Rör dig för livet <3

publicerat i Allmänt;
På torsdag ska jag gå 5 km och kommer genom det stödja Barncancerfonden. Det är Rännö bygdegårdsförening som har fixat det här. Det kostar 50 kronor/vuxen men jag ska lägga ett extra bidrag också. Kom ni också.
Ju fler som kommer desto bättre!

Padda i gips

publicerat i Allmänt;
Söt padda! Perfekt för trädgården/balkongen. Ska köpa en krona och måla om den!

Gipshjärta med text

publicerat i Allmänt;
Jag gjorde först ett hjärta i gips, sedan använde jag en schablon (bokstäver) och drog med lim för att sedan "pudra" över glittret. Funderar på att göra flera hjärtan. Man kan ha korta texter och ha som en serie: Live, laugh, love etc.

Tvålar

publicerat i Allmänt;
Häromdagen gjorde jag tvålar. Första gången jag gjorde tvålar i hjärtformarna, dom blev jättefin :). Änglarna blev också fina men svårt att få bra bilder.

Norra Berget

publicerat i Allmänt;
Igår tog jag och Therese en skön promenad upp till Norra Berget. Vi gick först till macken och köpte med oss en kaffe. Det är vackert där uppe och vi njöt av utsikten, vädret och av kaffet.
:)

Bröllop

publicerat i Allmänt;
På lördag ska jag på bröllop. Katherine och Adam ska gifta sig. Jag känner henne sedan första året på gymnasiet. Vi har inte setts mycket, det blir en gång vart tredje år ungefär men hon och Adam var hos mig i somras. Han är engelsman så dom bor i England. Hon vill ha min hjälp imorgon för att inreda och fixa för dukningen, roligt och spännande :). 

Dessa ombyggnationer

publicerat i Allmänt;
Börjar bli less på dessa ombyggnationer här hemma. När man väl får sovmorgon så vaknar man alltid av något spännande. Nu håller dom till alldeles utanför mitt fönster och gräver i marken. Behöver inte ha någon musik på heller eftersom karlarna spelar tillräckligt så att man hör den ljuvliga stämman väl in till mig. 
Idag ska jag inskolas hos ena vårdtagaren, det blev inget förra veckan. Jag ska jobba kväll idag och dag imorgon. Det är rätt nära så jag kommer gå eller cykla till jobbet, jättebra. Ser framemot inskolningen :)

Tavla (hjärtan)

publicerat i Allmänt;
 Har kommit in i en pysslande period igen. I förrgår gjorde jag den här tavlan. Jag använde mig av:
* Ram från IKEA
* Natursnöre
* Kycklingnät
* Hjärtan av gips (som jag gjort)
* Gammaldags papper(som jag gjort)
* Limpistol

Pionlampa

publicerat i Allmänt;
 Ska bli spännande och se hur den nya rislampan kommer att bli. Det kommer att ta ett bra tag innan den är klar!

-8.2 kg

publicerat i Allmänt, Min nya livsstil;
 Jösses! Har sammanlagt gått ner 8.2 kg sedan januari. Målet är -8 kg till men man kanske blir nöjd redan om 5 kg, hoppas kan man ju ;). Har hur som helst inte långt kvar.
Allting är möjligt! Har inte gjort en stor förändring mer än att ändra kosten. Tränar inte. Det blir promenader 2 gånger i veckan, that's It.
 
 
 
 

Personlig assistent

publicerat i Allmänt;
Har inte nämnt att jag var på en arbetsintervju förra måndagen. Fick sommarjobb som personlig assistent. Kommer gå på schema hos två vårdtagare under sex veckor. Vissa veckor är det tight, men ska få det att fungera. En vårdtagare har 24 h pass. Var två år sedan man var personlig assistent sist, har saknat det och det ska bli spännande :).

