Dags att vakna ...

publicerat i Allmänt;
... till liv!

Har varit helt slut i dag, legat mest och sett på film med ont i huvudet och allmänt slut. Men det blev bättre efter middagen tack och lov, känns som man kan slå klackarna i taket igen, haha!

Klockan ringde 05.45 men snoozade en stund sedan gjorde man sig klar och skulle åka mot Bredsand vid halv sju. Hade inte tid förrän halv åtta men ville åka i tid för visste inte om man skulle hitta på en gång och visste inte om bilen ville krångla med imman. Men hade tur med det så var på verkstaden redan 06.40, då hade inte ens grabbarna börjat, haha! Men fick inte vänta länge på dom i alla fall. Vad bilen "lät" när man körde hem, men det är för det är dubbdäck så det låter mycket, blir väl bättre sedan när man kör på vinterväglag. På väg hem tankade jag fulltank också, så nu kan man köra igen :).

I morgon
kanske man far ut till Birsta en sväng för att köpa en väska/ficka till mobilen. På kvällen bär det av till Timrå för ett PartyLite-möte!

Fick ett erbjudande igår av P att bara han och jag skulle åka iväg på en lite trip och sova på hotell, basta, bada, äta god mat osv. Men vi ska ta det när man har mer pengar så man verkligen kan njuta och lyxa till det ;).


Pärlan på verkstaden :)

Ska fortsätta att kolla på "Dokumentär-Mord"

Puss

Bakpotatis

publicerat i Allmänt;
Har nyss kommit in efter en tur med bilen. For till macken bara för att tanka så man slipper tänka på det imorgon bitti. Efter tankningen for jag runt Skönsberg en sväng och kollade läget, haha! Om en stund vankas det middag. Bakpotatisen är i micron och jag ska börja med skinkröran snart, ska bli så gott.

Det har varit trevligt i dag när man har umgåtts med Tessan och Emma. Vi gjorde våfflor till lunch och det var inte illa det heller. 

Har inte så mycket att skriva, känner mig trött i dag också, sedan har man "kvinnliga veckan" och det gör att man blir så trött av smärtan. Ska kolla på en film när man äter middag och bara slappa. Blir en tidig morgon i morgon!

Puss och kram

Klockan

publicerat i Allmänt;
God morgon! Kom ihåg att klockan ska ställas tillbaka en timme idag. Tur att man alltid kollar upp det för jag har ingen koll alls vilka datum det är, haha! Men nu har man gjort det i alla fall. Jobbigt bara att det kommer bli fort mörkare ute på kvällarna.

I dag blir det lugnt. Ska träffa Tessan och Emma senare och vi ska äta våfflor till lunch, mums! Sedan ska jag tanka bilen, för imorgon ska jag vara ute i Bredsand tidigt för att byta däcken. Har inte så mycket bensin kvar och vill inte bli stående någonstans. Lika bra att tanka i dag eller om man åker tidigare i morgon för att tanka på vägen, vi får la se hur det blir med det. Hoppas inte det är kallt och frost och skit för orkar inte med det. Min bil blir så immig på insidan och det tar ett tag att få bort det, vill inte kliva upp halv sex liksom bara för att ordna det, haha!

Nu blir det upp och äta frukost. Hoppas ni alla får en bra söndag!

Puss & Kram

X-mas

publicerat i Allmänt;
Det blev en bra tur i dag. Jag och Tessan började med DollarStore och vi var där runt två timmar. Sedan for vi till Willys och handla lite, det slutade med att vi åt baguette med dallassallad och skinka till lunch, får inte glömma att vi drack julmust till. Tessan gick hem för en stund sedan så här sitter man med datorn i knä. Ska gå ut med soporna och städa undan lite för att kunna njuta av en varm och skön dusch och tända en massa ljus. Till middag var det tänkt att äta bakpotatis med egengjord skinkröra men eftersom det blev macka till lunch kan jag äta upp pizzan till middag. Nacho pizzan var riktig god och ser fram emot middagen, haha!

Nå, det blev en slant som gick åt för shoppingen på Dollar, men bör tillägga att det var inget skit och onödigt man kom hem med, haha! Är mycket nöjd över köpet, fick mycket för lite pengar om man säger så. Kunde handla ihjäl mig om det var möjligt och man hade haft pengar. När man gick runt bland julsakerna fick man en ordentlig julstämning, både jag och Tessan ville börja julpynta och julbaka nu :P.

Detta kom jag hem med


Älskar dessa tomtar, 50 kronor


Jättefina gardiner, kanallängder, 100 kronor


Jao, som ni ser ljuslyktor. Har velat haft sånna här länge och nu hittade man dom för ett riktigt bra pris. 60 kronor för båda.


Dekorationssand, 10 kronor styck


Skrubbhandskar, 10 kronor. Får färska pärer nu så är bra då att skrubba



6-dels set med diverse köksspadar, stekspadar osv. 20 kronor



Borste för bilen i vinter, 20 kronor


Skrapa till bilen, 10 kronor


Aceton, 10 kronor


Sköljmedel, 2 för 30 kronor


Häftig löpare, 50 kronor. Den ska mamma och Jim få. Tycker den var häftig och den skulle göra sig bra på övervåningen i spelrummet :)


Trodde det var en textilduk men det var av papp. Ska se om det blir snyggt med detta i såfall köper jag en riktig vaxduk, 30 kronor

Nå, vad tycker ni? Inte mycket onödigt skit ;)?

Puss

Var försiktig ...

publicerat i Allmänt;
"Var extra försiktig vid bankomaten" fick jag till svar på dagens spåkula på Facebook. Hur ska detta tolkas? Kommer jag bli rånad? Eller det som jag nämnde i tidigare inlägg, shopaholic? Haha!

... Jag ska vara försiktig!

DollarStore

publicerat i Allmänt;
God morgon världen! Har nyss klivit upp ur sängen och är på väg in i duschen. Ska göra mig klar för att jag och Tessan ska bege oss till DollarStore :). Vi ska inte gå dit utan tar bilen, sedan tar vi en prommis när vi är hemma igen. Har inte mkt pengar denna månad, vet inte ännu vad jag har att röra mig med så det får bli att ta lite av småpengarna, haha! Men man är ju lite av en shopaholic och har tänkt att jag inte ska köpa nåt bara för att. Det är ju en stor skillnad mellan vad man behöver och vad man vill ha. Ska inte köpa bara för att det är fint, måste ha plats för allt också, haha!

Dags att göra sig klar. Återkommer senare!

Grandiosa El Nachos

publicerat i Allmänt;
Kom hem för ett tag sedan och har precis ätit en halv pizza till middag. Lyxar till det lite idag när det är fredag. Såg på teven förra veckan att Grandiosa har en ny pizza och den köpte jag nu, verkligen jättegod! Grandiosa El Nachos :).

Vi har haft en mysig dag på jobbet. Vi såg även filmen "Grave Encounters," den var otäck men mycket spännande och ibland för överdrivet.

Trailer



Nu är man mätt och belåten. Ska diska upp det lilla man har och bädda sängen, hann inte med det imorse ;). Hoppas ni får en trevlig helg! Kramar

Work

publicerat i Allmänt;
Det har gått bra att jobba, var dock mycket att göra idag. Vi alla trodde vi skulle få arbeta till fyra som tidigast men var hemma strax efter ett. Det kan man inte klaga på, men det var mycket att göra ute på Birsta eftersom det ska vara fullt upp där ikväll när Linda Bengtzing ska vara där. Tycker synd om mamma och Yngve, dom har varit där från tidig morgon och kommer inte därifrån ännu på flera timmar. I morgon vankas det mer jobb. Skulle få ett skönt pass 8-14 men tog på mig 7-16 passet istället.

Har även tänkt på detta med julklappar, har alltid kunnat handla julklapp till mamma på flera hundra men som ekonomin ser ut för tillfälligt funkar det inte. Men vill ända ge någonting så håller på att göra bilder på mamma, Jim, Tejo och mig. Det kan vara fint och framkalla stora bilder på oss och rama in i någon fin ram, det är väl en fin julklapp? Ska göra ett fint julkort och lägga i någon lott eller så också. Nåt bra ska det bli i alla fall :).

Funderar på vad man ska äta till middag, har inte tagit fram nåt så det blir nåt Wrap-aktigt, får se vad man kan lägga i den. Det får bli nåt lätt bara.

Smakprov på bilder


Fin bild! Bilden togs i Hassela (några timmar innan dom förlovade sig)


Fina Tejo


Haha, satt dit lilla Tejo också. Ser inte så fint ut kanske. Ska göra en förstoring på bilden ovan på Tejo i alla fall



Hoppas mamma inte kollar på bloggen och ser detta.

Dags för att fixa middag. Ha det gott kära läsare!

Puss & Kram

Gåshud

publicerat i Allmänt;
Det gick bra på vårdcentralen idag, inga problem alls! Det kan ju inte bli bättre än så. Nu sitter man och kollar runt lite på datorn och tar det lugnt. Har frossa så det är någonting på G men kan inte bli sjuk nu för ska jobba ikväll sedan blev det jobb i morgon i Birsta istället för att lägga om däcken. Har fått en ny tid på måndag för däckbyte. Får ta bussen till jobbet imorgon om det ska fortsätta vara sån frost. Vill inte köra mer än nödvändigt när man har sommardäcken. Ska sitta vid datorn en stund till sedan blir det att vila lite grann och hoppas man mår bättre.


Måste bara visa ett klipp på denna kille, vilken röst han har. Gåshud!

Outsiders

publicerat i Allmänt;
Nu har man satt sig igen framför teven efter att ha fått lekt med mobilen. Höll på att glömma att Outsiders är ikväll men nu sitter man och kollar på kanal 5. Känner mig inte alls pigg nu, ont i huvudet och problem med magen. Har fuskat idag med att dricka kaffe och åt en jädrans stark mat till middag, hehe! Ska ta mig en hårdbrödsmacka i reklamen så blir det nog bättre, vill inte ta en tablett. Är nog trött också, hoppas inte det är nån förkylning som är på G.

Såg vad Outsiders handlar om idag. Vad hemskt om man skulle känna så där, vara så äcklad av sig själv. Hon är ju jättefin. Hoppas hon tar sig ut den där hemska sjukdomen.

Ni få ha en fortsatt trevlig kväll!
Kram

Jippie..

publicerat i Allmänt;
Jippie, nu har man fått hem mobilen. Känner mig som ett barn på julafton ;). Den är i mycket fint skick, har inte kollat mycket på den än, men ska göra det. Just nu sitter jag och kollar på teven.


