Hej & Hå

publicerat i Allmänt;
Nu är man dålig på att uppdatera. Har nog aldrig gått så här långt mellan inläggen?! Skrärpning. Har ju en massa saker som man har gjort som jag inte lagt upp men hinner inte med det innan man ska börja jobba.

Var ledig igår men då ska man tvätta och dona. Sedan har kusinen blivit sambo och flyttat till ett hus i Härnösand så hela tjocka släkten (nästan) var på plats. Mamma och Jim hämtade mig vid fyratiden igår med storsläpet sedan begav vi oss till H-sand. Var hemma vid tio-tiden. Har inte känt av någon träningsvärk ännu men det kanske kommer när man börjar vakna till, haha.

Det kommer nog inte bli mkt inlägg under helgen för jobbar nämligen till senare ikväll så det är bara att köra hem, äta middag, duscha och lägga sig och se på tv. Sedan ska man upp fem imorgon bitti och på söndag är det stortävling så då ska jag nog upp halv fem. Min första tävling och det är rätt nervöst hur det ska gå till. Men jag kommer få hjälp av andra så det ska nog gå bra. Rätt spännande ändå, en gång måste vara den första också :). Men det är roligt när det händer inte mycket.

Skönt att jag blir ledig nästa helg för då har mamma och Jim planerat åka till ...camping. Kommer inte ihåg vart den ligger men det är några mil dit. Då ska dom i släkten som vill få komma och det verkar som alla ska dit. Är det bra väder vill jag självklart dit!

Tessan ska komma hit en sväng innan jag ska iväg. Måste göra mig klar och ta hand om gårdagens tvätt.

Eftersom jag jobbar hela helgen får jag vara ledig från 13 på söndag och hela måndag och tisdag, då kan jag uppdatera mera om det inte blir innan. Ska träffa massa kompisar till veckan men ska ta mig tid med bloggen :).

Kramar på er alla!

God fortsättning

publicerat i Allmänt;
Vad blogg.se har gjort om sin sida. Kände inte igen mig när jag nu loggade in. Hoppas att sidan kommer att fungera bra =). Har ju glömt önska er alla en glad midsommar och en god fortsättning. Kommer uppdatera mer inom kort.
 

Kakfatet

publicerat i Allmänt;
Ville ju inviga det nya kakfatet men har ju tyvärr inga kakor hemma.

Mer bilder kommer imorgon!

Shopping

publicerat i Shopping;

Kylväska från Rusta. Ska ha den på jobbet de dagar man inte kan gå iväg på lunch.




Stekpanna från IKEA




Stekpanna från IKEA




Transparent tallrik från IKEA



Ljuslykta från IKEA




Glas från IKEA (Likadant glas men i svart/grå)



Jättesköna textilskor från Skopunkten



Servetter från ÖB


Servetter från ÖB


Servetter från ÖB


Mönstersaxar från ÖB


1 kg tvålmassa från Panduro. Köpte olivtvålmassan nu, ska bli spännande och se hur den är.


Tvålstämplar från Panduro


Silkespapper
från Panduro



Clearstamps från Panduro


Clearstamps från Panduro


Lösnaglar från Rusta

Köpte också
*
Svarta kostymbyxor
* Cellofanpapper
* Puder
* Mascara
* Fjädrar (dekoration)
* 3 st skärbrädor

m.m.

Birsta

publicerat i Allmänt;
Tjo! Hoppas allt är fint med er. Idag och imorgon är man ledig så passade på att åka till Birsta och shoppa lite idag. Fick med mig mycket hem, haha! Passade på att träffa mamma en sväng också. Vi gick runt lite tillsammans. Efter Birsta for jag upp till mormor för hon ville låna bilen. Blev jätteorolig för mormor eftersom hon och hennes väninna kom hem i söndags efter en veckas semester i Kroatien. Mormor berättade att hon fick en rejäl hjärtklappning och svimmade och var borta i flera minuter. Hon var själv då det hände. Ingen vet vad som det var för nåt. Pratade med henne för en stund sedan och hon hade lågt blodtryck så det var nog det som orsakade problemen. Huvva, man kan då bli orolig.

