I made It

publicerat i Allmänt;
I dag bar det av strax efter 6 imorse för att åka till körskolan i stan och körde till Härnösand för halkbana, det var riktigt roligt and I made It :). Trodde verkligen att jag skulle kugga. Körning i kurvan i halkan var de värsta med de andra var bara roligt. Körningen upp dit gick väl rätt okej, börja med ett motorstopp men inga större problem, fick lära mig lite mer bara ;). Det bästa och roligaste med halkbanan var när man skulle göra en maximal-inbromsning i hastigheterna 50-70 km/h. Att köra i 70 km/h och tvärnita var roligt, haha!

Vi alla blev lite nervös när man såg att halkbanan hade nyligen fått in splitternya bilar och då kände man att hoppas man verkligen inte kvaddar dom men de gick som sagt bra. Skulle kunna tänka mig att ha en Skoda Fabia, tror det var en Fabia som de hade, iaf en Skoda.


Bilarna såg väl ut typ så här


Vi körde med de röda och den andra körskolan hade likadana bilar fast marinblå. Jättesköna bilar faktiskt!

Man är helt slut idag och hoppas man kan somna i tid, men om de ska vara som alltid kommer man bli övertrött när det är dags för att natta. Men men får sova lite längre imorgon iaf.

Har även fått jobb torsdag-lördag, ska bli få roligt att komma tillbaka till favoritstället :). Kommer ha 2 olika pass (tider) 14-20 och 16-23, härligt!

Nu blir det att försöka orka plocka undan här hemma för blir en kopp kaffe senare med Tessan igen.

Ha en fortsatt trevlig tisdag, gott folk!

Nervös

publicerat i Allmänt;
Hoppas allting är bra med er. Här rullar allting på som vanligt och mer död än levande kropp har man, fortfarande träningsvärk. Hoppas de går bättre imorgon när man ska köra eftersom om man anstränger benet lite börjar jag darra ;). Får varna läraren att hon får vara beredd ifall jag tappar känseln i benet, haha!

Ska snart träffa Tessan, hon är så snäll, hon var på affären så skulle handla åt mig för morgondagen. Är riktigt nervös så ni alla får hålla tummarna, dock bara en tumme var :P

Nu ska jag sitta och kolla lite på datorn innan hon kommer på en kopp kaffe.

Ha en fortsatt trevlig måndag!

Puss och kram

Bläckfisk på beställning

publicerat i Allmänt;
Här är den äckliga bläckfisken som kom på beställning ;)


Bild tagen av Martina :)



Bild tagen av Martina


Bild på de fina värdparet. Bild tagen av Martina

Kaffedarr och träningsvärk

publicerat i Allmänt;
Det här är helt sinnes. Jag kan inte hosta, skratta eller nysa för de gör så ont av träningsvärken. Men alla verkar ha ont i dag så man är inte själv :P. Har druckit kaffe och nu har man kaffedarr. Funderar på att gå på macken och sedan städa lite men får se hur de blir med det. Kan man inte stretcha bort träningsvärken på nåt vis?

Måste göra någonting åt det iaf, detta funkar inte, haha! Inte ett roligt inlägg de här men ville bara skriva lite ;)

Vilken dag...

publicerat i Allmänt;
Vilken dag. Den kunde inte ha blivit bättre, hela släkten kunde komma och vi alla var samlade, vi var 19 personer som hade ute-dag i Matfors. Blev hämtad vid 11-tiden igår och sedan var jag hemma strax efter 22. Dagen och kvällen bestod av: Skoterkörning och åkning, kolbullar, fika, pimpling, lekar. Vi körde flaggleken allihopa förutom mormor och morfar. Det förklarar dagens träningsvärk. Har så ont i benen, magen, armarna, ja typ överallt så man knappt kunde ta sig upp för sängen, haha! Men jobbigt att springa runt på isen som en galning med hur mkt kläder som helst och isigt på ytan så flera av oss ramlade ett antal gånger :P.

Sedan bjöd dagen på årets bästa skämt, oj oj börjar skratta bara man tänker på det. Till och börja med hade vi borrat 4 hål för att ha en egen pimplingtävling. Kusin Martina satt ner alla pimpel spön och jag tog ett spö för att se om det nappade där, men lite svårt ibland och känna ifall man fått napp för all is och snö som åker ner i hålet. Men iaf sa jag det till Martina och hon menade på att man vet ju inte, lika bra att ta upp och kolla. Då kom mamma min och hon började hjälpa mig att ta upp det, sedan kom det upp något vidrigt, en bläckfisk som ändå såg ut som en vanlig fisk med fena och så, vi alla blev fundersam. Men det visade sig efter mkt skratt och fundersamhet vad de kunde vara. Jag och mamma trodde först att det var Jim som satt fast nåt i kroken men efter mkt om och men, var det min kära kusin Martina som hade köpt bläckfisken på ICa's chark dagen innan. Ja ni förstår ju och den stank ju så fruktansvärt äckligt, hahahahahaha! Alla fick sig ett gott skratt, kommer aldrig glömma det. Det var verkligen bästa skämtet någonsin, inte dumt alls eller vad tycker ni, kan man slå detta practical joke? ;)

Det blev en del körning av skotrarna också. Körde bara 2 ggr själv sedan åkte jag med mamma ett antal gånger när man skulle hämta nåt i huset osv. Vi var en del barn också igår som ville åka, då fick man skjutsa runt dom lite också, det uppskattade dom :).

