Håller andan

publicerat i Allmänt;
Sitter i soffan och håller andan. Har precis sprejat en sak. Det trycker mot ögonen och huvudet, ska spreja en gång till sedan får det vara bra. Ska inte skriva vad jag håller på med för det ska bli en överraskning till moster :). Kom på för en stund sedan att jag ville ta med mig någonting till henne och sitter och pysslar lite nu. Det ser inte ut som man har städat idag, haha! Hon läser min blogg och därför vill jag inte avslöja någonting. Lägger upp imorgon när man kommer hem.

Ska hämta mormor strax efter tio för att sedan åka till Birsta en sväng där jag ska småhandla och mamma ska nog åka med oss. Efter den turen ska vi fara till ICA Matfors då jag äntligen få köpa den goda salladen, som man längtar. Ska nog in till mamma och Jim en sväng också. Men ska ut dit först och främst för att träffa moster och kusinen :).

Ska se om det torkat nu och göra klart. Har en hel idéer och vill inte vara vaken hela natten. Ska öppna fönstret också för det kan verkligen inte vara bra att andas in detta, skulle egentligen göra det ute, haha! Jaja, bara det blir bra så får man stå ut.

Ha en fortsatt trevlig kväll alla! Kramar

Tips

publicerat i Allmänt;
God morgon! Denna helg har man varit effektiv. Har varit ut till förrådet och hämtat in lättare kläder och andra saker till köket, varit ut med saker, skruvat upp en magnetlist och målat den svart, skrubbat ugnen och spisen och rensat. I fredags satt man i telefon hela dagen för att ringa viktiga samtal för att upplysa att man har fått jobb.

Det är så skönt att vara själv på helgerna när det är fullt upp på vardagarna. Men det är skönt nu när man fått jobb då man kommer jobba vardagar och helger, kommer inte vara så mycket uppe i allt arbete här hemma. Det går som sagt bra när killarna här, det är bara roligt men det blir påfrestande till slut när man är hemma hela dagarna som dom är här. Det är bara helgerna som man kan ta vara på och pusta ut eller vad man ska säga. De första helgerna var jag borta hela helgerna men idag när det gått drygt 7 veckor med bygget börjar det bli frusterande. Men som sagt kommer det bli skönt att få vara borta på veckorna nu och de helgerna man inte jobbar kan man göra nåt roligt :).

Sedan undrar jag om ni har några tips på bra skor/sandaler som man kan ha på jobbet. Man står i princip hela dagarna så det kan inte vara några träningsskor direkt och det måste vara sköna! Jag har hittat dom här nedan, vilka tror ni?

Imorgon ska jag ta en tur på Birsta och kolla på skor/sandaler och en väckarklocka för att sedan åka ut till kusin och moster i Matfors. Hoppas på bra väder så man kan vara ute och åka kolla på hästen som Vilma rider. Hon har ett stort hästintresse och är bara 5 och hon har ridit ett tag. Det måste ligga i släkten. Morfar har alltid haft hästar men sålde iväg dom för några år sedan men han har tränat dom för V75 och sådär. Idag åker han bara och hjälper andra med sina hästar.


Ska fortsätta och pyssla lite här idag så man kan slappna av restena av veckan. Det var tänkt att man skulle göra allt det här som man gjort nu när stambytet är klart men nu när man fått jobb kommer man inte kunna ta 3-4 dagar i sträck och göra allting på en gång. Då passar det perfekt och göra en del nu. Vissa saker kan man självklart inte göra än. Kom på att man måste till Birsta för att handla en hylla och kanske annat smått och gott till den nya toan :).


På måndag har det gått prick 7 veckor sedan dom började sanera badrummet. Alltså ska det på måndag vara 3 veckor tills dom ska vara klara om man räknar på vad chefen sa. Han sa att det skulle ta 10 veckor. Men är ändå orolig för att det är bara en kaklare och det tar han ca: 3 dagar per lägenhet och jag tror han bara gjort 1-2.

 

Min lägenhet är nummer 7-8 av totalt 8:a lägenheter. Dom har inte målat badrumstaket en gång till och inte heller satt mattan på väggarna. Men det går ju fort. Men det som är kvar då är att kakla hela badrummet, foga, sätta klinkers och sedan montera upp allting igen. Det verkar ska gå rör i min hall och i badrummet så att fixa det och elementet verkar ta en hel del tid. Jaja, det är bara ta det som de kommer. Det tråkiga är nu också att chefen och A är helt klar snart och dom har varit här sedan vecka 1. Det enda dom ska göra är att byta diskbänkarna och höja bänken och det verkar som dom ska sätta igång med den här veckan. Sedan försvinner dom.

 

Dags att sätta igång med dagens pyssel :) Kramar!

