden och jag kollade schemat när jag kom hem. Sista helgen i augusti - in i september skulle vara den bästa helgen. Men vi ska nog ändra schema och då kommer denna fredag säkert att drabbas men jag hoppas bara att jag ska jobba den fredagen tillsammans med E för då har jag G som är vår reserv, som kanske kan jobba istället för mig. Ska höra med chefen och de andra. Skulle vara skönt om man kunde boka boende och serva bilen nån vecka innnan man ska åka. Jag ska räkna ut hur mycket bensin som kan gå åt under dessa 80 mil.
 
Måndagen samma vecka som eventuellt STHLM-resan så har jag min första delmålsvecka. Då hoppas jag att man gått ner 3 kg :).
 
Ska åka på jobbet om närmare en halvtimme, kanske dags att göra sig klar! Kommer att lägga upp bilder på träningskalendern och receptboken i ett senare inlägg.
 
Kramar!
 

Kalender

publicerat i
Jag håller på att göra en "framsida" till min nya träning och matkalender, hehe. Fick idén igår att det kan vara bra att skriva vad man ska äta och vad man ska träna i en kalender (dag för dag) istället för att ha en massa papper. Idag efter jobbet for jag till Citygross och hittade en kalender där man kan sätta dit sin egen bild. Tänkte därför ta en bild som passar och som kanske har en motiverande text. Har några idéer på samma bild men vet vad eller vilken det blir. Det behöver inte vara någonting speciellt men det ska ändå vara något bra.
 
Det är jobbigt att man inte fått tid att gå igenom träning och matschema, men mycket stress försvinner när det är klart. När man väl är ledig så ska man fixa alla andra måsten. Men nu har man tagit ett steg närmare. Det låter överdrivet med en kalender för dessa saker men allting handlar om Cindy Nilsson och rutiner?! Det går liksom inte ihop. Har man någonting man följer eller i detta fall man läser om vad man ska göra/äta denna dag så faller det in som i rutiner och då flyter det på sedan. Minns nu vad jobbcoachen sa? Att jag skulle fokusera på rutiner i vardagen och det är inte lätt i detta jobb när man jobbar olika pass var och varannan dag heller. Har inte haft vardagliga rutiner på år och dar och det är inget man ställer in kroppen på, bara så där - DET tar tid!
 
Tänker inte skriva så mycket mer utan ska fortsätta lite med kalendern innan det blir dusch och en film. Lägger upp några bilder. VIlken tycker ni?
 
 
 

 
 
 

Hmm, märkte att det ser ut som en "bok" och att bilderna är riktigt snarlika, haha!
 
Mer bilder kommer sedan.
 
Kramar!
 

Tvättstuga

publicerat i
God dagens! Hoppas allting är bra med er. Vädret kunde ha varit bättre på min lediga dag men det får gå bra ändå. Har nyss kommit in från första turen från tvättstugan. Håller på med lunch så man kanske hinner äta innan man ska ut igen. Sedan ska jag kolla lite på träningsschema som jag måste börja följa. Sedan blir det dusch och småplock för att Sofia ska komma och hälsa på :). Vi träffades en sväng på Gatufesten men vi ska umgås idag, vilket var länge sedan.
 
Gårdagens arbete gick bra. Nu har man jobbat undan den tuffaste veckan och nu är det två hela veckor tills nästa sån jobbiga vecka kommer, haha. Jag var jättehungrig när man jobbat klart och pratade med Tessan om hon var sugen på Marco Polo. Det slutade med en varsin sallad, en film och en pratstund, trevligt. Vi ska ta en promenad senare ikväll, hoppas det bara blir uppehåll, men annars måste jag göra någon annan aktivitet ;). För träna ska jag göra på ett eller annat sätt idag.
 
Nu kokar pastavattnet, ska ta fram korvarna och börja steka dom. Ha en trevlig dag!
 
Kramar
 

"Silent House"

publicerat i Allmänt;
Ska snart se filmen "Silent House" scary, haha! Bara den är bra så är det inga problem. Tycker om att drömma mardrömmar, vilket jag sällan gör men det är så skönt att vakna då man förstår att det bara vara en dröm.

