Chokladfondue

publicerat i Allmänt;
Chokladfondue för 4 portioner
200 g mörk choklad
30 g rumstempererat smör
4 msk vispgrädde
Lägg chokladen i en skål. Smält chokladen på svag värme i mikrovågsugnen eller över ett vattenbad. Vispa i smör och grädde.
Dippa frukt i bitar som färsk ananas, kiwi, kärnfria vindruvor, jordgubbar, marshmallows och/eller bakverk som sockerkaka.
Fick den av mamma & Jim :)!

Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Sara: Precis, jag tränar på Hälsohuset i Timrå :). Vad tränar du där och hur många ggr i veckan är du där?

Plattång + Locktång

publicerat i Allmänt;Jag har haft plattat hår ett tag och innan jag tvättade ur det så lockade Sandra mitt hår. Det blir andra lockar än lockarna som jag har.
 

Hur jag gjorde blöjtårtan - Steg för steg

publicerat i Allmänt;
Jag använde

1 paket blöjor nr 4 (Libero)

Smala gummiband

Satinband, olika storlekar

Cellofanpapper

En bricka/botten

Tårtpapper

Silkespapper

Blommor

3D stickers (fjärilar)

 

Kan behövas

Några blompinnar

Ett "rör", exempelvis från folierullen

 

Jag gjorde så här

1. Jag började med att organisera och lägga fram allting som jag skulle använda.

2. Vände blöjorna ut och in så att inte trycket skulle synas och rullade ihop dem. Jag tog ett gummiband i mitten av blöjan. Gjorde detta på alla blöjor.

3. När alla blöjor var rullade så började jag att göra en bricka/botten. Jag gjorde brickan/botten av en kartongbit, tårtpapper, vitt kopieringspapper och lim. Blöjorna kanske står bättre om man har en riktig bricka men det har gått bra med den jag gjort.

4. Jag knöt ett band runt hela diametern för varje våning jag gjorde.

5. Jag har läst att man kan ha ett stöd i mitten av tårtan för att tårtan ska bli stabilare. Jag har testat med blompinnar och med röret från folien men det blev inte bra. Min tårta känns stabil i alla fall (får väl hoppas det i alla fall).

6. För att få blöjorna i en bra och rund form så gjorde jag flera grupper med ungefär 8-10 stycken i varje grupp. Varje grupp fäste jag med ett större gummiband för att dom skulle stå stabilt. När brickan/botten var fylld med blöjorna så satt jag fast ett gummiband runt alla för att det skulle hålla ihop. Gjorde likadant på de andra våningarna.

7. Jag använde ett tårtpapper på varje våning. Varje våning klädde jag även med vitt silkespapper.

8. Sedan var det dags att dekorera. Jag dekorerade med nappar, tvättservetter, blommor, 3D stickers och söta små ”djurbilder”.

9. För att täcka gummibanden på mitten av blöjan så knöt jag vita satinband runt och gjorde en liten rosett på. På rosetten satt jag fast en blomma. När tårtan var klar var det dags att slå in den och jag tycker att det blir finast att slå in med cellofan.

Exempel på dekorationer

Nappar

Borste

Nagelsax

Gosedjur

Sockar

"Lättare" kläder


Det var roligt att göra blöjtårtan och det kommer att bli lika roligt att ge bort den!

Nails

publicerat i Allmänt;
Detta kit ska användas innan utlandsresan. Nina ska hjälpa mig med naglarna!

3 månaders träning

publicerat i Allmänt;
Jag har fått ett 3 månaders träningskort ute i Timrå :). Kommer fortfarande fokusera på Zumba i första hand, men blir det en dag man inte kan gå på det passet, så finns det andra intressanta pass.

Doppresent: Blöjtårta 2

publicerat i Allmänt;
 ... 3-våningar! Detaljer
Gjorde ett fint litet kort och satt den på toppen av tårtan! Tårtan är idag också inslagen i cellofanpapper.
Vad tycker ni?

Doppresent: Blöjtårta 1

publicerat i Allmänt;
... Blöjtårta 2-våningar!
Den här blöjtårtan står på mitt tårtfat/kakfat som jag har gjort. Dom kommer få 3-vånings blöjtårtan och inte den här. Tycker den här är småsöt också :). Den här ger ett plus i kanten då den står på ett tårtfat/kakfat.

Doppresent: Bok 2

publicerat i Allmänt;
Den här dekorerade boken ska dom få, vet inte riktigt hur jag vill ha den. Funderar på att sätta fast bilden där det står "Isabells minnen", det är meningen att dom kan lägga hennes första lock osv.
Vad tycker ni?