Efter ett antal timmar ute blev de att fler och fler drog sig inåt så vi alla var nog inne strax efter 16. Då började lite snack och maten skulle börja tillagas. Det blev tacogratäng av älgkött och laxgryta. Det fanns hur mkt som helst att äta. Sallader på sallader också med en massa andra skålar med smått och gott. Efter middagen började fikat, då blev det kaffe, en massa bär tillsammans med sockerkaka och grädde, mums! Hade tanken att tömma baren där men en grogg fick jag iaf, haha!

Sedan blev de massa bus med barnen, pilkastning (dart) och en hel del biljard. Det var en toppendag igår från början till slut. Vill tacka mamma och Jim för en bra dag, det gjorde ni bra! Fick ett antal bilder med mobilen så ska ladda upp några bilder. Tyvärr fick jag ingen bild på alla samlade, varken inne eller ute!

 

 

Flagg-leken

 

Kusin Fredrik

 

 

Jim håller på med kolbullar på sidan av bilden :P

 

 

Morfar kör skoter för första gången i hans liv

 

Till och med mormor körde runt mamma med skotern, kan man säga att hon gasade på som en tok, haha!

 

Jag ska köra bege mig ut nu

 

Barnen på mamma och Jim's skoter

 

Kusin Vilma

 

Laxgrytan

 

Mums!

 

Fick inte med alla bord, vi hade 3 långbord så att alla skulle kunna äta tillsammans

 

Kusinbarnet Emma

Fredrik med vår mormor

 

Uffe ville också vara med :)

 

Fina mamma

 

Mormor och jag

 

Mamma och jag

Så där, nu har ni fått tagit del av ett antal bilder :). Dags att kanske stretcha, måste få bort värken haha!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram kram


Matfors

publicerat i Allmänt;
I dag beger vi oss till Matfors för en ute-dag på sjön :). Blir skoteråkning/körning och kolbullar, mums! Har iaf för mig att kolbullar med lingonsylt är gott, hehe. Kom på att det kommer att bli biljard också eller som min lilla kusin Vilma brukar säga: Spela golf, så söt!

Har tagit fram täckbyxorna, mössa, vantar, halsduk så nu ska man väl inte behöva frysa?!

Vi ska även passa på att fira mammas 45-årsdag. Köpte ingenting speciellt till henne men gjorde en sak vid kris, eftersom man inte hade något inslagspapper, folie är dock rätt vanligt att ta, men för att göra det roligare använde jag mig av mynt och tejp. Formade mynten till 45 och sedan under skrev jag år. Har beställt en fotskrubb och fotmassage i samma till mamma, det är inslaget, sedan får hon en slant som är inslagen som en till present i folie. Tog någon bild men visar inte så bra då när foliet reflekterar ljuset så kontigt men ni får en liten sneak peak iaf på hur det kan se ut :)

 

 

Ser ni att mynten är formad som sifforna 4 och 5? ;)

Ska kolla nu och se om allting är nerpackat. Ha en bra lördag allesammans

Kram kram

99,9%

publicerat i Allmänt;
Nu är lägenheten i princip klar, iaf till 99,9%. Har fixat med bilder nu så att ni kan ta del av hur hela lägenheten ser ut idag. Fick inte mkt bra bilder men ni får en hum om hur det ser ut iaf :). I dag gick det skit på körningen, vilket gör oron till halkbanan nästa vecka ännu värre. Men alla kommer väl vara nervös mer eller mindre och man har iaf en lärare med, ska försöka slappna av. Men ser dock fram emot halkbanan på något sätt också. Hoppas det går vägen iaf!

Nu ligger jag och kolla på "Sexlingar i familjen," spännande! I morgon blir det att se om det finns någon tvättid.

Hallen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Klädkammaren


















Badrummet






















V-rum/sovrum






































Köket






















Sådär :) Ni får gärna säga vad ni tycker.

Nu kom Rebecka på besök så ska surra lite grann med henne sedan blir det någon film :)

Kram kram

Trött

publicerat i Allmänt;
I dag kan man snacka om att man är trött, helt slut i bollen! Har inte sovit många timmar alls i natt av stormen, inte ens öronpropparna fungerade, somnade vid 4 eller nåt skulle jag tro. Men blir tidig kväll idag för imorgon ska man upp tidigare. Funderar faktiskt på att ta mig ett bad och slappna av :).

Har fixat lite med hyllan, men orkar inte lägga upp bilder på det nu, får se om orken finns imorgon när man kommer hem, ska mysa ner mig i badet nu och lägga mig och se nån film :) Ni får ha en fortsatt trevlig onsdag!

Kram kram



Uppdatering ...

publicerat i Allmänt;
Men vad är det nu tro, har inte uppdaterat på två dagar ;). Har ju varit en höjdare på det. Men lägger upp ett inlägg nu iaf.

