Vegetariskt & Gott

publicerat i Allmänt;
Vegetarisk schnitzel, dill, ruccola, körsbärstomater och kall dressing (créme fr, gräslök och citronpeppar)

Natural hair

publicerat i Allmänt;
Mitt naturliga hår ser ut som den första bilden. Nytvättat och helt utan någon hårprodukt. Men det ser ut som jag har oranget hår? Har jag det?

En styck klänning, en styck byxa

publicerat i Allmänt;
 Här är maxiklänningen från BonPrix. Den är jätteskön och jättefin men ska testa den igen. Den är tyvärr rätt tight runt brösten. Ja, det är en klänning där man ser ut att vara i sjätte månaden, haha!
Im in love! Dessa byxor var hur sköna som helst. Dock för stora och jag vet att jag kommer bli mindre och dom kommer hänga ännu mer. Det värsta är att det inte finns mindre storlek än 38. Ska ändå behålla dom och se om man kan få hjälp med att sy in dom. Har aldrig ägt så sköna byxor. Om man kan sy in dom ska jag garanterat beställa fler färger.

Updates

publicerat i Allmänt;
Det har åter igen tagit lång tid mellan inläggen, fy fy. Ska göra en uppdatering på vad som hänt sedan sist!
I söndags förra veckan var det en fullspäckad dag. Tessan skulle vara barnvakt åt hennes 1,5-åriga brorsdotter (Zelda), hon är för söt! Hon ville vara mycket med tant Cindy, vilket alltid är roligt när barnen dras till en :). På en gång när man vaknade var det bara att stressa på för att möta dom ute för en promenad och handling på Willys. Sedan hem med en sovande liten tjej. Tessan och jag snackade och donade på tills lillen vaknade för att äta. Resten av dagen bestod av bakning, pulkåkning, matlagning och underhålla lillen innan ett gäng skulle komma mot kvällen på kryddparty. Tessan gjorde det mesta medans jag hade hand om lilla tösen :) Det var fullt ös hela kvällen. Tessan bakade Cupcakes som jag bakade med choklad. Åt ingenting vilket jag är stolt över, frågade bara Tessan om jag fick lukta på hennes, haha! Gott luktade det, det ska inte förnekas.
Började uppdatera igår men hann inte göra klart innan jag skulle över till Sandra sa att jag kunde komma till henne. Gör ett nytt försök idag.
Vad mer har hänt denna vecka? Tvättade klockan 07.00 i fredags och mellan varven kom Larsa och hämtade mig och vi for till IKEA för att äta frukost, vi umgicks lite för att han ska flytta till Norge och börja jobba där. Jag har fått hem alla kläder som jag beställt, ska tyvärr skicka tillbaka från Nelly, H&M och BonPrix. 
I fredags gick jag över till Sandra och umgicks ett par timmar tills hon bestämde sig för att hon ville på Aveny. När jag kom dit var jag inte beredd på att det skulle vara förfest hos henne. Ett gäng killar och en tjej kom på förfesten och vi hade det jätteroligt i några timmar, oj oj! Men alla var uppklädd och fin och jag gick runt osminkad och ofixat hår, haha! Men ingen brydde sig om det ;). Rolig kväll!
På en gång när väckarklockan ringde igår så ringde jag mormor för att se om kusin Vilma var där, vilket hon var. Jag klev upp bytte om och tog mig en snabb promenad upp till mormor och spenderade hela dagen med dom :). Mormor är för trött för att ta hand om Vilma i så många timmar själv. Jag hjälpte också mormor med att skrubba och smörja henne på ryggen och målade hennes naglar, hon är för skakis för att göra det själv. Var hemma vid halv fyra och gjorde middag och gick kort därefter över till Sandra.
Idag ska jag iväg till moster Maria och Uffe och äta middag. Tänkte ta mig en promenad ner till dom i stan :).

Vilma ville självklart också få sina naglar målade :)!
Sötnosen
Hos mormor är vi kreativa! Vilma fick en pannkaksgubbe. Hår, ögon, näsa och mun!

