Flytta?

publicerat i Allmänt;
Ja, som rubriken lyder måste jag nog lämna älskade Sundsvall för att få en möjlighet till arbete. Ska man gråta eller gråta? Snälla begrav mig långsamt. Orkar verkligen inte ens tänka dessa banor. Det är klart att man vill ha ett fast jobb och det skulle vara rena drömmen, men det blir rena mardrömmen om man måste lämna allting här.

Sitter och söker en massa jobb men det blev jobbigare idag efter snacket med jobbcoachen. Ska se filmen "Territory" som börjar 21. Allt känns skit rent utsagt, värt att leva? Har kommit till en punkt i livet där man funderar på varför man egentligen finns. Man får ett liv om man får jobb, man får inte ett liv om jag måste flytta.

Jaja, dags att kolla igenom CV och allt. Hade bra!
Kramar

Vill bara .....

publicerat i Allmänt;
... gå och dö (eller gå i ide kanske man ska skriva istället).

Det har gått bra att jobba idag, bara slut i huvudet eftersom jag suttit i telefonen sedan man kom hem vid fem. Åt som vanligt ingen lunch heller så fick min lunch när man kom hem. Blir så klart slut av det också när man inte ätit sedan sex imorse. Det jag mest är less på är att jag fick ett bra från Försäkringskassan och ska betala tillbaka 2400 kronor, som om jag behöver det - Knappast!!!

Blir bara grinfärdig och förbannad på allt som har med ekonomi att göra. Men ska inte stressa upp mig för vet hur jag blir då och det är inte roligt att vara närheten av mig när man blir förbannad.

Ikväll är det säsongspremiär för "Familjen Annorlunda" , har någonting att se fram emot i alla fall. Oj, vad jag låter deprimerad och negativ men det är att okej att vara det ibland. Fast jag vet att allt löser sig ......

Hej då!!!

Tack

publicerat i Allmänt;
Vill tacka brudarna för en härlig kväll igår. Dagen var bra från början till slut. Är så glad för att jag kunde dricka utan att bli dålig men det får man lida för idag, haha! Men värt var det i alla fall. Det var faktiskt skönt att få slippa problemen med magmunnen och kunna dricka tills man blev snäppet över lullig, vilken lycka ;). Vi var på Aveny och det brukar alltid vara bra men det var antingen mycket yngre personer där eller 50 +. Men det ska man inte klaga på, det var bara roligt att få komma ut och träffa nytt folk.

Vi var fyra tjejer hos Tess och förfestade och for in till stan till tolv. Det var rätt dött ett tag men sedan började folket att komma in allteftersom. Orkar inte skriva mycket idag! Blir alltid bakis efter man ätit, varför är det så? Det borde vara värre om man har tom mage än när man äter, jaja det har alltid varit så för mig så man är van. Ska gå över på macken snart och handla lite gotta och cola. Glömde självklart kameran men de togs några bilder på mobilerna och Tess kamera men har inte fått dom ännu så lägger bara upp några bilder just nu.


 





Haha, det blev en del flummbilder också!

Fest ...

publicerat i Allmänt;
Har bestämt vad jag ska ha på mig ikväll. De stod mellan två blusar men kom på att ena är i tvätten men det blir nog bra ändå. Är inte som för 5-6 år sedan då man gick ut varje helg och köpte nya kläder varje vecka för att redan veta en vecka innan vad man skulle ha på sig till helgen, haha! Kan inte förstå hur man var då. Nu tar man vad man känner sig bekväm i. I alla fall så blir det en blus, svart kjol, svart skärp i midjan, svarta strumpbyxor och svarta stövlar. Vet inte hur man ska ha håret, orkar inte platta det så det får nog vara utsläppt som vanligt.

Nu blir det duschen och fixa någon lunch innan man ska bege sig.

 

Skål på er! Kanske vi syns i dimman ;).

Puss & Kram

Nyvaken

publicerat i Allmänt;
Oj oj, i natt har man sovit länge och riktigt skönt. Har inte vaknat av någonting förutom klockan som ringde för en kvart sedan. Det var i alla fall tur att jag ställde klockan annars hade jag kunnat sova några timmar till och det har man inte tid med. Ikväll blir det fest. Kommer åka iväg om någon timme bara och har inte ens kollat vad man ska ha på sig, orkar inte ta med mig hela garderoben så ska välja ut en outfit. Längtar så! Vad ska ni hitta på ikväll?

Ska fixa frukost nu innan jag hungrar ihjäl.

Ciao!

"Old Fashion"

publicerat i Tvålar;
Har skapat ett nytt "tema" vad gäller tvålinslagningen - Old Fashion. Har testat slagit in tvålar i kartong tillsammans med klipparket jag köpte idag. Ta er gärna en titt! Som vanligt är bilderna inte riktigt hundra men ni ser på ett ungefär hur det ser ut. Efter kartonginslagningen ville jag testa och se hur det blev med cellofanpapper runt, trodde det skulle förstöra det fina med den första inslagningen men satt dit två änglar så det blev rätt bra.










Cellofanpappret är använt sedan tidigare så fick ingen bra bild men tog en bild i själva inslagningen istället.



Tänk och lägga i lite godis eller liknande här i, inte så dumt va?! Skulle ha gjort Chokladpralinerna i hjärtformarna igen, det skulle bli riktigt fint. Färgerna i pralinerna skulle passa dessa färger, haha!

Vad jag använde
* En vanlig kartongbit som jag fick med i ett par gardiner
* Natursnöre
* Bild från klippark (se tidigare inlägg, från idag)
* "Tårtpapper"

That's It!

Abbraccio, Ciao!

Teen Mom 3

publicerat i Allmänt;
Nu är det någon som vaknat till och börja uppdatera ordentligt ;). Sitter och kollar på Teen Mom och man kan då bli riktigt irriterad på vissa tonåringar. Okej, dom är tonåringar men tar man ett ansvar att sätta ett barn i världen ska man göra det med full energi. Dom är alla mer eller mindre bra med barnen men att vissa personer är tvära och helt sjukt dumma mot sina föräldrar. Vissa bråkar och slår till och med varandra inför sitt barn?! Mina favoritpar är Tyler och Catelynn dom är mogen och helt underbara mot varandra. De tog beslutet att adoptera bort sitt barn. De har mycket problem i familjen men ack vad underbar dom är -tillsammans! Det måste vara jobbigt för dom men men....

Försäljare?!

publicerat i Allmänt;
Det ringer en massa olika nummer som inte finns på Eniro eller Hitta och söker då numret på Google och då verkar det vara telefonförsäljare. Usch! Jag brukar alltid svara när det är okänt nummer eller om det är nummer man inte känner igen men nu orkar jag inte svara. Har ni problem med försäljare?

Ny håruppsättning?

publicerat i Allmänt;
Igår testade jag och "sätta upp" håret på ett annat sätt än vanligt. Har alltid utsläppt men det är ändå roligt att testa något nytt.

 

 

 

Tyvärr är det dålig kvalité på bilderna. Vad tycks? Inget speciellt egentligen bara ett spänne men ändå ;)

Doftis

publicerat i Shopping;
Har glömt att skriva att jag köpte en ny doftgran till bilen. Köpte den på macken häromdagen och det är nog en nytt märke eller vad man ska säga och den har en läcker "form." Det blev självklart melon ;). Nu hänger den och doftar gott i bilen!

Shopping

publicerat i Shopping;
Kom hem från Birsta för en timme sedan. Det gick bra med bilen, kunde komma in via dörrarna, det är ju jättebra haha. De tog ett tag att få bort imman och isen inne på rutorna. Sedan var traktorn och skottade parkeringen och jag såg att traktorn bara stod så förmodade att han ville hyffla bort snön där jag stod. Jag parkerade bortanför för att få bort den sista imman/isen och rättare sagt så körde han in där jag stod. Det snöade en del också när man skulle iväg och trodde inte man skulle kunna köra först eftersom vindrutetorkarna var frusen men efter ett tag gick det fin fint.

Gick runt lite innan jag skulle träffa mamma en sväng. Som vanligt finns inget av det man ville ha. Är ute efter dessa saker men hittade inget av det, jädrans skit.

Hittade detta istället

Klippark, 30 kronor från Panduro

 

Klippark, 13 kronor från Panduro

 

Doftfria ljus, 27 kronor för 100 st från IKEA

 

Doftpåsar (Vanilj, lavendel), 10 kronor styck från ÖB

 

Fick även hem

* Kopieringspapper

* Toaborste

* Svinto

* Mascara (Var nedsatt till 70 kronor, ord.pris 119 kronor)

* Pizza-slice, 29 kronor från IKEA

När jag var på väg till bilen träffade jag Nina som skulle ta bussen till jobbet. Gav henne skjuts sedan begav det hemåt. Åt slice till lunch :).

Promenad

publicerat i Allmänt;
Har precis ätit frukost. Till frukost imorse blev det två rostade grovfranskor med ost, vilken chock ha? Det blev inte bara ett glas vatten och en hårdbrödsmacka med lite smör, haha! På en gång då jag vaknade bytte jag om och tog en promenad till affären, skönt. Men det var jobbigt att bära båda påsarna i en hand och mobilen i den andra, men det gick ju an. Backen är jobbigast upp men det flöt som sagt på. Det blir ingen Zumba nu på morgonen jag var helt död igår morse efter Zumba-passet. Men ska köra det under dagens gång. Vaknade med en väldans ben/höftvärk men det har inte med Zumban att göra för hade så förra veckan också. Man kan knappt gå men det brukar gå över efter någon timme :).

Idag blir det nog inte mycket som händer, är helt slut. Försöker vända på dygnet men somnar alltid vid 2-3 tiden och sedan ställer man klockan redan på 8-9 på morgonen, så slut är man hela dagarna. Förut kunde jag sova till närmare 10. Men ska försöka somna i tid därför ställer jag klockan tidigt. Det tar ett tag innan kroppen vänjer sig, skulle jag tro.

