Jotex

publicerat i
Nu har man "spenderings byxorna" på sig igen. Det blev en beställning från Jotex i går. Lite fynd blev det faktiskt också :).

Panellängder till köket, 98 kr

89 kr

149 kr

20 kr

Får lite mer julsaker nu också :)

Velar hela tiden...

publicerat i
"Vela" kan man göra ofta och det blir aldrig bra. Funderar fortfarande hur man ska kunna göra i vardagsrummet/sovrummet, det handlar först och främst om väggen till vänster när man kommer från hallen (vid fotändan av sängen). Brukar alltid kunna hitta lösningar men inte nu, kanske velar helt enkelt för mycket? Har gjort en väggdekoration som ni säkert redan vet av, med den har jag fått lite idéer. Orkar inte vela mkt mer snart, så behöver er hjälp ;). Kommer lägga upp några bilder från hur det kan se ut i den hörnan. Tyck gärna till!

OBS! Den där stående ljuslyktan tog jag hem från mamma i går jag och Carro, måste säga det till mamma innan hon kommer hem på fredag. Hoppas man får ta den, vill nog ha den i hörnan, haha! Förresten så hade jag och Carro det trevligt igår, hon for hem närmare 1 i natt. Vi surrade i flera timmar och timmarna bara flög i väg :).

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4: Kanske blir lite väl mkt här.

 

Bild 5: Endast ljusstaken, kanske för tomt? Det kommer nog en fin svart tavla upp här också.


Vilken bild vinner? 1-5?

Shopping

publicerat i
I dag har jag hunnit med en del ärenden. Var först in på AMS för att skriva in mig, hade tänkt att de skulle ta ca: 10 minuter som de tog innan sommaren när man var in. Men satt och krånglade med datorn så de blidde närmare en timme där, suck! Sedan gick jag runt lite inne i stan för att hitta nå nya träningslinnen och träningshorts. Det blev även en ny hårfärg (den mörka färgen som jag brukar ha) sedan blev det in en sväng på Annelies, oj oj vad tokig man blir när man går in där, så mkt fint! Kom ut med en ny doftpåse som ska in i badrummet :). Det är hemskt detta med shortsen, jag passer verkligen INTE i shorts, spelar ingen roll om det är "fin-shorts" eller om det är träningsshorts, förstår inte varför. Använder i princip alltid kortare kjolar/klänningar när man går ut men det fungerar icke med shorts, vad är felet? Ska lämna tillbaka minst en av shortsen, ville köpa hem och testa lite mer, kanske man kan vänja sig vid dem ;). Provade riktiga thaiboxningsshorts igår på träningen, men väntar på en mindre stl. Det kommer att ta ett tag innan de får in dom och jag känner att man behöver ett par shorts redan nu, eftersom man har tränat i långbyxor alla gånger nu och det är irriterande, speciellt vid sparkar.

Linne, längre modell från H&M 49:50 kr


Linne, längre modell från H&M 49:50 kr

Shorts från Stadium 149 kr

 

Shorts från Stadium 149 kr


H&M's egen hårfärg, True Brown 69,50 kr


Doftpåse från Annelie's 49 kr



Lite bananer för morgondagens pass samt lite mörkchoklad med mint :)

 

Nu ska jag plocka undan lite innan Carro kommer. Ha en bra dag allesammans, kram!

Väggdekoration

publicerat i
Hej alla glada. Vill bara dela med mig av min egen väggdekoration som jag gjorde i går. De var lättare än vad jag trodde, speciellt när man inte har några "art skills," kan verkligen inte skissa. Men ska visa hur denna skapelse gick till.

1. Först tog jag denna bild från Internet, bilden är tagen från istockphoto.com:

 


2. Tog bilden i Photoshop och gjorde en svart skulptur av bilden, tog även bort skuggan på bilden, som ni kan se:

Så här blev bilden efter lite trix i Photoshop.


3. Tejpade ihop 5 st vanliga kopieringspapper (A4).


4. Sedan var det bara att ta upp bilden i Förhandsvisaren på datorn och förstora den så att man kunde sitta på golvet och skissa av bilden från datorn.
OBS!
Jag använde mig av ett måttband för att mäta hur bred bilden skulle bli och hur hög och låg den största och lägsta punkten på bilden skulle vara. Om man ser nära på bilden till vänster och uppe vid frihetsgudinnan står det mått i centimeter :):

Skissar nu av bilden från datorn.

