New shoes - Time to shape up!

publicerat i Allmänt;
Fick skona av morfar. Priset blev dyrare än vad vi tänkt men jag sa till killen på Intersport att jag får ont i svanken och höfterna när jag går. Då testade han nåt med mina fötter och han såg väl att jag hade .... nånting, haha! Han såg i alla fall att jag behövde ett par skor som dessa!

Lovi'n It

publicerat i Allmänt;
Hittade den här väskan till surfplattan idag, jättesnygg!
Nu kallar duschen och sedan blir det sängen och en film, ska jobba imorgon. Morgondagen skulle bli lugn men det kommer den inte bli. Ska jobba hela dagen, skynda mig hem för att äta middag, bli hämtad av morfar hemma för en tur till Birsta, vid 18 kommer Tess och hämta mig där för att vi sedan ska skynda oss till Timrå för Zumba som börjar halv sju :). Har förberett det mesta för morgondagen så det ska nog gå fint.
Ciao!

Ny klänning

publicerat i Allmänt;
Hittade den här underbara klänningen på H&M idag. 199 kronor gick den på och 20 % på det! Vill ju ha en maxiklänning till utlandsresan :).

Cozy

publicerat i Allmänt;
  

Fick dessa mysiga strumpor av Tess. Hennes moster stickar dom :)!

U gotta love It

publicerat i Allmänt;
Choklad, choklad!
Älskar att det har kommit 70 % chokladmousse, visste ni att det fanns? Måste ha kommit ut på marknaden nyligen.

Feel the rhytm

publicerat i Allmänt;

Här är man laddad och på väg på ett Zumba-pass, I love It! Imorgon är det dags igen och då ska Tessan med också.
"Feel the rhytm"

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Elin: Broccoli som är sååå gott :D godast att koka och salta, eller göra i ugnen :) mums.
Cindy: Har aldrig riktigt gilla det, tyvärr! Brukar ångkoka broccolin och ströa med lite flingsalt men det tar i, haha! Broccoli i ugnen lät intressant, hur brukar du göra det?

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Tina: När jag får tag i en lägenhet ska jag beställa massa av dig, vad duktig du är och då får man ju saker ingen annan har :D.
Cindy: Tack så jättemycket! Det låter som en jättebra idé. Bara att säga till när du vill beställa någonting. Precis, det blir unika ting :).
 

"Serveringsförslag"

publicerat i Allmänt;
Här använder jag den nya servisen från IKEA. När man får middagsgäster kan man exempelvis göra fina kort där gästernas namn står (bordsplacering).
Mitt serveringsförslag
1. Kort (bordsplacering): Tjockare papper (silver), text med silvrig penna och 3D stickers (fjäril).
2. Servettringar: Gardinringar och 3D stickers (fjärilar). Passande servetter.

Dekorerad bok

publicerat i Allmänt;
 

Moster gjorde en beställning på en sån här bok. Boken köper man odekorerad på Panduro Hobby. För uppiffningen använde jag: Silvrigt papper, plommonfärgat band, silvrigt lås, fjäril stickers (3D). Moster blev nöjd med resultatet, även jag :).

Presenter

publicerat i Allmänt;
Kortet ovanför fick mamma av mig i födelsedagspresent. I kortet ligger två stycken ihopvikta servetter som gömmer två stycken presentkort på Birsta City. Hon fick presentkort för 350 kronor.
Sedan köpte jag sex stycken lock till läsk. På Selångers marknad såg jag dessa lock och sa det till mamma för jag vet att hon dricker läsk i burk men hon sa att det är nog bara skit men köpte ett lock i alla fall. Frågade för ett tag sedan när jag såg att hon använde den, frågade om locket var bra och hon sa att det var hennes bästa köp. I förrgår kväll fick jag och Tess för oss att ta en sväng till Dollarstore och till Birsta. På Dollar såg jag dessa lock som såldes i 6-pack för 10 kronor. Det stod 20 kronor men jag betalade bara 10 kr (?). Var bara tvungen att köpa locken då.
Sist men inte minst fick hon fyra stycken servettringar som jag visat i tidigare inlägg. Kommer lägga upp fler bilder på servettringarna och på "serveringsförslag"!

Gott!

publicerat i Allmänt;
Gjorde denna goda sallad häromdagen. Serverade salladen med hemmagjord vitlöksbröd. LCHF bröd som jag smörade och la på några bitar vitlök. Satt in i ugnen några minuter - Klart!