Ska ut till tvättstugan och se om det finns någon tid ikväll eller imorgon kväll. Ska ut till Birsta en sväng imorgon också. När man går ut till tvättstugan sedan ska jag passa på och kolla till bilen och fixa den så man inte har det allt för jobbigt imorgon när man ska ha bilen, haha! Larsa var här häromdagen och sprejade låsen med universalolja så det gick att få upp dörrarna men nu har det varit kallt några dagar. Ni ska ha sett vilket projekt det varit att komma iväg med bilen, skrattar bara när jag tänker på det.

Man får upp bagageluckan i alla fall och säterna har jag lagt ner, då får man börja med att krypa in i bagageluckan för att sätta sig i förarsätet och starta bilen, hämta borsten och skrapan, öppna dörrarna (från insidan) och backa ut ur bagageluckan och stänga luckan. Börja borsta och skrapa bilen. Men sedan när jag körde några dagar förra veckan var det samma veva. När jag parketat får jag gå in via bagageluckan och låsa dörrarna från insidan. Ni kan ju förstå hur det ser ut. Som tur är har man inte slagit i huvudet allt för många gånger ;). Men får se idag om man får in nyckeln i dörrarna, hoppas det. Annars är det ju inga problem.

Ska ta mig ut nu och kolla tvättider!
Ha en bra dag.

Puss & Kram

Skärpning

publicerat i Allmänt;
Ska försöka skärpa mig vad gäller bloggens uppdatering. Sitter för fullt med italienskan och ska ta mig an att skriva ut allting så man kan börja plugga på riktigt, hoppas på att det är klart om en vecka i alla fall :).

Igår kom Tess hit och umgicks och vi körde Zumba 20 minutes express. Det går väldigt fort och man blir helt slut på 20 minuter, dock är det riktigt skönt. När hon åkt blev det en skön dusch för att sedan se en film som började 21, det var en thriller som var skapligt bra. Efter det började Criminal Minds som man var tvungen att se, är helt såld på denna serie ;).

Innan man somnade i natt låg jag och kollade på Internet för att se när de är som bäst att träna så sitter här nyvaken och mycket, mycket trött. Men ska köra Zumba om en stund för att sedan äta frukost. Även om det förbränner mer då man tränar på morgonen ska jag ändå lägga in en promenad, Zumba eller armhävningar/sit-ups på kvällarna också. Ska inte köra mig less på det här. Jag har en tendens att lessna om man kör samma hela tiden, man vill alltid variera sig.

Vet inte om jag ska till jobbcoachen nånting denna vecka heller, hoppas bara dom hör av sig så jag vet inte om jag ska dit eller inte. Ska även försöka ta mig ut till Birsta senast fredag för att handla lite. Ska se om jag hittar kavajen jag är ute efter sedan en mascara. Min mascara är helt slut, inte bra. Tror inte jag köpt en ny sedan i somras.

På lördag blir det nämligen fest, det ska bli roligt och jag längtar nå enormt mycket. Då blir det Koskenkorva's tur att visa vad den kan, haha! Håller tummarna för att det går att dricka utan större problem med magmunnen, känner att jag vill kunna dricka mycket en hel kväll och bli "full" utan att ha problem. Jag vet att "full" låter tokigt men har under fem år inte kunnat dricka utan att få gå på toaletten och kväljas. När kväljningarna är över kan jag dricka nonstop igen men det är inte roligt att vara dålig en timme och spyfärdig så länge för då känns det som kvällen är förstörd, jag blir fruktansvärd förbannad kan jag säga. Ska dricka lugnt och inte tänka på det, kommer spyreflexerna väntar jag ett tag och fortsätter senare.

Nu börjar man vakna till, dags att sätta igång Zumba för att sedan få i sig frukost. Ha en bra dag alla!

Abbraccio (kram)

Patroner

publicerat i Allmänt;
God kväll gott folk. Denna dag har gått fort, vet inte vart den tog vägen. Måste vara för att man sitter fastklistrad och koncentrerad i datorn hela dagarna nu när man håller på med italienskan. Har bara gått igenom boken och några appar jag tagit ner på mobilen så har inte börjat studera språket ännu. Men ska skriva ut allting och så först och det lär ju bli en 100 sidor minst, haha!

Mamma och Jim kom förbi för några timmar sedan med en massa patroner som Jim fått. Jag kommer eventuellt kunna ha fem av dom och dom finns inte på denna bild, alltså har man en del patroner. Så är det någon som behöver är det bara att hojta till för dom kommer slängas annars. Det var roligt för mamma körde hit också. Hon är duktig så undrar om hon lurar på uppkörning och teorin snart?! Hon har kommit långt på körskolan vad jag kan förstå och hon kör privat också.

Prakitkplats håller jag på att fixa. I torsdags var det en stressig dag. Skulle vara hos jobbcoachen på morgonen och fick gå ut en halvtimme tidigare bara för att skotta och skrapa bilen och fixa parkeringsplats men det tog inte lång tid där i alla fall. När man kom hem började man med tavlan som Tess fick i present, göra lunch, göra sig klar och hinna skriva ett CV till en praktikplats (receptionist). CV skulle nämligen komma in som senast under torsdagen. Sedan kom Tessan för att hjälpa lite med presenterna, fick för mig att göra lite mer på tavlan och ett "kort." Satt med det ett tag och stressade, sedan bar det av till affären för att handla middag och sedan hämta Tess på jobbet och åka hem till henne för att fira hennes 25-årsdag. Vi åt middag och surrade innan Tessan skulle träna. Jag var kvar och sedan kom Tessan tillbaka efter träningen och vi fortsatte surra innan det var dags att åka hem, för alla tre skulle upp och jobba. Hela denna vecka har gått fort.

Det är en del patroner, haha!

Ska lämna datorn ett tag och göra någon "nytta"

Ciao!

Kortis

publicerat i Allmänt;
Det blir ett kort inlägg idag. Har suttit framför datorn hela dagen och pluggat italienska. Har inte satt igång riktigt med det, men är helt slut i kroppen efter detta sittande. Får se om man har orken och tiden att göra ett längre inlägg imorgon :). Igår kom Tessan över och vi såg "Barnhemmet" som var helt okej, dock var den lite seg. Vi umgicks några timmar i alla fall så det var mysigt.

I förrgår for jag till Tess för att fira hennes 25-årsdag. Satt in i det sista med att göra klart en tavla som jag gjorde till mamma och Jim i julklapp. Hon ville ha en sån så då blev det att fixa det. Sedan fick hon en fin inslagning med mina hemmagjorda tvålar, ljus, ljushållare, ängel och skrubbhandskar. Hon blev glad för det :). Hann inte ta bilder på allt innan man skulle iväg men tavlan blev likadan som en av de jag gjorde till mamma. Hade texten "There is no place like HOME", sedan ljushållaren, ljus, trähjärta som jag målade vit och en liten ängel som jag limmade fast på tavlan.

Ryggen håller på gå av så ska upp ur soffan och röra mig ett tag innan det blir sängen och en massa film och mys! Ska försöka återkomma imorgon. Väntar svar från en eventuell praktikplats också. Det har varit fullt upp denna vecka så återkommer om allt det senare.

Puss!

Sorry

publicerat i Allmänt;
Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen.  Återkommer med ett inlägg senare idag, eller imorgon efter jobbet :). Håll ut!

Kramar

Subway

publicerat i Allmänt;
Kom hem från jobbet för drygt en timme sedan och nu har man precis tryckt i sig en HEL Subway-macka, nästan. Är så jädrans mätt. Åt ingen lunch på jobbet så detta var både lunch och middag. Det har gått jättebra på jobbet, längtar till onsdag då man ska jobba igen.

Ikväll ska jag se premiären av "Mammor & Minimodeller" som börjar 21 på trean. Innan det ska jag plocka ihop allt man slängde på sängen då man kom hem, sedan blir det en varm och skön dusch, kanske en kopp kaffe också blir det att plugga italiano.

La riunione!

Dag 22 – Min favorit högtid

publicerat i 22 dagar;
Min favorit högtid är julen. Även om det inte är något speciellt nu när man blivit gammal men minnerna och all den värmande känslan man har varje jul är underbar. Det är vackert med alla julsaker och snön. En annan högtid som är min favorit är min födelsedag, får man räkna det som högtid? Haha.

Detta var det sista inlägget av dessa "22 dagar." Det kommer helt andra frågor framöver.

Italienska

publicerat i Allmänt;
Dags att lära sig italienska, har fått lite uppmuntran :). Har en bok hemma som jag fick av Henke som man knappt har öppnat men nu är det dags att försöka lära sig. Vill kunna grundord och små meningar bara, kommer aldrig kunna prata flytande!

Ciao!

Snart slut ...

publicerat i Allmänt;
Snart är det slut på "22 dagar," sista dagen imorgon. Det var riktigt roligt med den där listan. Får se om man bygger på framöver. Idag blir det att städa så man har fint den här veckan som kommer. Ska jobba några dagar i veckan, åka till min jobbcoach, hinna med Birsta och gratta 25-åringen.

Klev upp tidigt idag för att man ska kunna somna i bra tid ikväll. Var ett tag sedan man klev upp och jobba, men börjar åtta istället för sju.

Ögonen håller på att gå i kors så ska slå igång en film eller serie på datorn och sätta igång med städningen. Lika bra att börja nu så man kan ha det gott hela kvällen :).

<3

Lindströms Bites

publicerat i Allmänt;
Har inte nämnt för er hur resten av Lindströms Bites smakade, har faktiskt testat allting. Det som defintivt är mina favoriter är mini-hamburgarna och mozzarella sticksen. Dom var suveräna och tyvärr är dom helt slut nu. Jag som är känslig mot stark mat tyckte att "Cheddar cheese Jalapeño" och "Chili cheese nuggets" inte var så starka, det var ett mycket bra plus från min sida. Äter man mer kan det nog hetta lite i munnen för den som vill ha starkt.

Det är perfekt att ha som mellanmål (tilltugg) eller som jag: Jag åt detta till lunch som middag. Man kan variera mycket. Ibland åt jag två hamburgare tillsammans med några nuggets, perfekt!

