Juridiken avklarad

publicerat i Allmänt;
Vad lättat jag är. Jag klarade den muntliga examinationen på juridiken i fredags, hade knappt läst på men det gick vägen iallafall. Efter muntliga for jag till Mittuniversitetet med böckerna och till Matfors för att hämta ut paketet från Bonprix. Blusen och väskan var perfekt. Klänningen var tyvärr riktigt stor så den ska skickas tillbaka. Ska till Birsta imorgon då Christina från Hudik kommer och hälsar på, hoppas på att hitta nåt då :). 
I fredags hann jag också med att göra en torrblodsanalys och en frekvensanalys. En kollega tipsade mig om detta så äntligen tog jag mig tid att genomföra det. Tycker sånt är intressant. Fick bland annat veta att min lever inte mår så bra, den arbetar på övertid. Kom hem med en del tillskott som kostade mer än analyserna men det är nog värt det. Ska på ett återbesök igen om en månad så får man se hur kroppens inre organ mår då. Kommer inte fortsätta med tillskotten sedan utan äta mer varierad kost, alltid bäst att få i sig dessa ämnen på naturligt sätt. Jag skulle kunna skriva mycket om analyserna för jag fick veta mycket intressant och även lite jobbiga saker som jag ska ta itu men tiden för bloggning finns inte riktigt just nu. 

Pensionsspara

publicerat i Allmänt;
Som rubriken lyder har jag börjat pensionsspara. Det låter kanske dumt när man inte ens är 30 och börjar med detta. Men jag har faktiskt tänkt på det här länge och det är mer klokt än dumt. Har startat ett nytt sparandekonto på banken där jag kommer sätta in 100 kr, minimum varje månad. Vissa månader kan man sätta över mer. Dagen har varit fullspäckad men skriver om det i nästa inlägg.

Nelly.com

publicerat i Allmänt;
Det blev inte direkt ett plagg där det skriker sommar med vackra färgen. Men jag blev helt kär i den här maxiklänningen och var bara tvungen att klicka hem den. 299 kr och fri frakt. Gillar rea!
Har skickat in de sista uppgifterna, härligt. Hoppas man klarar dom. Kan from imorgon koncentrera mig på den muntliga examinationen.
Har inte heller nämnt att jag har bokat tid för en brun utan sol dusch. Ska dit den 3e och den 4e juni :). Spännande.
Ciao!

Delegering

publicerat i Allmänt;
Idag har jag fått en hel del gjort med plugget. Funderar på att skicka in ikväll eller senast imorgon. Har inte läst på mycket mer och jag har muntliga examinationen nästa fredag. Har ingen aning vad dom frågar. Men klarar jag den har jag klarat juridiken. Sedan börjar den sista kursen, Redovisning och när den är klar är jag utbildad ekonomi -och redovisningsassistent. Matte B ska jag också läsa upp mitt i allt. Ser inte fram emot den kursen. 
Är iallafall ledig imorgon också men då har jag delegering på Tomtegränd. Måste göra den för min räcker bara till juni. Får ju inte fortsätt jobba om man inte gjort det. 
Igår var jag till morfar och hjälpte han med putsning av fönstren och lite städning. Han blev så nöjd så. Passade också på att ta fönstren hos oss och det blidde bra. När jag for från Stöde passade jag på att uträtta några ärenden på Birsta. Fick med mig några presenter till älsklingen. Har inte köpt något speciellt men han blir nog glad. Saknar han jättemycket. Men snart är han hemma igen och då ska vi vara borta en vecka och jag har ansökt om 2 semesterdagar, får se om det blir beviljat. Han fyller också år då och det ska firas :).
Nej, åter till plugget. Ha en fortsatt trevlig kväll.

Kan jag vara annat än lycklig?

publicerat i Allmänt;
 Jag kan väl inte annat än vara lycklig. Häromdagen gick jag igenom allting som hänt i mitt liv i loppen av 1 år och några månader.
* Gått ner 18 kg
* Varit i Stockholm och träffat 2 av mina halvsyskon
* Träffat mannen i mitt liv
* Flyttat (ihop med honom)
* Vann en tävling och var i Stockholm med Pernilla Wahlgren
* Fått anställning (inte en tillsvidare men ändå)
* Påbörjat en ny utbildning
* Varit till Norge
 
Väldigt mycket som hänt!
<3

Beställt

publicerat i Allmänt;
 Hittade detta på Bonprix. Väskan 149 kr och blusen 99 kr. Fri frakt!
Det var meningen att jag skulle beställa någonting somrigt men har inte hittat något ännu. Får se om man hittar nåt på Birsta.
 

