Vaken

publicerat i
God morgon, snacka om att man är trött. Känns som jag somnade precis. Bettan var hos mig till 3 nånting i natt, sedan skulle jag prata med henne i telefonen för hon gick hem så klockan han ju bli mkt. Vet inte när jag somnade men kanske vid halv 5 - 5 nånting skulle ja tro? Men vad gör jag vaken nu? Jo, Larsa ringde för 20 minuter sedan och han är snart på väg hit - det ska köras bil i dag. Nu blir det en macka innan man ska åka iväg.

PANIK

publicerat i
Det kan man påstå att man har. Jag vill helst lägga mig i ide den kommande veckan. Kommer att ha sjukt mkt att göra. Vissa saker som jag ska ta tag i under veckan är: Måndag har jag 2 tentor. En som ligger på deadline på 1 timme sedan den andra tentan ska in på fredag. Jag kommer få en till inlämingsuppgift på måndag, sedan har jag en deadline på en annan uppgift på måndag. Sedan på måndag har jag tandläkaren halv 8:a sedan åka ut med morfar till Birsta för storhandling. När man väl kommit hem efter allt detta börjar pluggningen till max. Ärligt talat så vill jag inte vara mig själv just nu....Men jag vet att allting ändå löser sig. Är inte orolig så, men låter tröttsamt :P.

 

Men något roligt: Idag kommer Bettan över, vi ska handla, surra, se på teve och plugga teori :). Det kommer att bli trevligt. Sedan imorgon blir det en massa plugg och eventuellt lite körning. Ska ringa till Larsa idag för att planera in någonting.

Rolig text

publicerat i
Jag såg en rolig text på Facebook som jag ville dela med mig av:

"Det tar 7 sek för maten att passera från munnen till magen. En människas hårstrå kan hålla för 3 kg. Längden av penis är tummens längd gånger tre. Lårbenet är hårt som betong. Kvinnans hjärta slår snabbare än mannens. Kvinnor blinkar två gånger mer än män. Vi använder 300 muskler bara för att hålla balansen när vi står... Kvinnan har läst hela den här texten. Mannen tittar fortfarande på sin tumme."

Haha bra va? Tror faktiskt att karlarna kollar på deras tummar ;)

Körkort

publicerat i
Nu måste jag börja ta tag i körkortet. Har varit inskriven på körskolan sedan jag va 16 år. Teoripaketet med 10 körlektioner har jag fortfarande instående och är helt oanvända. Mamma har tjatat i flera år nu att jag ska ta det, men har aldrig känt mig motiverad och inte haft tid, om man får skylla på det. Mamma har nu fyllt 44 år och hon har inte heller körkort men nu ska hon arbeta på det också :). Är så stolt över henne om hon fixar det. Halkbanan är något som jag gruvar mig för redan nu, hehe. Har känt hela tiden vilken frihet det är om man har körkort men så fri kommer man inte kunna känna sig eftersom jag har ju ingen bil. Det är klart att man kan alltid låna en bil tills man har råd att ha en egen. Men sedan sa mamma något bra: Hon kommer köpa och stå för en bil som kommer bli hälften min. Då blidde man riktigt glad :).

Idag blir det bara lite plugg sedan ikväll ska jag gå över till Mari för ljusparty :). Bra dag!

Imorgon ska jag ner till stan och lämna in uppsägningspappren för lägenheten och sedan dra in på Checkers för att köpa de nya teoriböckerna. Sedan ska jag umgås med Carro och ev. plugg senare. Blir en lugn helg bara. Ska eventuellt övningsköra på söndag. Kommer gå ut med en VARNING till alla trafikanter, Cindy är ute på vägen, Illa ;)


Plugghäst?

publicerat i
Njae det kan jag inte påstå, men låt inte denna bild lura er. Det är faktiskt att i bara 2 kurser ska jag läsa alla dessa böcker, det är inte alls roligt. Fy säger jag bara. Tur man har kaffe och mums-mums ;). Ska sätta igång med plugget nu, hade bra!

Dessa problem...

publicerat i
...Jag tål inte datorer. Får problem efter problem. För ett antal veckor sedan hade jag äntligen blivit motiverad för att plugga och då smäller det till och där står man utan dator i någon dag, men sedan fick jag ju låna mammas dator så det löste sig iaf. Sedan igår var jag med Bettan och såg film på datorn och rätt va de var så dog datorn. Jag vet att mitt datorbatterier inte alls håller länge om man inte har laddaren i, men igår var den i men det funkade ändå inte. Då blev man utan dator iaf idag. Men Rickard kom hit med en ny adapter (laddare) så nu funkar datorn igen :). Hoppas det håller sig nu, iaf tills juni då studierna är klar. Man blir hyffsat irriterad, men denna gång slog jag inte sönder datorn iaf.