Mammas födelsedag

publicerat i Allmänt;
Igår fyllde mamma 47 år och vi firade henne i Hassela i deras husvagn. Det var jättetrevligt! Jag och mamma tog skotern upp på toppen, vilket är ca: 440 meter ovanför havet (?). Det är underbart med skoter. Vi hade jättefint väder vilket gjorde dagen ännu bättre. Vi var ute hela dagen och blev bjuden på god mat och fika. Afterski bjöds det självklart på också. No Comments spelade där, har sett dom en gång tidigare i Hassela. Jim hade arrangerat att bandet grattade mamma och hon fick gå upp på scenen, haha!
Mamma fick en lyckad födelsedag <3

Biverkningar

publicerat i Allmänt;
Allt är packat och klart. Morgondagen ska spenderas i Hassela. Mamma fyller 47 år och vi ska fira henne där. Ska bli spännande och se hur förstugan ser ut, dom har tapetserat och fixat till där. Jag och Tess ska åka runt halv tio. Ska snart lägga mig men ska slå in en sak till och ta bilder så får ni se sedan.
Har varit hemma från jobbet idag pga av biverkningar från järntabletterna. Har inte alls mått bra. Har haft migränliknande huvudvärk. Har väldigt sällan huvudvärk men idag var det illa. Magen har inte heller varit den bästa idag men det känns bra igen, tack och lov.

Järnbrist

publicerat i Allmänt;
Igår fick jag svar. Det visade sig att jag har mycket låga järnvärden och har järnbrist! Skönt att det var det och ingenting annat. Hämtade ut järntabletterna idag och ska äta dom i en månad för att sedan göra om alla blodprover igen. Ska även börja äta mer mat som innehåller mycket järn, dock inte blodpudding.
Zumba passet igår var jättebra. Både jag och Tess ska köpa ett klippkort imorgon på Hälsohuset i Timrå. Tess vill också träna Zumba och jag känner att jag behöver någon som är inne i det också. Har jag bestämt för att gå ett pass med nån och dom avbokar så blir det tyvärr att jag inte går heller. Men det är bestämt att vi inte bokar in nåt annat på tisdagar och torsdagar. Kan lite på henne och vi kommer köra på :).
Jobbet går bra. Fick vara på en helt ny avdelning på sjukhuset idag och jag skulle gå helt själv. Är helt slut idag efter flera timmars yrande ;)! Men det gick bra i alla fall. Kommer gå ensam resten av veckan. Helt ärligt så trivs jag jättebra med det här jobbet, hur kan det stämma? Det är väl inte roligt att städa? Jag tycker det är så roligt att städa på sjukhuset. Trodde jag hade gjort mina år som städare men jag känner att detta skulle jag vilja jobba med. Det är konsigt att man själv skulle välja att städa som sitt yrke. Läkarna, sköterskorna och patienterna är jättetrevliga! Är faktiskt chockad eftersom jag trivs så bra på det här arbetet.
Vill "lära" mig äta broccoli!

Servettringar

publicerat i Allmänt;
Dom senaste dagarna har jag varit sugen på att pyssla. Det kommer alltid i vågor och det var ett tag sedan sist. Håller just nu på med en annan variant av servettringar. Lägger upp en liten sneak peek på hur det kan komma att se ut. Det är bara ett test, gjorde detta på 3 sekunder och vet inte hur man vill ha det ännu :).
I detta exempel har jag använt: Silvriga gardinringar, 3D stickers med fjäril och blomma samt servetter! Ska fortsätta med detta projekt och ska också göra fina kort till. Slutligen ska servettringarna och korten ligga fint på min nya servis så att det blir fint och ser välkomnande ut när man får middagsfrämmande, haha! Låter överdrivet men jag gillar det.

