Oj då

publicerat i Allmänt;
Jag har inte studerat på en vecka men tänkte att det är lugnt när allt ska in på söndag, problemet är bara att det ska in på lördag, oj då. Har en del att göra. Vill helst vara klar på lördag till lunch så man får helg sedan.
 
Kl 15.00 på lördag möter Gif Sundsvall Landskrona, bortamatch, ska kolla på matchen på teven eller datorn, får inte missa det.

Lovin' It

publicerat i Allmänt;
Älskar denna hörna i köket! Det här blir nog sista bilden på det här, haha!

Shopping

publicerat i Allmänt;
Jättefina träd av glas, 99 kronor på Rusta och servetter 10 kr på Rusta
Söta glasflaskor och fler dessertskålar!
Gips från K-rauta.
Förlåt för dåliga bilder!

GIF Sundsvall

publicerat i Allmänt;
Det blev en spontan fotbollsmatch idag. Jag och Therese köpte biljetter i förmiddags och var på plats till avsparken kl 14.00. Självklart stöttade man nummer 8, Kevin Walker. Han kan verkligen inte bara sjunga. Det blev 4-0 till giffarna och Kevin gjorde två mål. Det var en riktig bra match och bra spelat.

Sandra 26 år

publicerat i Allmänt;
Förra fredagen var vi ut ett gäng på Aveny. Det var Redhouse Rumble och vi hade jätteroligt. Jag verkligen älskar den musiken och dansen. Sandra fyllde år i onsdags och hon älskar Jack Daniels, vad kunde inte passa bättre än dessa saker som jag gjort? Hon blev jätteglad! Hon fick även en Jack Daniels tändsticksask som jag gjort, en betongängel som jag gjort och en ögonskugga.
Jag har kommit i en period igen då jag bara vill pyssla. Ha börjat gjuta gips för första gången i mitt liv och det är så enkelt och roligt. Betong, släng dig i väggen säger jag bara, haha! Bilder på mitt pysslande kommer under morgondagen.

Fröknäcke in a jar

publicerat i Allmänt;
 
Jag och Nina gjorde detta knäcke hos henne i veckan. Det var så gott så jag fick göra mer till mig själv och till mamma och Jim. Alla på mammas jobb fick också smaka och det blev en hit. Mamma och Jim fick en halv plåt som jag la i en påse. Sedan har jag alltid velat göra ett "recept" i burk men aldrig blivit av, för det ska vara rätt recept för att det ska bli bra. Detta recept var ju utmärkt:
2,5 dl Majsmjöl
0,5 dl Solroskärnor
0,5 dl Linfrön
0,5 dl Sesamfrön
0,5 dl Pumpakärnor
En påse med flingsalt
En sak som jag hade planerat gick tyvärr inte vägen. Receptet innehåller också 1 dl olivolja och för att få med så många ingredienser som möjligt skulle det inte fungera med att lägga oljan i burken tillsammans med övriga ingredienser. Jag tänkte att man kan köpa en liten glasflaska (gammaldags) och hälla oljan i den men den var tyvärr slut på Panduro. Det hade varit perfekt, då hade mamma bara behövt tillsätta 2,5 dl kokande vatten och vatten har alla hemma så receptet hade då blivit komplett.
Igår fick mamma dessa saker för jag skulle jobba några timmar i Birsta och då for jag in på Rusta innan och där fanns det sådana små söta glasflaskor för endast 10 kronor. Självklart hade jag inte med olivoljan (men frågade mamma i förväg och de hade olja hemma). I all fall, det blev bra ändå, nästan hela receptet i burken, haha.
Jag ska göra om det här fast då med Chocolate Chip Cookies eller liknande recept. Vad gott!

38 nya kanaler

publicerat i Allmänt;
Så glad! Jag har i flera år velat ha mer kanaler men aldrig känt att jag haft ekonomi för det. Aftonbladet hade ett erbjudande. Om man gick med eller var med i Aftonbadet Plus så skulle man få 38 kanaler gratis i 3 månader. Självklart gick man med i Aftonbladet Plus och betalar endast 29 kr/månad. Alla kanaler jag ville ha är med i dessa, härligt va?
Jag har under den här veckan njutit av mina extra kanaler. Animal Planet, Nat Geo WIld, MTV och TLC är de kanaler jag länge velat ha. Ligger på kvällarna och njuter av dessa dokumentärer om hajar och alla andra farliga djur, haha!

