Städtajm

publicerat i Allmänt;
Är så galet mätt efter pizzan. Känns som det är magmunnen som krånglar men ska hålla mig så långt det går, ingen nöd ännu. Gillar inte tabletter men tar bara om det absolut behövs.
 
Fick hem ett nytt paket idag. Blåtanden ligger på laddning :). Nej, nu ska jag börja städa. Ska se hur lång tid det tar. Ska räkna från 17.00 - ? (ska plocka undan, damma, dammsuga och torka golven).

Good Morning

publicerat i Allmänt;
Idag var man vaken långt före tuppen. Vi har en stor tävling resten av den här veckan och det innebär att jag började sex istället för sju. Vi har två stycken så kallade "kanonstarter" vilket innebär att alla går ut på banan samtidigt och vid samma tidpunkt. Det har varit rörigt här på morgonen med över 100 personer och nu halv åtta går första starten vilket innebär att det knappt är en kotte kvar, haha! Det kommer inte hända mycket  dom senaste 4-5 timmarna. Klockan ett är nästa start för nästa gäng.
 
... Shit där kom smällen. Vid alla stora starter smälls en raket! Den skrämmer alltid slag på mig.
 
Man har fått pratat mycket engelska igår, det är en del tjejer från USA och Australien som är här och tävlar. Har inte behövt pratat engelska ännu men dagen är inte slut än. Dom som ska ut klockan ett kommer ett bra tag innan och ska handla eller anmäla sig osv. Jag slutar två idag som senast och ska egentligen gå på långhelg men ställer upp och jobbar hela helgen, eller är ledig imorgon i alla fall men jobbar lördag och söndag. På lördag och söndag är egentligen dom ännu större tävlingarna med proffsspelare från hela Sverige och vissa delar av världen. Det ska bli roligt att få jobba då faktiskt, plus att jag tjänar tillbaka pengar från helgen som var då jag var sjuk. Skulle ha jobbat helgen som var men jobbar som sagt då igen den helgen nu :).
 
När jag kommer hem blir det att försöka orka städa så mycket som möjligt för att sedan beställa en pizza. Är så sugen på det, haha! Får se om man skiter i pzza och gör nåt annat gott till middag istället.
 
I morgon blir det tvättstuga och bröllop. Blir inte mycket annat som händer i helgen då det blev jobb istället. Har fått hem det lila skalet och det svarta fodralet till mobilen, snyggt :) Lägger upp någa bilder senare. Inväntar allt annat också, är mycket nyfiken på blåtanden, har aldrig haft en sån.
 
Detta inlägg tog tid. Man hittar alltid på nåt annat att göra, haha. Har fått i mig kaffe och en macka. Sitter även med jackan på och har stängt dörren till receptionen. Kylan får gärna hålla sig ute.
 

Selångers marknad

publicerat i Allmänt;
Har inte lagt upp några bilder på vad som handlades på marknaden. Har rensat kameran så kan lika väl lägga upp dom nu när man har återfått mer energi :).
 

Väska 249 kronor
 
 
 
Väska 100 kronor
 
 
Trosor, 10 kronor/styck
 
 
Långklänning, 200
 
Klänningen är tung, det är mycket tyg. När man har den på sig så står den ut upptill eller hur man ska förklara. Kan man sy in kläder?
 

Gudomlig

publicerat i Allmänt;
Har ni testat Comforts skäljmedel "Jordgubb och lilja"? Det är ett måste för er som inte har gjort det, den är gudomlig.

Beställt

publicerat i Allmänt;
 
Beställt hem saker till mobilen :). Vill ha så mycket saker men det här är en bra start. Har legat i sängen hela dagen och sett på filmer. Mår prima förutom hostan. Kan inte äta utan att hosta sönder mig. Men ska ta hostmedicin två gånger till idag, så det är bra.

Samsung Galaxy S2

publicerat i Allmänt;
 
Innan jobbet igår for jag till Birsta för att hämta ut den nya mobilen - en Samsung Galaxy s2. Är nöjd med min mobil (som är modellen under den här) och det är inget fel på den men känns skönt att ha en ny mobil som man förhoppningsvis kommer ha ett bra tag. Älskar dessa telefoner. Ska fixa en annons så man kan få iväg den andra så fort som möjligt.
 
Köpte ut den kontakt och tog abonnemanget "Halebop-Rubbet" på sidan av, utan bindningstid. Ska aldrig binda upp mig på abonnemang igen, haha!
 
Halebop Rubbet
* 200 Samtal
* 4GB Surf
* 4000 fria Sms/mms
 
= 249 kronor i månaden (så länge man inte överskrider nåt vill säga. Jag är en människa som ringer mest och hoppas då inte att man överskrider dessa samtal, då tjänar man inte på det).
 