I söndags blev de långpromenad med Tessan i de sköna vädret, sedan hem för att dricka kaffe och en massa surr om allt möjligt, trevligt :).

I går blev det ännu mer promenad, jag och Rebecka gick ner till stan, strosade runt där ett bra tag, sedan till Willys för att handla middag och sen hem till mig. Vrålhungrig var man när vi kom hem vid 14 så det blev en snabblunch då och sedan ringde telefonen då kom Sandra och Desrée på en kopp kaffe och surr. En stund efter kom Reneé, så fullt hus ja och mycket trevligt :). Senare gjorde vi middag, det blev kycklingsallad med vitlöksbröd, så gott!

I dag blev de lite doning i lägenheten. Nu ikväll kom Tessan på en kopp kaffe och vi såg Armageddon och hon har nyss gått hem!

Hur går det med lägenheten? Nu är väggtexten i hallen typ klart, de va mkt svårare än vad man hade trott men det funkar nog, lite små justeringar bara. Sedan är det då hur man ska ha på tavelhyllan ovanför teven men har mina ideér. Köpte textilrosor på butik Annelie's som man kan dekorera hyllan med, bland annat! Kan visa en bild imorgon på hur rosorna ser ut, men dom är jättesöta. Dels är jag chockad att jag köpte rosa rosor, jag som inte är "rosa" av mig. Sedan att jag köpte rosor också för den delen, eftersom man inte är så "puttenuttig" av sig :P. Men det är sött. Jag gillar blommor och sånt men just i inredning om man säger så, haha!

Nu blir det att sitta lite vid datorn och hoppa in i duschen och sen sängen, ska försöka somna tidigt för en gång skull. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram kram!!!

Rösta rösta

publicerat i Allmänt;
Rösta rösta på min chipssmak på OLW. Man kan vinna 100.000 kronor. Har inte hittat på nåt speciellt alls, men det är kontakter som gäller, alltså röster ;).

Gå in på http://mysmatchen.se/

Uppe på sidan står det "Galleri" kolla där och sök mitt bidrag.

Förpackningen är röd och den heter "The American Way av Cindy"


Skapa ert bidrag också om ni vill ha chans att vinna! Tack!


Kram

Hawaii-bruden

publicerat i Allmänt;
Kollade igenom lite bilder från när man var liten, det känns som år och dar sedan sist. Har en bild som är tagen i Italien hos en fotograf där. Sedan några andra bilden som är tagen här hemma tror jag. Klänningen som jag har på mig på nån bild har mormor köpt när hon var i Alaska, jättefin! Har den kvar, som ny :). Sedan den rosa klänningen finns också kvar, ser knappt ut som den är använd. Roligt att ha kvar! Det var riktigt roligt att kolla tillbaka på den "lilla" tjockisen ;).

Hawaii-bruttan



Alaskaklänningen :)





Filmen som skulle ses nu 21.30 är inge höjdare, ska man satsa på Godzilla kl. 22 istället? :)

Godis...

publicerat i Allmänt;
Hoppas allting är bra med er, vad har ni för er en sådan fin lördagskväll? I dag har man legat i huvudvärk men är bra nu, sov inte mycket i natt. Bettan var här sent sedan fastnade man vid "Angry Birds" på mobilen ;). Att man kan bli så beroende av ett spel, illa! Sedan vaknade man vid 08 av att det var ljust. Måste skaffa mig rullgardiner, kan inte sova bra om det inte är kolsvart, vilket det inte kommer vara snart på sena kvällar/nätter heller.

Har nyss kommit från macken och handlade lite lösgodis (bara choklad) och en liten cola. Känner att man måste sluta upp med godiset, kommer ju få diabetes annars. Men det är ett under att man inte fått det ännu med tanke på mitt godisberoende som man alltid haft mer eller mindre. Vi har några i släkten som har och haft (dött) av diabetes. Det är på mormors sida, min mamma och mormors bror vad jag vet. Tror att mormors mamma också hade det!

I går innan Bettan kom fick jag åter igen en idée. Skulle kanske vara snyggt med en väggtext på väggen i hallen, har varit inne på dessa banor tidigare men tänkt att det kan bli för mkt när man har i kök och i vardagsrummet. Men satt mig vid datorn och hittade några stycken som man ritade av på vanliga A4 papper och klippte och målade svart, har nämnt tidigare att det är inte bra med vanlig målarfärg för att måla på tunna blad men ska köpa svarta och tjockare ark, men man måste ju alltid testa först och jag är nöjd (bilder kommer nedan).

Eftersom man inte mått så bra idag har man inte gjort så mkt, men självklart har man alltid gjort någonting ;). Har bland annat tagit bättre bilder av hallen, tycker faktiskt själv att hallen känns större och mkt mysigare nu än innan. Ändrat lite på "stenarna" i hallen. Sedan håller jag på med tavelhyllan ovanför teven, vet inte riktigt hur man vill ha det.

Det kan vara körningen som tar musten ur mig med tanke på huvudvärken och mer problem med magkatarren. Stress, nervositet och spänning, allt på en gång blir som en hormonladdad coctail, haha! Men bara ta en sak i taget och en dag i taget. Bara följa mitt eget motto:"Allting löser sig."