Nya tag

publicerat i Allmänt;
Imorgon blir det nya tag vad gäller träningen och kosten. Ska göra ett matschema för att se vad jag ska äta under veckan och vad jag behöver handla hem. Ska nämligen inskolas på ett städjobb i veckan. Ska vara på sjukhuset och jobba, spännande! Har blandade känslor men jag tror att ett sjukhus är bland det bästa ställerna som man kan vara och städa på. Jag kommer få se mycket men samtidigt lära mig väldigt mycket. Har blivit erbjuden två månaders jobb där men får gärna komma tillbaka till Skottsund och stå i receptionen. Har också varit på en annan intervju för snart en månad sedan, får veta nu i mars om jag får det jobbet. Vill helst ha detta jobb, det är bara att vänta ett tag till och fortsätta hålla tummarna.
Jag har också varit i kontakt med en Zumbainstruktör som tränar på olika ställen i sundsvall och i timrå. Hon verkar vara jättebra och tiderna i timrå passar bäst. Eftersom man inte har ett fast jobb vet man aldrig hur man skulle jobba om man får fast snart. Därför tog jag i timrå för där är tiderna 18.30 och 19.30 på tisdagar och torsdagar. Som denna vecka kommer jag sluta fyra och det är perfekt.
Dags att byta om. Tess kommer snart och vi ska gå över till Tessan en sväng och sedan ska vi gå ett varv runt elljusspåret i det vackra vädret. Efter promenaden blir det övningar med mobilapparna: "Boot camp" och "6 pack Abs." Oj oj, killarna i dessa appar är farligt snygga, haha!
Zumba - Feel the rythm

Shopping

publicerat i Allmänt;
2 stycken bord (Orient). Rea på Rusta!
Tyvärr dåliga bilder. Får se om jag lägger in bättre bilder.

Shopping

publicerat i Allmänt;
 Det fanns bara skålar och assietter, men ska köpa tallrikarna en annan dag!

Snabbvisit

publicerat i Allmänt;
Det blir en snabbvisit här på bloggen idag. Bilen är grön. Var på efterkontroll igår och den blev godkänd ... för ett år till i alla fall. Så skönt!
Igår var det full rulle. Halv nio hade jag tid på lab på Vårdcentralen för att kolla hur mitt järnvärdet ser ut, har nämligen fått veta att jag har lågt blodvärde, det ligger på 106 =/. Hoppas inte det är nåt allvarligt, håller tummen på att det är järnbrist. Efter sticket gick jag hem och Tess kom till mig och vi pratade en stund innan det var dags att bege sig till barnmorskemottagningen. Att det redan gått tre år sedan sist man tog cellprov, tiden bara rusar iväg. Efter det for vi till Nacksta med bilen och pärlan mådde återigen bra. Därefter blev det en sväng till Birsta för lite shopping. Klockan två hade jag tid för stygnborttagning (har tagit bort ett födelsemärke). På kvällen kom Tess hit för bakning, prat och filmtittande :).
Idag när jag vaknade och såg solen fick jag vårkänslor, men insåg inte att det var så kallt som det var. Men det är ändå skönt om man klär på sig. Älskar att få köra på asfalt. Det blev en spontantripp till Birsta med Tessan på förmiddagen och det blev mer shopping. Ska handla en sak till sedan är det bra. Paket från Jotex kommer också. Handlade även en present till mamma som blir 47 år på lördag. Åt pannkakor hos Tessan idag sedan kom hennes kusin med barn :). Trevligt!
Det som handlades idag och igår kommer i nästa inlägg.
Ciao!

Kladdkaka på mörk choklad (Modifierad)

publicerat i Allmänt;
 Ingredienser för cirka 12 bitar

250 g mörk choklad, 70 % choklad med hallonsmak. Egentligen ska det vara 250 g ren 70 % mörk choklad men den skulle inte kunna gå och äta då, därför är det bäst med en choklad med smak.

150 g smör

5 ägg

1 tsk vaniljpulver

 

Garnering

3 dl vispgrädde

Jordgubbar

Hallon (Tog ej hallon, hade det i chokladen istället)

Citronmeliss (Använde ej citronmeliss)

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform, cirka 25 cm i diameter, isolerad i botten med ett bakplåtspapper.

2. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Värm försiktigt och rör hela tiden. Låt svalna lite.

3. Dela äggen och vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljpulver. Vispa sedan vitorna till ett fast skum. Rör samman chokladsmeten först med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet.

4. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt stå svalt.

5. Vispa grädden. Bred den över kakan vid servering. Dekorera med jordgubbar, hallon och citronmelissblad.

Jag lovar att det smälter i munnen!

Äntligen =)

publicerat i Allmänt;
Äntligen har jag beställt från Jotex. Dom hade 30 % rabatt på hela ordern!
Lampskärmarna är snygga, 49 kronor på Rusta. Funderar på att köpa 2 st svarta till nattlamporna och vita skärmar till köket eller vardagsrummet - Kan bli fint till de nya gardinerna!

