Bortbjuden

publicerat i Allmänt;
Har nyss pratat med Sofia och jag ska åka dit innan för att äta planka med dom, mums! Vad härligt att bli bortbjuden på en riktig god middag :). Ska inte åka dit förrän om några timmar men ska städa bort julen och gå ut med allt till förrådet sedan "städa, städa," gå och handla, duscha och fixa innan man ska iväg. Efter middagen åker vi till mig och vi skulle se en film eller vad hon surrar om, nån klassisk rulle.

Mormor ska låna bilen idag också för att hämta mamma och Jim i stan imorgon (dom ska fira nyår i stan hos bekanta) och jag som tänkte dricka vet inte om jag vill köra dom då. Ska prata klarspråk, jag ska inte dricka mycket så men vill ändå kunna ta nå grogg och jag blir lika bakis om jag dricker en grogg som tio, helt sjukt. Tror det är åldern ;).


Happy New Year, Everybody!

(Bilden är lånad från Google.se)

Gårdagen

publicerat i Allmänt;
Gårdagen spenderades i tvättstugan några timmar och tillsammans med Therese. Vi umgicks i flera timmar och hon gick hem när klockan närmare sig ett. Vi surrade och skulle se film, men sen pausade vi filmen ett tag och filmen kom inte igång igen, haha! Vi surrade och surrade och sen blidde det natta. Men det var lika trevligt som alltid. Hon åker tillbaka till England om en vecka och vi ska hinna träffas en gång till i alla fall innan hon far. Hon fick testa att göra decoupage på en skål som jag hade hemma så den ska hon göra klar till veckan så hon får den :). Nu har Therese fått ideér om att göra sina egna saker, haha! Kreativiteten sprider sig fort ;).

Denna nyår blir lugn, ska bara umgås med Sofia. Tess skulle ha några par över på middag men känner inte att jag vill på det, men jag skulle få komma dit för hon vill inte att jag ska vara själv på nyår, gogumman! Det blir inte ensamt i alla fall. Förra året var lugnt också då var det bara jag och Therese. Får se om man ska dricka lite grann också, ha en Koskenkorva i vitrinskåpet och det var längesedan man groggade. Måste köpa groggvirke, vet ni hur länge mackar och affärer som Willys har för öppettider idag?

Måste köpa halstabletter också, har jätteont i halsen och vaknade flera gånger i natt, undra om skiten ska bryta ut eller inte.

Började plocka undan julen igår också, så ska fortsätta med det idag, ska säga till Sofia att vi kan träffas senare mot eftermiddagen så man hinner få bort allt stök!

På återseende!
<3

Dag 6 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade

publicerat i 22 dagar;
Hmm, vet inte om jag har någon dålig vana. Kanske att man ska sluta stressa upp sig för ingenting?! I vssa situationer kan jag bli stressad och "hittar" ingen väg ut, men då går det bättre än någonsin, haha. Väljer detta som en dålig vana, även om det inte händer ofta.

Blazer

publicerat i Allmänt;
Glömde skriva att jag testade en Blazer på HM igår som var på rea. Har aldrig tänkt att jag vill ha en sån men den var jättesnygg och passade bra i den, men tyvärr fanns inte storleken. Såg en på Gina Tricot för 299 kronor som jag testade och den blev jag helt såld på. Ska åka och köpa den till veckan ;).

Shopping

publicerat i Shopping;

Pappåse, 20 kronor på DollarStore


Hjärtan med ord "HOPE," "HOME," "CARPE DIEM" (syns ej på bilderna) 10 kronor/st på DollarStore.


Servetter, 10 kronor på DollarStore


Bh med två par trosor, 162 kronor tillsammans på Cubus


Skjorta på HM, 99 kronor


"Skinnleggings", 180 kronor på Vero Moda

Handlade också
* 2 st svarta pyjamasbyxor i siden, HM, 75 kronor styck
* Bruna hårspännen, DollarStore 10 kronor

Har velat ha skinnleggings länge men inte prioriterat detta men nu hittade man ett par. Ska testa dom igen och se om man har någonting som man kan ha till, annars får dom åka tillbaka till affären.

Nu blir det middag!

Puss

Trevligt

publicerat i Allmänt;
Dagen och gårdagen har varit trevlig. Tessan kom till mig igår och var här över en timme innan Sofia kom. Sedan tog vi bilen ner till stan och strosade på nån timme. Vi stannade på Marco Polo på väg hem och köpte en sallad och pizza som vi delade 50/50 på. Vi tog en promenad hem och åt och kollade på film. Jag och Sofia såg på film och hade det gott resten av kvällen. Vi såg bland annat filmen "Soul Surfer" som är jättebra och själva Sofia grinade flera gånger av filmen, haha lillgumman då!

Imorse när vi vaknade kollade vi på teven, åt frukost och gjorde oss klar. Vi tog en promenad till DollarStore och City Gross en sväng och åt en lunch på Frasses innan vi begav oss hemåt. Väl hemma såg vi på mer film och surrade och nu har hon precis åkt hem.

Alla tre hittade en del saker på stan och ska dra till Birsta nåt till veckan och kolla läget där. Spenderade närmare 800 kronor på stan, inte bra när man kunde handla sakerna på Birsta för presentkortet. Fast rea-sakerna kanske inte finns i Birsta så passade på att handla det på stan då. Kommer lägga upp bilder i nästa inlägg (ska ta bilder snart). På DollarStore handlade jag också lite saker.

Ska göra mig tacos till middag och ta det lugnt. Känner mig bakis (?. Känner mig slut, frossig men inte på ett "sjukligt" sätt men tror det är en förkylning på G. Larsa kanske kommer en sväng imorgon och fikar, sedan har jag tvättstuga 11 och sedan kanske det blir att umgås med Therese!

Dags att ta bilder
På återseende!

Dag 3 – Mina mål/drömmar/önskningar

publicerat i 22 dagar;
* Mitt mål är att få en fastanställning
* Min dröm är att få åka till Afrika, Italien och till USA (en gång till)
* Min dröm är också att få vinna mycket pengar


Det viktigaste man kan önska sig nu och sträva efter är att få ett fast jobb!

Frukost

publicerat i Allmänt;
Har nyligen fått i mig en hårdbrödsmacka, min härliga frukost ;). Ska äta något mer innan Sofia kommer. För sedan blir det staden med Sofia och Tessan. Får se om det blir en prommis eller en busstur ner, skulle vara skönt att få gå och röra på fläsket mitt lite, haha! Har nå småsaker jag ska handla som man kan ta ute i Birsta med presentkortet, ska kolla runt på lite kläder och testa. Om kläderna är bra får man åka ut till Birsta att handla där :).

Såg också att jag redan missat 1 dag på min 22 dagars-grejs, det börjar bra. Men lägger upp den tredje dagen i dag också så man kommer i kapp.

<3

Dag 2 – Min favorit årstid och varför

publicerat i 22 dagar;
Måste säga sommaren. Nå är det härligt med vinter men vintern vill man bara ha några veckor per år medans det kan få vara sommar resten av året. Jag älskar sommaren eftersom det är varmt och skönt. Det är så mysigt att bara vara ute och ha picknick, äta glass osv :).

Philadelphia-dippen

publicerat i Allmänt;
Ingredienser
* En pajform eller annan passande form
*En burk med Creme Fr.
* En burk med Philadelphiaost (naturell)
* En burk med Pineapplesalsa (Santa Maria, finns i tacohyllan)
* Paprika
* Riven ost
* Tacochips

Gör så här
1. Täck hela pajformen med Philadelphiaosten
2. Ta Creme fr. och kleta ut den över Philadelphiaosten
3. Täck hela formen med Pineapplesalsan
4. Skiva valfri paprika och sprid ut över hela formen (gott att ha både röd och gul paprika)
5.  Toppa med riven ost

Klart! Dippa med tacochips.


Shoppa

publicerat i Allmänt;
God kväll på er alla glada! Har suttit ett bra tag och kolla på allt som man skulle vilja ha. Mycket kan man inte räkna med heller för pengarna räcker inte till ;). Ska eventuellt ta en promenad med Sofia till stan imorgon så ska kolla runt och se om man hittar någonting. Skulle hellre vilja åka till Birsta när man har presentkort där men Sofia ville till stan. Jag får ta mig en tur till Birsta nästa vecka istället.

149 kronor, Gina Tricot

299 kronor, Gina Tricot

249 kronor, Gina Tricot

249 kronor, Gina Tricot

 

199 kronor, Gina Tricot

 

199 kronor, Gina Tricot

 

199 kronor, Gina Tricot


Svart denim skjorta, 249 kronor H&M (Verkar bara vara fin på)

 

249 kronor, BonPrix

 

99 kronor, BonPrix

139 kronor, BonPrix


Har massa andra bilder men orkar inte lägga upp allt

* Skinnleggings

* Underkläder

* Svart bordslöpare (till köksbordet)

* Bluetooth

* Digitalkamera

* Hårsnoddar

* Hårnålar

* Kalender

* Väggklocka till köket

* Armbandsur

* Tillbringare

* Riktiga hårprodukter hos frissan (Hårgelé, värmeskydd och inpackning)

m.m. m.m.


Tessan har sagt att jag borde gå till en frissa eftersom det var en evighet sedan sist. Jag, Tessan eller någon annan har klippt mig men då är det bara topparna. Jag skulle behöva tunna ur håret ordentligt och rådfråga en riktig frisör hur man kan behandla mitt hår på bästa sätt. Håret har börjat blivit okontrollerat eftersom rakpermanenterna börjar gå ur helt. Men är för snål att gå till frissan, haha! Menar att det syns inte om man klipper mitt hår fel och varför gå och punga ut flera hundra då?! Men då kommer man åter till detta med urtunningen, det kan man inte göra själv.

Har varit helt slut i två dagar och är inte pigg idag heller, känner mig bara allmänt trött och slut och hoppas verkligen inte det är en förkylning eller nåt på väg. Ska bara plocka undan lite och lägga disken i blöt sedan blir det en lång dusch och läsa boken jag fick i julklapp :). Ska tvinga mig att somna i tid så man kan må hyffsat imorgon. Bestämde med Sofia förut att vi kunde äta lunch hemma så man kan sova ut i alla fall.