 
 

Sjuk

publicerat i Allmänt;
Hej och hå, hoppas allt är bra med er. Vad ska ni hitta på en helg som denna? Själv skulle man jobba men blir hemma imorgon iaf. Tur att jag sjukanmälde mig för har hostat så jag kräktes ner hela handen. Blir alltid orolig om det är nåt son händer, som man inte är van. Jag har den värsta hostan så man blöder näsblod och spyr upp slem men nu var det annat. Var massa vätska som kom ut. Det är iaf bra för att man får ut skit. Har inte hostat riktigt sedan det hände för ett bra tag sedan.

Har jobbat idag och igår. Igår på jobbet hade jag nog hög feber. Jag hade så ont i kroppen vilket jag inte brukar ha och sedan frossa. En till sak var att det gjorde ont när byxorna kom mot kroppen. Har mått skapligt bra idag förutom hostan då. Hoppas man kan jobba på söndag man förlorar mycket pengar.
 
Jag justerar detta inlägg lite, låg i sängen och försökte mobilblogga men det går aldrig som man vill :P.
 
Det kommer fler uppdateringar inom kort!
 
Kramar

"On The Wings of A Butterfly"

publicerat i Allmänt;
Your friendship is special
Like the flowers that bloom,
Or when a butterfly emerges
From within its cocoon...

You remind me of that butterfly,
Loving and free,
Bright and colorful,
For the world to see...

We will share sunshine and rainbows;
Sometimes, the rain and the snow;
We'll stand together through it,
While the cold winds blow...

When the time is right,
We won't stop to ask "Why?"
Our friendship will take flight
On the wings of a butterfly...
 
 
Fin :)

"Made to go"

publicerat i Allmänt;
Long time no seen. Skämt o sido, det var inte så länge sedan jag uppdaterade sist. Sitter på jobbet och väntar på att det ska hända nåt. Det är ett gäng som är här men det är ändå lugnt. Kan passa på att uppdatera bloggen.
 
Helgen var mycket lyckad. Efter fredagens jobb gick jag och mötte upp Tessan för att få mig en promenad. När man ser henne lite bortanför är det någon som hejar och det var ju Carro :). Har inte träffat henne på ett bra tag och hon bor en bit bortanför mig. Det slutade med att jag och Tessan gick hem till henne och surrade ett tag för att sedan gå hem och dona på och göra sig klar för marknad. Mamma och Jim var hos mig vid halv sex och jag var hemma vid elva på kvällen, det var en mysig kväll på marknaden :). Kom hem med en långklänning, två väskor, fem trosor, chips, två shoppinglistor (man sätter på kylskåpet). Det var väl allt som jag köpte.och jag som inte skulle ha nånting, haha!
 
I lördags vaknade man tidigt, trots sen natt men solen sken och man kunde inte bara sitta inne hela dagen. Strax efter tio var man ute i Matfors hos kära mor och Jim :). Var hemma vid middagstid och kvällen blev lugn.
 
I söndags klev man upp tidigt för att sortera tvätt och börja tvätta kl 11. Efter att ha lagt in första tvätten promenerade jag bort till kära Nina där jag fick kolla på hennes gomage :). Sprang mellan henne och tvättstugan men det gick bra det med. När jag kom hem efter att ha tvättat klart allting så tog jag bilen till Birsta och småhandlade lite för att sedan åka hem, äta middag, pyssla och avslutade med en skön dusch.
 
I går jobbade man. Hade riktigt ont i huvudet hela dagen, men det var bara att bita ihop. När man kom hem blev det inte mycket. Innan jag for hem for jag in på macken och hämtade ut en bok som jag beställt. Det fick bli en verklighetsbaserad bok om en tjej som blev kidnappad som elvaåring och blev fri 18 år senare. Boken heter "A stolen life - A memoir".  Läste 50 sidor igår. Spännande men hemsk.
 
Idag slutar jag tre och då blir det bara att åka hem och byta om för att sedan gå till Nina och vara hos henne hela kvällen. Vi ska äta middag, äta gotta och se på film och umgås. Börjar inte förrän tolv imorgon. Skulle behöva städa hemma också för kommer stänga i flera dagar och då orkar man inte sätta igång och städa vid nio på kvällen. Har inte en dag ledig denna vecka heller, jobb från måndag-söndag. Tar igen det nästa helg då man får vara ledig fredag-söndag, längtar till nästa vecka, haha! Pratade med chefen igår och vi kommer snart ändra öppettiderna vilket innebär bättre arbetstider. Hoppas det blir bra. När E kommer idag ska vi se om vi hinner prata om hur vi ska lägga upp det nya schemat.
 
