Älskar dig

publicerat i Allmänt;
Vilken kväll jag hade igår. Detta var den bästa kvällen på flera år verkligen (bästa kvällen när det kommer till utgång i alla fall). Dansade så jag till och med har träningsvärk idag, haha. Jag bara älskade det. Det ska vara två Rockabilly kvällar inom kort på parken om jag inte missminner mig. Kommer gå på fler, trodde inte det skulle vara så mycket folk i lilla byn, Matfors men ack så fel jag hade. Det var fullproppat med människor i olika åldrar. Vi fick se många fina bilar som man hoppats på. Bara den korta sträckan jag och Therese gick från mig mötte vi säkert 15 st. Man mår som man förtjänar idag men värt det. Jag har inte gjort mycket alls, Therese for vi lunch och jag har städat och tvättat sedan bara legat i soffan.
Gårdagens middag blev enkel. Stor sallad med vitlöksbröd och skagenröra. Gott blev det!
 
Idag är det en väldigt speciell dag, mors dag. Jag har inte träffat mamma idag utan jag ska bjuda henne på middag någon dag till veckan. Däremot bad jag mamma köpa Sundsvalls Tidning idag för jag hade skickat in en mors dag hälsning. Den publicerades på webben och i tidningen. Älskar dig!
 

Redo för morgondagen

publicerat i
Igår efter jobbet for jag och mamma och shoppade. Jag köpte två par skor, vin, hårfärg, såskanna, vaxduk, kuddar och en massa mat. Hela kylen och frysen är i princip full, härlig känsla. Ska göra storkok på söndag tänkte jag. 
Mamma kom hem med två par skor och några klädesplagg. Mysigt hade vi det :).
Jag har inte färgat håret ännu utan tänkte göra det imorgon när jag varit hos frissan. Ska prata med Therese också och planera för morgondagen :). 
På bilden ser ni det söta skärpet och hårblomman.

Storfrämmande

publicerat i
I söndags hämtade jag hem cykeln från mamma och det tog 12 minuter att cykla från dom och ack vad ont det gjorde. Benen var som spagetti när jag kom hem. Det är synd att jag tappat min "cykel-kondition". Jag är en människa som älskar att cykla och har cyklat i alla år men nu har dessvärre cykeln varit stående några år så det var på tiden att jag dammade av den.
I förrgår hade jag storfrämmande. Chefen och kollegorna kom över på middag och fika :). Det var jättetrevligt. I söndags eftermiddag bakade jag muffins och äppelpaj som jag bjöd på med några småkakor till det. Jag fick en jättefin blomma som ska vara ute och en jättefin tavla som Elisabeth målat. Hon är konstnär och man blir häpen hur talangfull hon är. Tack så mycket brudar för en trevlig eftermiddag och kväll. Det var synd att Patrik inte kunde följa med, han skulle vara hemma med barnen när frun jobbade. Men jag tog med mig lite fika på jobbet dagen efter :).
I söndags gjorde jag även mitt egna kakfat. Jag borrade två tallrikar och det blev jättebra. Blev nöjd! 
I förrgår kom paketet från Nelly och allt passade jättebra. Idag kom skärpet och paketet från Bonprix. Jeansen var för stor och ska skicka tillbaka dom. Jag har ringt kundtjänst så de ska skicka en mindre storlek. Jumpsuiten var för stor och såg konstig ut så den ska returneras.
Det röda skärpet var hur fint som helst. Det ska bli spännande och se hur det kommer se ut tillsammas med kläderna. Har inte tänkt på vad jag ska ha på mig än utan brukar bestämma samma dag.
Imorgon ska mamma hämta mig efter jobbet och vi ska uträtta några ärenden. Jag ska på bolaget bland annat sedan handla mat , skor, hårfärg och lite annat smått och gott.
Bjuder på svartvita bilder då bilderna med färg inte blev bra. 
Nu ska jag duscha och plocka undan lite. Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. 
Ciao!