Skrubbat & Klart

publicerat i Allmänt;
Har precis satt mig i soffan efter att ha skrubbat ugnen :). Ska låta ugnsluckan stå öppen under natten för att doften av medlet ska försvinna och att det får vädras lite. Fick mig ett väldans kick. Vill se Criminal Minds klockan nio och fråga Olle-dokumentären (måste se det, så knäppa saker ibland, haha) därför ger jag upp för idag. Ska fortsätta dona på här hemma imorgon.

Ska gå och borsta gaddarna och ta på mig myskläder och krypa ner i sängen :). Ha en fortsatt trevlig kväll!

Jobbet är mitt

publicerat i Allmänt;
Idag fick jag beskedet och jag börjar arbeta nästa vecka :). Ska bli så spännande att få jobba i en reception och jobba med administrativa arbetsuppgifter. Någonting som är helt nytt för mig men man lär sig så småningom. Ser verkligen fram emot det!Arbetet är i 6 månader då det är en säsongsanställning.

Har inte tid att skriva så mycket nu men återkommer.

Happy!

Bilder

publicerat i Allmänt;

Dagens jobb. Golvvärme, spackling på golvet och skum för duschens skull. Dom kommer snart och ska lägga någon typ av pall så golvet blir nersänkt så vattnet inte ska forsa.

GI

publicerat i Allmänt;
God morgon! Har varit vaken sedan kvart över sju då dom ringde på dörren men låg ett tog och drog mig! Idag har jag en till intervju som är samma som förra veckan, ännu en närmare chans till att få tjänsten. Ska inte vara där förrän två och det tar minst en halvtimme att köra. Hoppas man hittar! Ska åka till själva jobbet idag för att få titta runt och så. Förra veckan var man på intervju på AMS med 6 stycken andra. Det är någon av oss som får tjänsten. Det är nog mindre än hälften av oss som fått en till intervju. Jag har ingen erfarenhet inom det här för det är både reception och administration men ändå är det någonting som jag vill arbeta med :). Det är bara säsongsanställning då det bara är öppet i 6 månader per år. Kan skriva mer om det sedan när man vet om man får jobbet eller inte. Är inte ett dugg nervös för intervjun för det tycker jag bara är roligt men måste erkänna att jag är nervös på att hitta dit. Ska till Kvissleby och köra typ 10-15 minuter efter det också, det är där man inte har någon aning. Jaja, men mitt motto är ju att allt löser sig :).

Stambytet går framåt och igår höll jag och killarna på att garva ihjäl oss. Ska försöka förklara. "A" kallar jag ena killen och "chefen" kallar jag den andra. Chefen har kort hår (inte flint utan han har hår). För några veckor sedan såg jag något hårigt på badrumsgolvet, det var någon typ av isolering, men det såg ut som hår. Berättade och skämtade med "A" senare vad jag trodde det var. Då sa han att jag skulle nämna det för "chefen" och syfta på att det är han som tappat håret, haha! Verkligen svårt att förklara. Igår var elektrikern inne hos mig, "A" kom och målarna och andra killarna var utanför min ytterdörr. Då ropar elekriken på "chefen" och menar på att du har helt tappat ..... och jag sa men nej det är ju håret han tappat. Vi alla skrattade så tårarna rann och benen höll på att vika sig, haha! Dom är skämtsam med varandra och elektrikern sa ju nåt som att "chefen" tappat uppfattning på jobbet eller nåt sånt medans jag menar på att det är hans hår som är borta.

När man slutat skrattat säger elektrikern till "chefen" nu blir det väl att prioritera min lägenhet sist. "Chefen" sa att ja, det får bli klart i Maj nästa år, haha! Det var i alla fall roligt.

Igår började dom lägga värmeslingorna och gjorde klart det imorse. Dom har varit och sprutat något skum för att göra så att vattnet inte ska sprida ut sig över hela badrumsgolvet när man duschar. Sedan har dom lagt någonting på golvet och skulle komma tillbaka om några timmar igen. Vet inte riktigt då vad som händer för idag verkar det vara ännu mer killar här :P.

Angående rubriken GI. För ett antal år sedan när jag bodde hemma började med GI-metoden. Har aldrig mått så bra i magen och började känna när man var hungrig. Hade en period förut då jag aldrig kände hunger och det bara slog till så var man svimfärdig och illamående. Var med på en sida på Internet där man får mejl varje vecka om tips, vad man ska äta och undvika denna vecka osv. Gick då också på sockeravväjning och skulle undvika vissa kryddor till och med, pga av sockret. Med detta höll jag på i 8-9 veckor men sedan blev det för påfrestande och kände att jag ville äta potatis eller ris. När jag en gång började med det spårade det ut och jag tappade kontrollen helt. Sedan var man snabbt tillbaka till gamla matvanor.

