Svar på kommentar

publicerat i Allmänt;
Fan vad läskigt Mari. Jag sa det förut till mamma att jag skulle ta ut stekpannorna till förrådet ;). Ingen dum idé!

....

publicerat i Allmänt;
Håller på att ändra bloggen nu. Men vet inte hur jag vill ha det. Får fortsätta med den en annan dag :)

Shopping, Check!

publicerat i Shopping;
Nu har man handlat det som var viktigast. Vill tacka mamma för allting. Hon gav mig pengar för att kunna köpa lite nytt. Morfar bidrog med en slant också och mamma med resten. För ungefär 1900 kronor fick jag (skona är inte räknad i denna summa):

* 2 par jeans
* Långskjorta
* Svarta byxor
* Snyggt linne
* 2 st koftor/cardigans
* Fin blus
* Pyjamas
* En velour-dress (byxa och tröja)




Koftor/Cardigans, 140 kronor på Cubus (30 % rabatt), ord. pris 199 kronor.


Pyjamas, Cubus, 249 kronor.


Velour-dress, Cubus, 280 kronor (30 % rabatt), ord. pris 398 kronor.

Pyjamas och velour-dressen kanske inte var de viktigaste men har ändå fått nya byxor och tröjor nu. Pyjamas sover jag i eftersom man är så frysen. Så skulle behöva minst 5 stycken. Velour-dress har jag velat haft länge och passade på nu när det var rea. Men ska kolla igen om det är någonting jag vill ha.

Det känns otroligt skönt med nya kläder. Det behövs! På måndag börjar ett "nytt" kapitel i mitt liv och det kan ju vara bra att starta igång med en ny garderob, haha!

Detta inlägg tog tid. Fick oväntat besök. Men nu så är det klart. Nu blir det en dusch och sedan se om det är något bra på teven.
Kram kram!

Förändringar

publicerat i Allmänt;
God kväll. Hoppas ni alla har en trevlig fredag. Ville bara skriva att bloggen kommer och har förändrats lite. Har nu tagit bort menyn "Sälj-hörnan" eftersom ni läsare ser ändå när jag lägger upp inlägg på det jag vill sälja. Håller på med en ny header nu också, men som ni vet går det inte riktigt som man vill. Har också ändrat menyn "Träning" till "Hälsa".

Inte bara bloggen kommer förändras. Har pratat med läkaren igen angående magen. De senare månaderna har man haft mer problem. Jag vet att det beror på min livsstil men man tycker ändå inte att man borde ha så mycket problem. Var ute efter att få en remiss till sjukhuset för att gå igenom en gastroskopi men läkaren babblade bara på om att jag måste tänka på vad jag äter och dricker. Så nu är det upp till mig att ge det en chans för att kunna komma vidare om inte detta funkar. Men då är det som sagt att jag måste ändra livsstilen. Om jag försöker och det går fint men att jag ändå inte blir bättre så kan man nog komma vidare och få en remiss. Men läkaren var hundraprocentigt säker att allt handlar åter igen om min livsstil, eller snarare min kost.

Men då är frågan: "Vad ska man äta"? Vid magkatarr är det så mycket man ska undvika. Men får börja med att ta bort sötsaker, börja motionera, äta på regelbunda tider, inte dricka kaffe, te och alkohol. Börja koka maten eller göra mat i ugn (ej stekt mat), inte äta fet eller stark mat. Dags att gå igenom vad man har i frysen. Har en del saker som måste slängas eller ges bort.

Känner mig mer taggad nu än någonsin. Men har pratat med några nära och kära att de måste puscha och supporta mig, för det kommer inte bli lätt, det vet jag! Det låter som någonting riktigt hemskt har hänt, haha! Men dessa förändringar som nämnts ovan kan verka lätt för er, medans det är min största utmaning någonsin.

Har inget jobb som det ser ut nu nästa vecka. Men det känns faktiskt skönt. För då har man möjlighet att skapa sig dessa rutiner. Men den största utmaningen är kaffet, chokladen och att göra maten. Har ingen motivation till att laga mat, man gör det som är lättast att tillaga om man säger så. Är alltid van att steka mat också, men det ska bli intressant det här, haha!


Heja, heja, heja!

Kort inlägg

publicerat i Allmänt;
Har precis kommit hem och är så hungrig, ska ta mig en rostad macka och ett glas coca cola, så gott! Tessan skulle till bolaget en sväng så följde med henne som sällskap. Vi gick in på Birsta en sväng också.

Ska ta mig en dusch först innan det blir den efterlängtade fikat. Shoppade det sista idag, men orkar inte visa nu. Får ta det imorgon. Tänkte se filmen AI som går på kanal 9 kl 21. Det är en science fiction vilket jag personligen inte tycker om men den verkade bra i alla fall :).

Puss och hej!

Smoothie

publicerat i Allmänt;
Nu är det dags för en till Smoothie av smoothie-mixen jag köpte häromveckan. Den var helt okej. Har bara testat en av dom.





Ser det inte gott ut?!

Arbete + Shoppning

publicerat i Allmänt;
I går mötte jag upp morfar efter jobbet och han fick följa med barnbarnet och kolla på massa kläder. Han tyckte det var så roligt. Handlade ingenting då utan i dag efter jobbet gick jag med Nina och Sandra och shoppade lite. När morfar begav sig hemåt gick jag och handlade några saker på Ö&B.