Doppresenter

publicerat i Allmänt;
I nästkommande inlägg kommer jag att lägga upp bilder på doppresenterna. Nina har fått sett blöjtårtan och boken redan så ;). Hon var jättenyfiken, haha! Det spelar egentligen inte en sådan stor roll.
 

Arbetsintervju x 2

publicerat i Allmänt;
Fy skäms på mig för den dåliga uppdateringen. Har haft fullt upp. Har varit hos Nina och Isabell nästan varje dag, tränat, promenerat, haft smått panik, kollat på studier, suttit i mobilen en hel del, varit på 2 stycken arbetsintervjuer och varit hos mamma och Jim förra helgen och hjälpte till med att riva tapeter (dom river hela köket också, det kommer bli riktigt bra).
Kan börja med att i måndags kom jag på att jag vill, eller snarare måste göra någonting med mitt liv, känns som man bara står och trampar. Har tänkt ett bra tag på studier. Har en tentamen kvar sedan jag studerade på universitetet mellan 2008 och in på år 2011, har då varit orolig om att bli återbetalningsskyldig om jag ansöker om mer lån osv.
Fick samtidigt en känsla i kroppen att jag vill arbeta inom administration eller reception. Det är första gången i mitt liv som jag verkligen känner "ja" det här är vad jag vill jobba med. Självklart gillar jag att jobba som personlig assistent och lokalvårdare, ( i alla fall som lokalvårdare på sjukhuset). Har hört olika åsikter från nära och kära och håller med dom som tycker att ta lån igen är dumt. Men samtidigt är det en investering för framtiden. Man kan dock aldrig bli garanterad att få ett jobb men det är ändå sällsynt i dagens samhälle.
Det jag vill studera är en receptionistutbildning på 9 månader. Den innehåller även kurser inom administration. Som ofta går saker rätt fort i mot en. Hade rätt om lånet. Det är svårt att bli beviljad lån då jag saknar poäng från tidigare studier, saknar 15 hp för att vara exakt. 15 hp innebär 200  gymnasiala poäng. Är inte säker ännu hur det blir. Skickade in en ansökan till CSN idag för att se om dom kan bevilja mig lån eller ej. Ifall det inte går vägen har jag möjlighet att läsa in poäng. Det skulle innebära att jag har 4 veckor på mig att läsa in 200 poäng. 15 hp/200 poäng är 10 veckors heltidsstudier. Det ska jag läsa in på 4 veckor för om jag klarar det kommer jag ha läst upp de poäng som saknas och jag får lån. Men tror ni det är möjligt att läsa in detta på så kort tid?
Har pratat några gånger med skolan men helt glömt bort att fråga det här. Får göra det på måndag. Vill verkligen studera denna utbildning och vill helst börja redan i sommar. Har jobb på sjukhuset men vill helst studera så man får utbildning. Kommer självklart fortsätta söka jobb även om jag skulle börja studera. Har en lösning på det om det skulle lösa sig. Det är: Om jag inte har ett jobb så studerar jag 100 %, får jag jobb så jobbar jag 100% och studerar 50 eller 25%, skulle då avsluta mitt lån då jag kommer få lön istället. Har allting planerat i huvudet, hoppas bara det går vägen.
I onsdags var jag på en intervju som personlig assistent, dom verkar intresserad men får veta om några veckor. Det blir minst 1,5 år där med chans att få fortsätta.
I torsdags hade jag en intervju som administratör och dom var också intresserad. Det skulle bli en till intervju om några veckor och hon kommer kalla mig på den också :). Låter lovande. Men en till anledning varför jag vill studera det här det är därför att jag har fått gått på några arbetsintervjuer i den här branschen och det är stort när man tänker på att jag har ingen utbildning och har endast 6 månaders erfarenhet, men då kommer jag till mållinjen, alltså till intervjun och sedan är det stopp. Det känns ändå som man behöver det lilla extra, en utbildning. Det är mycket som snurrar i huvudet nu. 