Allt som följde med (kvittot är inte med på bilden)!




Fick inga bra bilder men ni ser på ett ungefär hur mobilen ser ut :). Den är stor måste jag erkänna men inte så tjock som jag trodde. Är van min mini Nokia nu, haha!

Hemma igen

publicerat i Allmänt;
Efter jobbet igår gick jag och handlade lite för att sedan äta ännu en sen lunch. Dissade lunchen på jobbet och åt vid tre när man kom hem. På förmiddagen igår fick jag ett sms på jobbet om att pengarna kommit in och att mobilen har skickats, hoppas den dyker upp idag :). Spännande!

I går kväll hörde Tess av sig och frågade om hon fick komma hit, självklart vi har inte träffats på månader känns det som, det var på tiden. Vi hade det jättetrevligt, surrade och såg på teven. Jag vill se filmen "The Guardian," har sett den förut på teven och den är jättebra, vi började se den tillsammans och jag fortsatte kolla klart på den när Tess åkt hem. Har blivit sena nätter och tidiga mornar nu, så ska ta tag i det så man inte hamnar i de dumma sovrutinen igen. Ska lägga mig i sängs i tid ikväll för imorgon ska man upp tidigt för att gå till Vårdcentralen.

Börjar inte jobba förrän 16 i morgon så det är skönt. Kom på att jag kommer vara hemma vid halv tolv imorgon natt och sedan ska man upp fem på torsdag morgon ;). Det blir några timmars sömn i alla fall men det värsta är att när jag arbetar dessa pass kan jag inte somna på en gång. Blir ju jobbigt om man somnar vid 3-4 och man ska upp fem, haha! Har inget jobb på torsdag så får vila en stund när man kommer hem om det skulle behövas.

Kom hem för en stund sedan efter turen med morfar. Vi for runt lite grann och jag kollade på en vinterkappa. Vill ha en långkjacka så att den täcker rumpan. Hittade många fina men får se om man har råd framöver. Annars klarar jag mig såklart lugnt med jackan jag fick av Jim förra året. Efter turen ut till Birsta for vi till DollarStore för att kolla, hur mycket folk som helst så vi orkade inte stå i mil-kön så sket i det. Hittade hur mycket fint som helst. Allt finns där. Bara kolla på julsakerna där hade dom tomtarna som jag älskar, samma typ som Jotex har men prisklassen skiljer sig mycket åt. 50 kr eller 149 kronor för samma sak, vad väljer man? Sedan ljusavdelningen med alla fina vaser, krukor och ljus m.m. Allt som  man vill ha! Synd att man inte har ekonomin.

Nu väntar jag tills att Tessan ska höra av sig så man kan gå över dit en sväng. Men känner att jag måste vara hemma tills posten kommer. Han skickade med posten men frågan är om jag inte är hemma när posten kommer då kommer dom nog ta med sig paketet tillbaka eftersom den inte får plats i brevlådan och man får ta det som en avi, det tar ju mer tid. Bättre att vänta här för att se om dom ringer på eller släpper ner lappen dom kan göra o där det kan stå att paketet var för stort osv. Om dom inte ringer på och bara slänger ner lappen så springer jag efter dom, haha!

Ikväll kommer nog Catherine och ska köpa lite ljus, hon har inte hört av sig ännu men det visar sig. Nu blir det att vila lite, känner mig helt slut.

På återseende!
Puss

God morgon

publicerat i Allmänt;
Blev klar tidigare och sitter nu och väntar på att få att gå ut till bussen. Hoppas ni får en bra dag!

På återseende! Kramar

Dokumentär - Mord

publicerat i Allmänt;
God kväll! Hoppas ni haft en bra helg, synd att den är slut redan. Har precis tagit en varm dusch efter att varit ute och flyttat bilen, brr vad kallt det ska vara. En dusch passade perfekt efter den turen ute. Sitter i soffan nu och inväntar att "Dokumentär-Mord". Det här avsnittet verkar vara annorlunda jämfört med dom andra.

Ska se om det är någon annan bra film efter det och sen blir det att hoppa i säng för att kunna ta sig upp på jobbet. Den här veckan kommer vara fullt upp:

Måndag: Jobba
Tisdag: Åka med morfar till Birsta
Onsdag: Vårdcentralen och sedan arbeta 16-23
Torsdag: Åka ut till Bredsand för att byta däcken, ska vara där ute kl 7
Fredag: Jobb och sedan helg!
Helgen: Ska ta en promenad med Tessan till DollarStore. Känns som det var nåt mer som skulle göras. Får ta och kolla kalendern så man inte glömmer någonting.

Nä, nu ska jag hämta citronvatten och mörkchokladen för snart börjar det. Ska skärpa mig igen nu för har fuskat en del med kosten och godiset, shame on me.

Kram på er!

Grattis Sandra

publicerat i Allmänt;
Vill gratta bästa Sandra på hennes 24-årsdag. Har redan ringt och grattat henne med en sång, haha!

Hurra Hurra Hurra!

Pictures

publicerat i Allmänt;
Bjuder på några bilder från gårdagens äventyr!


Mor och dotter i väntan på gänget



Mor och dotter i väntan på gänget


Mari's go mage


Nina och Sandra


Ha?


Mamma in action! Även vinnaren i mitt lag, haha!

Ska se vad man ska göra till lunch och därefter blir det att fixa bloggen

Oriflame

publicerat i Allmänt;

Den här perioden ska jag lägga in en Oriflame beställning. Har inte gjort en beställning på flera månader eftersom man bara haft småbeställningar och då har jag lagt beställningen på moster som är regionchef. Men nu var jag intresserad av att beställa en ögonskuggsborste, en väska och en plånbok. Köpte dock en stor plånbok på marknaden i år men jag vill ha en till stor plånbok, dom är jättesnygga.



 

Träningsvärk

publicerat i Allmänt;
I dag får man dra med träningsvärk efter gårdagen, haha! Det är inte bowlingen som orsakar den mesta värken utan Airhockeyn. Jätteont i ryggen, höger axel och arm. Det var i alla fall värt det. Pratade med Tessan i går och vi ska åka iväg och göra det här en kväll om man inte har annat för sig, mycket roligt för en liten slant. Bra träning också.

Kaos

publicerat i Allmänt;
Kaos är det här på bloggen. Har fått ordning på det som jag mest ville men då blev det en jädrans oordning på andra ställen :P. Orkar inte mer nu ikväll, dags att borsta gaddarna och hoppa i säng för att kolla på filmen som börjar nu efter John Q.

God natt!

Airhockey

publicerat i Allmänt;
Hej hopp och god kväll! Hoppas ni har en trevlig lördag. Jag kom hem för en liten stund sedan. Har varit jättetrevligt med kollegorna och chefen mamma, haha! Vi var 10-11 stycken och några som man inte träffat heller så det var roligt. Äventyret började med mamma och Jim kom hit och kollade hur man hade det och sedan tog vi med mattorna deras. Sedan for vi till Berners butik i Birsta för där såldes det inte bilar i dag utan skridskor, skidor och pjäxor och Jim var ute efter ett par skidor/pjäxor för han ska åka mycket slalom i vinter i Hassela och inte träna upp sig för Vasaloppet som han gjorde förra året.

Jim blev kvar där och jag och mamma tog en promenad upp till Bowlinghallen för att invänta folket och småkolla vad de hade för mat. Såklart fick jag syn på Airhockey bordet så jag och mamma körde sex stycken gånger, dock tre åt gången. Man blir ju helt slut och det blir inte bättre när man håller på att garva ihjäl sig. Det visade sig att Mari filmade oss också så ska försöka få upp ett lite klipp på det (filmades med digitalkameran som inte alls har en fin filmkvalité). Men i alla fall så är det grymt kuligt, har bara kört Airhockey en gång och det var förra året med Rebecka. Sa till mamma att när dom är less på Biljard får dom köpa Airhockey ;).

Närmare sex kom resten av gänget och vi gjorde upp lag och började spela bowling en timme. Efter bowlingen satt vi alla och åt/fika och surrade. När alla ätit upp fann man mamma och mig återigen i Airhockey-rummet för tre spel till. Är helt slut i armen och magmusklerna.

Fick även träffa Mari som man arbetade med en del i Birsta och nu ska hon föda om tre veckor. Herregud vad mysigt och lilla krabaten hickade, tog på magen hela tiden för att känna denna den lilla.

John Q filmen går på trean, tror jag sett den förut och den är jättebra så den ska man se :). Håller på att ladda upp filmklippen, får se om det går igenom, lägger upp det sedan när det är klart.

Ciao!

I made It

publicerat i Allmänt;
Pew nu är man klar, det gick riktigt fort och dom har inte kommit än. Då hinner man fixa håret lite mer, haha! Hann ta en bild på outfiten, vet dock inte om man kan ha det men det känns som man kan bowla i det iaf.

Nya blusen och jeansen :)

 

Blää!

Nu ska jag lägga i lite vax and then I'm all set!

 

Puss!

Skynda

publicerat i Allmänt;
Mamma ringde nyss och sa att det åker snart från Matfors för att komma hämta mig för att sedan åka till Birsta där det var nåt speciellt. Vi ska vara där tills vi ska bowla ikväll :).

Nu är det dags att slå på turbon, trodde dom skulle vara här vid fem men dom kommer snart så nu måste man ta fram kameran, duscha, kolla vad man ska ha på sig osv.

Tempo, tempo!


Ombyggnad

publicerat i Allmänt;
Sitter med bloggdesignen igen. Jag använder endast Firefox som webbläsare men vet att många använder Explorer så jag kollade hur det såg ut i Explorer nu och det ser inte alls bra ut. När man fått till det bra i Firefox ska jag se om man kan justera så det blir bra i Explorer också.

Använd helst Mozilla Firefox, haha!

Lördag

publicerat i Allmänt;
Nu har lördagen återigen kommit och man vaknar tidigt i dag igen, suck! Har legat vaken en timma men orkade inte så startade igång datorn och teven. Slog igång kanal två och där är det Disneydags, snacka om att man kommer tillbaka till den tiden när man var liten och kollade på tecknat :). Just nu är det Timon och Pumba och man asgarvar åt dom, haha! Måste kolla nu klart på Disneydags och se om det är mer man känner igen efter detta!

Ska upp och äta frukost snart. Men kan ta det lugnt nu när man vaknade så tidigt.