Efter dagens shopping kom man hem med en jättefin blus, ett par byxor och linnet från Gina Tricot som ni sett tidigare. Byxorna gav jag bara 79 kronor för på Bik Bok. Det var i storlek L vilket är för stort men det var stuprör så det var inte så stort nertill, man kan om inte annat dölja det med stövlar. Samma sak gäller upptill eftersom det är hög midja med dragkedja (ogillar verkligen hög midja eftersom jag inte kan ha byxor på magen) men då var det bara att rulla ner kanten vid midjan, inga problem alls. Självklart är det viktigt att man har långt linne för att dölja det också, haha! Se ni, det finns inga omöjligheter utan bara möjligheter.

Har märkt att jag börjat fått någonting för blusar, skjortor och jeans som man aldrig gillat förut. Men det är bara roligt att börja använda något annat. Köpte inte blusen i svart utan en med färg ;). Efter Birsta for vi till ICA Maxi och småhandlade lite där innan vi begav oss hemåt.

I morgon efter jobbet ska vi nog ta en sväng till och kolla in lite mer saker. Har några saker till som ska inhandlas. Men vet inte riktigt än vad det ska bli. Det är så mycket man vill ha. Men vet att jag måste handla några tröjor nu när man har 2 nya jeans och ett par nya byxor. En kofta och någon tröja och lite av de och de....Haha nej nej, skämt och sido.

Har glömt mycket som hänt känns det som. Förra veckan tömde jag mynten (tiorna) och köpte mig en ny plattång. Den plattången jag har köpte jag i 7:an så den är gammal och kan nog inte vara så bra idag. Har velat handla en länge nu men inte blivit av. Ska testa den igen för att vara säker att den tar bra på mitt hår, annars måste den bytas.



Shopping


Spraybalsam, schampoo, balsam, nagellack och värmeskydd


Remington plattång



Lösnaglar. 39 kronor på Ö&B. Billigt och hoppas på bra.


Linne, Gina Tricot, 129 kronor


Blus, 259 kronor på Rut m.fl (Har färgen som visas på första bilden).


Byxa av liknande siden-material.


Oj vad tiden går. Nu är det dags att börja steka lövbiffarna, så hungrig!

Puss





Svenska Hollywoodfruar vs ...

publicerat i Allmänt;
de okända.... God eftermiddag mina läsare. Hoppas att allting är bra med er. Börjar bli dålig på att uppdatera igen men ska skriva lite nu så det händer någonting i alla fall, haha!

Har ju ett dilemma som man kom på förra veckan. Svenska Hollywoodfruar och De okända sänds ju på samma dag och samma tid, så dumt! Hur ska man göra då? Förra veckan flippade man mellan kanalerna men det är ju inte roligt. Tror man får kolla på reprisen ett av programmen eller man kanske kan kolla på Internet? Får se hur det blir ikväll. Det blir någonting i alla fall för att sedan hoppa i säng för att kliva upp till en arbetsdag. Jobbar några pass denna vecka också. Sedan vill jag gå på Birsta en dag efter jobbet för att kolla på lite mer kläder eftersom man fick skicka tillbaka mycket från BonPrix. Får se om man går nåt med morfar när han kommer till stan eller om man går med brudarna efter jobbet.

I dag for jag äntligen i väg med sakerna till Fyndlagret. Trodde inte att skrivbordet skulle få plats men ack så fel man hade. Det gick hur bra som helst efter att jag la ner säterna. Det var inte heller något problem. Då vet man hur det funkar. Tog med mig skrivbordet och en massa småsaker.  Fick 250 kronor för allt, det är ju bättre än ingenting. Nu funderar jag också på att slänga tv:n och tv-bänken, ingen kommer köpa det och det blir krångligt om man ska låna eller hyra en släpvagn för att ta det till Erikshjälpen (om dom inte kommer och hämtar, tänkte på att det är så lite saker). Lackbordet är inte värt mycket och tar knappt plats, men kan skruva ner den och behålla, samma sak gäller hyllorna. Sen när man slängt allt är det dags att fixa förrådet en gång för alla. Ska bli skönt.

Sedan i  torsdags åkte jag och hämtade lilla kusin Vilma på dagis tillsammans med mormor. Sedan for vi hem till dom och lekte med Vilma innan vi åt middag. Det är så mysigt att träffa gogumman, man träffas tyvärr inte så ofta. Tänkte ta pärlan och fara dit en söndag när hon rider. Hon älskar verkligen hästar och ska bli roligt att se henne med dom.

I fredags kom Nina från jobbet och vi umgicks flera timmar. Hon kollade på kläderna och sedan dök Larsa upp helt utan förvarning. Så han ville åka handla fika åt oss så vi fick massa gofika, haha! Om det inte blir någonting annat ska jag till Nina på fredag och äta middag, sedan hjälpa henne med att inreda och få ordning i lägenheten, det ska bli roligt :)

Annars har helgen bara bestått av tvätt, städning och handling. Har också tagit en promenad med Tessan. Det var utförsäljning på kläder här i Skönsberg på folkets hus. Vi gick dit en sväng. Hittade en jättesnygg jacka, en riktig vinterkappa som täcker rumpan. Den var nu nedsatt till 599 kronor. Men köpte den självklart inte.

Ni får ha en fortsatt trevlig måndag. Nu blir det att fixa för ännu en arbetsdag. Ska även upp till mormor och hämta hem bilen så man kan ta sig på jobbet i morgon.