Det är inte själva maten bara som jag tycker om. Utan jag la märke till designen först och främst innan man köpte med sig en påse hem. Sedan har dom bra, utförliga och roliga beskrivningar hur man ska tillaga det på bästa sätt.









Rekommenderar starkt att ni ska testa hela den här Bites-serien. Allt passar till alla!

Ingen aptit

publicerat i Allmänt;
Sitter och funderar på vad man ska äta till middag men har ingen aptit. Har börjat tagit andra tabletter och dom verkar fungera i alla fall. Tar dom för jag är så hungrig hela tiden. Nå fungerar dom bra fast det är ändå jobbigt om man håller på att spy när man ska äta, inte ens godis går ner men tvingar i mig, haha! Ska ta dom för en speciell anledning och bara ta en liten dos sju dagar i månaden men nu har jag inte tagit en tablett på tre månader, oops! Vill inte knapra tabletter.

Har inte tagit fram någonting från frysen så kanske får bli en mini-sallad med oliver, majs, paprika och tomater. Har creme fr. så man kan göra sig en god vitlöksdressing eller nåt sånt.

Efter maten ska jag försöka lösa problemet med byrån. Den håller totalt på att ge upp och så mycket som man gillar att shoppa skulle jag lätt kunna prioritera och köpa ännu en bättre byrå eller hitta på en annan lösning angående förvaringen i klädkammaren. Men jag ska inte lägga ut några pengar på det. När jag bodde i Nacksta gick den mellersta lådans botten sönder, ni kan se det inlägget här: http://cindynilsson.blogg.se/2009/december/byrakrasch.html. Men nu har den mellersta och nedersta lådan blivit knäpp. När man kollar på utsidan hänger liksom lådan ner och det blir en glipa och man ser in lite i lådorna fast dom är stängd. Vet dock inte hur man ska lyckas men det är ingen större fara, visst kan man ha det som det är nu men tänk om hela skiten rasar samman?! Har tagit bort båda lådorna för att testa och spika fast den och hamra på sidan av den men ingenting verkar fungera. Ska som sagt kolla upp lite mer och se vad man annars kan göra.

På återseende!
Kram

"One Missed Call"

publicerat i Allmänt;
Härliga lördagen har kommit igen. Känns skönt att bara vara hemma den här helgen, är dock lite less när man har varit dålig och för det mesta varit inne. Har haft problem med magmunnen någon dag nu också och ena med det andra, men man är ju van så det är ingen fara.

Igår såg jag att filmen "One Missed Call" gick på teven och har känt ett tag att jag skulle vilja se en skräckfilm men har aldrig gjort det själv. Men igår såg man den och den var inte hemsk alls tycker jag. Om man skulle sett den Japanska versionen hade man nog blivit mer rädd, tror faktiskt att jag sett den Japanska förut med någon annan. Den var i alla fall bra. Fick inga mardrömmar eller nåt sånt och kunde somna utan problem, haha! Höll på att somna till filmen.

Har varit på Willys och åt lunch för ett tag sedan. Funderar på att städa och brygga mig en kopp kaffe. Har slagit in ett paket till Tess som fyller 25 år på onsdag :). Ska slå in den andra också senare. Nu när man håller på att pyssla så mycket har jag inte plats med alla saker i klädkammaren och igår tog jag bort saker i nedersta hyllan i linneskåpet i hallen för att göra plats till alla pysselsaker, måste ha en större lägenhet ;).

Har nyss pratat med Tessan och hon ska vara barnvakt åt hennes brorsdotter ikväll, måste gå dit och snusa lite på bebisen ikväll, dom är för go!

Chow Chow

publicerat i Allmänt;
Jag vill ha en Chow Chow hund. Har alltid velat ha en Golden eller en Pomeranian men nu har jag hittat en annan underbar hund. Kolla på bilderna nedan, hur söt får man vara?

 

(Bilderna är lånad från Google.se)


Någon?

publicerat i Allmänt;
Är det någon som vill köpa tvålar eller någonting med decoupage kan ni hojta till! Vi kan komma överens om pris. Det är fint med tvålar inslagna i cellofanpapper och det passar perfekt att ge bort eller att behålla själv!
Ni kan ta kontakt på mig via en kommentar eller på [email protected]

Tvättstuga

publicerat i Shopping;
De har varit en händelserik förmiddag. Hade tänkt åka till Birsta vid 10 men mormor som har bilen hade surrat i mobilen så hon hade inte gjort sig klar. Men då tog jag en skön promenad till henne och var helt slut när jag kom fram. Denna långa backe tar kål på en ;). När jag var framme hämtade jag bilnyckeln och gick ut och började borsta och skrapa bilen sedan begav vi oss. Det var riktigt halt ute och jag bara gled när jag skulle bromsa in för en cirkulationsplats. Men det är bra att få testa lite.

När vi var framme mötte jag upp mamma och gav henne den fina tvålinslagningen. Mamma och hennes kollega L vart jättepaff, dom tyckte det var så fint. Gav L en del tvålar och gav mamma några till :). Jag gick runt och kollade på småsaker men kände mig stressad. Klockan var kvart i elva när jag lämnade mamma, då hade jag inte kollat på nånting och jag skulle hem till tvättstugan till elva. Fast det spelar ingen roll om man börjar tvätta senare. I alla fall kollade jag runt på några saker men måste ut någon dag nästa vecka också. Köpte med mig en vit tvålmassa, doftolja (äpple), natursnöre och två saker till (det är till någon så ska inte säga vad det är). Funderar inte på att göra fler tvålar nu men bra och ha om man får någon beställning, haha!

På en gång när man kom hem, lämnade man väskan och tog tvätten och sedan gick man direkt till tvättstugan. De första två maskinerna är snart klar. Har precis tagit en macka men vet inte vad jag ska äta till lunch. Är så hungrig att jag inte har en hungerkänsla, det brukar bli så ibland.


Cellofanpapper från Panduro, 50 kronor (5 meter)


Doftolja från Panduro, 45 kronor


Vit tvålmassa (500 g) från Panduro, 70 kronor


Natursnöre från Panduro, 35 kronor

Dag 18 – Min favorit film

publicerat i 22 dagar;
Jag gillar många filmer. Dom som jag kan komma på nu är

* Ladder 49
* Soul Surfer (måste ni se, den är verklighetsbaserad, sök på Bethany Hamilton)
* Enough (med Jennifer Lopez)
* The deep end of the ocean
* Dangerous mind

Bättre?

publicerat i Allmänt;
Det känns som värken i huvudet (bakhuvudet), nacken och yrseln börjar släppa. Man kan hoppas på det i alla fall för det är inte roligt och man har aldrig haft såna här problem förut, väldigt obehaglig känsla. Hade jag fått hög feber hade jag ringt 112 eftersom jag hade en misstanke om hjärnhinneinflammation eller nåt sånt. Låter överdrivet men kunde inte göra någonting, spyan i halsen och en svimmande känsla hela tiden. Det är inte roligt, speciellt när man har ont i huvudet och nacken någon gång per år bara, sedan kommer dessa problem. Visste ändå att förkylningen satt sina tag i dessa områden men som sagt ändå obehagligt.

Tog mig en promenad ner på Willys för att sträcka på mig och handla lite. Kände hur skönt det är att gå, varför gör man inte det oftare? Har iofs aldrig tyckt om att gå men är det kallt ute så blir det så uppfriskande på nåt sätt. Handlade en hårinpackning från Dove. Har testat Doves "Repair" shampoo
och balsam och det har fungerat jättebra så köpte inpackning i samma serie. Har inte gjort en inpackning på länge och jag känner att det är dags att ta hand om håret och mig själv.

Fick hem gelen och serumet idag också så det ska bli roligt att testa. Gelen har jag haft förut och den har fungerat jättebra, men det kanske bara var för att jag precis hade gjort en rakpermanent, men hoppas det funkar lika bra nu. Men har bestämt mig för att ta hand om mig själv och min kropp mer. Är för snål att gå till frissan men ska önska mig ett presentkort hos Trudes eller Jess när jag fyller år, får man se vad som händer. Ska toppa och tunna ur det bara.

Imorgon om man inte blir sämre ska jag ta pärlan till Birsta och köpa lite saker till stor gumman som fyller år nästa vecka :). Vet precis vad hon ska få. Passar även på att hälsa på mamma och ska ge henne den stora inslagningen som jag gjort. Funderar på att lägga i någonting mer men det får inte plats, får se om hon får lite tvålar på sidan om. Ska även in på Panduro en sväng och handla lite småsaker. Tänkte köpa mer tvålmassa och en annan doft och eventuellt en annan färg, men det känns dumt att göra mer när man för det första har en hel hög med tvålar och för det andra måste man ge bort dom man har först innan det är någon idé att göra nya! Jag och Therese funderar på att ansöka om "ute-försäljning" i sommar om hon kommer hem. Då ska vi sälja en massa tvålar och hitta på nåt annat att sälja, haha!

Ska kolla vad man ska kolla mer på imorgon om det blir en tur till Birsta. Sedan har jag bokat tvättid imorgon också, hoppas kroppen inte ger vika så man får mer problem. På fredag blir det en sväng till jobbcoachen för att sedan åka på fest :).

Puss

Gluten vs. Laktos

publicerat i Allmänt;
Jag börjar undra igen vad man är känslig mot. Har alltid trott att det är laktos men kommer alltid på att detta besvär börjar när jag äter våfflor/pannkakor. Då kan du ju vara gluten = mjölen eller laktos = grädden. Har någon av er erfarenhet om detta? Närmare en timme efter måltiden får jag nå fruktansvärda smärtor i magen och ibland kan man gå och ibland inte. Haha, ursäkta språket, inte trevligt att läsa om. Men det är de ända problem som jag har. Vad tror ni? Ibland känner jag inte av det alls, när jag äter nåt av detta heller.