Jag gillar inte någon typ av dieter för anser att det inte kan vara bra för kroppen och när man slutar krashar kroppen och man går ev. upp allting igen som man gått ner och kroppen måste hantera nya "gifter" igen. Börjar man på en diet ska man köra det livet ut och det kan inte vara nyttigt, kroppen behöver alla typer av olika ämnen. Men ska inte gå in så mycket på det! Kom även på att GI är inte en diet heller utan en ny livsstil eller vad man ska säga.

Jag har inte blivit rekommenderad att börja med någon diet men började ändå tänka på GI igen och igår fick jag hem boken "Lättlagad GI med Ola Lauritzson" som moster tipsade mig om. Vet att hon och karl hennes har ätit/äter GI. Men kommer ändå inte köra strikt med det här. Ska ändå tänka på vad jag stoppar i mig. Jag läste hela boken igår innan man somnade och hungrig blev man, ack vad goda recept det finns i boken. Ola har också skrivit en del om GI och mycket är helt logiskt men vissa saker blev man paff av, ska skriva några exempel.

" ...Det är viktigt att veta att vetemjöl höjer blodsockret snabbare än socker." Vetemjöl har ett GI på 70 medan vanligt socker har ett GI på 65.


"...Enligt Ola kan man äta små mängder av potatis, ris och pasta. Det uteslöt jag helt, därför blev jag less på maten då jag bara åt fisk, kyckling eller kött med bara sallad - Dag ut och dag in."


"...Överkokt pasta har högre GI än den som äts al dente (alltså kortare koktid). En rå morot har mycket lågt GI, medan en kokt morot har högt." En rå morot har 16 GI och kokar den får den ett GI på 80.


Det stod en massa annat intressant och chockande faktiskt! Blev glad när man inte behöver utesluta någonting men att man kan byta ut pasta till fullkorn, köra på pasta med al dente och ta 1-2 potatisar. Känns som det är nåt jag kommer börja äta. Ska som sagt äta annan mat också och inte följa GI fullt ut men ändå ha det i tanken.

Marilyn Monroe

publicerat i Allmänt;

Igår spikade jag upp dessa två tavlor i hallen. Vet dock inte om dom ska få sin plats där men dom får i alla fall hänga där så så länge :).

Har rotfrukter i ugnen, det är så gott. Funderade på att steka veg. schnitzel
till men struntar nog i det. Serverar med sallad, dressing och soltorkade tomater i olja istället.

Yes

publicerat i Allmänt;
Imorse var det bra tajmat. Klev upp kvart i nio och när jag drog upp persiennen såg jag att Ocab precis höll på att parkera utanför, yes tänkte jag och hoppas det har tokat och det hade det gjort. Dom har precis gjutit klart golvet och imorgon ska det slipas och eventuellt på med golvvärme och golv. Det kommer bli svart golv, snacka om att man är glad ;). Snyggt det kommer bli! Känns skönt att det börjar hända någonting. Ska fira med en kopp kaffe för jag är jättefrysen och trött.

Hade möte klockan 10 där vi gick igenom bra mat och hur man tillagar det på bästa sätt (bäst för min magmun). Nu ska jag bli Cindy the masterchef, haha! Börjar få inspiration till matlagning nu när man handlat nytt. Kommer åka och storhandla riktigt med mat om jag får jobbet, det får bli en belöning ;). Har rätt mycket mat så får inte plats med mycket men ska kolla om det är någonting som måste slängas. Skulle behöva frosta av frysen. Har någon tips på hur man kan göra det? Har ingen kylbox och klampar. Funderade på om man ska hacka bort isen försiktigt så man får bort det mesta, men tror ni det funkar?
Här ser ni att direkt till höger kommer handfatet vara och på högersida "längre" ner blir det plats för duschen.


Här till vänster kommer toan att placeras.


I det hörnet kommer det bli plats för tvättmaskin.

Nej, nu blir det kaffe!

"Panic Room"

publicerat i Allmänt;
Filmen "Panic Room" har precis börjat så tänkte lägga mig snart och se den. Har för mig att det var en rysare men är bara en thriller. Hoppas det händer lite saker i alla fall. Har nog också sett den men är inte helt hundra.

Har fortfarande problem med mobilen. Nu är det att displayen börjar lysa och slockna av sig själv, det går bara några sekunder så blir det samma sak igen, vad är det för fel? Fick hjälp av Mattias men tyvärr fungerade inte det, tack ändå :). Men han tipsade om att man kan återställa mobilen och det ska jag göra om det fortsätter.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Kram

Tvålinslagningar

publicerat i Allmänt;

Här har jag slagit in de större tvålarna med stämplar. Inslagningen bestod av plastfolie, silkespapper, dekorblommor, bilder, text, fjädrar och ett spets snöre. Dekorerade lite runt om för att göra finare bilder med mer liv:).