Ska göra den goda dippen ikväll också har jag tänkt, en liten del av den i alla fall. Har ni ätit Philadelphia-dippen? Mamma gjorde den för några år sedan och den är gudomlig.

Plocka bort!

publicerat i Allmänt;
Funderar på att plocka bort julen idag. Vad tror ni om det? Brukar alltid vara less på julen efter själva julafton eftersom man plockar upp julen flera veckor innan. Haft hela julen uppe i fem veckor eller nåt sånt nu. Får se hur det blir med det, kanske gör det på söndag den här veckan - som senast! Hade trevligt med Therese igår, vi surrade i flera timmar och klockan hann bli tolv när man trodde den var tio som max, haha! När hon gick hem la jag mig och kollade på teven innan man somnade.

Nu på morgonkvisten har jag tagit en härlig promenad till Apoteket och gick ner till Willys och handlade lite grann. Ska fixa ett brev nu som jag måste gå och posta. Ska ta tag i det på en gång så det är gjort.

Imorgon kommer Sofia och ska stanna över natten. Vi ska nog gå på stan och köpa hem oss någon god mat och bara ha det gott.

På återseende!

Jack Daniels skålarna

publicerat i Allmänt;
Jack Daniels skålarna som mamma och Jim fick (med jordnötter)
Innan




Efter




Klockan tickar på, dags att göra sig mat och fixa innan främmandet kommer :).

Ciao!

Chokladspån

publicerat i Allmänt;
Lägger upp andra bilder av det som jag redan lagt upp igår men nu har man bättre bilder. Kommer dela upp bilderna i olika inlägg!

Julstubbarna har som bark på toppen och jag tänkte att man lätt kunde hyvla eller riva på en chokladkaka men det blev bara små smulor eller vad man ska säga. Då fick jag göra egna chokladspån: Tog en ugnsplåt och oljade in den. Tog mjölkchokladen och smälte den i ett vattenbad. Tog slickepott och plattade ut chokladen på plåten, till bara några mm tunnt lager. Sedan skulle det stelna (inte för mkt så spånen går av) men vi ställde ut den i kylan och det räckte med en minut sedan var det bara att ta en kniv och göra olika långa barkskivor/spån.

Så här såg det ut

 

Här ser ni chokladspånen/barken på stubben


Found It

publicerat i Allmänt;
Har hittat mobilkabeln, den låg vid mobilladdaren, haha! Har redan kollat där men har en del laddare som låg tillsammans så missade den, tydligen. Har fört över bilderna som jag passar på att ladda upp dom här med en gång. Har inte diskat ännu men får se om man hinner göra det innan Therese kommer, hon kommer innan sex och jag ska göra mig någon middag och äta innan.
Silikon hjärtformen




Här ligger de två första lagren av pralinerna



Pralinerna med alla tre lagren :). Så här såg pralinerna ut innan dom skulle in i kylskåpet för att stelna

Skönt

publicerat i Allmänt;
Har för en stund sedan vaknat från en liten vilostund. Låg en timme i sängen men somnade en kvart i alla fall. Nu har man fått mer energi. Ska diska och packa upp allt, vilket man inte gjort ännu. Funderar på att ta en varm och lång dusch till, skönt för magen! Får se hur det blir, duschade för någon timme sedan, haha!

Ska fortsätta söka mobilkabeln också. Sedan ska jag kolla på lite kläder och annat smått och gott man ska handla. Skulle vilja ha en bluetooth för att slippa sladdarna på headsetet, nåt nytt plagg (kanske) och en svart löpare till köksbordet m.m. Visar senare vad jag ska kolla på och eventuellt köpa!

Uppdatering: Har lagt till en ny flik på menyn - Shopping!

Puss & Kram

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig

publicerat i 22 dagar;

1. Jag ÄLSKAR choklad
2. Jag älskar mina nära och kära mer än någonting annat
3. Jag är väldigt envis i vissa situationer
4. Jag har ett jädrans temprament i vissa situationer (många tror inte det)
5. Jag är positiv, (allt löser sig någongång)
6. Har en inställning att ingen ska tro att dom "äger" mig
7. Jag är snäll (ibland för snäll)
8. Jag är kreativ
9. Jag gillar att hålla ordning och reda
10. Jag är en stressmänniska


22 dagar

publicerat i 22 dagar;

Testar väl en sån här dagars-sak själv nu. Har tänkt göra det länge men inte orkat. Men då gör man minst ett inlägg varje dag ;). Vissa kör på 30 dagars men orkar inte hålla på länge så kör på 22 dagar istället.



Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – Min favorit årstid och varför.
Dag 3 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 4 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 5 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 6 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 7 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 8 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 9 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 10 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 11 – Mitt drömbröllop.
Dag 12 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 13 – Någonting jag ångrar.
Dag 14 – Innehållet i min väska.
Dag 15 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 16 – Vad jag åt idag.
Dag 17 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 18 – Min favorit film.
Dag 19 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 20 – En låt som får mig att gråta.
Dag 21 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 22 – Min favorithögtid.


Dagmar

publicerat i Allmänt;
Vilken natt! Dagmar kom nog till Sundsvall ändå. Jag somnade runt två i natt och vaknade vid halv fyra imorse av en jädrans storm. Låg vaken till sex för att man blev rädd. Kan bara säga att åskan och blixtar kan slänga sig i väggen. Hörde någon skrika också under den tiden man låg vaken, väntade ett tag och hörde det igen så gick upp för att kolla och det var tre ungdomar som skrek av blåsten. Det verkade ändå gå bra för dom och gick in i någon port vid mig. Man vet ju aldrig vem de kunde ha varit, så va beredd att gå ut.

Fick även strömavbrott i natt också, vet inte om det var innan jag somnade eller när man vaknade av blåsten såg jag att teven och dvd:n var svart igen. Jaja, det var i alla fall en jobbig natt och är åter igen slut av för lite sömn. Har inte sovit riktigt på flera dagar. Ska träffa Therese i eftermiddag så kan väl ta mig en siesta om det behövs innan hon kommer. Vi har inte bestämt en riktig tid men hon skulle höra av sig när det passar henne.

Ska upp och äta frukost!
Zzzz

Spyfärdig!

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla har en god fortsättning. Ligger i sängen och är så glad att elen har kommit tillbaka. Den var borta runt en timme och kolsvart i hela lägenheten. Kollade ut och alla fönster i hela området var mörkt. Ska hämta in ficklampan imorgon så är man beredd om det blir mer strömavbrott. Tur att man har LED-lampor/Spotlights i badrummet och i klädkammaren så man kunde gå runt med dom. Det sägs att stormen "Dagmar" kommer hit, tror ni det? Dom varnar också att man ska hålla sig inne imorgon för att det ska tydlgen storma ordentligt.

Ska se filmen "EDtv" som börjar på kanal 3. Förhoppningsvis kan man somna innan den är slut. Ligger med en jädrans "en-gång-i-månaden-smärta." Är spyfärdig rent ut sagt. Man får skylla sig om man försjuter skiten, men det är bättre idag än igår, det var ju tanken.

Natti natti!
Kram

Stockholm

publicerat i Allmänt;
Idag blev det många inlägg. Det är dags att söka reda på kabeln och packa upp allting. Ska ringa Therese senare och bestämma om vi ska ses idag eller en annan dag. Jag känner faktiskt bara för att vara hemma och ta det lugnt och mysa på :). Sofia har bestämt att hon ska sova över hos mig en natt också denna vecka, det var mer än vad jag visste, haha! Men det är trevligt, vi ska boka in någon dag för det. Sedan är Henrik i Sundsvall för några dagar men han åker redan imorgon så kommer inte hinna träffa honom. Har bestämt mig för ta mig en weekend till Stockholm i Januari eller Februari :).

Ha en fortsatt trevlig dag!

Puss

Pralinerna

publicerat i Allmänt;

Ingredienser

100 g vit choklad

100 g mjölkchoklad

1st Daim

4-5 msk rapsolja


Gör så här

1. Bryt chokladen i småbitar.

2. Smält chokladen försiktigt, var för sig i några matskedar upphettad rapsolja (rör under tiden). Rör tills chokladen är slät.

3. Fyll pralinformar till hälften med den vita chokladen.

4. Hacka daimen fint och strö över.

5.  Fyll upp resten av formarna med mjölkchokladen.

6. Ställ att stelna i kylen och ploppa sedan ut chokladen ur formarna.


(Man hettar upp 4-5 msk rapsolja för varje 100 g choklad)


Jag köpte en hjärtformad silikonform på Panduro för 37 kronor. På detta recept blev det 13 st praliner. Lägger upp bilder på formen sedan (har tyvärr dessa bilder på mobilen).

Hemma hos mamma

publicerat i Allmänt;
Tog några bilder hemma hos mamma och Jim!


Granen med alla klappar


Mammas fina "godisbord"


Några av mammas blommor ;)

Julkonsert

publicerat i Allmänt;


Stöde kyrka! Här hölls den fina julkonserten. Har bilder på kören men ligger inte upp bilder med alla barnen!

Mer bilder

publicerat i Allmänt;
Burkarna innan de fylldes med gottigheterna!


Gjorde två decoupage på denna burk i sista minuten (blommorna på sidorna)





















Presentkorten


Muffinsformarna med slickepott



Lägger upp receptet på Chokladpralinerna i senare inlägg!

Julafton

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla har haft en fin julafton. Jag var själv hemma strax efter halv tio. Det har varit en härlig "semester" att vara borta två dagar hos min kära moder. Kan beskriva lite kort om de senaste dagarna. Var i Matfors efter fyra på torsdagen och där vankades det middag. Efter att mamma, jag och Jim ätit gjorde vi oss klara och dom fick öppna två julklappar. Det jag hade gjort var två burkar som jag dekorerade. I onsdags bakade jag och Therese chokladpraliner och risbräck som jag la ner i varsin burk. Dom blev jättenöjda och tyckte det var så fint och gott. Efter allt det for vi till Stöde och hämtade morfar och for vidare till Stöde kyrka för att se kusinbarnets julkonsert i kyrkan. Det var jättefint och alla var så duktiga. Vi var hemma igen närmare halv tio och då blev det lite Guitar Hero och Buzz ;). Vi såg på teven och sedan blev det sängen.