Helgen

publicerat i Allmänt;
Vad jag fick skratta i lördags. Hade så ont i kinderna och kunde knappt skratta till slut, haha. Vi hade det jätteroligt ovh trevligt, tycker om folk som bjuder på sig själv. Vi ska ses snart igen och då blir det grillning och kubbspel.
Bild: Jag och min fina kollega.

Vi får en egen DJ imorgon ;)

publicerat i Allmänt;
Vad jag längtar tills imorgon. Efter jobbet ska jag till kollegan och vi ska äta och dricka gott. Hennes son är DJ och han kommer också, inte illa med vår egna DJ haha. Det känns roligt att man ska få klä upp sig, man går aldrig ut numera och får aldrig riktigt klä upp sig och göra sig fin. Det vill man faktiskt göra ibland :). Vi får se mer vad morgondagen bjuder på men roligt kommer vi få.
Denna helg är egentligen min lediga eftersom jag jobbade förra helgen men jag bytte pass med en annan kollega och därför jobbar jag imorgon men det gör ingenting, är ledig på söndag iallafall. Det blir att åka till morfar på onsdag nästa vecka istället för att hjälpa han med fönstren och städningen. Är ledig onsdag - fredag för att sedan jobba helg igen.
Det har blivit en förändring på schemat. Jag börjar 7.30 och slutar 15.30 och det kunde inte bli bättre. Jag börjar hellre tidigare och slutar tidigare. Igår var jag dock kvar på jobbet till strax efter 16 för att jag skulle hämta mamma, Jim och Ida på busstationen. Dom har varit på kryssning till Helsingfors. Sedan skjutsade jag hem dom.
Har gjort ännu ett prov, den sista och skickat in några uppgifter, fick mer än godkänt på allting, känns jätteskönt. Har dock ett antal sidor kvar att läsa innan jag kommit ikapp det. Ska börja på de sista uppgifterna i helgen men just ikväll orkar jag inte göra så mycket. Ska packa ombyte och allt sånt och anmäla mig för sista delen av juridiken - den muntliga examinationen.
Laddad

Belöning

publicerat i
Ligger i soffan och kollar på hockeyn, det ser bra ut för Sverige och hoppas dom tar hem matchen. Jag och Tess la nyss på efter att vi pratat över 3 timmar, haha. 
Idag blev det en härlig promenad medan solen lyste i morse. Har också fått undan en del plugg. Efter jobbet imorgon blir det att sitta med uppgifterna och läsa en hel del så man kommer ikapp. Ska prata med morfar någon dag och bestämma om jag ska till Stöde i helgen och hjälpa han med puts av fönster och städning. Skönt om man har pluggat in lite så man får "ledigt" i helgen när man är ledig från jobbet iallafall. 
Jag kom på förra veckan att jag inte har belönat mig själv efter att jag nått min målvikt. Jag hade några delmål men inte unnat eller gjort någonting av det jag hade tänkt. En sak var att köpa något nytt plagg (något somrigt och fint) och en brun-utan-sol dusch. Jag har velat gjort det i flera år men fegat ur men känner för att få lite färg på kroppen. Ska unna mig det och göra det om några veckor. Är bara så rädd att det blir fläckigt om man inte själv gör en bra peeling innan. Det ska bli spännande! Jag är faktiskt värd det tycker jag. Det ska bort mer på magen och därför ska det bli några promenader varje vecka och även börja göra lite magövningar på hemmaplan :).
Det är inget speciellt som hänt, har landat efter resan till Norge. Provade badklänningen som jag fick av T och den satt perfekt <3  Han kan han.