Har satt igång och pysslat igen. Har varit dålig på det, tyvärr. Men känns som man inte har tid och ingen plats. Känns jobbigt att sitta och pyssla i soffan, vill flytta till en trea så man kan gör ett fint hobbyrum. Eller en tvåa med ett stort sovrum där man kan ha ett stort skrivbord med datorn på ena sidan och hobbyplatsen på den andra delen, haha. Jag som vill ha fint hemma, kan ni tänka er hur det ser ut i mitt v-rum just nu bara för att pyssla med några ljuspåsar? Strykbrädan och strykbordet står och tar all plats på bordet och skrivaren står på soffan. Bor man litet så ser det ut sm det är saker överallt. Tänk hur stressigt och hur det ser ut när jag pysslar "vanligt" då hela pyssellådan står framme och alla saker är utspridda i soffan och på v-rumsgolvet, suck. Inte roligt när det är så. Det är roligt för stunden då man pysslar men sedan om man inte hinner/orkar städa undan blir jag stressad. Hoppas man kan flytta till större inom ett år.
 
Ser framför mig att man har ett litet hobbyrum med ett fint skrivbord där laptopen och lite småplock står, ovanför har man fina hyllor med många burkar där man sorterar så att man exempelvis har dekorationssaker i en, tvålsaker i en, stämpelsaker i en osv. Det bästa är om man får se alla saker lätt. Man får en bättre överblick av vad man har, nu ser jag knapp vad jag har. Lådan är under sängen och när man drar ut den finns det hundratals med saker och jag får gräva fram saker óch ting.
 
I förrgår testade jag göra egna ljuspåsar som jag velat testat i snart ett år men har ingen symaskin och det gjorde att jag tänkte bort den tanken. Men nu var jag inne på att testa och i förrgår när jag for till Birsta köpte jag fållband. Det går att fålla ihop påsen som jag gjorde av ett vitt lakan. Bilder och instruktioner kommer senare :). Känns som man aldrig är hemma och därför jag inte bloggar men ska se om man kan börja blogga via mobilen, om man orkar det. Det tar en sån tid.
 
Detta inlägg tog tid. Började skriva för över en timme sedan ;). Ska se om man kan göra nåt extrarbete här innan E börjar tolv. När hon kommer ska jag handla lunch och gå ut och sätta upp lappar som jag gjort för jobbet. Man får passa på när man är två. Vi kan inte gå iväg då vi sitter  receptionen själv.
 
Puss & Kram

1 vecka

publicerat i Allmänt;
För en vecka sedan satt man i bilen och körde mot Stockholm :). Som nämnt tidigare så ska jag bila tillbaka dit, så härlig resa.
 
Just nu sitter jag på jobbet och väntar på att restaurangen ska öppna så man kan få lite kaffe. Tyvärr brukar inte kaffet vara så gott, antingen är det riktigt svagt eller riktigt starkt. Men slutar ett idag  så man kommer väl svänga in på macken och handla en god kaffe på väg hem, fredagslyx. Ikväll blir det marknd md mamma och Jim. Dom kom och hälsade på mig igår på jobbet och då planerade vi lite för ikväll. Dom kanske är hos mig vid 18, om jag inte tar bilen själv. Vilken härlig fredag. Ska ni på Selånger nåt i helgen?
 
Dags att fortsätta jobba, på återseende! Kramar

Instagram

publicerat i Allmänt;
Vilken hysteri det är gällande Instagram. Vad är meningen med det liksom? Jag har inte haft det länge och sitter fortfarande och försöker förstå meningen med det. Självklart är det ett smart och smidigt sätt att lägga upp bilder på. Jaja, snart kanske man blir lika tokig själv i Instagram, haha! Måste i alla fall erkänna att det är roligt med att sitta och redigera bilder och göra collage.
 
I alla fall säå satt jag med appen igår kväll och gjorde ett collage av olika bilder. Naglarna gjorde jag i helgen. Vill göra en riktig nagelförlängning igen. Tänk att man hade lika långa naglar som lösnaglar förut.

"Girl fight"

publicerat i Allmänt;
Har varit helt slut på jobbet idag. Det känns som man börjar bli förkyld, men det ska jag inte bli. Har inte tid, råd eller lust att vara hemma från jobbet. Får köpa dundertabletterna så att förkylningen inte bryter ut. Men än så länge är det lugnt.
 