Blommor av kaffefilter

publicerat i Allmänt;
Japp, ni läste rätt. Har gjort blommor av kaffefilter idag. Ville ha några fina blommor för att dekorera saker och ting med. Finns att köpa liknande i butik som är gjort av tyg. Men det är roligare att göra egna och lite annorlunda.

För att göra blommorna behövs
* Kaffefilter (jag körde på oblekt filter)
* Passare eller ett bra ögonmått
* Minibrads
* Sax
* Vattenfärg och pensel

Till en blomma behövs sex lager i tre olika storlekar och eftersom kaffefiltret är dubbel så räcker det med att rita ut en i varje storlek. Jag gjorde cirklar med en passare och sedan klippte jag dom till en mer blommig form. För att underlätta kan man sticka ett litet hål i mitten av varje filter för att det ska vara lättare att få på "braden" sedan.

Nu är det dags att måla. Jag använde svart, lila och rosa färg till mina. Märkte att blommorna tappade färg när dom torkade. Målade ett lager till och då blev det bättre. Får se om det behövs en omgång till. Medans dom fortfarande är fuktiga så sätter man ihop dom på en brad. Två av varje storlek och man börjar med dom minsta sen är det bara och vika ut vingarna så den håller ihop. Sen ska man vika upp och trycka ihop varje lager mot mitten. Man ser oftast hur det blir själv och kan göra olika.

1 kg tvål

publicerat i Tvålar;
I förrgår gjorde jag upp 1 kg tvålmassa av både transparent och vit tvålmassa. Provade även på att stämpla i tvålarna, blev riktigt bra för att vara första gången. Det hade självklart kunnat bli bättre men som man säger, övning ger färdighet :). Lägger upp några bilder, men har inte "fixat till" tvålarna än så resultatet är inte helt hundra ännu.


1 kg tvål


Använt stämpel med texten "With Love Homemade"Använt stämpel med texten "vincit omnia amor et nos cedamus amori." Gjorde även två lager på den här tvålen. Första lagret, vit tvålmassa med lila färg och det andra lagret transparent tvålmassa med lila färg.


Transparent tvålmassa med lila och svart tvålfärg. Har även en lila ros som är gjord på vit tvålmassa.


Använt både typerna av tvålmassa. Bilden precis ovan är lite läcker (transparent tvålmassa med lila färg).Har slagit in "stämpel-tvålarna". Kolla i kommande inlägg!

Problem?

publicerat i Allmänt;
Är det någon annan som har problem att posta upp bilder på blogg.se? Jag kan inte ladda upp någon bild alls, försökte även igår. Det är i alla fall bra med mig och jag är förväntansfull för veckan som kommer, blir mycket som händer då. Men längtar mest till beskedet angående jobbet :).

Fick veta igår att lägenheterna med vattenskadorna har torkat, alltså håller 6 lägenheter på att bli klar. Det är bara min lägenhet och hon som bor bredvid mig som inväntar på att det ska torka. Funderar på att ringa och se om dom kan komma och mäta, skulle vara skönt att veta om det kan fixa golvet nästa vecka. Bara få veta om det börjar hända någonting snart, dom har inte gjort någonting i badrummet den här veckan. Men igår var dom inne köket och fixade hålet under diskbänken, kommer bli fräscht där under sedan.

Har gjort fler tvålar i förrgår och igår och idag slog jag in dom i finare papper men kan inte lägga upp bilder så det får vänta.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

Kramar

Shopping

publicerat i Shopping;
Dagens shopping tog några timmar. For strax efter halv tio och hämtade mormor och var hemma vid två. Vi började på Dollarstore sedan begav vi oss till Biltema, Jysk, IKEA, Birsta och avslutade på Coop Forum. Fick hem en del saker men inte allt som jag var ute efter. Men det är ingen brådska med det andra :).

Förra veckan beställde jag en del från Panduro hobby då dom hade rea. Fick sms när jag var i Birsta att paketet kommit. Självklart var man tvungen att hämta ut det på en gång man kom hem ;).


29 kronor, IKEATraktörpanna med lock. Fick den av mamma :). Från IKEAGrytgaller 39 kronor, IKEA29 kronor, IKEA25 kronor, IKEA25 kronor, IKEADigital stektermometer 59 kronor, IKEA9 kronor, IKEA (Ska göra tvålar i den)Stor karaff 15 kronor, IKEATimer 40 kronor, Biltema (Perfekt att ha på kylskåpet för att ta tid på maten)30 kronor, Biltema (Ska göra tvålar i den)10 kronor, Biltema (Ska göra tvålar i den)30 kronor, Dollarstore


Snygga ramar från Dollarstore, köpte 3 av dom här.