Jag vaknade strax efter sju på fredagsmorgonen av att Tejo började skälla och ville ut. Mamma gick ut och sedan kunde man inte somna om. Kort därefter blev det frukost och vi började dona för allt som skulle fixas tills idag. Mitt på dagen tog jag och mamma sparken runt byn för att handla lite småsaker för att sedan komma hem och äta lunch och börja göra julstubbarna. Det var jättemysigt att åka spark. Mamma skjutsade mestadels mig och jag henne lite grann bara, haha! Det var i alla fall mysigt, lite mor och dotter tid. Resten av dagen var det fullt upp och mot eftermiddagen kom morfar, Ida, kusin Vilma, Tommy och Marlene för att umgås med oss några timmar. Mamma och Jim hade gjort en jättegod sallad som serverades tillsammans med rullader och rotfruktsgratäng (eller det var massa rotfrukter tillsammans med honung och olja). Jag och grabbarna gick ner till sovrummet och spelade Buzz och man vinner som alltid, och grabbarna ville slänga in mig i eldstaden som mamma och Jim har i sovrummet, haha! Jim kunde aldrig vinna över mig så lämnade kvar alla Playstation-saker för att han ska ha möjligheten att träna tills nästa gång jag kommer ;).

Efter middagen donades det på med efterrätter och ena med det andra. Senare på kvällen var det bara jag, Ida, mamma och Jim kvar och vi körde på en mysig uppesittarkväll. Ida hade turen att vinna 100 kr och vi andra var nära till resor och bilar. Efter spelandes gick de andra ner för att sova och jag låg och kollade lite på teven innan jag slog igen mina blå.

I morse vaknade man också tidigt och kände att man vill inte somna om. Jim gick ut med Tejo i morse och då gick jag ner till mamma och umgicks lite med henne, eller jag väckte henne, haha! Vi hade det mysigt ett tag innan vi gick upp. Vi öppnade en julklapp var. Jag fick boken "Not without my daughter" :). Mamma och Jim fick öppna paketen med tavlorna, dom blev så paff för att dom tyckte dom var så himla fina, det var självklart roligt.

Efter en mysig och lång frukost började allt rulla på igen. Det var fisken som skulle göras klar och massa annat. Jag och mamma gjorde bara en stubbe igår och skulle göra den sista idag. Vi började 10.40 och började bli klar vid ett då vi insåg att vi har en timme på att göra oss klar innan vi skulle fara. Ingen hade duschat och fixat nåt alls, men vi hann.

Vi kom fram till moster i stan strax innan Kalle Anka skulle börja och då var hela släkten på 17 personer samlad. Jätteroligt att varenda kotte var med :). Efter Kalle Anka kom tomten och jag fick äran att sitta i hans knä. Det var så pinsamt när tjocka släkten sa att jag skulle upp så jag drog med mig Jenny också så vi satt i ett varsitt knä och tomten sa att han kunde stanna med oss hela kvällen, haha! Det har varit två underbara dagar och det är alltid skönt att få komma hem igen.

Sov till halv tio imorse och gick över till Tessan på en god frukost och kaffe. Vi surrade och hade det mysigt ett tag och jag har precis kommit hem. Tänkte lägga in bilder på sakerna man gjort men har ännu inte hittat USB-kabeln till mobilen. Ska äta julmat till lunch (fick med mig hem) och sedan ska jag söka kabeln. Har tagit en del bilder med digitalkameran som jag kan lägga upp redan i detta inlägg. Julstubbarna blev en hit. Tyckte det var gott men stubbarna i sig blev en 110 poängare. Ingen kunde tro att jag och mamma gjort dessa verk själv ;). Stubbarna kommer man att göra nästa år igen. Kusin Fredrik tyckte dom var supergoda och jättefina så skickade med det som var kvar till han. De fanns två bitar kvar på båda så tog den lilla biten och la ihop den på sidan av den större biten - Då blev det en "mini-stubbe" med en liten kvist!

Vad fick man i julklapp då? Fick pengar av morfar, Ida (och av en till). Fick boken, ett par stickade sockar av mamma och Jim. Sedan fick jag jackan av mamma och Jim också som ni vet. Sedan blev det svart om man säger så. Minns bara att jag sa till mamma om det hade brunnit för dom. Fick faktiskt presentkort på Birsta City på 1500 kronor och 1500 kronor i kontanter. Det var inte illa. Presentkort, pengar, jacka, bok och strumpor av dom. Höll på att ramla av stolen, haha! Mamma hade en jättefin silikon muffinsform hemma med en fin tillhörande slickepott som man också fick med sig hem. Ska testa någon dag att göra egna muffins :). Glömde som vanligt att ta en bild på Hobby-rummet och sovrummet hos mamma och Jim. Det är så fint! Ska försöka komma ihåg det nästa gång man hälsar på.

Stubbar som är redo att serveras! Jag dekorerade med kottar och tallrikarna med fin snö. Tyvärr ger inte bilderna rättvisa. Väntar på bättre bilder.

 

 

Stubbarna innan "snön"

 


Som nämnt har det varit en fin och minnesvärd jul med mina nära och kära!

Lägger upp mer bilder senare. Trevlig fortsättning!

God Jul

publicerat i Allmänt;
Jag vill passa på att önska er alla en riktig God Jul!

Ska bege mig nu!


(Bilden är lånad från Google.se)

Ha en fin jul och ta hand om varandra!

Puss & Kram

Paltkoma

publicerat i Allmänt;
Vilken paltkoma man fick efter lunchen. Blev så trött så jag knappt orka hålla ögonen öppna. Huvudet bankar också. Väntar med duschen och de sista rycket ett tag. Ska inte åka förrän tidigast halv tre så man har tid på sig. Har ju också slagit in dom sista klapparna och packat det mesta. Storväskan är full av myskläder, pyjamas och massa tjocka strumpor, haha! Har även packat ner finare kläder också som man ska ha på julafton. Det jag åker i ska jag även ha i kyrkan ikväll. Kamerabatteriet och uppladdningsbara batterierna laddar för fullt. Måse vara beredd när det blir Guitar hero ;).

Kom på att jag måste ta mig samman och tvätta håret så det torkar innan man ska ut i kylan. Skulle ha köpt julklapparna till mormor, morfar och Ida (Jims mamma) också idag men handlar det imorgon istället, mamma sa att det blir säkert ändå någon tur till affären. Köper bara lotter till dom så att dom får någonting också från mig :).

Måste tänka om det är någonting mer man glömt. Är förvirrad av alla saker här hemma som ska med. Kommer nog glömma en del. Ska se om jag hittar listan jag skrev häromdagen. Ska försöka komma ihåg att gå ut med soporna också.

Vilken packning ...

publicerat i Allmänt;
... man har!

Vet inte hur allt ska få plats i min lilla bil. Just nu så har jag följande saker:

1. En stor säck med alla julklappar
2. En större kartong med Jack Daniels-sakerna
3. En stor påse med alla playstation-saker
4. Min stora väska
5. Min handväska
6. En påse med alla ingredienser för sakerna.
7. Det verkar bli en till påse med diverse saker.

Men hallå! Julklapparna tar plats och har tre julklappar i kylskåpet ;). Vet inte om dom får plats i storsäcken heller. Storväskan är full och alla saker är inte ner än, så det kan bli en påse till.

Mormor får hjälpa mig att lasta in allting!

Nu är det lunchdags, sedan blir det att hoppa in i duschen, efter det är man klar för att åka! Gick smidigt det här. Hunnit med mer saker än vad man skulle göra.

På återseende!

2 dagar kvar

publicerat i Allmänt;
Att det redan är bara 2 dagar kvar till julafton, kan ni förstå? Känns inte alls som jul men jag tror det beror mycket på att vi inte haft en riktig "vinter" med mycket snö och en jädra kyla ute som vi redan hade i slutet av oktober - i början av november förra året. Men idag har det slagit till, det är jättekallt ute och allt är vitt och fint. Det ska bli mildare ute och hoppas verkligen inte att snön kommer regna bort inom några dagar. Efter nyår kan det bli sommar igen men vill då i alla fall ha riktigt mycket snö och kallt ute på jul till nyår.

Igår var det jättemysigt. Therese och jag surrade, åt gotta, såg på teven och gjorde mina två sista julklappar. Dom blev jättebra. Har bilder men lägger inte ut dom ännu. Har tappat bort kabeln också, hoppas verkligen man hittar den. Ska diska upp efter gårdagen och sedan gå ut till förrådet och hämta in storväskan, det är mycket som ska packas. Bara julklapparna tar upp hela väskan men får lägga klapparna i påsar och pula ner allt annat i väskan. Just ja två gitarrer, buzz med alla spel ska med också, det får bli påsar till allt det också, haha!

Det ska bli skönt att få komma hemifrån ett tag och umgås med nära och kära, speciellt min älskade mamma <3. Har inte "sovit över" hos mamma alls under juletider sedan jag flyttade hemifrån och det kommer bli skönt i år att få vakna upp på julafton. Hoppas man blir serverad på sängen ;) haha nej inte då, snarare jag som vill göra nåt fint åt mamma och Jim. Är också mer spänd över mamma och Jims julklappar från mig än vad jag kommer få från dom. Ska väl säga att det kanske inte bli nåt där riktigt heller om man tänker på att jag fick jackan :). Vi får la se.

Längtar tills ikväll då kusinbarnet Emma ska sjunga i kyrkan. Ska filma och ta en massa kort på go gumman. Nu blev det många "hoppas" men jag hoppas verkligen att kusinen mår bra, hon har varit hemma hela veckan av feber.