Imorgon ska jag göra tvålar, tror inte jag orkar göra det kväll. Ska städa lite grann så man kan stöka ner med tvålgjutning imorgon istället ;). Det blir nog en promenad med Tessan också. Hoppas det blir bra väder.

Håller på att göra mitt eget kakfat också, och det verkar bli bra. Lätt som en plätt! Nu ska det bara torka och sedan får man se om man ska "dekorera" den på något sätt.

Ikväll är det en skräckis "One missed call" tror jag den heter och den har jag sett förut. Får se om man vågar ligga och kolla på den ikväll, haha!

Jag bjuder på shoppingen i nästa inlägg. På återseende!
Kramar


Kaffebryggaren

publicerat i Allmänt;

Är inte vän med kameran just nu. Fick inga bra bilder men tar bilden från Internet istället.
:)

Hoppas kaffet är gott!

Ny kaffebryggare!

publicerat i Allmänt;
Beställde en ny kaffebryggare med mamma idag. Hon köpte den innan hon for hit. Min fungerar men om man har bryggaren på ett tag så luktar det illa och jag tycker inte om kaffet då. Om man dricker kaffet inom en stund så är det ingen fara. Men 200 kronor kunde jag lägga ut och få en ny. Den var större än den jag har nu men den ska nog få plats ;). Ska packa upp den och ta bilder.

Glömde också nämna att man fick en överraskning idag. Jag vet att jag skulle få ersättning för stambytet. Dels för elräkningen och sedan får "besväret," att man inte haft tillgång till toa och dusch. Trodde man max skulle få 1500 kronor när man räknar med allt. Men vi kommer få 7200 kronor. Det kommer dras av från hyran i juli, augusti och september. Ska se till att komma ihåg att man lägger undan pengarna varje månad som egentligen skulle läggas på hyran. Men vilken chock, men jag klagar inte, haha!

Man skulle fixa kaffebryggaren och sedan kolla på allt annat. Ha det så bra alla!

Besök

publicerat i Allmänt;
Det var trevligt med dagens besök. Mamma och Jim tyckte det var så fint så :). Man känner nu att man har börjat arbeta på riktigt då man inte har tid med saker och ting som man hade förut, speciellt inte träffa mamma mycket. Man saknar henne till och med, haha! Har känt så några veckor att jag bara vill träffa henne. Men sedan jobbar jag inte mer än vad en vanlig människa gör i Sverige men när man är van att mestadels bara vara hemma eller kunna städa, tvätta, åka till Birsta mitt i veckan för att shoppa och träffa mamma så blir det en stor omställning. Men det är bara toppen och man får vänja sig. Det var flera år sedan man jobbade hela tiden, månad in och månad ut. Nu är man i den cirkeln igen och det är bara att vänja sig och man kan inte göra allting på en gång.

Förresten så gick jag och Tessan på Fröken Fräken en sväng förut för att jag ville köpa en fin blombukett till Jim som ett tack. Vet inte om jag nämnt men han skulle betala mina två skulder. En för Bostadsbidraget och en för restskatten. Det var meningen att jag skulle betala av han varje månad istället så jag skulle få slippa räntan men han sa att han betalar ev av skulderna :). Nu har man bara en av dom kvar. Eller man har ju CSN kvar också men den skulden kommer man få ha resten av livet.

Igår hade jag främmande av Therese som var hemma en sväng från England. Hon kom i fredags och åker tillbaka ikväll. Eftersom jag jobbade hela helgen så fick vi träffas en sväng som igår. Det blev tyvärr bara tre timmar men vi får se om vi hinner träffas nåt mer. Snacka om man blev avis då, hon och hennes brittiska kompis Lucy ska åka till Thailand i början av december och komma hem i januari. Jag som har i många år velat fira jul och nyår utomlands. Jag får följa med om jag vill men frågan är hur man ska ha råd med det?! Hon ska höra av sig till mig i veckan när hon och Lucy har gjort upp en plan och en budget så får man se. Flyget skulle gå på cirka 4000 kronor tur och retur. Boende för en månad verkar vara billigt men sedan vet man inte hur mycket man behöver i fickpengar, mat, dryck och allt det?!

