Italien 2016 och det italienska språket

publicerat i Allmänt;
Jag har inte heller nämnt att jag anmält mig till en italiensk språkkurs. Jag har varit inne på det i många år men aldrig tagit mig an det och det beror mycket på att lära sig ett nytt språk är inte min starka sida. Det är inte så att jag behöver kunna flytande italienska men har alltid sagt att den dagen jag åker till Italien vill jag kunna lite av språket iallafall, förstå lite av språket. Sedan är det ett mycket vackert språk och land. Har inte varit där sedan jag var 4-5 år.
Jag har för närmare 2 år sedan tittat runt på olika språkkurser och såg bara att det fanns betalkurser och det lockade mig inte och i torsdags förra veckan kollade jag upp språkkurser igen och hittade en på Hermods, helt på distans och helt kostnadsfritt. Böckerna betalar man självklart själv men annars kostar det ingenting. Jag kan förlänga kursen hur ofta jag vill då jag inte tar CSN lån eller bidrag så behöver inte oroa mig för att bli återbetalningsskyldig om man inte klarar kursen i tid osv. Jag har sagt till mig att jag ska ge det här ett försök, känner jag att det blir för utmanande eller att det inte riktigt är min grej är det bara att släppa det, inget mer med det, Då vet jag och behöver aldrig mer fundera på det italienska språket igen.
Jag har börjat kolla på resor till Italien. Vill så gärna åka dit och sommaren 2016 ska det bli av. Har pratat om det i många år och nu är det dags. Vad passar bättre än att åka det år man fyller 30? Det finns så många platser man vill se: Rimini, Rom, Venedig, Gardasjön, Milano, Sicilien och Pisa. En dröm kommer att gå i uppfyllelse när man åker dit igen, 25 år senare. Jag vill inte skriva så mycket om mina planer för resan än men jag vet att det kommer bli en speciell resa <3.
Avslutar detta "tjat" om italien med en fråga. Vet ni vad mitt namn heter på italienska?
 
 
 
 
 
Svar: Cindy heter nämligen Cinzia på italienska. Lite roligt. Bjuder även på några bilder på blomsterarrangemanget jag köpte idag :)

En jul i Hassela

publicerat i Allmänt;
Det har hänt en hel del sedan jag uppdaterade sist. Vill börja med att skriva att det går jättebra på jobbet, jag trivs hur bra som helst. Förra veckan hade jag ett möte med chefen och det kunde inte bli mycket bättre. Om snart en vecka åker vi också till Jönköping på julfest :). Det ska bli jätteroligt. Om en vecka kommer karln hem igen också, han är nog hemma precis om en vecka nu <3. Vi kommer ha en mysig och lugn jul i Hassela. Vi har bokat bord på hotellet på julafton för julbuffé. Jag kommer jobba till kl 14 den 23e och sedan åker vi. Jag kommer packa och förbereda för Hassela redan på söndagen så man kan åka direkt efter jobbet. Hoppas bara att det hinner komma mycket snö, det ser inte så lovande ut men det kan hända.
Förra söndagen hade jag kusin VIlma på besök <3. Vi gjorde chokladhus, målade naglarna, gjorde nyckelringar, tavlor och ritade. Jag fick göra min berömda hund (Vilma vill alltid att jag ska göra den). Vi fick några mysiga timmar.
Idag for vi till Härnösand för att fira andra kusinen, Martina som blev 35 år i tisdags. Mamma, Jim och morfar hämtade mig hemma och dom kom in en sväng för att se vår "jul" här hemma. Imorse var jag på Birsta och Ikea för att uträtta några ärenden. Köpte en jättefin amaryllisväxt till Martina. Tycker växterna är lite finare än amaryllislökarna. När jag var inne på Buketten kunde jag inte motstå att köpa en fin blomsterarrangemang till hemmet (en "julig" sådan). Har ni sett vad mycket fina saker Buketten fått in? Man vill ha allt i butiken.
 

Candles

publicerat i Allmänt;
Jag har gjort 2 stycken ljus i nya skålar med doft av tranbär. Doftar ljuvligt!