Imorgon kommer det vara full fart i huset. Allt ska fixas som vi ska ta med på julafton och mot eftermiddagen kommer några från släkten som ska vara med oss. Då kommer det bjudas på god mat, god efterrätt/snacks, filmer, biljard, BingoLotto och mycket mer. Bara vädret är någorlunda så mormor och morfar kan köra till oss. Jag kommer även baka julstubbarna imorgon och måste se till att det blir bra, no pressure here, haha! Fast vi ser till att baka dom imorgon så man har tid att köpa något annat eller baka någonting annat. Det är jag själv som gett mig in på det och då ska man helt enkelt se till att göra det också, envis, jao!

Nä, nu är det dags att göra någon nytta. Ska tvätta håret, duscha, packa allting, diska upp, äta lunch, ladda mobilen/kameran (skippar filmkameran, det får funka med mobilkameran), måste göra en sak till vad gäller julklapparna m.m. So much to do, so little time. Behöver inte stressa egentligen för man är ju snabb ;).

Skriver ett God Jul-inlägg innan det är dags att åka!

Puss sålänge!

Mer projekt

publicerat i Allmänt;
God eftermiddag! Nu har man precis diskat undan efter middagen och inväntar Therese :). Ska slå henne en pling och se vad vi ska bestämma. Har fixat och donat på mer på de sista två julklapparna och det är bara två saker till som ska göras sen är dom klar. Ska iväg på Spelerian en sväng imorgon och handla lotter till mormor, morfar och Ida. Känner att jag vill ge dom någonting också.

Har inte nämnt det projekt som jag vill testa härnäst. Vill göra egna tvålar (tvålgjutning) och betonggjutning av "betongfigurer." Ska hejda mig ett tag men känner att detta vill man testa inom en snar framtid. Idéerna bara flödar och det tycks inte verka avta snart heller. Längtar tills man får en bra inkomst och en större lägenhet/hus då ska jag ha ett stort pysselrum med en massa saker av allting ;). Det är jätteroligt att hålla på med allt som man haft chansen att få göra nu och att det är fint att ge bort någonting som man gjort helt själv, det blir en mycket personlig och fin gåva.

Ska gå ut om 10 minuter och möta upp T vid macken. Blir att handla lite gotta, som vanligt ;). Förstår inte att man aldrig blir less på denna choklad. Vet ni nåt som kan bota chokladberoendet, haha! Måste ta tag i detta åter igen. Under mitt 2012 ska detta hända.
Mitt 2012
- Få ett fast jobb
- Bli hälsosammare
- Åka utomlands
- Hitta Mr. Right!

Den sista punkten var lite ironisk, haha! Eller kanske inte, men nå ska man hitta han ;).

Dags att gå!

Kramar

Morning

publicerat i Allmänt;
Morning på er alla. Fick mig en skön sovmorgon men missade dock ett samtal från jobbet men det hade löst sig. De ville också se om jag kunde jobba på fredag men då är man borta (åker redan imorgon). Men lika bra att ringa ändå och se om det löst sig.

Ska snart fixa mig någon frukost. Therese ringde igår så vi ska träffas i eftermiddag :). Ska bli så roligt! Det sista på julklapparna ska fixas idag och eventuellt en av sakerna imorgon. T ville hjälpa till med det så väntar tills hon kommer. Ska se om man kan göra båda sakerna klara idag, för då kan man packa och fixa imorgon. Ska packa ner PS2, Guitar Hero, Buzz m.m. Jim har velat spelat Guitar Hero sedan två år tillbaka, haha! Men nu ska han äntligen få göra det.

Dags att fixa frukost, göra klart lite småjusteringar på klapparna, dammsuga (måste göra det när det är papper överallt igen, haha). När man åker bort ett tag kommer det råda bloggtorka för några dagar. Kommer nog inte sätta mig vid en dator hos mamma, eller kanske ;), ska ändå försöka låta bli!

Ha en fortsatt trevlig dag!
<3

Föregående inlägg

publicerat i Allmänt;
Föregående inlägg har jag postat upp förut men har gjort en till meny under "Kreativ." Där kan ni ta del av mina Decoupage-projekt.

Decoupage

publicerat i Decoupage;
Decoupage är billigt och roligt om man gillar att pyssla. Jag använde mig av glas från IKEA, lack/lim från Panduro (500 ml för närmare 90 kronor), en smalare och mjukare pensel och en servett .

OBS! Man ska ha en vit eller genomskinlig bakgrund där man ska göra decoupage. Jag kör endast med genomskinlig bakgrund pga. att då lyser servetten fint igenom om man vill göra som en ljuslykta.


1. Jag gjorde rent glaset och torkade ordentligt.
2. Tog servetten och tog bort allt på servetten förutom mönstret som jag ville ha. Servetten har några lager men det enda som ska vara kvar är den tunna biten med mönstret.
3. Tog lack/limmet och målade på glaset där jag ska ha servettmönstret.
4. Tog servetten och satt den försiktig på glaset. Tänk på att servetten är väldigt tunn och den går väldigt lätt sönder, den "kruvlar" lätt ihop sig och då går den sönder om man försöker dra ut den.
5. När man har satt den runt glaset eller på det sättet man nu vill ha den på så tog jag lite mer lim och penslade försiktigt över servetten. Lack/limmet är vit men den blir genomskinlig sedan då den torkat (det gör då ingenting om man tar mycket lim utöver bildens plats). Man kan gnugga bort lacket/limmet försiktigt när det torkat.

De decoupage som man gjort hittills


Öppet Hus!

publicerat i Allmänt;
Jag tänkte ha ett Öppet Hus första helgen i Februari som det ser ut. Där kommer jag att duka upp mycket fint från PartyLite. Ni kommer att få lukta på dofterna och kolla runt i katalogerna och produkterna i lugn och ro. Kommer självklart att bjuda på gott fika!

Ni som läsar bloggen, ha detta i tanken :)

"Nyårsbord"

publicerat i Allmänt;
I söndags på julfesten tog jag bilder på PartyLites fina nyårsbord. Gillade de svarta och silvriga bordet av någon anledning ;). Man kunde köpa lotter där också så köpte 6 stycken för 100 kronor och vann en ljuslykta i guld. Men tog bort ljushållarna eller vad man ska säga så det är som en fin guldskål istället.

Just nu har jag har slagit på en film och sitter i soffan och pysslar samtidigt, mysigt :). Har pysslat klart med decoupaget och det blir inte som nämnt tidigare bra med de skålarna jag köpte i helgen men det får bli som det blir. Ska köpa de andra små skålarna en annan dag, hinner inte med en IKEA-sväng denna vecka.

I söndags efter julfesten for vi till Boom en sväng också så köpte doftpåsar. Var länge sedan man hade sådana så satt en i badrummet och en i klädkammaren.

Nu har lacket/limmet börja torka så ska kolla om man måste limma på mer. Sedan ska jag öppna det stora paketet är nojjig ifall nåt i det kan ha gått sönder ;). Får se vad man mer hittar på, kanske fastnar vid datorn och kodningen av bloggen också.

 

Fina saker! Det har kommit mycket mer fina saker med några fler gudomliga dofter. Det var alla dofter förutom en som jag ville ha.

 

Doftpåsen fick hänga på spotlight-lampan (i klädkammaren).




Zzzz

publicerat i Allmänt;
Hade hoppats på sovmorgon idag men så blev det inte. Klockan var ställd på 09.50 men vaknade halv nio, såg att mobilen hade dött så ville inte somna om eftersom alarmet inte ringer om batteriet är dött. Skulle stoppa i laddaren men då startar inte mobilen. Det är tredje gången batteriet dör helt sedan jag fick mobilen men kan inte starta den direkt efter. Vet inte vad som är fel, trycker på start-knappen och kanske trycker för hårt då blir det en den slås på och av (för man håller i knappen för länge)?! Eller om det är att batteriet måste ladda ett tag innan den kan startas, fast det är konstigt det också, så länge mobilen laddar bör man kunna starta den.

I alla fall så är det alltid bra att kliva upp tidigt. Men ska ändå göra ett försök att få sova längre imorgon. Var ju uppe till sent i natt så huvudet dunkar, men kaffet är på G ;). Tror inte det blir att träffa T idag men imorgon i alla fall. Ska fixa det sista på julklapparna idag, imorgon och eventuellt innan man åker på torsdag :). Satt uppe sent i natt och började på julklappen jag inte tänkte göra till mamma och Jim, men det blidde så, haha!

Nu är kaffet klart och ska sätta igång med pysslingen igen.
Ha en fortsatt trevlig dag!

Ja, vad säger man?!

publicerat i Allmänt;
... Man har då lösningar på allt! Har börjat förstå vad andra säger om att man alltid hittar på sina egna lösningar ;).

Har städat klart lägenheten och ätit middag. Ska börja med decoupaget igen så man får stöka ner lika fort, haha! Men har papperspåsen bredvid så slänger ner allt papper där på en gång och inte på golvet, då kan man hålla rent ett tag till.

Det jag håller på med nu är att jag har IKEAs Expedit-hylla som "avlastningsbord" i köket. Det är fyra fack men när jag monterade möbeln uteslöt jag en "träbit" så det är ett stort fack och två små istället. Har haft mikron och kaffebryggaren längst upp och skålar, brödrost, the-saker och kaffetillbehör i de tre facken. Ville testa och göra om så jag vände på hyllan och satt mikron i stora facket och har nu bara kaffe och ljus på själva hyllan. Det är inte snyggt när mikron står där nera så ville täcka för det.

Har köpt svart tyg på metervara och testade sätta fast den med tejp så den täcker hela hyllan. Kom senare på att man skulle haft en gardinspiral och sätta för men har varken en spiral och ingen symaskin. Men för två timmar sedan kom tanken: Tog paketsnöre och la den intill kanten på tyget och vek tygbiten över snöret och sydde för hand. När man drar i snöret från båda hållen drar den ihop sig och blir som veckigt, haha! När man veckat ihop den ordentligt så den passar hyllans bredd var det bara att tejpa fast den ;). Done! Oj oj ni skrattar nog men bra blev det. Dock är tyget får långt så måste klippa av en del, men det kan man göra när tyget nu sitter på plats.

