11.22 <3

publicerat i Allmänt;
11.22 den 29 september 2013 är en dag att komma ihåg. Min älskade vän har blivit mamma till en underbar vacker liten prinsessa.
<3

"Fastar"

publicerat i Allmänt;
Det är som vanligt full rulle. Det har varit mycket och jag har inte ens hunnit med mig själv. Tiden bara går och det är så mycket man ska göra. Har i alla fall arbetat sista dagen idag. Efter 4 veckor med jobb, studier och stress kommer det äntligen bli lugnare. Känner mig förkyld men det händer inget mer.
Efter 00.00 får jag inte äta eller dricka. Ska fasta till efter 8  imorgon, ska ta nya blodprov. Ska se om jag är känslig mot laktos och gluten. Läkaren vill också kolla mitt långsocker, anar han att jag har diabetes? Haha, nej tror inte att så är fallet men det är bra att de kollar upp. Ska även se om järnvärdena och blodvärdena fortfarande är normala. 
Jag har också fått remiss till en gastroskopi och har ca 3 månader att vara nervös. Jag har inget emot sjukhus och läkare men detta får mig att känna mig ynklig, verkligen ynklig.
 
 

Skynda fynda

publicerat i Allmänt;
15 kr/styck på Lagerhaus. Bubbel gum och vanilj. Fanns även i lakrits, lavendel och liljekonvalj. Dem luktar jättegott och ljusen är stor. Billigt för detta pris. Skynda fynda, halva priset.

Fullt upp

publicerat i Allmänt;
Jag har lite projekt på gång. Ska bland annat sy egna prydnadskuddar. Spännande! Hoppas bara inte att symaskinen åker ut genom fönstret. Slår vad om att jag kommer sitta och handsy till slut, haha.Har köpt jättesnygga tyger (metervara) på IKEA. Det tyget är väldigt likt mitt påslakanset som jag älskar.
Har haft det lite jobbigt de senaste veckorna. Det är studier, jobb, alla projekt man har, hemmet, hjälpa andra och ändå försöka ha ett socialt liv. Fick smått panik för någon dag sedan men det gick över rätt fort. Har nånting som ligger i kroppen också som gör mig så trött.
Hade muntliga på programhanteringen i måndags och det gick jättebra, bättre än första gången och jag var pga tidsbristen inte ens påläst. Var sjukt nervös men som sagt, det gick jättebra. Kändes som jag hade feber också, mådde inte alls bra, så nånting ligger och lurar i kroppen.Jag kommer inte vara nervös på de muntliga längre. Det går ju så bra. Men självklart är man slut.
När man kommer hem från jobbet så är det nånting man ska göra och det gör att jag kommer igång med plugget på kvällen och sitter 2 timmar in mot sena kvällen/natten och sedan sova för att orka kliva upp halv sex då klockan ringer. Iväg på jobbet och sedan börjar det om. Arbetet prioriterar jag, pengar behövs ju. Men det gäller att försöka sätta sig direkt när man kommer hem men det är alltid någonting som kommer i vägen.
Vännerna hinner man träffa i alla fall. Nu har jag börjat komma i en period då jag också vill pyssla. Det är jätteroligt. Igår kväll gjorde jag och Therese betong. Ska kolla imorgon och se hur det blev.
Fick ett erbjudande på en lägenhet igår också. Fick inte tag på hon som bor där nu så ska prova ringa imorgon igen. Har bestämt mig för att bo kvar här men ändå söka lite bara. Hittar man nåt så hittar man nåt. Alltid roligt att kolla. Var även på en lägenhetsvisning i måndags 19.30, direkt efter muntliga. Fint område (snett bakom där jag bor nu) men lägenheten i sig var inte bra och det resulterade till att jag tackade nej till erbjudandet. Det ska bli spännande och se hur den här lägenheten är. Den är lika stor som min studentlägenhet var och den är då ungefär 6 kvm större än min lägenhet idag.
Ska snart lägga mig och läsa och sedan försöka sova. Ledig imorgon men tvättstugan kallar 07.00.
Ciao!

Dags för glasögon

publicerat i Allmänt;
Igår efter jobbet hade jag tid för synundersökning hos Specsavers. Det var helt gratis. Jag är mycket känslig mot ljus, att köra mörkerkörning är en plåga. Känns som jag blir bländad från mötande fordon, inte alls trevligt! Dom kom fram till att jag har några brytningsfel i ögonen.
Det är inget krav att jag behöver glasögon/linser eftersom jag har bra syn så och klarar allt jag behöver för att få köra bil. Men är ändå tre rader från det man i normala fall ska se på tavlan. Hon nämnde att det är bra om jag har glasögon för min skull.
Har tänkt att köpa mig nåt billigt par och försöka ha dom på mig när jag kör och läser. Har hittat några men inte testat. Jag gillar glasögonen ovan. Får se hur det blir. Blev orolig först men det var "normala" fel. Cylindern på höger sida var på -1,50 och -1,25 på vänster sida. Typiskt att det var ojämnt, annars hade man kunnat köpa sig ett par läsglasögon för 20 kr på ÖB men vill ha styrkan som är anpassad efter båda ögonen. Vet dock inte riktigt hur det fungerar.
Bilden är lånad från Specsavers

<3

publicerat i Allmänt;
Älskar dessa saker. Det luktar gudomligt. Hade 30 % på hela köpet på Kronans Droghandel. Gav 173 kr för detta ovan + en påse med tamponger (storpack). Tummen upp för detta!

