Bordsgran

publicerat i Allmänt;
 Älskar min nya gran. Köpte den i lördags. Kom också hem med en ljusslinga.

När börjar ni?

publicerat i Allmänt;
När börjar ni julpynta? Jag brukar vara väldigt tidig, redan några dagar innan första advent. Vid den tiden ska allt vara klart. Förra året var jag sen, blev nästan stressad då, haha. Var klar efter andra advent. Idag har jag tagit in alla julsaker och ska vara klar med allt på fredag. Har fixat lite idag och ska fortsätta imorgon och fredag. Bokat tvättstugan kl 07 på fredag också. 
Det blir storstädning, gör alltid det två gånger om året, speciellt vid jul. Skrubbar ugnen och sådana saker. Passar också på att tvätta extra som kuddar,täcken, stolsdynor och gardiner mm.
I förmiddags gick jag över till Sandra för att umgås några timmar. Sedan hem och ut till förrådet och hann dona på ett tag innan mobilen ringde. Tessan ringde och frågade om jag ville ha besök, självklart. En kort stund därefter kom hon och Emilia ♥. Efter middagen tog jag och Therese en härlig promenad i blåsten. 
Igår fick jag även främmande av bästa Nina. Vi hade det trevligt. Drack kaffe, pratade och jag masserade henne. Jag följde med henne en bit hem för att jag sedan skulle gå till Sandra. Kom hem från Sandra vid halv elva igår kväll. Vi pratade och gick på affären och handlade grönsaker, dip, ölkorv och crab sticks som vi dippade, gott. 
Har studerat lite också. Har skickat in en uppgift några dagar innan deadline och fick ett bra betyg på det. 
Igår opererade mamma sig. Ett mindre ingrepp på handleden. Typiskt att det var höger för hon kan inte skriva, köra bil, ja hon kan inte göra någonting. Jim kommer få hjälpa henne och duscha på kvällarna, men det hade han inget problem med haha. Jag ska hälsa på mamma nästa vecka. Hon behöver nog hjälp med någonting nu när hon inte kan göra nåt själv. Älskade mamma. 
Bilder kommer på allt jag gjort, har bara inte hunnit med mig.
På fredag blir det idol med Therese. Det är spännande nu och sedan kommer det andra bra artister som ska uppträda. Vi ska göra oss någon god middag och köpa något nyttigt gotta. 
Bilen ska också fixas. Therese pappa ska vara snäll och hjälpa mig. Jag har problem med påfyllningsröret till tanken. Haft problem i över ett år. När jag tankade fullt så började det komma bensin på marken. Idag är det värre, har jag knappt bränsle i bilen och ska tanka en liten summa, börjar det efter tio kronor att droppa. Otacksamt att tanka när det blir så. Jag har ringt runt för att se om det finns ett nytt eller ett begagnat rör till min bil men det finns inte. Jim har ringt runt och kollat också, han har till och med ringt till Nissan i Stockholm och inte ens dom har ett nytt rör till min pärla. Trodde förra veckan att jag måste skrota pärlan för detta, inte roligt. Men fick då veta av Therese pappa att det går att fixa, så tacksam. Det blir på söndag  som vi åker med bilen. 
Snart blir det att sova, är så trött. Tror jag trodde jag var frisk men hade fel. Har hållit på med mycket saker fast kroppen inte blivit bra igen, därför jag är slut. Hade gott. Återkommer med bilder under helgen, om jag hinner.

Lyslördag

publicerat i Allmänt;
Igår var det en riktig mysig dag. Först kom Therese hit och vi gick tillsammans ner till stan och mötte upp Tess på Clas Ohlson. Sedan gick vi till Casino Cosmopol för att kolla på deras belysning, det var jättevackert. Efter det gick allihopa med ljusparaden till torget för att fortsätta lyslördagen. På torget träffade jag mamma, Jim, kusin Vilma, mostrarna, Uffe, Tommy och Josefin med barn. Det var jättemysigt att få träffa hälften av familjen också.
När jag och Therese tog en promenad hem så började snöa mycket, det var jättemysigt. På vägen hem gick vi förbi Marco Polo och beställde pizza. Sedan blev det bara surr och film :).

Jag är tillbaka

publicerat i Allmänt;
Jag är tillbaka, med nya tag. Har pysslat med en hel del nya saker och återkommer någonting under dagen med en uppdatering och självklart med bilder. Håll utkik :).

Vilket väder

publicerat i Allmänt;
Vilket väder vi haft inatt och även nu, det är nästan så att man föredrar blixt och dunder. Usch, har knappt sovit på två nätter och är självklart trött på dagarna men då måste jag plugga, ingen sömn alls. Sitter och skriver ihop någonting bara eftersom jag måste få in det och kunna fortsätta plugga för nästa prov och uppgifter. Är inte ett dugg pigg. Hostan har börjat kommit och febern är tillbaka. Men men ingen idé att klaga, det blir inte bättre av det. Dags att fortsätta plugga och sedan blir det att hoppa in i duschen innan man kan mysa ner sig igen. Det kommer inte bli mycket bloggning de närmsta dagarna men när jag är tillbaka så kommer det bli andra bullar, haha.
Hoppas att allting är bra med er. Ta det lugnt när ni är ute, så att ni inte blåser iväg.
Kram!