Fick hem ännu ett fint julkort idag. Det var från kusin m. familj. I kuvertet fanns också kusinens senaste dagiskort. Huga min go Vilma. Får träffa henne snart. Får träffa kusinbarnen också så klart. Emma saknar mig hon. När hon och moster skulle till mormor härom helgen hade hon önskat att jag var där. Huga, gobarnen.

Innan det är dags för fortsättningen av pysslandet bjuder jag på några bilder (ber om ursäkt för den dåliga kvalitén)








Använde mig av en mörkblå tråd så den syns, men jag testar alltid först och sedan gör det bättre när man vet hur man vill ha det.




Det fina julkortet och dagiskortet :).

Puss & Kram!

Hemma

publicerat i Allmänt;
Kom hem för en stund sedan och har nyss slängt i mig en macka från Subway, så jädrans gott är det, speciellt om man får en massa vitlökdressing. Får hoppas att man inte ska träffa någon idag, haha!

Har varit på möte på förmiddagen och det gick bra, efter mötet gick jag till jobbet en sväng och hälsade på och önskade alla en god jul.

Gårdagen blev lyckad. For strax efter 12 igår och hade julfest med Partylite, efter det for jag och Tessan ut till Birsta för att jag skulle handla de sista sakerna till julklapparna. Som sagt kan jag inte skriva här vad mer som ska göras, men har sagt till mamma att hon inte får läsa bloggen men vill inte riskera det ändå, så får komma med de sista bilderna efter julafton ;). Vi var hemma närmare halv sex igår kväll och då gjorde man bara lite middag och började med decoupage på skålarna. Köpte andra skålar igår som var större och det blev tyvärr mycket mer komplicerat och inte lika fint. Man vet det tills nästa gång.

Innan man blir helt fast i datorn ska jag slå igång musik och börja städa. Måste göra all städning klar idag. Har en del saker att göra till torsdag då man ska åka iväg så måste verkligen börja nånstans. Får se hur resten av dagen blir, kanske fixar mer på bloggen, vi får se hur det blir.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram!

Äntligen

publicerat i Allmänt;
Nu verkar äntligen kodningen på bloggen fungera ordentligt i Explorer. Ni som använder Explorer, funkar det? ;). Det ser likadant ut i Firefox som i Explorer hos mig nu. Satt och kodade om och tog bort lite kod i "Drop down menyn" och sedan funkade det. Kan inte bli gladare. Är dock inte klar med bloggen riktigt än, ska se om headern ska ändras, kolla alla menyer och se om något där ska uppdateras eller göras om och sedan är det något fel med kodningen i sidomenyn när man klickar bort från framsidan/startsidan. Vet inte vad det är för fel när det blir så. Med andra ord är det en hel del att göra men ska inte sitta mer vid bloggen just nu.

Det är nämligen dags att göra sig klar för att åka på Partylites julfest. Efter det hoppas jag att man hinner med en Birsta-tur. Hade två saker som jag verkligen behöver handla innan torsdag men då är det mycket mer man ska göra i veckan, plus att Therese kommer hem från England idag och vi ska hinna träffas. Känner mig stressad för den här veckan även om jag inte har nåt jobb alls denna vecka. Imorgon blir det möte sedan till jobbet och lämna lite saker, (om inte det går så får det bli på tisdag). Har inte hunnit städa hemma och det måste verkligen göras. Sedan måste jag göra två decoupage och fixa det sista på julklappen, det blir två julklappar till och inte bara en till ;). Riskerar inte att lägga upp mer information om det här.

Åker iväg redan på torsdag. Kusinbarnet ska sjunga i kyrkan på torsdag och kan lika väl och till mamma och jim efter det och sova där till lördag och sedan åka hem efter julaftonsfirandet med släkten :). När man skriver upp det känns det inte mycket att göra, men vissa saker tar sin tid. Det skulle underlätta att få bort Birsta-shoppingen idag så man slipper tänka på att åka ut dit i veckan också. Kan inte vänta med det heller eftersom det är nåt till julklapparna. Vill också hinna träffa Therese nåt i veckan också.

Dags att hoppa in i duschen och göra sig klar!

Ha en fin 4:e advent!

Puss & Kram

Handla

publicerat i Allmänt;
Ska ta mig en promenad till affären om en stund för att handla till bakningen. Ska bli riktigt roligt att få testa göra julstubben i år. Har sagt i alla år sedan jag köpte "Choklad-boken" att jag skulle göra den men nu tog jag som uppdrag att göra två stycken så hela släkten kan äta dom som efterrätt på julafton :). Det är en del som man ska ha men mycket av ingredienserna har man hemma. Mamma eller Ida ska hjälpa mig med stubbarna och vi kommer nog göra dom nästa fredag så man kan vara förberedd ifall det skiter sig, så man kan göra nåt annat eller köpa nåt annat, haha! Här nedan ser ni en bild på den goda stubben. Har stora fina tallrikar från IKEA (Dinera) som man kan ha stubbarna på. Sedan får man se vad man dekorerar tallrikarna med, har köpt lite smått och gott! Spännande ska det allt bli.

Vill skriva en sak här också men mamma läser tydligen min blogg så ska hålla på det ;). Hon sa att hon inte kollade på julklapparna men hon såg hela Jack Daniels-serien som mer eller mindre skulle bli en överraskning så skriver inget mer som handlar om julklappar. Eller Jack Daniels-sakerna visste dom om men inte att jag gjorde en hel serie så det skulle bli en överraskning (men ingen julklapp). Det kommer bli jättebra som jag har tänkt på att göra nu, ska handla för det idag också. Ni vet mer vad som fattas i julklapp så ni förstår nog också vad det är jag har ändrat på ;).

Ska byta om nu och sedan ringa Sandra och fråga om hon skulle med på affären.

 

God morgon

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla får en fin och härlig lördag! Vädret kan väl dock få bli bättre, tycker ni inte? Det är en vecka kvar till julafton och det är bara regn och plask ute. Julkänslan är borta men det är som sagt en vecka kvar och det kan hända mycket på sju dagar :P. Ska ta mig en promenad till affären snart eller mot eftermiddagen, ska städa och dona på sedan fixa klart med bloggen.

Imorgon är det julfest med Partylite där kommer det bjudas på julstämning har jag hört. Det blir julfika, tävlingar och tomten ska komma, haha!

Dags att äta frukost och ta tag i dagens bestyr.

På återseende!

Oops!

publicerat i Allmänt;
Kollade under "Menyn-Bilder" och såg att det är dags att uppdatera lite bilder. Kollar man på lägenhetsbilderna är det inte många bilder som visar hur man har det hemma idag. Det får man fixa imorgon :).

100 %

publicerat i Allmänt;
Sitter återigen vid blogg och kodning. Ger mig inte, ska fixa denna jädrans blogg. Vill göra den 100 % okej för att kunna ha den länge. Vill dock koda och hålla på för att hålla i kunskaperna så man inte glömmer, men det kan ju gå några månader i alla fall innan man gör något nytt. Blir det nåt konstigt här på sidan vet ni att jag håller på :).

Ger upp

publicerat i Allmänt;
Denna bloggkodning! Ger upp kodningen för idag. Kodar i Firefox och kollade precis bloggen på Explorer och den ser värre ut än någonsin. Vet inte vad Explorer har för fel, haha! Men det är nog onödig med koder som kan förstöra den dåliga webbläsaren, som Explorer. Har kört Explorer själv i många år. Men när man installerade Firefox för ett antal år sedan har jag aldrig använt Explorer. Ärligt talat går allt fortare med F än med E, bara så ni vet :).

Dags att se klart filmen "Snakes on a plane". Ska hämta vatten och göra mig en god dipp till lite tacochips!

Puss

Idag bombades ....

publicerat i Allmänt;
... min brevlåda med en massa julkort :).

Har precis kommit in från tvättstugan. Fanns som tur var en tid klockan 11 men började inte tvätta förrän vid 12. Det var bra att man inte hade mycket tvätt men ändå skönt att få tvätta redan nu så man har bra kläder. Har nog med kläder men tänkte så man kan ta med sig sovplagg och finare kläder när man ska bort i julveckan :). Har använt finare kläder i veckan också när man har jobbat (ville vara lite julfin om man inte får mer jobb innan jul). Men nu är allt snart tvättat, sista maskinen är inne nu.

Ska göra två Jack Daniels skålar till så mamma och Jims är klara (eftersom jag gav bort dom två jag hade igår). Roligt att få pyssla igen, haha! Skulle passa på att städa undan idag också men hinner inte med innan det börjar mörkna ute. Kan inte damma ordentligt när man inte har bra ljus ute, haha det där låter nog konstigt men dagsljuset gör väldigt mycket. Är det mörkt ute och man har många lampor tända inne kan man ändå missa mycket ;). Ska försöka sitta lite med bloggen senare också. Ska försöka ändra headern lite och koda om en del. Får se hur allt blir.

Dags att ta fram pysslandet och förbereda innan det är dags att gå ut igen. Ha en fortsatt trevlig dag!

Puss & Kram

Hmm

publicerat i Allmänt;

Kollade på bloggen via Explorer och det fungerar f*n inte. Börjar bli något less på detta, att det inte ska fungera. Säger bara att Explorer är skit, har aldrig gillat det och ska fortsätta hålla mitt ord.

Tummen ner för Explorer!

(Litet irriterat skratt)

Natti

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla har en fin torsdag! Själv ska man hoppa i säng och glo på teven. Är helt slut fast dagen har gått så, var på jobbet strax innan sju och var hemma vid kvart i fem, då åt man lunch vid fem. Har fuskat med maten i tre dagar och hoppat över en måltid och det börjar nog ta på kroppen, jag som är ett matvrak ;). Från och med imorgon blir det skärpning. Skulle på ett möte imorgon bitti men det blir av på måndag istället, kan då ta mig en sovmorgon till halv tio i alla fall. Det blir bara städning, eventuellt handling och boka tvättstuga imorgon. Vill  ha en tvättid i helgen men helst i början av veckan så man inte använder kläder som man kanske vill ha till jul. Kommer vara borta några dagar i veckan här också så behöver bra med kläder då.