Blir så arg och ledsen

publicerat i Allmänt;
Vad har vi för människor som vandrar på denna jord. Man blir så arg och ledsen. Människor som gör så här får mig att se svart. Jag blir så fruktansvärd arg så att ögonen svartnar och kroppen skakar med tårar i halsen.
... "En pappa misshandlades svårt av uppemot tio personer som försökte kasta ner honom från bro ner i biltrafiken. Även mannens 1,5-årige son slängdes i marken."
Hela artikeln hittar ni, HÄR

Lyckad kväll

publicerat i Allmänt;
Gårdagen blev lyckad. Vi hade det jätteroligt, mycket folk, skön musik och underbar dans. Vad mer kan man begära liksom? Men det var riktigt svårt att dansa när det var länge sedan man tränade Zumba. Zumban hjälpte faktiskt till mycket med att komma in i det latinamerikanska rytmerna. Efter 00.00 hade dem ännu en mini-kurs med dansstilen Reggaeton, riktigt roligt men kände att mina skor inte var dem bästa för den typen av dansen, men det var värt all möda. Längtar redan tills nästa månad ;).
Vi kom in vid närmare halv elva men nästa gång vill jag nog vara där till klockan nio för att gå på den första mini-kursen som brukar vara i dansstilen Bachata.
Gårdagen började bra också måste jag säga. Innan Therese kom gick jag på macken och handlade chips. Jag hade så klart inte bytt om till klänningen jag skulle ha utan hade mysdressen och träningsskona på mig när jag gick. När man kom till macken var det flera bilar där, en kille som stod och tankande kunde inte släppa blicken och jag flinade bara. Sedan går jag förbi några killar som stod parkerad bredvid mig där jag gick. Där "flirtade" killarna med mig, eller hur man ska säga. Det brukar kunna vara unga killar men dom här var i min ålder. Det började bra må jag säga, haha. Lite gulligt var det i alla fall!
Har suttit och studerat under dagen men måste fortsätta snart igen. Vill inte göra muntliga imorgon, är inte ett dugg redo. Känns riktigt jobbigt. Funderade på att hoppa över det och fråga om man får göra en skriftlig examination istället men det är nog lika jobbigt och då är det bättre att försöka först och se hur det går. Går det dåligt så är det bara att komplettera då. Önska mig lycka till och håll tummen 18.30 imorgon.
Idag blir det tacomys till middag :). Ciao!

"A Little Bit Helps"

publicerat i Allmänt;
Jag har under många år tänkt att hjälpa utsatta människor mot våld, fattigdom, svält och sjukdomar men har aldrig haft en stabil ekonomi själv. En av mina drömmar är att få ett fadderbarn någonstans i världen och att jag kan åka dit och besöka han/hon och komma med mycket nödvändiga saker till hela "byn".
Det känns som jag ska ta tag i det här men det finns frågetecken. Vilken hjälporganisation är att lita på? Om jag bidrar med pengar vill jag att pengarna kommer fram till dem behövande och inte att dem hamnar i fickor på giriga människor.Vilken hjälporganisation kan man fundera över och välja?Är det någon av mina läsare som hjälper till på något sätt?
1. Unicef
2. Rädda barnen
3. Röda korset
4. SOS-Barnbyar
5. Läkare utan gränser
Jag kommer också att ge bidrag till Cancerfonden eller Barncancerfonden. Dessa organisationer har jag studerat och känner mig säker på. Hoppas ni läsare är delaktiga och kommer med era synpunkter och tips.
Jag har haft läsarrekord på närmare 60 personer/dag. Det är enormt för min lilla blogg, tusen tack till er.
Det finns mycket man vill göra för att förbättra världen men det är tyvärr omöjligt att hjälpa alla. Men att göra någonting är väl bättre än ingenting alls?
"A Little Bit Helps"

Hopprep utan rep ...

publicerat i Allmänt;
Titta vad jag har beställt från Danmark - Ett hopprep utan rep! Jag har ett hopprep hemma och försöker hoppa ibland men dels blir man slut på en gång (haha) och sedan är det jobbigt när man inte har tillräckligt med utrymme. Vad är bättre då än ett replöst hopprep? 
Har för en stund sedan kollat igenom den nya Iform tidningen som jag fick idag och såg då detta. De stod att dem kostade 300 kr (exkl. frakt) men med den turen som jag brukar kunna ha, komma jag in på en sida som har rea. Jag gav 167 kronor för denna (inkl.frakt).
... Efter installation av din längd och vikt så beräknar repet automatiskt kaloriförbrukning, antal hopp och tid.
Är ni sugen på ett eget hopprep? Kolla in hemsidan HÄR