I helgen blir det att åka på Selånger Marknad med mamma och Jim. Ska 'även träffa bästa Nina och ha en date med tvättstugan igen :). Tvättade i helgen men nästa vecka har jag jobb 6 av 7 dagar men idag bytte jag ett pass så jag kommer att jobba alla dagar nästa vecka. Måndag-söndag och då behövs det kläder. Är ledig på måndag efter den långa arbetsveckan så då får man boka in en tvättid för att sedan jobba i tre dagar bara och får vara ledig fredag-söndag. Det jämnar ju ut sig. På fredagen då jag får ledigt ska jag på bröllop :). Det ska bli så fint.
 
Efter dagens arbetspass for jag hem och åt middag, dammade, städade toan, diskade, dammsög och gick ut med soporna. Skönt att man gjort detta för då är det bara att damma lite lätt och torka golven på fredag. Det är trevligt att ha gjort denna veckas städning så man slipper tänka på det i helgen. Det gäller bara att hålla efter då, haha!

Snart börjar filmen "Girl Fight" som jag tänkte se. Den verkar helt okej. Det boxas nog en del i filmen vilket kommer göra mig sugen att börja boxas igen, skulle jag tro. Efter det blir det att se "Criminal Minds" x 2 gånger. Börjar tolv imorgon och har ingen brådska att kliva upp ;).
 
Mamma smsade nyss och sa att hon och Jim kommer på mitt jobb imorgon och hälsar på. Men vi skulle höras närmare för jag är själv från tre tills jag stänger och då kan jag inte visa dom runt och inte ens prata om det är mycket folk.
 
 
 
 
 
 

Outfit

publicerat i Allmänt;
Nya spetslinnet och jeansen som är så skön. VIll köpa mig ett par till svarta så man har, haha! Men det får bli i nästa liv.
 
 
 

Stockholm del 5

publicerat i Allmänt;
 
Allt ovan från Cubus
 
Byxa 299 kronor, Cubus
 
Byxa 199 kronor, Cubus
 
Träningsbyxa 149 kronor, Cubus (jättesköna, ska köpa mig ett par till)
 
Träning/myströja 199 kronor, Cubus
 
Linne 99 kronor, HM
 
Fin blus 199 kronor, Cubus
 
Tog ett spontant hål i örat också!
 
 

Stockholm del 3

publicerat i Allmänt;
 
 
 
 
 
Tog bilen till Kista Gallerian på lördag förmiddag för att få i oss en god frukost. Caffe Latte vanilj, mumma!
 

Stockholm del 2

publicerat i Allmänt;
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haha, vad fina vi är på dessa bilder!
 
 
 
 
 
Vi gick aldrig in på Skansen men en bild på "skylten" fick vi i alla fall :).
 

Stockholm del 1

publicerat i Allmänt;
On the road!
 
 
Oops! Haha, klockren bild. Finn ett fel!
 
Här står vi på tunnelbanan vid Kista Gallerian och ska mot Slussen!
 

10 mest giftigaste djuren i världen

publicerat i Allmänt;

Vill varna för vissa bilder, någon av er läsare kanske har fobi för några av dessa djur?!

 

 1. Box Jellyfish


På toppen finner vi maneten vid namn ”Box Jellyfish”. Den har orsakat minst 5567 registrerade dödsfall sedan 1954. Deras gift är bland de mest dödligaste i världen. Giftet attackerar hjärtat, nervsystemet och hudcellerna. Och det värsta är att giftet är så pass smärtsam, att de mänskliga offren går i chock, drunknar eller dör av hjärtsvikt innan de ens nått stranden. Du har nästan ingen chans att överleva detta gift om du inte behandlas omedelbart. 

 

Denna manet finns i vattnet kring Asien och Australien!

 

2. King Cobra 

Kungskobran är världens längsta giftorm, den växer upp till 5,6 meter. Ett enda bett av denna dödliga orm kan lätt döda en människa. Denna orm är ännu i stånd att döda en fullvuxen asiatisk elefant inom 3 timmar. Detta gift är inte lika giftigt som andra giftormar, men kungskobran kan injicera 5 gånger mer gift än den svarta mamban och den kan resultera dödlighet upp till 5 gånger snabbare än svarta mamban.

 

3. Marbled Cone Snail

Denna lilla vackra snigel kan vara lika dödlig som de andra djuren på denna lista. En droppe av giftet är så stark att den kan döda mer än 20 människor.

 

Symtomen kan börja omedelbart eller kan börja uppträda efter flera dagar. Det resulterar i intensiv smärta, svullnad, domningar och stickningar. Svåra fall innebär muskelförlamning, synförändringar och man får svårt att andas. Det finns inget motgift.