Virus

publicerat i
Hej på er glada! Man är konstigt nog på gott humör. Dagen började med att en polisbil stod på parkeringen på jobbet imorse. Tänkte inget mer med utan jag öppnade och förbedde receptionen för dagens stora tävlingar. Efter ett tag ser jag poliserna och chefen kommer in till mig. Det har då varit inbrott på jobbet några timmar tidigare. Det gick någorlunda, det kunde ha varit värre. Så onödigt, varför ska man förstöra andra människor och saker? Det är så dumt.
 
I allafall så behövde jag inte oroa mig för dagen eftersom det flöt på riktigt bra, dock var det rätt körigt andra tävlingens kanonstart men den tog jag mig igenom också :). Imorgon har man långpasset, ska bli intresserant att se hur det går. Det kommer väl vara mycket folk och en massa skit som händer bara för att man vet att man ska vara helt själv utan överlappning i 11 timmar. G kommer nog att göra så att jag kan gå på toa och hämta mat, han brukar vara snäll och ställa upp. Men han är inte på jobbet sålänge som jag. Jaja, man får lösa det imorgon. På måndag blir jag ledig och jobbar bara till kl 13 på fredag nästa vecka, plus att jag har ledig helg.
 
Moster med familj ska komma och hälsa på mig någon av dagarna då man slutar 15 eller 13 nästa vecka. Mamma och Jim ska också komma och hälsa på. Sedan morfar, mormor och några andra i släkten vill hälsa på ;). Men har sagt att det bästa är att dom kommer när jag slutar så jag kan visa dom runt och man kan ta en fika. Är jag själv i receptionen kan man självklart inte gå därifrån.
 
Har fått någon till skitvirus på datorn som jag faktiskt inte får bort. Det är när jag går in på Internet så skriker mitt virusskydd till och den varnar. Men den hittar inget virus när jag skannar? Har använt virusprogrammet som alltid hjälpt mig med andra stora virus och den funkar inte heller. Ska försöka lösa det på måndag då man ändå ska springa fram och tillbaka mellan tvättstugan, haha!

Ikväll blir det lugnt, ska upp fem imorgon igen. Men ska se någon film senare. Vad har ni för er ikväll?
 
Kramar

Stockholm

publicerat i
Skyndar mig och skriver ett inlägg till innan det är dags att bege sig. Jag pratade med Tessan för en stund sedan och berättade om Gävle-resan och nämde istället Sthlm i september. Vi har pratat om Sthlm innan jag fick jobbet så hon var medveten om detta. Hon var intresserad av att följa med. Hon menade också på att man kan åka en helg och ta ledigt en fredag eller måndag :). Då har vi bestämt det i alla fall, eller jao ingenting är riktigt spikat men det är någonting som vi kommer börja planera längre fram. Till Sthlm ska jag, haha!
 
Vi kommer nog försöka ta min lilla pärla till Sthlm men undra om man vågar köra bil där? ;) Eller man kanske inte ska direkt in till City. Jaja vi får ta och diskutera det längre fram. Skriver mer om det
 
Jag vill ju träffa Henrik och förhoppningsvis får jag träffa några andra där nere också :). Ser fram emot det i alla fall.
 
Dags att åka, Ciao!
 
 

Dötid...

publicerat i
Då var man helt klar. Ska ta ut soporna och se om man kan göra nåt annat. Vill inte åka så tidigt heller. Det blir sån dötid när man börjar senare därför känns dessa dagar så långa när man är hemma vid halv nio på kvällarna då man kliver upp skapligt tidigt, gör sig klar och sedan får man vänta sålänge innan själva arbetspasset börjar. Det gör mig stressad, att vänta. Därför tycker jag att morgonpasset har sina fördelar för då gör man sig klar och åker iväg och sätter direkt igång och jobbar och man kommer hem i bra tid för att göra middag och andra saker.
 
Sedan ska mamma och Jim åka iväg på fredag (dom har sin första semestervecka nu). Dom ska ut med husvagnen och fara upp mot Ö-vik för en festival, sedan upp till Umeå och fortsätta färden till Pite havsbad. Då blev man lite avis, haha. Det sägs att det är så fint i Pite. Vad hittar ni alla på i sommar?
 
Ska stänga ner datorn för några timmar ;).
Hoppas ni alla får en bra dag!
 

ELF

publicerat i
 
 
 
 
Fina saker :) Ska bli spännande att prova!