Hockey + Plugg

publicerat i Allmänt;
Idag har jag jobbat och det rullade på i vanlig ordning. När jag kom hem blev det middag och plugg. Känner mig stressad när jag ligger efter men glada nyheter är att jag klarade uppgifterna jag skickade in innan jag for till Norge. Trodde inte jag skulle bli godkänd men fick ett starkt C :). Ligger inte efter med det iallafall. Idag läste jag mer än 60 sidor, gjorde ett till prov och har börjat med uppgifterna och det känns bra. Allting ska in på fredag och jag jobbar alla dagar förutom måndag så har tidsbrist men det ska nog gå vägen. Har säkert 120 sidor till att läsa. Måste erkänna att den här kursen är mäktig, trodde det skulle vara lätt.
Sitter just nu och kollar på hockeyn också. Spännande!Det är inte mycket mer som hänt. Igår var jag helt slut. Jag for och handlade, förutom mat kom jag hem med en tekanna, te, mjölkkanna och några fina koppar. 
 Ber om ursäkt för de dåliga bilderna!

Vår resa i Norge

publicerat i Allmänt;
Vilket fantastiskt land Norge är. Dagarna där gick fort och vi hade fina dagar tillsammans. Jag är så glad att jag for dit och ångrade ingenting. Ska försöka summrera resan och visa bilder.
Toppen av Løvstakken
Nedan ser ni berget Løvstakken som vi gick upp på första dagen (i lördags). Berget är bara en bit från boendet. När vi kom upp var 477 m.ö.h. Jättevackert. 
Vandrade från Ulriken till Flöyen
Andra dagan vandrade vi 5,5 timmar. Bilderna nedan visar turen. Det var kämpigt men vi klarade det. Vi hade hört att det skulle ta mellan 3-4 timmar och det tog lite längre tid än väntat. Vi stannade ca 45 minuter totalt. Men vi såg mycket vackert längst vägen. Vi gick på snö, myr och sten. Tuff terräng. Dagen efter blev det inte mycket, vi var mest hemma och hade det gott.
 
 Hardangervidda
I tisdags bilade vi 50 mil tur och retur till Hardangervidda och jag blev helt tagen av Hardangerfjorden, faktiskt den vackraste platsen jag någonsin sett. Vi körde över Hardangerbron, magiskt! Nedan kan ni se bilder från den dagen.
En tur på stan
På onsdagen tog vi en skön promenad till stan. Vi åt god mat och strosade runt. Mysigt. Jag ville se Bryggen så det blev en fin promenad dit.
Vacker vy från flygplanet
 
Gjorde en kortare beskrivning men det är en av de bästa resorna jag gjort. Minnen för livet! Fick en jättefin kofta och badklänning av älsklingen, han kan då överraska mig <3.

Film från Hardangervidda i Bergen

publicerat i Allmänt;
 Jag som älskar tunnlar var tvungen att filma när vi körde igenom en. Huvudsyftet för filmningen var självklart ändå att visa den underbara vyn över Hardangervidda fjorden från Hardangervidda bron. Magiskt

Resfeber.nu

publicerat i Allmänt;
Det börjar dra ihop sig, imorgon beger jag mig. Mormor ska låna bilen när jag är borta så ska hämta henne vid halv åtta för att sedan åka till tåget och hon tar hem bilen. Sedan går flyget 13. Har börjat få lite resfeber måste jag erkänna. Men jag har varit rätt lugn och det beror nog på att jag inte hunnit tänka så mycket eftersom man jobbar och studerar på 100 % nu också. Mitt i allt det ska man fixa med allting hemma. Var iallafall skönt att jag for och handlade, städade och tvättade igår efter jobbet.
Dagens plugg har gått bra, blev klar och skickade in allt för någon timme sedan. Är inte helt nöjd men får väl komplettera om det skulle behövas, kändes bättre att skicka in någonting än ingenting alls. Vill inte direkt ha tankarna på plugget när man har semester. Men som sagt nu det är klart.
Packningen är också klar, bara småsaker som ska ner sedan är jag redo. Älsklingen möter upp mig på flygplatsen då jag beräknas landa 14.30. Börja känna mig nervös för flygningen men så är det om man har flygfobi men det ska nog gå vägen. Längtar så mycket tills jag är framme. Jag har kollat väderprognosen och Bergen ska bjuda på en stor sol imorgon, underbart :).
Ni alla fantastiska läsare få ha en underbar helg. Jag uppdaterar när jag kommer, på återseende!
Bergen here I come <3
 
(Bilden är lånad från Google.se)