 

 4. Blue-Ringed Octopus

Denn bläckfisk är mycket liten, lika liten som en golfboll, men dess gift är så mäktig att den kan döda en människa. Egentligen bär den nog gift för att kunna döda 26 vuxna människor inom några minuter. Dess smärtfria bett kan verka harmlösa, men det dödliga giftet börjar arbeta direkt och resulterar i muskelsvaghet, domningar, följt av andningssvårigheter som slutligen kan leda till döden.

 

5. Death Stalker Scorpion

Den här skorpionen är mycket farlig eftersom giftet dom har orsakar allvarliga symtom som, intensiv och outhärdlig smärta, feber, följt av koma, kramper, förlamning och till slut döden. Det är osannolikt att den kan döda en frisk, vuxen människa. Unga barn, gamla eller sjuka personer med hjärtproblem löper den största risken. Denna skorpion kan man hitta i Nordafrika och Mellanöstern.

 

6. Stonefish

Den här fisken orsakar en sådan extrem smärta och chansen är mycket stor att man måste amputera det "utsatta" området. Det beskrivs som den värsta smärtan som människan känner till. Man kan också råka ut för chock, förlamning och vävnadsdöd. Denna fisk kan vara dödliga för människor om inte läkarvård ges inom ett par timmar. 

 

7. The Brazilian wandering spider

Den här spindeln har inte bara ett enormt farligt gift utan den är också farlig eftersom den gömmer sig ofta under dagtid inne i hus, kläder, stövlar, och bilar. Inte så mysigt och bra när den lever nära människor.

 

8. Inland Taipan 

Bara ett enda bett från ormen innehåller tillräckligt mycket gift för att döda 100 vuxna människor eller en armé med 250.000 möss. Dess gift är minst 200 - 400 gånger giftigare än en vanlig kobra. Den här ormen har gift som kan döda en vuxen människa på bara 45 minuter. Lyckligtvis är denna orm väldigt blyg och har inga dokumenterade mänskliga dödsfall.

 

9. Poison Dart Frog

Denna groda är förmodligen den mest giftiga djuret på jorden. Den 5 cm långa grodan har tillräckligt med gift för att döda 10 vuxna människor eller 20.000 möss.

 

 10. Puffer Fish

Haha, denna fisk ser så söt ut! Men det är en fisk som man inte ska ta på. Denna fisk producerar en snabb och en våldsam död. Symtomen är bland annat yrsel, kräkningar, snabb puls, andningssvårigheter och muskel förlamning. Offren dör av kvävning när diafragmans muskler förlamas. De flesta av offren dör efter fyra till 24 timmar. De flesta dödsfall händer när otränade människor fångar och tillagar fisken.

Stockholm 2012

publicerat i Allmänt;

Denna resa har varit underbar, synd att den blev så kort. Men vi hann ändå med mycket. Jag var ledig i helgen men tog ledigt i fredags.

 

Resan började med att jag och Tessan möttes vid min bil sex på morgonen för att sedan packa in i bilen och bege oss. Första stoppet var i Gnarp där vi köpte kaffe och tankade. Vi stannade fyra gånger, allt som allt och strax efter elva var vi framme på hotellet. Jag körde in mot Stockholm och vi missade att vi skulle rakt fram i en rondell (vi misstolkade GPS-tanten) haha, men som tur var kunde jag vända en bit bort för att sedan köra tillbaka. Inga problem! Eftersom vi inte kunde checka in före två så gick vi till Husbys tunnelstation för att ta tunnelbanan till City. Dom bygger om nu så man får åka till Fridhemsplan och byta linje för att komma vidare. Vi hade planerat att shoppa på lördagen innan hemresa och ta Skansen och Gröna Lund på fredag men då hade dom visat dåligt väder på fredag och bätre på lördag. Dock var det fint båda dagarna :).

 

När vi kom in till City försökte vi hitta ett bra ställe att äta lunch på och det blev Burger King, haha! Tycker inte om det så åt bara stripsen i princip. Sedan gick vi runt i timmar och handlade en del. Jag handade typ på bara ställen som vi har här hemma men Tessan hittade lite saker på andra butiker. Mycket av kläderna har jag aldrig sett hemma på butiker som Cubus, Gina Tricot och HM.