Hallen <3

publicerat i
Jag har inte inrett klart lägenheten men i helgen satt jag upp lite saker på väggarna i hallen. Älskar tavlorna med trollsländan och fjärilen. Köpte dom på spelbutiken i Matfors :).
Hmm, bilderna blev inte bra på bloggen men på telefonen ser dom mycket bättre ut. Synd.

Utgång i helgen + Riktig otur

publicerat i Allmänt;
Vad jag längtar till lördag för då ska jag ut. Folkets Park i Matfors har nämligen Rockabilly event och jag har krypavstånd därifrån, haha. Skämt och sido. Men det ligger bara på andra sidan vattnet. Jag och Therese ska gå och vi blir hos mig innan för att dricka vin och äta en god middag.
Jag har bara varit på Rockabilly en gång tidigare och det var på Aveny men detta kommer säkert vara helt annorlunda då folk kommer med snygga bilar (förhoppningvis). Jag älskar Rockabilly/50 tals stuket, musiken, kläderna, bilarna, ja allt. 
Jag har beställt ett rött skärp och en röd hårblomma. Blomman kommer passa perfekt om jag färgar håret mörkt. Jag ogillar min extremt ljusa hy men vid sådana här tillställningar känns det lite bättre att vara blek eftersom det är rätt "fint" med mörkt hår och ljus hy (men annars är det inte okej, skratt). Jag har också ett rött läppstift och mamma har rött nagellack som jag kunde låna. 
Jag hittade jättefina vitprickiga klänningar i marinblått, svart och rött, det skulle vara hur fint som helst men skulle inte hinna få hem det innan helgen.
Om någon är intresserad av att följa med så säg till eller dyk bara upp, kommer bli roligt :). Längtar!
För att skriva om någonting annat. Jag hade riktigt otur med bilen. Toppackningen gick men jag kommer billigt undan ändå. Känns inte så roligt när man haft bilen i 2 månader bara men jag har tagit på mig en flyttstäd av ett hus och dom lapparna kommer bra till hands när detta med bilen hände. Vad ska man säga? Det värsta tänkbara hände men det är bara att ta nya tag och kämpa vidare. Håller tummarna på att det inte är mer fel, elfel eller liknande men det visar sig. Jag har också kontaktat kommunen och inväntar återkoppling gällande extrajobb. Det ska i alla fall bli härligt att gå ut i helgen och få släppa loss och inte tänka på allt för ett tag.

Nya kläder

publicerat i Allmänt;
 
Detta linne har jag inte beställt utan ska handla den på Cubus.
Härligt med nya kläder. Jag försökte tänka på att allt inte ska vara svart och jag lyckades rätt bra med det ;)