På återseende!

<3

Ingen rubrik

publicerat i Allmänt;
Har suttit en stund nu med bloggdesignen, försöker få upp dropdown menyn men det vill inte. Har testat alla möjliga koder och kollat runt på Internet för att få hjälp, men ingenting fungerar. Är det verkligen ingen där ute som vet vart problemet sitter?

Ger upp detta för nu och gör lite roligare saker. Återkommer kanske med nåt mer senare!

Thailand

publicerat i Allmänt;
Har inte nämnt att jag har ingen aning om jag fick jobbet i Thailand eller inte. Killen skulle ringa som i Tisdags om jag hade fått jobbet men kom ju på att jag hade inte 070-numret aktivt under tisdagen och det var det numret han bara kan nå mig på =/. Nu har det ändå gått flera dagar och det var inte säkert heller om jag skulle få jobbet men känns dumt ändå om han inte skulle kunna nå mig, ska se om jag får tag på hans mejl. När jag startade mobilen igen med det nya SIM-kortet får man sms på sms på vilka som sökt en, de ploppade upp flera nummer men inget "okänt nummer" som han ringde ifrån. Ser man om man får missade samtal från ett okänt nummer?

Surt

publicerat i Allmänt;
Sitter och äter en clementin nu, fy sjutton vad surt. Får inte ens i mig tre klyftor. Dom är som godast runt jul, vilka grimaser man gör, ser ut som man äter en citron, haha! När tycker ni clementiner är som godast? Har inte gjort mycket sedan sist jag skrev. Ringde moster en sväng förut när dom kommit hem efter Bali-resan. Så skönt att ha dom hemma på svensk mark igen. Surrat med mormor lite grann, hon ringde och ville surra lite. Har pratat med mamma en sväng också så ska åka med dom i morgon, då kan hon passa på att ta mattorna också. Vi ska äta på bowlingen också, eller jag får se hur jag gör, har inte så mycket pengar men bowla ska jag i alla fall göra :).

Har precis tänt en massa ljus i vardagsrummet för att få värme. Har märkt att elementen är på och dom är på max och ändå är det svinkallt verkligen, har linne, långärmat tröja och två par tjockstrumpor på mig?! Helt sjukt och det kommer inte bli varmare heller. Sitter och kollar på NCIS och inväntar att klockan ska slå 22 då man ska se filmen "The game" har ni sett den?

På söndag fyller världens bästa Sandra år, grattis i förskott gumman! Får träffa henne imorgon också på bowlingen.

Puss och kram
&
Ha en fortsatt trevlig fredag!


Samsung

publicerat i Allmänt;
Jaha då vann man auktionen på Tradera, kommer få hem en Samsung Galaxy S i9000 :), begagnad då så klart. Är noga med att det ska finnas ett kvitto/garanti som fortfarande är giltigt och det hade denna samt skulle man få ett extra skal och ett skyddskal. Men är ganska paff. Fick min mobil för 900 kronor och såg på Internet i dag att en ny kostar 1100 kronor. Att man kan göra affärer kanske stämmer ändå, haha! Men min mobil är i godskick plus att jag har garanti/kvitto som gäller än. Trodde inte att prisklassen var så pass låg heller, men men. Den här Samsung-mobilen görs inte längre heller så den är inte ny så, fast han som sålde den har använt den max ett år.

Längtar tills man får den, men affären är inte slut ännu, hoppas man får den! Annars jäklar!



Happy!

Morgon

publicerat i Allmänt;
God morgon världen! I dag slog man upp de blå halv åtta. Men låg till närmare halv nio och bytte om för att sedan gå och handla. Har varit hemma ett tag nu. Skit vad det är kallt ute, brr! Nu måste snön komma vilken vecka eller dag som helst. Ska hålla mig inne hela dagen, kanske blir en prommis senare, bara man tar på sig bra kläder går det bra.

Nu är det några timmar kvar på auktionen, har fortfarande högsta bud, men som nämnt tidigare är det säkert någon som ligger och lurar och slår till precis innan auktionens slut! Skriver sedan hur det gick.

Längtar tills imorgon också när man ska bowla. Ska se om man kommer ihåg att ta med sig kameran. Vi verkar bli ett gäng i alla fall :).

På återseende!

Rent

publicerat i Allmänt;
Nu är man klar med städningen, har också duschat. Hade ett uppehåll när man kollade på dokumentären :P. Har vikt ihop kläderna som äntligen torkat, men mycket hänger kvar ännu. I kväll blir det en filmkväll skulle jag tro, det skulle ju underlätta om det gick någonting bra på teven. Men får se om man har en film själv som man kan se.

Ska bara sitta vid datorn och kolla runt. Tråkigt inlägg jag vet, haha!

Ha en bra kväll!

Puss & Kram

Dessa maskiner

publicerat i Allmänt;
Dessa tvättmaskiner! Tror ni på sjutton att maskinen centrifugerade? Nopp det gjorde den inte. Hade två tjockjackor och en kofta och det bara droppade. Bara att ta hem den så nu hänger dom och droppar ovanför badkaret. Men man ger sig inte, så körde igång en 60 tvätt efter, men då var det inga problem. Slog av maskinen helt och slog igång den igen så maskinen måste ha fått ett tuppjuck bara. Man märker också att man fått nya kläder eftersom det är mycket 30 och 40 tvättar. Trodde jag inte skulle hinna med allting. Men nu har man tvättat sängkläder, alla kläder, handdukar/badlakan, grytlapparna, jackorna och hann stoppa in hallmattan och badrumsmattan. Maskinerna är klar om en halvtimme men har kläder i torksskåpet och torktumlaren så går dit senare.

Har sprungit två gånger extra i dag (än vad som bruka behövas). Tycker det är jobbigt så försöker göra allt så snabbt som möjligt och ta in tvätten som är blöt och hänga inne. Men nu har man tänkt om: Det är ju bra att få springa extra eftersom då får man röra sig, haha! Blir ju 1-2 gånger till man ska dit.

Sedan ska man ta tag i städningen, brukar göra det i samband med att man tvättar men nu när man får springa så ofta inpå hinner man inte göra mycket. Ska göra igång med det så det är klart innan middagen eller innan kvällen framför teven börjar. Mysigt med nystädat, nytvättat, nyduschat och tända en massa ljus!

Ska hänga upp den tvätt som inte ska torktumlas, sedan dags att gå ut igen.

Btw

publicerat i Allmänt;
Btw, har kollat igenom bloggen lite snabbt. Fy vad tråkigt det ser ut, med billdlösa inlägg. Men har som sagt digitalkameran också. Ska kolla lite mer på julpysslet jag tänkte fixa och mer saker jag vill ha. Kan lägga upp sånt så blir det bilder i alla fall.

Just ja, häromdagen gick jag in på Hemköp efter jobbet och gick av en "slump" förbi ljushyllan och vet ni vad jag fann? Jo det ska jag tala om. Jag hittade ljusen som doftar som nytvättat. Mamma köpte ett sånt ljus för många år sedan som hon inte tänt, men det luktar typ nytvättat alltså riktigt gott och fräsht. Har hittat sånna i doftpåsar men då luktar dom inte riktigt som man vill. Men dessa luktade verkligen som mammas ljus.

Intresserad?
Kolla på Hemköp, finns i större glasljus och värmeljus. Köpte självklart båda, haha! Har tänt dom och det luktar gudomligt. Kan ta kort på ljusen också, får se när det blir.

Ciao!


God morgon

publicerat i Allmänt;
Har varit vaken sedan en tid tillbaka för att ringa några samtal men måste återkomma vid tio-tiden. När det samtalet är gjort måste jag ringa tillbaka till ett projekt jag ställde upp på i måndags, men känner att det inte är någonting för mig. Det är AMS som fixat ett projekt men det blir så jobbigt när man är mellan två jobb - Alltså, det blir för mycket om man får jobb när detta projekt ska vara, då måste man självklart vara ansvarig och ringa och säga att man har jobb. Jobb går före allt annat vilket är jättebra, men just att man måste komma ihåg att avboka osv. Har nog med samtal och pappersgöra hela tiden, så blir less och stressad på allt.

Skulle dock inte fungera så bra heller nästa vecka, för då har man tre eller fyra pass. Mellan dessa dagar har jag också sagt att jag kan jobba vid behov på det andra jobbet vilket nog kan bli av. De förstår mig helt klart och detta var inget jag var tvungen att göra. Men måste ringa och meddela båda parterna!

I dag är man ledig då blir det tvättstuga och städning. Får se om man tar sig en promenad ner på affären och handlar för helgen. Undra vad det ska bli för väder idag tro, vore inte fel att ta sig en längre promenad. Fast nu ska jag iofs tvätta typ alla jackor, de som man använder nu och de jackor som ska packas ner för vintern. Brukar alltid tvätta sånt som man ska lägga undan för en period så är det fräsht när det ska upp igen,

I morgon närmare halv två måste jag se till att vara hemma, auktionen på Tradera kommer att gå ut då, vem vinner mobilen? Det ska jag göra, haha! Har iofs lagt maxbudet mitt nu och vill inte lägga mer. En la bud igår på 40 kronor under mig så den jäkeln kan ta över maxbudet innan morgondagens budgivning är slut, haha! Vi får la se hur det slutar. Har en likadan mobil som en annan har (ej auktion) som är billigare än den jag budgivit på men det har inga extra medföljande tillbehör. Men det skiter jag isåfall. Bara mobilen är i bra skick med ett kvitto/garanti som gäller fortfarande.

Dags att kliva upp från sängen och få i sig frukost. Ska inte slarva med maten idag. Nu blir det att äta bra och på regelbunda tider.

Ha en trevlig torsdag - Snart helg!

Kramar

Fel

publicerat i Allmänt;
Hade fel, det var pappan i familjen som mördade sin fru och dottern i magen. Han hade "liten romans" på sidan av. Utredarna misstänkte att inbrottet var arrangerat, som exempelvis, teven som låg på golvet hade fortfarande kontakten i väggen, precis som en tjuv ska sno en teve:"Då skulle man väl dra ut kontakten först"?

... Men lite konstigt är det ändå eftersom halv fem på eftermiddagen hade butikernas kameror fångat pappan och sonen, det är då mamman ska ha blivit skjuten. Men nu är det reklam igen så man vet inte hur det slutar.