Vill göra nåt ...

publicerat i
Morgon morgon. Sitter och är klar för att åka och jobba, känner mig trött för att jobba men det beror nog på vädet. När ska vi få sommar? Det är helt otroligt och när det väl har varit sommarväder så har man jobbat eller bokat tvättstugan. Är ledig på fredag och hoppas det är sol då för sedan jobbar jag hela helgen.
 
Jag har inte bokat tvättstugan på fredag, så skönt! Ska inte göra mycket (här hemma iaf). Funderar på att plocka undan och diska undan ikväll eller imorgon kväll när man kommer från jobbet så man slipper tänka på det på fredag :).Efter dessa sex arbetsdagar denna vecka så får jag vara ledig måndag och jobbar då bara tisdag-fredag nästa vecka. 
 
Jag och Tessan planerade att åka en sväng till Gävle v.31 då hon har semester hela veckan. Jag visste inte då hur jag skulle jobba men jag menade på att om jag jobbar helg så är jag iaf ledig två vardagar men nu när vi bytt schema så är det inte så. Antingen jobbar vi som de flesta andra. Varje vardag med ledig helg. Eller så jobbar vi helg och alla vardagar förutom en. Snacka om typiskt att v.31 har jag denna långvecka. Är bara ledig fredag och jobbar 11 timmarspass på söndagen, haha! Men jag klagar inte. Man kan åka vilken helg som helst egentligen.
 
I Gävle skulle vi vilja åka till Furuvik och ta båten från Grisslehamn-Eckerö. Det är bara någon timmes båtresa där man hinner njuta av en god måltid och taxfree. Mamma och Jim överraskade Ida (Jim's mamma) med den här båtresan i april. Mamma har presentkort kvar där det är gratis med både båt och buss.
 
Men igår när jag pratade med mamma kom jag på att egentligen behöver jag inte åka till Gävle. Det var bara någonting som jag ville göra så man känner att man hittat på någonting i sommar än bara jobba. Får mina semesterdagar runt 18-22 oktober. Har lovat att komma till Sthlm men eftersom man fick jobb kunde man inte fara dit då det var "planerat" men då tänkte jag att man antingen kan fara i oktober när man slutat (om det inte blivit riktigt kallt) eller att man kanske tar ledigt en fredag eller måndag i mitten av september. Vi kommer förhoppningsvis börja få det lugnare på jobbet i mitten/slutet av september och då kanske man kan byta ett pass med kollegan för att man kan åka till Sthlm. Åka tidigt på fredag och komma hem på söndag eller så :).
 
Alltså kan man hoppa över Gävle-resa och lägga pengarna på Sthlm istället eftersom det är bara några veckor mellan där och sedan är man inne i september. Man har ju Selångers-marknad att se fram emot också, haha! Jag tycker det är så mysigt att strosa runt där. Får se om man göra samma som de sista två åren. Gå med mamma och Jim en kväll. Har vi samma schema som nu och jag jobbar helg är jag iaf ledig fredag. Då får man gå då. Men det löser sig alltid.
 
Ska ta mig en macka eller frukt nu sedan packa för jobbet. Shit, det känns som man inte vaknat ännu. Men det har varit en konstig natt. Vaknade först av att teven var på, senare för att jag var så kissnödig och tredje gången var det för att jag fick flera sendrag på vänster vad. Aj aj, det gör så ont. Kanske somnar på jobbet, haha! Nej då det kommer vara mycket idag.
 
Innan jag börjar packa och dona på så lägger jag upp ett inlägg med sakerna från ELF. 
 
Kramar!

Julstämning?

publicerat i Allmänt;
 
Oroar er inte, jag har inte julstämning, haha! Ska se skräckfilmen "Silent Night, Deadly Night" från 1984. Hoppas man inte får en längtan efter jul. Nu vill man bara få sommar, en sommar med sol och värme. Någon som sett dena film?
 
Jag orkar inte lägga upp bilder från ELF idag. Men jag börjar 12 imorgon så jag hinner lägga upp bilderna innan jag åker :). Fick sakerna därifrån igår, precis innan man skulle dra iväg och jobba. Bra tajming.
 
Puss sålänge!
 
Filmtime ...

Shopping

publicerat i
 
Några bilder från shoppingen i söndags!
 
