Ordning

publicerat i
Snart börjar de bli ordning här hemma :). Något som jag verkligen ville få ordning på nu var badrummet. Dit har man köpt 3 st små hyllor i svart. Nu har den snälla Larsa varit här och hjälpt mig borra upp dom :). De blidde riktigt bra så nu känns det som ännu mindre saker att göra fast de finns tusen saker till som behövs fixas. Men snart är det helg och då blir det att försöka göra så mkt som möjligt. Ska bland annat organisera om i förrådet, hämta ut färger från Mitthem så man kan måla i köksskåpen, tvätta m.m. Framför allt måste jag STÄDA. Har inte städat riktigt sedan inflytten, men nu när de börjar bli lite ordning och reda kan man ta tag i det.

Nu ska jag fortsätta och pyssla och kommer lägga upp mer bilder i helgen.


P.S Vill återigen gratta min bästa vän Teres på sin 24-årsdag. Grattis gumman och hoppas att du fick en fin födelsedag.

Bilder

publicerat i

Svarta stenarna


Orkidéerna som jag fick av mormor häromdagen. De är plast vilket är bra, men dom ser så verklig ut ;). Här ser man även mönstret (insynsskyddet)


En bättre bild på insynsskyddet



NÅ, vad tycks?

....

publicerat i
Helgen: Hela helgen har jag haft främmande av T. Vi har bland annat ordnat i lägenheten, druckit vin, gått ner på stan, tvättat och gått till mamma min för att vattna hennes blommor. I lördags blev det Porterstek till middag, mumma.

Lägenheten: Nu har det börjat hända en del saker i lägenheten och jag får allt mer ideér på saker och ting, vilket inte alltid lätt ;). Jag har under några gånger använt mig av betongstenar. Dels till sängen (som nattduksbord) och som tv-bänk. Under flytten fick grabbarna bära alla dessa stenar vilket dom inte var glad över. Men det skulle bli bättre för dom om jag skulle använda dom igen. Så nu har man lovat det och så blidde det. Använder stenarna nu vid sängen igen och 2 stycken i hallen. En idé som jag haft var att måla dom svart och det har man också gjort :P. Kommer visa lite nyare bilder i detta inlägg eller i nästa. Men det blev mkt bättre än vad man kunde tänka sig.

Vad mer för ideér har man fått? Jo, detta med avskärmning mellan säng och soffan (som jag visat i tidigare inlägg), men den idén är över i alla fall, kommer köra "öppet" bara. Vad mer? Jo, eftersom jag bor på bottenvåning nu kände jag att man behöver hindra insynen lite grann. Då var jag inne på att köpa speciella gardiner som täcker fönstret. Men det blev insynskydd med mönster i stället. Det blev också bra.

När jag var i Birsta med mormor och Tessan köpte jag en svart kappa till köksfönstret som jag då tyckte blev bra, men nu när man börjat se hur de ser ut här kändes det inte riktigt bra. Fönstret kändes för öppet och visste inte vad jag skulle ha. Men i kväll har jag hängt upp svarta fransgardiner och den svarta panellängden som jag hade i vardagsrummet i förra lägenheten. Visst kan man få en känsla av att detta passar bäst i ett vardagsrum men jag tycker det blev bra i köket också. Det är vad jag tycker är bra som räknas ;)

Nu orkar jag inte skriva mkt mer, ska upp och jobba imorgon bitti igen. Bjuder på uppdaterade bilder på lägenheten i nästa inlägg.

Kram kram!

Hjälp

publicerat i
Jag behöver lite hjälp och tips. Sedan jag fick studentlägenheten i Nacksta (etta) så hade jag tänkt att skärma av sängen så att rummet blir som avdelat. Men det visade sig att rummet där var liten så det gick inte. Men nu i den nya lägenheten finns det faktiskt "plats" för att göra någonting sådant :). Även om den nya lyan är mindre så är själva rummet större. Vad tycker ni om denna provisoriska idén? Dock inte riktigt snyggt på bilden men i verkligheten ser det bättre ut. Just nu sitter det fast med brun tejp som inte höll länge, nu har det ramlat ner ;). Ska ändå köpa takbeslag i morgon och testa mig fram.

