Mysteriet är löst

publicerat i Allmänt;
Mysteriet är nu löst. Gick som sagt ut igen för att kolla. Hade på känn hela tiden att den kan ha ramlat ut bakom handsfacket men känt där flera gånger och det var ingenting som man kände var "löst." Men när jag gick ut igen kollade jag där igen först av allt. Det är trångt där bakom men hörde något ljud och då förstod man att det var fronten som åkte ner (mer bakom). Självklart var det så också. Började ju fundera hur man skulle få ut den. Kanske att ta bort handsfacket, men man vill ju inte riskera att förstöra den. Mitt emot växelspaken finns det knappar för värmen m.m. Där sitter det ett plasthölje med 2 skruvar. Fick då gå in och hämta skruvmejseln och när skruvningen var klar fick man inte bort allting så fick försiktigt ta och lyfta den lite grann och där låg fronten, haha! Vad invecklat det kan vara. Tog in fronten nu ;). Men man vill inte vara och ta så mycket där bakom heller för kände en massa kablar och skit. Men ingenting ska ha kommit till skada iaf.

Den röda markeringen visar att fronten låg på insidan där. Att den kan hamna så långt in för en sådan sak.

Ett mysterium

publicerat i Allmänt;
I dag måste ett mysterium lösas. Skulle ut till Birsta i morse för att handla och hämta några kartonger på mammas jobb. När man sätter sig i bilen på morgonen är mitt skal till bilstereon borta. Brukar alltid ta bort den och lägga den i handsfacket, har dock aldrig tagit in fronten heller (alltså, tagit hem den). Sökte den överallt men den finns inte någonstans, varken i bilen eller hemma! Vad kan den finnas då tro? Är verkligen helt förbryllad. Använde stereon när jag hämtade mormor igår och när jag lämnade av henne hemma slog jag nog aldrig igång den. Sedan vet jag inte riktigt. Men som sagt har jag aldrig tagit in den så varför skulle man göra det igår? Det är inget tecken på "inbrott" heller. Om det skulle vara någon skicklig jävel så är dom ju dummare än dummast att bara ta fronten. Själva stereon sitter ju kvar. Om man nu skulle ha tagit ur den ur bilen så kanske jag tappade den men den finns inte där och det är någonting som alla nog skulle tagit. Men åter tillbaka så ska jag inte ha tagit ut den från bilen. Man skrattar för det är helt skumt, men börjar bli frusterad nu, haha! Ska ut igen och kolla.

Rebecka ska komma hit efter jobbet och hämta kartongerna så hon kan börja packa. Denna dag kommer bara vara lugn för mig för ska ladda upp för morgondagens inskolning :).

Ni få ha en fortsatt trevlig dag. Kramar

Home again

publicerat i Allmänt;
Nu är man hemma igen och det är dags för lunch. Har gått jättebra idag och det har självklart varit trevligt! Tog längre tid i Birsta än väntat, hittade ingenting till mamma så vi sprang runt till olika butiker men sedan hittade jag en jättefin "tavla" med text från Buketten. Hittade även 2 småkrukor med söta växter till på Buketten. Mamma har sagt att hon skulle vilja ha någonting på nattduksborden och blommorna skulle passa där. Tyckte dock att blommorna och tavlan skulle bli fint att ha tillsammans, men mamma får självklart göra som hon själv vill :P.

Vi for in till ICA i Matfors men hittade inte allting där så det fick bli ICA Kvantum. Va lite roligt att åka dit och handla, har inte varit där sedan man bodde där. Köpte med mig kallskuren rostbiff och lite veg.mat. Är skönt att ha veg.mat hemma om man vill äta nåt snabbt och gott.

Fick även med mig en massa strips, Curly fries m.m. Mamma och Jim hade hela frysen full av sånna saker. Har Curly Fries i ugen nu så det blir äntligen snart mat. Det får bli senare middag idag :). Ska sitta och rensa datorn lite nu, har så mkt skit på den. Sedan blir det bara lugnt!

 

 

Mamma blev så glad för detta :). Känns bara skönt att man hittade någonting till slut.


Bakning på G

publicerat i Allmänt;
Bakning är på G här hemma! Tänkte överraska mamma imorgon på mors dag. Gör kladdkaka i hjärtformar. Det blir fyra formar men det passar ju ändå bra. Då blir det en kaka till mamma, en till Jim och en till mig och mormor. Mormor kommer också följa med till Matfors. Ska köra så att jag är hos mormor till 10 sedan far vi ut till Birsta, måste kolla på vad jag ska köpa till mamma. Mamma förtjänar allting men tyvärr är inte ekonomin på topp alla gånger, men det är väl ändå tanken som räknas? :).

For till Stöde vid 8 imorse för att hjälpa morfar att städa hans hus. Turen började med tankning på Statoil Bergsgatan. Wiee klarade att tanka helt själv, det var första gången man gjorde det helt själv, haha. Passade även på att städa bilens interiör hos morfar. Har tänkt städa bilen sedan jag fick den. Magnus tvättade bilen utvändigt och han vill städa den invändigt också men det ville jag göra själv, så nu är det gjort :). Kan bara säga att "Pärlan" blidde så fin så. Ska se om jag knäpper några fler och bättre bilder på lillen. Har också funderat på att videoblogga men har alltid undra vad sjutton man ska säga? Man kan ju skriva om det som händer eller har hänt? Det är lite pinsamt att videoblogga men skulle vara roligt att göra det någongång....Kanske!

De blev riktigt kladdiga, det är så man vill ha dom. Dock ser det en aningens roligt ut med gaffel-spåret, haha! Får se till att den kakan blir min. De andra blev fina iaf.