Puss och kram!

Film!

publicerat i Allmänt;
God kväll kära läsare. Vad har ni för er ikväll? Jag tänkte snart ta mina magproblem och mysa ner mig till en film. Har druckit kaffe på jobbet nu så får problem med magmunnen. Usch, men man får skylla sig själv, får se om tabletten verkar. Snart börjar filmen "Burn after reading" på kanal 11. Den verkar spännande. Hoppas man kan somna efter det, för i morgon vankas det mer jobb!

God natt!

BonPrix

publicerat i Shopping;
I dag har kläderna från Bon Prix kommit. Har längtat så mycket efter dom. Direkt efter jobbet gick man på macken och hämtade paketet. Visste att någonting skulle skickas tillbaka, men nu ska man inte behålla mycket ;). Det är riktigt svårt med storlekarna på BonPrix ibland. Ska kolla runt på stan eller Birsta och sedan beställa från antingen Bubbleroom eller Forever 21. Får se hur det blir med det.



Älskar dom, de ska behållas. Är dock för kort nertill men skulle man ta en storlek större blir det för stora överallt. Men det är snyggt till stövlar.



Koftan är för stor. Så kan lika gärna köpa en liknande i butik.



Riktigt stora, helt sjukt! Beställde en i 36 och en i 38. Kändes som en 40-42. Men ska inte byta storlek. Kan hitta något liknande i butik.



Ska behållas, men var osäker till en början. Men blev snyggt med jeansen och stövlar till. Ska se om man hittar ett passande skärp till. Testade även att stoppa in skjortan innanför byxorna, det är ju ett alternativ, haha. Men det blev rätt bra. Men får försöka ordna någonting för det var inte direkt snyggt med skjortan hängandes bara. Mycket skön kvalité (flanell-aktig).


Ska skickas tillbaka. Kunde ha den, men önskat att den var lite större runt midjan. Om man ska ha dessa typer av byxor så ska det sitta tight upptill och dessa var snäppet för stor nertill, det var synd!






Hoppas man hittar någonting annat. Men är i alla fall supernöjd med jeansen och skjortan! Nu är det dags att fixa sig nå middag.

Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag!

Broccoli Cheese Nuggets

publicerat i Allmänt;
Glömde skriva om maten jag köpte! Det är ingenting jag kan rekommendera, eller jag är inte direkt förtjust i Broccoli så det kan vara det. Men det gick ju och äta. Blev så full i skratt av att läsa på förpackningen:

 

På första sidan står det: "OBS! Ej halväten i förpackningen."

 

På baksidan står det:" Lägg dom för guds skull bara i ett lager." Haha, det är ju bra men jag har aldrig stött på någonting sånt här tidigare!

 

X-mas spirit

publicerat i Allmänt;
Hoppas att allt är bra med er läsare. I dag har man varit och storstädat. Blir någon dag till denna vecka. Det är faktiskt roligare med storstädning även fast det är mycket jobbigare. Men man jobbar med flera då så man får de roligt. Efter jobbet gick jag och Sandra runt lite och utanför Coop Forum hade de alla möjliga bröd för endast 10 kr per förpackning. Man fick med sig en påse med mjukt tunnbröd. När man kom hem var det bara att fixa lite käk, medans maten stod i ugnen sprang jag ut med sopor och gick på macken för att handla frimärken och posta ett brev. Sen dess har man väl bara fastnad vid datorn ;).

Städade igår så finns inte mkt att göra här hemma, de tär skönt när man håller efter. Så ska ta tag i disken efter middagen. Idag blir det lövbiff till middag, så gott! Känns skönt att man börja ätit ur kyl och frys för att kunna handla in nytt. Har dock mycket kyckling och fisk. Men kött äter man ofta så det behövs mycket av det.

I går fick jag en riktig julkänsla. Brukar kunna få det fast man blir less på julen eller snarare vintern fort. Men längtar till julbaket och julstöket. Då får det bli en riktig storstädning hemma innan julpyntet ska fram. Det bästa som finns runt jul är att städa och julpynta tillsammans med en hög stämma av vackra julsånger. Mysigt! Sedan ska det bakas någonting. Eller om man lurar främmandet med att tända PartyLite's juldoftande ljus, haha! Kollade runt på Jotex och hittade hur mycket fint som helst (mest julsaker), då fick man ännu mer julkänsla.

Håller även nu på med en ny header men det går väl sisådär. Kommer också koda om lite grann här mot vintern. Brukar ju ha fallande snö i bloggen :). Men förhoppningsvis kommer det en ny header inom kort!

Ska ut till förrådet snart och hämta in så man har på jobbet i morgon. Måste ta tag i förrådet med men har så mkt saker där så nu kommer man knappt in. Ska till Fyndlagret nästa vecka med ett lass. Möblerna som dom inte vill ha, har jag ingen aning om vart man ska hiva iväg. Skulle vara skönt med att få en slant men annars får det gå till någonting bra. Tänkte skänka möblerna och sakerna till Erikshjälpen och eventuella kläder till UNICEF. Tessan och Sandra vill ha några plagg. Sedan var Sofia sugen på någonting. Ska höra med några till annars skänker jag i väg allting. När det finns plats är det dags att ta sig en till omgång där inne. Har fixat allt som står på golvet men allt uppe på hyllan är inte alls fixat.


