"Hundtricket"

publicerat i Allmänt;
Sitter och kollar på "Hundtricket" på 4:an. Den är så bra! Jag pratade om den filmen för några veckor sedan om att jag skulle vilja se den igen, också visar dom den på teven idag :).
 
 

Främmande

publicerat i Allmänt;
Inväntar främmande! Tessan frågade för en stund sedan om vi skulle träffas ikväll. Självklart! Känner mig lite dålig men förkylningen verkar inte vilja bryta ut. Vi ska bara kolla på film och surra en massa skit, haha! Är lite sugen på att ta mig en drink men har inget sånt hemma =/. Skulle vara roligt att dricka lite innan man går på fem veckors sockeravvänjning.
Har suttit i mobilen en del idag också. Jag har mått så dåligt för en kompis som jag pratade med. Finner inga ord hur en kille kan bete sig så illa mot en tjej. Vidrigt! 
Nu blir det att hoppa in i duschen innan Tessan kommer.
Puss & Kram
 
 
 

LED-Belysning

publicerat i Allmänt;
Hittade dessa ljus (LED) på Jula. 79 kronor för detta set. Det är bra med en dosa till ;).

Shopping

publicerat i Allmänt;
 
2 st fårskinnsfällar
 3 stycken tallrikar i olika storlekar. Ska ha dom som ljusfat/uppläggningsfat
4 st vaser som jag ska ha som glaskupor!
 

Beställt

publicerat i Allmänt;

Har precis klickat hem några varor från H&M. Det blev billigt och bra!
7-pack ringar, en blus och en kjol = 199 kronor.
 

Sockeravvänjning

publicerat i
 Från och med nästa vecka ska jag ha fem veckors sockeravvänjning. Har provat några gånger med att inte äta godis och dricka cola på vardagar utan bara på lördagar. Det slutar med att man äter lite på söndag ... måndag ... tisdag osv. Det fungerar inte.
Har bestämt mig för att undvika socker i fem veckor. Det blir att tänka på maten också, viss mat innehåller mycket socker.Får man bort den dagliga dosen av socker så kommer jag inte känna mig hungrig konstant.Vill känna mig pigg, fräsch och kanske gått ner lite till mitten av februari då vi är några som ska ut på Aveny och se Stiftelsen :). Längtar!Ska faktiskt då unna mig något nytt och göra sig lite fin.
 
 
 

Inslagningar

publicerat i Allmänt;
 
Ljuslyktorna som mamma & Jim fick slog jag in i svart silkespapper. Det blev jättefint. Passade på att sätta dit mitt visitkort också, haha!
Invigde en julstämpel också. Tog ett tjockare papper och gjorde en lagom stor fyrkant. Slog in den biten med silkespapper och stämplade med silverfärg. Satt fast kortet så den hängde ner. På baksidan av kortet skrev jag Till: Från:

Julklappar

publicerat i Allmänt;
Här är de saker som jag gjorde till jul. Har inte lagt upp dessa bilder innan eftersom det var julklappar. Hade många fler julklappar än vad som visas här :).
* Fotobok på Tejo - Jag deisgnade den och framkallade den på ÖnskeFoto.
* Ljuslyktor av betong som mamma och Jim ska ha i husvagnen - Målade lyktorna och skrev texten
* Tog kopp och fat och gjorde ljus i. Gjorde decoupage av tomteservett som jag hade hemma. Dekorerade en tändsticksask i samma motiv. Använde också rött glitterlim för att göra den röda färgen på servetten starkare.
* Servettringar - Hade texten "Bon Appétit och Smaklig Måltid". Mamma ville köpa sånna av mig men gjorde dom till henne istället.
* Skål av LP-skiva med ölkorv och Jack Daniels strut (decoupage) med skumtomtar
* Dekorerad glas med ljusgelé
* Betongfigurer
* Dekorerad tebox (fylld med Partylite ljus) och en dekorerad tändsticksask
* Kronljus med en tofs
 

Julen i bilder

publicerat i Allmänt;
Jim tomtade åt två grannar. Han fick låna kläder och mask av morfar :). När Jim var på väg så gick jag och mamma ut med Tejo. Det körde en bil förbi och blinkade med helljuset, haha!
Jag satt upp Vilmas hår, Hon blev så fin!
Jim har sett på Ernst och fick några ideér. Resultaten blev jättebra :).
Jim använde skurhinkar med isvatten och tog ut isklumpen ur hinken och gjorde ett hål, Då blev det läckra ljuslyktor av is.