Dag 16 – Vad jag åt idag

publicerat i 22 dagar;
Är lite tidigt att skriva detta nu. Men jag har ätit en hårdbrödmacka med jucie till frukost och en wrap till lunch. Till middag blir det våfflor med grädde och sylt. Det kan eventuellt bli en macka fram mot kvällen!

Varmt & Skönt

publicerat i Allmänt;
Har precis kommit upp från ett varmt och skönt bad. Det kändes skönt för huvudet/nacken :). Är alldeles varm i kroppen, så härligt. Funderade på att göra mig en kopp kaffe för att bli varm men badet lyckades helt med det. Ska hoppa i säng om ett tag och se på någon film.

Kram på er alla!

Upplysning!

publicerat i Allmänt;
Vill upplysa alla att de senaste inläggen kommer att kodas in i nya underrubriker i menyraden. Har inte kodat in det förut så det är därför detta syns nu på min första sida! Ville bara meddela er varför "äldre" inlägg syns!

Ljus

publicerat i Ljus;
Ta fram allting som du kan tänkas behöva - Bra att förbereda sig!
Allt du använder måste vara rent!


1. Ta fram glaset där ljuset ska vara. Fixa veken och sätt veken i mitten av glaset. Man kan använda sig av penna där du virar runt veken så att veken ska vara rak och hålla sig på sin plats när gelen ska ner.


2. Det står att man ska använda sig av ett smältkärl och jag gjorde ett vattenbad. Ta en kastrull och en större glasskål som du ställer ovanpå kastrullen. Fyll kastrullen med vatten (vattnet ska inte nå skålen). Det är bra om skålen är hög för det får inte komma in vatten i gele-området och det kan skvätta en hel del utanför.


3. Slå plattan på 5:an och sänk sedan ner värmen. Låt ångan smälta ner gelen helt. När gelen var helt smält väntade jag några minuter extra.

4. Nu har du förberett även glaset och ställt ner veken i mitten av glaset. Fyll i gelen i önskad mängd ner i glaset. Kolla till veken. Det går rätt fort för gelen att torka ihop sig från skålen men sen i glaset tar det ett tag innan den blir klar. Jag använde sked och slickepott för att skrapa ur den sista gelen från skålen.

5. Justera veken och låt gelen "torka"

6. Kolla även runt kanterna när gelen torkat helt - Men var försiktig och ta bort resterna av gelen. Tänk på att geleljus ger spår om du rör i gelen när den torkat. Hoppa över detta steg om du vill.

Hoppas jag förklarat den här delen bra och att jag fick med allting och skrivit rätt, ni får gärna fråga om det är någonting. OBS! Ni kan göra helt annorlunda utan detta var bara någonting som jag gjorde. Följ i alla fall instruktionerna på ljusgelens förpackning.

När själva ljusen var klar satt jag fast "Rub-Ons" på glaset och tog snöret och knöt runt!

Mina ljus








Saker jag använde
* Glas på IKEA, 39 kronor för 6 stycken
* Gele, 99 kronor på Panduro (inkl. 5 vekar)
* Rub-ons, 29 kronor på Panduro
* Snöre med pärlor från mitt halsband

Bakverk

publicerat i Bakverk;

Chokladpraliner

Ingredienser

100 g vit choklad

100 g mjölkchoklad

1st Daim

4-5 msk rapsolja


Gör så här

1. Bryt chokladen i småbitar.

2. Smält chokladen försiktigt, var för sig i några matskedar upphettad rapsolja (rör under tiden). Rör tills chokladen är slät.

3. Fyll pralinformar till hälften med den vita chokladen.

4. Hacka daimen fint och strö över.

5.  Fyll upp resten av formarna med mjölkchokladen.

6. Ställ att stelna i kylen och ploppa sedan ut chokladen ur formarna.


(Man hettar upp 4-5 msk rapsolja för varje 100 g choklad)


Jag köpte en hjärtformad silikonform på Panduro för 37 kronor. På detta recept blev det 13 st praliner.



Julstubbar

Julstubbarna har som bark på toppen och jag tänkte att man lätt kunde hyvla eller riva på en chokladkaka men det blev bara små smulor eller vad man ska säga. Då fick jag göra egna chokladspån: Tog en ugnsplåt och oljade in den. Tog mjölkchokladen och smälte den i ett vattenbad. Tog slickepott och plattade ut chokladen på plåten, till bara några mm tunnt lager. Sedan skulle det stelna (inte för mkt så spånen går av) men vi ställde ut den i kylan och det räckte med en minut sedan var det bara att ta en kniv och göra olika långa barkskivor/spån.

Så här såg det ut

(Receptet på julstubbarna har jag, är ni intresserade kan ni fråga mig)

 

Risbräck

200 g mörk choklad (undvik blockchoklad, det är bättre med Marabous mörka choklad)
6 dl Puffat ris (man kan välja själv hur mycket ris man vill ha)


Gör så här
1. Smält chokladen i vattenbad i kastrull på spisen eller värm upp den försiktigt i mikrovågsugnen.

2. Blanda i puffat ris i den smälta chokladen och klicka ut massan på smörpapper. Du kan också hälla ut hela smeten till en större kaka som sedan kan delas i lagom stora bitar när chokladen stelnat.

3. Låt stelna i kylskåp!



Tavlor

publicerat i Tavlor;
Tänkte skriva om hur jag gjorde tavlorna. Jag började med att göra en prototyp av tavlorna med hjälp av kopieringspapper. När jag tänkte att det här kommer kunna bli bra, då började köpa in allt material. Sedan fick jag bitarna sågade i de mått jag ville ha 17 cm bred och 27 cm hög. Den lilla skivan är 17 cm bred och 7 cm djup.

När kapningen var klar filade jag till kanterna lite för att få det jämnare och "mjukare." Sedan tog jag ett starkt lim och limmade den stora delen på den lilla delen. När dom satt på plats spikade jag några spikar för att vara säker att båda delarna satt säkert!

Sedan var det dags att måla. Jag målade inte baksidan av tavlorna men alla andra sidor. När färgen torkade började jag med texten. Använde en bokstavsmall i plast (kursiv) och gjorde texten med den, mer eller mindre. Gjorde vissa bokstäver annorlunda. När jag använde mallen körde jag i med en blyertspenna för att sedan fylla i med en silverpenna.

När allt detta var klart och man var nöjd så limmade jag fast en liten ängel i toppen av tavlan och lät den torka. Under tiden tog jag kakformen och limmade i den för att få fast dekorationssanden. Efter det var det bara att lägga i ett ljus i formen och på med porslinsängeln på ena och ett hjärta på den andra tavlan!

På slutet spikade jag fast en spik på varje sida av tavlorna (på baksidan) och tog ett snöre och snurrade runt spikarna. Sedan kunde man lätt hänga upp tavlorna.












Det jag använde mig av
* Spån/trä-skiva (tänk på att den inte ska vara för tjock)
* Vit målarfärg
* Pensel
* Silverpenna

* Bokstavsmall

* En liten ängel (dekorerade överst på tavlan)

* Gammeldags kakform

* Lim

* Dekorationssand i silver

* Ett ljus

* Spik och snöre

* Det sista man behöver är de saker man vill ha bredvid ljuset, exempelvis ett hjärta eller en ängel.

Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag igen då! Har haft en mer eller mindre sömnlös natt av denna nackvärk, höll inte på att ta mig upp av nacken, kanske börjar få nackspärr?! Har haft det förut men inte så farligt. Måste avvakta och se hur man mår senare under dagen, så man kan sjukanmäla sig i tid. Kan vara svårare att hitta en som kan jobba långpass. Men känner att jag skulle kunna jobba men man måste lyssna på kroppen, speciellt om man jobbar med det man gör. Vill inte riskera någonting! Men får se, vill jobba! Less att vara hemma och inne.

Dagen bjuder inte på mycket, måste i alla fall ut och posta ett brev för att sedan gå till bilen och kolla om man får upp dörrarna. De gick inte sist men måste försöka igen om mormor ska låna bilen imorgon. Sedan om man mår bra och jobbar tisdag och onsdag ska jag ta bilen till min jobbcoach på torsdag eller fredag. Men det är jättekonstigt för jag sprejade med låsspray och bilen stod i två dagar men fick inte ens nyckeln i hålet. Innan jag sprejade hade bilen stått en hel vecka i ännu kallare grader och dörrarna var fastfrusen men det gick ändå stoppa in nyckeln, sjukt!

Ha en fin måndag alla!

Dag 15 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför

publicerat i 22 dagar;
Haha ja, nu kan man passa på att skriva att det skulle vara mycket trevligt att få vara kille för en dag. När man var yngre ville man testa och vara kille för en dag, bara för att se hur dom är och tänker. Är dom som vi tjejer, pratar dom med varandra om allting som vi gör? Är dom känsligare än vad dom framstå vara? Det spelar ingen roll vilken kille utan bara få "vara" kille för en dag och verkligen se hur dom är.

Fit for ...

publicerat i Allmänt;
... a "trip"

Bättre att vara fit för en resa än för ett fight, eller vad säger ni? ;). Ska inte nämna så mycket om det eftersom jag vet inte om det kommer bli av. Är också osäker på vart vi eventuellt ska åka. Har för mig att det är Cypern men det kan vara Kreta också, jag vet inte! Hela släkten från två håll ska med och fira en i släkten som fyller jämnt. Hoppas verkligen att det blir av men det är inte förrän om ett och ett halvt år typ, haha!

Men ni vet vad som gäller nu? Det gäller för mig att gå ner i vikt tills dess. Tiden går fort och att bli fit tar sin tid. Lika bra att börja nu. Har bestämt mig för att äta godis på fredag och lördagar, börjar lite lätt. Vill och kan inte tvärsluta. Lika bra att ha två dagar i veckan man unna sig, bättre det än varje dag! Vet att ni hört det här förut men det måste ändras nu. Det är bara jag som kan ändra mig. Wish me luck!

Om det blir av ska jag köra vattenskoter igen, det är bland de bästa jag gjort i livet. Gasen i botten!