Köpte 2 av dom här, 20 kronor också på Dollarstore.Tvålset från Panduro


2 st Designark från Panduro


Clear stamps från Panduro (Funderar på att testa stämpla tvålar med dom här)


Frosted glass spray från Panduro


Tvålmassa från Panduro

Handlade också
* 3 st kollegieblock, 30 kronor för 3 st på Dollarstore
* 2 st golvmoppar, 10 kr st på Dollarstore
* 2 st register, 10 kr st på Dollarstore
* Post It-lappar, 15 kronor på Biltema
* Måttkannor i plast, 3 st för 50 kr på Coop Forum
* Grått och svart papper från Panduro
* Magnetremsa från Panduro. Ska sätta fast ler-sakerna som jag gjort så det blir som kylskåpsmagneter. Sedan sätta på timern jag köpte idag, så den kan sitta på kylskåpet.

Tror det var allt :). Ska plocka undan lite innan Unga mödrar börjar. Sedan blir det middag och en vila. Är helt slut efter dagens shoppande, haha!

Kram

God morgon

publicerat i Allmänt;
God morgon! Sitter just nu och laddar för en shoppingtur i Birsta. Vaknade mycket tidigare än väntat men ska vänta tills man börjar göra sig klar, ska inte åka förrän om en halvtimme och hämta mormor.

Intervjun gick bra igår och det känns väldigt positivt men ska inte ta ut någonting i förskott, får veta nästa vecka. Håll en tumme! Intervjun tog tid och var hemma senare än väntat. Var helt slut mot tidig eftermiddag så jag fick till och med lägga mig, orkade inte göra någonting och inte ens hålla ögonen öppna. Var länge sedan man var så slut, haha!

Lägger nog upp någonting senare. Ha en trevlig dag!

Minnen

publicerat i Allmänt;
Igår kom Sara förbi som jag inte sett på flera, flera år. Jag växte upp med hela hennes familj :). Timmarna bara gick, vi ska träffas igen framöver. Man kom på mycket roligt som man vad med om när vi var små. Det är härligt med minnen.

Ska börja göra mig klar för seminariet/intervjun och kolla igenom mitt CV en gång till och se om det ser bra ut. Som vanligt har man inte erfarenhet inom det här yrket som intervjun ska handla om men ändå blev jag ditskickad, men ska göra mitt bästa på intervjun :). Jag älskar intervjuer, haha!

När man kommer hem ska man fixa lite smått och gott. Ska åka med mormor till Birsta imorgon. Jag ska hämta henne på förmiddagen så jag kan uträtta lite ärenden och hon kan få storhandla så slipper hon ta bussen. Ska kolla på en traktörpanna, stekpanna, digital stektermometer och en massa annat. Måste kolla igenom listan vad som är viktigast. Har inte direkt 4000 tusen som man kan spendera ;).

Bussen går om en stund så ska börja göra mig klar. Se vad man hittar att ha på sig. När man kollade ut förut så snöar det, vad är detta? Vill ha sol. Men ska ta skinnjackan och tjocka halsduken tror jag, haha!

Önska mig lycka till! Kramar

"Error"

publicerat i Allmänt;
Har precis frågat en kille om dom ska mäta i badrummet och han tror inte det kommer att bli förrän nästa vecka. Vilken tid det ska ta, dom kan inte påverka torktiden men fel att bara mäta. Tänk om det har torkat då? Men han sa att det kommer mätas på fredag eller nästa vecka i lägenheterna längst ner. Sa att jag skulle bryta ihop ifall det skulle ta en vecka till, är väl dags att göra det. Det känns som en evighet, ska bo här många år så det känns värt mödan, haha!

Ska försöka utstå den här veckan men ska dom inte mäta nästa vecka eller om det inte torkat nästa vecka vet jag faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Vet ju inte hur lång tid det tar att "bygga upp" toan igen, dessa tio veckor kommer att spricka med mängder. Om man ska se det positiva i allting kanske dom hinner göra klart mycket i lägenheterna ovanför och kan bara koncentrera sig på dom lägenheterna som inte torkat. HOPPAS att dom kan sätta igång med golvet nästa vecka. Nu är ju inte grabbarna här heller eftersom dom inte har nåt att göra, säkert därför det känns drygt också, haha!

Har tvättat imorse och nu ska det bli nån middag, men vet inte alls vad jag ska göra. Får väl bli nåt litet. Unga mödrar börjar snart också.

Imorgon ska jag till ett jobbseminarium, spännande. Ska skriva ut CV senare. Ska även ut och duscha i den härliga duschen ;).

Dags för teve och middag!

Kram

1 år & 1 dag

publicerat i Allmänt;
Förlåt för dålig uppdatering, skulle ha skrivit igår men hann inte. I går hade jag haft körkortet i 1 år. Vad tiden går fort, det är inte klokt. Hade teoriprovet den 14:e och uppkörningen den 15:e :).