 

5. När skissen var klar är det dags att klippa:

Så här såg det ut när klippningen var klar

 

6. Efter det kommer målningen. Självklart ska det vara svart. Jag rekommenderar en bättre färg för papper. Tog en vanlig målarfärg för inomhusbruk (samma som jag målade stenarna med). Pappret blev alldelens för blött, vilket inte alls blev bra.


7. När färgen torkat är det dags att sätta upp bilden på väggen. Använde lite häftmassa. Har satt dekorationen över min svarta byrå, som jag flyttade in från klädkammaren i dag för att experimentera.

 

OBS! Som ni ser täcker inte dekorationen över hela byrån, därför att måtten jag tog var 70 cm bred, vilket den nya byrån jag kommer köpa har.

För att vara ärlig ser det riktigt snyggt ut på bilderna men inte i verkligheten. På bilden syns inte "skavankerna" eller hur dåligt den sitter, haha! Men funderar att köpa tjockare papper eller en riktig tunn kartong och göra om så att det inte ser så ynkligt och ostabilt ut på väggen.

 

RESULTATET:

 

Vad tycks?

Saigon Palace

publicerat i
Gårdagen var mkt trevlig. Sofia kom till mig strax innan 17 och vi for direkt ner till stan när vi bestämde oss för vart vi skulle äta, det blidde Saigon Palace och vi hade restaurangchansen och vi tog nån special-tallrik med kött, kyckling och räkor, mkt gott var det. Vi satt och surrade ett bra tag efter vi ätit klart så vi var hemma vid halv 8 igen. Blev en mysig och bra middag iaf :). Sedan vid bordet bredvid oss satt de några raggare som var så rolig, de ville vara med på lite kort så fick knäppa på dom också, haha. Ska inte lägga upp dom här inte ;). Vi for till Willys och handlade lite gotta till kvällen. Efter att Sofia åkt hem i natt slog jag på filmen "The blue lagoon" den var så fin och jättebra.


Nu har jag precis gräddat lite pannkakor och ätit. I kväll ska jag gå över till Tessan och Alex för och se hur dom har det och om dom behöver lite hjälp och vi ska gå på en liten promenad :)

Här kommer lite bilder på gårdagens festligheter!

Hmm, står Sofia och surrar för sig själv eller? ;)




Äntligen är båda ...

publicerat i
Äntligen är båda hålen i väggen dolda. Kom på en ny sak i dag. Man kan sätta upp de större svarta tavlorna på lång-väggen i badrummet. Dessa tavlor hade jag uppsatta i hallen ( i Nacksta lägenheten). De kanske inte blidde så bra, men NI ska faktiskt få avgöra. Kommentera gärna i detta inlägg och säg vad ni tycker. Kommer dock inte ta ner tavlorna än, för jag stör mig mer på hålen än tavlorna (om dom nu inte gör sig bra där) ;).

I dag flyttar Tessan och Alex granne med mig (bara nåt hus bortanför). Det ska bli roligt att bli granne med gummsan igen. De har inte blivit att vi träffats så ofta men nu ska de nog bli ändring på det :). Hon har bett om flytthjälp denna helg så ska dit och hjälpa till imorgon förmiddag. Kanske går bort senare hade jag också tänkt, men nu frågade Bettan om hon fick komma så då är hon på väg snart, sedan blir det middag senare och IDOL ikväll. Lite mysigt och lugnt bara. Imorgon blir det som sagt flytt och sedan blir det att umgås med Sofia resten av dagen/kvällen. Det blir inte bowling men det blir nog bio och sedan en god middag efter det (nån stans i stan). Efter det kanske de blir en sväng på staden, man får se vad kvällen har att erbjuda.

Nu måste jag fortsätta att surra med lila gumman i telefonen ;) Kram och hoppas ni alla får en trevlig fredagskväll!