God morgon

publicerat i Allmänt;
 God morgon! Hoppas er helg har varit bra.
Helgen för mig har varit bra, fullspäckad söndag blev det i alla fall, men hinner inte skriva nu. Är på väg till Birsta för jobb och ville bara göra ett snabbt inlägg. Kommer jobba hela dagen och har en del att göra när jag kommer hem men vi får se om jag hinner uppdatera mer ikväll :).
Jag gjorde testet igår och det var inte bra. Fick totalt 87 poäng. Dock skrev jag på vissa punkter ett poäng eller två eftersom det är väl bättre att skriva för mycket än för lite. Men det är ingen ursäkt utan överskred med 37 poäng så skulle ändå komma över. Hade inte 16 eller mer poäng på nån specifikt organ i alla fall. Det blir att läsa boken när den kommer för att få hjälp med denna reparation, eller först ta reda på vad det egentligen är.
Mer information kommer!
Ciao!
 

Beställt

publicerat i Allmänt;
229 kr BonPrix
69 kr BonPrix
129 kr BonPrix
279 kr BonPrix
179 kr BonPrix (Beställt en i svart också)
Någonting kommer att skickas tillbaka också. Klänningen längst ner (i svart) eller klänningen längst upp ska skickas tillbaka. Tänkte nämligen köra med någonting enkelt i februari när man ska ut och ränna. Därför blir det någon av dessa två klänningar, enkelt!

Enkelt & Gott!

publicerat i Allmänt;
Åt detta idag. Wokade grönsaker med vitlöksdressing, vegetariska nuggets och lite Thai Sweet Chili sås!
Enkelt & Gott!

Biokemisk reparation eller inte?

publicerat i Allmänt;
Har ditt sockerberoende skapat en obalans i din biokemi? Svara då på frågorna nedan. Gradera vart och ett av följande symptom utifrån din typiska hälsoprofil/hur du mått under de senaste trettio dagarna.

Facit: Om du får en totalsumma på över 50 poäng eller om du kommer upp i 16 eller mer för ett enda organ rekommenderas du att göra en biokemisk reparation. Du kan få hjälp vid en funktionsmedicinisk mottagning, av en naturläkare som kan beroende eller pröva kostförslagen i den här boken (ska bli spännande och se deras förslag när jag får hem boken i veckan).

Ska göra testet under kvällen!
Källa: Adlibris.com

Recept

publicerat i Allmänt;
Sitter och kikar på olika LCHF recept. Inte det bästa när man är så hungrig. Men har mens och då blir jag jättehungrig och har jätteont. Blöder som en stucken gris också. Fick hoppa in i duschen kl 7 imorse. Brukar dock inte blöda så mycket men ibland händer det. Ursäkta detaljerna, men det är ju naturligt ;). Har handlat, städat, kört Zumba och har precis kommit ut från andra duschningen för idag. Är som sagt jättehungrig och det är riktigt jobbigt när jag inte kan äta vad som helst (tänker mest på choklad).
Recepten som jag mest söker på nu är efterrätter. Jag fyller år den 24:e februari och har tänkt att fika lite gotta eftersom sötsaker ska jag "endast" äta vid kalas/borta. Men har tänkt så här. Blir det att jag fortfarande känner sug av choklad måste jag fortsätta hålla mig ifrån det, annars kommer jag garanterat falla tillbaka i beroendet. Har börjat tänka på att göra ett LCHF alternativ som fika. Ska ha en riktig kladdkaka och vanliga kakor också, främmandet ska inte behöva pina i sig LCHF ;). Jag tror det blir bäst, beroende på hur jag känner då. Kan tänka mig att mörk choklad alternativt kakao kan bli mastigt och kroppen kanske tycker illa om det. Ja men då har man fixat sitt problem, haha!
Är ni sockerberoende eller har ni någon annan typ av beroende? Boken jag beställt verkar inte bara handla om sockerberoende utan rör alla typer av beroenden eftersom ett beroende är en hjärnsjukdom! I boken kan man göra ett test om sitt beroende. I fall man får för höga poäng rekommenderar dom en biokemisk reparation. Nervöst!
Testet finns på Internet där man kan provläsa boken, kan lägga upp testet i nästa inlägg. Ska även göra testet själv.
(Bilden är lånad)

Choklad <3

publicerat i Allmänt;
 Chokladtryffel med nötbotten
Ingredienser
Nötbotten

1,75 dl hasselnötter
3 äggvitor

Chokladkräm

180 gram mörk choklad (70%)
2 dl vispgrädde
------
1 ägg
1 dl vispgrädde

Hallon och vispgrädde

Gör så här
Nötbotten

Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.