(Bilderna är lånad från Google.se)

Inslagning

publicerat i Allmänt;
Har tyckt synd om mig själv hela dagen av denna konstiga förkylning eller vad man ska kalla det. Men nu har man fått nog av det, för ett tag i alla fall ;). Nej då, det är ingen fara för jag mår hyffsat nu. I alla fall så har jag för någon timme sedan gjort fina inslagningar av tvålarna och av lite annat smått och gott! Ska ge ett paket till mormor, det var därför jag först och främst ville ha rosa tvålar för mormor har rosa badrum och det skulle passa perfekt. I efterhand tycker jag de vita och de rosa tvålarna är dom finaste även fast jag ogillar rosa, starkt! Det större paketet ska en älskade, eller två älskade personer få.




















Jag använde mig av cellofanpapper med en silverplatta i botten. Mamma fick pappret i julklapp från jobbet så jag fick ta den. Tog med det hem och det var bra eftersom det kom ju till användning. Ville ha två olika inslagningar men hade bara det pappret men jag klippte av en del av toppen och klippte ut en platta från en vit kartong och tejpade fast den under den "öppna" botten. Tadaa, då fick man två inslagningar av ett och samma papper.

Tog ett smalt sidenband och knöt runt och limmade sedan fast en ängel på snöret (på ena inslagningen).

La även till ett vitt doftfritt ljus (vill inte ha doftljus ifall de tar över tvåldofterna), en mindre ljuslykta och som ni ser la jag en näckros i det större paketet. Har mixtrat lite i Photoshop för att bildkvalitén skulle bli bättre men det fungerade inte riktigt. Ni vet ju hur det är, det är alltid finare i verkligheten, haha!

Grattis <3

publicerat i Allmänt;
Vill gratta Maria som fått en liten flicka. Värkarna kom för tre timmar sedan och nu är prinsessan ute. Snabba ryck. Hoppas allting gick bra!

"Fear"

publicerat i Allmänt;
Har ni alla haft en bra helg? Det känns som måndag idag, av någon konstig anledning. Jag känner mig helt borta eftersom natten har varit jobbig. Har haft en jättekonstig värk i bakhuvudet och neråt, var yrslig och illamående. Därför har man inte gjort många knop idag, gick på macken en sväng för en stund sedan annars har man bara legat hela dagen. Jättekonstig förkylning denna gång, de har inte brytit ut ännu. Mått bra i två dar sedan igår vart det problem med nacken?! Jaja, hoppas man inte blir sämre igen, för det blir jobb tisdag och onsdag!

När man legat hela dagen fick jag en idé. Funderar på att göra en underblogg till den här bloggen. Underbloggen kommer innehålla alla mina projekt som jag gjort och de som följer. Allting kommer hamna här uppe ändå men om det är någon som är mer intresserad av de kreativa sakerna kan gå in på underbloggen och läsa mer djupgående eller vad man ska säga. Ska fundera mer på det.

Har för en stund sedan sett filmen "Fear," har sett den för flera år sedan, men den är inte så bra. Hoppas det går några bra filmer ikväll!

Kram!

Dag 14 – Innehållet i min väska

publicerat i 22 dagar;
Har precis hämtat väskan och nu ska ni få veta allt vad min väska innehåller ;).

1. Kalender
2. Bläckpenna
3. Plånbok
4. Mobilväska
5. Headset
6. Presentkort
7. Alvedon
8. Tamponger
9.
Omeprazol
10. Lypsyl
11. Mobilen (den ligger inte där just nu men ska jag iväg är det standard att mobilen ligger i väskan)
12. Nycklarna (Samma sak gäller nycklarna som mobilen)

Hmm, det var inte så mycket. Tycker alltid jag har mycket i väskan men det kan vara för att man har en stor plånbok som tar en stor plats.

Baresso

publicerat i Allmänt;
Det fungerar nu, jippie! Måste ha varit att man pillat för mycket på kodningen så att datorn inte hann med, men nu ligger allt som det ska under kategorierna. Känns skönt att man slipper "bråka" mer, för har varit på väg att slagit sönder datorn förut. Minns att jag har slagit på fronten på datorn så att den lossnade och då blev man förbannad på det så slog hårt igen och då vart det bra, haha! Ja, som ni säkert vet kan jag ha ett jädrans temperament.

Tidigare idag beställde jag och Tess hårprodukter från Baresso. Har ni beställt därifrån förut? Dom har i alla fall mycket bra varumärken (som frisörsalongerna använder).

Vi båda beställde den här. Den fungerar till mycket. Den ger håret glans, förebygger torr hårbotten och den viktigaste delen är att den fungerar perfekt som värmeskydd. Det är därför jag vill ha den. 145 kronor!

 

Den här beställde jag också. Har haft denna gele förut och den är fungerat bra. Hoppas den hjälper nu också. 144 kronor!

 

Jag ville även beställa en bra hårinpackning men kan inte prioritera det nu.

Kolla in hemsidan: Baresso
(Länken öppnas i nytt fönster)

Jisses

publicerat i Allmänt;
Jisses, det gick inte som jag ville. Lika bra att jag ger upp innan datorn åker ut genom fönstret. Får fortsätta imorgon. Ska fixa dipp och dippa tacochips och paprika, mums! Väntar på att filmen "Flightplan" ska börja, den börjar om en timme.

Decoupaget på burken/kartongen är klar så ska dona på lite med det också!


Hoppas ni alla har en fin lördag!

Tvålar

publicerat i Tvålar;
Ett till projekt som jag börjat med är tvålgjutning. Tvålgjutning är roligt, enkelt och det slutar med fina resultat. I den här kategorin kan ni ta del av alla tvålar som jag gjort och en full detaljerad beskrivning hur jag gjorde under tvålgjutningen. Visar bilder först och under bilderna kan ni se hur tvålgjutningen gick till och vad jag använde för saker!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tvålgjutningen

Det viktigaste är att förbereda! Fixa formarna, ta fram diverse redskap. Jag gjorde olika typer av tvålar med olika satser och det kan föreställa som rörigt men ska försöka beskriva så rent och bra som möjligt! Tänk på att vara försiktig när ni håller på med vattenbadet eftersom det kan skvätta och är det någonting ni undrar är ni alltid välkomna att fråga.

Det första jag gjorde var att smälta den vita tvålmassan i ett vattenbad (tog hela kakan på 500 gram).

 

Man ska inte röra om i massan under smältningen eftersom luftbubblor uppstår men jag gjorde det ändå för att kunna smälta det översta lagret bra. När massan smälte helt la jag i ca: 1,5 droppe med röd tvålfärg, för att få en mycket ljus rosa färg. Rörde sedan om den smälta massan försiktigt! Efter det lade jag i många droppar med doftolja (jordgubb). Rörde om försiktigt igen!

 

Efter smältningen, färgningen och doftningen tar man tag i bunken eller vad man nu använder till vattenbadet. Häll försiktigt ner massan i dina önskade formar, tänk på att massan är flytande.

 

I slutet av tvålmassan börjar den ”torka” och då ställde jag tillbaka massan på vattenbadet så den kunde smälta om igen. Passade på att ta en droppe till med den röda färgen för att få ett snäpp mörkare rosa. Sedan fyllde man i resten av massan i formarna - Då var den 500 g kakan gjord!

 

De andra tvålarna gjorde jag med den transparenta tvålmassan. Då använde jag mig av de torkade rosenblomsten och lade ner i botten på de formarna jag ville ha. Jag använde mig inte av någon doft till dessa eftersom rosenblomsten luktar nog. Använde lite mer än hälften av massan i denna sats.

 

Medans massan stod i vattenbadet kom jag på att jag ville testa lägga i någonting annat i formarna. Tog några stenar och en liten ängel och lade ner i hjärtformarna. När massan var smält hällde jag i massan i formarna. Rosenblomsten/stenarna/ängeln åker upp i formen när massan kom ner men har man tur kan man försiktigt trycka ner den mot massan så att den stannar där. Mot slutet började massan torka igen och la tillbaka bunken på kastrullen och då testade jag lägga i några droppar med röd tvålfärg.

 

Tvålmassan

 


Vattenbadet

 


Så här ser den vita tvålmassan ut när den smält

 


Så här ser den rosa massan ut när den smält


Allt förutom muffinsformarna är köpt på Panduro Hobby!

 

 

Saker jag använde


1. Silikonform "Hjärtan"
2. Transparent och vit tvålmassa
3. Doftolja med jordgubb
4. Röd tvålfärg
5. Silikon muffinsformar
5. Torkad "Rosenblomsblad"
7. Silikonform "Praliner"

8. Silikonform "rosor"

(OBS! Alla saker är inte med på bild, läs därför texten ovan)

Haha

publicerat i Allmänt;
Haha, jag har löst problemet med kategorierna. Jag vet varför dom inte hamnar där jag vill ;).

Grrr

publicerat i Allmänt;
Blir så jädrans less. Den lösa musen till datorn slutar och fungera till och från. Det har varit så ett bra tag men det blir värre. Men ska väl inte klaga när det är jag som tappar den hela tiden. Börjar fundera på att det kan vara USB-ingången också som glappar?!

Jag blir också irriterad på bloggen. När man skriver ett nytt inlägg som jag exempelvis vill ska placeras i kategorin "Shopping" trycker jag i "Shopping" innan jag lägger upp inlägget, men den hamnar ändå inte i den kategorin?! Helt sjukt att det ska krångla hela tiden men denna blogg. Jaja, det ska inte få förstöra min härliga dag, haha! Nu börjar musen krångla igen. Det värsta är när man ska uppdatera bloggen eller när man sitter i Photoshop och musen börjar krångla!!!!!!

