Snart ...

publicerat i
Kommer att uppdatera imorgon :) Är trött i dag. Ska lägga mig och kolla på teven snart. Hoppas ni får en bra kväll, kramar

Bortskämd?

publicerat i
Hejsan alla glada, hoppas ni har en bra annandag jul. Jag är riktigt nöjd iaf men börjar tänka på att man kanske är bortskämd ändå ;). Eller så är det bara helt enkelt att jag har varit riktigt snäll i år, hehe. Fick en del pengar i julklapp (vill inte nämna) men det är meningen att jag skulle handla något som verkligen behövs, har då tänkt att handla lite varmare kläder, tjockare tröjor, sedan ett par byxor och lite sånt. Måste även införskaffa en ny mascara, vet inte hur gammal den är, men flera månader iaf. Inte bra, inte bra, men måste köpa en ny sådan iaf.

Sedan har jag nämnt om att Jim skulle köpa jacka och täckbyxor till mig i Hudik under veckan, men vi och mamma drog på en shoppingtur förmiddags, där jag fick en snygg jacka med de bästa täckbyxorna, de blev iaf över 1000 kr kan jag säga, men bara jackan skulle ha gått på 1700 kr. Fick även 2 par ullsockar av mamma, sedan köpte jag ett par varma vantar, 2 varma och mjuka mysbyxor sedan en mössa, den passade jag faktiskt i. Bra det, har inte haft en mössa på flera år nu men nu var det dags att ta och hitta en.

Vet inte om jag nämnt om hur kallt det verkligen va i fredags?! När jag åker till jobbet måste man gå ca: 10 min. från E4:an till själva stället där man jobbar. Sedan var det ju närmare 30 minus ute på morgonen. Jag hade inte mkt kläder på mig, eller de var mest händerna som var i knipa. Hade leggings under byxorna och den varma jackan som jag fick av mormor men just händerna iaf. När man väl kom in satt R där som började 7. Han menar att man måste ta på sig hehe. I alla fall så gjorde de så ont i händerna, trodde att fingrarna helt ärligt skulle lossna. Visste inte om jag skulle börja grina eller skrika, men var tvungen att ta det lugnt för vi hade inte väckt gubben än :). Kunde inte sitta still, eftersom smärtan kunde man inte lindra på nåt vis. Sedan när man gick den biten hoppades man på att en bil skulle komma, skulle helt enkelt stoppa bilen för att be dom köra mig till huset, kunde inte ens andas av kylan haha. Jaja men jag överlevde, men planerade på att gå på vägen ifall man skulle falla ihop för att hoppas att dom skulle se en då ;).

Gjorde även ett relativt bra köp i dag också. Köpte Sony ericsson xperia x10 mini på MediaMarkt. Det var 20% på allt i butiken och mobilen kostar som ny - utan abonnemang 2600 och jag fick betala 2072 kr. Men då tog jag även abonnemang på 12 månader för att få fria sms och gratis mobilsurf (pga. att denna mobil är det bäst att ha abonnemang eftersom mobilen är uppkopplad på internet, och då flyger pengarna iväg fort om man har kontantkort). Men 109 kr i månaden i 1 år är inte så farligt, även om man inte ringer för nåt av det. Men alla har ju Halebop typ :).

Just ja, igår var ju Therese här. Hon är hemma från England nu :). Har inte sett sedan man var där i April. Det var lika trevligt som alltid, vi satt och surrade från eftermiddagen tills hon for hem vid 3 i natt. Vi ska se till att träffas en gång till innan hon åker tillbaka.




 

Nu är det dags att kolla vad man ska göra till middag. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Underbart

publicerat i
Gårdagen blev riktig lyckad, det är så härligt att få umgås med släkten. Det blidde mkt god mat så man inte ens kunde gå till slut, haha. Vi spelade biljard och dansade och hade oss hela kvällen och natten lång. Helt slut i dag kan man säga. Men det var som sagt mysigt. Fick även bra julklappar, pengar, strumpor, kalender. Får åter igen tacka alla så mkt :). Även om jag fick mkt pengar av mamma och Jim så kommer vi åka till Hudik i veckan efter jobbet för att kolla på täckbyxor och en riktig jacka till. De skulle dom även stå för ;).