Sista

publicerat i Allmänt;
Dags för dagens sista inlägg. Ska lägga mig om en stund och se klart filmen för att invänta den andra filmen. Det har varit en toppendag och nu är man härligt slut. Efter besöket gick jag över till Tessan för att umgås med henne och hennes kusin Elin :).

Hoppas ni alla har en trevlig fredag! Det är ju förresten fredag den 13:de. Men än har det inte hunnit hända någonting hemskt, peppar peppar! Det är ändå prick en timme kvar tills en ny dag!

Speciell ...

publicerat i Allmänt;
Idag fick man verkligen känna sig riktig speciell. Ska inte gå in på detaljer men fick främmande idag av en person. När han kom möttes jag av en stor och en helt underbar blombukett och en påse med Lindts goda choklad :). Han tog mig med överraskning.Mer påskägg...

publicerat i Allmänt;
Jag vet att påsken är över men jag har inte visat hur jag gjorde i mormor's påskägg. Har rensat kameran så passar på att posta upp bilder nu medans man ser på teven. Kollar på "Children of men" och inväntar att rysaren "Sleepy Hollow" ska börja 00.10.

I det stora ägget
I detta lilla ägget


Gjorde även två ägg till mig själv också. Det stora ägget är likadan som jag gjorde till mormor men det lilla ägget gjorde jag lite annorlunda :).


"Tvålfat"

publicerat i Allmänt;
För ett tag sedan provade jag att lägga mina tvålar på ett kakfat. Det ser riktigt frestande ut må ja säga. Ska se om den här kan få plats på den nya toan, har en till "våning" men två räcker.

 

 

Linneskåpet

publicerat i Allmänt;
Så här blev det när man målade i linneskåpet. Är en stor skillnad om man jämför med dörren. Dörren ser inte så vit ut längre, haha! Har också målat skåpet under linneskåpet och ett skåp i köket, men tog inga bilder på det.

 

 

Det ser flammigt ut, men färgen hade inte riktigt torkat när bilderna togs!

Fräscht

publicerat i Allmänt;
Så här fint och fräscht har man under diskbänken. Rören är i allafall fina ;)


"Vegetariska fickor"

publicerat i Allmänt;
Har ni hört talas om "Vegetariska fickor"? Dom är lätt att göra och mycket gott är det. Brukar göra det här rätt ofta så slänger upp bilder och recept på hur man går tillväga.

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Stek wokgrönsaker
3. Ta fram en ugnsplåt med ev. bakplåtspapper.
4. Lägg tortillabröd i plåten
5. När wokgrönsakerna är klar, lägg dom i brödet.
6. Stäng brödet och lägg en skiva ost på för att hålla fast brödet.
7. Kör in i ugnen tills osten smält!

 

Dressing:
Rör om tacokrydda tillsammans med créme fraishe.

 

När “fickan” är klar. Täck “fickan” helt med dressing...Klart!

 

Det kanske inte ser så aptitligt ut på bilderna men gott är det kan jag lova :)

Främmande

publicerat i Allmänt;
Inväntar främmande snart :). Kommer kanske uppdatera något senare eller under helgen. Trevlig helg!

Jobb

publicerat i Allmänt;
Fick jobb idag, så ska ut och duscha innan man ska iväg. Ska ta bilen ner till stan så blir det skönt att åka raka vägen hem. Ska hinna med och handla någon middag och frukt och det skulle vara bra om man får en nära och bra parkering så man kommer i tid istället för att köra runt och hitta en parkering ;).

Nu har dom varit här och dammsugat i hallen och satt tillbaka toadörren. Skämtade med "chefen" som jag kallar han att jag kommer nog gå in dit och tro att toan är klar, haha!

När man kommer ska jag fixa med schemat och kolla på mat och förbereda för morgondagen :).

Nej, dags att fixa sig klar för jobbet. Ha en bra dag alla!

Blött

publicerat i Allmänt;
Jaha, det är fortfarande blött i badrummet. Det kommer att mäta igen nästa vecka. Det kändes tungt men men så är det. Några lägenheter har torkat på våningen längst upp så det kommer bli torrt här också så småningom. Förra veckan såg dom att taket i badrummet var bubbligt och det orsakades av vattenskadan ovanför mig. Det hade dom inte sett förrän nu. Dom satt en värmelampa mot taket så det ska torka fortare, men när han var här för en stund sedan så var värdet fortfarande över 100 och det är mycket. Det är i alla fall varmt och skönt och lampan lyser orange så det ser ut som det brinner, haha! Sedan är det en större fläck på golvet som inte heller torkat.

Ska inte tänka mer på detta det blir nog klart upp mot 10 veckor ändå. Hade ju räknat med det som max man ville att det skulle vara klart på 8 veckor till en början ;).

Fick sova länge idag, vaknade kvart över nio av mig själv. Varken byggarna eller klockan ringde. Mobilen hade dött. Ska ta mig en promenad och handla lite för att sedan kolla på olika recept och sedan göra ett schema hur mina vanor ser ut, ska ta med mig det på mötet imorgon.