På återseende!
Kramar

Nytt

publicerat i Allmänt;
Har tagit nya bilder på köket efter man satt upp de nya gardinerna. Passar på att lägga upp lite nytt och fräsht! Idag har det varit en härlig dag. Njöt av en kopp kaffe till frukosten och sedan satte man igång och började städa hela lägenheten, det är bara tvätten kvar, men får ta det till veckan! När städning och dusch var klar mötte jag upp Tessan och vi gick och handlade lunch och åt tillsammans hos mig. Efter det blev det kaffe och tvålgjutning. Hon fick testa och göra sina egna tvålar som hon också fick ta med sig hem. När hon gick hem diskade jag  undan alla saker efter tvålgjutningen och kort därefter blidde det middag och mobilsurrande ett tag med Tess, som vanligt, haha! Vi kan surra i timmar.

Bettan dök upp igår kväll också, vi såg på filmen "The Fourth kind" som var helt okej. Vi surrade och hade trevligt tills hon gick vid halv ett.

Igår när jag och Therese var och handlade köpte vi lösgodis i såna där burkar/kartonger och jag handlar oftast på lösvikt men brukar alltid ta påsar. Men igår när Therese tog en burk kom jag på att man kan ha dom som en fin förpackning för tvålar eller liknande. Tog då en jag också och nu är burken/kartongen på torkning. Har målat den vit för att jag ska göra en fin decoupage på den eller nåt ;). När detta inlägg är klart ska den nog ha torkat helt. Om man kan göra något fint av burken/kartongen ska jag fråga på Willys om man kan köpa ut några löst, utan godis ;).

Jag gjorde även några tvålar idag också med den sista massan, vi använde. Tog muffinsformen och la en ängel i den. Jag gjorde en liten tvål med en ängel igår eftersom jag trodde inte massan skulle räcka till den stora muffinsformen men det blev jättebra med en större form. Kommer visa bild på den i detta inlägg!


Här är kanallängderna och fransgardinerna!


Mysigt!


Servettstället har fått en plats i fönstret


Den här dekoration har jag haft ett tag!




Det ser inte riktigt ut så här nu. Har bytt plats på ljusen och kaffebryggaren, klippt av tyget mer, sytt med svart tråd istället för blått och att jag köpt en gardinstång som hänger där istället för att det hänger på tejp, haha!




Vill ha kvar detta fat på bordet men det känns ändå "juligt" över det. Men har i alla fall tagit bort kottarna och mossan. Satt dit hjärtarna med text!

Tvålgjutning

publicerat i Tvålar;

Här kommer beskrivningen av tvålgjutningen!


Det viktigaste är att förbereda! Fixa formarna, ta fram diverse redskap. Jag gjorde olika typer av tvålar med olika satser och det kan föreställa som rörigt men ska försöka beskriva så rent och bra som möjligt! Tänk på att vara försiktig när ni håller på med vattenbadet eftersom det kan skvätta och är det någonting ni undrar är ni alltid välkomna att fråga.

Det första jag gjorde var att smälta den vita tvålmassan i ett vattenbad (tog hela kakan på 500 gram).


Man ska inte röra om i massan under smältningen eftersom luftbubblor uppstår men jag gjorde det ändå för att kunna smälta det översta lagret bra. När massan smälte helt la jag i ca: 1,5 droppe med röd tvålfärg, för att få en mycket ljus rosa färg. Rörde sedan om den smälta massan försiktigt! Efter det lade jag i många droppar med doftolja (jordgubb). Rörde om försiktigt igen!


Efter smältningen, färgningen och doftningen tar man tag i bunken eller vad man nu använder till vattenbadet. Häll försiktigt ner massan i dina önskade formar, tänk på att massan är flytande.


I slutet av tvålmassan börjar den ”torka” och då ställde jag tillbaka massan på vattenbadet så den kunde smälta om igen. Passade på att ta en droppe till med den röda färgen för att få ett snäpp mörkare rosa. Sedan fyllde man i resten av massan i formarna - Då var den 500 g kakan gjord!


De andra tvålarna gjorde jag med den transparenta tvålmassan. Då använde jag mig av de torkade rosenblomsten och lade ner i botten på de formarna jag ville ha. Jag använde mig inte av någon doft till dessa eftersom rosenblomsten luktar nog. Använde lite mer än hälften av massan i denna sats.


Medans massan stod i vattenbadet kom jag på att jag ville testa lägga i någonting annat i formarna. Tog några stenar och en liten ängel och lade ner i hjärtformarna. När massan var smält hällde jag i massan i formarna. Rosenblomsten/stenarna/ängeln åker upp i formen när massan kom ner men har man tur kan man försiktigt trycka ner den mot massan så att den stannar där. Mot slutet började massan torka igen och la tillbaka bunken på kastrullen och då testade jag lägga i några droppar med röd tvålfärg.


Dela tvålmassan i mindre bitar.



Vattenbadet



Så här ser den vita tvålmassan ut när den smält.



Så här ser den rosa massan ut när den smält.




Allt förutom muffinsformarna är köpt på Panduro Hobby!

Tvålarna

publicerat i Tvålar;
Dags att lägga upp lite bilder på tvålarna eller vad säger ni? Det var allra första gången men tog sig an att göra sina egna tvålar. Kan inte säga att det var svårt, och det slutades mer eller mindre med ett bra resultat. Har inte gjort något "speciellt" med tvålarna men ska se om man hittar någon fin förpackning eller liknande som tvålarna gör sig finare i.

Som vanligt får man aldrig rättvisa på bilderna, har försökt tagit bra bilder så tvålarna ser lika bra ut på bild som i verkligheten men lyckades inte. Får väl säga att tvålarna inte är fotogeniska, haha! Skämt och sido, jag lägger upp bilderna nu och sedan lägger jag upp en detaljerad beskrivning om hur allting gick till, Enjoy!





























Jag har inte alla tvålar upplagda eftersom jag ska gjuta om dom, mer om det kan ni läsa i tvålarnas beskrivning.

Lindströms Bites ...

publicerat i Allmänt;
... American finger food

Tänkte förklara om detta med "maten" som jag skrev om igår. Jag har fått hem diverse med spännande och goda frysvaror från Lindström Handel. Det började med för tre månader sedan då jag blev kontaktat på min blogg. Hörde av mig till personen och han berättade om företaget och deras utveckling med mera. Han hade sett ett jag skrivit om en av deras produkter, se inlägget här (http://cindynilsson.blogg.se/2011/september/broccoli-cheese-nuggets.html).

När jag var och handlade skulle jag ha nåt från frysdisken men fastnade istället på häftiga förpackningar, alltså Lindström Bites (som jag aldrig sett förut), blev direkt haffad av designen. Köpte då Broccoli cheese nuggets men som inte föll mig i smaken, vilken har en stor anledning av att jag inte tycker om broccoli. I alla fall så fick jag chansen att få dessa varor, vare sig om jag skriver om dom eller inte, på min blogg. Självklart kan man göra det, mycket roligt och det är bra att få skriva om varorna när man själv tycker om dom så mycket. Så igår kom maten och man har redan smakat!

Känner ni igen dessa varor?
För mer information, kolla in denna länk http://lindstromhandel.se













Igår provade jag "Mini Cheese Burgers" och dom var så små, söta och mycket goda! Till burgarna åt jag några "Mozzarella Sticks" som inte heller var dumma. Har aldrig ätit sån här typ av mat och jag kan rekommendera dom stark. Bara förpackningarna säger väl allt?! Har ni några frågor kan ni fråga mig, men gå och köp hem dessa "Bites" :). Återkommer så fort jag äter något av det andra!

Willys

publicerat i Allmänt;
Skriver senare under dagen angående "maten" jag pratade om igår. Fick maten igår och har smakat lite, mumma! Klev upp för en kvart sedan så ska byta om och möta Therese vid macken och dra ner på Willys för att sedan umgås ett tag.

Förresten har jag funderat mer och mer på att jag vill börja boxas igen men kanske på ett annat ställe. Återkommer om det här också, senare!

Blomkål

publicerat i Allmänt;
Håller på med dagens lunch. Det blir ångkokad blomkål med klassiska Rösti, vilken härlig lunch va? ;). Hade ingen aptit igår och inte direkt idag heller men det är gott så det går alltid i. Känner mig bättre idag, det går verkligen upp och ner men det gäller att hoppas på det bästa.

Får se vad dagen har att erbjuda. Väntar mat av en icke "avslöjad" sak som jag har blivit erbjuden att göra. Vet inte om han kommer idag men har försökt fått tag på han så vi får la se. Sedan ska jag ge mig in på att göra tvålarna. Therese kanske kommer också :). Larsa skulle jag också åka iväg med idag men kan inte när jag inte vet om "maten" kommer. Therese åker tillbaka på lördag och de skulle vara roligt om vi kunde umgås en gång till, fast vi har träffats flera gånger sedan hon kom till Sverige, men det är alltid roligt när man inte ses så ofta!

Dags att gå till maten!
Kram

Dag 11 – Mitt drömbröllop

publicerat i 22 dagar;
Jag har aldrig tänkt på giftermål, det har aldrig varit en dröm som många tjejer haft sedan dom var sex år. Men de senaste fem åren har jag tänkt mer och mer på att det skulle vara någonting väldigt vackert, att få dela detta fina minne och gåva med de allra nära och käraste. Jag vill inte ha ett typiskt Svenssons bröllop utan mitt drömbröllop skulle få äga plats på en fin strand någonstans i Europa. Helst skulle man vilja gifta sig i Thailand (etc.) men man måste få med sig alla vänner, familjer och kollegor, haha!

Tänk er en fin strand där det är varmt, man har vita stolar placerade, att man går med bara fötter till altaret alldeles
intill vattnet vid de öppna havet, man har ett vitt "bås" där paret står under med prästen och allt det här sker precis vid solnedgången. Kvällen avslutas med eventuellt middag på ett långbord på stranden eller på en fin restaurang och jag och min make avslutar bröllopet med smekmånaden på samma ställe? Det här skulle vara ett riktigt drömbröllop.

Skulle inte det här slå in är det ändå mycket vackert att gifta sig i en fin kyrka men just detta med stranden och utomlands skulle vara oslagbart.


(Bilden är lånad från Google.se)

Fortsättning ....

publicerat i Allmänt;
... följer!