Ska ta ut den sista formen nu sedan blir det ett bad. Känner mig lite mör efter dagens städning.

Hoppas ni alla läsare får en underbar lördag. Många kramar till er!

Flashdance "what a feeling"

publicerat i Allmänt;
Nu kl 20 blir det film, "Flashdance" hoppas den är bra. Har konstigt nog aldrig sett den. Till filmen serveras Popcorn och dipp :). Hoppas ni alla får en fin kväll!

Puss

Bloggtorka

publicerat i Allmänt;
Nu har det varit bloggtorka igen, självklart ber man om ursäkt för det. Försöker inte sitta så mkt vid datorn på dagarna men ska inte sluta blogga för det :). Har varit en del denna vecka men bara för det så kommer jag inte ihåg någonting, haha!

Förra helgen var det ju fest på lördag men det nämndes i tidigare inlägg. Resten av veckan har bestått av en dags arbete, 2 anställningsintervjuer. En intervju var i måndags och gick bra så ska få inskolas nu på tisdag sedan en annan intervju i tisdags efter jobbet. Personen i fråga tyckte om mig jättemycket och ville att jag skulle inskolas men fick tyvärr säga när för jag skulle nog inte klara det. Inskolningen som är till veckan är bara sommarjobb (juni eller augusti, om inte båda). Har i alla fall jobb i juli på det andra stället :). Skulle vara bra med 2-månaders jobb i alla fall. Det stället som ska inskolas till veckan är lite annorlunda, där jobbar man nämligen 24-timmars pass, haha! Men det ska man klara, ska bara bli spännande :).

Har varit en dag med Tess då det blev Sibylla till middag, mumma! Sedan en massa surr i några timmar. Har umgåtts med Rebecka också, de har fått en större lägenheten nu så det ska bli spännande att se hur den ser ut och hjälpa till :).

I går klev jag upp vid halv 10 och ringde Sandra som sökt mig, hon ville ha skjuts till Birsta. Vid 10 begav vi oss. Vi gick runt lite grann och följde med min mamma till donken för att hon skulle köpa lunch. Surrade lite med henne. Ville till Ikea också så tog den svängen med. Fick med mig 3 blommor, 3 vaser och en ljusslykta, allt detta för endast 35 kronor, inte illa! Efter Birsta fick jag för mig att ta bort databordet igen och ställa tillbaka den fina ljusstaken, sagt och gjordet blidde det så. Fick även ett infall till att tvätta. Gick ut vid 14 och det fanns en tid kl 15-18. Mellan där blev det lite undanplockning och ett besök till Rebecka. Fick gå rätt fort från henne eftersom min tvättid var till 18 och kom dit senare. Hade bara kläder i torktumlaren och får torka en timme efter utsatta tider men hade inte städat i rummet, men drog av lite grann ändå ;). Blev rätt hungrig så sprang hem med tvätten, slog på ugnen och gick till macken en sväng. När jag kom hem lade jag in en pizzaslice (från Ikea) och värmde. Snabbt, enkelt och gott.

Efter den senare middagen började jag städa riktigt här hemma. Dammade, dammsugade och torkade golvet. Avslutade kvällen med en dusch och CSI. På torsdagar börjar CSI kl 21 och slutar 24.

I morgon blir det att ta bilen till Stöde och hälsa på morfar. Ska hjälpa han med hus-städning och tänkte passa på att tvätta bilen hos honom (dammsuga och damma). Får se om morfar vill att man ska städa hans bil också. Ska åka tidigt så man hinner med allting. Ska försöka åka vid 8. Ju tidigare desto bättre. Hoppas på bättre väder då. Roligare att vara ute och tvätta bilen när det är sol och skönt :P.

Nu blir det att äta lunch och sedan blir det nog bara lugnt skulle jag tro. Tänkte tända ljus mysigt i detta regn- och ruskväder.

Ljusstaken där den hör hemma

 

Vaserna, blommorna och ljuslyktan

 

 

Blommorna 5 kr/styck, vaserna 5 kr/styck, ljuslyktan 5 kr/styck. Köpte inga ljus iaf :P


Ha en superbra helg allesammans. Kram kram

Trevlig kväll

publicerat i Allmänt;
Gårdagen var mycket trevlig. Som ni redan förstått firade vi moster och kusinen som fyllt 50 respektive 30 år. Blev en riktig stor 80-årsfest med över 50 gäster. Självklart var hela släkten där :). Var mycket god mat som serverades, bra sällskap, musik, lek, karaoke m.m. Vi skulle delas upp i 7 grupper så alla fick en papperstallrik kastad och man skulle gadda ihop sig med den färgen man fick. När alla hittat sin färg (lag) skulle vi slå oss ner i ett varsitt bord. Vi alla hade 15 minuter på oss att springa till köket (en från varje lag) att hitta någonting i tema M. Vi sprang alla 2 ggr var för att hämta någonting och uppgiften slutade med att vi skulle hämta ingredienser för en tårta. Man fick inte plocka samma sak osv. Var mycket roligt. Efter allt springande, vispande av grädde, dekorera tårtan skulle kusinen M och moster M välja ut en vinnare. Vi vann dock inte men tårtan tyckte dom i alla fall var god ;). Sedan fick vi äta vår egen tårta. Var mycket tok men så roliga saker som hände.

När man kom hem gick det någon skräckis på teven och självklart var man ju tvungen att titta på den. Känner igen den så har nog sett den förut, ucsh! Somnade då sent men ställde ändå kl tidigt och klev upp. Man vill ju inte sova bort hela dagen. Men känner i huvudet nu, men men man får skylla sig själv.