Här kommer lite bilder från gårdagen.



Pew, inte lite mat heller. Allt stod dock inte framme heller.


Mamma, Jim och mormor är så fina så. Vilma här med "Herr Nilsson"


Tejo är så fin så. Morfar tar sig en liten siesta och moster sitter i soffan





De sista bilderna är från mamma och jim´s hobbyrum på övervåningen. Vi hade riktigt roligt när vi spelade biljard, tyvärr finns inga bilder från när vi kastade pil ;). Älskar denna spelhörna, väldigt mysigt där uppe, eller vad säger ni?

Nä nu blir det att brygga sig en kopp kaffe, är så frysen.

Ha en trevlig fortsättning! Kramar

Sjukan

publicerat i
Hejsan allesammans, hoppas det är bra med er så här före jul :). Det är helt otroligt att det redan är julafton imorgon. Det ska bli härligt att få åka ut till Matfors och vara hemma hos mamma och Jim i huset med släktingarna. Först ska man jobba 8-14 sedan blir jag hämtad. Skulle även ha jobbat i dag också men haft problem med magmunnen hela natten och det är inte alls roligt att vara ifrån jobbet när man trivs så bra. Men imorgon är det nya tag :). Sedan blir det att kontakta sjukan efter helgerna här för att se om dom kan göra en Gastroskopi för att se om man kan få någon annan medicin som hjälper. Men men nu ska man inte tänka på det.

I går kväll blev jag överraskad också av P. Han ringde och ville komma in för att han hade en julklapp till mig, så gulligt. Tack så jättemkt gubben, det glädjer mig att jag har dig. 


Detta kom han med :)

I dag blir det bara att ta det lugnt och förbereda lite för morgondagen eftersom jag kommer inte åka hem nånting efter jobbet, och kommer sova borta till lördag. Men ni alla få ha en super härlig jul.

Många julkramar från mig till er alla!

Strike a pose

publicerat i
I dag har det varit roligt. Vi tjejer fick vara modell för en dag :). Vi trodde inte att det skulle bli några bra bilder, men ack så fel vi hade. Det var svårt att välja med tanke på att man kunde inte köpa alla bilder för det skulle bli upp till 2400 kr. Vi tog iaf 5 bilder kvar + att vi fick gruppbilden gratis ;), men det gav vi 1500 kr var för. Men vi skulle garanterat ha ångrat oss om vi inte köpte någon. Sedan var det så roligt att vi tre fick göra någonting tillsammans, så det var definitivt värt det.

I går var det jobb och det gick bra tills på kvällen då magmunnen satte igång, det var riktigt jobbigt där ett tag men fick hämtat på kvällen en att man skulle ta den längre bussturen hem, de tackar jag han för.

I morgon blir det också jobb, har pass 07-16. Det går inga bra bussar så måste komma ihåg och boka taxi till stan för i morgon bitti.

Nu ska man dona på här hemma och fixa saker för morgondagen. Bjuder även på bilderna som togs i dag.











Trion :)



Ha en bra kväll allesammans, kram!

Fredag

publicerat i
Hoppas ni alla kommer få en härlig fredag. Om en vecka är det Julafton också, kan ni tänka er? Kan inte bli bättre. Nu blir det ett litet kort inlägg, ska nämligen ta bussen om ca en halvtimme till stan och därifrån går bussen kvart över 3 ut till jobbet :). Längtar till jobbat alltså, är det bra eller är det bra? För en stund sen började de hugga till upp över ryggen, hoppas det släpper. Brukar kunna få sånna känningar ibland och ibland i höften, men brukar släppa ganska fort.


Hmm vad har hänt mer sedan man uppdaterat? Umgåtts med tjejerna, pluggat teori och jobbat vad jag kan komma på nu.

I morgon ska man vara modell också, ska bli spännande och se hur det blir. Roligt att göra någonting med brudarna, eller snarare trion ;P.

Nu måste jag packa för jobbet. Ha en bra fredag, återkommer med uppdatering under helgen.