Club Bachata this Saturday

publicerat i Allmänt;
Äntligen är det dags! Club Bachata sätter igång igen på lördag. Jag och Therese ska gå. Längtar! Funderar bara på vad jag ska ha på mig. Provade klänningen (ovan) igår. Den ska nog gå bra att ha. Sist hade jag den svarta långklänningen och det var bra att ha en klänning som är lång för då syns inte movsen om man dansar fel, haha!
Har inte tränat Zumba på evigheter och har tappat de latinska rytmerna helt. Men man kan alltid sitta i baren så blir man kanske inte uppbjuden som sist.

Flytt

publicerat i Allmänt;
Har inte nämnt att jag söker en ny lägenhet. Ska på en visning nästa vecka och har sagt nej till en. Känner mig allmänt less att bo här just nu men får ta allting som det kommer. Ska "försöka" bo kvar här tills i början av nästa sommar men håller ändå utkik, dyker det upp något bättre så varför inte?
Ciao!

Förkylning på G

publicerat i Allmänt;
Hoppas allting är bra med er. Själv så rullar allting på. Det är jobb, plugg, träff med vänner och pyssel som fyller mina dagar. I morse tog jag en promenad vid sju till sjukgymnasten för sista gången. Det känns bra efter mina tre gånger där, ska bara fortsätta att göra stretchövningarna.
Har varit trött och slut hela dagen. Har ont i halsen och tror att en förkylning kan vara på G men det kan nog vara för att jag är trött. Hoppas det beror på tröttheten, har inte tid att vara sjuk. Jag har i alla fall fått bra med motion idag, promenerade till stan (sjukgymnasten) och hem.
Har jobbat tre dagar denna vecka men sa nej idag och imorgon. Har mycket att lära mig till det muntliga på måndag. Känner mig inte alls redo. Det är första gången jag känner mig maktlös vad gäller studierna. Har ingen aning vart jag ska börja. Det är programmen som sätter käppar i hjulen och inte själva uppgifterna/teorin. Ska klara av att hantera tre stora program och kunna dem utantill på fyra veckor, program som man aldrig arbetat med förut. Jag är inte bitter, tycker det är bra men undrar hur det ska gå.
Det som känns jobbigt är att den muntliga delen kommer handla till 98 % om programmet där man kan får frågor som exempelvis: Hur gör man för att skapa en verifikation i programmet VISMA Administration? Då ska man förklara detaljerat: Öppna programmet -- > Skapa ett nytt företag (fylla i alla detaljer här först) -- > Meny och välj Arbeta med --> Välj bokföring --> Verifikationer --> Klicka på Ny eller tryck Ctrl N (kortkommando). Nu är det färdigt för att börja bokföra affärshändelserna. Det låter iofs enkelt nu när jag skrev för detta kunde jag utantill. Men det är ändå invecklade frågor som man kan få och då ska man förklara detaljerat utan att ha programmet framför sig.
I förra kursen på den muntliga delen var det mest programmen som dem ställde frågor om men det gick ju bra för Word, Excel och Powerpoint har man känt till/arbetat med sedan man fick sin första dator.
Men som sagt, jag är inte bitter. Är jätteglad att jag får lära mig dessa program för det är inte "onödiga" program utan Tess som arbetar som ekonom arbetar i Visma Adminsitration och bokför i precis samma program. Därför känns det lärorikt och jag vill lära mig allt.
Sverige har också haft ett historiskt ögonblick det närmsta dygnet. USAs president Barack Obama har varit här. Jag ska ärligt talat säga att jag inte kan någonting om politik, har aldrig vait intresserad och vänder örat till på en gång något politiskt diskuteras. Ogillar det starkt. Men trots det så tycker jag det var spännande och stort när Obama kom till Sverige. Efter gårdagens arbete satt jag och kollade på teven en stund och följde presidenten. Såg även idag när han kom till Arlanda för att lämna Sverige.

"Dekoration"

publicerat i Allmänt;
"Dekoration" på piedestalen. Jag har lagt i dekorationskulorna i vasen. Det är snyggare när man ser kulorna helt men har vatten i just nu pga att rosen ska klara sig!

Shopping

publicerat i Allmänt;
Ljusen är från Coop
Ljuslyktorna (föregående inlägg) är från Coop
Piedestalen är från IKEA
Mattan är från Rusta
Rosen är från Buketten

Much brighter

publicerat i Allmänt;
 Har fått det ljusare i hallen, så skönt. Köpt 3 st nya ljuslyktor med text, en grå/vit matta, en piedestal, en ros, och värmeljus. Förlåt för dåliga bilder. Belysningen i hallen är inte bra och har inget fönster så därför är bilderna dåliga. Den tredje lyktan sitter också i hallen men på andra sidan.