Facebook

publicerat i Allmänt;
För er som inte märkt så har jag tagit bort min Facebook. Det är bara tillfälligt. Känner ett sådant beroende av det och jobbar man inte mycket så blir det jobbigt när man sitter där 24/7. Kanske inte riktigt så ofta men mycket tid spenderas på den sidan. Men har på känn att det bara blir kortvarigt, haha!

Presenter

publicerat i Allmänt;
I födelsedagspresent fick jag dessa fina örhängen av Christina, täcke och kudde av mormor, pengar av morfar, mamma och Jim. Jättefina tulpaner av Sandra, halsband och örhängen av Sofia, en god drink ute av Anton, blomma av moster och Uffe och sist men inte minst så fick jag en rolig låda av tjejerna. Lådan innehöll mycket bra saker, haha!

Hudiksvall 2013

publicerat i Allmänt;
I helgen for jag äntligen till Hudiksvall. Jag har tänkt att åka till Christina i ett års tid men har inte blivit av. Vi hade planerat att jag skulle dit helgen då jag fyllde år men då fick man städningen.
Hudiksvall är en riktig fin stad och jag känner verkligen att jag kan flytta dit. Om man ska säga nåt negativt så är det busstiderna. Bussarna går riktigt dåligt, i alla fall från Iggesund där hon bor.
Vi hann med en hel del. Jag kom fram senare än vad som var tänkt men vi gick till henne och jag fick kolla på hennes fina lya. Sedan gjorde vi oss klar för att ta bussen till Hudik för att äta middag och dricka lite gott på den engelska puben "The Bell", vad bra det var där. Har till och med pratat med Tess från London om den här puben och vi ska ta en trip dit en fredag/lördag för att äta middag, bara en rolig trip så där :). Man måste dock boka plats tidigt, det brukar vara fullbokat en vecka innan.
Jag fick träffa en av hennes vänner, Sofia. Jättetrevlig var hon. Vi hade det jättetrevligt men det blev en tidigare kväll eftersom vi fick för oss att träna Zumba Toning kl nio på lördag men vi fick kliva upp redan vid sju. Jag sa till instruktören att jag skulle kunna tänka mig att flytta från Sundsvall till Hudik bara för att få gå på deras Zumba, haha! Vi körde med sticks/hantlar, har aldrig kört med det här och vet inte ens om det kör med dom i Sundsvall? Jag ska tillbaka till sommaren också. Fick veta att på sommaren kör dom Zumba utomhus på berget, vad jag längtar. Vad läckert.
Efter träningen på lördag gick vi hela dagen på stan och for hem för att sedan byta om och ta en promenad runt Iggesund. Kvällen bestod av prat och film, mycket trevligt. Söndagen blev det bara att kliva upp och göra sig klar för att ta bussen hem. Det var en riktig trevlig helg :):
Sjöbodarna
Iggesund
The Bell
En gudomlig god Fish & Chips rätt. Det var jättemycket mat och det här är en barnportion.
Go' fika. Köpte mig en wrap med fetaoströra och soltorkade tomater och en Caffe Latte vanilj.

Är det värt det?

publicerat i Allmänt;
Har fuskat med hälsan sedan Stiftelsen. Men som jag visste, har man börjat fuskat så är det svårt att sluta. Jag kan ärligt säga att jag har inte druckit cola eller ätit "choklad". Men det har blivit mörk choklad och snabba kolhydrater. Jag har varit i Hudiksvall nu i helgen hos Christina (skriver mer om det i nästa inlägg). Hon går på Cambridge metoden och jag läste en av hennes broschyrer och jag blev chockad. Frågan man fick är:"Är det värt det?"
Hur lång tid tar det att förbränna genom joggning?
- 1 st wienerbröd tar ca: 75 minuter
- 50 gr choklad tar ca: 45 minuter
- 100 gr glass tar ca: 55 minuter
Är det värt att jogga 75 minuter för ett wienerbröd?
Bilden är lånad från Google.se

London

publicerat i Allmänt;
Tess har kommit hem från London och vi har umgåtts en hel del, vilket är alltid lika trevligt :). Får se om jag ska umgås med henne ikväll också. Hon ska flytta hem till Sverige och jag ska nog följa med henne till London för att hjälpa henne med all packning. Hoppas jag har råd för jag vill gärna följa med. I så fall blir det i April skulle jag tro. I söndags gjorde vi en jättegod kladdkaka av mörk choklad. Jag märkte att kladdkakan var godkänd som LCHF kaka!