Fullt påklädd

publicerat i Allmänt;
I söndags tog jag mig en skön promenad ner till stan för att lämna Partylite till moster. Mormor kom också. Vi hade det trevligt några timmar innan jag tog en promenad hem igen. Det var underbart väder och varmt, vilket jag inte trodde. Jag hade både nya mössan och halsduken på, haha. Det var lite för varmt även för mig. Dock var det skönt att vara påklädd när man gick under brobygget eftersom det blåser kallt vid vattnet!

Vilken natt

publicerat i Allmänt;
Har ni varit med om att ni inte kan svälja? Jag har haft så från 22 i går till 03.30 inatt innan jag väl kunde somna. Det är första gången det slutade med att jag fick ringa 1177, fick smått panik. Detta problem började för något år sedan, fick det bara några gånger när jag bodde i Nacksta. Jag har inte det ofta men den senaste tiden har jag det allt mer, därför kontaktade jag läkaren och står i kö för gastroskopi.
Jag har alltid trott att det har med magkatarren att göra. Men när jag ringde till 1177 sa hon som att det bara verkar som att jag producerar för lite saliv/muntorrhet. Kan det vara muntorrhet bara? Och inte alls något med magkatarren att göra? De flesta av gångerna jag fått så här har Omeprazol inte fungerat, då är det trots allt inget med magkatarren, förhoppningsvis. Sköterskan sa också att Omeprazol hjälper inte mot muntorrhet, men jag försökte förklara att jag trodde dessa problem berodde på min magkatarr.
Det var också så typiskt att jag inte hade något tuggummi eller något annat att suga på, som en halstablett, jag sökte febrilt efter något att suga på. Hade jag haft nåt av det hemma hade denna jobbiga natt inte varit något problem. Jag vände upp och ner på hela lägenheten om i hopp om att jag skulle hitta något tuggummi.
Nu när jag sitter och skriver detta så kommer jag på, jag har ju för sjutton fluor-tabletter. Att jag inte tänkte på det, suck vad less jag blir.
Det är känslan som är hemsk. Tänk som att ni kippar efter luft och att du måste anstränga dig eller ta en fläkt och blåsa luft så att ni kan få luft/andas. Det är så det känns när jag inte kan svälja. För att jag ska kunna svälja måste jag dricka vatten eftersom jag knappt har något saliv att svälja ner.

Real Girl's Kitchen

publicerat i Allmänt;
Klickade hem den här boken igår. Det ska bli intressant och se hur det går att göra recept utifrån amerikanska mått.
 
Titta gärna på den fina bloggen Real Girl's Kitchen
 
Boken finns att beställa på Adlibris för 129 kr, fraktfritt.
(Bilden är lånad från Google.se)
 

Cindy, the new glasses girl

publicerat i Allmänt;
 Jag som hade tänkt mig några diskreta glasögon. Det blev inte så, valde bland de största bågarna och svarta. Tur att man inte behöver ha dem ofta, haha!

Birsta City

publicerat i Allmänt;
Hittade en jättefin och skön mössa på ICA MAXI för 89 kronor, ljuslyktor 15 kronor på ICA MAxI, skålar 30 kr på Rusta, julkort 40 kr på Rusta och Schampoo och balsam 10 kronor på Ö&B.

Idol

publicerat i Allmänt;
Snart börjar det bli mörkt ute och då blir det att tända en massa ljus. Ska duscha innan Idol börjar. Det är första gången jag följer Idol, började se efter uttagningarna. Självklart stöttar man Kevin Walker. Jag har inte kopplat när folk sa till mig att vi har en kille som gått vidare som spelar i GIF Sundsvall, men efter ett tag, innan jag såg han så kom jag på. Han har jag träffat förra året när han och fotbollslaget kom och golfade, det var jag som registrerade han som medlem också :).
Måste självklart lägga upp en bild. Det där leendet alltså. Man smälter. Go Kevin!
(Bilden lånad från Google.se)

Partylite

publicerat i Allmänt;
Gjorde fynd denna gång. Betalade 249 kronor för allting ovan. Ordinarie pris ca: 1600 kronor!