Älskar dessa skor så var tvungen att köpa 3 till ;).
 
 
Svart lakan!

Mumma!

publicerat i Allmänt;
 
 
Jag är direkt inte ett fan av mörkchoklad konstigt nog men ska tänka mig för vad man nu stoppar i sig så närmast chokladberoendet jag kan komma är mörkchoklad ;). Men jag må säga att smält mörkchoklad var riktigt mumma. Det är godare än om man äter det "vanligt".
 
Stoppade i några valnötter också! Detta ska bli mitt nya snacks. Jag tog inte mycket choklad och sedan är valnötter bra.

Träningsvärk

publicerat i Allmänt;
Kunde inte skicka iväg detta inlägg från mobilen inatt så postar ett litet inlägg nu istället. Haha, jag började skriva men sedan glömde jag bort det några timmar. Hinner inte skriva mycket nu för ska åka iväg och jobba om 50 minuter. Ska göra mig klar och gå ut med soporna. Man blir stressad men vet att det inte tar mer än 30 minuter att köra.
 
Helgen har varit underbar. Det blev i alla fall Torpshammar i lördags. Så mysigt med hela släkten där! Men blir förvånad för har 5 stycken myggbett på ett ben?! Jag brukar få ett bett om året om knappt det. Mamma, jag och moster har väldigt svårt för att få myggbett, dom tycker inte om oss. Men i år verka dom tycka om mig iaf, det kan verkligen klias. Igår hade jag en rejäl träningsvärk, kunde knappt sitta eller gå men som tur är känner jag inte av det lika väl idag. Så kan det gå när man spelar volleyboll. Men det kändes skönt för jag och kusin Martina vann över Jim och Ulf ;). Girlpower.
 
Vi alla skulle köra femkamp med grenar som volleyboll, kubb, utomshus-yatzy och frågesport (vet ej vad den sista grenen skulle vara) men vi fick tyvärr regn ändå ett tag och sedan blev det inte mycket mer av den kampen. Vi hann med kubb och volleyboll då. Under lördags kvällen hann man bli svullen på smalbenet och blå på handleden. Blåmärkerna orsakades av bollen så klart och svullnaden av en kubbpinne som jag var så tvungen att ta emot, haha.
 
Igår var jag och Tessan på Birsta några timmar. Kom hem med skor och ett svart lakan. Lägger upp bilder en annan dag. Kommer hem sent ikväll och måste nog in och handla en sväng efter så man kan åka raka vägen hem imorgon då man slutar tidigt (15.00). Skönt att bara åka raka vägen hem, måste sluta handla varje dag, dels kostar det mer och det tar längre tid att komma hem, haha!
 
Orkar inte skriva så mycket mer utan ska göra mig klar och ta mig en macka, blev riktigt hungrig, Ska äta senare lunch på jobbet! Ska också kolla om man har nån lätt mat som man kan göra ikväll till middag om man känner för att skippa handlingen ikväll.
 
Puss & Kram! Hoppas ni alla får en bra dag och vecka. Jag gruvar mig något enormt, haha! Det är tävlingar varje dag (förutom söndag) på jobbet och det innebär mycket jobb och mycket folk. Ska vänta med att stressa upp sig för man vet inte själv hur jobbigt det är, kanske inte är så farligt som man hört ;).

Ändrade planer ...

publicerat i Allmänt;
Det blir Torpshammar och camping. Nu är det mycket samtal hit och dit men det är bestämt att dom som vill med får komma. Kusin med familj är på väg från Härnösand redan och jag ska hämta mormor och de andra kommer också, kanske blir en toppendag ändå :).

Mamma hade tydligen ringt uppöver och frågat och det var varmt och solen börjar komma fram, det var då mamma och Jim bestämde sig för att åka, det är dom som håller i det här eller vad man ska säga :).

Jag hade plockat undan allt jag skulle ha med mig och det är bara att ta fram allt igen och göra sallad. Sedan blir det att hämta kära mormor.