I love

publicerat i
I love boxing. Det är så underbart roligt men dock så jobbigt. Man rör då kroppen i alla fall. Det blev träning i går mellan 18:30-20:00. Surrade med tränaren ang. boxnings shortsen och då missade jag bussen som gick 20:15, tänkte väl att de är väl lika bra att gå hem då. Så var hemma efter halv 9 nån gång. Men lite komiskt är det, för J, killen som jag kommit bra överens med på boxningen har varit min "partner" de 2 gångerna man boxats. När vi gick från hallen så pratade vi om att missa bussen och jag menade på att om jag missar den kan jag lika gärna gå hem, men hade inte tänkt alls på att missa den, men det gjorde man så klart ;). Men klagar inte, det blev bra med motion.




I dag blev de mer motion. Har varit med Mari och Edwin på Birsta och shoppat. Om man shoppar innebär de oftast att de är nåt nytt till lägenheten och då blir det att dona på när man kommer hem. Har precis tagit bilder på det som har gjorts om här hemma :). I kväll blir det bara lugnt, ska poppa popcorn och göra lite dipp och glo på nån film. Kanske ska träna lite också, gå igenom det som vi fick göra på boxningen. Ja just ja, glömde säga att mamma skulle bidra med lite pengar för avgiften, Jim skulle också vara så snäll och hjälpa till :) Så GLAD. Det kommer bli mer kostnader än avgiften. Ska köpa ett par shorts, sedan bandage för att linda in sig, kanske inte är nödvändigt till en början, men snart kommer nog vi sparra mer och då behövs de nog. Är också sugen att köpa fler sköna linnen till träningen :).

Korgarna på väggen ( 3 st). Äntligen har man kunna dölja hålet i väggen. Nu är det bara hålet på andra väggen, men det får man dölja med några tavlor eller så.



Bytte ut canvastavlorna till dessa bilder.

En brödrost

En ny dekoration på soffbordet



En till ram

Nya ljus och en ny dekoration

Canvastavlorna hamnade här istället (så länge)




Letters to J....

publicerat i
Letters to Juliet är en film ni bara måste se. Har precis sett klart den med ett klappande hjärta och tårar i ögonen. Vile bara dela med mig av detta tips: Det kommer inte ta lång tid innan man ser den igen, kanske i helgen med Sofia? :P

 

Nu blir det kanske mer film och sedan sova. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dumma tand

publicerat i
Nu var det några dagar sedan sist man uppdaterade. Men har inte orkat skriva så mkt. De tog mkt kraft sist när man lade upp massa bilder ;). Det har varit en del också nu. Men kan skriva lite nu tänkte jag. Förra helgen umgicks jag bara med folk och på söndag förra helgen begav jag mig till Matfors för att fira kusin Vilma som fyllde hela 4 år, oj vad tiden går fort. Det var inte längesedan man åkte upp för att se henne när hon knappt vägde 1 kg och nu är hon stortjejen. Sedan var det boxning på onsdag som jag nog redan nämnt. Det fick fint men jobbigt som sjutton. Hade sett fram emot att få gå på måndagens pass (i går) men hade himla problem med min tand som jag lagade i juni. En hemsk smärta, ilningar och irriterat tandkött som ledde till yrsel, huvudvärk och febertoppar. Ska ringa till tandläkaren imorgon igen för att se om man får komma dit. Har dock inga problem i dag. Fast det är lika bra att kolla upp det, nåt står inte rätt till. På grund av detta fick jag ställa in boxningen. Men får ladda upp för hårdträningen imorgon istället :). Gruvar mig lite grann! Efter träningen imorgon måste jag bestämma mig för om jag ska fortsätta med boxningen och betala snarast. Först tänkte jag att det kanske är bättre att börja nästa termin istället, men denna termin håller ändå på till den sista december så betalar för rätt många pass när det är 2 ggr i veckan. Plus att man får träna där varje dag, men då är det fri träning utan tränare. Men jag tror det blir fortsättning på detta, har även frågat mamma om hon kan bidra med en slant och de ska hon nog ;). Även om 1300 kr inte är mkt för riktig boxning och ändå så många pass så har man inte mkt pengar att kunna lägga ut. Kommer köpa riktiga boxningshorts, ska höra med tränaren imorgon och se vad de är för pris :)

Nog om boxningen. I dag har jag städat hela lägenheten och varit och handlat lite grann. Nu sitter jag och kollar lite på teven och tar ett paus från pluggandet. Känner att hemtentan måste skickas in snarast så har jag bara en tenta kvar sedan.