Men lite gladare nyheter nu: Igår for jag och Larsa till Birsta igår och köpte en ny mobil till mig :) Det blev en Samsung S5230, har inte riktigt blivit vän med den än men det funkar bättre och bättre, hehe!

På eftermiddagen kom Bettan och vi gick ner på ICA och handlade lite, sedan hem till mig och surra, se på filmen då som inte gick att se så bra. Hon gick hem efter ett på natten :) Men trevligt hade vi. Förresten så dansade vi också "Zumba". Det är skivor som man kan beställa, det ger verkligen träning;).

Idag har jag tvättat och tagit det lugnt. Nu blir det duschen och sedan ikväll blir det Hollywood fruar!

Pictures...

publicerat i
Kommer några bilder på det som jag handlat och några bilder från resan. Ni kan kolla min Facebook för att se fler bilder från resan :)



Picadilly Circus


The London Eye


Utanför grindarna vid Buckingham Palace




Big Ben och The House Of Parliament


Tower Bridge


Harrods


Therese och jag



Shoppingen


2 par leggings, 9 basic linnen. Handlade även underkläder men det finns inte på bilden ;P. Men allt för ca: 260 kronor. Inte illa va?


Hårprodukter, lotion, naglar, paraply, solskyddsfaktor och underlag man kan ha på stranden.

Home-Sweet-Home

publicerat i
Jag har lovat att skriva lite om min resa, så tänkte göra det och lägga upp lite bilder. Men frågan är vart man ska börja. Kan börja med att säga att vi hade helt regnfria dagar, vilket är ovanligt i England. Men det blåste rätt kallt hela tiden, så halsduken höll jag i hårt ;).

Fredag:
Kl 08:00 gick bussen från Navet till Cityterminalen. Sedan strosade jag runt på terminalen ett tag innan flygbussen gick till Skavsta flygplats (Nyköping).

Kl 17:30 gick flyget (blev bara lite försenat). Flygresan gick väldigt bra. Satt med ett gäng killar som skulle till London bara över helgen för att se fotboll. Det var inte illa att sitta med dom kan jag säga. M var en riktigt het och det var en till där som jag glömt namnet på hehe. Men dom var 7 st som reste tillsammans. Innan avresa träffade jag en annan kille som jag surrade lite med. Är så van att surra så då måste man ju få surra med någon, eller? :P

När man väl landat mötte Therese upp mig med bilen. Sedan tog det ca: 1 timme med bil från flygplatsen till där hon bor. Eftersom jag knapp inte åt varken lunch eller middag under hela dagen så blev det en snabb måltid när vi var hemma hos Tess, vi gick ner och handlade Fish and Chips. Låter inte gott, jag vet. Men det förvånade mig, mkt gott var det :)

Lördag:
Vi tog bilen och for närmare 50 minuter till en "stad" vid namn, Enfield. Det var mkt fint och man shoppade lite där. Hårprodukter från Toni & Guy, man fick 3 valfria produkter för £10, typ 100 kronor. Sedan fanns en affär där allt kostade £0.99, alltså ungefär 10 kronor.

Söndag:
Tog vi en promenad till en närliggande Pub där vi åt lunch. Det blev den Engelska traditionella söndagsrätten "Sunday Roast." Mycket gott var det verkligen. Går inte att beskriva riktigt vad de är för typ av rätt (kyckling, sås, grönsaker). Senare mot eftermiddagen drack vi Bacardi. Vi köpte Backardi Pineapple och med smak av Hallon. Mmmm så gott.

Måndag:

Bar det av in till London. Vi hade gjort en planering för Londondagarna för att kunna hinna med så mkt som möjligt. Det var meningen att vi skulle ta The Tube (tunnelbanan) till Harrods denna dag men det blev på tisdagen istället. Eftersom vi har sett Harrods som ett överklassigt varuhus, där till och med världens kändisar hyr varuhuset för att få shoppa loss. Då trodde vi att man i allafall behövde ha klackade på sig och inte komma med träningsskor. Så vi hade under hela måndagen burit med oss de klackade skorna utan att använda dem hehe.

