Ljus

publicerat i Ljus;
Ta fram allting som du kan tänkas behöva - Bra att förbereda sig!
Allt du använder måste vara rent!


1. Ta fram glaset där ljuset ska vara. Fixa veken och sätt veken i mitten av glaset. Man kan använda sig av penna där du virar runt veken så att veken ska vara rak och hålla sig på sin plats när gelen ska ner.


2. Det står att man ska använda sig av ett smältkärl och jag gjorde ett vattenbad. Ta en kastrull och en större glasskål som du ställer ovanpå kastrullen. Fyll kastrullen med vatten (vattnet ska inte nå skålen). Det är bra om skålen är hög för det får inte komma in vatten i gele-området och det kan skvätta en hel del utanför.


3. Slå plattan på 5:an och sänk sedan ner värmen. Låt ångan smälta ner gelen helt. När gelen var helt smält väntade jag några minuter extra.

4. Nu har du förberett även glaset och ställt ner veken i mitten av glaset. Fyll i gelen i önskad mängd ner i glaset. Kolla till veken. Det går rätt fort för gelen att torka ihop sig från skålen men sen i glaset tar det ett tag innan den blir klar. Jag använde sked och slickepott för att skrapa ur den sista gelen från skålen.

5. Justera veken och låt gelen "torka"

6. Kolla även runt kanterna när gelen torkat helt - Men var försiktig och ta bort resterna av gelen. Tänk på att geleljus ger spår om du rör i gelen när den torkat. Hoppa över detta steg om du vill.

Hoppas jag förklarat den här delen bra och att jag fick med allting och skrivit rätt, ni får gärna fråga om det är någonting. OBS! Ni kan göra helt annorlunda utan detta var bara någonting som jag gjorde. Följ i alla fall instruktionerna på ljusgelens förpackning.

När själva ljusen var klar satt jag fast "Rub-Ons" på glaset och tog snöret och knöt runt!

Mina ljus
Saker jag använde
* Glas på IKEA, 39 kronor för 6 stycken
* Gele, 99 kronor på Panduro (inkl. 5 vekar)
* Rub-ons, 29 kronor på Panduro
* Snöre med pärlor från mitt halsband

Kommentera inlägget här :