Ljusstake, 199 kr Jotex

 

 

Söta figurer, 119 kr Jotex

 

3- pack kökshanddukar, 89 kronor Jotex

 

Sängkläder, 60 kronor Jotex

 

Söt tomte, 79 kronor Jotex. Älskar dessa tomtar!

 

God Jul-skylt, 129 kronor Jotex

 

Julstrumpa, 149 kronor Jotex

Kuddfodral, 159 kronor Jotex

Kuddfordral, 49 kronor Jotex. Tänkte att man kunde ha 4 stycken som sittkuddar, haha?

 

Gardiner i rött, 179 kronor Jotex

 

Hittade en massa annat snyggt också!


Puss & Kram

Ny header

publicerat i Allmänt;
Glömde skriva att jag försöker göra en ny header och eventuellt en ny design på bloggen. Men det är så svårt att göra sin egen, man tycker att det blir finare om man gör till någon annan.

Får se när det blir men sitter och gör några nu för att se om någon blir ok.

Tack!

publicerat i Allmänt;
Jag vill tacka alla för en jättetrevlig kväll igår. Kvällen hade mycket att erbjuda. Framförallt trevligt sällskap, god mat, dans, sång och lekar. Det som slog allt var nog den "visslande leken." Vi delade upp oss i ett tjejlag och killag, och det gick ut på att en i varje lag skulle dra en lapp där det stod en låt som man skulle vissla. Trodde vi alla skulle garva ihjäl oss, speciellt när mamma, jag och moster inte kan vissla. Vi fick ingen poäng där, eftersom ingen kunde lista ut vad vi visslade, haha! Sedan körde vi "stolsleken" och alla har nog mer eller mindre blåmärken idag, så som man klämde sig.

Eftersom det var 80-talstema hade man listat ut att det skulle bli tonfisk och ris till middag, men ack så fel vi hade. Det blev nämligen en riktig tacobuffé. Jag var nykter igår och de visade sig att jag skulle vara chaufför också. Men det var ju trevligt. Andra gången man kör mörkerkörning, fast igår var det en "riktig" mörkerkörning. Var inte så speciellt sist när man skulle hämta mamma på travet, det är ju gatubelysning hela vägen. Men i natt när man for från Rännö till Granloholm var det mindre bra belysning, så fick använda helljuset för första gången i mitt liv :P.

I dag har man varit hemma och surrat i telefon och städat. Tog en promenad med Tessan till City Gross förut och handlade lite smått och gott. Köpte nå Smoothie-mix och en juice som man kan mixa tillsammans. Blir inget sånt i kväll utan får ta sig vitamin-coctailen till frukost i morgon. Ska upp tidigt imorgon och besöka Mödravården och sedan göra några ärenden på stan. Får se om man tar en tur till Birsta också.





Nu sitter man och kolla på filmen "I am legend" den är så bra! Hur har eran helg varit?

Puss & Kram

Lägenheten i bilder

publicerat i Allmänt;
Skrev igår att jag skulle lägga upp bilder på lägenheten när allt var klart. Har inte tagit några bilder på tavelhyllorna ovanför soffan men där ska de nog bara vara ljus, som vanligt får man aldrig till hyllorna. Men har i alla fall skruvat ner hyllan jag hade ovanför teven ;). Att det ska vara så svårt förstår jag mig inte på, det känns som de bara är att sätta upp någonting men så enkelt är det tydligen inte. Det är lättare att ha vanliga hyllor för där får man plats med större saker, tror det har mycket med det att göra.

För några veckor sedan funderade jag på hur man skulle göra med alla ljus, har inte så mkt plats här hemma. Tänkte först köpa sänglådor men då blir det så dammigt runt där. Men då kom jag på att man kunde göra om i byrån som står i klädkammaren. Har 3 stora lådor. I första lådan hade jag alla ljus, i andra underkläder och i tredje lådan alla "vanliga" linnen. Men då gjorde jag om så att första lådan är de bara Partylite saker nu, andra lådan andra ljus och saker och i tredje lådan underkläder. Har flyttat alla linnen till klädfacken i klädkammaren. Men nu har man en del nya saker man fått av Partylite så snart är det fullt där och då har jag ingen aning vad jag ska göra, haha!


Partylite-lådan


Andra ljus


Vardagsrum/Sovrum

Nytt svart överkast och 2 svarta kuddar (haft dom sedan tidigare)


Soffborden är i sin vanliga ordning ;)


Hade bara svarta "pinnar" i vasen innan men nu satt jag dit kvistarna från Selångers marknad också.


Bytt tillbaka till de vita gardinerna och köpt en till lampa från Clas ohlson


Satt upp speglarna på väggen där vägglampan en gång satt. Det enda som är nytt i denna bild är den svarta "blomman." Visste inte att dom finns i svart men överlycklig blev man i alla fall ;).


Är mycket nöjd med detta :). Köpte äntligen klockan som man spanat in länge. Finns på Clas Ohlson för endast 199 kronor.




Hade svarta strån förut men nu har jag Partylites doftstrån med den gudomliga doften "Himmelska päron." Har lagt ner doftoljan i dessa vaser.


Dessa kort kommer jag att byta ut till andra svart/vita bilder.


Köket









Ni vet ju redan historien om den här. Det är ett tvål-set som jag gjort om till ett disk-set, haha!


Hallen






Badrummet




Har inte blivit stora ändringar i badrummet och hallen, men det som är ändrat är man helt nöjd med. Nu gäller det att hitta på någonting annat för att sluta tänka på olika projekt vad gäller lägenheten ;).

