Ljus är mys
Natural hair
En styck klänning, en styck byxa
Updates
God morgon
Beställt
Enkelt & Gott!
Biokemisk reparation eller inte?
Facit: Om du får en totalsumma på över 50 poäng eller om du kommer upp i 16 eller mer för ett enda organ rekommenderas du att göra en biokemisk reparation. Du kan få hjälp vid en funktionsmedicinisk mottagning, av en naturläkare som kan beroende eller pröva kostförslagen i den här boken (ska bli spännande och se deras förslag när jag får hem boken i veckan).
Recept
Choklad <3
Nötbotten
1,75 dl hasselnötter
3 äggvitor
Chokladkräm
180 gram mörk choklad (70%)
2 dl vispgrädde
------
1 ägg
1 dl vispgrädde
Hallon och vispgrädde
Gör så här
Nötbotten
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.
Grädda i 175 grader i ca 10 min. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Chokladkräm
Koka upp 2 dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
Rör ihop 1 dl vispgrädde och ägget i en skål.
Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20 minuter
Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.
Mycket gott med hallon och vispgrädde till!
Grattis gumman
Liten
Shopping
"A lion called Christian"
Ljuslykta av ett Pringles rör
Mysig!
Bilbranden
- 2,2 kg på 2 veckor
"Sockerbomben - i din hjärna"
Blir man tjock av mjölk?
Denna information gav mig svar. Nu slipper jag oroa mig för att mjölken sätter sig på magen, haha!
Man blir inte tjock av mjölk. Mjölk ger mycket näring men innehåller lite energi (kalorier). En rad forskningsresultat visar dessutom att mjölkdrickare generellt är smalare än andra.
Mjölk är ett magert livsmedel. Dryckesmjölk står bara för fem procent av vårt totala fettintag. Där av bidrar de magra mjölkprodukterna mini-, lätt- och mellanmjölk med två procent. Fil och yoghurt står för två procent av fettintaget.
I ett glas lättmjölk (2 deciliter) finns det bara 1 gram fett men många vitaminer och mineraler vi behöver för vår hälsa.
Det är ändå viktigt för kroppen att få en viss mängd fett för att den ska kunna ta upp fettlösliga vitaminer och för att hjärnan ska fungera normalt.
Ju äldre vi blir desto mindre rör vi oss som regel. Vårt behov av energi blir då mindre (fett är en av flera energikällor). Näringsbehovet är däremot lika stort som tidigare. Mjölk passar då bra eftersom det innehåller relativt lite fett men mycket näring.Bil i brand?
Sommaren 2013
Spam?
LCHF Pannkakor
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 nypa salt
Receptet räcker till ca 4 st stora pannkakor
Vispa samman alla ingredienserna i en skål och låt svälla i ca 5 minuter. Smeten blir ganska så tjock men den flyter ut lite under stekningen. Lättast är att göra pannkakorna lite mindre än vanliga. Stek dem sedan i rikligt med smör.
Serveras med valfria bär och vispad grädde!
Subway
Nelly.com
Dag 11
Cosmic Bowling
CSN
..........
Snygg
Kasslergratäng
Vad är smartast att göra?
Under några dagar har jag funderat på vad jag ska göra efter dessa fem sockeravvänjnings veckor. Hade redan innan avvänjningen bestämt mig för att inte besluta tidigt vad jag ska göra. Ville ta en sak i taget. Men har redan börjat tänka på det. Vad är smartast att göra? Det är den huvudsakliga frågan. Jag vill fatta det rätta beslutet.
Jag har sagt att jag aldrig vill gå på någon diet. Jag håller fortfarande fast vid det för jag vet att det aldrig kommer hålla i längden. Inte på mig i alla fall, och jag är 100 % säker att andra känner precis som mig. Ska man börja med LCHF eller GI så är det för resten av livet, det måste bli sin nya livsstil. Vad händer annars? Med stor sannolikhet går man upp det man äntligen förlorat. Jag känner helt enkelt för att kunna äta precis vad jag vill, med måtta.
Ska vi vänja av kroppen socker och kolhydrater för resten av livet? Jag skulle aldrig klara det för jag vill att min kropp ska få i sig ett dagligt intag av kolhydrater, fett och proteiner. Det gäller även socker. Jag vill inte behöva få dåligt samvete om man tar en chokladbit till kaffet hos någon som fyller år etc. Det viktigaste i mitt fall är att aldrig låta intaget av sockret gå över gränsen. Då kanske man fastnar i beroendet igen. Vägen dit är lång!
Åter till frågan: ” Vad är smartast att göra?” Eftersom jag inte kommer att fortsätta med LCHF eller GI så vill jag ändå göra ett smart beslut och vill absolut inte hamna i sockerberoendet igen …. Aldrig mer ett sockerberoende!
Har funderat på att äta utifrån en av tallriksmodellerna som finns.
1. För att gå ner i vikt
2. För att behålla sin vikt
3. För det aktiva
Punkt 1 är nog den rätta för mig eftersom jag inte har nått min målvikt.
En annan fundering är hur man ska göra med denna Cola och choklad? Har funderat mest på det här eftersom det är just här mitt beroende sitter. Tänkte först att man kan ha sitt ”lördagsgodis” endast på lördagar men tanken vände fort till ett Nej, det pga. att innan denna avvänjning provade jag ett antal gånger att äta godis och dricka läsk bara på lördagar men det spårade fort ur och till slut åt man gotta flera gånger i veckan. Kan inte riskera detta. En smart idé kan vara att aldrig vara inställd på att då och då ska jag få äta godis. En annan smart idé kan vara att undvika att ha gotta hemma. Man kan istället äta gotta om man är borta/när någon fyller år. Men ska alltid ha två ord i tanken ”med måtta.”
Ni undrar säkert varför jag kör på sockeravvänjning om jag är emot det. För det första är jag inte emot att prova det här eftersom det bara är i några veckor. Det jag är emot är att leva resten av livet med att följa en sån här livsstil.
Sammanfattning av eventuella beslut
1. Ska jag börja med tallriksmodellen? Om jag gör det får jag i mig det kroppen behöver (syftar speciellt på kolhydrater). Jag får koll på vad jag äter.
2. Undvika att ha gotta hemma? Undvika att tänka och planera vilka dagar jag ska få äta nåt gott? Ifall jag följer det här kommer jag fortsätta att undvika tanken på gotta. Men är man borta och blir bjuden eller ska på fest är det en annan sak, bara man inte har nåt frestande hemma.
Kaffe, kaffe
Rastlös
På återseende!
Mys i myshörnan!
Betonghjärtan med pärlor
Servettställ?
LCHF-Pizza
4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano (jag tog Gouda)
Salt
Tomatsås
1 dl passerade tomater
0,5 msk oregano
Salt och peppar
Fyllning
Ost och valfri fyllning tex champinjoner, skinka, salami. Om man vill ha ruccola på lägg på det efter pizzan gräddats sista gången.
1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.
2. Medans pizzabottnen är i ugnen rör ihop tomatsåsen.
3. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.
Jag toppade inte min pizza med ruccola men hade affären haft det så. Det kan bli riktigt gott! Pizzan blev gudomlig. Men kommer nästa gång tillsätta lite mindre ägg och kanske en smula mer med fiberhusk istället!
Bacardi Grand Melón, ja tack!
Lax i ugn
Ska ta mig an byrån ... igen! Rensa alla ljus och småsaker! Ska börja elda upp en massa ljus så man får slut på lite saker.