Dietist

publicerat i Allmänt;
 Hade totalt glömt bort att jag inte nämnt om dietisten. Hade tid förra veckan och tog mig en promenad dit och hem. Fick upp ögonen en aning men trots det så kommer jag köra på som vanligt - på mitt sätt.
Enligt dietisten ska jag äta:
70 g kolhydrater till lunch och 70 g kolhydrater till middag
100 g proteiner till lunch och 100 g proteiner till middag
Även om jag inte följer dietisten så kommer jag ändå se över hennes kostnadsförslag osv.
Har bestämt mig för:
Äta LCHF måndag-torsdag
Får äta snabba kolhydrater och "socker" på fredagar och lördagar
På söndagar börjar LCHF-ätandet igen
Ska sluta HELT med läskedryck
Lägga in mellanmål. Ska äta någonting var tredje timme.
Ut och 5 dagar i veckan (10.000 steg) och Zumba 2 dagar i veckan
Har fuskat så länge men när man bestämt sig hur man ska äta kommer det gå lättare :).
Igår gick man mycket :). Det blev en promenad med Sandra till City Gross och Dollarstore. Det blev också en långpromenad med mamma och Tejo.
 
 
 
 

Körkort i 2 år

publicerat i Allmänt;
 Har ju glömt skriva att igår var det prick 2 år sedan jag tog körkortet :). Tiden går fort.
Var hos mamma och Jim längre än vad som var tänkt, inte för att det gör nånting. Innan Jim kom hem tog jag, mamma och Tejo en långpromenad. Sedan blev det en sväng till Hassela för att dom skulle ta med sig lite saker från förstugan (säsongen är slut för i år). På väg hem svängde vi in på en mack för att köpa nåt drickbart. Jim sa att han betalar för allt vi vill ha där, haha. Det blev en grillad korv utan bröd för mig och några klunkar  trocadero. Har bestämt mig för att sluta HELT med läsk. Har inte sug efter cola längre men dricker istället trocadero.
Jag har väl inte ens nämnt att jag varit hos dietisten? Får ta det imorgon, nu blir det Criminal Minds.
Ciao!
 
 
 

Diaper cake 2 (Lösenordsskyddat)

publicerat i Allmänt;
Detta inlägg är lösenordsskyddat och går att läsa på min lösenordsskyddade blogg:
LÄNK
 
Om ni är intresserad och nyfikna får ni kontakta mig för att få tillgång till lösenordet :). Det sker genom att ni skriver en kommentar på den här bloggen med ert namn och mejladress eller genom att mejla mig på cindynilsson@hotmail.com.

B .... 2 (Lösenordsskyddat)

publicerat i Allmänt;
Detta inlägg är lösenordsskyddat och går att läsa på min lösenordsskyddade blogg:
LÄNK
 
Om ni är intresserad och nyfikna får ni kontakta mig för att få tillgång till lösenordet :). Det sker genom att ni skriver en kommentar på den här bloggen med ert namn och mejladress eller genom att mejla mig på cindynilsson@hotmail.com.

Diaper cake 1 (Lösenordsskyddat)

publicerat i Allmänt;
 Detta inlägg är lösenordsskyddat och går att läsa på min lösenordsskyddade blogg:
LÄNK
 
Om ni är intresserad och nyfikna får ni kontakta mig för att få tillgång till lösenordet :). Det sker genom att ni skriver en kommentar på den här bloggen med ert namn och mejladress eller genom att mejla mig på cindynilsson@hotmail.com.
 

B .... 1 (Lösenordsskyddat)

publicerat i Allmänt;
 Detta inlägg är lösenordsskyddat och går att läsa på min lösenordsskyddade blogg:
LÄNK
 
Om ni är intresserad och nyfikna får ni kontakta mig för att få tillgång till lösenordet :). Det sker genom att ni skriver en kommentar på den här bloggen med ert namn och mejladress eller genom att mejla mig på cindynilsson@hotmail.com.
 
 
 

"Kort med dikt" (Lösenordsskyddat)

publicerat i Allmänt;
Detta inlägg är lösenordsskyddat och går att läsa på min lösenordsskyddade blogg:
LÄNK
 
Om ni är intresserad och nyfikna får ni kontakta mig för att få tillgång till lösenordet :). Det sker genom att ni skriver en kommentar på den här bloggen med ert namn och mejladress eller genom att mejla mig på cindynilsson@hotmail.com.

På gång ...

publicerat i Allmänt;
De lösenordsskyddade inläggen kommer inom kort. Ska sitta med det mer ikväll. Ska snart åka iväg och hämta mamma på jobbet och skjutsa hem henne. Kommer bli kvar där på middag också. Men ni kanske kan se inläggen redan idag.
Ni får kontakta mig för att få tillgång till Användarnamnet och Lösenordet.