Dock kommer jag ha fransgardiner ända till fotändan och inte så kort som på bilden. Nå vad tycks?





KAOS

publicerat i
Nu är det verkligen kaos, men det får man ta. Flyttade i måndags så har inte gått en sån himla lång tid :). Måndagens flytt blev som planerat. Vi var ett gäng som började flytta vid halv 9 på morgonen och vid halv 11 fick jag nyckeln. Det blev en del åkande. Vi hade 2 släpvagnar och det blev en liten vända efter den första men det gick bra. Sedan hade jag hittat ett bord på blocket som man fick köra till stan och hämta, sedan blev det att åka till Marco Polo och äta. Mamma bjöd alla på maten så behövde inte stå för varken bensin, släp, mat eller fika det var riktigt bra :). Nu bor man rätt nära Marco Polo vilket är härligt, dom har de bästa salladerna och pizzorna. Vi åkte även till fyndlagret en sväng med saker jag ville få bort. Kommer även få saker fixat i lägenheten, tack och lov för det. Det blir nytt golv i hall och i köket. Sedan blir det ommålat i kök, hall och v-rum/sovrum. Sedan kommer jag få lite småsaker fixat också.

I går var jag, Tessan och mormor ute i Birsta där jag shoppade väldigt mkt. Men bra att man börja fått allting som man ville ha och behövde. Nu är det allt plock kvar för det ser fortfarande ut som ett bombnedslag. Men det är bra för jag har hunnit med annat än bara flytten. Har jobbat, flyttstädat i den andra lägenheten och shoppat då så klart :)

I morgon blir det zonterapi, stan och mer ståhej. Kommer ha främmande hela helgen så det blir fullt upp. Nedan bjuder jag på några bilder kaoset. Nu blir det att brygga en kopp kaffe och fortsätta.








25-årsfest

publicerat i
I går fick jag besök av Bettan och Tina, de var här hela kvällen och for strax innan 2 i natt. Vi åt, såg film, surrade och tog en massa bilder...igen, hehe! Att det kan vara så roligt ibland. Ska se om jag kan bjuda på några bilder i detta inlägg.

I dag bär det av till stugan för att fira Fredrik som har fyllt 25 år och då blir det alltså en 25-årsfest :). Jag blir hämtat vid 2 tiden och sedan blir det fika och i kväll ska det grillas. Om vädret tillåter blir det en sväng ner till stranden också skulle jag tro :).

Morgondagen kommer bestå av att tvätta allting från mattor till täcke och kuddar. Verkligen allting ska jag tvätta eftersom på måndag blir det flytt. Ska städa lite grann och bära ner mer saker till förrådet om det får plats vill säga, har redan tagit ner halva lägenheten dit ;). Sedan kan man ställa in resten av "lägenheten" i hallen så att man kan komma åt fler ställen för att städa. Har bokat besiktning nu på fredag men skönt om man kan städa lite för varje dag.

Bilden gjord av Tina








Nu ska jag plocka undan lite efter gårdagens främmande :) Sedan blir det duschen och fixa lite lunch. Ha en trevlig lördag.

6 dagar kvar...

publicerat i
Äntligen är jag frisk igen och i dag är det bara 6 dagar kvar tills man flyttar. Vill inte lämna den här lägenheten egentligen men nu när det är så, så känns det bra att få flytta och börja om :). Vill ju tillbaka till det området igen, men synd bara att lägenheten är helt på bottenvåningen men det vänjar man sig med, bra om det börjar brinna i alla fall, hehe! Just nu bor jag på femte våningen (längst upp) himla högt är det men vande mig med det också. Om det är flytt på G är det mkt som står på spel och mkt saker man ska hinna med och organisera.

I helgen har jag umgåtts med Erika en hel del :). Hon berättade också för mig att jag kan börja övningsköra med henne i oktober. Det ska verkligen bli sista försöket och få körkortet. Eftersom vi inte kan gå handledarutbildningen än kan man göra så mkt annat. Exempelvis se över teorin och lära sig bilen, motorrummet osv.