Grädda i 175 grader i ca 10 min. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.

Chokladkräm

Koka upp 2 dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.

Rör ihop 1 dl vispgrädde och ägget i en skål.

Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.

Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20 minuter

Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.

Mycket gott med hallon och vispgrädde till!
Källan/Receptet hittar ni HÄR

Grattis gumman

publicerat i Allmänt;
Vill gratulera världens bästa Therése Pellkvist på hennes 26-årsdag.
Många kramar till dig!

Shopping

publicerat i Allmänt, Shopping;
Kommer ha lite problem med halsbandet. Kan inte ha saker jättenära halsen men har den på nu för att träna ;).

"A lion called Christian"

publicerat i Allmänt;
 Ni har väl inte missat denna underbara dokumentär?
Mötet mellan lejonet Christian och hans "gamla" ägare/skötare har under några år cirkulerat runt på nyheterna och på Youtube. Såg idag att det finns en hel dokumentär om detta. Man blir så varm om hjärtat!
 
 

Ljuslykta av ett Pringles rör

publicerat i Allmänt;
Har inte heller visat er hur ljuslyktan blev. Som ni kan se på den andra bilden råkade jag förstöra den (tog ut den ur röret innan betongen torkat riktigt). Men rätt häftigt faktiskt. Ska göra en till och vara mer nogrann.

Mysig!

publicerat i Allmänt;
Har inte visat er denna underbara pläd. Den är så mysig och skön! Köpte den för ett tag sedan på Ö&B för 129 kronor :).

Bilbranden

publicerat i Allmänt;
 
Vid 02.42 ser ni min mössa ;). Kolla höger om bilen upp mot backen. Jag har en vit jacka och en svart mössa.

- 2,2 kg på 2 veckor

publicerat i Allmänt;
Har ju glömt säga att jag gått ner 2,2 kg :).
Skulle inte väga mig under dessa fem veckor men igår fick jag bara för mig att göra det. Vad glad jag blev! Känns inte som man hade gått ner, hade inte räknat med det. Det är tre veckor kvar, får se vad vågen visar då. Kilorna som försvunnit nu är väl bara vätska egentligen för att jag slutat med de snabba kolhydraterna. Hoppas så klart också att det beror på att jag inte äter choklad och dricker cola längre.
Blev i alla fall mer taggad och har redan kört Zumba här hemma för dagen. Ska börja träna precis innan middagen eller efter. Tränar jag på morgonen eller mitt på dagen är jag helt slut resten av dagen.
Har ännu en bra sak att berätta. Tar det innan man ska slå på en kopp kaffe.
Under flera år har jag sökt på olika dietister i sundsvall utan resultat. Sökte igen igår och hittade två stycken som faktiskt sitter på min vårdcentral. Pratade med en idag där jag berättade om hur jag gör just nu och vad jag funderar på att göra i nästkommande steg. Allting jag sa instämde hon på så jag tänker helt rätt. Men det är ändå bättre och mer spännande att få prata med någon som är utbildad i ämnet. Kanske hon har andra tips som passar mig?! Dock kan det ta mer än två månader innan jag får komma. Det är en lång kö men hon välkomnade mig över telefonen igen ifall jag har funderingar. Det är bra eftersom jag inte kommer få en tid innan mitt första steg är avklarat om tre veckor. Kör jag fast och inte vet vad jag ska göra kan jag bara ringa dit och få råd :).
Excited!
Nu kaffe! Ciao.

"Sockerbomben - i din hjärna"

publicerat i Allmänt;
Tryckte hem den här boken inatt. Hade en chattstund med Joy igår. Hon gav mig en massa tips om kost och rekommenderade den här boken. Man kan provläsa på Internet och av det lilla jag läste blev jag chockad av hur våra kroppar fungerar.
CDON har boken på rea just nu och fraktfritt, så passande :)!
Boken hittar ni ... HÄR

Blir man tjock av mjölk?

publicerat i Allmänt;

Denna information gav mig svar. Nu slipper jag oroa mig för att mjölken sätter sig på magen, haha!