... Innan reklamen sa dom också:"1,5 år efter mordet gifte pappan med sin "lilla romans" vilken skit!" Det var detta som fick mig att inse att det var pappan själv som orsakade döden på sin egen fru och dotter.

Börjar se detta, mycket intressant. 18.00 på kanal 9.

....

publicerat i Allmänt;
Shit vad man kan grina. Kollar på "Dokumentär - Mord" det är spännande men fruktansvärt. Det är verkligheten det här. Nu handlar det om en familj: Mamma, pappa och son. Pappa och lillpojken for i väg en sväng när mamman ville vila lite grann vid fyra på eftermiddagen. Hon var då höggravid och skulle föda inom en månad. När pappan och sonen kom hem fick pappan se att hans fru låg i en blodpöl i garderoben. Hon hade händerna på magen för att skydda deras dotter. Varken mamman eller barnet klarade sig - Hon blev skjuten i huvudet. Ett aggressivt mord.

Pappan i familjen skakar och grinar. Mammas pappa grinade och berättade att han inte bara förlorat en dotter utan även en dotterdotter.

Fy f-n för sånna här människor. Men nu tror jag inte att pappan i familjen har gjort det här. Det känns inte som så. Men får se hur det slutar. I den här dokumentärer får man följa och veta allt (rättegångar, riktiga telefonsamtalet till SOS osv.) det är inget påhitt utan tradegierna är tagna från det verkliga livet. När man sett förut att kvinnan har skjutits är det oftast kvinnans man som orsakat mordet.

Nu börjar det igen. Ska ut och gå iväg med Tessan sedan om hon hinner!

Fuskat

publicerat i Allmänt;
God eftermiddag! I dag fick man jobba över så för en stund sedan åt jag lunch. Hade inte tid att äta lunch på jobbet så de fick bli som en middag istället. Måste ändå äta någonting mer senare. Får bli soppa eller nåt annat lätt. Har fuskat idag också. Köpte med mig en chokladbit hem, haha!

Ska gå över till Sandra om en stund, hon behöver hjälp med någonting. Sedan blir det lugnt. Blir helt slut i huvudet när man inte äter när man ska, speciellt nu när kroppen börjar vänja sig att äta regelbundet.

På lördag blir det bowling med hela gänget från ena jobbet, vad roligt det ska bli. Har inte bowlat sedan vi firade mig för 1,5 år sedan.

Orkar inte skriva mer, Sandra kommer att höra av sig snart också!

Ciao!

Bildlöst

publicerat i Allmänt;
Den här bloggen kommer bli ganska snål på bilder för ett tag. Har digitalkameran också men vet inte om jag kommer använda den för att lägga upp bilder här. Tänkte så nu vet, jag som är en hejare på att lägga upp bilder, haha!
Det får vänta tills man fixat en ny mobil. Uppdaterar imorgon efter jobbet.

Nu börjar "House"

Ciao!

Outsiders

publicerat i Allmänt;
Tänkte slänga in ett kort inlägg. Det har gått jättebra att jobba idag, känns skönt. Har ett pass imorgon också, inte helt fel det. Men är himla trött och hungrig idag. Vet inte vad det är med kroppen. Eftersom jag sålde iväg mobilen igår har jag ingen "bra" alarm på Nokian så sa till mamma igår att hon gärna få ringa mig 07.15 som imorse för att kolla satt jag vaken. Vilken tur man hade eftersom klockan hade inte ringt, men sedan kom jag på att jag hade flyttat mobilen men det fungerar inte när man är van och snooza flera gånger innan man går upp, och på Nokian kan man inte ställa flera alarm samtidigt. Därför måste jag ha somnat om. Var bara att skynda sig att göra sig klar och äta frukost på en kvart ;). Men man hann med som tur var!

Nu kollar jag på Outsiders, väldigt intressant men konstigt. Killen med de långa håret är f-n i mig sexig, är det bara jag som tycker det? Haha! Nu börjar det igen, ska se House klockan nio och eventuellt Ghost Whisperer kl tio, sedan blir det natta.

Kramar

Kaos

publicerat i Allmänt;
Har varit kaos av ett dumt misstag som jag gjorde men nu är det löst. Sålde iväg mobilen i en hast idag. Han ringde, frågade om den kvar - ja det var den - jag är där om 30 minuter. Bara att skynda radera allting, ta kvittot hämta kartongen i förrådet. Ta ut minneskortet och SIM-kortet. Han ville inte ha abonnemanget så skyndade mejla Halebop att dom kunde bryta abonnemanget från och med i dag.

Satt in SIM-kortet igen för att kunna radera numren men sen glömde jag SIM-kortet i. Smart va? Så less man kan bli på sig själv och blir ännu mer irriterad när man inte kan ringa Halebop, skitjobbigt att bara mejla för det tar tid innan man får svar, samt om man glömmer tilläga någonting måste man skicka tillbaka osv. Men i alla fall så mejlade jag dom och berättade om situationen men inget svar på typ två timmar.

Skrev på mejlet att jag var orolig ifall man inte kan använda sitt gamla 070-nummer nåt mer plus att köparen kunde ringa på min bekostnad på mitt abonnemang. Jag litar på personer, lite för mycket ibland men man vet ju aldrig. Tror inte att han skulle utnyttja mitt SIM-kort men man måste ju ändå göra någonting åt saken - för att vara säker!

För en stund sedan fick jag tillbaka från Support. De frågade om de skulle stöldstänga mitt SIM-kort och skicka ett nytt med samma nummer. VA? Det var ju en bra lösning, haha!

Nu har man lugnat ner sig. Ska kolla klart på dokumentär - mord på kanal 9. Sedan blir det att hoppa in i duschen. I morgon blir det ett låååångpass, jippi!

Puss

PS. Fick precis ett mejl från Tradera, har blivit överbjuden på mobilen jag vill ha :S. Men det ska vi ta och ändra på. Auktionen går inte ut en på några dagar så ska vänta och se. Skulle ju sitta fint och vinna denna mobil! Så man har mobilen man vill ha nu när man sålt iväg sin.

Klar

publicerat i Allmänt;
Nu är man klar ute i tvättstugan, allt hade inte torkat men det fick plats att hänga runt i lägenheten. Alla mattor hann tvättas, riktigt skönt. Bokade in en tid på torsdag också så man kan tvätta kläderna. Ska åka till morfar någonting också, undra om man ska ta det till helgen som kommer men det kommer inte gå så bra att tvätta fönstren ifall det bli snö, haha! Får kolla hur det ser ut i veckan.

Har ett långt pass denna vecka och ett litet pass, sedan ska jag till verkstan och sätta på vinterdäcken, har också ett möte i morgon. Men får ringa till Magnus i morgon och bestämma en dag!

Nu ska man dona på lite grann för att sedan ta an middagen. Nu blir det en "riktig" tacos. Har kört tacos mycket nu men utan färs ;).

PS. Håll tummarna att jag och Tessan vinner någonting i kväll ;)

Puss & Kram


Full fart

publicerat i Allmänt;
Får se om jag hinner skriva ett snabbt inlägg. Imorse bar det av till Sofia, for härifrån vid strax innan halv tio sedan fick jag skrapa rutorna för första gången, yay! Efter att all frost var borta skulle jag köra men då var det denna imma på framrutan, fick sätta igång fläkten och dra ner rutan för att köra. Men det blev inte bättre så fick parkera på en parkeringsplats bortöver för att vänta bort imman. Sedan bar det av.

Hade jättetrevligt med gumman. När jag var där ringde Tessan och frågade om jag ville gå på en prommis och att vi kunde göra det när jag kom hem. Frågade då henne också om hon ville spela Bingolotto ikväll.

For hem vid kvart i tolv och Tessan var snäll att möta upp mig på parkeringen för att ta mattorna till tvättstugan (mycket tungt) så körde in två maskiner. Sedan gick vi till mig en sväng för att jag skulle byta om.

När jag var klar tog vi en promenad och avslutade turen på Willys. Handlade lite och köpte en Bingolott, sedan gick jag hem med varorna, gick till tvättstugan och gjorde det klart.

Pew, har nyss kommit in från tvättstugan så pajen står i micron. Dags för lunch! Sedan ska man ut till tvättis igen.

Blir tacos ikväll! Mysigt! Ha en fortsatt trevlig dag!

Nu piper micron!

CPR

publicerat i Allmänt;
Sitter nu vid datorn och kollar på alla möjliga klipp och internetsidor om CPR. Är intresserad av sånt och det är viktigt att kunna, till och med i vardagen. Har tänkt många gånger att det kan hända nåt när man är ute, någon som sätter i halsen eller får andstopp bara så där, då kan det vara bra med att ha dessa kunskaper eller hur? Har kontaktat "Räddningstjänsten" för att se om dom fortfarande ordnar kurser i CPR.

Tycker det är viktigt att kunna uppdateras i det här, har gått en sån här kurs förut men saker och ting ändras. Tycker också det är viktigt när man arbetar som personlig assistent + att jag har nu sökt flera au-pair jobb då vill man vara beredd ifall det händer någonting när man kommer ta hand om småbarn!

Man kan inte få för mycket kunskaper i det här ämnet, alltid bra att förfölja och gå igenom det ofta för att kunskaperna ska sitta på plats.

Kollar mycket på Baywatch också där man får se de här ofta (dock har de ändrats med inblåsningar osv.) men det är alltid spännande att se ;).

Ikväll blir det bara lugna gatan, ska försöka somna i lagom tid så man orkar ta sig upp imorgon för att åka ut till gummsan!


Bilden är lånad från Google.se

Samsung Galaxy S Plus i9001

publicerat i Allmänt;
Nu har jag ändrat mig vad gäller mobiltelefonen. Vill ha denna Samsung istället, vet någon om den är bra? Har varit inne på länge att jag vill ha en LG Optimus x2 men tyckte den var stor. Fast denna Samsung är nästan lika stor, haha! Men ska kolla mer på den. Hade en Samsung förut som man inte var nöjd med och tycker LG är ett bra märke, och förmodar att LG är bra på mobilen också?

Samsungen har flera timmar mer i samtalstid, vilket är super eftersom man pratar mycket och länge i mobilen.
LG mobilen är en snabbare mobil, den har två processkärnor men detta kanske är för dom som gillar att spela krigsspel på mobilen? Haha.

Priset skiljer med en hundring eller två. Typ samma prisklass!

 

 

Nu håller man på med lunch, så hungrig! Ska dra iväg till Sofia imorgon bitti istället. Blir lugnt och skönt. Ska dona på här hemma med diverse saker som inte är gjorda. Samtidigt städa undan efter gårdagen.