Skynda skynda! Kramar

Inställt

publicerat i Allmänt;
Denna lördag kunde ha börjat bättre. Vi skyller på skitvädret. Mamma ringde igår och sa att vi ställer in dagens äventyr eftersom det visade regn men sedan efter ett tag ringde hon tillbaka och då hade några från familjen sagt att regnet börjar inte som idag, alltså bestämde vi oss för att ändå åka. Men vi alla var förberedd ändå. Mamma skickade ut sms och ringde runt imorse och berättade att det inte var någon idé att fara på campingen. Men men vädret är något som man aldrig kommer att få makt över och kunna styra. Synd för alla som har semester nu. Synd om mamma och Jim också som gick på semester igår.
 
Får se om det blir en Birsta-sväng idag och bara ta en promenad mellan regnskurarna. Ska se om Tessan ska med, pratade med henne igår när jag trodde det skulle bli inställt och då skulle hon nog inte göra nåt. Men det kan ha ändrats för henne också. Skulle behöva kolla på lite småsaker. Har inte mycket kvar för denna månad, haha! Inte bra, när man väl har pengar kommer man på så mycket man behöver och bara måste ha, konstigt det dära.
 
Till veckan kommer E.L.F sakerna också, det står på måndag så man får väl se. Alltid lika spännande och vänta på paket :).
 
Nej, undra om man ska göra sig klar och se vad denna dag bjuder på. Ska iaf passa på att kolla igenom alla recept och se vad som behövs handlas. Kanske ska göra egna köttbullar och frysa in?! Mammas köttbullar är så goda, så ska ta hennes recept. Kollade nu kontot och jag har inte mycket pengar, klarar mig en vecka bara. Men får ta från sparade, har lagt undan lite pengar redan denna månad. Betalde ingen hyra den här månaden och ska inte betala nästa heller. Den tredje månaden betalar jag ca: 45 % bara (detta pga. stambytet), alltså har jag lagt undan 3300 kr för denna månads hyra, så får ta pengar därifrån.
 
Ska inte köpa så mycket mer mat heller, ska se vad jag har för nåt. Har redan handlat men kanske behöver en massa mer saker nu när man ska åter igen försöka bli "nyttig". Men ska försöka hålla i pengarna, är ett bra tag innan man får pengar igen så. Bilen ska tankas och man handlar alltid någonting varje dag. Skärpning!
 
Ha det så bra alla!!!

Gatufesten

publicerat i Allmänt;
Årets Gatufest har tagit fart. Var iväg en sväng igår med Tessan och Alex. Mycket folk, så mkt folk att man glömmer fort hur kaotiskt det är, haha. Jag var hemma vid fyra efter jobbet och gjorde mig klar och åt en lättare middag för att sedan gå över till dom innan bussen gick vid 18-tiden. Det var många år sedan man var på GF på onsdagen. Känns inte speciellt alls, bara en massa fulla ungdomar, men alla har varit ung en gång. Vi for hem med 21:15 bussen. Är det tragiskt eller bara en vuxenpoäng, haha!
 
Men det är bara mysigt att få gå runt och träffa en massa folk. Det blev självklart en langos ;). Jag börjar tolv idag för att stänga vid sju. Innan jag far ska jag gå med sopor och boka en tvättid. Hoppas det finns en tvättid imorgon för då slutar jag ett eller på söndag. Behöver kläder för en ny arbetsvecka, det går en massa kläder om man jämför med när man städade, då hade man arbetskläder och inte privata kläder, sedan när man kom hem blev det myskläder typ. Får ta vilken tvättid som helst bara jag hinner tvätta innan måndag. Nästa vecka jobbar jag sex dagar och då måste jag ha bra kläder :). Ska som sagt gå och kolla, kan inte boka tvättstugan på lördag ifall man blir borta i Torpshammar hela dagen. 
 
Det händer inte mycket idag då man kommer hem senare. Det är bara att duscha och äta middag sedan är klockan över nio. Lär ju bli en film bara innan man ska sova. Imorgon är det en lugn dag då man börjar sju och slutar ett, härligt!
 
Har plockat undan imorse iaf så skönt att man kan göra undan sånt när man börjar senare, för man orkar inte tänka på hemmet när man kommer hem senare och jag är van att sköta hemmet när man känner för det, nånting varje dag liksom och det skapar en stress för mig då jag känner att jag inte hinner med och man kommer hem slut till ett "stökigt" hem, det kan bara vara att man ser nåt på golvet eller att en tröja är framme. Helt sjukt, så har jag aldrig varit innan. Men det är för att man var arbetslös ett bra tag med några få arbetspass och det blev automatiskt att man lägger mycket tid på städningen här hemma.
 