Hmm, nu har jag skrivit rätt mkt och d ekänns som jag skulle kunna skriva mkt mer också men vissa saker kan jag inte skriva här ;) Ha en fortsatt trevlig dag!

Besökare

publicerat i
Vad roligt, har kollat lite på bloggens statistik och kurvorna varierar stort, men den senaste tiden har kurvan stigit enormt, det är så roligt. Det skulle vara roligt om ni som läser min blogg kunde kommentera detta inlägg. Alltid trevligt att se vilka läsare man har :).

Nu är man taggad för kvällens boxning. Vet i alla fall vart det ligger. Men lokalen var inte som jag tänkt mig när man kom inrusande i tisdags. Trodde det skulle finnas en reception där i alla fall men direkt från glasdörr ingången kommer man direkt in i träningslokalen. Eftersom dom redan hade startat såg man inte så mkt iofs. Men idag är man där i god tid och då kan man kolla in lokalen lite mer.

Har tagit mig tid att knäppa bilder på lägenheten. Kommer lägga upp en väldans många bilder nu. Lite för och efter bilder. Om det inte får "plats" blir det ett inlägg med bara bilder. Men som sagt skulle det vara roligt om ni läsare kan nämna vilka ni är :).

Vardagsrummet FÖRE


Vardagsrummet EFTER

De målade stenarna

"Afrikanska hörnan"

Insynen från V-rummet till köket


Köket INNAN


Köket EFTER

 

Hallen INNAN


Hallen EFTER

Min dekoration

 


Badrummet INNAN


Badrummet EFTER

Den sköna badkudden

 

 

Phew, det där tog tid. Men har äntligen lagt upp bilder nu som jag skrivit om så länge. Det är blandade bilder, vissa bilder är från de första dagarna, vissa bilder togs för dagar/veckor sedan och några bilder från i dag :).

Sjävklart har ni inte fått sett hela lägenheten, exempelvis klädkammaren. Det tar nog ett tag innan fler bilder kommer upp. Kan inte få 100 % ordning förrän det har varit här och målat. Då kan den nya hatthyllan komma upp och upp resten av hyllorna som jag vill ha uppsatta :).

 

Silverfiskar

publicerat i
Då är det en ny vecka med nya tag och möjligheter :). I går skulle de bli boxning för min del men jag och Bettan snurrade bort oss och hittade inte stället, så dom hade kickat igång när vi väl var framme, kände inte för att tränga oss på under deras uppvärmning. Men i morgon är det sista passet för denna vecka och då ska jag vara på plats :). Men vi fick oss en bra promenad i alla fall, efter att ha snurrat på ett bra tag så promenderade vi upp till mig så det blev ändå lite "träning". Vi surrade, såg filmen Case 39, som vi riktigt bra men ändå lite otäcka inslag för min smak haha. Men jag kan rekommendera den filmen i alla fall. Sedan ska de inte bli gotta för mig på vardagarna så då skulle de inte bli det igår heller (vilket som det alltid brukar bli) då blidde de popcorn och dippa grönsaker, lite nyttigare i alla fall.

Har inte nämnt heller att jag upptäckt några silverfiskar i köket, och jag verkligen hatar dessa ohyror så jag ringde till Normor i fredags och han dök upp vid halv 9 i morse. Bara att lämna hemmet i 4 timmar. Jag gick hemma till mammas lägenhet för att plugga under tiden. Har precis kommit hem. Nu blir det att plugga lite mera under dagen och plocka undan efter gårdagens främmande. Men först ska de bli lite Baywatch ... Mith Mitch och åter Mitch ;)


Målningen avklarad

publicerat i
I dag har det varit en lugn och skön dag. Mamma och Jim kom förbi en sväng under dagen och vi for ut till Birsta och kollade runt lite i några timmar. Resten av dagen har också varit lugn, det känns skönt. Vill bara vara hemma och ta det lugnt.

Har även glömt säga att målningen av kökssåpen är nu klara :). Jag har nämnt i tidigare inlägg att det var en utmaning till en början men resultatet blidde i alla fall bra. Tänkte lägga upp lite bilder så får ni se hur det blev. Vet inte heller vad jag har lagt upp för bilder på lägenheten, men ska se om man hittar några nytagna bilder :).