 

Puss

 


Invigt mössan

publicerat i Allmänt;
Vad jobbigt, hade ställt klockan på nio i morse. När man vaknade satt man vid datorn en stund och åt frukost och sen somnade man om framför teven. Skittrött i dag. Bettan var här till tolv bara men kunde inte somna på några timmar. Men jobbigaste är nog att somna om, spelar ingen roll om det är helg eller inte.

Ska byta om och gå ut till tvättstugan och se om det finns tvättid idag istället så man kan åka ut till gumman tidigt i morgon för att vi ska kunna få umgås mer. Det verkar som hon inte kommer hem över Halloween heller.

Igår invigde jag den nya mössan också, ny och ny, köpte den för några månader sedan. Den var jätteskön och varm. Hade på mig sen-höst-vinter-jackan, vantar och mössan när man gick och mötte upp Bettan. Att det har blivit så kallt och mörkt nu, fast tiden går ju fort. Bettan sa att det skulle bli snö nästa helg?!

Om man blir hemma och bara tvättar idag blir resten av dagen lugn skulle jag tro. Trion (Tess,Tessan,jag) ska på bio någonting men det blir inte i helgen.

Ready to go! Ska ha en blomma på mössan, vet inte vart jag har gömt den ;).

Ha en trevlig lördag gott folK!

Väntan

publicerat i Allmänt;
Denna väntan, allting är klart men ska inte gå förrän om en timme - hatar verkligen att vänta. Är så hungrig också men det är i alla fall bra att få ta en promenad eftersom jag har bestämt mig för att fuska ikväll ;). I morgon får man se om man äter nå gotta eller om man äter nyttigt imorgon istället. Ska nog köra till Sofia en sväng imorgon och umgås med henne nu när hon väl är hemma :). Annars ska jag åka ut dit på söndag efter tvättstugan men då kan det bli lite ont om tid, så ska åka iväg imorgon om hon inte är allt för bakis, haha!

Ska kolla runt lite på Internet och fördriva tiden innan det är dags att gå.

Lämna Sverige

publicerat i Allmänt;
Varför är jag så inne på att lämna Sverige hela tiden? Förstår inte vad som lockar mig men tydligen ligger det i släkten. Mamma skulle fara runt som ung och pappa älskar att resa. Måste ha fått detta från dom båda. Men skulle inte vilja lämna Sverige och lilla sundsvall för evigt. Älskar sundsvall men vill ändå kunna komma iväg och få några livserfarenheter innan man bildar familj, då är den rätta tiden just nu! Kommer inte klara att vara bort mer än ett år skulle jag tro, kommer ha hemlängtan hela tiden, haha!

Som jag varit inne på sedan jag var 16 år är att åka till USA ett år som au pair. I början av det här året var jag inne på att som au pair till USA eller till Afrika, gissa vad? Har skapat min profil igen nu på en au pair sida ;). Har hittat en jättefin familj i Afrika som är svensktalande. Har skickat min ansökan till dom.

Om det kommer en bra familj i ett land man "vill" till, kommer jag defintivt åka om det löser sig med allting. Känner att man måste vara borta minst 6-7 månader för dumt att ge sig av med lägenheten i nån månad bara (om man inte kan hyra ut den vill säga) sedan vart ska man göra med alla saker? Svårt att lämna alla möbler hos någon, man vill inte sälja sakerna och det blir dyrt med att magasinera
dom.


Nä, nu kallar duschen! Sedan ska jag gå och möta upp bruden innan det blir handling för middagen. Ha en trevlig fredag!

Puss & Kram

Samtal

publicerat i Allmänt;
I morse fick man ett samtal från Thailand, fick göra en telefonintervju. Det gick väl fint, de kommer att höra av sig senast tisdag om jag får jobbet. Vill inte skriva så mycket här om vad jag tänker osv. Men nå skulle de vara spännande, eller vad tycker ni?

Dagens eftermiddag/kväll blir det att spendera med Bettan, det ska bli roligt. Känner mig också för att fuska idag. Är så sugen på kaffe så tänkte brygga en liten liten kopp! Ska ta an städningen också, har märkt att jag är väldigt dålig på att hålla efter, haha.

På återseende!

Scary or what?!

publicerat i Allmänt;
Titta på de tre vita prickarna vid näsan under tio sekunder. Sen upp i taket tjugo sekunder. Så händer något riktigt sjukt!

Thailand

publicerat i Allmänt;
Nu har man skickat iväg ett CV, ända till Thailand. Det är ett försäljningsjobb och jag märkte att man skulle ha erfarenhet av försäljning + att ansökan publicerades i början av oktober och det stod inget sista-datum så då kan de redan ha hittat någon! Men man har ju ingenting att förlora. Men mamma tyckte inte om det. Fick till svar: VA? Så långt bort, mammas det går inte. Haha, men det ska bli spännande!

Har precis ätit upp middagen, blev tacos utan färs, haha gott ändå! Väntar att klockan ska bli 18 så  man kan se serien "Dokumentär: Mord" det är verklighet, därför mycket intressant. Har som sagt fixat klart allt här hemma mer eller mindre. Ska se om det är något mer man kan göra medans man ändå är igång.

Just ja, Magnus hörde av sig förut och nu har pärlan fått ett besiktningsdatum. Hoppas bilen går igenom. Ska även åka till verkstaden och sätta på vinterdäcken.



Nya våffeljärnet, 169 kronor på Rusta



Borttagningen av spånskivorna bakom tv-bänken. Trodde det skulle vara svårt men det var det icke, bara att skruva bort, ta bort och skruva tillbaka.



Chokladpuddingen, mumms!

Ciao, Ciao!

Uppdatering

publicerat i Allmänt;
Uppdatering på Göra-Listan

1. Plantera om blommorna
2. Ta bort lampan i vitrinskåpet
3. Sätta dit en LED-lampa i vitrinskåpet
4. Göra om Carpe Diem och eventuellt HOME väggtexterna
5. Skruva bort spånskivorna på tv-bänken (göra plats för kablarna)
6. Köpa 4 stycken små plastlådor på IKEA (för klädkammaren)
. Sket i detta ska fixa mina kartonger istället.
7. Städa förrådet
8. Dra antennkabeln bättre

Nu är allt klart. Men detta med lådorna/kartongerna i klädkammaren ska jag hitta en lösning på. Har också glömt bort att försöka koppla in datorn till teven. Har försökt på det förut men måste försöka igen.

Räddare i nöden

publicerat i Allmänt;
Nu har man hittat sin räddare i nöden. Ni kan inte förstå hur glad jag är. Nämnde i tidigare inlägg om en nyttig chokladpudding. Vill tacka den som kom på detta fantastiska recept ;). Jag följde dock inte receptet helt men gjorde de man kunde utav de ingredienserna man hade hemma. Detta passar perfekt för mig bara för att jag älskar choklad.

Det räcker med
1 banan
3 msk kakao
(Några droppar mjölk)
Hallon
Mixer

Skala bananen i småbitar, ner med kakaon och hallonen i mixern - Sedan är det bara att mixa till en slät kräm.

OBS! Istället för att ha hallonen ovanpå så mosade jag hallonen helt i puddingen (det blev jättegott så).
Kommer inte att testa med avocado för detta blev mastigt nog. Kommer även använda ca: 1,5-2 msk kakao så att det inte blir lika "häftigt" i smaken och då slipper man även dropparna med mjölk :).


Aj aj min mage, kakao'n blev nog lite för mastig, men ack så gott, haha! Testa det!

Vilken lättnad

publicerat i Allmänt;
Nu kan jag skriva varför jag var så orolig. Moster och Uffe är på Bali och det har varit ett kraftigt jordskalv där idag. Tidigt i morse fick jag ett samtal av mormor att jag skulle gå in på FB och se om moster hade skrivit någonting, vilket hon inte hade gjort, PANIK! För att inte oroa andra skickade jag ett meddelande till henne och fick svar nu. De hade inte känt någonting och inte hört någonting. De hade det jättebra och varmt, bara så där 32 grader i skuggan :).

Nyttig chokladpudding

publicerat i Allmänt;

Eftersom man är så chokladsugen kollade jag runt på lite recept med nyttiga chokladrecept. Hittade då denna chokladpudding som inte alls innehåller socker. Så klart har man inte avocado, skulle köpa igår men som vanligt är dom inte bra. Undrar vilken period om året som är avocados bästa, menar att man knappt hittar bra avocados nu. Men tror jag kommer att köra med allt förutom avocado och cacao nibs (det är råa kakaobönor eller nåt sånt). 

Chokladpudding 1 port

1 banan

1 avocado

ca 3 msk kakao

Hallon (som tillbehör)

Cacao nibs (om ni har)


Gör såhär

Skär bananen och avocadon i bitar. Mixa ihop till en slät kräm tillsammans med kakaopulvret.

Lägg upp i en skål och servera med hallonen. Strö ev över lite cacao nibs.

Detta ser väl inte dumt ut?

Bilden lånad från metrobloggen.se

Brrr

publicerat i Allmänt;
Brrr vad kallt det är ute. Nu är verkligen hösten här och snön verkar inte vara långt borta. Vet inte alls vad som är med mig, har en fruktansvärt längtan efter julen och snön. Men jag vet hur det funkar, när snön och julen har varit uppe några veckor kan man ta ner allt och det får bli sommar igen. Det är bara just början av vintersäsongen som är den mysigaste.

Har nyss varit ut till tvättis men är fullt som vanligt, blir tokig. Men det fanns i alla fall en tid på söndag kl: 11. Får passa på att tvätta mammas mattor.

Är lite orolig nu över en sak men vill inte säga det förrän man vet hur situaionen ser ut. Återkommer om det!

Nu blir det att fixa det som inte gjordes i går.

Slut för i dag

publicerat i Allmänt;
Nu är det slut för i dag vad gällande pysslet här hemma. Har nyss satt mig i soffan med datorn i knät och kollar på CSI. Ska se någon film som börjar nio. Är så sugen på någonting så tänkte lyxa till det med lite tortillachips och en dipp. Har ätit det några kvällar sedan den nya livsstilen satt igång, kanske därför vågen inte visar mindre siffror ;). Har vägt mig en gång men det ska jag egentligen inte göra eftersom detta handlar inte om att gå ner i vikt även om det följer med på köpet.