Har iofs avslöjat mycket av det jag ska göra och hoppas nu ingen gör likadant, speciellt i bekantskapen för ni vet inte, detta kanske är någonting som ni kommer få någon gång ;).

Skämt och sido, har inte planerat att ge detta till någon utan mer att jag vill prova på själv, men man vet aldrig eftersom detta är fina presenter. Sedan har jag inte gjort någonting av det här än, och det är inte roligt om någon gör "Aladdinasken", haha!

Jaja, nu är det sängen och teven som gäller. Magen är körd av halstabletterna och huvudet är körd av allt hammrande som en kär granne håller på med nu.

Puss på er!

Mina tvålar

publicerat i Tvålar;
Det jag använde mig av

1. Silikonform "Hjärtan"
2. Transparent och vit tvålmassa
3. Doftolja med jordgubb
4. Röd tvålfärg
5. Silikon muffinsformar
5. Torkad "Rosenblomsblad"
7. Silikonform "Praliner"

En sak jag tänker göra som jag kom på häromdagen är att man kan göra ljusrosa tvålar (med hjälp av pralinformarna, till höger på bilden) och eventuellt andra färger också. Sedan tar man en Aladdinask och byter chokladpralinerna till tvålpraliner ;). Vad tror ni om det?

Sedan tänkte jag nog inte använda Aladdinasken som den är, utan göra decoupage på hela asken men ändå lägga in en läcker text "Aladdin." Då skapar jag en helt ny design på Aladdinasken, haha! Som nämnt förut så får jag nya ideér hela tiden. Detta med Aladdinasken och tavlorna är saker jag inte sett alls, vet inte ens om folk gör sånt. Fantasin kommer alltid och det finns inget stopp!

Panduro har inte rosa tvålfärg men tänkte att man kunde köpa en vit färg och röd så det blir rosa.  Men då kom man på att det finns vit tvålmassa och lägger man då i röd färg blir det rosa, perfekt!

De torkade bladen kan man ha som doft i tvålarna om man inte kör på doftolja. Jag tänker göra genomskinliga tvålar med bladen.

Det jag också tänkte göra är att använda de stora muffinsformarna och göra tvålar av dom ;).

Alla formar jag har köpt nu är inte bara för tvålarnas skull, utan jag kan även använda dom till diverse bakverk.

Tvålgjutning är inte svårt. Man behöver bara lägga i den mängd av tvålmassa man vill ha och göra vattenbad av det. Man kan använda en slickepott av silikon för att få ner massan fint i formarna (om man är försiktig undviker man bubblor i massan). Vill man tillsätta doft/färg häller man ner några droppar i massan under vattenbadet. Man ser på färgen hur mycket färg man behöver/ vill ha och man känner på lukten hur det kommer dofta.

Omsmälta tvål?

publicerat i Tvålar;
Är det någon därute som vet om man kan omsmälta vanlig köpt handtvål? När man gör egna tvålar av tvålmassa använder man sig av vattenbad men om man ska smälta en tvål som redan är "klar" eller vad man ska säga, då kanske det är någonting annat som måste göras?

Det är mer ekonomiskt om man kan köpa "vanlig" tvål och göra egna tvålar av den "massan," än att köpa en liten mass-bit för 70 kronor.

Shopping

publicerat i Shopping;
Det har gått åt en del pengar till allt, hade inte ett hum om hur mycket allt gått på men har fortfarande en del kontanter och 600 kronor kvar på presentkortet. Har dock inte handlat de dyrare sakerna ännu men får priortera, vill i alla fall inte att alla kontanter ska försvinna lika fort som man fick dom. Handlade för 320 kronor bara på Panduro ;). Mitt nästa prova-på-projekt är ju att göra egna tvålar och idag handlade man allt som behövs. Ville såklart ha en massa andra färger och dofter men man kan inte handla upp hela butiken. Sa det till personalen i butiken också och hon skrattade, haha! Handlade ändå mycket för oslagsbara priser, bra REA!


Kalender från Gallerix, 99 kronor. Man kan lägga in en egen bild och tog en servett på skyskraporna!


Bordslöpare från Hemtex, 99 kronor


Ett set med blockljus från Rusta, 40 kronor


Muffinsformar (silikon) från Rusta, 30 kronor för 12 stycken


5 liter färg från Rusta, 119 kronor (Kan måla många tavlor nu, haha)!


Handtvål från DollarStore, 10 kronor


Söta "mini" änglar från DollarStore, 10 kronor/styck


Vita kanallängder från DollarStore, 100 kronor


Grå panellängder från DollarStore, 50 kronor


Kofta från Gina Tricot, 50 kronor


Skjorta från Gina Tricot, 50 kronor


Fina ljuslyktor från Jysk, 50 kronor för 2 stycken (Dålig bild)


"TRÄD-hjärtan" från Panduro, 25 kronor


500 g transparent tvålmassa och 500 g vit tvålmassa från Panduro, 70 kronor styck




Små silikonformar "Praliner" det är till för att göra tvålar men kan även användas till bakning. 40 kronor på Panduro


Doftolja och tvålfärg från Panduro, 45 kronor och 37 kronor


"Torkade Rosenblomblad" från Panduro, 34 kronor

Planerna för tvålarna kommer i nästa inlägg!

Kramar!

"Bless you"

publicerat i Allmänt;
God kväll mina läsare! Hoppas ni alla är friska och krya. Själv håller man på att bli sämre, forkylningen skulle alltså bryta ut, inte okej! Nyser hela tiden och hostan börjar komma. Men man kan alltid hålla tummarna att det inte är långvarigt, men jag brukar alltid ligga en vecka men ska inte vara hemma från jobbet nästa vecka har jag bestämt. Frisk och kry ska man vara tills på tisdag då man kör ett 12-timmarspass. Rubriken "Bless you" skrev jag dit eftersom jag nyser hela tiden. Jag minns att jag och Tessan hade länge undrat vad amerikanerna säger när någon nyser och när vi var där hörde vi att dom sa bless you, haha! Inte för att någon av oss nös och var förkyld men man hörde andra säga det till varandra!

Kände mig pigg i förmiddags så jag och Therese for till Birsta och kollade runt på saker och ting och jag lämnade tillbaka sakerna jag inte ville ha. Vi började ute i Birsta och IKEA-området för att sedan avsluta turen på DollarStore. Jag orkade inte kolla på allting jag skulle kolla på eftersom jag började bli så trött och hängig en stund innan vi skulle bege oss vidare. Men det var i alla fall mysigt att gå i affärer en sådan mörk och plaskig dag som denna.

Ska fixa bilderna och lägger upp dom i nästa inlägg!
På återseende!

Dag 9 – Någonting jag oroar mig för

publicerat i 22 dagar;
Tror inte jag oroar mig för nåt speciellt, allt löser sig! Men man kan känna en tyngd över detta med jobb och kan väl då säga att man kan känna en oro om att man inte får ett fast jobb....Snart!!!

"Tjejen som föll överbord"

publicerat i Allmänt;
Kollar på filmen "Tjejen som föll överbord," har sett den förut och den är jätteroligt. Har varit på Birsta med mormor några timmar idag och nu är man helt slut. Har ingen feber men fortfarande snuva, får se om det bryter ut helt eller om jag klarar mig :).

Mormor köpte lunch åt mig idag på Coop, fick revbensspjäll med couscous till, mumma! Efter maten gick jag ut till bilen och sprayade på låsspray. Sprayade på alla lås, dörrhaken eller vad man ska säga, på listerna som är utanför bilen, för det är där det fryser fast som mest. Lika bra att förbereda bilen eftersom ryktet går att det ska bli snöstorm mot eftermiddag/kvällen. Är det någorlunda bra väder imorgon och om man orkar ska jag iväg till Birsta igen med Therese :). Ska lämna tillbaka en löpare (köpte två idag men en ska då tillbaka). Får se om man orkar ta bilder på allt senare.

På återseende!

Zzz

publicerat i Allmänt;
Har inte sovit något alls under dagen men får se om man kan sova bra inatt. Får se om man orkar åka till Birsta imorgon förmiddag för jag måste eventuellt lämna tillbaka byxorna om jag inte vill ha dom. För vill inte riskera att öppet köpet går ut. Lika bra att passa på också ifall förkylningen vill bryta ut helt, för går inte direkt ut när man har den jädrans spy-hostan. Får pula i mig alvedon för att hålla febern borta!

Ligger fortfarande i sängen men funderar på att kliva upp och kolla posten och ta en dusch så man känner sig lite fräshare!

Hoppas ni alla har en bra dag!
Kramar

Dag 8 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig

publicerat i 22 dagar;
Har inte lagt upp någon "dagens bild." Men kan härligt beskriva hur snygg man är och känner sig. Håret är uppsatt, luggen hänger ner, tårarna rinner i ögonen och man har nu den underbara rudolf-the-red-nose-reindeer-näsan. Är det sexigt så säg ;).

"Dagens bild i ord"
* Håret är uppsatt och luggen hänger ner
* Tårarna rinner i ögonen
* Mycket röd under näsan


Dagens outfit
* Tjockstrumpor
* Svarta velourbyxor
* Vit t-shirt
* Grå collegetröja

Dangerous Mind

publicerat i Allmänt;
Ligger i sängen och ska se filmen "Dangerous Mind." Den är jättebra, har ni sett den? Får se om man somnar till filmen, behöver verkligen få sova så man blir frisk!

Sjuk

publicerat i Allmänt;
Förkylningen har slagit till! Ska köpa tabletter för att hindra att det bryter ut helt. Har haft feber och en jädrans snuva. Somnade jättesent inatt och ställde klockan på halv fem för att kliva upp och känna hur man mår innan man hör av sig till jobbet. Det kan kännas bättre när man väl vaknar men det gjorde det inte. Sjukanmälde mig i god tid i alla fall så de löste sig med folk. Har kanske sovit 2 hela timmar denna natt.