Vad tror ni?

publicerat i Allmänt;
Har fått glasögonen och haft dem på mig ett tag. Jag blir snurrig, får huvudvärk och mår illa. Det beror på att jag aldrig har haft glasögon/linser förut. Ska jag börja med att ha glasögonen på mig en stund åt gången eller vänja mig helt, och ha dem på mig hela tiden. Vad tror ni?
Bör tillägga att jag ser otroligt bra i dem, känns som jag går med förstoringsglas, haha! Ser text som är längre bort än vad jag kan utan. 

Underbar dag

publicerat i Allmänt;
Den här dagen startade tidigt. Klev upp vid halv 7 och for iväg till Alnöbadet. Var där strax innan sju. Simmade en halvtimme och det räcker gott och väl, armarna och benen blev som gummi, haha. Kommer öka tiden successivt. Det var riktigt skönt. Ska ta mig en sväng till Alnö i helgen också.
Jag har lite roliga paket som väntar och det roligaste är att allt verkar komma idag. Fick för en stund sedan 4 stycken sms. Panduro paketet fanns att hämta, glasögonen finns att hämta i Birsta och 2 st Partylite paket finns att hämta. Inte dåligt :). Mamma skulle hämta ut glasögonen så jag behöver inte åka och hämta dem. 
Vid 17 ska jag vara på E-street och möta upp kollegorna för en trevlig middag. Hela E-street är uppbokad av alla som jobbar på Birsta City. Mycket trevligt!
Ska snart ringa och kolla hur det ser ut med lägenheten som jag så gärna vill ha, i alla fall kolla på. Ska hämta ut alla paket senare också.
Håller på med lunch just nu och sedan blir det plugg och en liten vilande stund skulle inte sitta helt fel. Känner mig helt slut i kroppen, dels av att jag klev upp så tidigt, simningen och nu hungern, haha.
Igår var det också en bra dag. Först var det den muntliga examinationen och det gick jättebra, ännu en kurs avklarad. Direkt efter muntliga begav jag mig till Njurunda där jag var hela dagen. Var hemma vid halv nio. Emilia är så fantastisk söt, hugaligen <3. Jag och Tess blev bjuden på en god middag som bestod av fläskfilé, rotfrukter och en gudomlig god sås, tack ni. Det var tänkt att jag och Tess skulle bjuda dem men jag såg att det hade börjat tina köttet redan så det får bli en annan gång istället.
Bilden har inget med inlägget att göra men ogillar bildlösa inlägg!

Finally

publicerat i Allmänt;
Äntligen har jag läst igenom allt som jag ska kunna tills imorgon. Har bara läst igenom allt en gång, blir en omgång till med läsning och sedan är det bara att hoppas på det bästa. Kom ut från duschen för en stund sedan och har några saker till att fixa. Har jag inte läst på om detta förrän dagen innan så är det ingen idé att stressa upp sig och börja plugga som en tok nu heller.
Önska mig lycka till för morgondagens examination.

Helgen

publicerat i Allmänt;
Ännu en helg som bara flugit förbi, tiden går så fort. Jag och Therese hade bestämt att simma i lördags men det visade sig bara vara motionsim mellan 10-11 och bassängen var full med ungar så vi bestämde oss för att ta en långpromenad istället.
Precis när jag kom hem från promenaden så ringde Bettan och berättade att hon skulle börja gå till mig. Jag åt lite sallad till lunch och gick sedan ut igen för att möta upp henne. Vi hade trevligt, det var så länge sedan vi träffades. Vi skulle ha pluggat men vi orkade inte, haha. Vi surrade, såg på film och spelade yatzy. Det blev en lugn och trevlig helg.
Jag ska fixa mig en kaffe nu för att sedan plugga för morgondagens muntliga examination. Har ännu en gång inte läst igenom allt som jag borde ha gjort. Har inte pluggat mycket alls på den senaste tiden. Men man får hoppas det går vägen i alla fall. Direkt efter muntliga ska jag åka till Njurunda och umgås med Tessan och lilla prinsessan. På eftermiddagen kommer Tess också och umgås med oss. Det ska bli hur trevligt och mysigt som helst.
Jag börjar en ny kurs idag också men kommer förlora två dagar, ingen idé att börja en ny kurs idag när man ska fokusera sig på muntliga imorgon och imorgon blir man borta hela dagen. Har bestämt att simma vid 7-8 på onsdag morgon och sedan får det bli plugg. Kom även på att vi kanske ska på nya E-street på onsdag med kollegorna och sedan ska jag kanske hem till mamma en sväng under veckan och på torsdag har jag tvättstuga. Kanske får glasögonen denna vecka också så då måste man ut till Birsta också.
Sedan ska väl ett prov och en uppgift in, får se om man hinner med sig denna vecka också. Alltså det är för mycket och det blir att studierna prioriteras bort, men jag har klarat allting fin fint och har trots allt inte legat efter med någonting ändå.
Happy !!!
Just ja! Jag, Bettan och Therese har testat teét som jag köpte. Dem tyckte det var gott och jag kunde faktiskt dricka det också. Det var blåbär som faktiskt var godast (enligt mig i alla fall). Rekommenderas!