Kram kram

Checkers

publicerat i
Ja, nu är det dags att åter igen motiveras till att ta körkort, vet inte hur många gånger man försökt. Men denna gång har de gått längre. Har faktiskt beställt min allra första körlektion idag ;). Har 20 lektioner instående och aldrig använt någon av dom, men nästa vecka så. Det kommer bli en dubbel-lektion på tisdag.

Har även fått 3 pass denna vecka. Det blir ons, fredag och söndag. Skulle även fått lördag också men då är det en modell-dag med tjejerna på Scandic :).

I dag har Tessan varit här och vi har kört lite teori, vilken plåga. Hur ska man nånsin klara det. Hon kommer att köra upp och hon har teoriprov denna vecka, vet när hon skriver teorin men inte när hon har uppkörningen, det ska bli spännande, hoppas det går bra. Håller på dig gumman!

Nu blir det teve, Svenska - Hjältar galan börjar nu, degt är bra att se något sådant och man får se att det verkligen finns goda människor som hjälper andra i denna grymma värld.

Ha en bra kväll! Kramar

YES

publicerat i
YES, Jay tog hem segern i Idol 2010 :). Men det visste de flesta nog redan. Han är grym. Nu blir det spännande och se om han kommer vara kvar. Tycker att Idol är helt onödigt eftersom de tar inte vara på den chansen de fått att utvecklas utomlands, utan istället försvinner de lika fort. Men det är iaf roligt att Agnes som vann för några år sedan har kommit långt i sin karriär på andra sidan Atlanten. Jay är en som verkligen skulle kunna ta världen med storm med tanke på hans röst och charm.

I dag är det en lugn lördag som väntas, eftersom imorgon blir det jobb (7-16). Det är iaf skönt att man städade igår så man slipper tänka på det, ska försöka hålla efter bra genom att plocka undan och damma lite varje dag. Det behövs verkligen dammas varje dag eftersom man har svarta möbler överallt ;). Sitter och håller tummen för mamma nu också. Hon har uppkörning och teoriprov i dag för skoterkortet. Hoppas hon kör lugnt för hon har kört utan kortet också och det är inte en lugn körning, haha!

Sedan är det så roligt, har fått erbjudande att äta julbord på Norra Berget med alla assistenter i veckan här. Det känns härligt. Även om jag arbetar nu så känns det inte som man kan klassas som en assistent riktigt än förrän utbildningen och det är klart. Kommer få gå en utbildning i Januari.

Just ja, snacka om irriterande och skrattretande situation man hamnade i igår. När jag hade tvättat klart och städat de sista i mammas lägenhet och hade städat hemma här skulle jag ta ut en massa sopor till grovsoprummet. Ja det låter ju inte svårt eller hur? Men det hände nå konstigt, jag körde in nyckeln i låset sedan fastnade nyckeln helt, fick inte ens upp dörren. Man stod där ett bra tag utan vantar och hade inte mobilen med heller, det var bara att ta bort de andra nycklarna och gå in och hämta mobilen, ringde grannen mammas väninna och hon kom ut men det gick inte. Sedan kom det bilar in på parkeringen precis intill där vi stod och där stoppade jag en kille och han gick och hämtade verktyg. Till slut fick han ut nyckeln. Men lite små irriterande så där :P. Men skulle inte ha lämnat nyckeln, i såfall brytit av den eftersom det faktiskt var hemmanyckeln.

Sedan har jag även knäppt bilder på resultatet av lägenheten, knäppte igår när alla ljusen var tänd, men kameran gillar inte ta bilder i mörker men delar med mig av några bilder får ni se hur de blev. Allt är typ i ordning nu, bara lite små-justeringar kvar. Ska Kolla om man kan fixa nåt sånt idag. Ska även försöka plugga lite teori, nu var det ett bra tag sedan sist, suck! Tror ärligt talat att jag aldrig kommer fixa körkortet.



Vad tycker ni?

Trötter

publicerat i
I dag är man riktigt trött. Har sovit rikitgt dåligt och klev upp vid 7. Men ska försöka lägga mig och vila lite innan jobbet. I dag blir det samma pass 16-23. Underbart, man ska inte klaga på det här arbetet, just love It. Vi ska ut på äventyr i dag också så det blir spännande.