Bilden är tagen i trappuppgången (alldelens vid ytterdörren)

 

Den "egengjorda" väggtexten, hänger snett och lite konstig men det kommer att fixas ;)

 

 

 

Blev att man satt fast ljuset med häftmassa på hjärtat, haha!



Ska se tropical thunder ikväll, är det någon som sett den?

Ha en bra kväll allesammans! Kram kram

Nya idéer

publicerat i Allmänt;
Nya ideér. Golvet i klädkammaren är riktig ful och gammal, men har en "lurv-matta" liggandes där men nu när klädfacken hänger och har ingenting stående på golvet längre så syns det ju. Inte hela världen och ingenting skulle göras åt det, men när jag fick golven nylagda i lägenheten var golvläggaren jättesnäll så han gav mig en hel del. Golvresterna användes till att lägga under diskbänken, på själva golvet där. Det var behövligt iaf kan jag lova. Så gammalt som det är, äckel-trä som överallt i lägenheten (men som nu är vitt), men när jag rensade förrådet såg jag att det finns lite kvar, då började ideérna att komma åter igen. Kan klippa ut golvbitar och bara sätta fast ;). Sagt och gjort, nu ligger de på plats.

Här ser ni golvet och de snygga klippta golv-bitarna ;)


 

 

 

 

Nu blir det middag och sedan besök! Hoppas ni har en fin kväll allesammans!




Japp, nu är det d...

publicerat i Allmänt;
Japp, nu är det dags. Halkbanan, uppkörning, teoriprovet är nu bokat. Vet inte alls hur man känner sig, självklart är man glad, men allt har gått så fort så är rädd att sitta och köra 4 andra personer utan min körlärare. Usch, mår illa bara på tanken, haha! Ska bara ha en dubbel lektion till innan halkbanan, känner mig inte alls redo. Är det normalt att känna så?

Nu har man tryckt i sig lite lunch och ska lägga mig och vila lite grann, eller rättare sagt ligga och se en film sedan fortsätta med teori, dona på lite mer (sista sakerna) ;).

Ha en bra dag! Kommer mer bilder under dagarna här, beroende på när allt är 100 % klart.

Kram kram!

Lösning

publicerat i Allmänt;
Nu är detta med stenen löst. Man borde väl kunna ta häftmassa under värmeljuset och låta den stå på stenen, eller är det farligt tro?

Haha jag skrattar själv ibland åt mina idéer, men man måste ju vara smart också ;)

Vad tror ni farligt, eller inte?

Älskade mamma!

publicerat i Allmänt;
Världens bästa mamma fyller år idag. Grattis mamma på din 45-årsdag, jag älskar dig <3
Vi ska fira henne i slutet av mars då det blir en utedag på sjön. Skoteråkning, kolbullar, fiske, biljard m.m. Ska bli roligt med hela släkten!

Man har åter igen varit flitig också. Efter körningen var det bara att åka hem och pyssla på lite innan lunch. Sedan ut till förrådet och organisera om och försöka hitta några saker, det tog ett bra tag men nu kommer man in där och vet vart allting ligger. Tog ut klädkammardörren och en säck med massa annat smått & gott. När man kom tillbaka in blev det lite teori, har en del att fixa för morgondagens körning. Ska bland annat ha säkerhetskontroll (inre, yttre, under motorhuven). 

Mellan pauser från plugget har man donat på ytterligare här hemma. Ni måste ju börja undra vad man håller på med egentligen, när man bor i en sådan liten lägenhet? ;). Men det är som nämnt tidigare mina projekt och ideér. Men det blir som en hobby att inreda, måla osv. Men som sagt ska jag fixa lite småsaker till sedan är det tipp topp med lägenheten. Har inte gjort mkt mer i klädkammaren idag, några ändringar har det blivit. Sedan har jag gjort en liten "tavla" med min fula handstil, haha! Men ska ev. skriva ut någon text och sätta in istället. Den passar så bra in i hallen. Har gjort en annan dekoration vid teven. Har lagt upp några bilder från dagens göra!

Är det någon som har en idé på hur man kan göra ett hål i en liten sten? Det ska finnas plats för ett litet värmeljus? Tänkte se om man kan fixa ett hål i stenen så man kan ha ett ljus på hjärtat (se bild nedan).


Hallen (Hjärtat vill jag ha hål i)



Ursäktar för dålig handstil ;)






Eftersom stenarna i hallen dekorerades om hade jag inte plats för dessa fina blommor (Jotex) så satt fast dom för tillfälligt i toalettrullshållaren, haha!


Åter till plugget! Ha det bra gott folk!

Nöjd!

publicerat i Allmänt;
Nu börjar man bli nöjd, i klädkammaren först och främst, haha! Har varit och shoppat det som stod på listan och lite till, sprack inte budgeten iaf om det räknas ;)?

Först och främst är målningen klar. Sedan köpte jag 2 st svarta klädfack som hänger vid 2 "väggar", var meningen att bara en skulle inhandlas men kände att man kunde ta bort den andra hyllan (Molger-hyllan) och sagt och gjort blev det så. Trodde dock inte att alla kläder skulle få plats i 2 klädfack men efter mkt våld så gick det :).