 

Efter några timmar kände vi att vi ville åka till Kista Gallerian för att kolla in de 190 butiker som fanns där ;). Vi tog tunnelbanan direkt til Kista (som är hållplatsen innan där vi klev på). Vi gick inte många timmar där då vi kände hur tröttheten kom krypandes. Konstigt nog var vi inte ett dugg trött av att köra, det gick riktigt smidigt fast vi körde långt och in till en storstad, eller inte in till City men man märkte då man började närma sig hotellet att det blev många filer och mycket, mycket trafik. Man kände att man lämnat Norrland i alla fall, haha! Tröttheten berodde mer på all shopping och värmen. Det var kvaft i alla butiker. Vi bestämde oss för att äta middag någonstans vid hotellet men det fnns dikret inget bra. När vi skulle hitta tillbaka till hotellet var vi på väg uppåt men vi hade ingen aning åt vilket håll vi skulle gå så vi frågade några som satt och drack på en bänk och hon visade oss vilken väg vi skulle gå. Tack och lov att vi frågade annars hade vi fortsatt att gå åt fel håll hela tiden.

 

Vi gick på en gräsmatta för att vi ville inte gå intill skogen och ovanför oss var en helikopter som cirkulerade runt och runt. Vi började skämta och skrattade ordentligt. Vi skämtade om att dom kanske söker oss för att vi går på gräsmattan istället för gångstället (vi trodde det var en polishelikopter). Vi tänkte vad vi skulle säga om dom skulle stoppa oss (på skämt). Då sa jag nåt i stil med:" Vi är från Norrland och gillar grönt....Don't blame the nature" Haha, vad vi garvade, så trött som man var.

 

I alla fall, när vi hade gått runt 20 mnuter kom vi tillbaka till hotellet och vi hämtade väskorna från bilen och checkade in. Vi hade självklart Mc'donalds precis utanför hotellet och det fick bli Burger King till lunch och Mc'donalds till middag, så nyttigt ;).

 

På lördagen ringde klockan strax efter åtta och vi gick upp och gjorde oss klar. Solen sken och det var riktigt härligt väder. Vi checkade ut och tog bilen till Kista Gallerian för att äta frukost när dom öppnade klockan tio. Blev en god frukost på Waynes Coffee bestående av en Caffe Latte Vanilj och en god macka, Tessan tog en Chai latte och en macka. Efter det gick vi till tunnelbanan och tog tåget till Slussen för att sedan ta färjan över till Djurgården, Skansen och Grönan. Vi kände att vi inte skulle hinna med allt detta så vi tog bara Grönan. Gick in där och efter ett tag kommer Tesan på att det är Sommarkrysset på kvällen och vi hör Agneta Sjödin. Vi går mot scenen och ser henne. Senare när vi äter Langos till lunch hör vi några som sjunger och det visar sig vara Dead By April som repeterar för kvällens spelning, det var inte dumt. Detta hade vi inte ens räknat med.

 

Haha, får ju inte glömma "Spökhuset" på Grönan. Jag har sedan många år tillbaka sluta helt med karuseller medans Tessan älskar det. Men hon gav sig inte på någon denna gång. Men vi fick för oss att gå in i "Spökhuset," jag har varit där när man var liten. Oj oj vad rädd man kan bli. Vi skrek. Sedan var det två personer som följde efter oss och trängde in oss mot väggen och det får dom väl inte göra? Det var två killar som hade det jätteroligt. Men det var obehagligt för det är inte så trevligt där inne. Tessan säger också bästa kommentaren: "Du kan sluta nu, jag är inte rädd längre." Haha, klockren. Vi och hela Grönan fick oss ett gott skratt. För när man har gått igenom halva huset så kommer man ut på en terass där man får andas och se ut på folket. När vi kommer ut ser vi en av dom äckliga figurern och han går mot oss och Tessan hoppar till och jag hoppar mot henne och vi skrattar och skrattar hysteriskt och folk kollar upp och skrattar, haha! Var tvungen att berätta det här, så roligt.

 

Jag nämnde för flera månader sedan att jag har fyra halvsyskon och att jag fått kontakt med två av dom idag (halvsystrarna), vilket är helt underbart. Jag har nämnt för dom båda tidigare att jag ska till Stockholm framöver men då kom jobbet mitt upp i allt. Skrev till dom veckan innan vi for att det skulle vara roligt att träffa dom. Vi hade inte bestämt något så visste inte hur det skulle bli. På lördag när vi var på Grönan hade jag fått ett sms från en av dom. Det slutade med att hon, hennes kille, jag och Tessan satt och tog en fika och surrade ett tag på ett café på Kista Gallerian :). Det var hur trevligt som helst. Synd att man inte hade mer tid. Vid kvart i sex började vi röra oss mot bilen så vi kunde börja färden hem mot Sundsvall. Vi var hemma vid kvart i elva på kvällen. Hemresan gick jättebra. Det var dock jobbigt att köra i mörker och det började bli mörkt när jag tog över körningen i Tönnebro. Men som sagt så var det en bra resa hem också :).