När man kommer hem blir det bara att lägga sig och upp och tvätta imorgon om de finns tvättid, hoppas på det så man har bra kläder på söndag när det också blir jobb :). Får se om man ska träffa Rebecka nånting i morgon också och sedan blir det Idol med Tessan och ev. Bettan. Okej, jag är inte en riktig Idol-tittare men finalen vill man alltid se. Heja JAY ;)






Vilken vill ni ska vinna?

Nu så ...

publicerat i
Nu så börjar det likna någonting. Har nyss kommit hem, har hjälpt mamma och Jim i lägenheten, tömt förrådet m.m. Skönt att de nu är klar med allt där, eller nästan. Jag har lovat gå dit och ta golven en gång till och göra lite annat smått och gott som jag inte kunde göra när jag städade ur den. Men har fått jobb imorgon kväll, torsdag kväll och söndag dag så det blir någongång där emellan.

Mamma och Jim och lilla Tejo så klart kom hit en sväng när vi var klar, de var självklart tvungen att titta hur man fått till det här. Har suttit hela dagen med att klippa, klippa och åter igen klippa. Jo det blev en del klippande vad gäller dessa vägtexter. Som sagt var jag för feg att sätta upp dom direkt på väggen pga. av framtid flytt och istället klistrade jag fast texterna på ett A4 papper och klippte ut texten därifrån och satt upp de på väggen med häftmassa, inte illa va? Kanske ska påpeka att det enda man behöver är; häftmassa, tejp och en svart spritpenna. Man är känd för att tejpa, täcka möbler m.m. med spritpenna och sätta fast saker med häftmassa. Hmm undra om man fick till detta rätt nu, men ni förstår nog ;).

I alla fall så är 2 av 3 texter uppe, ska dock den tredje inte upp, utan det får vara bra nu. Bilderna kom idag så har även klippt till den stora bilden för den stora ramen. Blidde inte så bra men det duger. Det kommer självklart bilder i slutet av detta inlägg, för de intresserade.

Förresten gjorde jag en riktig god rätt till lunch/middag. Tacogratäng med quornfärs och lite tacochips på sidan av. Det blev inte så dumt. Fast ska testa med mindre pasta nästa gång, vart inte så gott med det.

Nu blir det att ringa upp mormor en sväng och sen blir det duschen. Ha en fortsatt trevlig kväll!




Ljusstaken ska inte stå inne i köket men står där nu eftersom julgranen tagit dennes plats. Men tyckte bilden blev lite cool.


I morgon kommer förhoppningsvis bilderna som ska vara på den andra tavlan. Då blir det en till uppdatering antingen imorgon eller i helgen när man verkligen fått allt top notch.

2:a advent

publicerat i
Nu börjar julafton närma sig, det är redan 2:a advent, mysigt! Kylan är outhärdig men vi ska väl vara glada för att vi har snö så här till jul? Såg att jag fått en kommentar ang. julgranens tidiga uppkomst. Granen fick jag av min morfar som han tagit ner och vi träffades i går, så då var det lika bra att klä och göra den klar. Den kommer dock åka ut fortare ;P.

I dag har hyllorna och ramen kommit upp. Jag får tacka så mkt till killarna för hjälpen, det blev super. Nu är det bara att vänta på bilderna och nån ram för att få till det sista. Hoppas att man inte får fler idéer på hur man vill ha här hemma. Men det ska nog inte bli nå problem längre eftersom man inte har mer plats, hehe!

Förresten satt jag upp "Carpe Diem" texten på väggen i köket, men fegade ur att sätta upp den direkt på väggen pga. av klistret, inte roligt när man flyttar härifrån och måste stå för ommålning om färgen lossnat helt. I stället tog jag ett svart ark och gjorde om texten och satt upp med häftmassa, blev inte så bra men det får vara så ett tag. Jag frågade målarna som var här och de sa i alla fall att färgen skulle lossna, vad tror ni?

