Kladdkaka på mörk choklad (Modifierad)

publicerat i Allmänt;
 Ingredienser för cirka 12 bitar

250 g mörk choklad, 70 % choklad med hallonsmak. Egentligen ska det vara 250 g ren 70 % mörk choklad men den skulle inte kunna gå och äta då, därför är det bäst med en choklad med smak.

150 g smör

5 ägg

1 tsk vaniljpulver

 

Garnering

3 dl vispgrädde

Jordgubbar

Hallon (Tog ej hallon, hade det i chokladen istället)

Citronmeliss (Använde ej citronmeliss)

 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en springform, cirka 25 cm i diameter, isolerad i botten med ett bakplåtspapper.

2. Hacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med smöret. Värm försiktigt och rör hela tiden. Låt svalna lite.

3. Dela äggen och vispa äggulorna fluffiga tillsammans med vaniljpulver. Vispa sedan vitorna till ett fast skum. Rör samman chokladsmeten först med äggulesmeten och sedan med äggviteskummet.

4. Häll smeten i formen och grädda 15 minuter. Låt stå svalt.

5. Vispa grädden. Bred den över kakan vid servering. Dekorera med jordgubbar, hallon och citronmelissblad.

Jag lovar att det smälter i munnen!

Kommentera inlägget här :