Sjukling

publicerat i Allmänt;
Sjukstuga hos Cindy. Har känt ett tag att jag har något i kroppen så äntligen har det brutit ut. Det gick väldigt fort denna gång. Kände av halsen, öronen, hosta och fick frossa igår kväll. För mig brukar det ta två dagar innan allt kommer, men nu gick det som sagt fort. Hostan har dock inte börjat än men skönt om man får slippa den (inte möjligt, men drömma kan man).
Funderade på hur det ska gå med studierna. Är man sjuk så måste allting in i alla fall. Får kämpa på bara, ingen vila här inte. Synd att uppgifterna är tråkig denna gång annars hade det gått lättare, haha.
Ska försöka plugga lite nu. Therese kommer hit ikväll, det blir idol, surr och en film kanske. Kommer inte orka så mycket mer. Hon ska upp och jobba imorgon också.
Jag har i alla fall hunnit med att städa, handla, duschat, bytt rent i sängen och tvättat idag. Fått lite gjort, skönt!
Har slagit igång filmen "Disturbia" den är så bra. Såg den för x antal år sedan och har sett den tre gånger till den närmsta tiden, haha.
<3

Strutar

publicerat i Strutar;
    
 

När man gör strutar tar det aldrig stopp med idéer. Man kan ha olika storlekar, dekorationer och fylla struten med olika saker.

Det viktigaste är att använda rätt papper. Pappret ska inte vara för tunt. Den allra första struten gjordes av ett tunt kopieringspapper. Men jag kom på att det skulle vara fint att göra en strut med "gammaldags papper". När jag gjorde det så blev även struten tjockare (se bilden ovan). När jag gjorde de gammaldagsa pappret till struten så körde jag in hela arket i ugnen med kaffe (jag delade inte texterna).

För mer information om hur man gör gammaldags papper, kolla under kategorin "Gammaldags papper".

 
 
 

X-mas soaps

publicerat i Allmänt;
Jag och Therese tog en promenad i förmiddags och sedan for vi till City Gross och Dollarstore. Jag kom hem med bland annat två tvålar med juldoft och två stycken söta påsar.
 

Roligt med respons

publicerat i Allmänt;
Har blivit medlem i en pyssel-grupp på Facebook. Fick bra respons på mina bilder. Ovan ser ni några kommentarer och "gilla". Bilden längst upp skrev jag en fråga: "Vad tror ni jag ska göra"? Fick jättemånga följare på det inlägget. Roligt med respons.

Sundsvall - Halmstad

publicerat i Allmänt;
I onsdags var jag och Therese på ännu en GIF Sundsvall match. Det var lika spännande som sist, det blev oavgjort 1-1. Detta innebär att morgondagens match på bortaplan är avgörande om Sundsvalls plats i Allsvenskan. Imorgon möter dom Halmstad igen och den matchen går på tv4Sport, underbart, då kan man se den. Det är spännande och jag kommer att sitta som på nålar. Vinner dom imorgon är det Allsvenskan men blir det oavgjort måste det väl bli en tredje match? Synd att dom spelar i Halmstad annars hade jag velat se denna match live också.

B

publicerat i Allmänt;
Har precis fått sista uppgiften rättad, fick överraskande nog ett B fast jag hade knappt två dagar att göra uppgiften på eftersom jag var seg med att komma igång.
Läraren ger mig bara positiv feedback och menar att jag är ambitiös, layoutmässig vilket jag tycker är uppskattande. Ambitiös vet jag väl inte men ;). Har bara den muntliga examinationen kvar nästa tisdag och sedan är denna kurs klar också. Ligger inte efter med någonting vilket är otroligt skönt.
Ligger i sängen sedan ett tag tillbaka och har precis slagit igång en skräckis, Dead & Buried. Hoppas man kan somna sedan, haha. Behöver sömn inatt eftersom jag inte kunde somna natten till idag så skriker min kropp efter sömn. Jag var vaken till runt halv fyra och klockan ringde 06.40. Tvättstugan idag igen. Har tvättat lite extra saker, inklusive mammas sista mattor.
Lite film sedan sova. Natti.

Fläta

publicerat i Allmänt;
Igår kom Bettan över och umgicks några timmar. Vi hade det jättetrevligt, som vanligt. Hon fixade mitt hår och gjorde bland annat denna fläta. Så snyggt!

Ett litet recept

publicerat i Allmänt;

Eftersom det är fredag, så måste jag få delge ett litet recept!

En helt vanlig jävla kaka

Ett ägghelvete
1 dl sur kakao
Så lite smör som möjligt
Socker
Ingen jävla mandel i alla fall
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1,5 dl allerginötter
1 dl tråkigt vanillinsocker
Melon eller nåt
Sprit

Tillagning
Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvispen i en kvart. Grädda direkt i skålen. Skit i att smöra och bröa, kakhelvetet fastnar ändå.
Dunka ut skiten på matbordet om du kan. Garnera med melon, krossad och sprit. Det spelar ingen roll.
Släng ut matbordet genom fönstret.
DRICK UPP SPRITEN!

Trevlig helg på er alla :)