Nu är det dags att plocka undan efter shoppingen för att sedan börja gå uppåt och möta Nina.

Kram kram

Shoppat

publicerat i Allmänt;
Nu har man nyligen kommit hem från en Birsta-tur. Orkade inte kolla och göra allt jag skulle göra för var så hungrig. Men gick runt på diverse butiker i Birsta sedan avslutade jag med Coop för att handla de goda vegetatiska ostschnitzlar men tror ni dom fanns? Nej! Det är så typiskt att de aldrig ska finnas när man vill ha dom. Köpte nå helt annat som såg intressant ut. Fanns en hel "serie" med denna mat. Jag köpte Broccoli cheese nuggets, det lät gott och det ser gott ut. Köpte även med mig en sallad från Coop med ett gott bröd så nu är man mätt i magen. Ska inte gå till Ninas jobb före kl 15. Så nu kan man bara vänta och kanske ta sig en tupplur, helt slut!

Jag köpte saker för flera hundra, av pengar som jag inte har. Men nu köpte jag bara för att prova och se vad som blir det bästa för morgondagens outfit. Hittade även en topp som jag velat ha länge som bara gick på 50 kronor nu så den kommer jag behålla. Kanske kan ha den i morgon också.

Under detta inläggs skrivande har jag testat lite kläder, ska egentligen vänta tills jag har byxorna. Men har kommit fram till det att de lutar åt de rosa ändå.


Köpte den svarta toppen idag, de rosa halsbandet och benvärmarna


Köpte de rosa örhängerna och de rosa hårbandet. Hittar inge bra frisyrer för 80-talet men kan man inte ha som första bilden precis här ovan? Alltså en toffs på sidan?

 

Köpte också

* Ett turkost smalt skärp (Ska lämna tillbaka det)
* Ett svart smalt skärp ( Kanske lämnar tillbaka det)

* Den svart/vit randiga tröjan (Den passade inte så den ska tillbaka)

* En annan randig tröja (Den ska också tillbaka)

 

Skönt att lite ska tillbaka ändå. Den svarta toppen vill jag ha kvar (Se bild ovan). Den kostade bara 99 kronor på H&M. Kan lägga upp mer bilder på kläderna och outfiten sedan, då allting är klart!

Svar på kommentar - Mari

publicerat i Allmänt;
Mari
Skona kostade 299 kronor. Skynda dig till Skopunkten för det fanns knappt några kvar och bara i en storlek och de kommer inte in nå fler.

Städat och klart!

publicerat i Allmänt;
Nu är det äntligen städat och klart! Det känns underbart att det är fint igen :). Man börjar må bättre och bättre nu. Det enda som jag reagerar på är hur trött jag är, vill inte ens kliva upp på morgonen, men när man väl vaknat är det lugnt. Men så brukar jag inte vara. Hoppas bara att det är bättre i morgon för då ska jag nämligen ta en tripp med pärlan till Birsta och inhandla lite grann för lördagens festligheter. Då bär det av på fest där temat är 80-tal. Det ska bli spännande. Har inte orkat brytt mig i om vad man ska vara/ha på sig men nå vill man klä ut sig. Är det något tema eller maskerad då är det de som gäller. Har kommit fram till att 80-talet var det mycket neonfärger. Rosa, turkost, gult etc. Ska undvika rosa så mkt jag kan, är inte så förtjust i den färgen (men lite gör inget).

Snälla Nina ska låna ut ett par turkosa och ett par rosa leggings till mig, så någon av dom kommer det att bli. Ska försöka lösa outfiten så bra som möjligt men ideérna har börjat lossnat. Något sånt här kommer det bli:

1. Rosa eller turkosa leggings
2. Svarta benvärmare
3. Svarta pumps
4. Turkost/Rosa linne
5. Örhängen, halsband, armband i rosa eller turkost
6. Passande smalt plastskärp
7. Svarta skinntröja och åka i skinnjackan
8. En vit t-shirt som är slapp och hänger över ena axeln. Kanske kan hitta en billig t-shirt och klippa sönder kragen. Men ska ändå försöka hitta någonting bra att ha upptill.

Beroende på vad man har upptill så tänkte jag att man kunde ta bomull eller tunna strumpor på axlarna för att få till axelvaddar som var populärt på den tiden. Haha, ja, ni skulle bara höra vilka idéer man har ibland.

Jag är fundersam om man hade skinnjacka/skinntröja på 80-talet, är det någon av er som vet? Funderar även på att köpa toppen som jag vill ha, den kanske funkar också att ha upptill, vet ni om de hade randiga tröjor på 80-talet?


De här känns inte 80-tal, men kanske tillsammans med andra färger?


Efter Birsta-svängen i morgon ska jag hem och äta lunch för att sedan ta en promenad till Ninas jobb och hämta byxorna. Hoppas inte det är regn och rusk! Men blev ingen promenad idag så är bra om man skippar att ta bilen dit.

Måste skriva att jag är en väldigt stolt dotter till världens bästa mamma. Hon har börjat köra på körskolan nu. Samma skola och samma lärare som mig. Hon har berättat för alla så vi alla ska veta ifall hon inte skulle svara. Hon började denna vecka och har idag kört sex lektioner <3.