 

Det har varit intensiva och underbara dagar. Har känslan i kroppen ännu att man vill ta bilen och göra om hela resan. Ska tillbaka innan årets slut men det blir nog inte samma känsla om det är kallt och eventuellt snö. Men man kan alltid ta en bilresa till huvudstaden nästa sommar :). Det är jättemysigt och detta med att bila ner var en av det bästa som hände under helgen. Som sagt, det är inga problem. Min lilla bil klarade det, haha! Det är jättefina vägar och allmänt mysigt när man kan stanna när man vill och så vidare ...

 

Detta inlägg tog tid, har fått gått och fixat olika ärenden, tagit emot kunder och hjälpt folk över telefonen. Har även fått prata engelska med en familj från Kanada, oh my god va sonen var snygg. Dom kommer tillbaka imorgon och då är jag garanterat här, haha. Lucky me !!! Ska börja stänga om en timme så måste fixa lite saker. Börjar bli mycket folk nu. Har jag glömt att nämna någonting så uppdaterar jag antingen detta inlägg eller skriver ett nytt.

Bilder från resan kommer nog upp imorgon :) Kram kram!

På jobbet!

publicerat i Allmänt;
Sitter just nu på jobbet och väntar på att klockan ska bli sju så man kan få börja stänga ner. Det är riktigt lugnt, vi har haft en så kallad "kanonstart" vilket innebär att alla går ut samtidgt och dagen är då uppbokad på denna tävling, vilket i sin tur innebär att inga andra kan komma och spela. Det kommer nog bli mer fart när dom börjar droppa in vid fem eller sex.
 
Har inte orkat eller snarare inte hunnit uppdatera. I söndags gick jag över till Tessan och blev där ett tag och vi båda var helt slut. Kvällen var bara lugn. Igår var jag hemma närmare halv fyra från jobbet, skyndade mig till tvättstugan och lade in två maskiner, hem och byta om för att ta en promenad och gå och handla, efter det blev det tvättstugan igen och tillaga middag. Gjorde smaksatt bulgur och stekte lövbiffar och gjorde en jättegod skysås till. Igår kväll låg jag och såg filmen "Den onda dockan". Hade för mig att den var otäck men jag skrattade bara, ska se dom andra filmerna också tänkte jag, haha! Får se om dom andra är bättre.
 
Eftersom jag sitter på jobbet nu så får jag föra över helgens bilder imorgon för då är jag hemma tidgare. Ska göra lite småjobb nu så skriver om resan i nästa inlägg. Kramar!
 
 
 
 

Home again!

publicerat i Allmänt;
Strax innan elva igår kväll kom jag och Tessan hem från en intensiv och händelserik trip i Stockholm. Det har varit underbart och hänt mycket. Jag ska packa upp och ladda över de bilder jag har, ska se till att uppdatera senare idag med vad vi gjort osv.. Är trött idag men orkar nog fixa det, haha! Ska träffa Tessan en sväng idag också så vi kan byta bilder.
 
På återseende!

Platt mage på 12 veckor

publicerat i Allmänt;
Har ni läst I form? Jag var ute efter ett hopprep och en balansboll för att ha som ett träningspass här hemma. Såg att denna tidning hade en bra premie om man började prenumerera. Fick första tidningen igår men snart kommer premien som består av: Hopprep, balansboll, måttband, liggunderlag. Det kunde inte bli bättre.
 
Har fuskat med träning och sockret =/. Man spårar ur efter lördagen då man fått sin godis-dag. Man vill då ha godiset på söndag, måndag, tisdag .... också !!! Efter Stockholm blir det skärpning. Kommer även tänka där vad man äter, men måste få unna sig. Men man kan låta bli vissa saker också.

Birsta

publicerat i Allmänt;
 
 
 
 
Ögonskugga. Fina färger, 50 kronor på HM
 
Skön tröja från Cubus, 299 kronor. Bra att ha till träningen eller hemma i soffan ;). Köpte också ett svart vanligt linne och en pyjasmas.
 
 
 
 

Irriterad?

publicerat i Allmänt;
Dagen har varit jobbig idag fast ändå varit lyckad. Kom till jobbet vid 12 och skulle stänga 19 ikväll men banan har varit stängd hela dagen så fick stänga fyra. Kändes skönt för är helt slut alltså. Men det är nog bara för att det var lugnt på jobbet, hade det varit mycket som annars så skulle man inte ha haft tid att känna sig trött. Har känt mig lätt irriterad i några dagar också. Jag brukar inte vara det när man har "röda veckan" men det är nog kopplat med det. 