Jag har totalt glömt bort hur mycket man brukar räkna med när man ska resa. Dags för mig att åka för nu var det ett bra tag sedan sist. Minns i alla fall att jag och Tessan hade 15.000 kr var för våra tre veckor i USA. Det skulle räcka till mat, dryck, nöjen, shopping m.m.

Är sjukt sugen att fara utomlands men jag känner mig splittrad för jag vill så mycket. Dels i Juni nästa år ska hela släkten fira Ulf utomlands. Vi vet ännu inte vart det blir men han ska börja kolla upp om offerter för att se vart det är lönsammast att åka när man är uppemot 30 personer om inte mer. Man vill självklart åka med hela släkten. Men om man åker dit har jag inte råd att åka någon annanstans, jobbigt! För tillfälligt har jag inte råd att åka någonstans. Men kan spara pengar nu iaf och ska försöka få ihop någonting.

Sedan är det detta med Italien. Har tänkt att nästa gång jag ska utomlands så ska det bli Italien. Men är som sagt inne på många länder nu och det känns så långt borta, haha! Nu yrar jag men jag vill iväg. Kan inte åka nu när man har jobbet för vi får ingen semester på hela sommaren, men sedan när anställningen löper ut i mitten av Oktober är jag fri. Då skulle det vara nice att åka med brudarna till Thailand ;). Det ska bli intressant och se vad dom säger vad gäller budgeten.

Man får inte glömma Afrika. Italien och Afrika är de länder som jag känner mest för just nu. Thailand vill jag absolut till också, speciellt när dom ska över jul och nyår. Jaja, får se vad som händer. Utomlands snart ska jag. Vinner man inte en massa pengar under året så vet jag att man har en resa som väntar om precis lagomt ett år från nu :). Jag har som mål att gå ner i vikt tills nästa år men min plan gick åt skogen när man fick jobb. Har mycket nog med det att tänka på och det blir att man handlar mat varje dag på jobbet istället för att ta med sig och att man svänger in på affären när man slutar för att handla nå skräpmat, inte bra! Sedan dricker man cola varje dag på jobbet och äter godis. Vet att ingenting är förändrat, detta socker har jag fått i mig dagligen i år men har tänkt mer och mer på det och det är fruktansvärt rent ut sagt.

Har en massa papper som ska skrivas ut om hälsa och recept och lite träning. Även om jag är hemma tre eller åtta på dagarna så är jag helt slut och orkar inte ens diska eller göra nåt. Man äter middag, sitter vid datorn och sedan hoppar man i säng. Ska skapa andra rutiner för man ska ändå ha ett liv när man slutat för dagen om ni förstår vad jag menar. Jobbar man sent och har ätit middag vid åtta, varför inte ta en halvtimmes promenad, klockan är ändå inte mycket?! Det är bara att jag känner mig stressad då man är van att ha all tid i världen och nu har man inte tid eller ork att diska. Men som sagt ska jag skapa rutiner och komma in i den nya vardagen, då blir det super. Nu har man fungerat som en robot bara. Vakna, åka till jobbet, jobba, hem och äta och duscha, sitta vid datorn och lägga sig.