Man blir inte tjock av mjölk. Mjölk ger mycket näring men innehåller lite energi (kalorier). En rad forskningsresultat visar dessutom att mjölkdrickare generellt är smalare än andra.

Mjölk är ett magert livsmedel. Dryckesmjölk står bara för fem procent av vårt totala fettintag. Där av bidrar de magra mjölkprodukterna mini-, lätt- och mellanmjölk med två procent. Fil och yoghurt står för två procent av fettintaget.

I ett glas lättmjölk (2 deciliter) finns det bara 1 gram fett men många vitaminer och mineraler vi behöver för vår hälsa.

Det är ändå viktigt för kroppen att få en viss mängd fett för att den ska kunna ta upp fettlösliga vitaminer och för att hjärnan ska fungera normalt.

Ju äldre vi blir desto mindre rör vi oss som regel. Vårt behov av energi blir då mindre (fett är en av flera energikällor). Näringsbehovet är däremot lika stort som tidigare. Mjölk passar då bra eftersom det innehåller relativt lite fett men mycket näring.
Källa: Gefleortens Mejeriförening
 
 

Bil i brand?

publicerat i Allmänt;
Vad tokigt allt kan bli. Jag kom precis hem från Willys. När jag går ner till affären går jag oftast via parkeringsplatsen som ligger mittemot macken, brukar passa på att slänga sopor där. När jag går förbi där nu ser jag en karl som skottar och skrapar sin lilla bil. Inget mer med det mer än att jag tänkte på att så där jobbigt har jag det också, det fryser på insidan och utsidan rutorna på dom där små, haha!Jag blir inte borta länge på Willys och när jag är på väg hem kommer en brandbil med sirenerna på och gasar ordentligt och svänger upp mot mig. Ser då upp i backen mot parkeringen att det är stora lågor. Väl uppe i backen såg jag att den lilla vita bilen stod i lågor. Konstigt!
Jag vek mig också, kunde inte motså en till dag utan kaffe. Köpte en Gevalia, gott! Men det är väl så, för att bli fri ett beroende så är det dags att hitta nåt annat att bli beroende av. Jag går till kaffe och mjölk. Har inte druckit "ren" mjölk på kanske 6-7 år sedan. Men nu kan jag ta ett glas mjölk då och då, det blir varje dag mer eller mindre. Köpte lättmjölk idag i alla fall. Stora mängder mjölk kan man väl gå upp av trots att det är nyttigt?
Först blir det att ordna sig någon lunch och sedan kaffe :).
(Bilden är lånad)
Ciao!

Sommaren 2013

publicerat i Allmänt;
Jag har redan börjat kollat lite smått på sommarkläder för utlandsresan. Vi kommer åka på själva Midsommarafton :). Har hittat en väldigt enkel och stilren kjol som man kan ha när man går till stranden, shoppar eller en kväll när man är ute! Den passar till allt, stilrent ska det vara!
Vill ha den i alla färger. Kanske blir den i beige och den vita i alla fall. Vad tycker ni?
BonPrix 100 kr styck!

Spam?

publicerat i Allmänt;
Är det någon som vet vad man kan göra åt bloggens spam? Jag får kommenterar från olika porrsidor. När jag ska ta bort kommentarerna kan jag bara ta bort en. Tacksam för svar.

LCHF Pannkakor

publicerat i Allmänt;
En annan sak som jag saknar är pannkakor. Har hittat några smaskiga recept. Ska ner och handla idag eller imorgon. Tror det blir att testa pannkakorna imorgon. Grädde får jag äta men inte sylt. Kom på att jag får äta frysta bär. Det är ju godare än sylt.
LCHF pannkakor

4 ägg

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 msk fiberhusk

1 nypa salt

Receptet räcker till ca 4 st stora pannkakor

Vispa samman alla ingredienserna i en skål och låt svälla i ca 5 minuter. Smeten blir ganska så tjock men den flyter ut lite under stekningen. Lättast är att göra pannkakorna lite mindre än vanliga. Stek dem sedan i rikligt med smör.

Serveras med valfria bär och vispad grädde!