Tog med mig Jack-Daniels sakerna för att visa en kollega. Det slutade med att jag gav bort två skålar till M, då var det någon som blev glad (hon/han fick det som en julklapp från mig). Ska självklart göra två skålar till som mamma och Jim ska få. Roligt att folk tycker om det man gör :).

Nä, dags att hoppa isäng!

Ciao!

Ombyggnad

publicerat i Allmänt;
Det är ombyggnad på bloggen just nu. Ska försöka få till det under kvällen, men ville meddela er så ni inte behöver undra vad som försiggår :). Det är något krångel med Internet också så ska vänta ett tag innan man försöker igen.

Älskade pärlan

publicerat i Allmänt;
Min älskade pärla gick igenom besiktningen utan en anmärkning :), kunde inte bli bättre. Besiktningen var redan betald också så behövde inte lägga ut för det heller.

Sedan man kom hem har jag försökt värma mig men inte lyckats. Håller seriöst på att förfrysa. Naglarna är blå fast det kan dom bli för min dåliga blodcirkulation. Hoppas bara inte det är en förkylning på väg så här veckan före jul. Nyser och har mig också men snart ska man dra iväg på julbord och börja sitt arbetspass. Mormor ska låna bilen också så ska köra och hämta henne sedan upp på Norra (där julbordet är) och sedan tar mormor bilen hem till sig. Ska byta om och göra sig klar innan det är dags att bege sig.

Skrämde Tess igår också. Vi surrade nån timma i mobilen och jag hade högtalaren på och sedan ringde det på dörren men brukar inte alltid öppna om jag inte väntar på någon så jag försökte koppla bort högtalaren och viskade satt de inte skulle höras att jag var hemma (det är väldigt lyhört här). Men det gick inte så fortsatte att surra och då ringer ett nummer som jag inte känner igen så jag svarar, men hann inte säga det till Tess men tänkte att det är ju lugnt det går fort med den som nu ringer. Det var en mamma i en värdfamilj som söker en Au-Pair utanför Stockholm och familjen var intresserad av mig. Har aldrig fått ett samtal från familjer som är intresserade, utan bara mejl. I alla fall så surrar den här mamman i en halvtimme och det ringer flera gånger på andra linjen och det piper flera gånger - Då har man fått massa sms och missade samtal. Sedan hörde jag att någon skev på msn och då var det Tess hon frågade vad jag gjorde och att hon blev orolig. När samtalet var slut ringde jag tillbaka till Tess och hon vart jätteorolig men jag fattade inte varför men sedan sa hon att: Ja, men först säger du att någon ringer på dörren sedan bryts samtalet och man får inte tag på dig. Haha stackars gumman. Hade inte tänkt på att jag precis nämnde att någon var på dörren. Förlåt igen gumman, var inte meningen!

Kan ta detta om Au-Pair senare men ska åka om en liten stund så måste göra mig klar!
Ha en fortsatt trevlig onsdag!

Puss & Kram

Hela "setet"

publicerat i Allmänt;
Här kommer bilder från Jack Daniels-setet. Fick inte till bilderna som jag ville ha, men oftast är saker och ting finare i verkligheten än på bild, tänk på det när ni kollar på bilderna ;).






















Fick sms av bruden Nina för en stund sedan och hon kommer på besök imorgon, längtar! Har bara träffat henne korta stunder. Ska på affären imorgon när man vaknar och köpa nåt gott fikabröd :).

Sallad

publicerat i Allmänt;
Är så sugen på en riktig god grekisk sallad med vitlöksbröd till! Har det mesta förutom brödet, tänkte göra eget bröd men har då inget lämpligt mjukbröd. Orkar inte gå till affären heller. Men har köpt oliver och fetaost och det gör ändå mycket :). Känner att det blir en sallad till middag.

Mormor har varit över på en fika och umgåtts lite med barnbarnet. Det är bara jobbigt att se mormor så yr men det har någonting som kommer från hennes nacke så det ska inte vara nåt farligt även om det är jobbigt att se henne yrslig.

Under kvällen lägger jag upp bilder på skålarna och glasen så ni kan se hela setet, men det slutliga resultatet får ni även se sedan när det inhandlats nötter (eller vad man nu ska fylla skålarna med).

Håller på att göra om headern också, ska försöka att ha en renare stil men håller inte det måttet. Får se hur det blir i slutändan, vill göra en header som man kan ha ett bra tag för att slippa göra om!

På återseende!

Måndag

publicerat i Allmänt;
Nu är det måndag igen och det betyder en ny vecka med nya möjligheter. Den här veckan bjuder på jobb, julbord, besiktning av bilen och umgås med vänner. En skön vecka som kommer gå fort. Hoppas verkligen att bilen går igenom nu när det är jul och allt, inte så trevligt om det är mycket som måste fixas. Bara att hålla tummar och tår och hoppas på det bästa. Har besiktningen på morgonen så det är bra att man börjar jobba klockan två samma dag.

Igår kväll fick jag för mig att göra en till skål med Jack Daniels motiv, haha! Lite roligt för det började med att man bara skulle göra ett glas till mamma och Jim men nu kommer dom få två glas och två skålar. Ska köpa några nötter eller nåt annat att lägga i skålarna. Band också ett snöre runt några svarta sugrör och la ner i ett av glasen, tillsammans med ett drinkparaply och nåt annat tjafs som man hade hemma ;). Har lackat ett lager och när allting torkat lägger jag upp en bild på allt tillsammans så får ni se (hela setet). Ena glaset är inte heltäckt med servett därav är det krångligare för att lacket syns tydligt på glaset. Ska se om man kan gnugga bort det försiktigt, annars är det bara att göra om processen och-/eller göra decoupaget på hela glaset.

Ska passa på att göra klart allt detta nu och sedan bestämma vad man ska baka till "burken." När det är klart blir det att dammsuga och damma av, blir fort skräpigt när man håller på som man gör. Ingen idé att göra det när man håller på med allt man gör, men nu får decoupaget och annat pyssel ta en paus för ett tag. Fast tankarna kommer smygandes igen snart ska ni se :P.

Ha en bra dag!

Puss

Shoppingen

publicerat i Shopping;
Här kommer några bilder från gårdagens shopping. Efter detta inlägg blir det att fixa middag och packa upp allting som man fick med sig hem igår.


Min fina och sköna jacka :). Från InterSport







Ugnsform, 40 kronor på DollarStore



Söta servetter, 10 kronor på DollarStore



Sköna och varma strumpor, 2 stycken för 30 kronor på DollarStore


2 liter handtvål ;).


Hittade äntligen perfekta bakformar till burken som mamma och Jim ska få i julklapp. Nu fattas bara bakningen sen är deras julklappar klara :). 39 kronor på Lagerhaus

Dags att göra sig någon mat!

Kramar

Bilder

publicerat i Allmänt;
Skålen












Glasen
(Man ser på ett av glasen att det är grumligt men det är limmet som inte torkat ännu)








Botten av glaset








Kökshandduken



Det här är en jul kökshandduk men gjorde längst ner på baksidan

Sådär, nu är bilderna uppe :). Lika bra att lägga upp bilder från gårdagens också men gör det i ett nytt inlägg.

Jack Daniels

publicerat i Allmänt;
Har gjort klart decoupagen nu och är delvis nöjd. Ska låta det sista torka helt för att sedan kolla om det fattas nån bit någonstans så är det bara att stryka på det, sen helt klart. Var meningen att bara göra ett två glas till dom (som dom själv vet) men ville göra på en skål också ;). Ska överraska mamma och Jim med en skål med Jack Daniels och sedan köpa nötter och lägga i. Har svarta sugrör också som jag ska lägga ner i ett glas och ett ljus i det andra glaset. Nu höll jag på att glömma: Testade att göra decoupage på en kökshandduk också för att se om detta lim/lack fungerade. Det verka funka men man kan ju inte tvätta det eftersom lacket/limmet är vattenburet. Skålen behöver man bara diska invändigt med försiktighet och behöver då inte oroa sig för att den ska gå sönder (inte för att det är jordens undergång om det skulle hända).

Vad jag använde till dessa decoupage


IKEAS lilla skål (brukar ha dipp i dom)


IKEAS godis glas (som jag hade till geleljusen). 39 kronor för 6 stycken


Jack Daniels servetter, 10 kronor på DollarStore


Pensel från Panduro, 50 kronor
Lim/lack från Panduro, 90 kronor

Det är som nämnt tidigare mycket roligt och billigt att göra decoupage. Skulle skriva att det är lätt också men det är det banne mig inte, haha! Men man blir bättre och bättre.

Lägger upp resten av bilderna i kommande inlägg!

3:e Advent

publicerat i Allmänt;
Idag är det dags att tända det 3:e ljuset, så mysigt! Har precis ätit frukost och det fick bli två hårdbrödmackor med peppar salami :). Kommer vara en aningens trött idag skulle jag tro, såg på teven till efter fyra i natt. Började med att se filmen jag skrev om i tidigare inlägg. "Funny Games U.S." Den var bra och man ville fortsätta att se klart den. Mycket psykologisk film och man blidde förbannad på på snorungarna men dom spelar då som titeln speglar - Ett spel! Såg även filmen "Mirrors" härom natten och den var äcklig men dock så overklig som det kan bli, men den var okej. Slutade med att man var tvungen att gå på toaletten men kunde inte kolla i spegeln och man fick springa från toan till sängen, haha! Ska inte se sånna filmer själv.

Efter filmen igår var det dags att sova men låg och vred mig ett bra tag sedan så man slog igång teven igen och då verkade gå en bra film på teven. Då gick det en film på trean som verkade vara en romantisk komedi men kollade på tablån och filmen hette "The Craiglist killer" och var en thriller. Mycket bra var den så kollade klart på den, sedan följdes det av "2 1/2 män". Sedan blev det natti natt.

