Vad vill ...

publicerat i
Vad vill jag göra och uppnå under 2011?
Har faktiskt tänkt lite mer på detta jag och Therese i går. Har nu kommit in på spåren att kanske starta eget, åka till USA som Au Pair i ett år eller att åka till USA för att studera några månader. Känner att man inte har något fast här hemma i Sverige och känner att det skulle vara skönt att få en "fast" punkt i livet. Skulle absolut kunna tänka mig att jobba som Personlig Assistent, trivs som fisk i vattnet, om inte bättre. Men man kan inte förlita sig på att man får jobb där så man får lön varje månad. Nu har jag haft mkt tur och kommer få en bra lön i januari, men sedan då?

Hur ska man gå tillväga?
Att starta eget: Här gäller det bara att att göra en affärsplanering och gå igenom alla faktorer och komma fram till den bästa affärsidén, sedan är det i princip bara att prata med någon som kan eller gå till AMS och få sin affärsidé prövad, det kan inte vara så svårt eller hur? Det är ju bara att köra, funkar det inte så funkar det inte, bara att ta risker.

Au Pair: Här klämmer skon mest på att åka så långt bort i ett år och inte kunna ta sig hem. Det skulle vara en annan sak ifall de var inom Europa, där man kan åka hem fort och billigt. Men ska man över till andra sidan Atlanten kan man inte ta sig hem så lätt. Är aboslut inte orolig att man inte kommer att trivas i familjen för de kan man göra någonting åt på plats. Spännande skulle det vara, man får även åka först till NY på skolan för att lära sig mer och träffa andra Au pairer jorden runt. Sedan får man bidrag till collegestudier, varför inte söka inom Marketing or Graphic design?

Studier utomlands: Här är det nog samma sak som ovan fast inte lika jobbigt eller hur man ska förklara, dels kanske man är borta cirkus 2-6 månader. Men skulle tippa på 2-3 månader för ekonomins skull. Har redan en drös med pengar som ska in till CSN ;)

Vad är problemet, varför inte följa hjärtat? Hade inte riktigt tänkt i dessa banor om man hade jobb eller en säker inkomst här hemma nu, för trivs så bra här. Men att åka ut på äventyr så här är inte de dummaste de heller, och jag vet att man skulle klara det utan problem. Spelar ingen roll om man åker själv eller med någon man känner, men tyvärr tror jag att det är bättre om man åker helt själv.

Kram!

Kommentera inlägget här :