(Bilden är lånad)

Subway

publicerat i Allmänt;
Har under en hel vecka gått och tänkt på Subway på deras goda mackor. Illa! Tänk en Veggi Delite med en massa vitlöksdressing! Det är konstigt att man är mer sugen på det än godis och dricka. När dessa veckor är klar ska jag ta en promenad ner till stan och köpa mig en macka ;). Ska köpa en hel. Ska då ta en till lunch och en till middag. Kunde vräka i mig en hel på en gång förut (kan säkert göra det då också) men ska inte!
Men kom på. Hur fungerar en macka i Tallriksmodellen? Vet att brödet läggs i kolhydrater, grönsakerna på grönsakerna (naturligtvis), dressingen läggs på protein delen. Sedan är det inget mer eftersom jag tar alltid bara grönsaker på min macka. Men brödet lär ju överstiga kolhydratens fjärdelen av tallriken?! Hmm, får slänga lite av mackan då. Komplicerat! Vet att Subway kan också erbjuda mackan som sallad. Det är ett annat alternativ men det är ju brödet man också vill komma åt.
Har kollat på LCHF-recept (baguette) och hittar bara en som låter någorlunda okej. Ska kanske testa göra egen baguette och lägga i likadan sallad som Subway och sedan se om man får köpa lite dressing av dom, haha! Vet att Marco Polo kan sälja en burk med deras goda dressing. Får ta den i så fall. Om det blir så kan man njuta av en macka hemma istället.
Dagens lunch är precis uppäten och jag är fortfarande hungrig. Det blev bacongryta med sallad. Har legat en stund innan också. Är fortfarande helt slut i kroppen?! Konstigt.

Nelly.com

publicerat i Allmänt;
Denna klänning är på väg hem till mig. Kostar 199 kronor på Nelly.com
Funderar på att köpa en av dessa halsband + De silvriga armbanden!

Dag 11

publicerat i Allmänt;
I dag har jag legat i flera timmar. Haft jätteont i kroppen och frossa. Det kanske är förkylningen som är redo att bryta ut. Har känt mig dålig i perioder men det har inte hänt något mer. Hoppas inte att jag blir riktigt förkyld eftersom jag brukar knapra i mig rejält med halstabletter. Det är ju socker? Det finns självklart ett sockerfritt alternativ men sockerfria produkter/light-produkter ska jag VERKLIGEN undvika. Det kommer inte bli bra. Men men, ska sova mycket imorgon och se vad som händer.

I dag har det gått 11 dagar sedan jag åt kolhydrater (snabba) och socker. Känner mig rätt duktig men idag har jag varit enormt sugen på allt. Har haft tre sånna dagar och det är inte roligt. Vet inte vad vågen säger heller för jag har bestämt mig för att inte väga mig förrän efter dessa fem veckor.
Jag hade precis klickat hem en klänning i torsdags innan det där jäkla brevet kom i brevlådan. Men hade ändå bestämt mig för att köpa något nytt till Februari. Sedan kan man inte komma billigare undan för en klänning. Visar den i nästa inlägg!
Kramar!
 
 

Cosmic Bowling

publicerat i Allmänt;
I går tog jag och Tessan en lång och skön promenad. Sedan gick vi till mig för surr, kaffe och film. Vi såg den svenska filmen "Livet är en schlager." Jag hade ärligt talat glömt bort hur bra den är. Har ni sett den?
Efter middagen gick jag över till Tessan där vi inväntade Alex. När han kom hem från jobbet for vi iväg och hämtade Joakim och sedan begav vi oss till Enjoy i Birsta för Bowling och en massa Air-Hockey. Vad roligt det är alltså!
Jag fick sex stycken strikar och så många har jag aldrig fått. Trots strikarna vann jag inte (om man räknar totalpoängen). Alex gick på serier medan jag, Joakim och Tessan gick på totalpoängen. Om man kollar på serierna så vann jag den första och Joakim vann dom två sista. Totalpoängen vann Joakim och jag tror jag kom 2:a?! Vågar inte säga någonting för det dalade för mig på slutet ;).
Det var i alla fall en rolig kväll med gott sällskap!
Cosmic Bowling! Tycker det är roligast att bowla när det är Cosmic. Det poppas musik och man vill börja dansa kan jag lova, haha! Love that feeling.
(Bilden är lånad)