Medans man småkollar på teven kan jag kolla lite på bloggens design.Tycker headerns ser utdragen ut, som att färgen och texten har dragits ut. Har bland annat testat större text och andra färger men det verkar inte funka så bra ändå!

Förresten, tycker ni att det är jobbigt att läsa bloggens inlägg med den kursiva stilen?

Puss & Kram

Göra-Lista

publicerat i Allmänt;
Göra-Listan steg för steg

1. Plantera om blommorna
2. Ta bort lampan i vitrinskåpet
3. Sätta dit en LED-lampa i vitrinskåpet
4. Göra om Carpe Diem och eventuellt HOME väggtexterna
5. Skruva bort spånskivorna på tv-bänken (göra plats för kablarna)
6. Köpa 4 stycken små plastlådor på IKEA (för klädkammaren)
. Sket i detta ska fixa mina kartonger istället.
7. Städa förrådet
8. Dra antennkabeln bättre

Har fler småsaker att göra. Men dagen är ännu inte slut ;)

Check

publicerat i Allmänt;
I dag har man varit flitig och det fortsätter. Har nyss kommit in från förrådet och det blev bra. Det tog sin lilla tid men nu slipper man tänka på det, har till och med plats för att boxas nu, haha! I morse for jag ut till ICA maxi och lämnade tillbaka en korg som inte passade och pantade burkarna jag fick av mamma. Efter det for jag till Birsta och kollade lite grann men hittade ingenting - som tur var. Träffade mamma en sväng in hon skulle upp på lunch.

Efter Birsta tog jag pärlan och for runt till Rusta för att handla ett våffeljärn - äntligen har man en egen. Har lånat mammas förut och ville låna den igen och det var inga problem men dom ska ta upp den till Hassela sedan. Lika bra att ha en egen då. Köpte en billig enare men dom behöver inte vara så dåliga i alla fall. Avslutade turen med en handling på Willys.

Gjorde fullkorns våfflor till lunch för att inviga nya järnet och för att grädden går ut i dag. Då måste man hinna använda upp det, kommer även köra på våfflor till middag. Våfflorna blev jättegoda men väldigt "vass" och mycket mättande. Fick inte ens i mig två stycken :P. Jag bjuder på receptet nedan.

Fullkornsvåfflor
10 stycken (men jag fick många fler)

2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
7 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 ägg
2 msk smält smör

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.

Nu blir det att börja fixa med allt inne! På återseende!
Ciao

Fyndat

publicerat i Shopping;

I dag har man fått undan lite ärenden. Ska ner till stan mer under veckan och fixa det sista. På AMS träffade jag Mari och vi blev klara samtidigt så vi gick tillsammans ner till stan. Jag hade tänkt handla en mörkare brun ögonskugga och hade hittat en ”ask” med fina ögonskuggor för 50 kr och 80 kronor men man hade tur att det var en stor rea på H&M, fick åtta saker för 80 kronor (allt skulle ha kostat över 270 kronor). Efter den handlingen gick jag till Bettans jobb för att umgås ett tag. Vi har inte träffats på evigheter men nu ville hon träffas på fredag för en myskväll med god mat och idol, så det ska vi styra upp.

Är så otroligt sugen på choklad men det beror på att jag är hungrig, åt bara en liten paj med tomater till lunch. Det blev en sen lunch eftersom man var kvar på stan i flera timmar. Har precis ätit äggröra med bacon till middag. Ingen höjdare men hade inte tagit fram någon annan mat, då kan det bli så, hehe!


Innan middagen har jag plockat undan här hemma, förstår inte hur man kan stöka ner så fort. Men nu är det i sin vanliga ordning igen. Funderar på att åka till Birsta en sväng i morgon och handla korgarna och sedan åka till ICA maxi för att småhandla och lämna tillbaka en korg jag köpt där. 


Detta kom man hem med

2 "askar" med ögonskuggor och ett puder


4 stycken kroppsspray


Ett nagellack


3 stycken lip gloss som luktar mumma. Musse Pigg var inte den bästa förpackningen men luktar godast (päron) haha!

 

Ha en fortsatt trevlig tisdag gott folk!

 

Väntar

publicerat i Allmänt;
Sitter och väntar för att åka ner på stan. Ska på två möten i dag. En klockan 10 och en 13 så vet inte om jag åker hem mellan mötena eller om man stannar kvar på stan och uträttar lite ärenden. Ska lämna in ett CV, gå på bibblan för att skriva ut lite juridik papper osv. Vet inte hur länge det andra mötet håller på men kan alltid ta en korv på stan om man inte åker hem för lunch :).

Ciao!

Nytt

publicerat i Allmänt;
Nu bloggar man ordentligt men det är lika bra eftersom det kan bli dåligt med det i perioder. Måste bara få säga att jag faktiskt trivs i lägenheten nu, det är inte mycket mer som ska göras. Har kollat på en större lägenhet  Har dock gjort om lite lite grann ;). Inte nåt speciellt utan allt är princip i sin ordning. Det enda som ska göras nu är:
1. Plantera om blommorna
2. Ta bort lampan i vitrinskåpet
3. Sätta dit en LED-lampa i vitrinskåpet
4. Göra om Carpe Diem och eventuellt HOME väggtexterna
5. Skruva bort spånskivorna på tv-bänken (göra plats för kablarna)
6. Köpa 4 stycken små plastlådor på IKEA (för klädkammaren)
. Sket i detta ska fixa mina kartonger istället.
7. Städa förrådet
8. Dra antennkabeln bättre


Här är de små ändringarna som gjorts








Diskstället passar riktigt bra här ändå. Det ska inte ändras igen ;)


Lådorna är nu svarta. Ska som nämnt köpa plastlådor för dessa "kartonger" håller på att gå sönder


Satt LED-belysning under hyllplanen.

Julstubbe

publicerat i Allmänt;
Julstubbarna var gudomliga på både insidan och utsidan. Receptet var krångligt men resultatet blev bra. Jag har inte receptet i huvudet men är ni intresserad kan ni kontakta mig så får ni det.

 

 

Emmanuel

publicerat i Allmänt;
Glömde lägga upp detta klipp. En jättefin kille med en fantastisk röst, man blir tårögd. Sällan det blir så, men han har haft en tufft liv som ung, då brister det. Han och hans bror hittades i en skokartong?! Helt sjuk! Nu har jag gått till att vara förbannad till ledsen, haha! Ska inte se sånna här klipp.



Grinar ni nu? ;P

No regrets

publicerat i Allmänt;
Fy fan för vissa människor, ursäkta språket. Nu har jag tänt till igen, känner mig så fruktansvärt irriterad. Vet i alla fall vilka som är ens vänner och familj, de räcker gott med er alla. Det är ju självklart roligt att träffa och lära känna nytt folk :P. Vet inte vem jag fått mitt humör i från, men kommer någon på fel punkt är det kört om jag har klargjort att det är de, så enkelt är det - No regrets. Men det har inte hänt någon gång, fast det varit nära. Som humöret är just kan orsakas mkt av den nya livsstilen nu också. Har bara gått en vecka i dag så tar ett tag innan kroppen kommer in i det.

Jaja nog om det. Generellt har det varit en härlig dag. Har jobbat på en av favoritställerna så man kan inte klaga. Ska gå ut en sväng nu, när man kommer hem ska man tända en massa ljus :). Det är så kallt inne, vet ni när dom slår igång värmen i lägenheterna?


PS Kanske fortsätter fixa bloggen senare i dag ;).

Suck

publicerat i Allmänt;
Försöker få till de sista på bloggen men nu går det inte att flytta upp meny-raden. De får helt enkelt täcka en del av headern annars, haha! Ger upp detta för ett tag och går till köket och förbereder någon middag.

På återseende!

Socker

publicerat i Allmänt;
Kom på en sak för en stund sedan, om detta med socker. Jag kan inte sova när jag är riktigt hungrig och brukar oftast vakna tidigt på morgonen och ha en extrem hungerkänsla. Om man ska vara ärlig minns jag inte att jag har vaknat av hunger denna vecka. Som ni vet åt jag sötsaker igår, och det som man blir fundersam över är att jag vaknade av hunger i morse (därför jag vaknade innan klockan ringde).

Sitter detta i psyket eller kan det stämma?

Ny header

publicerat i Allmänt;
Nu är söndagen här igen. Men det har varit en bra helg så det är lugnt. Ska jobba i stan i morgon sedan blir det eventuellt att jobba i Birsta några dagar också den här veckan. Senare ska jag ta mig en promenad och avsluta den med handling. Måste ha så man klarar sig med den mat man ska äta under veckan. Har mycket mat men man måste ju alltid handla bas-sakerna som nu är en massa grönsaker och frukt. Nu när man ska jobba imorgon vet jag inte vad man ska ta med sig mer än matlåda. Har alltid haft en cola och en chokladbit ;). Men får ta med mig bananer och en extra macka.

Sitter med bloggen igen och är mycket trött om ögat. Somnade inte förrän vid tre i natt eller så, fastnade vid en film. Sedan vaknade man vid halv åtta. Nu är en header klar, tror jag kör på den. Bara några småsaker som ska fixas men det är inte hela världen. Det enda som stör mig är den jädrans svarta pricken som finns på headern. Det verkar vara någon kodning som länkas till "Index" men har sökt igenom allting och kommer inte fram till någonting. Frågar en gång till, någon som vet vad det är?

Tänkte se om det fanns en tvättid i dag för att tvätta några mattor som mamma ville ha tvättat, men orkar inte idag. Tur att det inte var någon brådska. Fick även med mig en säck med burkar. Kommer ta bilen när på affären och panta ;).

Nu blir det att fixa någon lunch för att sedan gå ut en sväng. T har något problem med bilen så ska ut och kolla läget. Kram kram

Firefox

publicerat i Allmänt;
Har ännu inte fått till att bloggen funkar i Explorer. Såg skapligt ut förut men nu har man kodat om så den funkar inte alls i Explorer men funkar utmärkt i Mozilla Firefox :). Vad använder ni för webbläsare?

Under ombyggnad

publicerat i Allmänt;
Hej igen! Kom hem från Sandra för en stund sedan, så tänkte fixa headern nu. Passar på nu medan man orkar, är inte trött för fem öre. Ska se om man ska se filmen "Ondskans spår" klockan 00.10.

Bloggen får se ut som den gör nu, fortsätter eventuellt i morgon. Natti natti!