Besiktat bilen

publicerat i Allmänt;
Har också i all röra besiktat bilen. För en månad sedan förbesiktade jag bilen för att förbereda mig om det var något som eventuellt skulle få en anmärkning. Bilen hade lite rost men det verkade inte som att det var något som måste åtgärdas snarast, men det var bara att vänta på den riktiga besiktningen.
For på besiktningen den bokade tiden och fick en anmärkning på rost. Har hört förut att Nissan bilarna är känd för att rosta, det är rosten som brukar ta död på dessa bilar, för övrigt är dom kanon. Men jag hade hört att dom brukar anmärka om rosten är upp mot en halvmeter men jag har en rost som är ca: 1,5 dm bara, ändå måste jag fixa det inom en månad, annars blir det körförbud. Men kanske är bra att fixa det nu innan det blir ännu mer.
Igår for jag till mamma och Jim för middag och sedan begav vi oss till Nedansjö för att lämna in min bilen för svetsning till en kille som Jim känner. När jag får tillbaka bilen ska jag efterkontrollera den. Det är bra att man inte behöver boka tid för det + att det är billigare än den vanliga besiktningen. Fick inga fler anmärkningar så jag är nöjd.
Min pärla ska snart få sig en biltvätt, haha!

Rosmarin växt

publicerat i Allmänt;
Dagen efter min födelsedag kom moster Maria & Uffe på fika till oss. Fick denna fina rosmarin växt av dom!

27 år

publicerat i Allmänt;
Den 24:e februari fyllde man 27 år. På årets födelsedag fick man jobb. Jag har inte nämnt att jag fått jobbat extra. Mellan den 23:e-27:e februari var jag inneboende hos mamma och Jim. Jag hade fått erbjudande att flyttstäda ett hus, granne med dom. Självklart tog man på sig det för att få några extra lappar i fickan. Jag kom till dom på lördag och hade kvalitetstid med mamma då Jim var borta hela helgen. På min födelsedag (söndag) fortsatte städningen och jag hade bestämt mig för att jobba till två för att sedan ta emot lite främmande. Jobbade lite över och ringde till mamma och sa att jag var på väg och kommer snart och jag frågade om någon hade kommit, fick till svar: "Ja, alla är här förutom du," haha! Morfar, Tessan och Ronica med hennes tre barn kom på fika. Sedan tog jag, Tessan och Ronica en promenad på nästan en timme, skönt. Jim kockade åt oss till middag. Det blev älgrullader, potatisgratäng, sallad och rotfruktspytt. Det blev en lyckad födelsedag med gott sällskap och fina presenter. 
På lördan hade jag och mamma middagsmys. Dessa tacochipsen var jättegod, mango & chili!

Isabell

publicerat i Allmänt;
Har också förr förra veckan fått träffa en liten prinsessa. Isabell är idag lite äldre än två månader. Hon är så fin och snäll. Det är roligt att jag och mamma Nina har fått kontakten igen. Ibland går det långt mellan gångerna innan man ses eller hörs. Även om det tar lång tid innan man hörs av så känns det som man umgås regelbundet, härligt med sådana vänner :).

Full fart

publicerat i Allmänt;
Full fart är anledningen till den dåliga uppdateringen. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Har påbörjat flera inlägg men då kommer alltid någonting annat upp. Har inte tid att skriva mycket idag heller men slänger upp ett snabbt inlägg. Eftersom det kommer upp en del bilder och information kommer jag att dela upp inläggen.
Såg att jag inte ens skrivit om utgången den 16:e februari, det är illa. Vi var upp emot 17 personer som flest hos mig på förfesten. Det var bara synd att 5 stycken av oss hade biljetter. Men Stiftelsen var jättebra. Ska dock inte gå och se ett sånt band när man vill ut för att dansa. Förra året när E-type var här så dansade man under hela konserten och nu stod man princip bara. Efter Stiftelsen blev det så klart dans. Man mådde som man förtjänade dagen efter. Har inte varit så full på väldigt länge, haha! Tyvärr tog jag inte en enda bild under kvällen, utan bara några bilder innan folket kom!
Jag & Sofia