Nu blir det att fixa lite lunch och promonera nånting med Tessan lite senare. Funderar även på att ta tag i städningen av bilen.

Fin bild på älskade mamma och Jim :)

 

Mamma och jag

 


Väntar ...

publicerat i Allmänt;
Sitter och väntar för att få göra sig klar. Ska inte åka förrän strax efter 5. Det är bara att vänta :). Vad ska ni hitta på ikväll?

Kram och trevlig lördag på er!

Shopping ...

publicerat i Allmänt;
Vad less man blir. Hade skrivit hur mkt som helst och det blev fel på sidan så allting försvann, suck! Ska se om man får till inlägget igen.

Hoppas allting är bra med er iaf, men det kanske inte kan vara mkt bättre med tanke på det underbara vädret. Sitter inne nu men har faktiskt varit ute idag. Gick med Sandra ner till stan och hem från stan. Blev en del shopping. Ville ha någonting nytt eftersom imorgon ska man 80-årsfest. Blev sponsrad till det. Jim kom med en slant imorse :). Vill återigen tacka han. Köpte en klänning på Gina som jag är osäker på, tror den ska lämnas tillbaka. Hittade en blus på H&M som fick följa med. Den ska jag inte lämna tillbaka.

Sandra har också hjälpt mig applicera på brun-utan-sol. Har testat det själv i flera år men har alltid blivit fläckig så inte orkat med det. Men Sandra är duktig på det så hon fick hjälpa mig idag. Applicerade en gång själv igår och imorse var man randig och fläckig. Men hoppas denna gång blev bra. Ska applicera en gång till själv senare ikväll. Hoppas det blir bra för annars får jag skaffa mig en overall som man kan ha på sig imorgon, haha!

Sedan det här med min nya "livsstil." I går blev det varken godis, dricka, stark mat, kaffe osv. Men idag på stan fick en dricka och en chokladbit följa med hem, men nu är det helg ;). Brukar alltid vilja börja med sånt här på en måndag men eftersom man började på en torsdag så är det ju helg nu. Ska inte äta någon efterrätt imorgon och då blir det inget sockerintag.

Sedan detta med träskylten - Believe som jag köpte häromdagen skulle ju målas svart. Sagt och gjort gjorde jag det samma dag. Trodde dock det skulle bli bättre än vad det blev. Var svårt. Men som ni alla kanske vet har jag svar och lösningar på allt. Träskylten är 2 cm tjock och då kom man inte åt med en stor pensel, vad gör man? Jo man fick ta en massa tops, det blev helfärgat iaf. Nu har man stått och stampa på flera ideér med dessa tavelhyllor och man kommer inte fram till någonting. Behöver nog hjälp nu :).

För en stund sedan blev man klar med städningen här hemma. Dammsög och torkade golven. Gillar att städa på fredagar för då har man det helgfint.

Har inte kört bilen sedan i söndags och bilen har då stått på samma ställe i flera dagar. Pratade med en granne igår (som jag känner sedan tidigare) och hon sa att man får inte ha bilen på samma ställe ifall det är någon som kommer och ser det. Fick smått panik och flyttade bilen nu imorse på andra sidan huset. Spelar ingen roll vart man flyttar den bara den inte står på samma ställe eller på samma sätt. Det är ju bara en P-skylt och där gäller det väl 24 h timmars parkering bara?


Dagens shopping


Några hårspännen från H&M


Klänningen från Gina


Blusen, testat det till en outfit. Men ni ser lite av blusen iaf.


Jag vet det ser helt muppigt ut med mitt sido-hull och helt osminkad, hehe. Blusen är korvad under kjolen också. Men kan nog göra så att det ser bättre ut, förhoppningsvis ;).


Efter målningen






Nya mattan i hallen

Det förra inlägget som försvann blev mkt bättre än detta, men orkar inte skriva bättre.

Näven i bordet

publicerat i Allmänt;
Nu har jag slagit näven i bordet en gång för alla. Från och med i morgon ska jag ändra min livsstil till någonting bättre. Sitter just här vid datorn och har spyan i halsen och ont i magmunnen (magkatarren), får ju skylla mig själv när jag skiter i vad jag stoppar i mig därför skriver jag nu att en ändring ska ske imorgon. Det jobbigaste blir att undvika kaffe och det dagliga intaget av socker. Men vet att jag klarar det, bara man vill så kan man göra allting.

I morgon kommer jag nog inte bry mig (kan släppa dessa tankar då) om detta och fortsätta med de dåliga vanorna. Men kanske kan ta hjälp av bloggen för att skriva av mig vad jag gör och inte gör? Det ska självklart inte stå hela tiden om vad som sker utan vill bara kunna vända mig till bloggen ifall det är någonting. Hoppas detta är den riktiga wake-up-callet som man väntat på i år och dar. Hoppas ni kan stötta mig i detta, det skulle betyda så mkt för mig :).

Oj oj vad dramatisk man låter, haha! Ni får ursäkta men detta med vanorna man har, har följt med i hur många år som helst och det har kommit perioder där man ska ta tag med sin hälsa och det varar i en dag och ibland 4 veckor men det spelar ingen roll, man faller alltid tillbaka. Vet inte riktigt vart man ska börja? Självklart att ta bort sötsaker på vardagar, inte dricka kaffe, undvika stark och fet mat m.m. Ska se till att gå ut och gå några dagar i veckan.

Ska ta mig en tankeställare och se hur man kan lägga upp allting :). 



Näven i bordet .... nu smäller det !!!