I alla fall så gick vi igenom schemat igår och nu ska vi testa detta, vi har inte så mycket val. Men det känns hyffsat bra tycker jag :). Det är bara ett pass på söndagar som jag gruvar mig för men kom på att det vi kommer inte ha det passet varje vecka, kom precis på det och det känns genast mycket bättre. Jag trodde vi hade ett sånt här pass var, varje vecka. Men nu ska vi satsa på detta jag och E och göra vårat bästa för att de sista månaderna på detta arbetet ska bli så bra som möjligt.Sedan gäller det att satsa på att man får ett nytt arbete på en gång efter detta. När man idag är van att göra någonting hela tiden och att man är bland folk hela dagarna, ja, bara jobba så vill jag inte hamna hemma igen efter detta. Det är inte roligt att inte ha ett jobb att åka till.
 
Detta pass jag pratar om är 7-18 utan överlappning och det är stress hela dagarna. Från och med nu ska jag sluta tänka på jobbet varje dag. Kan inte tänka på jobbet när man är ledig och då man slutat för dagen, blir ju tokig då, tokigare än vad man är alltså, haha! Ta en dag i taget.
 
Oj, här går tiden fort, dags att fylla på vatten och lägga ner frukten för att börja gå ut. Har inte ätit lunch men ska göra det innan E går 15. Hinner inte äta när man bara jobbar en så får passa på.
 
Ha en bra dag alla!
 

Fixar och donar

publicerat i Allmänt;
Igår for jag iväg till mamma och Jim och åt middag och umgicks med dom. Var hemma vid nio-tiden så det blev några timmar. Det känns som det är mycket som händer med jobbet och hoppas det ska lösa sig snart. En sak efter den andra händer men nu är det bara en sak till som vi måste få ordning på sedan gäller det att skapa rutiner och infinna sig i det nya schemat. Det är snurrigt men det är bara att bita ihop. Det är samtidigt roligt så klart.
 
Ska jobba imorgon men vet inte riktigt vilken tid ännu, vi håller på att göra om schemat för att en person är inte kvar så det blir kaos med bara två stycken. Men får veta idag när jag börjar imorgon och sedan ska vi diskutera imorgon på jobbet också, vi måste komma fram till en lösning helt enkelt. Det ska bli skönt att få en fast punkt och veta hur man ska jobba resten av säsongen. Då kan man som sagt börja skapa rutiner igen och komma in i vardagen. Det är svårt med det nu när man går och tänker på hur vi ska få ihop schemat osv. Det är stressigt för alla men det ska bli skönt att komma till ro när det är klart :). Det var meningen att jag inte skulle vara ledig idag eftersom vi skulle börja gå från ett schema till ett annat men jag ville vara ledig pga. att jag har jobbat hela helgen. Men nu kanske jag offrar och att jag inte får vara ledig i helgen som  kommer då hela släkten ska till campingen i Torpshammar. Mamma visade mig stället igår och det är rena rama äventyrsparken. Men jag får väl offra mig och jobba till helgen också bara för att jag var ledig idag. Men har man planerat nåt som jag gjort i helgen är det inte roligt om man får jobb men vill inte säga ifrån en gång till att jag vill vara ledig. Men jag säger så här, bara vi kommer fram till ett bra schema som vi båda parter tycker är bra så skiter jag i hur denna veckas jobb ser ut, då vet man iaf att resten av tiden här kommer att fungera.

För att prata om något annat. Mamma har ju börja sälja Oriflame hon också. Jag blev konsult för Oriflame när jag var typ 15 och sedan man började på gymnasiet började det dala av. Sedan dess har jag bara sålt till kompisar, mamma och till mammas jobb. Men nu är det hon som får ta mina ordrar också, haha! Jag och Tessan beställde med henne sist och mamma hade fått hem det igår. Det blev en lypsyl, en duschkräm och en bodylotion i samma doft som duschkrämen (vattenmelon), det doftar gudomligt. Jag fick en ansiktsmask av mamma också, ska testa den idag och slänga min gamla. Den jag har nu är närmare tre år gammal skulle jag tippa på.Var så roligt att få träffa mamma, Jim och Tejo. Jim kollade även på bilen och det verkar inte vara några större fel på den, skönt.
 