Dagen med .....

publicerat i Allmänt;
Dagen med mamma har varit jättebra. Jag tror inte hon och jag har träffats själv och haft mor och dotterdag sedan jag flyttade hemifrån. Har alltid varit andra med i bilden. Eller kanske har träffats nånting i småstunder men inte en dag. Jag körde hemifrån i förmiddags och for direkt till Fröken Fräken för att handla en blombukett till mammsen. Det blev en jättefin höstbukett med jättefina blommor i höstens färger (tog tyvärr ingen bild) men hon blev jätteglad.

Var i Matfors vid 11-tiden och då surrade vi lite, kollade runt på allt dom gjort i huset och alla projekt som ska göras, pew! Värre en mina ideér kan jag säga, haha! Dom ska måla om i hallen "nere" där dom har sovrummet, gästrummet, myshörnan, tvättstugan, bastun, potatisförrådet eller vad man ska säga osv. Sedan eventuellt måla om där nere vid garderoberna men den tapeten tycker båda jag och Jim är fin så mamma kanske ändra den idén :P. Sedan "entrévåningen" ska det tapetseras om i matsalen, vardagsrummet och hela köket ska göras om. Dom var inne på att bara göra om skåpluckorna och byta bänkskivorna men nu ska det tapetseras, bytas golv, alla skåp ska rivas bort och nya vitvaror ska handlas. Dom ska t.o.m byta plats på allt.

Jim ska göra klart den stora carporten. Marken är helt klar så det är bara att fixa väggarna och taket. Tredje våningen är jättesnyggt, där är hobbyrummet som dom nyss gjort om med nya möbler. Dit ska bara en speciell matta upp, sedan är den våningen klar. Älskar den våningen :P. Jag och mamma surrade om minnen därifrån. Förra året när vi alla firade jul där så blev mormor och "farmor" lite på sniskan och skulle spela biljard med cowboyhattarna, haha!

Sedan har vi också utestugan, där är det inte mycket som ska göras. Där har dom gjort klart allting. De är nån värme-sak som ska ut dit, sedan är den stugan klar. Dom ska även bygga ut altanen, från ena altanen till den andra (runt huset) där dom ska ha bubbelpool. När jag gick med dom på Selånger såg jag en svart snygg bubbelpool så den ska dom nog köpa.

Hmm, har nog inte fått med allting, men det låter väl bra dessa projekt? Förstår inte hur dom ska hinna med allting, för nu har säsongen i Hassela startat men dom ska inte ta husvagnen dit på ett tag. Men där ska förstugan målas och ett nytt golv ska läggas snart, men det tar inte många timmar för grabbarna. Allt kommer då bli snyggt när det är klart. Jag vill ju hjälpa till, tycker om att vara händig ibland :P.

Efter surrandet tog vi oss en lång promenad på över två timmar där vi kollade runt på alla butiker och gick runt. Det är väldigt fint där ute och man tror inte det finns så mkt som det verkligen gör. Skulle kunna flyttat ut dit om Willy's fanns, haha! Älskar Willys som ni nog förstår vid det här laget. Vi avslutade med ICA för att handla lunch. Mamma var så snäll och bjöd på det jag skulle handla. Vi köpte "färsk" sallad från salladsbaren, sedan TUC som jag fick smaka hos dom (mer om det nedan), en rischoklad och en cola. Som ni vet har jag bestämt att ha lördagar som en "njutardag." Det sjukaste är att det var inte ens gott, har kunnat vräkt i mig sån choklad snabbt. Har inte ens druckit upp colan. Vet inte vad som händer. Om man inte vill ha mer är det bara att slänga!

Jag tog med mig lite saker till mamma men man kommer alltid därifrån med någonting. Nu kom jag hem med en påse blomjord, jättefina påslakansset, lakan, färsk potatis som dom odlar själva. Vi gick även in på färgbutiken Colorama. Dom hade inte bara färg och sånt. Dom har mössor, smycken, smink osv. Kom hem med en gudomlig parfym för endast 99 kronor. Fanns en mascara där som bara kostade 50 kronor nu. Får ta en tur dit när man har slut på sånt.

Höll på  att glömma. Mamma undrade om jag ville ta skoterkortet i år, hon skulle betala för det om det var intressant. Ska tänka igenom det, men varför inte? Mamma tog skoterkortet förra året och köpte en egen skoter sedan har Jim en egen så klart. Kan ju låna någon av deras. Man kan vara i Hassela så mkt man vill och köra. Ska verkligen se till att vara där mycket i år. Har pratat med mamma och sagt att hon borde styra upp en helg med hela släkten. Vi alla träffas oftast bara om någon fyller år eller på årets högtider förstås.

Oj vad man skriver. Lika bra att sluta nu, ska gå ut en sväng snart och träffa Sandra. Men först får ni självklart lite bilder.



Parfymen luktar sött. Men då skämtade jag med mamma och kassörskan att om man har sött på sig kanske man tröttnar på sötsaker, de hade tydligen kassörskan hört - de kunde stämma ;).



Får se om den ska slängas eller ätas upp. Är inte sugen just nu!


Mmm, så gott. Mamma hade både paprika och sourcream & onion. Fanns dock inte Paprika på ICA men köpte hem en sådan. Ni måste testa om ni inte gjort det. Detta kommer bli mitt snacks om man är sugen på nåt. Smakar som Sourcream chips. Ska ta med några till Sandra ska hon få smaka också.




Tog inga bilder på potatisarna, men ni vet ju hur färska pärer ser ut ;)

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Kram, kram


Julkonsert

publicerat i Allmänt;
Åhh vad jag är sugen på att gå på en julkonsert i år. Jag och Tessan var i väg för flera flera år sedan och såg Carola's julkonsert, man kan inte säga annat en vackert. Hon kan då i alla fall sjunga. Har sett på teven att Christer Sjögren ska ha en julkonsert på Tonhallen den 20:e december. Om man skrapar ihop lite pengar, är det någon som skulle vilja följa med då?

Han gästas även av Pernilla Wahlgren.

God kväll

publicerat i Allmänt;
Nu är det redan kväll, denna dag har gått fort. Har nyss kommit ur från ett skönt bad. Innan badet hade jag precis varit ut med sopor och till förrådet med lite saker medans golven torkade. Nu är det rent och fint igen :).

I morgon ska jag ta pärlan och åka till min älskade mamma, beroende på hur hon mår. Hon känner sig hängig fast hon klagar aldrig som en själv gör, haha! Om hon inte mår riktigt skit så åker jag ut dit och hälsar på. Tänkte gå på Fröken Fräken och köpa en fin blombukett, de måste ju göra henne glad eller hur? Får se om jag ska hjälpa till med teorin som hon håller på med nu.

Har också bestämt mig för att köpa en liten cola och choklad i morgon. Kan bli lättare på vardagarna när man har någonting att längta till. P sa att kroppen kommer att vänja sig om man bara får i sig sötsaker på lördagarna, och det stämmer ju. Hade inte tänkt på det, tack gubben. Ska självklart inte köpa ett kilo godis och proppa i mig, då kan man lika gärna äta godis varje dag. Får se vad det blir!

Ska slå igång en film nu, för det är som vanligt bara skit på teven. Ha en fortsatt trevlig fredag!


Puss och kram

God morgon

publicerat i Allmänt;
I morse somnade man om utan snooze, glömde sätta igång den igen. Så vaknade kvart över nio men det gör inte så mycket. Låg och såg filmen "The last house on the left" det kan inte vara en thriller utan mer som en rysare/skräck. Mådde skit efter den, fast den var bra. Gillar inte tortyr och våldtäkt och sånt. Fy sjutton. Men den var i alla fall bra.

Nu har man nyss ätit frukost, det blev två rostade limpor med ett glas vanilj yoghurt. Rätt gott faktiskt.

Helgen blir lugn som det verkar, skulle ha åkt till morfar och hjälpt till med höststädning och tagit fönstren. Får se om man gör det nästa helg i stället eller en dag under veckan som kommer. Har tagit på mig en del pass nu från och med veckan som kommer och 3 veckor fram. Men nu på måndag jobbar jag 9 h sedan inget mer denna vecka. Har tagit på mig 12 h pass också. Ska bli roligt att få jobba lite där nu, saknar alla! Frågan är bara hur man ska lägga upp det, jobbar 7-16 och måste äta bra. Ska ta med mig matlåda men tänkte mer mellan varven då man blir superhungrig. Har alltid med mig choklad och cola på jobbet :P. Det får bli en extra macka och en frukt så man klarar sig tills man kommer hem. Det går nog bra. Kroppen har redan börjat vänja sig nu så det är jätteskönt, vet inte om jag skulle pallat att jobba alls i början av denna vecka. Nog om det, nu ska jag se om man orkar ta an städningen så man få det fint i helgen.


Kram

Prick?

publicerat i Allmänt;
Nu har man precis ätit, det blev matvete med tomater och en vegetarisk ostschnitzel. Kände som att det gick fortare. L och C har varit här nu också.

Ser ni den svarta pricken på headern? Vet inte vart den kodningen gömmer sig. Vet inte vart man ska börja söka, i kodmallen eller i stilmallen? Den är irriterande, haha! Skulle köra en städning här idag men glömde bort som nämnt att man skulle få främmande och middagen drog ut på tiden. Men får städa imorgon så man har fint för helgen :). Börjat fundera på att äta godis en dag i veckan, på lördagar då. Men är det dumt det? Tänkte på att det kan vara jobbigt att börja om sedan när man fått i sig något sött, vad tror ni?

Nu ska jag fortsätta kolla in bloggen lite och se hur den ska vara. Sedan blir det en dusch. Ska se premiären på "Drömmen om ett barn," har en känsla av att man kommer släppa en tår eller två. Har även beslutsångest vad man ska se klockan 21. Det går två thriller-filmer ikväll och båda verkar bra. Vette sjutton vilken man ska se. Ransom eller The last house on the left? Det visar sig vad de blir!


Puss

Glömde

publicerat i Allmänt;
Har ju glömt att L och C kommer hit på eftermiddagen för att kolla på PartyLite. Får se om man kan skrapa ihop en beställning. Har inte hämtat doftproverna för de nya ljusen ännu, men får se hur det löser sig. Har ingen fika heller. Får se vad dom vill, annars får man springa på macken en sväng. Undviker att ha sötsaker hemma nu när man inte äter det.

Funderar på att duka upp de nya sakerna, får se hur det blir. Får skjuta på middagen ett tag i dag.