Stockholm + Bellica + Nått målvikten + Belöning

publicerat i Allmänt;
Äntligen har jag bokat tid på Salong Bellica. Fick presentkort där av mina kära vänner när jag fyllde år och har nu bokat tid för klippning. Ska även boka tid för nagelförlängning men de hade ingen personal för det men det är på gång denna vecka. Eftersom jag nått min målvikt kommer jag belöna mig själv med nya kläder och en brun utan sol dusch istället för något onyttigt. Har beställt några plagg idag, bland annat en bandeau overall eller jumpsuit som det också kallas. Det känns riktigt skönt att få göra någonting för sig själv, fixa naglarna och klippa håret så man kan känna sig fräsch och som ny igen. Funderar också på att färga håret mörkt igen :). 
Jag har varit stressad angående vad man ska prioritera först med lägenheten då det är både pengar som ska ut på renovering och på inköp av möbler och andra ting. Jag är mer sansad nu att allt inte kan ske på en gång (det är tyvärr så jag brukar vilja ha det) men det är någonting jag har blivit bättre på. Jag är stressig av mig men jag försöker finna lugnet och jag jobbar hårt på att "lära" mig ta det lugnt. Allting tar tid eftersom det är mycket pengar som ska ut men samtidigt är det roligt att man har saker att spara till, blir roligt sedan att handla/göra det man ska när man har pengarna. Självklart så är det varken billigt, lätt eller roligt att bo själv heller, dels för att det tar längre tid än om man delar på allt. Men dagen då man ska dela allt med någon kommer nån gång så just nu får man kämpa på för sin egen del.
Jag vill förtydliga att jag har ett komplett hem idag och ska inte klaga men jag har inte rätta möblerna som jag vill ha. Det är rätt naturligt att känna så, oftast när man flyttar till nytt brukar inte allt som man hade innan passa. Jag har som sagt ett komplett hem och trivs jättebra, det är jag som måste sänka kraven.
Har också tänkt på att man inte kan spara varje månad till bara hemmet, man måste kunna göra andra saker också. I sommar ska jag prova på vattenskidor, köra vattenskoter, fiska och åka båt. Vill också åka till Stockholm över en helg eller bara en natt för att få komma iväg från Sundsvall, ska boka in nåt sånt i sommar. Vill verkligen komma iväg, ett miljöombyte behövs. 
Jag har kollat upp helgjobb för ett antal månader sedan men det har legat på is när det varit så mycket. Men jag ska ringa till chefen på ett boende här i Matfors och boka tid för en inskolning. Blir det någon dag extra varje månad gör det mycket. Ska ringa i alla fall och se vad han säger men det är alltid bra med extra resurser och speciellt när jag bor nära boendet, de kan bara ringa in mig en lördag eller söndag.
Jag längtar tills att sommaren är här på riktigt. Jag ska köpa en rottingfåtölj, en sådan stor som man ligger i och ha den på balkongen. Tänk er på eftermiddagen med kvällssolen som lyser och man ligger där med en bra bok, ett glas vin och med chokladdoppade jordgubbar. Joråsåatt jag har funderat, haha. Lovely!
Har för övrigt legat sjuk hela helgen med en jädrans förkylning och hemsk hosta. Är fortfarande trött men piggare. Haft pollenallergi också vilket inte gjorde saken bättre. Nu blir det att lägga sig och mysa framför en film. Jobbet kallar imorgon :).
Ciao!
 
 

"Var sak har sin tid"

publicerat i Allmänt;
Känner att jag blivit så djup, fast jag är en känslig människa, väldigt känslig men alla känslor just nu är överväldigande. Det har hänt så mycket på så kort tid. Har inte hunnit bearbetat saker. Känner smått panik vissa dagar, förstår inte att det ska komma nu.  Har iofs haft fullt upp en längre tid med att kolla på lägenheter och allt som hörde det till och har med det inte haft tid på månader att fundera. Hade på känn att allt skulle komma när det börjat lugnat sig. Det bästa är att bearbeta saker och ting på en gång när det händer men ibland har man inte ork till det eller inte "tid".
Har bott in mig i lägenheten men känner inte för att jag kommer till ro helt förrän om flera månader, men ska inte stressa. Var sak har sin tid brukar man ju säga.
Jag är otroligt tacksam för alla underbara människor som jag har runt omkring mig, men trots det saknas nånting för att fylla det lilla tomrummet. Men som sagt, var sak har sin tid. Ingen stress, utan just nu är det skönt att bara vara , även om det är tungt.
Funderar på att ta bort Facebook också, jag är inloggad onödigt ofta men det har blivit som en vana . Har haft tanken länge men inte kommit till skott. Det är roligt att ha det för att lägga upp saker man gör och för att se vad andra gör. Men jag är mer för att man kan socialisera sig med folk genom att ringa varandra eller träffa varandra istället och hålla sig uppdaterad på så vis. Det är ju trevligare.
Facebook har olika betydelse från folk till folk. För mig är Facebook stort och väldigt personligt. Tycker Facebook förstör mycket, både vänskap och förhållanden. Får se om man raderar kontot inom en snar framtid.
Ligger just nu i sängen och ser på filmen "Jakten på lycka". Underbar film. Kände för att se den för att kanske grina en skvätt. Skulle vara skönt helt ärligt. Det kan göra mycket att bara låta det få komma ut.
Med det här säger jag god natt och sov gott mina kära läsare.