Kaffe

publicerat i Allmänt;
Du börjar det lukta kaffe, underbart när man hör kaffebryggaren. Har hunnit med en del idag. Passar på medans man hinner. Denna vecka kommer bli fullt upp också. Har ringt för att kolla sommarjobb på ISS för har bara juli-månad på assistent jobbet, det är inte bara bara men känner att jag vill jobba lite mer. Sitter med att skriva CV för att ansöka om ett annat assistent jobb. Precis när man börjat kolla på CV ringer Jim och säger att en tjej på kontoret deras ska sluta och frågade om jag var intresserad, självklart säger man då. Så Jim skulle lägga fram ett ord för mig :). Ska kolla om det finns fler jobb att söka så man kan skicka in fler CV, bättre med för många.

I morgon blir det jobb och är hemma vid halv 3 då är det bara och vänta tills läkaren ska ringa vid 16. Ska gå igenom igen för det har inte blivit bättre med magmunnen. Efter det kanske det blir att åka in till Bilprovningen för att få motorrummet tvättat ;). Ja ni, ibland har man det för bra. Under huven nu är det mkt skit och det är bra att få det rent. I såfall ska jag vara där strax innan 18 så ska T fixa det.

Måste även åka till morfar någonting (helst under denna vecka) och hjälpa han med städning. Blir jobb på torsdag också sedan måste jag tvätta innan lördag då det är 80 årsfest (moster 50 och kusinen 30 år). Ska ta kontakt med M för att kolla över försäkringspappren så man får dom m.m. Ja, det är en massa fler saker som ska fixas så orkar inte ens skriva upp dom, haha! Fast man får prioritera det viktigaste först.

Hoppas iaf att Jim får in mig på en intervju :) Nu är det kaffedags och sedan dona på lite mer. Kommer nog på en massa fler saker som ska fixas, haha! Ha en fortsatt trevlig dag

Hjälp!!!

publicerat i Allmänt;
Ja ni. Nu håller man återigen på här hemma med småsaker. Vet fortfarande inte hur jag ska ha på tavelhyllan ovanför teven. Är rätt nöjd med tavelhyllorna ovanför soffan (gjorde om där för ett tag sedan). Nu blev det mer inrednings-sug när man fick det fina lyktorna, hehe!

Före (tavelhyllan ovanför teven)







Nu (fixat nyss)



Före (fönstret)



Nu (fixat nyss)





Före (tavelhyllorna ovanför soffan)

Såg inte riktigt ut så här. Tavlan på mig och Sofia var där sedan hade jag 2 giraffer och en dekorationsboll. Den andra hyllan hade 5 stycken ljuslyktor, som på bilden.


Nu (fixat nyss)



Snälla hjälp. Vad tycker ni? :)

Gratis loppis?

publicerat i Allmänt;
Nu är man hemma sedan en stund tillbaka. Det blev senare än tänkt men det är alltid trevligt att umgås med släkten. Jag hämtade upp mormor strax innan 2 och sedan for vi direkt till Matfors för fika. Hade hört talas om att moster (som vi firade idag) skulle ha en "loppis" hemma för oss, för en liten slant. Hade med mig runt 100 kronor i mynt. Kan nog ha fått denna "sälj-anda" från moster :P. I alla fall fanns det en del saker och det slutade med att hon inte ville ha någonting alls för sakerna men då sa jag att nåt måste hon ta betalt för. Gav henne 40 kronor och då fick jag:

* 4 st fina lyktor från SIA, i olika storlekar
* Ett fat
* Svarta mysbyxor
* 2 svarta koftor
* En t-shirt (perfekt att sova i)


Har ätit så dåligt i flera dagar och är helt slut pga detta sedan blev allt sent när man var hemma vid halv 6 men jag och mormor for till andra moster efter Matfors för att hjälpa till lite och kolla runt på tapetseringen deras, men efter det sprang jag in på ICA för att handla något snabbt, det blev rostbriff och sallad till middag. Åt det med brudarna i fredags och det är så gott :).

Har inte nämnt att jag jobbade några timmar i morse. Mamma ringde igår kväll och frågade om jag kunde vara på Birsta några timmar på morgonen och jag sa ja. For iväg vid halv 7 och var hemma strax efter 10. Himla tur att jag hade bil annars hade man inte kunnat jobba när det inte går bra med bussar på söndagar :).




Dom ser dock vit ut på dessa bilder men det är mer som ljusbeige (gammeldags vanilj-färgat)

Ska kolla lite på vart man kan ha dessa lyktor sedan blir det en film "Old dogs" har ni sett den? Den verkar vara bra iaf. Det blir i alla fall lugnt, ska tända ljus nu och mysa lite.

Förresten, igår tände jag för första gången en av de nya dofterna från Partylite - Himmelska päron. Kan bara säga ett ord - Himmelskt! En av mina top 3 dofter är Päronchampagne och den här slår den med mängder nästan. Hade bara 5 av dom men ska snåla in på dom för att kunna köpa fler senare ;).

Ni får alla har en fortsatt trevlig söndag.
Kram kram

Mr. Bean

publicerat i Allmänt;
Nu är städningen klar, väntar bara på att golvet ska torka. Har ett Mr.Bean avsnitt på i bakgrunden och det är en karl som kan göra en nervös. Men han är för underbar :). Bjuder på en bild också.

Bilden är lånad från Google.se


Nu är det dags för ........

publicerat i Allmänt;
Nu är det dags för städning efter gårdagens festligheter. Blev inte alls så mkt skräp men en hel del spill på golven, märkte inte alls att någon hade spillt, haha! Men skönt att få städa så man kan ta sig en lugn och skön kväll. Kanske blir att gå över till Tessan och se Eurovision men får se om man ska pina sig att se det. Fast det är spännande och se hur långt Sverige kommer, vad tror ni?