Ska passa på att städa också när dom inte kommer mer idag. Tror inte dom kan göra mer idag eftersom dom kommer börja gjuta golven i lägenheterna som är torra. Känner att det måste ha torkat nästa vecka annars blir det tungt, det är ändå roligt när alla är här och när man vet hur fint det kommer att bli men när man vet att torktiden avgör allting så blir det påfrestande, när kommer allt bli klart liksom. Ska tänka bort tankarna och ta en dag i taget ;).

Funderar på att göra fler tvålar men kanske ska vänta. Vill köpa andra stämplar så man kan prova på att stämpla tvålar, det har jag aldrig gjort :).

Kramar

2007

publicerat i Allmänt;
Glömde skriva att jag var hos jobbcoachen idag och vi pratade om mat och rutiner. Jag har inte haft rutiner sedan jag flyttade hemifrån, det blir lätt så, speciellt som nu när man inte har ett fast jobb eller då när jag läste på universitetet, på distans. Ingen fast punkt eller tid att passa, man äter när man vill och gör saker och ting som man vill och när man vill. Det är svårt att leva med rutiner men det är viktigt att alla människor gör det och många gör det och många inte.

Magkatarr är mycket vanligt men det ska vara lätt att bli fri det (om man sköter hälsan), hoppas bara jag kan det också. Risken finns att jag gått med det alldeles för många år. Kan inte dricka mycket längre, undviker nästan alltid alkohol. Visste ni att min katarr började i samband med alkohol? Det var i Mars 2007 som jag fick ett "anfall" men hade ingen aning om vad det var då. Jag och Tess for till Bulgarien i två veckor i Juni 2007 och fick problem med magen där första kvällen vi skulle ut men det gick bra att dricka resten av vistelsen, haha!

På torsdag har jag fått en tid hos en livsstilscoach eller livstils...någonting. Halv elva ska jag vara där och jag ska väl prata med henne om mina vanor och så där, ska bli spännande :). Dags att borsta gaddarna och hoppa i säng.

Finally!

publicerat i Allmänt;
Finally, Internet är tillbaka :). Vet inte ens vad man ska skriva, det har hänt en del med renoveringen och allt annat som pågår i mitt liv. Det var ett rent krångel med Internet, de visade sig att en kabel hade gått sönder under stambytet och att dom skulle fixa det efter påsk, sagt och gjort var dom här vid halv åtta imorse och höll på till närmare nio och borrade in i hallen och runt hallen för att få den nya kabeln på plats, tror ni att det funkade sen? Nej, det gjorde det inte. Tänkte vad sjutton är det nu då, ska jag aldrig få Internet igen. Men ringde Servanet och han skulle skicka ut någon under veckan, men dom ringde tillbaka några timmar senare idag och kom hit så det gick fort, nu har man det igen som sagt.

Ska försöka skriva allting som hänt sedan man uppdaterade sist. Jag sov över hos Tess helgen efter Ullared och umgicks med henne och en dag kom Tessan för att umgås med oss. Vi tre åt god mat, surrade och hade det gott. Resten av helgen tog jag och Tess promenader, såg på filmer, surrade och jag hjälpte henne med lite saker. Den helgen gick fort kan jag säga.

Här hemma händer det grejer också. Stambytet går framåt. Badrummet står fortfarande under torkning och dom tror det kan torka helt den här veckan, hoppas! Då är det bara att gjuta golvet, fixa golvvärme och bygga om badrummet igen (inte så bara, det tar sin tid). Dock verkar det vara krångligt, dom har tagit bort elementet i hallen, ska dra rör längst taket och massa annat. Får se hur det blir när det blir klart. Allt detta problem bara för att elementet inte ska vara på samma vägg som innan.

Det har ändå varit skönt att vara utan Internet för då har man fått annat gjort. Har målat hela linneskåpet i hallen och skåpet under. Har även målat ett skåp i köket. Skruvat lite saker och fixat lite andra praktiska saker här hemma.

Älskade mormor blev 70 år i lördags och var så fin i tidningen. Ni kan se artikeln om ni följer denna länk: http://st.nu/familj/stgrattar/1.4590650-gudrun-har-gjort-en-spannande-klassresa. Min mamma är så lik mormor så det är skrämmande.

Mamma och Jim hade 70-årsfesten hemma hos dom i lördags med hela släkten på 19 personer men lilla jag var hemma hela lördagen, inte roligt. Hade ätit nåt konstigt så magen mådde inte så bra. Det var konstigt i alla fall för jag hade inte ont i magen, mådde inte illa och hade inga kräkningar tack och lov. Det kan ha varit någonting med magmunnen också. Det var som sagt inte roligt. Satt i soffan och var sminkad, uppklädd och redo för fest. Kände inte att köra om man var tvungen att gå på toaletten. Men hade kontakt med släkten på telefonen och de alla var bekymrad. Mormor ville ta ett generationskort också men det gick ju inte.