Ska träffa Tessan en sväng senare mot kvällen och ta en promenad. Känner att jag gått upp i vikt och det beror nog på all stress, men konstigt nog har jag inte lika mycket problem med magmunnen?! Stress ska påverka magen otroligt mycket men icke. Kanske är så att jag är stressat på ett "normalt" sätt nu, än att bara gå hemma och inte göra någonting, den stressen kanske är värre. Jaja, jag klagar inte, haha! Men som sagt bara det löser sig med schemat så blir jag lugn, eller lugnare i alla fall. Det har börjat sätta igång riktigt på jobbet, mycket folk hela tiden och det är bara stress. Hela juli och augusti kommer vara hemsk men sedan börjar det dala av, så det är bara 2 månader till att bita ihop och sedan om jag har tur hamnar jag uppe på kansliet i september och ska få sitta där och hålla på med statistiker och sånt, ännu en till merit ;). Fast nu när vi bara är två istället för tre så vet jag inte om det funkar, men hoppas.
 
Ska inte skriva mer om jobbet, känner mig stressad och typ nervös och orolig? Konstigt detta, haha! Men ska prata med dom lite på telefonen idag om schemat också så ska slappna av tills dess. Kan inte jobba så mycket och gå runt och tänka på jobbet det är som att jobba 24/7 och det går inte. Men man vill ju lösa schemat.
 
Igår innan man begav sig till Matfors städade jag, så skönt att få det gjort. Frågade mamma och hon sa att det är "normalt" att damma och dammsuga en gång i veckan. Toan och handfatet kan man ta några gånger i veckan. Diska och hålla iordning kan man göra lite efter jobbet. Men hon menar på att jag inte behöver städa så mkt som jag gör ;). Jag bor själv och bor i en liten lägenhet. Men jag är van att kunna städa och tvätta när jag vill och blir stressad när tiden helt plötsligt inte finns till. Men då vet jag att det är "normalt" med en gång i veckan som man storstädar och det får man ta när man har helg och är ledig.
 
Igår fick jag en glad nyhet. När jag läste på universitet så har jag en tenta kvar i juridiken, den kursen ligger på 15 hp och det var ca: 2.5 år sedan jag gjorde tentan sist men klarade den inte. Alltså har det gått riktig lång tid och inget av kursen ligger kvar i mitt huvud, jag kommer inte ihåg mycket. Det har legat i mitt undermedvetna och oroat om när jag måste klara tentan och det värsta jag farat är att om jag inte klarar den snart får jag betala flera tusen. T hade en kurs på 7,5 hp och hon fick betala tillbaka över 4000 kronor och då tänkte jag att jag kommer få betala tillbaka flera tusen mer. Har funderat att ringa CSN och kollat upp men det har aldrig blivit av. Ringde igår och jag kommer inte bli återbetalningsskyldig om jag inte gör denna tenta :). Snacka om att en stor tyngd har släppt från mina axlar. Kan glömma juridiken helt. Skulle självklart vilja ha ett betyg i den kursen men har jag inte börjat plugga för den nu så kommer det aldrig att bli av heller. Ska nog ta ut alla papper och juridikboken för att slippa det helt ;).
 
Ska posta ett brev till CSN också ang. betalning av studielånet. Har äntligen tagit tag i det också. Kommer nog åka på en betalning i augusti men var tvungen att skicka in en blankett om ändrad inkomst nu när man har en 6-månaders anställning. Får se hur det blir med det. Tänk om man kunde vinna pengar och lösa ut den skulden ;). Men det är en investering och många får leva med den här skulden resten av livet.
 
Oj vad jag skriver. Man kanske ska ta och göra någon nytta. Funderade på att göra ett matschema och ett träningsschema men får vänta tills schemat är löst och planera utifrån det. Ursäkta för ett långt inlägg, haha! 
 
Puss & Kram
 

Bilder del 2 - Tvålar

publicerat i
 
 

Provade göra tvålar med olivtvålmassan, det blev riktigt snyggt! Färgen tyckte jag mycket om. Det blev självklart många fler tvålar men lägger inte upp dom, ni vet ju typ hur dom ser ut :)

Bilder del 1 - Kakfatet

publicerat i
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta kakfat fick moster av mig på Midsommar. Hon fick inte tvålarna utan köpte riktiga muffins istället :). Hon fick även en tvålinslagning och en tändsticksask som jag dekorerat.