God fortsättning

publicerat i Allmänt;
God fortsättning på er alla!
Hoppas att ni haft en bra jul. Själv har man haft det riktigt härligt! Det skulle bli ett lugnt julfirande men det hände en massa saker hela tiden så dessa fyra dagar som man varit borta har bara sprungit iväg :).
I fredags blev jag hämtad av Jim. Vi for upp till mormor för att han köpt en jättefin blomma i kruka till henne. Surrade med mormor en stund sedan for vi vidare. Slutade med att vi handlade på ICA i Matfors. Sedan hem till Matfors och invänta mamma. Vi åt middag och for sedan till Stöde och hämtade morfar för att sedan åka till Kusin Fredrik med familj för att fika och umgås en stund. Sedan begav alla oss till Stöde kyrka för att se kusinbarnet Emma sjunga i kören :). Jättetrevligt! Nästan hela släkten fick man träffa i kyrkan. Det var perfekt att få träffa dom eftersom släkten inte skulle fira julen tillsammans i år. Efter konserten for vi hem med morfar och for på ICA Maxi som hade öppet till 00.00. Vi var nog hemma närmare elva på kvällen.
I lördags kom morfar och fikade och vi donade på hemma, klädde julgranen bland annat. Sedan kom moster Maria, Ulf och mormor. Dom skulle stanna ett tag men dom blev kvar på middag och för en massa prat, det var jättetrevligt :).
I söndags kom Ida och på kvällen kom lilla kusin Vilma, moster och Tommy för uppesittarkväll med oss.
På själva julafton skulle vi bara vara fem men då kom Vilma, moster och Tommy för att äta lunch med oss - julgröt. Dom stannade ett tag bara för att sedan åka till den andra halvan av släkten och fira med dom i Härnösand. Släkten var uppdelat på tre ställen i år. Ett gäng i Stöde, vi i Matfors och resten i Härnösand ;). Men det var mysigt ändå att jag fick vara med mamma, Jim, Ida och morfar. Fick träffa nästan alla i släkten denna helg ändå så det var ju bra i alla fall.
Alla blev nöjd med julklapparna från mig och jag blev nöjd med julklapparna jag fick. Mamma och Jim skulle bara ge mig något litet eftersom jag har redan fått julklapp av dom. Har nämnt i tidigare inlägg att dom har betalat av restskatten och några andra saker så då valde jag att jag hellre blir skuldfri dom och inte få något i julklapp men så blev det inte. Jag fick de två kistorna/korgarna som jag ville ha. Sedan fick jag presentkort på Birsta City för 1000 kronor och 1000 kronor kontant. Ja, vad ska man säga? Fick några tusenlappar av mamma och Jim förra månaden till skulden. Av morfar fick jag 500 kr och en Trisslott. Av Ida fick jag 300 kronor och en jättefin grytvante och en tillhörande grytlapp :). Jim ville att jag skulle vara med i 100 kronors-julklappen så jag köpte Triss-lotter till det. Fick en 100 av han för det. jag fick två fina LED-ljus med mönster (svart och röd).

 Hur har eran jul varit?

God Jul

publicerat i Allmänt;
Vill önska er läsare en riktig God Jul!

Kommer snart att åka bort några dagar. Tror inte jag kommer lägga upp ett inlägg under helgen, men man vet aldrig :).
Kramar!

Trollhassel = Årets julgran!

publicerat i Allmänt;
 

Glaskupa på fat - Fler tips

publicerat i Allmänt;
Dessa ljus tyckte jag blev bra :). Tog bara ett notpapper, vitt snöre och fjädrar. Julstjärnan satt jag bara fast där!