CSN

publicerat i Allmänt;
God kväll!
Hoppas att ni haft en bra helg. Själv har den var riktigt bra fast helgen började dåligt, därav min frånvaro. Det mesta ständigt handla om denna jäkla ekonomi (ursäkta språket). I torsdags fick jag ett brev från CSN där dom vill ha 4800 kronor. Jag kan säga att jag grät hela dagen. Är så less! Förra året fick man restskatt och sedan betala tillbaka Försäkringskassan eftersom jag fått för mycket i bostadsbidrag.
Detta beslut togs för en utredning under 2011. Det handlar om att beloppet från min inkomst inte stämde med Skatteverkets uppgifter. För det första är det omöjligt som arbetslös att räkna ut hur mycket man kan tänkas tjäna på ett år. Jag dubbelkollade med en handläggare på CSN innan också om hur jag skulle fylla i. Det är hon som gav mig fel information vilket är ännu värre. Kan ju inte överklaga eftersom det var länge sedan och jag minns inte hennes namn.
Under hela torsdagen sa jag till mamma (med tårar) att jag måste stanna hemma när släkten ska utomlands, att jag inte kan åka till Hudik och jag inte kan gå ut och se Stiftelsen. Men vet att det kommer att ordna sig och jag får åka till Turkiet, Hudik och jag får se Stiftelsen :). Man har det gott ändå! Ska inte klaga.
 

Snygg

publicerat i Allmänt;
Hittat ännu mer fina kläder. Det 'är farligt att gå in på Nelly.com. Den här klänningen på Nelly kostar 449 kronor (finns även i svart).

Kasslergratäng

publicerat i Allmänt;
Det blev supergott!
 

Vad är smartast att göra?

publicerat i Allmänt;

Under några dagar har jag funderat på vad jag ska göra efter dessa fem sockeravvänjnings veckor. Hade redan innan avvänjningen bestämt mig för att inte besluta tidigt vad jag ska göra. Ville ta en sak i taget. Men har redan börjat tänka på det. Vad är smartast att göra? Det är den huvudsakliga frågan. Jag vill fatta det rätta beslutet.

Jag har sagt att jag aldrig vill gå på någon diet.  Jag håller fortfarande fast vid det för jag vet att det aldrig kommer hålla i längden. Inte på mig i alla fall, och jag är 100 % säker att andra känner precis som mig. Ska man börja med LCHF eller GI så är det för resten av livet, det måste bli sin nya livsstil. Vad händer annars? Med stor sannolikhet går man upp det man äntligen förlorat. Jag känner helt enkelt för att kunna äta precis vad jag vill, med måtta.

Ska vi vänja av kroppen socker och kolhydrater för resten av livet? Jag skulle aldrig klara det för jag vill att min kropp ska få i sig ett dagligt intag av kolhydrater, fett och proteiner. Det gäller även socker. Jag vill inte behöva få dåligt samvete om man tar en chokladbit till kaffet hos någon som fyller år etc. Det viktigaste i mitt fall är att aldrig låta intaget av sockret gå över gränsen. Då kanske man fastnar i beroendet igen. Vägen dit är lång!

Åter till frågan: ” Vad är smartast att göra?” Eftersom jag inte kommer att fortsätta med LCHF eller GI så vill jag ändå göra ett smart beslut och vill absolut inte hamna i sockerberoendet igen …. Aldrig mer ett sockerberoende!

Har funderat på att äta utifrån en av tallriksmodellerna som finns.

1.   För att gå ner i vikt

2.   För att behålla sin vikt

3.   För det aktiva

Punkt 1 är nog den rätta för mig eftersom jag inte har nått min målvikt.

En annan fundering är hur man ska göra med denna Cola och choklad? Har funderat mest på det här eftersom det är just här mitt beroende sitter. Tänkte först att man kan ha sitt ”lördagsgodis” endast på lördagar men tanken vände fort till ett Nej, det pga. att innan denna avvänjning provade jag ett antal gånger att äta godis och dricka läsk bara på lördagar men det spårade fort ur och till slut åt man gotta flera gånger i veckan. Kan inte riskera detta.  En smart idé kan vara att aldrig vara inställd på att då och då ska jag få äta godis. En annan smart idé kan vara att undvika att ha gotta hemma. Man kan istället äta gotta om man är borta/när någon fyller år. Men ska alltid ha två ord i tanken ”med måtta.”