VIP-invigning

publicerat i Allmänt;
Vilka hektiska dagar man haft. Har jobbat på Birsta varje dag, handlat, tvättat, städat och hjälpt Sandra. Är också helt knäckt av pollen och för lite sömn. Igår efter jobbet kom jag hem, åt lunch och gick över till Sandra för att hjälpa henne med att rensa, städa och inreda om. Skulle hjälpa mamma att jobba igår för att göra Birsta's nya Food Park klar inför VIP.invigningen igår. Mamma hade sagt att jag skulle komma tillbaka till fyra men hon ringde redan vid halv ett och fick informationen att vi kunde sätta igång redan då. Gick hem, bytte om och packade ner ombyte för att sedan åka iväg. Jag och mamma höll igång från ett till halv sju. Men det gick jättebra.
Igår eftermiddag såg jag en man som fixar och donar vid scenen, tänkte så klart inget mer på det eftersom vi var mitt uppe i alla hantverkare och eventpersonal men iallafall så säger mannen till mig att vi gör jättefint, jag tackar. Senare så ställer han sig på scenen för ett soundcheck, trodde jag. Det slog mig rätt fort att det var han som var med i Talang för några år sedan (såg hans framträdande på Youtube). Det var nämligen Freddy Amigo som skulle underhålla oss den kvällen. Vilken röst han har. Kvällen var jättetrevlig. Först blev det mingel med vin och prat och sedan fick vi sätta oss och bara gå hämta kvällens meny från alla restauranger. Inte helt fel att man får vara först att prova restaurangernas menyer. Allting var jättegott.
På väg ut fick alla en goodiebag. Den innehöll en signerad kokbok av Marcus, en vinpump och erbjudande från restaurangerna.
Var hemma vid halv elva igår kväll men som alltid har jag svårt att somna när man är uppe i varv. Klockan var tre när jag sist kollade och vill inte veta när jag somnade. Var riktigt trött när alarmet ringde halv sex. Kände på jobbet imorse att jag bara ville sova men sitter klarvaken ännu och har frossa, haha. Har hunnit med lite spa, undanplockning hemma och en sväng till Sandra. Har tänt ljus och ska lägga mig och se om man kan vila ögonen lite innan det är dags för middag. Ska göra torsk i ugn som ska serveras med morötter och kokta potatisar. Jag har inte ätit potatis sedan januari. Ska bli gott :).

 

20 år

publicerat i Allmänt;
Fick mig en rolig överraskning förra veckan. Tessan berättade att nästa år har vi varit vänner i 20 år och det ska vi självklart fira tillsammans. Vi pratade om en weekend utomlands, får se vad det blir men fira ska vi göra iallafall.
Under alla dessa år har vi först bott grannar men också bott långt ifrån varandra men vi har aldrig förlorat kontakten, vi har aldrig bråkat och vi kan varandra utan och innan. Det är äkta vänskap det.
Älskar dig gumman <3

Utgång

publicerat i Allmänt;
I lördags blev det en spontan utgång med Tessan. Vi hade det jättetrevligt. Mådde lite halvdåligt igår men inte så farligt. Igår eftermiddag/kväll umgicks jag med T. Vi beställde hem mat och hade det allmänt mysigt.

Aloe Vera

publicerat i Allmänt;
Igår hämtade jag och Therese ut paketet med produkterna som vi beställde på visningen. Har invigt tandkrämen och den känns jättebra. Ska börja med drycken också och se om man kan rensa bort lite skit :). 

43 % avklarat

publicerat i Allmänt;
Jag har tappat motivationen helt vad gäller kost och träning och det känns som man gått upp några kilon. Var över tre veckor sedan sist jag stod på vågen men fick för mig att väga mig igår. Vågen visade - 2 kg sedan sist och en 1 cm mindre runt magen :).
Jag fuskar inte speciellt mycket utan håller mig från läsk och choklad. Klart jag har tagit en kaka hit eller dit men så länge det inte är någonting som jag kan känna ett beroende av (som cola och choklad) så är det lugnt. Äter jag något sött som inte är choklad så kommer inte sötsuget tillbaka men skulle jag äta en chokladkaka eller dricka cola så kommer jag garanterat att associera det med ett sötsug och därav hamna i skiten igen.
Blev rätt motiverad av att fortsätta! Har 51 dagar att nå min målvikt.