Vinst

publicerat i Allmänt;
Idag har man gjort lite saker. Klev upp tidigt och plockade undan. Sedan tog jag och Therese en promenad och vi passade på att handla på en gång. När jag kom hem började jag med lunch, Kasslergratäng.
Det blev en dusch och lite pluggande innan jag gick ut och mötte upp Therese igen. Vi bestämde oss för att beställa från Haga woken till middag. Det blev kyckling med cashewnötter, jättegott. Vi spelade också Bingolotto och jag vann 250 kronor. Jag blev jätteglad har aldrig vunnit på Bingolotto  förut ;) 

Mys

publicerat i Allmänt;
Tidigare idag. Låg i sängen och studerade till den muntliga examinationen som jag har på tisdag, 09.00.

Rekord

publicerat i Allmänt;
Strax över 90 personer läste min blogg igår. Jag brukar vara helt nöjd med mina 15 dagliga läsare :). Det är många för min lilla privata blogg. Tusen tack!

Diabetes

publicerat i Allmänt;
Igårkväll ringde min läkare och gav mig resultatet på mina värden. Det är konstigt att han ringde på kvällen men men. I alla fall så verkar jag inte vara annat än frisk. Blodvärdet och järnvärdet var bra, behöver bara äta järntabletterna 2 ggr i veckan nu. Jag är inte känslig mot laktos eller gluten. Långsockret var normalt. Man ska som icke diabetiker ligga på 27 till 42 och jag låg på 30. 
Även om allt var bra kommer jag i alla fall fortsätta att ha diabetes i huvudet. Denna vecka har gått bra med vägning av mat, motion och jag har undvikit läsk helt. Gav efter på godis igår men det var inte mycket. Jag börjar tänka varje gång sötsuget kommer: "Det är beroendet, kroppen är inte gjord för att äta gotta" då påminner jag kroppen att det är ett beroende och att det är egentligen inte något som kroppen behöver ha. Det blir bättre då. 
Jag har också bestämt mig för att inte ha någon eller några dagar då jag unnar mig eftersom jag spårar ur till slut. Det underlättar också att slappna av. Jag menar åker man bort och blir bjuden på fika eller när någon fyller år så plågas man om det inte är den där lördagen som jag får unna mig. Vad händer då? Jo man spårar ur för att man bröt allt. Alltså mitt nya synsätt på sötsaker är att tänka bort det, jag behöver inte det där, det är inte meningen att kroppen ska ta in ett dagligt intag av det där giftet.
Blir man bjuden på fika, vad trevligt men prioritera, ta en sak, en liten sak. Detta kommer jag gå på. Idag är det lördag vilket brukar betyda att jag får äta gotta men idag har jag bestämt mig för att dippa grönsaker eftersom jag föll över en liten godispåse igår.

Får det lov att vara lite te?

publicerat i Allmänt;
Får det lov att vara lite te?  Köpte dessa idag om i hopp om att lära mig att dricka te. Har aldrig tyckt om det men det skulle vara bra att byta ut kaffedrickandet, ibland mot en annan varm dryck.  Återkommer med en uppföljning om jag lyckas....

100 % silikon

publicerat i Allmänt;
Har suktat efter dessa ett tag och idag blev de mina. Min förra slickepott fick åka i soporna efter att den blev lite varm sist och började smälta lite, haha. 100 % silikon. Älskar färgen också.