Tisdag:
Ännu en dag i London. Vi bestämde oss för att vi inte orkade bära på ett par skor hela dagen igen, så vi bestämde oss för att gå i de klackade skorna hela dagen, vilket man då ångrade mot slutet av dagens äventyr. Man kunde knappt gå till slut, men det säger sig själv om man gått över en mil, haha!

Ställerna vi besökte i London
* Buckingham Palace (Drottningens palats)
* London eye (Waterloo).
* Tower Bridge
* London Bridge
* Trafalga Square
* Picadilly Circus
* Oxford Street
* Harrods (Knightbridge)
* Big Ben och The House Of Parliment (Westminister)
* St. James Park
* Leicester Square
* Convent Garden
* Green Park
* Enfield (Oakwood)

Onsdag:
Då blev det inte mkt, för mitt plan skulle gå 13:30 engelsk tid. Vi tog bilen vid 11 tiden och hon släppte av mig. Sedan var det bara att strosa runt och försöka hitta min gate, men inga problem det heller. Det gick jättebra att resa själv :).

När jag landade på svensk mark, gick jag direkt till flygbussen och for in mot Cityterminalen. Sedan var det bara att sitta och vänta några timmar innan Ybussen gick hem. Kom in på Navet vid 02:40 i natt. Sedan blev det Taxi hem till dörren :). Nu har ni fått en liten inblick på hur resan varit och hur London är. Det är lite mer roliga saker som hänt men de håller jag nog för mig själv, haha!


Det har varit en sådan otrolig rolig och bra resa :)
Bilder kommer i ett nytt inlägg

Tillbaka...

publicerat i
Hej igen Sverige! Nu har man kommit hem från en härlig resa i England. Kom hem vid 03:00 men kan inte sova än. Har inte sovit mkt alls sedan jag reste iväg vid 11 tiden på dagen (svensk tid). Men resan har som sagt varit helt underbar, men kommer att uppdatera mer imorgon om jag orkar. Måste försöka ta mig ner till skolan imorgon och hämta/lämna böcker. Har en såkallad "dugga" nu på fredag. Det är en "minitenta" som ska göras utifrån en bok på över 200 sidor, den ska alltså hämtas imorgon. Måste se om man palla att göra det, men det ska nog inte vara några problem :). Kommer få läsa, läsa och läsa imorgon för att förbereda för duggan.

Kommer som sagt skriva mer om resan imorgon, lite mer detaljerat om vad vi har gjort osv.


Nu ska jag dona på lite grann och förhoppningsvis kunna bli sömnig igen...GOD NATT eller kanske är det GOD MORGON nu?

Imorgon bär det av :)

publicerat i



Nu blir det sista inlägget på några dagar. Det blir nog bara att man loggar in lite på Facebook men inget mer under denna vecka jag är borta ;). Jag känner mig lite bättre nu i "förkylningen" om det nu var det som började komma. Men köpte nå tabletter på ICA så ska knapra lite av dom för att vara på den säkra sidan, haha! Nu har jag gått igenom väskan en gång till så ska inte ha glömt nåt. Passet, pengar, mobilen och biljetterna är de viktigase.

Nu har man duschat, diskat undan och donat lite så snart blir det filmdags. Ska se "Supersugen" som börjar kl: 21. Sedan hoppas jag att man kan somna skapligt tidigt. Man ska upp halv 7 imorgon :).

Ni få hade så bra alla här hemma. Kommer sakna er. Puss och kram!

Förkylning?

publicerat i
Jag får nå fel om jag ska bli sjuk nu, jag åker ju IMORGON. Kände av redan lite hosta och orolig i halsen igår, men så kan man känna ibland. Det ska inte vara så illa brukar folk säga, men när jag blir sjuk, blir jag aldrig lagomt sjuk, hosta, feber eller snuva bara utan jag får allting på en gång (allt bryter jämnt ut på mig). Man blir sängliggandes i en vecka. Men hoppas iaf att det inte är någonting på G. Mari, Edwin och jag ska gå på ICA snart och handla lite brustabletter som Mari rekommenderar vid förkylning :). Testar allting, lika bra det även om det inte skulle vara nånting. Är nästan som man hellre har feber än den där satans hostan som jag jämnt får. Kan varken dricka eller äta för de irriterar i halsen så mkt satt man får "hostattacker" som jag brukar säga, haha! Det är jobbigt, man spyr ju eller hosta tills alla organ invärtes vänder på sig ;).

Nä nu ska jag klä på mig och fixa lite innan inhandlingen. Hade gott så länge!