Lösenordsskyddade inlägg

publicerat i Allmänt;
Vill meddela er läsare att det kommer bli några inlägg som kommer vara lösenordsskyddade. Anledningen till det är att jag håller på med en doppresent till Ninas lilla prinsessa Isabell. Nina vet en av sakerna som dom kommer få men hon vet inte riktigt hur den ser ut. Håller också på att göra en till sak som hon inte vet om. Dopet kommer vara den 18:e maj i Viksjö, längtar så mycket!
Självklart kommer ni kunna få ta del av det lösenordsskyddade inläggen men då måste ni lägga upp en kommentar här på bloggen och skriva er mejladress och namn. Ni kan också mejla mig så får ni lösenordet på så vis :).
Mejl: cindynilsson@hotmail.com
Det är mycket fina och speciella saker! Jag kommer ta bort lösenordet efter dopet ;).
(Bilden är lånad från google.com)

Vitaminer

publicerat i Allmänt;
Ska börja knapra lite vitaminer också :). Någon som testat dom här?

10.000 steg

publicerat i Allmänt;
I förrgår for man iväg och köpte sig en stegräknare :). 10.000 steg/dag ska det vara!

"The impossible"

publicerat i Allmänt;
Har ni sett den här filmen? Det handlar om tsunamin som slog till mot den indiska oceanen 2004 Det är ingen dokumentär utan en film. Den är jättebra och jag grinade genom nästan hela filmen. Man kan inte förstå vad alla gick igenom men genom att se filmen får man en större inblick hur det var att befinna sig där.
Kanske ska tillägga att filmen utspelar sig på en familj  som faktiskt var med i tsunamin i Thailand. Rekommenderar filmen starkt!

Sött

publicerat i Allmänt;
Hittade det här söta påskägget på Willys, kunde inte motstå att köpa det :).

God efterrätt

publicerat i Allmänt;
Chokladmousse av 70 % choklad tillsammans med kiwi, vispad grädde, riven mörk choklad med mintsmak och slutligen en liten bit med mörk choklad!
Har blivit förälskad i chokladmoussen. Jag har för säkerhetens skull kollat så att den inte innehåller massa e-ämnen eller mycket kolhydrater och kalorier.
Näringsvärdet förvånade mig
Per 100 g
190 kcal
27 g kolhydrater
7 g fett
Jämför chokladmoussen med mitt dåvarande-dagliga-intag av Marabous mjölkchoklad (200 g varje dag, dessutom)
Per 100 g
545 kcal
53 g kolhydrater
35 g fett
Skillnad va? Det blir självklart mer med grädden och mörk chokladen men man kan äta moussen utan nåt annat till, så god är den!

Sjuk

publicerat i Allmänt;
Hej hej bloggen! Hoppas att allting är bra med er underbara läsare. Själv har man legat i förkylning i några dagar och är ännu inte kry. Jag brukar vara sjuk en vecka så har några dagar till, haha! Det är bra när man vet hur sin förkylning fungerar. Brukar aldrig ha en långdragen förkylning eller en kortvarig, utan blir jag sjuk så blir jag sjuk och ligger en vecka helt enkelt, that's that! Det är hostan som är värst. Har hellre 40 graders feber. Att hosta hela dagarna och nätterna så man typ spyr är inte trevligt. Vaknade med en rejäl träningsvärken i magen, haha. Man kanske tränar magmusklerna med att hosta?! Det skulle ju vara bra när det inte blivit Zumba på hela veckan =/.
Det har varit en lyckad påsk. På långfredagen var jag på påskbuffé hos moster Maria och Uffe. Hela släkten var där utom mamma och Jim som var i Hassela. Det var god mat, god fika, prat och lek med barnen. Jag och mormor tog en promenad till moster i det underbara vädret som vi har.
I lördags (påskafton) var det bara att ställa klockan och packa för en heldag i Hassela. Jag och Tess for till mamma och Jim och åt påsklunch med alla grannar på campingen (där dom står med husvagnen). Alla tog ut sina egna bord och vi blev ca: 80 personer, det var jättetrevligt. Tessan och Alex kom förbi och umgicks lite innan vi alla begav oss uppåt för Afterski. Ständut Blakk stod för underhållningen. Det var inte en dålig underhållning, oj oj. Ska verkligen se dom igen. Tycker sångaren var snygg också ;). Efter Afterskin for Tessan och Alex hem. Medan middagen förbereddes tog jag och Tess skotern upp på toppen och solen började gå ner, jättevackert var det.
Jag stod för efterrätten!
Köpte med mig en liten påskpresent till mamma och Jim, för att vi fick vara där <3!

God mat

publicerat i Allmänt;
Jag och Tess gjorde den här maten förra veckan. Jag ville använda den nya servisen och fick maten fint upplagt.
Sallad, vegetariska nuggets, baconlindad sparris och en kall dipp på creme fraiche och sweet chili sås.