Kommer lägga ut bilder från gårdagens shopping senare. Detta inlägg tog tid, har surrat i mobilen men nu är det klart för stunden :). Ha en fortsatt trevlig 3:e advent!

Puss & Kram

Skitungar

publicerat i Allmänt;
Ligger och kollar på en film på femman nu . Två unga killar tar en familj i fånga i familjens egen stuga. Jädra snorungar. Dom har slagit vad om att familjen inte kommer att leva tills imorgon och familjen blir tvungen att ta av sig kläder och snart kommer det nog hända mycket. Återigen vilka snorungar.... Nej nu rymmer sonen och han kommer nog att dö. Åter till filmen.

(Uppdaterat inlägg)

En hel dag ...

publicerat i Allmänt;
... blev det då allt!

Vilken bra och skön dag, kom hem bara för en stund sedan. Dagen började vid 12-tiden då mamma och Jim kom för fika. Sedan blev det DollarStore och Frasses för lunch. Därefter for vi till Media Markt och in till Birsta. Avslutade allt med Willys!

Vill tacka mamma och Jim för en super dag. Precis innan vi skulle fara från mig gav Jim mig 600 kr bara sådär, haha! Han hade sagt för några veckor sedan att han ville handla basvaror åt mig som frukt, pålägg, bulgur, pasta och sånna saker så mamma och jag menade på att då kan jag ta dessa 600 kronor och handla sånt för det men icke, dessa pengar skulle jag göra allt annat för än att bara handla mat, för det skulle han ändå göra, hur snällt är inte det? Kunde shoppa en del på Dollar och äta god lunch utan att få dåligt samvete :).

Fick mycket mat som inte ens är basvaror och det är mycket uppskattat. På råga på allt hittade jag en jättefin jacka på InterSport (en vinterkappa som täcker rumpan) så den fick jag också som en förjulklapp :). Mamma köpte en sån jacka till sig själv också och Jim köpte en liknande jacka han med. Fick en pensel av Jim också från Panduro (bra att göra decoupage med den).

Berättade för dom att jag gör decoupage och menar att jag ville helst ha Jack Daniels servetter för att göra fina decoupage till dom i julklapp men hittade inga servetter med det motivet så då sket man i det. Men när vi kom till DollarStore fanns det svart/vita servetter med Jack Daniels (likadana som Jack Daniels stolsdynorna som Dollar har). Har sett dom alla gånger man varit där och tycker dom är jättesnygga, visade dynorna för dom idag så dom kanske skulle köpa dom. Jim köpte samma servetter för att ha i hobbyrummet så nu ska jag bara se att man kan göra fina decoupage med dessa servetter. Fina ljuslyktor med Jack Daniels motiv är inte helt fel ;P.

Jag och mamma gick in på ÖB en sväng också där jag skulle kolla på diverse saker och mamma betalade för allt det också. Vilken dag, haha! Överraskande om inte annat.

Nu har man en Grandiosa El Nacho pizza i ugnen. Får se om man orkar äta. Jim bjöd oss också på fika på Charm så man känner sig inte direkt hungrig. Har ärligt talat träningsvärk i bena efter denna dag, illa!

Pizzan är klar :). Ha en fortsatt trevlig dag!

Puss & Kram

Wihoo

publicerat i Allmänt;
God morgon alla! Idag är det prick två veckor till julafton, tiden går verkligen fort. Idag blir det av, jag ska ha en hel dag med mamma och Jim, wihoo. Dom ska göra sig klar och sedan komma hit på en fika för att vi sedan ska dra ner på staden och kolla på diverse saker, sedan blir det Birsta och eventuellt DollarStore. Det ska bli jätteroligt :). Hoppas vädret inte blir sämre.

Klev upp för en 20 minuter sedan så dags för mig att göra sig klar och måste gömma tavlan som jag har i hallen, vill inte riskera att dom listar ut att dom ska få en sån men paketen kan dom få klämma och känna på, haha!

Ha en bra dag!

Kramar

"Mirrors"

publicerat i Allmänt;
God kvällens! Hur är det med er i detta underbara väder, inte alls roligt väder eller hur?! Huvva var hemskt att gå mellan tvättstugan, det är inte superlångt men en bit att gå är det i alla fall. Men nu är det gjort så man har bra med kläder nästa vecka. Det är svårt att få tvättider, förstår inte vad som hänt. De första månaderna man bodde här var det inga problem men nu kan det vara fullt i över en vecka i sträck. Lika bra att passa på när det väl finns tid.

Just nu kollar man på nån julfilm på kanal 7 och inväntar på att klockan ska bli 10 så man kan se skräckisen "Mirrors." Har ni sett den och är den hemsk? Just ja, ska nog inte se den för är rädd för speglar, haha! De har satt sina spår efter man gjorde svarta madam när man var liten. Kan ha lite ljud för då är det ingen fara alls. Ljudet gör allt!

Har fuskstädat idag också. Hade Tess på mobilen och vi städade "tillsammans" men orkade inte städa riktigt så dammade runt saker och ting och sedan sopa och torka golven bara ;).

Imorgon om det inte är allt för hemskt väder ute får jag besök av älskade mamma och Jim. Ska dra ut till Birsta också, mysigt!

För att klaga lite mer så är det hemskt med magen. Har aldrig haft sånna här problem - så ofta! Problem varje eftermiddag/kväll. Tog faktiskt en tablett för ett tag sedan. Kan ta en till senare om det behövs. Vet ärligt talat inte vad det är, är inte stressad och mår inte dåligt. Kanske har julfrossa ;). Skämt o sido, hade det när jag var mindre. Kunde inte äta och satt bara, haha!

Vilket väder

publicerat i Allmänt;
Usch vilket hemskt väder. Nu har man tvättstuga också, vilken timing ;P. Alla mina skor är blöta nu. Byxorna är blöta också fast man har två par. Helt sjukt men tvätta måste man göra. Ska gå ut om en stund igen.

Onödigt inlägg men den bjuder jag på, haha! Ska ta hand om tvätten här hemma nu!

Funderar på att ...

publicerat i Allmänt;
... göra om eller göra fler menyer under "menyflikarna" på bloggen.

Vill få med allt pysslandet man gjort. Roligt för er läsare som själv är intresserad av pyssel. Vad tror ni om det?

Servetterna

publicerat i Allmänt;
Fick servetterna för en stund sedan. Har tagit bilder på dom men tyvärr blev det inte så bra. Tänk att bilderna är i mycket bättre färg och kvalitét än vad bilderna visar :). Nu har man en del decoupage att göra, frågan är bara vart man ska placera dessa fina servetter någonstans, på skålar, glas, kartong?! Ska först och främst kolla vart dessa bilder passar in och sedan utgå från det :).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Servetterna för barn ska jag ge mormor så hon kan göra något roligt med kusin Vilma :).

 

Vissa servetter var så otroligt fina, trodde inte det fanns sånna fina servetter, haha!. De första servetterna och dom med texten "Safari" var verkligen mina favoriter.

(Tog inte bilder på alla servetter och motiv).

Inte okej

publicerat i Allmänt;
Förlåt för ingen uppdatering igår. Var fullt upp från morgon till eftermiddag/kväll. Mässan var helt okej och har gått med på att få en jobbcoach och väntar samtal från dom. Ska vara där varje dag i några veckor för att gå igenom vad jag har gjort, vad jag vill göra osv. Har bestämt mig att detta kan vara något positivt. Får gå på studiebesök och få en arbetsplats. Känner att jag vill arbeta som personlig assistent, administratör och receptionist. Kanske man kan få en bra praktikplats så man får en merit i alla fall eftersom jag har ingen dokumenterad erfarenhet som administratör/receptionist. 

På mässan fick man gå runt och surra med en massa rekryteringsföretag och andra yrken. Poliser var där för att få mig att börja plugga till det, haha! Aldrig. Skulle inte klara mycket av den utbildningen samt att man inte har en önskan om att bli polis. Valde därför en jobbcoach. Hoppas att det blir lyckat i alla fall. Har jag tid hos jobbcoach eller när man har praktik går riktiga jobbet före, det är ju bra.

Igår eftermiddag fick man åter problem med magen igen. Har fuskat med en massa kaffe och lök. Drack dock inte kaffe igår men åt lök. Då får man helt enkelt skylla sig själv. Två nätter nu har man legat och varit beredd att springa upp på toa för att kväljas men tur behövde man inte det. Stängde telefonen på ljudlöst redan vid 20 igår för att lägga mig och se en film. Men som vanligt kunde man inte somna förrän långt in på natten, inte okej. Man är övertrött på kvällarna därför man inte kan sova eftersom man sover så få timmar varje natt. Blir man ordentligt trött under dagen ska jag lägga mig och vila en kvart, då brukar man bli trött på kvällarna och kunna somna i skapligt bra tid :).

Tessan kom förbi en sväng igår också för att umgås ett tag. Hon fick kaffe och pepparkaka men jag stod emot, duktigt, haha!

Idag blir det bara lugnt, orkar inte städa eller göra någonting. Ingen idé heller för imorgon har man tvättstuga och då brukar jag alltid passa på att städa. Finns inget bättre att på samma dag: Tvätta, städa, bädda rent i sängen och ta ett långt och skönt bad. Nu blev man sugen på att ha en spa-kväll. Har nog spa-kväll idag istället, haha!

Trött av för ....

publicerat i Allmänt;
... mycket sömn!

Kan ni förstå?! Är jättetrött och har huvudvärk för jag sov mycket i natt. Somnade runt 22-tiden och vaknade vid halv nio då klockan ringde. Det känns så skönt :). Har lagt mig i tid i flera veckor men ändå inte kunnat somna förrän vid 3-4 på natten och sedan upp tidigt. Sover jag mer än 9 timmar har jag sovit för mycket och då blir man tröttare än när man sover 3 timmar. Men det är i alla fall bra att man äntligen fick sova mycket.