Drömde att mamma blivit mördad (skjuten i huvudet) när jag vaknade första gången av klockan. Kände inte så mycket utan var vaken som sagt ett tag sedan la jag mig igen och då fortsatte jag att drömma. Släkten och mina vänner surrade hela tiden om det med mamma och jag vaknade av att jag grinade i den mån som de gick, näsan var så täppt redan. Kunde inte sluta grina heller. Grinade då och då under en timme fast jag var vaken?! Trött och febrig var nog anledningen och att jag var halvsovande. Det var i alla fall jobbigt. Skickade ett sms till mamma och frågade om hon mådde bra. Det är riktigt jobbigt sånt här, speciellt när det känns så verkligt och att man fortsatte drömmen ett bra tag senare! Det var då inte trevligt, älskade mamma! Seriöst blir jag tårögd bara nu när man tänker på det.

Ska passa på att ta en promenad till Willys och handla saker så man har hemma!

Shoppa

publicerat i Shopping;
Innan man tar det lugnt för dagen ska jag kolla igenom igen vad man behöver handla och fixa i lägenheten. Sådant tycker jag är jätteroligt. Försöker förskjuta detta med tabletten för vill inte ta den. Det börjar kännas bättre, förhoppningsvis men man vet aldrig det går upp och ner och fram och tillbaka och allt sånt, haha!

Har skrivit i tidigare inlägg vad jag vill ha för saker till mig och till lägenheten. Har uppdaterat den listan. Idag när jag städat har man också hittat en del saker som behöver fixas här hemma. Kommer direkt inte på så mycket nu och har inte skrivit ner det. Men lika bra att skriva upp det man kommer ihåg här på bloggen så man kan gå tillbaka sen och se vad som egentligen skulle köpas och fixas ;).

Häromdagen ville jag testa och sätta upp kanallängder i köksfönstret för att se hur det skulle bli. Har ett litet fönster så har alltid haft panelgardiner men alltid roligt att testa. Satt upp de vita som jag brukar ha i vardagsrummet och jag lät de svarta fransgardinerna vara kvar. Resultatet blev riktigt bra, jobbigt nog för nu måste jag köpa ett par gardiner som man kan ha i vardagsrummet eller i köket då, haha!

Shopping
Detta är vad jag kan komma på nu! Digialkameran är i alla fall någonting som jag inte prioriterar nu.

* Svart bordslöpare (till köksbordet)

* Bluetooth

* Digitalkamera

* Hårsnoddar

* Kalender

* Väggklocka till köket

* Armbandsur

* Tillbringare

* Mascara

* Blazer

* Blus

* Linne

* Skärp (brunt)

* Kaffeburk

* 4 st sittdynor (svart eller grått)

* Grå eller vita kanallängder

* Vit inomhus målarfärg

* Gardinspiral

* Gå till frissan!

* Byrå/hylla till klädkammaren (Min byrå börjar ge upp)

* Riktiga hårprodukter hos frissan (Hårgelé, värmeskydd och inpackning)


Detta är vad jag kan komma på nu, det är småsaker annars, skulle jag tro ;)


Göras

* Ska sätta upp tyget på hyllan i köket (måste ha en gardinspiral först)

* Fixa med gardinerna

* Kolla hur byrån verkligen ser ut, men lådorna "hänger" och det går inte att justera. Har testat tagit bort ljus i en av lådorna och underkläder i den andra lådan men det fungerar ändå inte. Har varit överbelastat ett tag.

* Organisera om i klädfacken i kammaren. Har för mycket kläder nu och allt får inte plats.


Ska tänka igenom mer vad som behövs handlas och göras!


Dags att inta soffläget.

Sjuk

publicerat i Allmänt;
Känner att man börjar bli förkyld. Börjar med snuva och sedan denna trötthet. Hoppas bara man inte hinner få feber för imorgon ska det jobbas. Efter middagen fick jag problem med magen också, måste ta en Omeprazol känner jag. Brukar må illa på något konstigt sätt när man börjar bli förkyld, de är nog snuvan som gör det, blä!

Har i alla fall hunnit med och städat hela lägenheten och nu är man helt slut. Kom precis ur duschen och det var uppfriskande :). Ska kolla på teven om det går några bra filmer ikväll som man kan ligga och slötitta på. Just nu går det Baywatch avsnitt på datorn, haha! Har ett skönt pass imorgon 7-16 och längtar till jobbet. Har fixat allt för morgonpasset också så det bara är att kliva upp, ta på sig, äta och åka. Om ni ska iväg på skola/jobb brukar ni lägga fram kläder och förbereda dagen innan?

Hoppas att ni haft en bra första dag på 2012!

Puss

Välkommen 2012

publicerat i Allmänt;
Hoppas verkligen att 2012 kommer att bli ett riktigt bra år med många möjligheter. Det som står först på min 2012-lista är att få fast jobb. Jobbar extra på två olika ställen och ibland jobbar man mer och ibland mindre, det är jobbigt när man inte har en fast ekonomi. Man ska ändå vara glad för att man har mat på bordet, sin egen lägenhet, tak över huvudet och att man får hjälp de månaderna som krisar. Vad har ni för mål under 2012?

Nyårsafton var jättemysig och lugn. Det var meningen att jag skulle ta bilen och hämta mormor för att sedan köra ut till Johannedal och att mormor skulle ta hem bilen. Jag gick ut en halvtimme innan för att kunna skrapa och borsta bilen och framför allt se om bilen starta när man varken har en kupévärmare eller motorvärmare. Ut till bilen och fick inte upp några av dörrarna, de hade frysit fast ordentligt denna gång. Tog handsken och drog runt gummikanten på dörrkarmen som jag brukar göra men det funkade inte. Gick in och hämtade hett vatten och drog runt karmarna men dörren öppnade inte ens en mm och då är det illa. Stod ute en halvtimme och försökte men tillslut vart ju vattnet kallt och då fryser de så klart på och blir värre. Gick in och ringde till mormor och hon sa att det är "kört" men att jag ville gärna öppna bilen och varmköra den när det var så illa. Ringde Sofia och sa att jag måste ta bussen. Sprang till bussen och for iväg.

Sofia mötte mig och vi gick till henne för att äta planka, så gott det var! Hade aldrig ätit det. Men entrecote
är supergott. Vi umgicks och åt god mat och efterrätt efter någon timme for vi till mig. Jag gick ut och hämtade täckbyxorna i förrådet sedan gick vi in och hämtade en kastrull med varmvatten och gick ut till bilen. Körde på varmvatten men dörrarna rörde sig fortfarande inte men då kom Sofia på den smarta idéen, testa om bakluckan går att öppna och det gick. Medan Sofia var snäll att skrapa rutorna tog jag bort hatthyllan, nackstöden och la ner säterna klättrade jag fram i bilen för att se om den startade. Vilken kunde inte ana det?! Pärlan är bra hon, startade i kylan utan problem. Satt mig i passagerarsätet och på med fläkten och varmkörde bilen lite och tillslut kunde man öppna bildörrarna igen. Det blidde då ett roligt äventyr i sig, haha!

Efter detta äventyr gick vi in och värmde oss och såg på film! Tänkte igår att det skulle vara skönt om mormor fick redan ta bilen som igår istället för idag då hon behöver den. Jag ville börja dricka lite grann så jag kunde inte köra och vi kunde köra bilen till mormor redan när vi fått igång den men det innebar att vi skulle gå sedan från mormor till mig och det kände vi inte för eftersom vi ändå skulle gå en bra bit sedan för att kolla på fyrverkerierna. Men då sa Sofia att hon kunde köra min bil till mormor om jag ville börja dricka. Ringde mormor och sa att vi nog kommer upp och frågade om hon skulle vara vaken.

Vid 11 tog vi bilen till mormor och gick in till mormor ett tag och hon bjöd på fika och det var så mysigt! När klockan blev halv 12 var vi tvungna att gå för vi skulle gå ner mot stan. När vi var på väg såg vi många bilar som for upp mot Norra Berget och jag ville gå dit där allt folk ska vara, eftersom vi skulle ner mot tandläkarna för där ser man mycket men det var nog inge folk som stod där så jag föreslog Norra men de skulle ta ett tag insåg vi och vi ville ju inte missa själva tolvslaget. Vi gick ner mot stan och genade mellan hus och områden. Tillslut hittade vi en massa folk och vi såg utsikten över hela stan så där stannade vi :). Vi stod i Nedra Haga vid gatan ovanför Tivolivägen. Där såg vi hamn-fyrverkierna och allting, jättefint!

Det gick skapligt bra för magen med alkoholen. Kände de första klunkarna att det satt igång men väntade ett tag och drack nästan upp allt i glaset men sparade lite för vi skulle dra iväg. När vi kom hem vid kvart i ett drack jag det sista. Men hade knappt någon dricka kvar så fick göra mig en stark grogg men det gick i, haha! Känner mig bakis idag fast man inte var full, helt sjukt! Men som sagt är det nog åldern, haha! Men kände att det var gott men skulle haft en till dricka. När Sofia for hem vid 2 gick jag och la mig och kollade på teven innan man slog igen dom blå. Det blev med andra ord en lyckad kväll!

"Utsikt" över Södra Berget och hamnen!

Pang!

Har filmat också men den vill inte läggas upp på sidan, får försöka med det sen igen! Är jättesugen på Sibylla eller nåt men ändå inte. Vet inte vad det blir. Kanske gör någon tacos istället och sedan om man blir riktigt sugen kan man äta nåt sånt gotta till middag ;). Jag ska städa idag också får det orkade jag inte med igår.

Imorgon vankas det jobb också!

Puss & Kram

Dag 7 – Bild på mig och min bästa vän

publicerat i 22 dagar;
Får man bara lägga in en bild? Jag lägger in tre bilder!


"Bästa vänner" sedan alla år! Tessan gumman!


Känt varandra sedan barnsben och hon är en av de finaste vännerna! Tess gumman!


Känt varandra sedan "BB". Sofias mamma och min mamma låg tillsammans på BB, haha! Hon är en av topp tre vännerna!

Vill lägga upp flera bilder men det får bli dessa bilder för denna gång!