I morgon blir det ett 6 timmars pass på jobbet (8-14) efter det blir det att fixa här hemma, om bilderna kommer vill säga.


Så här blev de med texten!


Nu blir det att slå på tv:n för snart börjar "Teen mom." Ha en fortsatt mysig 2:a advent.

Julgran

publicerat i
Hej! Hoppas ni alla har en härlig lördag. Själv har dagen varit kanon. Varit några timmar och firat kusin som snart fyller 30. Det är alltid trevligt att träffa hela släkten. Morfar kom hit en timma innan vi for och surrade och fixade julgranen. Han är så snäll att han tog en gran från sin mark. Det var en mindre gran och väldigt smal och liten än vad man är van vid, men en större skulle inte få plats :). Mamma tog med sig julgransfoten, julgransmattan och belysning, skönt så man slipper köpa det. Efter kalaset skjussade morfar hem mig och mormor och jag fick 200 kr av morfar för att köpa en varm och skön mössa. Hmm, det ska bli intressant. Har aldrig använt mössa, eller jo när man var yngre då, men tycker inte jag passar i det. Men ska nog hitta mig en bra. Det är ju inte roligt att frysa. Ska även köpa reflexer för man äger inga såna och det är mörkt. Speciellt viktigt att ha när jag går till jobbet för det tar tid att gå från den mörka E4:an till huset där man arbetar.

Ni kan få se några bilder från granen. Dock ser granen mkt bättre ut än på bilderna ;). Har inte gjort så noga men ska ändra det sedan, behöver mer glitter.




Nu ska man dona på lite, sedan blir det en massa film skulle jag tro :). Det blir att L kommer och hjälper till med hyllorna i morgon istället, ni får se senare hur det blir. Ha en fortsatt trevlig lördag!


Kram

Magkatarr

publicerat i
Glömde igen en sak. Är det någon av er som lider eller känner någon med magkatarr/Magmuns-problem? Om ni vet någon så prata gärna med mig, bra att få veta lite mer om andras problem.

Jag har haft problem med det i några år men det blir allt värre. Har fått tips om vilka tabletter man kan ta men det hjälper inte mkt längre. Då ringde jag vårdcentralen och jag skulle testa någon annan medicin. Vilket inte ALLS funkar. Måste köpa något annat. Är hyffsat less på detta nu. Men allt är mitt fel för jag gör allting som man inte ska göra. Men det är dock väldigt svårt att ändra sin livsstil bara sådär. Sedan ska man inte behöva dessa problem heller. Det handlar för min del om att jag har för mkt luft i magmunnen, vilket skapar illamående, smärta, hungerkänsla och kräkningsreflex (kräks inte än, men det är väl bara en tidsfråga tills man börjar göra det). Många har de problemet att det kan spy nån kvart efter varje matintag.

Om magkatarr (dyspepsi) Besvären kan utlösas och förvärras av till exempel:

- Viss föda. Oftast nämns fet, salt, rökt och stekt mat samt kaffe och starka kryddor

- Stress

- Oregelbunda måltider

- Alkohol

- Choklad


Hur ser det ut för mig?

Föda, oftast nämns fet, rökt och stekt mat samt kaffe och starka kryddor: Kaffe har man blivit bättre på. Försöker undvika stark mat, vitlök och lök. Men jag steker alltid maten och då menar jag steker.

Stress: Jag är en stress-människa. Men om det är för lugnt blir jag stressad för det. Alltså blir jag mindre stressad om det är för mkt att göra än när det är för lite att göra.

Oregelbunda måltider: Äter nästan aldrig på regelbunda tider.

Alkohol: Dricker inte ofta längre. Det var faktiskt i samband med alkohol som allting började. Det var i början av 2007. Oftast när jag dricker får jag gå på toaletter för att hurkla mig några gånger, fast ingenting kommer. Men efter ett toalettbesök på en timme kan man dricka hur mkt som helst igen.

Choklad: Hmm, jag är en chokladmänniska. Jag kan skippa all typ av bakelser/kakor och all typ av annat godis, men just choklad kan jag inte vara utan, det är det enda som gäller.