Frågade Jim häromdagen om dom kunde hjälpa mig att hitta rätt torkarblad till vindrutan för min tar knappt när det regnar, det är obehagligt att inte se. Har varit så några gånger när man kört motorvägen. Så vi for till Birsta en sväng igår, var riktigt skönt att få komma iväg. Det började med att Jim plockade upp mig strax efter 16 också for vi ner till stan för att hämta mamma på körskolan. Vi stod utanför Checkers och väntade ett bra tag men sedan så kom hon. Haha, just ja nu blir jag full i skratt. När vi stod och väntade där var det någon tok som stod och vinkade en bit bort, det var Peter från Baguetterian, han är rolig han. Efter att ha plockat upp mamma så sa Jim att vi skulle välja vart vi ville äta middag för han skulle bjuda. Det blev Birsta baren eller vad de heter, det var riktigt gott där, har kört förbi där och alltid undrat om det varit bra, men nu har man varit där också. Det rekommenderas! Jag tog en tallrik med pommes och chicken nuggets med sötsur-sås som serverades med sallad. Till det blev de ett glas vatten.

När våra magar var mätt och belåtna for vi till Jysk och jag passade på att gå till Rusta för att lämna tillbaka en matta, sedan gick vi in på Siba en sväng för att jag ville kolla på mobiltelefonerna en gång till. Efter den turen begav vi oss till BOOM och sedan till Biltema. Vi hittade de riktiga vindrutetorkarna så nu ska jag försöka att byta dom själv, det ska bli intressant ;). Men man vill ju lära sig! Sedan frågade mamma mig om höstskor och jag sa att jag bara hade dom jag har på mig nu (förutom klackskor/stövlar), sulorna har lossnat fram på den högra märkte jag för några veckor sedan, sedan igår när vi kollade så var den andra sulan sönder också. Då sa mamma att hon skulle handla ett par skor som jag kan ha tills vinterskona ska fram.

Klockan tickade på och vi for till Skokanonen - Hittade ingenting! For till skopunkten och vi var där 10 minuter innan dom skulle stänga. Så provade en massa skor i stressen. Hittade ett par men vissa var dyr men mamma skulle betala,  priset verkade inte spela någon roll, men det måste finnas ett stopp nånstans, så sa nej till vissa skor. Men hon köpte två par till mig. Ett par stövlar i mocka. Det är jättehögt skaft "övanför knäskålarna" men testade att vika ner kanten och det blev jättebra. Dom hade kostat 499 kronor men var nu nedsatt till 99 kronor. Sedan fick jag ett par låga skor. Skönt med nya skor som inte har klackar, klackar! Jag tackar mamma för skona och Jim för den goda maten och torkarbladen.

Förresten bytte mattan till en Kimono på Rusta. Tycker om är så fin och verkar vara riktigt sköna!


Kimono, 99 kronor på Rusta

 

 

Det är stl 38 i dom här men de känns som en stl 40. Men då kan man få plats med flera tjocksockar ;). Sedan kom jag på att man kan ju ha benvärmare också.


Jag har under kvällen också tagit bilder på lägenheten. Men får lägga upp dom i morgon om jag hinner. Efter Birsta och snabbvisiten med Nina blir det att förbereda för lördagen. Tror jag ska platta håret också men vi får se. Ska försöka uppdatera i morgon. Kan tänkas att man laddar upp bilder på lördagens outfit ;). Nä nu blir det en film och hoppas på sömn.

 

Puss & Kram

 


Vilma

publicerat i Allmänt;
Uppdaterade ingenting igår men kan skriva att min lilla kusin blev hela 5 år igår. Hon har en egen brevlåda så skickade ett sött kort till henne som jag gjorde själv. Ringde henne igår också för att önska grattis. Då var det lillgumman som svarade. Hon tackade för kortet och hennes farmor var där så man hörde en röst i bakgrunden: "Vem är det?" också hör man Vilma viska: "Cindy." Haha  tiden går så fort. Minns när man var och hälsade på henne på 45:an eller var det heter. Hon var 10 veckor för tidigt född och vi visste inte om hon skulle klara sig. Men hon är kämpe!

Jädra less

publicerat i Allmänt;
Nu börjar man bli jädra less på att vara förkyld. Man blir så uttråkad och slut. Men jobbigaste är nog att vara rastlös men inte orkar göra någonting. Hostan är värre så snart spyr jag om jag fortsätter att hosta, spyan kommer i halsen. Vidrigt! Efter denna omgång ska man inte bli sjuk på länge. Denna gång började de också med tandont och tandköttsproblem (så de kan nog vara nåt med bihålorna). Hoppas det släpper snart för jag blir på riktigt dåligt humör av tand-problemen, usch!

I går var man tvungen att tvätta, för har använt upp nästan alla myskläder nu när man var dålig. Men skönt när det är gjort. Ska se om man orkar ta ett städryck idag. Dammsugaren har stått framme i över två veckor men det har inte blivit dammsugat. Har varit nånting hela tiden eller så har man varit sjuk. Men det är inte så konstigt när man varit sjuk två veckor på en månad. Men igår fick jag i väg teven från vardagsrummet som stått och tagit plats. Den är så tung så man orkar inte bära den själv så Tessan kom och hjälpte mig bära ut den till förrådet. Tack gumman.