Lamporna som skulle handlas på Clas Ohlson och IKEA fanns inte men hittade nåt bättre på IKEA. Köpte 3 stycken andra batteridrivna som man kan sätta fast på väggen. Såg likadana på Clas Ohlson för 80 kronor styck men dessa gick på 15 kronor styck så köpte 3 stycken. Bra belysning blev det också! Köpte förresten också en ljusslinga på Clas Ohlson som hänger för närvarande runt spegeln i klädkammaren. Den är också batteridriven. Eftersom man har en sån stor brist på kontaktuttag kan inte batteridrivna lampor vara helt fel.

Lite svårt att visa hur klädkammaren ser ut, men ska testa digitalkameran och se om man får bättre bild. Men nedan kommer några bilder som ni kan ta del av.

Sedan innan Birsta såg jag något vitt/grått i håret, tänkte NEJ ska jag redan bli gråhårig, men falskt alarm tack och lov. Var lite färg sedan målningen igår ;).

Hälften av alla kläder. Ett under att allt får plats i facken!



Den fina gardinen som hänger för dörröppningen ;) Ska stryka och spika upp den ordentligt!



Här lyser de nya lamporna igenom!



Ljusslingan!



Kläderna inslängd i facken!



Så lyser dessa i mörkret!


Pallen




Har ingen bra bild på hur klädkammaren såg ut innan. Tog denna bild när de målade om i lägenheten.



Inte gråhårig bara färg :)

Shopping står på .....

publicerat i Allmänt;
Shopping står på schemat idag. Ska bara handla efter listan. Ska försöka att inte komma hem med någonting annat ;). Good luck my friend.

Det som står på listan är:

2 st förvaringsfack (den till vänster)

 

Batteridriven lampa (har mina planer för den)

 

 

Pall till databordet

 

Batteridrivna lampor + batterier till denna!

 

 

Ev. Denna arbetslampa

 

Ev. Dessa väggdekorationer

 

 

Liten ram

 

Det var nog allt, hoppas man håller till detta :P. Skulle även handla mer saker men det får vänta, tills man är riktigt säker. Nä, nu måste jag skynda mig att göra mig klar, bussen går snart. Kram kram

Klart

publicerat i Allmänt;
Nu ska målningen vara klar :) Ska kolla imorgon igen och se om det behövs ett nytt lager, men känns klart nu iaf.
Bjuder på lite bilder.







Nu blir det att tvätta av sig och ta bort allt sedan bänka sig framför teven :) Familjen annorlunda som följs av en unge i minuten!

Kram kram

I got a need f.....

publicerat i Allmänt;
I got a need for speed. I dag har jag kört på motorvägen för allra första gången, gick mkt bra faktiskt. Blev åksjuk vid 80 km/h för 2 veckor sedan och gruvade mig för motorvägen, men nu behöver jag inte vara nervös nå mer ;). Vet det låter helt sjukt att bli åksjuk när man själv kör om jag inte ens är det i vanliga fall, men kanske är spänd och nervös bara?

Målningen är snart helt klart. Ska rolla en gång till och sedan se hur det blir. Köpte en ny färg idag och det kommer att räcka, tack och lov! Blir riktigt bra, har lite mer planer för lägenheten men ska nog vara mättad på omdoning. Som sagt är det bara lite småsaker kvar sedan är det inge mer som ska fixas eller inhandlas :).

Återkommer med bilder lite senare eller imorgon, ska ta det lugnt ett tag nu innan nästa varv ska strykas på. Har sån huvudvärk, vet inte alls vad de är med mig, brukar ha huvudvärk en gång om året, men nu kanske det är färgen, fast den har typ ingen lukt, jaja nog om det.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Bad

publicerat i Allmänt;
Att det kan vara så skönt att ta sig ett bad. Har nyss kommit upp. Helt slut efter dagens städning, men nu är det rent och fint, samt att avloppet är rensat och hela badrummet är nerspolat på turbo haha. Dock ligger hela klädkammaren i sängen (pga. målningen) men det ska förflyttas till soffan.

I kväll blir det bara lugnt, funderar att gå på macken och handla lite choklad, men får se om man orkar senare. Sitter och kollar på "Passanger 59" den är rätt bra! Har även en film till eller en dokumtär som ska ses senare. Det handlar om Tsunamin 2004. Där kan man få se igen hur Japan befinner sig i för kaos just nu. Huvva för dessa naturkatastrofer.

Ni få ha en fin kväll! Återkommer nog med bilder imorrn ifall klädkammaren blir klarmålad, vilket är ett mål :). Ska bara köpa färg imorgon så!

kram

Målning på g...

publicerat i Allmänt;
Målning på gång. Har lite färg kvar som jag fick av hyresvärden för att måla i köksskåpen, tänkte måla det lilla i klädkammaren, men det är inte så lätt om färgen är torr, den är dock inte flytande iaf, haha! Ska på Ejes imorgon efter körningen och köpa mer färg. Trodde det inte va så mkt målning som behövde göras därinne, men ack så fel man hade. Men det kanske beror mkt på färgen också?  Det går väldigt segt må jag säga. Skulle haft lite färg till så att man kunde måla den övre delen på andra sidan för att ha grunden klart upptill.