Ni undrar säkert varför jag kör på sockeravvänjning om jag är emot det. För det första är jag inte emot att prova det här eftersom det bara är i några veckor. Det jag är emot är att leva resten av livet med att följa en sån här livsstil.

Sammanfattning av eventuella beslut

1.   Ska jag börja med tallriksmodellen? Om jag gör det får jag i mig det kroppen behöver (syftar speciellt på kolhydrater). Jag får koll på vad jag äter.

2.   Undvika att ha gotta hemma? Undvika att tänka och planera vilka dagar jag ska få äta nåt gott? Ifall jag följer det här kommer jag fortsätta att undvika tanken på gotta. Men är man borta och blir bjuden eller ska på fest är det en annan sak, bara man inte har nåt frestande hemma.

Tallriksmodellen - Minska i vikt!
Vad tror ni om det här?
 

Kaffe, kaffe

publicerat i Allmänt;
Nu sitter man med kaffekoppen. Kom hem från Birsta för en stund sedan. Känns skönt att fått handla hem en massa bra saker, 614 kronor fattigare blev man. Handlade ingenting annat än mat. Panduro hade inte inne de saker jag ville ha så får åka dit en annan dag istället.
I kväll ska det göras Kasslergratäng. Det var så länge sedan sist. Men det kommer då inte bli med ris till, vilket är så gott! Gratängen görs på kassler, purjolök, ananas (färsk, ej i burk), grädde och ost. Serveras med en god grön sallad! Köpt ruccola idag så det kanske inte är så dumt att ha den i salladen.
Bilden har inget med inlägget att göra men det är så tråkigt med bildlösa inlägg ;).

Rastlös

publicerat i Allmänt;
Rastlös och söndag. Hade tänkt att bara ligga hela dagen och se på film och inte göra någonting men har inte tålamod att bara ligga. Har fixat betong-sakerna och slagit in dom. Ett paket till moster och ett till Sofia. Har surrat flera timmar i mobilen också, haha! I morse tog jag en prommis till stan och mötte upp Thessi så hon fick sina saker.
Funderar just nu på att göra mer paprikastavar och dippa. Har kvar en massa dipp från gårdagen. Är jätte rastlös och vet inte vad jag ska göra. I morgon blir det att åka med morfar till Birsta. Jag ska ta en promenad till sjukhuset där han ska vara med en bekant till honom. Sedan far vi till Birsta och avslutar trippen på Willys :). Har tvättat morfars täcke och tur att jag kom på det så han får den efter Birsta-svängen.
Är så hungrig så det får bli att dippa grönsaker nu!
På återseende!
 

Mys i myshörnan!

publicerat i Allmänt;

Betonghjärtan med pärlor

publicerat i Allmänt;
Dessa hjärtan är till moster. Dekorerade dom med fina pärlor med hjälp av ståltråd. Kommer sätta den fina ängla-bilden på cellofaninslagningen.
 

Servettställ?

publicerat i Allmänt;
Det är fortfarande ett ställ men inte ett ställ för servetter, utan ett ställ för tv-dosorna :)!
 

LCHF-Pizza

publicerat i Allmänt;
 
Lchf-pizza

4 ägg
1,5 dl grädde
2 msk fiberhusk
100 gram riven grana padano (jag tog Gouda)
Salt

Tomatsås
1 dl passerade tomater
0,5 msk oregano
Salt och peppar

Fyllning
Ost och valfri fyllning tex champinjoner, skinka, salami. Om man vill ha ruccola på lägg på det efter pizzan gräddats sista gången.

1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk och salt. Jag körde elvisp. Rör i osten och låt stå ca 5 min. Bred ut på smörpapper på bakplåt och grädda i 10-15 min i 175 grader.

2. Medans pizzabottnen är i ugnen rör ihop tomatsåsen.

3. Bred ut tomatsåsen på pizzabottnen och lägg på fyllning. Grädda i 250 grader högt upp i ugnen tills osten smält.

Jag toppade inte min pizza med ruccola men hade affären haft det så. Det kan bli riktigt gott! Pizzan blev gudomlig. Men kommer nästa gång tillsätta lite mindre ägg och kanske en smula mer med fiberhusk istället!