Jippiee!

publicerat i
Idag har jag fått tillbaka min dator :). Jims kompis är dataexpert så han hämtade min dator igår och lämnade den idag. Datorn fungerar bättre än vad den gjorde innan. Nu kan mamma äntligen få tillbaka sin dator igen. Men jag är mycket tacksam att hon lånade ut sin nya laptop. Men vad kan man säga? Hon är världens bästa mamma :). Hon och Jim kom till mig idag också för att träffa mig innan jag åker. Fick en slant av mamma också, tack för det också mamma, blev överraskad. Precis när dom kom skulle jag möta Mari och Edwin för att Mari skulle få min hemnyckel (hon ska vattna blommorna en gång nu när man är borta). Det tackar jag för :).

Just nu sitter jag och äter massa popcorn, dricker vatten och kollar på film. Ser på sexan, det är någon film med Brucan ;) Nu blidde de precis reklam,  kan passa på att lägga upp några bilder från Hassela. En bild är på Tessan och mig, coverbandet "No comments" och mammas rulltårta med grädde, en aprikosbit och en chokladkanin on top :)


Resfeber

publicerat i
Det närmar sig nu. Jag beger mig till England om 3 dagar. Resfebern kommer sakta men säkert. Förstår inte, det måste vara nåt allvarligt fel med mig. Eftersom förra sommaren när jag skulle på min drömresa i 3 veckor till USA kände jag inte alls av någon resfeber. Varken månader, veckor eller dagar innan avresa. Men nu, när jag bara ska till London i 5 dagar är jag helt väck. Dock är det inte så farligt än men känner av det kan jag lova. Men tror att det beror mycket på att jag ska åka själv, alltstå att flyga själv och det är något av de värsta sakerna som finns. Sedan har jag en del att göra innnan jag får se vet inte vart jag ska börja men packningen har jag gjort idag. Har bara en liten bag (handbagage) men jag har kunnat packa ner rätt bra iaf :). Det som är på min "tag-med-lista" är följande: OBS! Om det är något jag glömt, kan ni gärna kommentera:

Nerpackat:
* Pass/Studentkort/ID-kort + EU-kort
* Försäkringspapper
* Biljetterna (Buss, flyg)
* Alvedon
* Digitalkamera + Laddare (Behövs filmkameran?)
* MP3-spelare + Batterier (Någon som har musik som jag kan få?)
* Engelska pund
* Smink
* Underkläder
* Leggings
* Pyjamas
* Tröja
* 2 st linnen (Ett basic linne sedan ett finare linne för kvällsnöjerna ;P)
* Kjol
* Klackade skor
* CV (ska söka jobb, inget permanent är jag ute efter, bara några veckor eller så)
* Tidningar och Strategisk kommunikations boken (Ska inte tänka på plugget men när man ska flyga måste  man tänka på något annat, haha).

Det är dock vissa saker som är nerpackade också redan, men lite privata saker som jag inte skriver upp här, haha!

Sådant som jag ska packa ner senare:
Tandborste
Mobil
Mat/Snacks på bussresorna

Övrigt:
Schampoo, balsam, duschkräm och sådant kommer jag köpa där. Får inte ha mkt vätska i handbagaget.

Jag åker i:
Långbyxor
Långärmad polotröja
Skinnjacka
Halsduk
Sköna skor


Har hört att Primarks trevånings varuhus finns där, med billiga och fina kläder. Man kanske kommer hem med mycket mer saker? Men på hemvägen har jag incheckat bagage iaf :)

Ni får ha en fortsatt trevlig kväll!

Hassela

publicerat i
God morgon alla bloggare! Idag tog jag mig en rejäl sovmorgon, klev upp vid halv 11. Men kände att kroppen behövde det efter gårdagen. Som jag nämnt tidigare var jag med familjen/släkten i Hassela, jag tog även med mig Tessan :) Alla hade en trevlig dag. Det roligaste var Afterskin och skoteråkningen, Jim körde fort så man var tvungen att hålla i sig riktigt, det är nog därifrån träningsvärken kommer idag, haha! Men fort ska det gå, ju fortare ju härligare :).

Idag har jag blivit bortbjuden på fest, men tänkte säga Nej till den och bara vara hemma eller gå över till Mari och Edwin en sväng. Känner som jag vill spara in lite pengar för nästa helg drar jag iväg till London ;).

Imorgon bär det av till moster på Påskmiddag. Det ska bli trevligt!

Ni få en ha en fortsatt trevlig PÅSK!