Har precis ätit lunch, sent jag vet. Hann inte äta någonting eftersom vid 1 for jag och Tessan till Matfors för att lämna tillbaka Jim's bil, hon fick köra Dacian och jag tog min lilla pärla, den går fint kan jag lova. Men den är dock inte ren på framrutan längre. En fågel-jäkel gjorde nummer 2 och det var inte lite heller. Spolade rutorna och det är mkt kvar, haha! Får se om man får till det imorgon så bilen är fin när man ska hämta mormor och köra tillbaka till Matfors för att fira moster.

Nä, nu ska man göra sig lite kaffe och sätta igång här. Hade så bra!

Kram kram

Pärlan har anlänt

publicerat i Allmänt;
Ja ni, idag har jag fått hem min lilla Nissan Micra ;). Den är så liten och söt. Har glömt att uppdatera men inte suttit vid datorn så mkt det senaste dagarna (skönt). I dag for jag och Rebecka ner till stan för att göra några ärenden. När vi är på H&M ringer Magnus och fråga vart jag var någonstans. Berättade som det var så jag och Rebecka gick ut till den störra parkeringen på andra sidan ån för att möta upp honom som då kom med min bil. Vi gick ut och han och hans kollegor kom (Magnus sedan 3 killar till), dom skulle åka vidare på jobb så dom hade en bil tillsammans. Eftersom vi stod där kom jag på att man måste ha en parkeringsbilljett och har aldrig fixat det själv, inga problem det eller. Men lade i 20 kronor för 1 timme, men då är det väl från kl 10 det räknas eller vad man ska säga?

Men vi gick till bolaget och handlade sedan for vi hem till mig för att handla på Willys så man fick i sig någonting till lunch. Vi umgicks ett tag till sedan gick R hem och jag gick ut till pärlan för att tvätta den invändigt, orkade inte göra så mkt men får göra det en annan dag, haha! Har även Jim's bil kvar men den kör jag tillbaka på lördag. Har även hunnit med att städa här hemma, det blir förfest imorgon för vi ska fira R som fyller 21 år nu på lördag :) Grattis i förskott gumman!

I morgon ska jag nog hämta mamma på jobbet och skjutsa hem henne till Matfors, då blir det att inviga min Nissan ;). Sedan är det att fixa lite mer för kvällen. Ska kolla vad man ska ha på sig imorgon. Orkar inte hålla på med att planera vad man ska ha på sig dagarna innan utan man ser helt enkelt imorgon vad man känner för, ta det första bästa.


Hur blev det med inköpslistan för bilen (kan ju se nu när man har bilen hemma)?
1. Doftgranarna (clean cutton, mandarin/tranbär, vattenmelon? Har inte beställt någon av de doftgranarna för har luktat på en av dom och de luktade inte som jag trodde. Vattenmelonen samt äpple-doft kommer jag att köpa på OK). Just nu har jag refill-sak från Partylite som doftar mullbär, mums!

2. Bilstereon: Det fanns en stereo i som faktiskt tar mina brända skivor (happy)

3. Varningstringel: Magnus fixade en sån åt mig, hehe!

4. Första hjälpen: Det ska inhandlas till veckan

5. Bilrengöring (wipes): Det ska inhandlas till veckan

6. Bilmattor: Behövs inte, bilen hade som nya

7. Papperspåsar: Det ska inhandlas till veckan

8. Tärningarna: Kommer inte finnas i min bil ;)

9. Den där växelspaks-tjosan: Tror inte det behövs faktiskt, tycker om min som den är redan

Pew, vad mycket man skrivit nu, måste göra mig klar för teven. Det är dubbla avsnitt av CSI ikväll. Helgen kommer inte vara lugn. Som nämnt blir det utgång imorgon, ev. hämta mamma, Matfors på lördag samt städa och må dåligt (haha), söndag tillbaka till Matfors för att fira moster. Men det kommer bli en del bilkörande, härligt :).

Bjuder på några bilder:

 

 

 

 

Köpte även denna snygga ljuslykta (City) på Åhlens. Finns även som vägglampa och taklampa på Jotex, vill ha!

 

Taklampa 999 kronor på Jotex

Vägglampa 249 kronor på Jotex



Ha en fortsatt trevlig kväll mina läsare!

Uppdatering

publicerat i Allmänt;
Kommer med en uppdatering imorgon. Ligger och kollar på ncis nu och sen är det dags att sova :-). Förresten håll tummar och tår imorgon. De kan höra av sig ang. Jobbet. Har glömt skriva om förseningen om jobbet, kan ta det imorgon. Sov gott. Kram

Dacia

publicerat i Allmänt;
I dag har det återigen varit lite äventyr. Som jag nämnt i tidigare inlägg skulle jag hämta Jim's bil för att låna den några dagar när han ska jobba borta. Det är bra för då kan man hämta mamma på jobbet och hjälpa henne och handla osv. Tessan hämtade mig och vi for till Matfors för lite kaffe och fika. När vi kom dit såg vi att Jim tvättade bilen också vad snällt, haha! De frågade om jag ville köra lite med Jim först men tänkte njae det behövs ju inte men säger nu att de hade kunna varit bra. Har inte kört en dieselbil sedan körskolans bil och jag känner ändå en stor skillnad mellan diesel och en bensindrivenbil. Det kan vara för att man inte alls kört mycket sedan körkoret. Parkerade "riktigt" och körde en kort sväng på motorvägen idag och det har man inte gjort sedan uppkörningen. Men en sak är jag glad för. Körde helt själv i bilen för första gången idag. Från Matfors - Hem ;).