 

Ja, vad ska man säga och vart ska man börja? Alkoholen är nog det största problemet. Jag mår inte alls bra att gå ut och festa och ha roligt, därför att jag har alltid denna jädra skits problemen. Det förstör min tanke på att få gå ut och ha en riktig trevlig kväll utan problem. Men jämt när man ska dricka kommer problemet och då vill man inte dricka alls till slut. Inte roligt! Kompisarna vet om det här och förstår mig - förhoppningsvis. Jag vill gå ut och ha som sagt en rolig kväll utan bekymmer för magen men istället blir man oftast hemma för att slippa det. Jag DRÖMMER verkligen om att få ha en fin kväll ute med mkt partaj, verkligen partaj och inga problem.

 

Men så roligt ska man nog inte få ha tydligen. Jaja nu har man skrivit av sig. Ha det bra!


Thriller

publicerat i
Nu var det åter igen fredag. Tiden går verkligen fort, men det behövs väl inte upprepas? Det blir i alla fall en lugn helg med lite ärenden och sånt. I dag har man haft besök från Hudik. Christina som jag läste Tidningsdesign med kom och hälsade på :). Efter det har dagen bestått av nån timmes prat i telefonen med Tess sällan, eller inte haha. Till middag blev det fläskkarré med bbq kryddade strips, testat det? Det är någonting ni måste testa iaf, riktigt gott.

I morgon blir det besök till kusinen som fyller 30 år på onsdag. Underbart då får man träffa hela tjocka släkten. Morfar kommer till mig innan och lämna julgranen han tagit från skogen, har ingen julgransfot än men han skulle ta med sig en tom rödbetsburk, vad gulligt! Efter firandet är det bara att bege sig hemåt för då kommer L och hjälper mig med uppborrningen av de nya hyllorna och den stora ramen. Har framkallat yttligare bilder nu som ska upp på hyllorna. Fast det är ingen brådska för man inte har några passande ramar än. Men ska till förrådet imorrn och hämta in julgranspysslet och även se om det finns några spännande ramar.

Nu blir det att se klart CSI och 21.30 börjar filmen "Inside man" den måste man se. Har fått ett sug under kvällen att se någon spännande film, en thriller eller liknande. Dock inte skräck, känns som man vill sova lite i natt också ;).

Har även glömt (tror jag) nämna att jag trivs som fisken i vattnet på Assistens jobbet. Nu när man inte varit där på några dagar saknar man alla redan. Kan det bli bättre? Fick ett samtal för nån timma sedan om jag ville jobba dagspass på måndag, det tackar man givetvis inte nej till. Det blir ett dagspass (08-14). Det är ett starkt mellan allihopa. På arbetet träffar man flera olika assistenter också, så man jobbar med flera olika varje dag/gång. Otroligt iaf hur nära man kan bli på en sån kort tid. Ville bara dela med mig av det.

Nä, nu blir det att hoppa ner i soffan för mys! Ha en fortsatt trevlig kväll allesammans!

Shopping

publicerat i
Hej alla glada! I dag har det blivit shopping med mormor. Handlade allt som skulle inhandlas förutom 3 ramar som inte fanns inne (beställningsvara), får ta det någon annan gång. Kanske har någon sån ram liggandes nånstans. Efter ramarna så har man nog allting för lägenheten. Det känns skönt. Fick lite pengar av mormor i dag som tidig julklapp, inte dåligt. Vi mötte upp mamma en sväng också :). Hmm blidde lite brydd när mamma frågade om jag ville ha en teve eller pengar i julklapp. Okej, hur mkt har hon inte tänkt då i julklapp? Men men får se vad som blir. Teve säger jag nej till iaf. Vad har man handlat i dag då?

- Servettställ, vitt hjärta
- Ljus, som mormor fick, inget till mig denna gång ;)
- Galgar (äntligen kan man hänga upp alla kläder)

 

 

3 st tavelhyllor (80 och 115 cm bred)

Sedan var de inget mer. Har framkallat några bilder som ska upp i ramarna, på hyllorna.  Glömde så klart att beställa några bilder till. Får se om man beställer dom snart. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bilder kommer när sakerna är på sin plats!