Nu har jag kommit fram till att det står mellan två mobiltelefoner som jag vill ha. Kanske inte nämnt detta för er. Men jag ska säga upp abonnemanget och sälja min Xperia. Då står det nu mellan en LG Optimus x2 P990 eller en Nokia N8. Är det någon som vet nånting om dessa mobiler? Men måste ju kolla på blocket eller nåt sånt, kan inte köpa en helt ny. Men då funderar man på om det är så smart, tänk om man man blir blåst ;P. Men har beställt för många år sedan på Blocket och de gick ju bra. Jag är en sån som litar för mkt på folk, och ska tro gott om alla men man kan ju ändå bli blåst, haha! Men men då jädrans.

I dag ska det bli en stor kopp kaffe, det var ett tag sedan sist. Ska även ta en promenad ikväll. Jag och Tess har bestämt att vi ska gå en liten stund varje kväll men de har blivit som det blivit denna vecka. Hon är också dålig. Men jag har gått en liten mini sväng själv :P. Men ska göra ett bättre försök idag.

Hoppas ni alla får en bra dag. Hoppas man kan komma med bilder snart från lägenheten på det som är nytt. Kram på er!

Tänd ett ljus ...

publicerat i Allmänt;
... för nine eleven idag klockan 14:46 svensk tid. Det var då det första planet for in i tvillingtornet i New York för tio år sedan. Om jag räknat rätt, men det ska stämma för det är sex timmars skillnad mellan Sverige och New York. Jag tänker på alla som satt på flygplanen, alla som omkom i byggnaderna, alla som var hjältar men förlorade sina liv av deras mod och självklart till alla anhöriga.

Bilden är lånad från google.se

CV

publicerat i Allmänt;
God kväll! Hoppas allting är bra med er. Nu sitter man fortfarande vid datorn och gör diverse saker. Jakten på kläderna fortsätter och man söker jobb och skriver CV:n. Har alltid haft samma CV där man bara ändrar så att texten passar ansökan i fråga. Men nu gör jag om helt och försöker piffa upp det mer. Samtidigt sitter man och kolla på "United 93," dock är inte denna film så bra men man måste ju kolla på det när det faktiskt är 10 år i morgon när flygplanen åkte in i byggnaden. Kan ni tänka er vad tiden går fort. Minns att jag var på skolan och lärarna sprang runt med teveapparaterna i korridorerna och när man kom innanför dörren hemma skrek mamma att jag skulle skynda mig upp. Tog av mig skona och kutade upp och precis när man kom in till vardagsrummet ser man första planet åka in i byggnaden. Fy fan på ren svenska vad hemskt. Minns ni vad ni gjorde den dagen för 10 år sedan? I morgon ska det tändas ljus för de omkomna och deras anhöriga.

För att prata om någonting roligare har i alla fall jakten på kläderna börjat lösa sig. Ligger ändå över budgeten med en stor marginal men det sista är jobbigt, har redan tagit bort en massa plagg. Det som är synd med BonPrix är att  oftast är hälften av de plagg man vill ha tillfälligt utsåld eller helt utsåld.
Varför ska det vara så? Men har mejlat dom idag och frågat när de kan tänkas komma in på lagret igen. Tänkte inte bara beställa därifrån men finns ändå kläder som man vill ha därifrån :). Här får ni ett smakprov på hur beställningarna ser ut just nu:



99 kronor från Bon Prix



279 kronor från Bon Prix



99 kronor från H&M



169 kronor från Bon Prix



149 kronor Bon Prix



129 kronor Gina Tricot



Kan inte välja mellan dessa. Ni kanske kan tycka till? Vill ha alla dessa plagg men det går tyvärr inte
.


En av dessa. Dessa plagg är från Bon Prix. De två första kostar 249 kronor och de andra två kostar 199 kronor. Vill ha en av varje egentligen, haha!



Den första är från Gina Tricot, 149 kronor. Den andra är från Bon Prix 229 kronor. Vill ha båda men måste ju välja en.


De två första är från Gina Tricot, 199 kronor. Den andra är från Bon Prix för 199 kronor.



Vill helst ha båda stövlarna, men det blir ingen av dom. Om man får någonting sålt så kanske man kan ta sig råd att köpa ett par. Då lutar det först och främst åt dom bruna. Har två stycken i svart. Dessa stövlar är från Bon Prix och kostar 349 respektive 399 kronor.

Oj oj, det finns så mycker mer man vill ha. Men tyck gärna till på de tre bilder vad ni tycker är bäst. Kan eventuellt bara köpa 1-2 av dem.

Nu blir det att avsluta filmen och skriva klart CV:n.

Puss & Kram
.




Sjuk

publicerat i Allmänt;
Nu har man åkt på en jädrans förkylning igen. Förstår inte, har bara varit frisk i någon vecka. Men nu sitter man i skiten igen. Jaja hoppas det inte blir lika illa som sist iaf. Ligger med datorn i sängen nu och kollar på en massa kläder man vill köpa. Mamma sa att jag skulle få 1000-1500 kronor för att köpa kläder, är upp i 5500 kronor ;). Sitter och kolla på vad man ska prioritera först. Kommer även i nästa inlägg lägga upp en massa saker som jag ska sälja för en billig peng. Det är mest kläder. Allt ska bort!

Om ni är intresserad av någonting kan ni bara skriva här eller på min mejl:
[email protected].