Ska ta en tur själv imorgon när man vakna och lära sig bilen mer. Bjuder självklart på lite bilder på den nya pärlan (dock lånad då haha).

Efter det var det bara att börja med middag och sedan körde jag till Willys så jag och Tessan handlade lite. Efter det fick hon ta en åktur i Dacia'n och vi for runt sedan hem till mig för film :). Har varit ännu en bra dag idag!

Nu klockan 22.00 börjar filmen " The Bourne Identity" som jag tänkte se. Tror ni den är sevärd?

Där har vi Tessan och Jim. Bilen blir så ren så :)

 

Den snygga Dacia Duster (några månader gammal)

 

Där nere ser ni lilla Tejo <3

 

Den fina altanen. Ska ta fler bilder från huset. Är så fint


Fick tyvärr ingen bild på min kära mor!

Puss och kram på er!

Rullgardinerna

publicerat i Allmänt;
Har glömt att lägga upp bilderna på rullgardinerna. Bara synd att bilderna blev så mörk, men man ser ändå :)



Roadtrip

publicerat i Allmänt;
I dag skulle man vakna till väckarklockan kl: 08.45 och få snooza ett tag, men ack så blev det inte. Vaknade istället 7.15 men låg kvar ett tag. Vid 9 imorse bedrog sig jag och Tessan först till Stöde för att hälsa på min kusin med familj. Dom har flyttat till hus och har inte varit där någonting så tänkte passa på nu. Efter det ville jag svänga in till morfar som bara bor en bit bortanför men vi båda var jättehungriga och då passade de väl bra med att åka till mamma och Jim i Matfors för att få i sig lite i magen :). Där bjöds det på en jättegod tacogratäng med sallad och tacochips. Vi fick även med oss massa älgkött (färs och skav).

Efter den resan for vi till Njurunda för att lägga in köttet hos Tessan's svärföräldrar för att vi sedan skulle åka till Nordljus (nordljus.net) och kolla på alla fina saker. Efter det for vi till hennes svärföräldrar igen och gick in en sväng och kolla på killarnas fisk de fångat samt för att hämta köttet. Efter det begav vi oss hemåt.

Blev en härlig trip idag och man blir alltid lika trött även fast jag bara körde till Stöde, hehe! Men är törstig och hungrig så kan vara därför. Nu blir det att fixa sig lite middag. Kanske lyxar till denna lördag med en till kopp kaffe!

Sedan frågade mamma om jag kunde ta Jim's bil några dagar denna vecka för att han ska till Ånge och jobba och det innebär att mamma ska ta bussen till Birsta - Matfors varje dag och sedan behöver hon handla mat någon dag också. Så hon frågade om jag kunde hämta henne nånting och skjutsa henne och handla. Det kan man ju. Men känner mig orolig igen och köra hans bil, nu sitter problemet bara i parkeringen (har inte gjort någon riktig parkering sedan uppkörningen) och har inte heller suttit och kört helt själv i bilen. Känns skönt att sitta med någon som har körkort haha. Fast kan ju köra själv men det är ju ändå bra. Blir nog bättre när man får sin egen bil :).

Nu som sagt blir det att tillreda någon middag. Ha en fortsatt trevlig lördag mina läsare!

Puss

God morgon

publicerat i Allmänt;
God morgon, god morgon härliga fredag :). Är så glad nu för har haft mörkt i lägenheten. Larsa och Micke dök upp igår nån timme och hjälpte till med rullgardinerna. Mamma och Jim kom innan för de var så snäll att köpa den åt mig och svänga in med den (ja, jag betalade för den själv, eller slapp betala 30 kronor utav summan, haha). Jag hade redan en lång rullgardin som inte funkade lika bra men den kan man ju ha i köket istället, men det får bli en annan dag det viktigaste var att få upp båda i fönstren i vardagsrummet!

Det har varit lugnt med grannarna tills i morse men hade ändå ställt kl på kvart i 7 eftersom nu snart ska jag ha telefontid med min läkare. Skulle ha återkommit för längesedan angående min magmun men hade bokat en telefontid för 2 veckor sedan men sket i det, men nu är man vaken och väntar :).

Klockan 11 är det dags att bege sig till tvättstugan. Ska se hur mkt man hinner tvätta men vill tvätta stolsdynorna, vinterjackan, "småmattorna" får se som sagt hur mkt man hinner. Ta det viktigaste först.

Lika bra att aktivera detta inlägg, läkaren lär nog ringa vilken sekund som helst. Återkommer med bilder på de fina rullgardinerna senare :) Kram kram

Bilen

publicerat i Allmänt;
För att ta någonting roligare har jag planer för bilen jag ska få. Bilen kommer bli mitt nästa inredningsprojekt ska ni veta, haha! Har ju ingen aning om hur den ser ut invändigt/utvändigt men insidan kan man alltid göra någonting åt. Har sett att denna bilmodell har dörrklädsel (mönstrat) och den kan ju vara fin lika väl som sliten, men det finns väl alltid någonting man kan göra åt det. Är dörrklädseln fin kan man "skydda" den för slitage samt om klädseln skulle vara sliten kan man göra den fin genom att köpa plädar och klippa ut och häfta fast, haha! Ingen aning hur de skulle bli men man kan ju alltid testa om det blir aktuellt. Har inte sett att det finns en annan modell eller skyddsöverdrag för denna bil.