Glaskupa - Fler tips

publicerat i Allmänt;
Fatet: Tog ett designark och satt ett spetsband runt.
På fatet: Mina tvålar.
 

X-mas candle

publicerat i Allmänt;
Det här ljuset gjorde jag för ett bra tag sedan. Dekorerade om den nu för att passa julen. Satt dit en rub-on och ett spetsband.
 

Smyckeskrin av äggkartong

publicerat i Allmänt;
 
En liten rolig grej som man kan ge bort! Som ni ser så har jag inte målat dom klart. Jag ville bara prova och se hur det kunde bli. Ska köpa silverfärg och måla dom i silver istället. Tror det blir snyggare då! Man kan dekorera kartongen med decoupage eller olika dekorationer.
Jag äger inget smyckeskrin så ska fixa till dessa kartonger och använda för eget bruk :).
 

Jösses ...

publicerat i Allmänt;
Jösses vad många julklappar det blev i år. De flesta klapparna har jag självklart gjort men det är ju ändå tanken som räknas :). Mamma och Jim får sammanlagt 26 stycken. Vissa är till dom båda och några är bara till mamma och några är bara till Jim. Har självklart julklappar till kusinen, kusinbarnen, morfar och Ida också. Mormor kommer jag inte träffa i jul men ska gå dit någonting imorgon eller nästa vecka. Då ska hon få någonting också :).
Utöver dessa paket så har mamma och Jim fått fyra stycken små portionsformar som dom hade önskat sig. Jag sa att dom kommer inte få så mycket mer än det, men det blev mycket mer, haha! Har aldrig gett någon så här många paket på en och samma gång. Jag har redan fått julklapp av mamma och Jim så jag kanske får hjälpa dom att öppna alla sina ;). Jag har glömt hälften av vad som är i paketen, haha. Så tokigt det kan bli!
Vet inte om jag nämnt vad jag fått av dom?! Jag fick två val: Antingen att få mer "pengar/presentkort" eller få mindre "pengar/presentkort." Kort och gott sagt. Man kan säga att jag har fått mycket hjälp av dom båda vad gäller ekonomin. Jim betalade av min skuld till Försäkringskassan som jag hade fått pga. att jag fått för mkt i bostadsbidrag. Dessa pengar fick jag av honom (det blev ingen skuld för mig)! Men sedan fick jag betala närmare 3000 kronor i restskatt i år och det betalade dom åt mig som jag nu skulle börja betala av. Men då fick jag bestämma. Antingen att bli helt skuldfri dom och få lite julklappar eller börja betala av dom och få mer i julklapp.
Jag som har en dålig ekonomi så vill jag inte behöva tänka på att betala av dom. Sätta in 50 - 100 kronor varje månad är ju bara onödigt, kommer aldrig bli fri den skulden. Det känns så himla skönt att slippa tänka på att betala dom :). Jag är skyldig mamma några tusen för de gånger man inte ha gått runt osv. Dessa pengar har dom släppt nu också. Men när jag har en fast heltidsanställning kommer jag börja betala av lite då och då. Eller ge dom bonus ibland.
Jag har hur mycket bilder som helst på julklappar och diverse saker. Julklappsbilderna lägger jag självklart inte upp här. Det får bli nästa vecka då man kommit hem igen :). Kommer lägga upp några bilder under kvällen. Ska se filmen "While she was out" som börjar 21 på kanal 9. Den verkar vara bra!
Längtar så mycket till fredag. Det kommer vara fullt upp hela helgen. Skriver mer om det imorgon.
På återseende!
Puss & Kram

Glaskupa på fat

publicerat i Allmänt;

Glaskupa

publicerat i Allmänt;
 
Ibland kan man verkligen få till det. Jag har velat ha en glaskupa där man kan ha en fin dekoration eller nåt annat roligt. Sådana kan vara väldigt dyra och man vill kanske inte lägga ut mycket pengar eller som jag - Jag vill inte ha saker som alla andra och vill hellre göra saker själv. Mycket roligare och mer personligt.
Kom på för ett tag sedan att jag ska skapa min egen kupa. Hade en vas hemma, rosor hemma, och en ros i betong som jag gjort. Fatet köpte jag för en billig peng på IKEA. Satt allt i fatet och satt vasen ovanpå, vasen upp och ner då. Gjorde ett silverfat också som passar. Tog en kartongbit och klädde den med silvrigt silkespapper. Har flera olika alternativ på fat och dekorationer. Bilder på det kommer allt eftersom :).