Dagen

publicerat i Allmänt;
Känns som man passar på att uppdatera när man har orken. Känner mig inte alls så trött i dag, inte just nu i alla fall. Efter lunchen gick jag över till Sandra för att hjälpa henne. Hon fick min tv-bänk så vi höll på att göra om. Det blev jättebra. Har precis kommit hem, så ska man ta hand om tvätten som hänger runt i hela lägenheten, haha! Ogillar verkligen att hänga tvätten överallt här hemma men har ingen torkställning, har kunnat köpt en för längesedan men vet inte vart man ska ha den när man inte ska torka. Vill inte ha en massa saker framme!

Nog om det, nu är det dags att ta tag i det torra kläderna. Får se om man tar sig en längre promenad sedan. Var ner på Willys i morse, det är inte så långt. Men har i alla fall slutat tagit bilen för korta sträckor ;P.

På återseende! Bye bye!

Mer recept

publicerat i Allmänt;
Stek bacon tillsammans med lök och champinjoner samt en vitlöksklyfta. Koka pasta. Blanda ihop allting och rör ner Creme Fraische.

Vill man kan man ju blanda i krossade eller passerade tomater och pressa i en lime. Då tar man mindre creme fraische.


Det ska serveras med pasta, men att man tar någonting annat istället för det!



Detta verkar också vara gott! Men att man serverar med någonting annat en pasta.

Ändring

publicerat i Allmänt;
Ändring på veckans matschema. I Stället för att göra en laxrätt ska jag prova på att göra broccoliröra med bacon. Broccoli är man inget stort fan av, men man måste ju försöka testa något nytt.

Broccoliröra med bacon
2 Portioner

250 g Broccoli
50 g Bacon; eller rökt skinka
1 dl Gröna ärtor; frysta, om man vill
1 dl Grädde; ELLER
1 dl Crème fraiche Salt Peppar
1 Vitlöksklyfta Ost; riven, om man vill

Grovhacka färsk broccoli och koka den 2-3 minuter i kastrull med lättsaltat vatten. Låt den rinna av VÄL. Fräs lite bacon klippt i småbitar eller finhackad rökt skinka i en stekpanna, lägg i den avrunna broccolin och låt det puttra några minuter. Lägg gärna i små djupfrysta ärtor också. Blanda i grädde eller crème fraiche och koka alltsammans under lock några minuter. Smaksätt med salt, några tag med pepparkvarnen och pressad vitlök. Rör om och servera till pasta tillsammans med färskriven lagrad ost. Osten kan också blandas ner i röran innan den ställs fram på bordet.


Vad tror ni om detta?

Tandläkaren

publicerat i Allmänt;
I morse bar det av till tandläkaren. Skulle laga ett hål som tydligen var stort. Fick bedövning så det stod härliga till, fy f*n rent ut sagt vad obehagligt det var. Bedövning är inte trevligt alls men idag bedövade dom underkäken så hela vänster sida kände man ingenting på, till och med tungan och svalget var bedövat, har ni varit med om något liknande? Det var i alla fall inte roligt, man kunde knappt svälja! Men tur är det släpper det på några timmar.

Efter tandläkaren tog jag mig en skön promenad hem och fikade lite grann innan det var dags att börja tvätta kl 11. Men det gick jättefort. Hade tid 08.10 men kom inte igång förrän närmare halv nio. Kvart över nio var man hemma igen.

Resten av dagen har varit lugn. Plockat ihop och bäddat rent i sängen. Ska hoppa in i en dusch nu och dippa lite grönsaker eller lite lite tacochips ;). Så himla sugen på allt just nu så det är nå hemskt! Men men det är ju så det ska vara, allt kan inte vara lätt.

Ska se filmen "The Mist" klockan nio på elvan. Har ni sett den? Den är faktiskt bra, ska krypa ner och småkolla på den igen. Skönt nu med "sovrutiner" också, lägger mig i tid och somnar skapligt tidigt och upp med tuppen. Underbart!


Ha en fortsatt trevlig "lill-lördag." Puss och kram

Matschema denna vecka

publicerat i Allmänt;
Måndag
Lunch: Västerbottenpaj med sallad
Middag: Tacopaj med sallad

Tisdag
Lunch: Tacopaj med sallad
Middag: Kycklingsallad

Onsdag
Lunch: Kycklingsallad
Middag: Kasslergratäng med inlagda morötter och matvete

Torsdag
Lunch: Kasslergratäng med inlagda morötter och matvete
Middag: Laxrätt

Fredag
Lunch: Laxrätt
Middag: Tacos

Lördag
Lunch: Tacos
Middag:

Söndag
Lunch:
Middag:

Har inte bestämt riktigt vad jag vill ha ;). Fyller i allt eftersom.

Nötter+Vatten = Sant

publicerat i Allmänt;
Tiden går riktigt fort nu och ändå går dagarna så sakta. Humöret går upp och ner, men det värsta är nog att man är jättetrött, hungrig, sötsugen och törstig hela tiden. Har klarat av att leva utan godis i dagar förut men tror det är jobbigare nu när man verkligen måste satsa för att få det att fungera. Men det går i alla fall bra, har inte ätit nåt godis, fet eller stekt mat eller någon läsk sedan i söndags, haha två dagar!

I går tog jag, mormor och Sandra en tripp till Birsta och kollade runt lite. Avslutade med handling på ICA Maxi. Kom hem rätt sent så körde in en paj i ugnen och serverade med sallad. Skulle göra min första paj någonsin helt själv. Gjorde en tacopaj. Pajdegen gick ju fint, men sedan när man skulle börja bryna köttfärsen slocknar spisen, ugnen och kylen. Tänkte direkt på säkringen och fick kuta över till macken för att handla nya säkringar, hade tur för det fanns bara en förpackning kvar. Väl inne så bytte jag säkringar och kylen gick i alla fall i gång igen. Men ugnen och spisen fortsatt vara slocknad. Hungrig och irriterad fick jag nog och ringde till jouren. Efter 18 kom en kille och hjälpte mig. Skulle ha två olika säkringar men det gick bra till slut. Han var rolig, för han sa att jag skulle ringa igen när maten var klar, haha! Så det blev middag väldigt sent, inte bra för de nya rutinerna. Börjar första dagen med att inte följa rutinerna på långa vägar, hehe men så kan det gå. Inte hela världen.

Pajen blev dock inte god när pajdegen fick stå framme så länge! Men åt det ändå till middag, till lunch i dag och fryste in två stycken matlådor också.

I dag var det bara lugnt tills att Tessan ringde och frågade om jag ville med till Ikea. Visst, visst vi for i väg och strosade runt. Hade tagit fram kassler för att göra kasslergratäng till middag i dag men eftersom vi kom hem senare, så for vi till City Gross på väg hem och köpte grillad kyckling och grönsaker. Blev en mycket god kycklingsallad. Vi köpte även goda nötter så la i några sånna i sallden också.

Fick ett samtal från tandis förut så har fått en tidigare tid. Ska dit imorgon bitti kl: 8.10. Har inte mycket problem med den längre men ändå skönt att fixa det nu så är det gjort. Ska promenera hem efter tandis och sedan tvätta kl: 11.

Ska ta an förrådet också. Nu har jag gett bort teven och tv-bänken. Omöjligt och sälja iväg det så bättre att ge bort det i alla fall. Nu finns det plats för att göra det sista där inne.

Nu sitter jag och kollar på outsiders och äter lite nötter och dricker vatten. Ni få ha en fortsatt trevlig kväll!


Puss & Kram

God kväll

publicerat i Allmänt;
Nu är det åter igen söndag, vad helgerna ska gå fort. Men man har gjort mycket bra och roliga saker i helgen, kan vara därför denna helg gått riktigt fort. I fredags när jag uppdaterade skrev jag om förändringar och fredagen spenderade jag med idéer om hur man ska få till allting, kollade på recept osv.

I går gick jag till Tessan vid halv tre och vi såg film och åt middag tillsammans. Vid halv åtta for vi mot Nacksta på fest (Fredrik har fyllt 25 år). Det var jätteroligt att få träffa allt folk igen. Tackar för en trevlig kväll! På väg hem for vi till Max-driven, så gott!

I morse klev man upp strax innan nio. Skönt nu när man ska få in sovrutiner igen. Ska se till att lägga mig i tid och ställa klockan tidigare än vanligt. Strax efter nio i började man putsa fönstren. Lite tråkigt bara när fönstren är så repiga och fula, men men dom är ren från skit i alla fall :). Klippte bort persiennen i köket nu eftersom den har helt gått sönder, den senaste månaden har man inte ens kunnat dra upp den. Man vill ju inte att det ska igenbommat ut här hemma. Pratade med Larsa om han kunde sätta upp rullgardinen åt mig, men eftersom jag inte hade fästen har de inte kunnat blivit av på flera månader. Men i veckan kunde jag äntligen köpa fästerna!

Har nyss kommit ur duschen efter städningen här hemma. Nu känns det bra. Städat, putsat fönstren, fått upp rullgardinen. Har även tänt lite ljus också, så nu är det mysigt! Tack Larsa för att du hjälpte till.

Just ja, när jag skulle börja dammsuga så small det till, alla lampor i köket, hallen och i badrummet gick. Jag tänkte vad sjutton, har aldrig bytt säkring någon gång förut. Men började skruva och hade en säkring och försökte byta men de gick inte (var fel säkring). Jag anade bara att det var en säkring som gått, visste inte riktigt men det var så i alla fall. Men då bytte jag säkringar från två olika "delar" och då kom strömmen tillbaka. Lycklig man blev då, haha!

Ska lägga mig och se filmen "Wanted" klockan 21. Innan filmen blir det att äta de lilla godiset man har kvar och förbereda för morgondagen. Vet ni att jag verkligen gruvar mig? Bara tanken får mig spyfärdig. Känns som det är mycket man ska göra och tänka på. Men nu har man pratat med dom närmsta, så dom vet vad som pågår om dom märker att jag är irriterad och-/eller nedstämd. De värsta är nog att man ska börja med allting på en gång. Inte ta en sak i taget. Är helt bestämd att den nya livsstilen ska börja i morgon, alltså måste allt göras på en gång.


...... Attans, har ju glömt bort att dricka en kopp kaffe idag =/. Jaja, en kopp mindre gör ju ingenting. Nu ska det gå ett tag innan man tar en kopp igen.


Wish me luck! The "new" life of Cindy will start tomorrow ;)

PS. Ska fortsätta med bloggens layout och header när tiden finns!