Nu blir det tillagning av lunch, på återseende!


 

Äckel-trä! Svårt att måla över det. Men har dock fuskat på denna målning - Ej slipat!


Kram kram

Trion

publicerat i Allmänt;
Glömde nämna att jag också har suttit och försökt göra om en bild på trion (Tessan, Tess och jag). Det är bilden som togs på modell-dagen. Tänkte ev. byta ut den mot en annan bild. Får se hur det blir med det.

Mina gogummor

 

Lördag

publicerat i Allmänt;
Hoppas ni alla har en bra och trevlig lördag. Vad har ni för planer för kvällen?

Det är maskerad och utgång ikväll men mår inte toppen så får se om man bara går dit och är social ett tag, har ingen feber eller så. Men allmänt slut i kroppen och huvudvärk. Men det är någon förkylning på G skulle jag tro. Har iaf tvättat idag och handlat idag. Måste städa också.

Igår blev det mer målning och pyssel. Dekorationsrosen som köptes i veckan målades svart. Har 2 stycken ifall det skulle bli fult ;). Målade även den gröna potpurrin svart. Vill göra om men vet inte riktigt hur. Känns som man är nöjd med lägenheten till 99 % men brukar hålla på att pyssla fram och tillbaka och sen får det vara bra.

Eftersom hallen är rätt liten tycker jag det är jobbigt med "alla" dörrar. Har innedörren, toadörren och dörren till klädkammaren. Har tänkt på hur det skulle bli om man tog bort dörren till klädkammaren och sätter upp fransgardiner eller någon annan typ av gardin. Det testades igår också. Hängde då upp en linnegardin (panel) känns rätt okej men lite dumt, haha! Får se vad som blir av det.

Ska även göra om i klädkammaren, ska köpa förvaringsfack så man kan få plats med alla kläder. Måste ju se bra ut där inne, om dörren ska bort. Fast gardinen kan hänga för men tror jag kommer att sätta upp gardinen på sidan av dörrkarmen.

Gjorde en till dekoration (gilla och dekorera och pyssla för er som inte vet). Klippte ut en bit av Partylite-kartongen och målade den vit, sedan tog en penna och skrev text. Bild kommer nedan. I fall man har användning för dekorationen ska jag köpa en trä/spånskiva och måla vit och sedan skriva texten. Någon som skriver fint ska få göra den uppgiften :P.

Bjuder nu på några bilder.


Gårdagens middag. Cindys specialare: Kycklingwraps med tortilla chips.

Ingredienser:
Kyckling (tog salladskyckling bbq, stekt)
Asiatiska wokgrönsaker
Creme Fraishe
Tortilla bröd (små)
Thai sweet chili sås
Tortilla chips (använder cheese och mosar dom)

Serveras med tortilla bröd och tortilla chips!



Före och efter




Dekorationen (nymålad ros och potpurri)


Ingen bra bild. Ostryken gardin och ingen "helbild"

Nu ska det fixas middag. Köpte matvete så ska testa det. Sedan blir det bara att steka på salladskyckling till!

Fredag

publicerat i Allmänt;
Vad härligt med fredag. Hemma nu efter dagens arbetspass. Mår bättre i dag men har nog någonting i kroppen, har ont i kroppen och huvudvärk till och från, men som sagt känns det bättre just nu :). Funderar på att brygga mig en kopp kaffe och se om man blir piggare men då kanske magmunnen sätter igång istället, men det är värt det ;). Ska städa lite här hemma nu också, funderar på att boka en tvättid, behöver det efter veckans arbete. Brukar (som nämnt tidigare) passa på att städa och tvätta på samma dag, mkt skönare när allt är gjort. Men känner inte för att springa mellan tvättstugan idag så får nöja sig med en fin och ren lägenhet.

Vill rensa lite grann och kolla hur man ska göra om för att få plats med det nya sakerna som köpts samt ljusen.

På återseende, kram!

Huvudvärk

publicerat i Allmänt;
Hoppas det är bättre med er än vad de är för mig. Brukar typ aldrig ha ont i huvudet men det har man nu kan jag lova. Var tvungen att ta Alvedon också. Skulle behöva handla men får skippa det, bara tanken på mat vill få mig att spy. Har bara sovit 3-4 timmar i natt och jobba, sedan dåligt med mat och vatten. Det är mysteriet bakom värken.

Men ska dricka lite vatten och se vad man ska ha till middag. Hade bra!

Ljusen

publicerat i Allmänt;
Sådär nu är ljusen hämtade, fick som sagt hjälp av Sandra men det var inte nödvändigt. Var en liten kartong. Trodde den skulle vara stor och tung som de andra gångerna man har hämta ut ljus, hade ändå en snarlik stor försäljning nu som de andra 2 gångerna. Fast det spelar ingen roll fick ju hem det iaf :). Har tagit lite bilder som jag bjuder på. Sedan blir det att brygga sig en kopp kaffe och städa klart här hemma så man kan tända lite ljus i vår-ryset.