Vattenskoter i sommar

publicerat i Allmänt;
Har hört att man kan hyra vattenskoter och det vill jag göra i sommar. Var tre är sedan jag körde vattenskoter sist och det var i Bodrum 2013 då denna bild togs.
Det är en sån frihet att köra. Jag har dock alltid sagt att det är nog inte samma sak att köra på en sjö i Sverige som på turkost vatten utomlands, det är som en utomlands-grej för mig men jag älskar verkligen att köra så det borde kvitta vart man än kör. Jag är så glad att man har det jobb man har, finns bara fördelar och en av dom är att man är ledig varje helg. Känns så bra, speciellt på sommaren. Jag har så klart även semester i sommar och fick de veckor jag ville ha :).
 Är det någon som är intresserad av att åka med mig? :)
 
Kollar igenom bilder på utlandsresorna som man gjort och man längtar tillbaka, speciellt till USA. Ska åka dit igen, helt klart.
Denna bild togs också i Bodrum 2013 <3.
Jag kom fram till att jag inte varit utomlands sedan Bodrum. Fast jag var i Norge förra året runt den här tiden, det är utomlands det också men inte utomlands utomlands om ni förstår vad jag menar men det var en riktig fin resa. Norge är vackert och åker gärna tillbaka dit igen.
 
 Santa Monica var det bästa med hela Kalifornien, jag och Tessan älskade att vara där. På sista bilden ser ni mig på Walk Of Fame och självklart med älsklingen David. Vad jag var kär i Mitch när Baywatch gick på teven ;).

Före-och efterbilder (Toa)

publicerat i Allmänt;
FÖRE
 
EFTER
 
 
 Det som finns i"Före-bilderna" är inte mina saker utan de tillhör han som bodde här innan. Ni kan väl hålla med om det ser mer trevligt ut nu? :)

Före- och efterbilder

publicerat i Allmänt;
Småsaker gör verkligen en stor skillnad. Nedan kan ni se de små projekt som jag gjort hittills och det känns redan mycket bättre och finare.
Byte av handtagen till garderoberna i sovrummet
FÖRE
EFTER
 
Tapetsering av hallen
FÖRE
EFTER
 
Hatthyllan/Skostället fick annan plats
FÖRE (Hyllan i lilla hallen)
 EFTER (Hyllan i stora hallen)
 
 Målning av listen i köket
FÖRE
 EFTER
 

Nytt skåp på toan
FÖRE
 EFTER
Jag blev riktigt nöjd med vitrinskåpet på toan. Ska köpa insynsskydd och klä glasdörren. Toan är väldigt gammal och kände att man vill renovera det men det kostar som ni förstår en del. Men nu har jag det finare och tänker inte på alla skavanker. Har borrat upp handdukshängare, en ny toarullehållare och täckt fula hål med silikon.
Lilla hallen
FÖRE
 EFTER
Vet ännu inte vad jag vill ha här. Nu har jag bara tagit av de saker jag har hemma. Vet bara att jag vill ha spegeln där :).
Nytt tyg och dyna på kökssoffan
FÖRE
 
EFTER

Plättar till frukost

publicerat i Allmänt;
Blidde dessvärre inga bra bilder på detta heller. Hade inte varit dumt med en systemkamera :).
Ska prova på att göra chiapudding snart också. Har chiafrön bara. Ska testa göra med kokosmjölk bland annat. Återkommer med resultatet.

Lördag

publicerat i Allmänt;
Denna dag har bara sprungit iväg. Dagen började med en god frukost. Det blev plättar med diverse tillbehör. Hade tänkt göra en vitaminboostad smoothie men det hann jag inte med. Jim ringde innan och frågade om jag kunde hjälpa han idag. Vi for först till Blåberget med en full släpvagn, sedan blev det Biltema och lunch på Max. Vi for sedan tlll Fyndlagret och avslutade i Bergom för att handla lite virke. Efter det for vi hem till mig för att ställa in mitt nya skåp på toan som jag köpte idag, snarare ett vitrinskåp. Det vart mycket finare en garderoben som stod där innan. Det jag eventuelt ska göra är att köpa insynsskydd och sätta fast på glasdörren på skåpet.
Efter några timmar på vift var jag hemma en stund för att sedan förbereda för inkommande middagsgäster. Jag bjöd över mamma och Jim på middag. Det var jättemysigt och vi invigde balkongen.
Jag bjöd på fläskfile i ugn med basilika, salami och mozarellaost. Den rätten är riktigt god, har ätit den två gånger innan. Dom älskade det och kommer göra den själv också. TIll efterrätt blev det grädde med bär, kakor, kaffe och choklad.
 