Pictures

publicerat i
Det blev som utlovat! Jag lägger ut bilder ikväll men kommer lägga upp flera inlägg så att det inte blir för många bilder i ett och samma inlägg. Enjoy!

Ordnar ...

publicerat i
Sitter vid datorn och ordnar en massa bilder på det jag gjort. Förra veckan pysslade jag en del men har inte visat er något av det (tror jag). Jag gav bort en del saker också när jag firade midsommar med släkten :). Får se om jag hinner och orkar att lägga upp det idag. Men bara så ni vet så är det på gång!

Helg

publicerat i
Nu har jag äntligen "helg". Jag har jobbat fredag, lördag och idag. Är ledig imorgon och tisdag. Kanske måste åka in till jobbet en sväng imorgon eller tisdag men ska nog inte jobba då i alla fall. Sedan kommer jag vara ledig nästa helg, förhoppningsvis lördag och söndag. Men men, jobb kommer alltid före.
 
Jag hade tänkt städa och göra massa saker här hemma så man kan vara ledig dessa dagar men så blev det inte. Ibland kan jag få så ont i huvudet med illamående och kan inte böja mig eller röra mig utan att det ska kännas som huvudet ska explodera. Jag har bara huvudvärk några gånger per år och då brukar det vara för att jag är trött eller att det kommer från nacken. Jag gick och lade mig en timme förut men det hjälpte inte. FIck inte i mig mycket middag men det kändes lite bättre med mat i magen. Det brukar försvinna av sig själv annars får jag ta en alvedon som sista utväg. Tycker synd om ni alla som lider av migrän och ofta huvudvärk. Kan inte föreställa mig hur ni har det. Jag har mammas gener där vad gäller huvudvärken. Hon har aldrig haft huvudvärk i hennes 46-åriga liv.
 
Imorgon får man se vad man hittar på, hoppas på bra väder så man kan vara ute iaf. Ska nog till mamma och Jim en sväng imorgon eftermiddag så han får kolla lite på bilen. Tess och jag ska kanske hitta på nåt. Det är så många som jag skulle behöva kontakta och träffa. Jag ber om ursäkt till er som jag är dålig att höra av mig till, det är inte personligt och det är klart att vi ska träffas.
 
Hoppas energin kommer tillbaka så man kan plocka undan lite iaf och fixa lite pappersjobb och andra saker man måste ta tag i. Veckorna går så fort så man hinner inte med. Känns som man vaknar, åker och jobbar, kommer hem, äter middag, duschar och sedan lägger man sig och sover. Har tänkt på det, hur ofta städar ni i veckan hemma? Då menar jag typ dammar, diskar och så? Känns inte som man hinner med det när man kommer hem från jobbet. Undra vad som är normalt om alla typ städar en gång i veckan bara (på helger). Hur gör ni?

ELF

publicerat i
Beställde från ELF igår. Har tänkt gjort det ett tag men glömt bort det. Har så mkt smink och skit som man inte använder. Men smink har tydligen ett "ugångsdatum" och 98 % av mitt smink (förutom mascaran) har jag haft i minst tre år, dags att förnya lite. Beställde också sånt jag inte har använt förut så det ska bli spännande :).
 
Snygg necessär (Train bag)
 
Handväska tänker jag har den till, men undra om det är en typ av sminkväska? ;P
 
Concealer
Detta är nåt man kan typ justera sminket med eller så, ingen aning vad man ska ha det till, haha! Jag tyckte om dessa boxar.
Shimmrande och krämögonskugga som man kan ha på läppar och ansiktet också.
Denna "ask" är tom och nedan har jag beställt tre ögonskuggor som jag ska lägga i den.
 
 
All over cover stick
 
Pressad puder
 
Nagelfilar
 
Mall för ögonbrynen. En smart sak. Det återstår och se om man kan använda den, lite roligt att testa.
 
 
Detta var nåt liknade som concealer, men den ger ingen färg men den ska jämna ut huden eller nåt sånt
 
Genomskinlig mascara! Den ska tydligen vara bra för fransarna.
 
Vad tror ni detta kalas gick på? Inkl. frakt från UK?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ca: 480 kronor, inte illa va?!