Jobbar bara två dagar till och sedan blir det Stockholm. Längtar så mycket så jag vill inte åka och jobba, jag vill bara sova till fredag, haha! Det är skönt att få sluta tre både imorgon och torsdag för man har mycket att göra.
 
Denna helg har bestått av jobb. Söndagen var jobbig då man jobbar 12 timmar själv utan avlastning, det är svårt att gå på toa och äta. Igår var jag ledig vilket var skönt. Hade tvättid 11 och skulle iväg på Birsta en sväng och sedan se om man skulle ut till mamma och Jim också. Men det blev två maskiner tvätt, hem och hänga upp all blöt tvätt, hämta mormor för att fara till Matfors, tog en promenad med Tejo, vi umgicks, fikade, åt lunch, moster och lilla kusin Vilma kom, vi tog en till promenad och kollade på några föl bortanför mamma och Jim. Jag tvättade även två maskiner till hos dom.Jadu, var mer gjorde vi?! Vi kollade i Jotex-katalogen där mamma funderar på att beställa en del.
 
Efter halv fem for jag och mormor till Birsta och vi strosade på där ett tag för att sedan skjutsa hem henne. Det var en underbar dag :). Mår så gott när man är där ute. Det är lugnt och skönt och mamma mår så bra, vilket gjädjer mitt hjärta <3. Vill man slappna av och bara vara så är det perfekt att åka till Matfors. Dom bor ovanför sjön så det är så vacker utsikt då man sitter på verandan.
 
Igår kväll kom Tess hit och umgicks några timmar. Jag färgade aldrig håret häromdagen utan det gjorde Tess igår och det blev jättebra. Då är man mörkhårig igen. Lika ovant som alltid, men man vänjer sig fort.
 
Det får inte gå långt mellan gångerna för kommer inte ihåg vad jag gjort eller vad jag skrev sist, haha! Jo, i helgen fick man beröm på jobbet, det belönades med fina ord och en vinflaska :). Förstår inte hur folk kan tycka om en så mycket, jag menar, jag är inte en dålig person men att folk kan vara som dom är mot en. En person frågade om jag hade jobbat med detta förut, förmodar att hon menar servicedelen men jag har ju ingen erfarenhet inom det och hon tyckte det var otroligt hur jag skötte allting och hur jag var osv. Detta är ett exempel på att man alltid ska vara sig själv. Man bockar och tackar för de fina orden och vinflaskan :).
 
Detta inlägg tog tid. Sofia ringde och surrade med henne ett tag, men ska väl avrunda av för att hoppa in i duschen. Ska också kolla om tvätten torkat. Man märker att den blöta tvätten torkar enormt sakta, det måste ha med vädret att göra eller för att det är rötmånad ;).
 
Puss & Kram
 

Färgning

publicerat i Allmänt;
Ska man våga färga håret själv? Har aldrig i mitt liv gjort det. Får se hur man känner då håret torkat, haha! Kan ju inte komma på jobbet imorgon och se ut som...ja, vad det nu kan bli för tok!

Receptbok

publicerat i Allmänt;
 
Idag kom äntligen receptboken. Jag beställde den från Ifolor där jag även beställde och designade "Family & Friends" och "USA-resan" boken. Det är jätteroligt att designa :) Receptboken blev dock inget speciellt. De flesta recepten har jag hittat själv på Internet och vissa recept har man fått av dom man känner. Många av recepten har jag aldrig tillrätt och inte ens ätit, men snart ska jag ha ätit alla recept i denna bok, haha! Eftersom man vill hitta det roliga med matlagning så är det bra att bli inspirerad i bokform än att ha recepten på datorn.
 
 
Det är bra med ett plast-omslag då denna bok så klart kommer vara i köket :).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna blev tyvärr inte så fina, men jag lovar att boken är riktigt snygg :). Nöjd!
 
Undra vad man ska göra för god mat imorgon då. Är bra sugen på "Biff med mango" ni ser den i innehållsförteckningen här. Det verkar så gott! 

PartyLite

publicerat i Allmänt;
Nu är det dags för PartyLite igen. Har inte varit mycket aktiv som konsult för PartyLite och har funderat på att sluta. Men vill göra en beställning till och sedan får jag känna mig för om man ska stå kvar som en av deras konsult eller inte. Men jag älskar ljus och deras produkter men jag kan lika väl nöja mig med att vara värdinna någon gång då och då :).
 
Är ni intresserad av mer information eller en beställning?! Skriv gärna en kommentar på bloggen eller kontakta mig på Facebook eller på mejlen: [email protected]
 
(Bilden är lånad från google.se)