Ber om ursäkt för de "hemska" bilderna. Tanken var att ta fina bilder men det hann jag inte med, vi alla var så hungriga :),
Vad har ni gjort denna fina lördag?

Promenad runt Matfors

publicerat i Allmänt;
Therese kom och hälsade på igår och vi passade på att ta en promenad i det fina vädret. Just detta är ett stort plus med att bo i Matfors. Det är mysigt att promenera och man är omringad av vatten och natur. Ser fram emot en båttur och fiske inom kort. En till sak jag ska prova denna sommar är vattenskidor. Alldeles bortanför mig finns Matfors Vattenskidklubb. Man kan också fiska några hundra meter från mig, regnbågar slänger dom ner där. Ska prova det också :).
Igår gjorde jag någonting nytt. För ett tag sedan pratade vi på jobbet att ICA har ett nytt "system". Man kan handla på nätet och åka och hämta varorna på plats. Jag har tänkt en del på det. Det är nog en idé för barnfamiljer och för människor som har fullt upp. Jag kände för att testa även om jag har tid att handla men det var roligt att prova. Jag kom en positiv sak med detta för min del. Jag behöver inte gå in och handla och komma ut med mer saker än som stod på inköpslistan. Du beställer/handlar bara det du ska ha och inget annat slinker med, haha. Ironiskt. Men det är ett bra påhitt ändå. Det är bara att köra på framsidan och köra fram så kommer dom ut med dina varor i påsar. Betalningen är gjord innan du åker och hämta ordern. Bara att packa in i bilen och åka.
 
 

<3

publicerat i
Ta vara på varandra och visa att ni älskar varandra <3. Ta aldrig någon förgivet, livet kan förändras så fort. Har verkligen lärt mig mycket om mig själv.

(Bilderna tog jag för snart två år sedan)

Nått min målvikt

publicerat i Allmänt;
Vågen visar strax under 58 kg och det innebär att jag nått min målvikt och lite mer än så :). 
Det är som jag nämnt innan, det är inte siffrorna på vågen man ska stirra sig blind på egentligen utan måtten. Jag har tappat väldigt många centimeter och är mycket nöjd men jag har lite kvar på magen och därmed är den i full fokus nu. Jag har totalt förlorat ca 25 cm runt magen.
Jag håller fortfarande på med olika övningar hemma och kommer börja gymma. Det som fått mig att inte börja gymma är att jag vill ha hjälp av någon som kan maskinerna och som kan se hur man utför övningarna. Jag har en tendens att  använda nacken och ryggen väldigt mycket när jag lyfter och det är naturligtvis inte bra, det orsakar bara mer slitage än vad träningen gör nytta. 
Ska faktiskt utmana mig själv och cykla Marmen runt, det är sisådär 3,3 mil. Första gången tar man det lugnt för att sedan öka tempot successivt. Har hört att det är bra vägar och att det finns en fin badplats på ön. Får se om det är någon som är intresserad av att följa med på detta "äventyr". Ser fram emot det :).
 
Jag är så glad över detta. Känns så bra!

1 maj

publicerat i
Det är redan maj, vart tar tiden vägen? Nu sitter jag hemma själv. Jag och Tessan har haft det jättetrevligt. Vi åt grillad kyckling, sallad och tsatziki som jag slängde ihop. Vi drack vin och surrade hela natten :). Innan hon for hem tog vi en skön promenad. 

Jag har bara legat i soffan sedan hon for och kollat på Brynolf & Ljung och man blir lika irriterad varje gång, hur sjutton gör dom? Frustrerande.

Denna dag ska jag inte gör någonting speciellt. Om jag orkar blir det att inreda lite hemma :).

Ciao!