Igen...

publicerat i Allmänt;
Förlåt åter igen för dålig uppdatering. Har fixat och donat en massa, sedan tagit på sig jobb idag och imorgon. Tre timmar wohoo, haha! Var länge sedan klockan ringde 04.50. Lite jobbigt var det när man inte somnade förrän närmare fyra. Men det var bara att kliva upp och gå ner med grannen på jobbet. Skönt med en morgonpromenad. Kör på en till promenad imorgon. När man arbetat klart imorgon ska jag in på AMS en sväng sedan ta bilen till Birsta. Sitter och gör olika outfits nu på de kläder jag vill ha. Mixa och matcha kan man ju säga. Ni kanske får se idéerna senare.

Var även på väg att köpa en liten kattunge. Huga så söt man får vara. Träffade den lilla igår. Mer om det kommer sen. Ska fortsätta nu. Får se om man uppdaterar senare, men slängde in ett inlägg iaf så ni vet att jag lever :P.

Puss på er!

Memories

publicerat i Allmänt;
Har precis kommit in från förrådet där jag har rensat lite mer och kollat runt vad man har och vad som ska säljas. Det är mycket som ska säljas. Har inte kollat igenom allt med det är bland annat:

* Tv:n
* Tv-bänken
* Ek lackbord
* Svart skrivbord
* Svart pall
* Vägghyllor
* Gardiner
* Tavlor
* Korgar
* Köksredskap
* Pressening
* Hyllor
* Spel till PS2 (dansmatta, spel och andra spel)
* Sällskapsspel
* Väskor
* Riktiga inlines

* En MASSA kläder, skor och smycken!

Det är i alla fall mycket som ska iväg. Är ni intresserad eller vill veta mer så hör av er till mig antingen här eller på min mail:
[email protected].

I alla fall detta med minnen. Har tre kartonger i förrådet varav två av dom är barnkläder, skor, skridskor, babyfilt med mera. Men i en annan kartong har man gosedjur, dockor, ponnys. Hittade "mina första år-boken". Sedan alla pogs man hade och alla bokmärken med mera.

Haha, denna gjordes i Italien.


Den här fick jag av moster jag var liten. Skulle sova över hos moster och kusinerna en helg och då var man lite ledsen på ögat (kunde inte vara ifrån mamma när jag var liten) då fick jag den här som dom köpte på Barnens hus. Minns också att det regnade den kvällen, haha.


Pogs, pogs!


Dockan tillhör denna bokserie.


Mycket bokmärken. I ett album ser alla bokmärken att vara helt orörda.


Har flera av mammas bokmärken, dessa två är jättestora.



Mycket härliga minnen. Mamma har skrivit en del i boken, min första resa till Italien och mycket mer. Nu ska man fortsätta att dona på här. Kolla igenom en gång till här hemma om det finns någonting mer som ska bort ;). Ha en fortsatt trevlig söndag!

Onödigt inlägg ...

publicerat i Allmänt;
Behöver/Vill ha ... Känner att jag behöver ändra min klädstil. Det låter illa men det är inte så det är utan jag klär mig alltid i bekväma och sköna kläder, vilket mestadels då består av kostymbyxor och något svart linne eller tröja. Är inte mycket för färger och har alltid ogillat jeans. Äger bara två par jeans nu. Ett par Dolce & Gabbana som köptes i Bulgarien sedan ett par från H&M. Tycker om dom båda rätt mycket men ett par är alldeles för stora vilket gör att man inte trivs i dom. Sedan jeansen från Bulgarien använder man typ bara om man ska på affären eller så. Men man ska ju alltid klä sig i det man trivs i, men har börjat tänkt på att man kanske skulle haft lite andra kläder i mer färg. Vet precis vad jag tycker om och vad jag vill ha, men inte haft ekonomin för att handla någonting i klädväg utan prioriterar lägenheten nu vilket är på god väg uppåt och klart!

Kom på att mamma frågade när jag skjutsade henne och Sandra till travet förra helgen, så frågade hon om jag saknade någonting i klädsel för hösten. Där kan man nog lura lite grann, haha! Nej nej men har mycket kläder i alla färger och form men det är just att man inte använder det man har. Ni ska inte missuppfatta mig, det är ändå fina kläder jag har men det kan alltid vara roligt att kanske har ett par extra byxor eller jeans. Eller kanske en häftig skjorta vilket man inte heller är så förtjust i, haha! I alla fall så har jag hittat en hel del kläder som jag vill göra plats för i garderoben. Har rensat där nu men det är fortfarande fullt, men man kan alltid hiva iväg mer kläder för att få plats med nytt.
In with the new and out with the old, right!?

Här är några av de plagg som jag vill ha. De är direkt inte höstkläder. Men då har man bra ytterkläder för hösten. Så det behöver jag inte bry mig om i år. Har hittat en del plagg som gör en fulländad outfit.

Snyggt att ha dessa tröjor tillsammans med skinnimiterade leggings

 

 

 

 

Snyggt med ett linne under och snygga byxor/jeans.

 

 

 

 

 

Dessa jeans fastnade jag direkt för faktiskt, var över ett år sedan, kanske dags att klicka hem dom?

 

 

 

 

Snyggt med skinnimiterade leggings

 

 

 

 

Dessa skor är riktigt snygga för höst/vinter. Har ett par redan men känner att man vill ha lite mer "festliga" skor utan klackar.

 

Har hittat mer än detta. Hittat snygga underkläder också!

 

Nu är det dags för lite kvällsfika och sedan en film. Är helt slut efter dagens auktion. Det gick jättebra och det var hur mycket folk som helst. Förstår inte vad allt folk kom ifrån. Men for hemifrån närmare halv 9 imorse, så det blev en heldag!

 


Puss & Kram