Vad mer? Jo, man har en del saker som ska köpas för bilen ;). Har gjort en lista. Vet dock inte vad som ingår i bilen men räknar ju inte alls med att den ska vara utrustad med någonting förhuvudtaget Se bilderna nedan får ni veta mer vad jag har för planer för bilen. Det är roligt med sånt här, haha!

(Bilden är tagen från Google.se)

Tror i alla fall att det är en sådan modell, söt!

 

(Bilden är tagen från Google.se)

Klädseln ser man lite av

 

(Bilden är tagen från Google.se)

 

(Bilden är tagen från Google.se)

Här ser ni lite av dörrklädseln

 

Doftgranar. Älskar doften av vattenmelon. Men de 2 första är man riktigt nyfiken av. Den första (Clean cotton) luktar som en tvättstuga. Mamma har ett glasljus som luktar ren bomull, mmm man vill bara äta upp det. Den andra är doften av mandarin och tranbär.

De 2 första doftgranarna är från amorina.se

 

NetonNet

Bilstereo som läser Mp3, CD-DA/R/RW

 

Biltema

Varningstriangel ska tydligen alla bilar vara utristad med (enligt teorin)

Clas Ohlson

Första hjälpen kit

 

Clas ohlson

Wipes - För bilrengöring


 

Biltema

Vet dock inte vad det är för mattor i pärlan och om dessa skulle passa

 

Clas Ohlson

Kan ju vara bra att ha någon sådan papperspåsar

 

Biltema

Dessa har jag skrivit upp för skoj skull, ni kommer nog inte se dessa i min bil, haha!

 

(Bilden är tagen från blueride.se)

Vad tror ni om en sådan här i svart? Vet inte om man kan sätta fast en sådan på Nissan, kolla på bilderna på bilen så ser ni Nissan's växelspak. Funkar det?

 

Hade en svart rattmuff på G men det får vänta till kallare tider :P.

Observera att allting kommer nog inte göras. Men behövs någonting kommer det att göras så klart :)

 

Vad tror ni?

Sista droppen är nu ....

publicerat i Allmänt;
Sista droppen är nu nådd. Kan banne mig inte sova och är förbannad på grannarna så tårarna helt enkelt rinner. Är jag förbannad så man grinar eller munnen skakar, då är det någon som ser svart. Blir sällan så här arg. Okej, det är inte bara grannarna som stör sömnen utan det är så ljust här hemma och man behöver ha kolsvart. Men ska fixa till det idag om det går som man vill.

Grannarna skriker och sätter igång efter 10 på kvällarna och kan hålla på i timmar, öronpropparna ska man väl f*n inte behöva ha? De hjälper ibland inte heller. Om de inte är skrik på kvällarna börjar de alldelens för tidigt på morgonen. Har tänkt gå upp men tror inte jag kan behärska mig, ilskan kommer ta över. Sedan kan man ringa jouren men vad ska man säga till dom, har grannar som pratar högt/skriker? Det skulle vara så mkt lättare ifall de poppade musik.

Nu börjar dom igen, suck! Men det är ändå dag nu men hört dom mer eller mindre sedan 7 imorse så vill inte höra dom mer. Nä nu har man fått skrivit av sig. Jaja, hoppas det löser sig ifall. Vill inte vara så här arg man blir ju rädd för sig själv ;).

Kram

Vårdcentralen

publicerat i Allmänt;
Väntar för att få gå till Vårdcentralen, ska göra ett prov och se om jag har urinvägsinfektion. Tror dock inte jag har det men har tänkt testa ett bra tag nu så skönt att få det gjort. Lite äckligt bara att urinet är i kylskåpet nu, haha blää. Ska även fråga om jag får göra blodprov. Är med en studie för MS (en muskelsjukdom) och har besvarat ett formulär men förra veckan kom ett stort kuvert med provrör, får se om man ska göra det. Men kan vara bra med tanke på att det är en studie. Men kan inte Vårdc. göra det skiter jag i det, orka åka till sjukhuset ;).

Ska byta om nu och borsta tänderna och vänta ett tag till, ska vara där kl 10 men tar bara 5 minuter att gå.

Sedan kommer Rebecka och umgås. Får se vad vi ska hitta på :). Känner att jag måste sova en stund sedan iaf, får se när hon vaknar. Har typ sovit 3 h i natt och det känns. Hoppas ni alla får en trevlig dag!

P.S Glöm inte hålla tummen under torsdag och fredag denna vecka ;). De kommer med besked om jobbet då!

Kram

Hemma igen

publicerat i Allmänt;
Det gick bra idag. Nu är det bara att vänta till torsdag eller fredag denna vecka när de ska höra av sig och ge domen, hehe! Det blir mkt att lära kan jag lugnt säga och man blir lite rädd, men vet att jag lätt skulle klara av det för jag är faktiskt mkt intresserad av den här grafiska delen också. Sedan använder man Photoshop och Indesign om det är någonting som ska ändras åt kunden och dessa program kan jag. Men det skulle vara skönt men ska inte stressa mig upp för detta för då kan man bli besviken ifall man inte får jobbet.

Efter besöket på tryckeriet gick jag till mormor som bor bara gatan nedaför tryckeriet. Där bjöds det på en god lunch: Vegetariska biffar (tomat och basilika), rotfrukter med purjolök. Sedan hjälpte jag henne lite grann och vi surrade på om allt möjligt :). Men shit va kallt de var, har ju tagit bort de tjockare kläderna, fick t.o.m brainfreeze, haha! Men nu sitter man och dricker kaffe och börja tina igen ;). Efter det blir att gå till förrådet med mer saker och kolla om man har en bok kvar som någon ville köpa. Sedan blir att plocka ihop, vill hålla efter här hemma.