Vilket långt inlägg, haha! Men som sagt, man är inte van att vara borta så mycket, nu får man börja leva som en vanlig människa. Var på jobbet mestadels men ändå kunna göra saker efter jobbet och fixa hemma. När vi nu pratar om detta så kommer jag lägga in lite bättre matlagning och när man kommer hem sena kvällar så ska ut och gå eller göra sit ups. Det ska man alltid ha tid med. Sedan lägga in vatten varje dag istället för cola. .Ska också se till att de dagar man vet att man är hemma 6-8 på kvällarna ska jag ha en färdig matlåda hemma eller slå ihop en sallad. Bara så man undviker att åka handla nå skitmat istället. Ska skärpa mig! Det är inte bra nu heller då man åker och handlar varje dag efter jobbet, det är bara så skönt att få åka raka vägen hem. Har inte mycket pengar kvar denna månad så ska inte göra en storhandling utan får vänta tills man får lön igen. Har mycket mat men vill ändå handla hem lite andra saker för att kunna göra lite andra och spännande maträtter. Måste ändå tänka på vad jobbcoachen sa. Jag har handlat hem mycket nya verktyg och redskap till köket för att få matinspiration men alla mina planer glömdes bort då man fick jobbet. Åter igen så har man inte haft tid eller ork. Men nu när man kommit in i jobbet mer så är det dags att börja skapa vardagliga rutiner igen som man inte haft på år och dar :).

Ska fixa klart recepten och allt annat. Sitter i Ifolor och skapar min egen fotobok som kommer bli Cindys receptbok ;). Kollar även på Bokus på receptböcker, har hittat en hel "serie" med söta små böcker på ca: 40 sidor. Dom kostar 32 kronor styck så tänkte beställa några av dom. Jim ville att jag skulle beställa GI-boken till dom, samma bok som jag har. Ska återgå till det. Har sovmorgon imorgon så har ingen stress att lägga mig tidigt, haha!

Glömde ju skriva vad jag tänkte. Hur mycket tror ni att man behöver om man ska semestra två veckor i Italien? Kollat på flygresor och du kan komma undan med 1000 kr tur och retur. Sedan har jag hittat ett fint och billigt hotell. 2 veckor för 7800 kronor och då splittrar man den summan på två, inte dumt. Men ligger under 5000 kronor för flyg och hotell men hur mycket behöver man sedan? Hotell Gamma i Rimini


Kram på er!

I'm Alive

publicerat i Allmänt;
I'm alive! Förlåt för riktig usel uppdatering. Jobbade hela helgen så är ledig idag och var det igår men då ska man fixa allting här hemma. Det är bara att börja om storstädningen i lägenheten. Dom var här igår och idag och satt dit kakel och kontaktuttaget. Nu är allting klart, eller nästan. Jag har ringt och frågat om dom kan måla väggarna vid diskbänkarna men det är inte viktigt och det får dom göra när dom vill ;).

Igår kväll började jag dammsuga och torka alla lådor och skåp i köket för att få bort allt skit. Mina kastruller var alldeles vit och fullt av slipdamm eller betongdamm eller vad man ska säga. Så man har fått tvättat av alla saker. Har tvättstuga nu också. Mamma och Jim kommer och hälsa på idag som jag längtar, haha! Dom ska se hur fint man fått det. Ska göra mig lite lunch innan det är dags att gå ut till tvättis igen. Ska sedan ta mig an städningen så det är fint när dom kommer :). Ska fixa lite papper och hoppa in i duschen när allt är klart, men det är ingen brådska för dom ska hem till Tejo efter jobbet och sedan kommer dom hit.

Dags att börja med lunchen så nåt bli klart. Har en skön vecka nu. Jobbar till 19 imorgon, till 15 på torsdag sedan är man ledig igen till söndag, nice!

Puss

Nya bänkar!

publicerat i Allmänt;
God eftermiddag! Hoppas allting är bra med er. Själv har man precis avnjutit en god sallad med vitlöksbröd. Var så sugen på vitlöksbröd och sallad så var tvungen att åka in på affären efter jobbet ;). Det är jobbigt att man åker och handlar varje dag efter jobbet, har inte kört direkt hem på typ två veckor. Måste se till att handla och sånt när man väl är ledig så man bara kan åka hem efter arbetsdagen. Eller någon gång i veckan blir det att man måste åka och handla efter jobbet men inte varje dag. Ska sluta upp med det!