Badhuset

publicerat i Allmänt;
Det här med att mobilblogga måste jag bli bättre på. Tycker det tar extremt lång tid att skriva på mobilen och det blir massa fel osv. Det skulle bli bättre med uppdateringarna om jag börjar mobilblogga. Ska "lära" mig det.
Imorgon blir det att åka på badhuset och simma några längder, ska bli skönt. Det blev bara en dag på badhuset men imorgon kommer jag nog köpa ett månadskort och börja simma på onsdagar vid 07 och sedan en helgdag till att börja med.
Ska inviga mitt badlinne imorgon också. 

Mitt nya kakfat

publicerat i Allmänt;
Fyndade detta kakfat på Lagerhaus för några veckor sedan. 25 % rabatt. Har nog nämnt det, om det inte var på Instagram?

Tacogratäng

publicerat i Allmänt;
 
Det blev tacogratäng häromdagen. Självklart var det med älgfärs och med den älg som Jim själv skjutit :).

Skålarna köpte jag på ICA MAXI, 49 kr. Perfekt till tacos eller för att servera nötter etc. Köpte två stycken.

Wok

publicerat i Allmänt;
Det blev wok till middag idag med 0,8 dl ris. Woksåsen jag hällde i var för stark och det resulterade till att jag knappt fick i mig halva portionen. Är jättehungrig nu!
 

Min nya livsstil

publicerat i Allmänt;
Mitt kostprogram från dietisten
Jag har bara varit hos dietisten en gång eftersom jag inte är prioriterad (tyvärr) men det finns andra som behöver mer hjälp.
Kostråden är baserad utifrån tallriksmodellen. Jag har olika kostförslag på vad jag kan äta till frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag ska under de första två veckorna utesluta socker helt. Jag har bestämt att vara tre veckor utan socker.
Intag kolhydrater LUNCH: 70 g
Intag kolhydrater MIDDAG: 70 g
Intag protein LUNCH: 100 g
Intag protein MIDDAG: 100 g
 
Frukt
2-3/dag: Variera fruktintaget
Vindruvor: 10 st räknas som en frukt
Juice: 1 dl räknas som en frukt
 
Grönsaker
Obegränsat: Minst 3 dl per dag. Gärna fiberrika såsom kål, morot, broccoli, aubergine, wokgrönsaker m m.
Jag har som mål att nå min målvikt till mitten av februari, hoppas jag lyckas denna gång. Jag ställde mig på vågen för några dagar sedan och har snart gått upp allt jag gick ner. Behöver jag säga att det suger?
Nya köksvågen, 99 kr Rusta. Den är snygg, enkel och platt!

Ett besök hos prinsessan

publicerat i Allmänt;
I förmiddags fick jag äntligen träffa prinsessan, endast två dagar gammal. Jag tog en promenad strax efter nio och gick på Coop i Haga för att köpa något gott till de nyblivna föräldrarna. Hade tänkt mig en fin chokladask men kom på att choklad kanske inte dem som ammar ska äta. Det fick bli nybakta kanelbullar. Jag gick in till mormor innan eftersom hon bor på vägen mot sjukhuset. Hon fick självklart en nybakt kanelbulle hon också. Efter en stund fortsatte färden mot sjukhuset där jag fick träffa miraklet. Hon är så fantastisk vacker <3. Det är min bästaste vän Tessan som blivit mamma !!!