Har hunnit med mycket på förmiddagen. När man klev upp startade man datorn och skrev lite med folk, sedan ner på Willys och handla, hem med varorna, gick till Tessan en sväng, gick och boka tvättid och sedan hem för att äta frukost och nu sitter man framför datorn sedan en stund tillbaka. Kollar just nu lite smått på filmen "Super 8" har ni sett den? Den är riktigt bra faktiskt. Är absolut inte förtjust i Sci-Fi filmer men denna var helt okej som sagt.

Ikväll är Chris Medina på Birsta och får se om man tar sig en tur dit i alla fall. Tess, Tessan och Sandra ville med men nu är Tessan dålig och Tess har jag inte pratat mer med. Om det blir av så åker jag och Sandra i alla fall. Skulle vara roligt att få se honom, eller i alla fall höra honom, haha!

Imorgon blir det att åka ner till stan på en mässa och se om det finns några jobbmöjligheter där. Resten av veckan blir nog lugn. Bettan ringde igår och ville träffas men har varit helt slut länge nu pga. dålig sömn så orkade tyvärr inte träffa henne. Men vi ska se till att träffas en annan dag denna vecka :). Bokade tvättid så blir att tvätta på fredag.

Ska slökolla klart på filmen och brygga mig en kopp kaffe. Ha en bra dag alla!
Puss & Kram



Vad tiden går

publicerat i Allmänt;
Man hinner ju inte med sig, det är redan måndag. Men skönt att tiden går fort för då blir det julafton snart. Längtar mer tills att mamma och Jim öppnar sina julklappar än att jag öppnar mina ;P. Det är bara burken kvar, slog in tavlorna i helgen. Det blev att båda tavlorna fick ligga i kartongen. Slog in tavlorna med julpapper och då fick knappt båda plats men jag vred och vände och till slut gick det. Stängde locket och slog in hela kartongen i julpapper också, haha! Nu ska tavlorna inte kunna ta skada på något vis. Julklapparna har fått plats under ljusstaken. I år skulle man haft en riktig julgran som man hade förra året, för julklapparna tar upp en del och det är så mysigt med massa julklappar under granen, haha! Har bild på detta i mobilen men lägger eventuellt upp det på ett kommande inlägg.

Under helgen har jag även skrivit klart alla julkort, men tänker vänta med att posta dom tills sista veckan (eller senast den 16:e december).

I går kväll fick jag ett städryck. Var skönt att damma lite och speciellt dammsuga när man hållt på att pyssla igen. Nu är det åter igen fint. Sedan har jag vunnit två auktioner på Tradera. Jag är ute efter fina servetter så man kan göra mer decoupage och hittade jättefina på Tradera. Har kontaktat säljaren får se om denne hör av sig till mig så man kan föra över pengarna. Har dock ingen bra bild på servetten för glömde ta ner bilden innan auktionen var slut. Men ni får två små bilder här i alla fall.


En servett fick man bara men då innehåller den här servetten fyra olika motiv. Får vara försiktig när man gör decoupaget för annars är det kört när man bara har en bild av varje.


Jag som älskar Afrika och elefanter. Dessa vann jag, jättefina servetter.

Har glömt nämna att Marie på jobbet fått en liten pojke. Hon fick närmare två veckor efter vi var och bowla med jobbet. När jag och mormor var på Birsta i veckan hade mamma fixat fika till alla på jobbet ute i Birsta för Marie skulle komma med killen och sonen, hann träffa dom en stund men mormor var nere och väntade på mig så var tvungen att gå. Sa till Marie att jag ringer någonting så man kan träffas mer och man får gosa med pojken. Då fick jag veta att dom fått en lägenhet bortanför mig :). När jag bytte mobil försvann de senaste numren men mamma ska skicka hennes nummer under dagen så jag kan ringa och se om jag får komma på besök :).

Grattis till er fina son <3

Fryser

publicerat i Allmänt;
Så kallt det ska vara. Eller det är nog snarare att jag är trött, därför jag har frossa. Om man fortsätter vara så här trött ska jag lägga mig vid åtta, haha! Oftast när man är riktigt trött som nu brukar det bli att man blir pigg en stund efter, alltså kommer jag vara övertrött vid tidig kväll.

Var hos kusin vitamin idag och firade hennes 31-årsdag. Grattis till dig! :)

Surrar i telefonen så skriver inget mer just nu.

Kram

Önskelista

publicerat i Allmänt;
Min önskelista i år är något längre än de senaste tre åren. Jag önskar mig:

1. Pengar
2. Boken "Not without my daughter"

;)


(Bilden är lånad från google.se)

Har ni sett filmen som är baserad på den här boken? Minns att jag såg filmen med Tess för många, många år sedan och har tänkt på den länge, men nu har man den och jag har sett den flera gånger. Den är hemsk och gripande men gör det mer "spännande" när det är en sann berättelse. Man grinar mycket till den också. Den sanna historien inspelades på 1980-talet. Har ni inte sett den så måste ni.

Uppdatering

publicerat i Allmänt;
Nu kan man säga god morgon och tänkte uppdatera med en massa bilder när man ändå är igång :). Nu blir det bilder på julklapparna. Har slagit in sex klappar av nio. Eller det kanske blir åtta om man slår in tavlorna tillsammans.

Ljusen blev bra tillslut, men hade inte förstått dessa Rub-ons korrekt. Trodde man bara skulle ta bort plasten fram och bak. Satt och knåpade på det ett tag men orkade inte till slut så satt fast den på glaset och började gnugga och då lossnade den. Det är som när man sätter på tatueringar på barn fast utan att använda vatten då, hehe! Men det är typ samma sak. Halsbandssnöret som jag hade skulle jag sätta runt glaset men den åkte ner hela tiden, men nu gjorde jag som så att jag tog foliepapper (efter att man gjort allt klart) och virade runt hela glaset, även där uppe (för att förhindra att någonting kommer ner av misstag och förstör gelen), då satt snöret kvar och sedan tog jag julpapper och slog in, hoppas den håller sig på plats. Men det blev riktigt bra, efter lite krångel.

Har bestämt mig för att Mamma och Jim ska få ännu en julklapp, har nog nämnt det förut. Ville ge dom några ljus som kan "tillhöra" tavlorna. Hade en fin låda från PartyLite som jag tog och blandade fyra olika dofter från
PartyLite (tre av varje). I botten och runt lådan tog jag en servett och sedan i med ljusen. Hade ett vitt sidenband och klippte den smalare och gjorde som ett paket. Sedan slog jag in den i riktig julpapper.

Nu är det tre klappar kvar som inte riktigt är klara. Burken är kvar, har inte vetat hur man ska dekorera den på ett fint sätt men höll på med den igår och idérna har vaknat till liv igen så det blir nog jättebra. Jag ska baka någonting gott som ska i burken sedan. Ska baka risbräck i alla fall sedan blir det tryfflar, snöbollar, cornflakescrips eller hasselnötsfudge.

Tavlorna är också kvar. Det som ska göras på dom är bara se om det behövs fyllas i nåt och att ljusen, ängeln/hjärtat ska limmas/häftmassas på. Tror nästan inte man vill limma, för dom kanske vill byta plats på sakerna eller byta saker för att variera, då är häftmassa det bästa ;). Har spikat två mindre spikar på baksidan och virat runt ett snöre så den kan sättas upp. Det som blir som ett problem sedan är hur jag ska slå in tavlorna på bästa sätt?! Man får tänka på att tavlorna har en "underdel" och skulle den få någon typ av tyngd kommer den knäckas väldigt lätt. Måste ha ett bra skydd för bara julpapper går inte.

Funderade på att ta en kartong och lägga båda tavlorna i, men vill helst ha tavlorna för sig själv. För då ser de ut som att dom får mer, haha! Kartongen är stor för båda tavlorna ändå men om det blir så kan man bara lägga någon handduk eller något i kartongen. Men kom då på att jag har två påsar av tjockare papp som har en botten, vet ni vad jag menar? Tänkte om man kan ta dom och lägga i tavlorna i dom med lite skydd och sedan julpapper. En påse har texten: "Landstinget Västernorrland" inte så snyggt. Då kom man på idén att göra decoupage. Tog servetten med stenarna men det blir lite annorlunda eftersom påsen är rätt stor och jag tog hela servetten, då blir det alltså att två bilder (på servetten) blir upp och ner ;). Kollade nyss och limmet har torkat och påsen blir hård på något sätt av limmet, det är ju ett plus. Ska se om man ska ha dessa påsar innan jag gör mer decoupage (måste göra på alla sidor på båda i så fall).











Har olika utseenden på burken som ni kan se. Svarta bladet med ängeln tog jag från en blomma jag har och limmade fast ängeln på den. Funderar om man ska sätta fast den på sidan av buken eller på burken. Har även texten: "Mamma och Jim" funderar om den ska vara på papp-randen.








Påsen har vi här. Men tror det blir kartongen ändå. Kolla om man hittar någon mindre kartong så inte tavlorna åker runt så mycket.

Dags för frukost!

Puss & Kram

Min jul

publicerat i Allmänt;
Så skönt att all städning och pyntning är klar här hemma. Har hållt på mer eller mindre hela dagen och har precis kommit ut från en skön och efterlängtad dusch. Nu kan man börja bjuda hem folk igen, ville inte det förut i all röra, haha! Eller Sandra och Tess var här häromdagen men de gjorde inte dom så mycket som tur var.

Har tagit bilder på julpyntet hemma men orkar inte lägga upp alla i detta inlägg. Ska ta fram pysslandet igen och det kommer då bli stökigt igen men ska försöka hålla efter. Ju fortare det blir desto bättre och mindre stökigt blir det.

Min jul




Dekorerade ljusstaken med svarta ljus, små tomtar och mossa.


Söta tomten och små änglar




Silverfat, dekorationssand, dekorationsstenar, ljus, änglar, mossa, kottar, julklappar och kulor




Gjorde något helt nytt i år på detta svarta bord. Xmas-bokstäverna köpte jag i förrgår på Clas Ohlson (49 kronor), sedan la jag mossa, kottar, en ängel och ljus runt




Hallen. Satt dit en tomte istället och klistrade på änglarna på spegeln och ljuset.







Gardinerna från DollarStore

Mer bilder kommer inom kort :)

<3