När man kom hem från jobbet idag fick man en överraskning, diskbänken är bytt och man trodde det skulle ta två veckor till. Nu är det bara kaklingen i köket kvar. Imorse kom dom och satt in elementet i badrummet också, så där innne är det helt klart :).

Imorgon får jag sovmorgon och börjar vid elva och stänger då vid 18-19. Funderade på att se om det finns tvättid vid 7 så man hinner tvätta innan jobbet men kommer nog få vara ledig måndag och tisdag och då kan man passa på att tvätta.

Ikväll blir det i alla fall SPA, var inne på det igår också men ides inte. Ska plocka och fixa, sedan blir det en lång och skön dusch, därefter blir det SPA :).


Dessa två svarta bänkarna fick jag för över en vecka sedan.




Denna bänk fick man idag. Väldigt stora slaskar, snyggt!



Stöde

publicerat i Allmänt;
Tänkte lägga upp några bilder på det nya badrummet. Har knäppt en hel del bilder så vet inte vilka man ska välja, sitter och rensar nu, haha! Hann inte med att blogga nåt i helgen heller. I fredags var man hemma sent från jobbet och sedan i lördags var man borta från morgon till kväll och i igår städade jag hemma hela dagen. Skönt när man äntligen fått det fint hemma.

I lördags for jag ut till Birsta och handlade ett par tofflor till mamma som hon ville ha (morsdag-present) sedan for jag till henne och Jim. Jag och mamma for till Stöde en stund senare och hälsade på morfar som bjöd på goda pannkakor, efter den svängen for vi till Huberget i Stöde och gick på marknaden där, synd på vädret men vi trotsade kylan och regnet. På berget mötte vi upp kusin Vilma, moster Marlene och Tommy. Efter den svängen då marknaden slutade vid 15 for jag och mamma till Stöde-huset för att kolla på kusinbarnet som var med i barnkören. Det var så fint. Mamma, jag, morfar, Vilma, Marlene, Saga och Fredrik var och kollade på Emma. Efter musikstunden for vi hem till Matfors och umgicks där och åt middag för att jag sedan tog bilen hem. Det var en riktig mysig lördag och jag fick träffa mamma, var så länge sedan sist känns det som, haha!

Igår när jag städade var det skit överallt, snacka om byggdamm. Bytte vattnet flera gånger och det tog typ två timmar att damma min lilla etta. Sedan golvet tog en jädrans tid också. Men nu är det gjort. När köket blir helt klart ska jag göra en till storstädning så man verkligen får bort allt damm efter stambytet. Ska även putsa fönstren och sånt.

Ser knappt vad jag skriver för nu kliar det i ögonen igen och tårarna rinner. Har inte köpt ögondroppar ännu men vill inte ta en massa saker om det inte är allergi. Men nå verkar det vara att man känner av pollen. Det går upp och ner, förut var det jobbigt varje dag sedan försvann det någon dag och kom tillbaka. Hade lite problem igår och idag. Får se om man får mycket problem då får man väl överväga att ta tag i saken. Ska tvätta ögonen i iskallt vatten igen, det är så skönt.

Ska ta mig tid att göra mer tvålar, vill inviga dom nya tvålstämplarna. Kommer nu jobba hela denna vecka och helg för att sedan jobba nästa vecka också så det kommer bli många dagar i sträck man jobbar men sedan så när man får helg igen ska jag ta mig tid och pyssla lite grann. Känns som tvålgjutningen är ingenting man vill göra en arbetsdag för det tar sin tid. Är ingen nattuggla när man jobbar inte. Har sovmorgon imorgon men vaknar ändå tidigare när jag är ledig än när jag jobbar?! Det är inte roligt, men vaknar jag tidigt imorgon också så åker tidigare till jobbet.

Dagen på jobbet har varit lugn och det beror såklart på vädret. Vi hade typ 5 personer på hela dagen så det var bara och sitta och svara i telefonen och invänta att timmarna skulle gå. Fick gå fyra istället för sex iaf så det var ju bra.

Jag lägger upp bilderna i kommande inlägg!!!