Juldekorationer

publicerat i Allmänt;

Jul hos Cindy

publicerat i Allmänt;

 
Jag ville ha nya vita julgardiner i år men det blev inte av. Började fundera på hur man kan göra med sina vita "året-runt-gardiner". Har ett fint blankt silversnöre, små julkulor i silver och vita snöflingor. Tog två stycken snören och band runt gardinstången. Knöt fast kulorna och satt fast snöflingorna med häftmassa. Det blev rätt bra att ha något hängande. Gardinerna/fönstret kändes genast juligare.
Tänkte sätta fast denna dekoration på själva gardinen men det blev inte riktigt lika bra.

Pepparkakor någon?

publicerat i Allmänt;



 

Burkar

publicerat i Allmänt;

Cindy Design

publicerat i Allmänt;
Här är broschyrerna från Öppet Huset jag hade :). Har inte tagit en bild på visitkorten men det kommer.

Decoupage

publicerat i Allmänt;
Köpte 3 stycken burkar från IKEA. Provade att göra decoupage på en av dom. Söta!
 

Almanacka

publicerat i Allmänt;
Har smyckat min almanacka av Zink. Tog en servett, stämplar och glitterlim.
* Servetten för decoupaget
* Stämplade månaderna
* Glitterlim på siffrorna (datumen) och för att framhäva blommorna på servetten
Det är väldigt svårt att få en bra bild eftersom det blänker väldigt mycket.


 

Gammaldags papper

publicerat i Allmänt;
 
Har provat göra gammaldags papper med bild. Blev fina dom också :). Här är en bild på pappret och kaffet som väntar på att värmas i ugnen!
 

Frossa

publicerat i Allmänt;
Efter dagens jobb har det inte hänt mkt. Jobbade en timme över så det blev sen lunch. Har en sån frossa. Hoppas inte det är en förkylning på gång. Men det har nog med kylan ute att göra. Var ute ett bra tag imorse innan man kunde köra till jobbet som idag var ute på Alnö. Sedan svettades man inne då man jobbar och håller igång hela tiden. Sedan när man ska hem så blir det riktigt kyla igen. Handlade också. Blev en El Nacho pizza ;). Ska äta den sista biten till middag. Ibland när man äter och dricker dåligt så brukar jag kunna få som förkylningssymtom. Kan vara nåt sånt också. Åt "lunch" vid tre.
Har mer idéer nu också. Visar mer senare eller en annan dag. Ville bara skriva ett inlägg så ni vet att jag lever, haha! Visitkorten har också kommit. Dom blev bra men är dock besviken på att texten var så liten så det blir svårläst men jag valde en egen design och gjorde korten helt själv i Photoshop. Men man ser förhoppningsvus vad det står.
Kram så länge!

Årets adventsljusstake

publicerat i Allmänt;
I morgon är det första advent, vilket innebär att första ljuset ska tändas. Jag har gjort klar en av mina adventsljusstakar idag.
I morgon är det Öppet Hus för Cindy Design, spännande! Visitkorten kom inte igår och det var ju inte bra. Det är bara en rolig grej och spelar inte en sådan stor roll men ändå, det hade varit roligt. Jag har inte förberett mycket och har inte ens satt priser (om någon vill köpa någonting). Men det är roligt att träffa vänner och familjen :).
Idag har jag tvättat, städat och handlat. Skippade bakandet och köpte pepparkakor och kladdkaka istället, haha!