Sedan kommer det ske ändringar i mitt liv. Oj vad det låter hårt men det handlar åter igen om min hälsa. Samma dag som jag for till Tess och sov över hade min jobbcoach kallat mig till ett möte med min handläggare på AMS, blev en aningens orolig för jag ska inte gå till AMS nu. Men försökte tänka att det kan vara något positivt, att dom hittat nå möjlighet till arbete eller liknande. Men det var inte riktigt så utan coachen var orolig för mig och trodde jag mådde dåligt eftersom jag har haft en del frånvarande (har anmält att jag inte kunde komma när jag fick förhinder). Men han tyckte det verkade som jag var sjuk mycket men jag kunde inte hålla riktigt med om det, det handlar lika mycket om att jag fick jobb när vi bokat in. Men visst har jag varit "sjuk" också när han och jag bokat in ett möte. Antingen förkylning eller magkatarren. Då kom vi in på att dom ska hjälpa mig med "hälsan" att jag ska skapa rutiner, äta bra osv. Försöka få min mage att må bättre helt enkelt. Man blidde paff när dom var så seriösa och verkligen orolig för mig och ska ta kontakt med dietister och allt sånt. Jag har själv försökt få kontakt med en dietist för några år sedan men kom tyvärr inte längre. Har man problem med magen så stryker kroppen med, alla som lider av exempelvis magkatarr eller IBS vet att det är jobbigt i perioder. Det gör det inte bättre heller när min katarr har blivit sämre. Vet inte varför, för jag mår bättre än någonsin. Känns inte som jag stressar och så, men det kan vara mycket som är relaterat till stambytet ;).

Igår var jag hos mamma och Jim. For hemifrån vid kvart över nio och var hemma vid halv sex. Jag passade på att tvätta två maskiner, vi tog en promenad, gjorde en massa mat så jag får lära mig att göra en bättre mat och undvika att steka så mycket som möjligt, haha! Jag kan självklart göra bra mat om jag vill men tycker inte om att göra mat så det ska det bli ändring på. Har mina perioder med att laga mat, men nu har jag haft en period när man känner blä, och man äter samma sak hela tiden. Fick med mig ett par matlådor hem. Vi gjorde egna köttbullar (Jims recept är gudomlig), kotletter, torsk och lax. Jim testade att köra pärlan och när han kom hem sa han att den var fulltankad :).

Nu när man kommer få riktig hjälp med livsstilen kommer jag verkligen satsa på det. Ska se imorgon om man kan starta en bra stämning i köket och försöka få fram det roliga med att laga mat. Ska ha bra organiserat och bra saker. Jag ska köpa en digital stektermometer och mamma ville köpa en traktörpanna med lock till mig. Hör ni, nu är det kocken som talar, haha
! Känslan i köket avgör väl mycket hur stämningen till att laga mat är?

Vet inte mer vad jag ska skriva. Känns som det är mycket som händer. Just ja, nu verkar det vara mobilen som som ska krångla, ibland verkar jag inte "se" att någon har ringt?! Men det ska vara någonting hela tiden så det är bara att leva med det.

Klockan tickar på ser jag och hungrig som en varg är man, ska ta mig en macka och lägga mig framför teven, ska nog se Criminal Minds som börjar om en halvtimme :). Ha en bra kväll alla fina!

Puss & Kram

Lever

publicerat i Allmänt;
Jag lever men inte mitt Internet. Dom var här i torsdags och kollade igen och de värsta har inträffat. Det är en kabel som har blivit utsatt under stambytet och dom skulle inte hinna byta kabeln innan påsk. Den går från källaren osv. Men jag hoppas dom kan fixa det till veckan. Har varit utan i snart två veckor. Men i fredags kom jag på att man kan sitta via mobilen även om det kostar aningens mer pengar. Det kommer inte bli några speciella inlägg förrän Internet är tillbaka. Kramar

....

publicerat i Allmänt;
Fortfarande utan Internet, börjar bli en aningens less på detta men ett plus är att jag fick tillbaka vattnet i köket igår :). Flera killar har varit och kollat på nätet och de kanske inte hinner hjälpa mig innan Påsk. Just nu har jag ingen aning om hur jag fick Internet, det verkar vara någon grannes men har bara kommit åt det här Internet en gång, det kommer nog dö snart igen. Så kommer inte uppdatera något mer innan jag får Internet själv.

Var hos mormor igår en sväng och hjälpte henne lite grann, hon blir 70 år på lördag och det kommer vara en artikel om henne i ST. ST var hos henne igår för en intervju och det ska bli spännande att se. Hon har så fint hemma och är så fin själv.