Jobb + Shopping = Fabulous day

publicerat i Allmänt;
Jag tog på mig ännu ett arbetspass igår. Efter jobbet passade jag på att äta lunch med kollegorna. Jag köpte en sallad på Mcdonalds. Den var jättegod, kyckling och pesto. Man fick också med ett varmt och gott bröd. Men jag tog bara halva eftersom jag har börjat äta enligt kostråden som dietisten gav mig. Bilen hade jag parkerat på baksidan av Birsta där vi går in på morgonen men jag och Therese gick runt på butikerna utanför Birsta för att få extra motion. Vi började inne på Birsta där jag köpte lite saker till prinsessan från mig och Tess (hon fick inte presenterna idag utan det får bli nästa vecka när Tess är med också). Sedan gick vi till Rusta där jag köpte mig en ny köksvåg och jättesköna mysstrumpor. Vi avslutade på Willys innan det var dags för mig att fara hem.
I söndags hade jag Öppet Hus. Eftersom jag var dålig när jag skulle haft ljusparty för två veckor sedan så ordnade jag ett Öppet Hus. Några ville beställa från erbjudanden som bara gäller i september och då ville jag göra det möjligt.
Jag har inte fått provsvaren från vårdcentralen ännu. Jag tyckte blodsockervärdet var högt medan folk jag känner tycker det är toppenbra. Jag brukar ligga på 5-6 ca 2 timmar efter maten men nu låg jag på 5,1 efter 11 timmars fastande. Det är bara att vänta på långsockervärdet. Men jag har i alla fall fått upp ögonen om att jag måste skärpa mig annars kommer jag att få diabetes. Det är jag faktiskt övertygad om, säkert inom 3 år om jag fortsätter som jag gör. Har verkligen tänkt mig in i det och vill verkligen inte få det, jag kanske kan förhindra det om jag blir hälsosam. Men det är inte bara att vara nyttig som gäller eftersom det är ärftligt och det är tre stycken generationer från mig som har/haft det.
1. Min mamma
2. Min (mammas morbror) mormors bror
3  Min (mammas mormor) mormors mamma

Endometrios - Känslig? Läs ej detta inlägg

publicerat i Allmänt;
Då väntar man på ännu en tid. Denna gång hos Kvinnokliniken. Jag har som många andra, mensvärk. Jag ska inte klaga, många har det värre. Jag har alltid haft mensvärk men vissa månader är värre än andra men jag blir aldrig liggandes. Har under några år haft en konstigare mensvärk. Har haft kraftigare värk de senaste tre månaderna. I söndags var det dags igen och igår hade jag riktigt ont, på ett konstigt sätt. Det krampade till i äggstockarna. Det jag kommer beskriva nu har jag känt av lite då och då under ett års tid men kanske bara en gång om månaden, så inte alls illa (det går över lika fort). Men igår hade jag den här konstiga smärtan hela tiden. Ni som är känsliga kan sluta läsa nu.
Jag får ont i äggstockarna och hela partiet där nere. Kan inte kissa eller det andra utan att hålla tårarna inne. Det känns verkligen som hela vaginan och analen ska explodera, haha. Ursäkta men vet inte hur jag ska förklara det på annat sätt. Det är så här under mensen och nån gång då och då när jag inte har mens. Men som igår har jag aldrig haft det. Det är frukstansvärt jobbigt. Idag är det i alla fall bra och det får mig självklart att veta att det är relaterat till mensen och ingenting annat.
Jag har hört talas om ordet endometrios förut och jag vet inte om det stämmer in på mig men jag tog äntligen tag i detta och ringde först till Mödravården men hon sa att jag skulle kontakta Kvinnokliniken för bästa hjälp, sagt och gjort så ringde jag dem och dem ringde upp mig på en gång. Nu står jag i kö för en tid för en grundlig gynekologiskundersökning med ultraljud och andra prover. Just nu hoppas jag verkligen inte att jag har endometrios efter att jag precis läst detta:
      ..."Endometrios ökar risken för att man inte ska kunna bli gravid. Det kan orsaka en livskris som man kan behöva professionell hjälp för att ta sig igenom. Endometrios kan också påverka samlivet, eftersom man kan få ont när man har samlag. Behandlingen kan kännas jobbig eftersom man kan behöva gå till en mottagning och få sprutor med anti-hormonell behandling, som kan ge biverkningar som värmevallningar och svettning."
Jag har inte sådana problem för att behöva gå igenom allting ovan.
Faktan ovan är från: http://www.1177.se

Projekt kuddfodral

publicerat i Allmänt;
Det går inge vidare med kuddfodralen. Jag var i alla fall sams med symaskinen denna gång men jag fick ändå inte till det. Jag är inte en symänniska helt enkelt. Men jag har inte gett upp.
Tyget till vänster är metervara från IKEA och tyget till höger är påslakansetet från RUSTA. Påminner mycket om varandra!
Jag har beställt saker från Panduro i helgen när dem hade 25 % på alla varor. Det kommer bli att gjuta ljus och andra projekt. Denna gång är det julpyssel som jag främst kommer att pyssla med.