Alla's beställningar

 

Mina saker

 

Snyggt va? Älskar denna nya serie. Svarta ljuset till vänster är Fikon den rosa förpackningen med stora teljus är Passionsfrukt

 

 

 

Doftsaker med refill - Ska hängas i klädkammaren (Mullbär)

Partylite

publicerat i Allmänt;
Nu är man hemkommen från jobbet, blev inte så länge som jag trodde, skönt det med! Sedan har ljusen kommit. Alltid lika spännande när dom kommer fast man vet vad man beställt, haha!. Ska hämta ut de på OK snart, vill inte vänta tills ikväll då Tessan kommer hem så Sandra ska hjälpa mig istället ;). Även om man har nära till macken så kommer kartongen dels vara stor och säkert väga mellan 15-20 kg. Återkommer senare!

Effektiv eller ...

publicerat i Allmänt;
Effektiv eller vad? Det känns som man faktiskt varit riktig effektiv idag. Hade körning 09:45-11:10 sedan handlade jag på Hemköp och tog bussen hem för att äta lunch. Efter lunchen började dagens göra. Hade skrivit en lista häromdagen på vad som bör göras här hemma:

Badrum
1. Kolla taket, finns någon krok av något slag sedan tidigare boende
2. Rensa handfatet
3. Måla rören + "avloppssaken" som sitter på golvet där badkars vattnet rinner ner.
4. Spika upp fler spikar samt måla dem. (Har spikar där handdukarna sitter fast så målade dom vita så att dem går in i väggen)
5. Precis nedanför handdukarna är det en kakellist som hade någon missfärgning, målade den vit också då


Hallen
1. Måla linneskåpet


V-rum/Sovrum
1. Justera tavlan ovanför sängen (hänger snett)
2. Centrera taklampan
3. Klippa fransarna (har fransgardiner hängades vid dörröppningen)
4. Måla sängbenen svart
5. Måla stenarna svart
6. Måla skrivbordet svart
7. Skruva ihop en hylla (ostabil)
8. Spika fast sladden för vägglampan (måla kabelspikarna svart)
9. Byta plats på skarvsladdarna


Köket
1. Skruva hyllan (ostabil)
2. Fixa Carpe Diem texten


Sådär, det blev en del gjort idag. Nu har man maten i ugnen och ser fram emot middag - Hungrig! Tess kanske kommer förbi en sväng ikväll och imorgon blir det att kliva upp före tuppen, klockan kommer att ställas på 05:05 då man börjar kl 6. Ska bli skönt att få jobba några dagar nu :)

Hoppas ni får en fortsatt trevlig tisdag! Kram kram.

Påminnelse

publicerat i Allmänt;
Påminnelse: ikväll klockan 21.00 är det premiär för programmet "En unge i minuten" efter "Familjen Annorlunda" på tv4 :)

Shopping

publicerat i Allmänt;
Nu sitter jag och gör detta inlägg vid mitt nya skrivbord :). Har inte haft ett skrivbord/databord sedan jag bodde hemma, har suttit på soffan eller sängen då vilket har orsakat skador på kroppen. Det är inte ergnomiskt för fem öre. Men tänkte ha detta bord när man sitter mkt vid datorn annars är det bara att flytta in bordet till klädkammaren. Riktigt skönt är det iaf. Det var en liten utmaning att bära en stor IKEA-kasse på axeln sedan bordet i handen, men tur att man inte har långt från bussen tills man är innnaför dörrarna hemma. Tess shoppade en del också idag.

Fick även med mig ljus, ljusstakar, örhängen, handdukar, tändare, mat, dekorationsstenar, skärbrädor, servetter hem. Det är vad jag kan komma ihåg nu.




 

 

 

 

 

Nu är det snart dags för mat. Har revbensspjäll i ugnen. Efter det blir det duschen och mer "dona på" innan det blir teven kl: 8

Ha en bra kväll! Kram

Skoteråkning

publicerat i Allmänt;
Hoppas allting är bra med er och att ni haft en bra helg. Denna helg har bestått av mycket skoj må ja säga. I går blev det bowling och de gick inte så bra alls, fick en enda strike så Tessan gumman tog hem det och jag kammade hem andra plats :P. Efter det for vi hem till mig och vi sjöng massa Singstar innan den fjärde bruttan kom. Rebecka kom senare på kvällen efter hennes arbete. Riktigt roligt med Singstar fast man kan inte sjunga för fem öre men det spelar ju ingen roll om man skämmer ut sig, nej nej det är bara roligt haha! Innan bowlingen blev de middag med Tessan och Sofia också. Kvällen bestod av mycket skratt, sång, bowling och trevligt sällskap :).

I natt fick jag ett sms av Tessan att hon glömt fråga om vi skulle åka och hälsa på Jim och min mamma och det blidde en spontanresa till Matfors idag. När vi kom fram till huset stod de och väntade med sina skotrar (Jim har en och mamma har en). Jag for med Jim först sedan med mamma på sin skoter ut till andra sidan sjön. Sedan hämtade Jim Tessan och skjussade hon ut till oss. Där satt vi och surrade och fikade. Jättefint väder nu och det känns som VÅR, me like! Sedan tog jag mammas skoter och drog iväg med Tessan, oj oj vad det gick, haha! Så härligt. Sedan körde Tessan mig runt en sväng på sjön och jag drog iväg en sväng själv senare. Började tänka på vad som är härligast: Vattenskoter eller snöskoter? Vattenskoter har man iofs bara testat en gång och det var helt otroligt, att åka ut på svarta havet helt själv men snöskoter är lika befriande men tror ändå vattenskotern tar hem priset. Kan inte alls förklara varför. Vad tycker/tror ni?