Före







Efter







Personlig Assistent

publicerat i
I dag har jag varit på en anställningsintervju. Det gick riktigt fint tycker jag, får veta i veckan hur det gick. Det finns 2 tjänster, en fast anställning eller som vikariat :). Jag har ingen erfarenhet som personlig assistent men det skulle nog funka bra ändå. Är glad för en sak till, jag har nämligen fått vetat att det verkligen finns kickboxning här. Eller det är egentligen Thaiboxning men det är liknande som kickboxning. Har sökt och sökt någon förening men aldrig funnit någonting, men nu har jag tagit kontakt med en boxare i föreningen. Så ska få testa på 2 ggr. Det blir måndag och onsdag kl: 18:30. Snacka om spännande, kan knappt bärga mig.

Har inte uppdaterat på ett tag nu igen. Men har inte hänt så mkt. Jobbat lite extra i veckan på IF och ute i Birsta. Sedan i kväll kommer nog Nina hit, blir middag och film med gotta skulle jag tro :). I morgon blir det en sväng ut till Birsta och resten av dagen blir nog lugn. På söndag blir det att åka ut till Matfors och fira Tommy och kusin Vilma som snart blir 4 år :) Stortjejen, tiden går allt bra fort.

Nu ska jag städa lite grann och kanske hinner med en lite tupplur. Ha en bra fredag! Kramar

Trevlig helg!

publicerat i
Nu är denna helg över. Men den har i alla fall varit mkt trevlig :). I fredags blidde de bara lugnt efter jobbet. Sedan i lördags åkte jag ut till Tessan och umgicks med henne, sedan tog vi en promenad ned på staden och va där ett bra tag. Där handlades det en jättefin scarf och en ny mascara. Efter det promenerade vi hem till mig. På kvällen fick jag för mig att börja måla i köksskåpen och det var inte det lättaste måste jag erkänna ;). Tycker om att hålla på med sånna saker men det var inte bara att göra det. Det kanske var för att det inte var någon grundfärg innan i skåpen utan att det skulle gå från en gammal trä foundation till vitt. Sedan är vissa hyllor alldelens för tätt så rollern inte får plats på ett bra sätt och då får man ta fram penseln men då följer man inte mönstren. Men jag har fått till det helt okej nu iaf och härligt att se resultat :). Kommer lägga upp för- och efterbilder.

I dag har jag tvättat, umgåtts en del med mamma, det var mysigt. Fick även höra att mamma flyttar till huset snart och bli sambo :). Kan inte vara lyckligare för hennes skull. Efter att man träffat mamma började målningen igen, är dock inte klar än, men ska göra klart det sista i morgon. Senare hörde Bettan av sig så hon kom hit och jag bjöd på tacos och vi umgicks och hade det gott bara :). Hon gick hem nyligen så det blidde en hel kväll.

Nu sitter man och skriver lite på msn innan det blir en film och läggdags. Ni får ha en fortsatt trevlig natt kanske man ska säga, hehe!


Ska se om det blir lite uppläggning av bilder i morgon. Behöver nog lite råd hur man ska göra i vardagsrummet, känns som jag inte riktigt är nöjd med detta rum.

Natti natti, kramar!

Ljusparty

publicerat i
Denna vecka har jag varit dålig på att uppdatera, ska bli bättre. Men det har iofs inte hänt någonting speciellt, har bara jobbat och umgåts lite med Bettan osv. Det kommer bli mer jobb för mig, skulle jobba min sista dag som i morgon men det blir lite jobb ute i Birsta nästa vecka. Sedan blir det att umgås med kompisarna. Ska till Tessan på lördag och hälsa på lilla Elvis :). Mamma kommer också över någonting, så tänkte nog bjuda henne på middag.

I morgon blir det jobb, sedan upp till mamma för att ta in posten och vattna blommorna. Tänkte också "helgstäda" lite grann. Har en sån fruktansvärd dammig lägenhet, huvva inte alls roligt.

Nu har jag äntligen bokat ett ljusparty, kommer ha om ca: 4 veckor. Det är mysigt med ljuspartyn så det ser man fram emot. Nu blir det att hoppa in i duschen och förbereda för morgondagen och sen blir det teven :)


Att det kan vara så fint och mysigt med ljus...