Ni få ha en fortsatt bra dag! Får se om man kommer med något till inlägg om man fått för sig någonting ;)
Kram kram

I dag gäller ...

publicerat i Allmänt;
I dag gäller det. Sitter och väntar nu på att få börja gå till min andra intervju på tryckeriet :). Hade bestämt mig för att inte vara nervös men känner av det nu. Längtar så mycket för att det ska bli roligt nu när man får kolla lite mer ute i produktionen så kanske bara är spänd fast det känns som nervosistet. Har ju träffat dom förut så är inte nervös för det eftersom dom är så trevliga allihopa. Det känns som man har gått till final på nå vänster, antingen åker jag ut eller vinner (får jobbet eller inte). Men håll gärna tumman från kl. 11 och framåt ;).

Förresten igår märkte jag av en knöl bakom höger öra. Måste se hur det ser ut sen, usch gillar inte knölar! Ska till mormor efter intervjun och äta lunch så hon får ta en titt.

Nu ska jag packa och se så man har med sig allt i väskan. Inte för att jag behöver ha med mig nåt speciellt men plånboken är alltid bra om man ska svänga in på Konsum på väg hem ;). Ha en fin dag allesammans, på återseende!

Puss & Kram

Nissan Micra -98

publicerat i Allmänt;
Nissan Micra -98 blir det, en vitfärgad. Har fått lite mer information nu. Det ska bytas bakaxel sedan besiktigas, efter det är den min :). Den ska nog vara klar om ca: 2 veckor, det beror på när M har tid att fixa bakaxeln samt när det finns tid för besiktning.

(Bilden är lånad från Blocket.se)

 

(Bilden är lånad från Blocket.se)

 

Det kan vara en likadan bil som denna :). Vad tycker ni?


Musik efterlyses ...

publicerat i Allmänt;
Är det någon som har en bra playlist som man kan få ta del av? Då kan ni gärna kommentera de låtar som ni sitter på :). Tänkte fixa en bra skiva för min pärla som kanske kommer i slutet av denna vecka. Ska bli spännande har ingen aning hur Nissan-bilen kan se ut, det gör det spännande :). Det spelar egentligen ingen roll hur den ser ut bara man är säker när man kör den. M skulle byta bakaxel på den först. Han är så snäll, han vill inte ge mig en "skitbil" för han vill att jag ska vara säker i bilen ifall olyckan skulle vara framme.

(Bilden är lånad från Google)

Kan detta var min pärla? Inte just denna bil men denna modell! Skulle tippa på att det är en liten och behändig bil iaf :)

I dag var man vaken med tuppen också, kan banne mig inte sova. Men de har hänt mkt på en kort tid så man kanske är stressad i sig själv. De har dock hänt typ bara bra saker, men de kan ju ändå tära på en ;). Ska stänga av datorn vid 7 ikväll eller nåt sånt!

 

I morgon bär det av på den andra intervjun, hoppas verkligen man får detta jobb. Det är 6 månaders provanställning som kan leda till fast arbete. Det skulle vara underbart!

 

Känner mig ännu inte nöjd med lägenheten riktigt än ;). De är ju bara småsaker men har svårt att fylla upp hyllorna. Sedan har jag målat 2 listor på köksbänken, en måste målas om lite mer eftersom när jag drog bort maskeringstejpen lossnade det lite, haha! Hoppas man kan få till det.

 

Sedan är det 3 stycken tavelhyllorna, en ovanför teven och 1 st ovanför soffan. Funderar på att köpa en liten smal och avlång vas som man kan ha ståendes. Har nu tagit bort bilden på mig och Sofia samt girafferna. Får se helt enkelt hur det blir. Måste även fixa rullgardinerna, ljuset gör att man inte kan sova. Måste ha kolsvart när jag ska sova och de har jag inte haft sedan i somras i andra lägenheten. Har satt fast en själv i storfönstret i vardagsrummet men de blev inte bra (ljuset kommer igenom). Har köpt en likadan fast som är kritvit och den tar inte alls in ljus (den ska sitta i lillfönstret i vardagsrummet). Har en del saker att fixa med andra ord. Men tar nog hjälp av någon med rullgardinerna för höll på en hel dag för att få upp en rullgardin. Fick ju såga av den och klippa och skruva om och om igen :P.

 

Förrådet är iaf klart nu, känns skönt att få röjt det sista där (bara kartonger som ska slängas). Nu är det dags att fixa cykeln. Har typ inge luft kvar i däcken sedan ska jag ner till PO:s där cykeln är köpt för att fixa ett nytt cykelstöd.

 

Nä, nu ska jag dona på lite här hemma :). På återseende!

Valborg

publicerat i Allmänt;
Denna Valborg bestod av bara lugn, helt otroligt hehe. Tog en städdag under dagen och sedan blev de bara film och kollade upp lite mer om jobbet. Vill läsa mig för denna bransch, vill verkligen ha detta jobb har jag nu kommit fram till.

Förkylningen eller var det nu är, går upp och ner. Men men får se om de blir bättre. Ska iaf ta mig en prommis till mormor i Haga på lunch/fika. Hon fyllde år i början av april men bestämde sig för att vi alla skulle fira henne som idag :). Vi ska träffas vid 13 men jag går så att jag är där vid 12 för att hjälpa till och surra lite med mormor.

Har velat veta hur man mobilbloggar också. Har testat förut men då gick de inte, men kom på att man kan trycka på "HTML-rutan" och skriva där. Det gick så nu kan man mobilblogga också :).

Nu ska jag kolla runt lite mer på datorn sedan göra mig klar innan det är dags att gå.

Kram