Åt ingen lunch innan vi drog iväg så vi båda var riktigt hungriga när skulle bege oss hem så vi stannade till på Sibylla vid oss och handlade hem mat, så man har även tryckt i sig, snabbmat idag igen. Nu får man seriöst skärpa sig. Usch!

I morgon blir det Birsta med Tess. Ska strosa runt lite och se om man hittar någonting. Har en lista på småsaker som ska inhandlas :).


Vattenskoter, Bulgarien 2007

 

Tessan, Mamma och Jim

 

Vackert va? Här är sjön i Matfors. Mamma bor vid ett av husen där bilden visar. Tessan hade tydligen filmat mig också när man åkte själv men får se om man får upp en sån bild/film någongång :)

Nu blir det en dusch och mys resten av kvällen!

Kram

HOL

publicerat i Allmänt;
Glömde nämna i tidigare inlägg att man nu har fått en till idé. Mitt soffbord (LACK, IKEA) har blivit så fult och känner att man skulle kanske köpa ett nytt. Har redan i förra lägenheten velat ha HOL förvaringsmöbeln som soffbord. Men frågan är hur det skulle bli om man målade det svart, vad tror ni? Gillar denna möbel som den redan är men den måste ju matcha lite också. Ha kollat och det skulle bli tokigt när man har en svart tv-bänk. Har i och för sig 2 sittpallar av rotting från IKEA, vilket det skulle passa perfekt till. Men om man ser i det långa hela, är det bäst att måla den svart.


Tror det blir riktigt snyggt att ha detta som ett soffbord. Men tror tyvärr inte att det räcker med en...Har inte råd att handla 2 stycken nu!

Fredag

publicerat i Allmänt;
Nu är det fredag...igen! Tiden går riktigt fort alltså. Dagen har bestått av en del ärenden. Fick ett mindre roligt sms i morse. Tessans katt hade ont och hon skulle vara hos veterinären till 11 och jag följde med. Men som tur var det ingen fara. Efter det åkte vi till AMS för att lämna in papper, sedan vart det driven på donken, Willys för att handla, sedan Djurmagasinet och sist hem. Bara att äta och diska undan lite sedan ta en prommis till mormor för att hjälpa henne med daten som hon har imorgon :). Var hemma närmare 17 och då vankades middag.

I morgon blir det bowling, nu var det ett år sedan sist. Det blir middag innan sedan efter bowlingen samlas vi hos mig för en singstar och spelkväll, härlig lördag va?

Kvällen består av lugn. Ska se om man orkar dona på lite här hemma. Men känner av magmunnen riktigt nu, usch känns som man ska spy. Men lika envis som vanligt håller man sig ifrån medicinen ;). Är man bara hemma är det ingen fara, är man borta vill man inte må så dåligt, då tar man självklart en.

Ha en trevlig fredag allesammans!

Kram

Fikapaus

publicerat i Allmänt;
Nu har man fikapaus från städningen. Har bara golven kvar, skönt! Till fika blev de chokladboll med kaffe och grädde. Glömde köpa mjölk förut när man var på affären men som tur var hade man grädde hemma som går ut idag, vilken lycka. Med prat om lycka. Har ni sett filmen "Jakten på lycka" med Will Smith? Den riktiga Chris Gardner som Will Smith spelar i filmen har flera böcker som han skrivit. Dels om vad filmen handlar om: Chris verklighetsbaserade barndom och den hemlösa tiden som vuxen, där han kämpar för hans son och hans egen levnad. En annan bok han har skrivit är hur Chris liv ser ut idag, kanske en sammanfattning om hur hans liv har varit till han blev framgångsrik.

Jag har velat haft boken som den "riktiga" Chris skrivit sedan man såg filmen och i dag fick jag äntligen den :). Har också velat ha en spännande bok på engelska och nu har man en. Har småkollat igenom den och de är bilder och hoppas den är lite annorlunda än vad filmen är. Ni som inte sett filmen måste verkligen se den, man grinar floder i vissa scener, haha! Mycket därför är för att den är verklighetsbaserad plus att Will är en underbar skådis och inte nog med det, hans biologiska son Jaden Smith spelar även hans son i filmen (Jadens filmdebut).

Ni som inte sett filmen och vill se den, läs inte detta

I slutet av filmen ser man den riktiga Chris Gardner gå förbi Will och Jaden. Det är direkt ingen spoiler eller intressant det här men ville skriva det ändå, haha!


 

 


Nu har fikapausen blivit rätt lång så ska väl dricka om de lilla kaffet som är klar sedan starta turbon på dammsugaren så städningen blir klar. Ha en underbar dag i detta fina väder. Kram kram!