I går var jag återigen på zonterapi för andra gången. Det är så skönt, fick även bonus som det brukas kallas när man får massage i ansiktet, armar, nacke och axlar. Avslappnande så man nästan somnade. Jag rekommenderar verkligen den här terapin för det är bra och se hur kroppen mår. Man kan även gå på zonterapi för problem med nacke, mage, astma och mycket mer.

I dag har jag varit ner på staden och gjort undan en del ärenden sedan gick jag hem i värmen, skönt. På eftermiddagen kom morfar och vi for och storhandlade. Han bjöd på handlingen och det tackar jag så hjärtligt för. Det är mer som jag gjort sedan sist jag uppdaterade men orkar inte skriva allting hehe.

Nästa vecka ser ut så här:
Måndag: Flytta, handla och till fyndlagret med saker som ska bort.
Tisdag: Jobb, städning av min lägenhet
Onsdag: Jobb, städning av min lägenhet
Torsdag: Jobb, städning av min lägenhet (om jag ej är klar)
Fredag: Zonterapi och besiktning av min lägenhet samt fixa med min nya lägenhet
Helgen: Fixa och dona på i den nya lägenheten, hoppas även på lite mys med vin ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kramar

Beställning...

publicerat i
Glömde skriva att jag har beställt lite saker från Jotex till den nya lägenheten. Är lite dumt att göra det när man sett lägenheten en gång men passade på när jag hade rabatt :). Den här beställningen bjöd på:

Hatthylla

 

Skoställ

Galgar

Fräscha gardiner

Vägglampa

Grillset

Det är bara att skicka tillbaka i fall någonting inte skulle passa. Är mest tveksam på hatthylla och skoställets mått men det löser sig alltid :) Jag gav ca: 950 kronor inkl. frakten, det var väl inte så farligt?

Nu blir det glass i stora lass!

Sjuk...

publicerat i
Nu var det ett tag sedan uppdatering, har visst inte blivit bättre ;). Trodde jag skulle uppdatera när plugget och jobbat blev klart, men icke. Även om jag har semester har jag fullt upp.
Sedan de sista inlägget har jag packat och rensat lite för flytten. Jag har varit på stan med brudarna, firat Bettan som blev 24 år den 27 juni :) Sedan har man solat i det underbara vädret. I fredags umgicks jag med Tess och vi solade och handlade. ICA sålde mjukglass så vi köpte det, jag ville ha chokladsås på vilket inte var ett bra val, hehe! Jag hade choklad över hela mig och det bara rann och rann. Men vi fick oss ett gott skratt. Min förkylning blev värre under fredagen men inte så farligt utan Tess sov kvar här :).

I lördags tog jag bara det lugnt och sov några timmar över dagen när Tess åkt hem. På kvällen fick jag riktig feberfrossa och det bara rann trots att fläkten var på, det var inge vidare. Har inga alvedon heller! Får se om man orkar ta sig ner på ICA och handla lite senare.

Förresten har jag glömt att skriva om flytten. Enligt kontraktet ska jag flytta in till den 1 augusti. Men jag och tjejen som bor i lägenheten nu hade kommit överens om att vi kan flytta tidigare, i alla fall en vecka tidigare. Vilket skulle vara riktigt bra för mig eftersom v.29 jobbar jag max tre dagar, för då har jag inlärning. Men om jag skulle flytta v.30 har jag börjat jobba 8 h. Men sedan i början av förra veckan fick jag veta att tjejen inte kunde flytta förrän fredag eller lördag v. 30. Vilket inte alls var så roligt. Men i fredags fick jag ett mail från henne att jag kan flytta in redan 19:e juli efter klockan 10 :) Det blev mycket tidigare än vad jag kunde tro. Blev så glad för det och för att jag blev sjuk nu ;). Slipper oroa mig för att bli sjuk under flytten eller när jag ska jobba igen, haha!

Nu ska jag göra mig lite frukost, hade gott!