Bacardi Grand Melón, ja tack!

publicerat i Allmänt;
Ser detta inte frestande ut så här i vintertid? Jag har beställt sprit från Tyskland och i februari smäller det ;). Längtar så mycket. Helgen efter blir det Hudiksvall, har mycket att se fram emot!
Denna goda Bacardi ska jag blanda med:
* Sprite
* 1 st Piggelin-glass
 

Lax i ugn

publicerat i Allmänt;
Det var verkligen inte meningen att min blogg skulle förvandlas till en "Hälso-blogg" men det blir att man ändå skriver vad man äter, hur man mår osv. Ni får ursäkta det! Kommer självklart skriva som vanligt om vad som händer och vad jag pysslar med. Det är också ett plus att jag skriver recepten här så man har det någonstans om man glömmer, haha.
I dag blev det god mat igen. Känner att jag fått inspiration till att laga mat, har aldrig någonsin älskat att göra mat men nu gör jag sånt jag aldrig gjort - Jätteroligt! I dag blev det asiatiska wokgrönsaker tillsammans med laxfilé i ugn (i folie). Gjorde en enkel kallsås på creme fr, gräslök, citronpeppar och pressad citron. Hade tyvärr inte dill hemma men det blev gott ändå.
Som nämnt tidigare var jag och gjorde betong i förmiddags och ska snart ut och spreja vatten på betongen igen. Är förväntansfull för hur en ljusstake kommer att bli. Provade att gjuta i röret från Pringles chipsen. Ville se om det blir en fin ljuslykta i cylinder-form. Ska kolla hur lös betongen är, annars kanske jag klipper bort röret nu ;) (nyfiken).
Känner mig för att rensa hemma eller göra om någonting. Ska ta mig till förrådet först så man inte glömmer det. Sen så blir det att sätta på turbon. Ska städa imorgon men vill ändå rensa bort saker.
Ska ta mig an byrån ... igen! Rensa alla ljus och småsaker! Ska börja elda upp en massa ljus så man får slut på lite saker.
Kram så länge!

Kanel, äpple & mjölk

publicerat i Allmänt;
God morgon på er och denna härliga fredag!
Har för en stund sedan ätit frukost. Det är inte samma vanliga frukost jag har ätit dom senaste sju åren (en hårdbrödmacka med smör och ibland ett glas vatten till), ingen bra frukost! Den här veckan har jag börjat med att äta äpple, kanel & keso men kom fort fram till att keso är ingenting för mig. Har försökt förut att äta det, vet inte om det är konsistensen? Den smakar ju inte mycket. Men idag testade jag med mjölk istället och det blev riktigt gott. Ett skivat rött äpple, en hel del kanel och lite mjölk, voila!
Denna helg blir nog bara lugn för min del. Ska städa, ta en promenad ner till stan och möta Thessi och sedan får man bara se vad som händer, vill hitta på nånting. Som man bruka säga: "Man får se vad helgen/kvällen har att erbjuda."
Snart ska jag ge mig ut till förrådet och gjuta betong, var länge sedan sist. Gruvar mig en del men ska nog bara göra några saker så man slipper röra om så mycket, haha! Ska främst göra 5 st hjärtan som moster beställt. För att sedan längre fram göra mer. Har en massa saker jag vill göra som jag inte testat ännu men har inte de rätta redskapen för att göra krukor, ljusfat etc.
Har ni några roliga planer denna helg?
 

Vill ha

publicerat i Allmänt;
Sitter och kollar på kläder! Föll pladask för denna långklänning. Men den känns tyvärr lite väl somrig. Vill ha någonting till utgången i februari. Jag hittar aldrig kläder på affärer idag och då blir det att man mest beställer. Den här klänningen hittar ni på Bon Prix för 279 kronor.

Upp och ner ...

publicerat i Allmänt;
... ner och upp! Precis så är mitt humör just nu. 
Men jag visste att det skulle bli så och då vet jag också att det kommer att bli bra snart. I dag har hungret känts bättre men hade en svacka mitt på dagen men mättade den med en kopp kaffe ;). Dock är det dumt att gå till kaffe pga. min magkatarr men man "måste" mätta munnen med någonting. Känns inte smart att börja småäta en massa saker heller. Vet att man inte ska gå hungrig heller för det är ens värsta fiende. Men jag väntar ut hungern istället. Vet att det kommer kännas bättre när sockret har lämnat systemet.
Blev go'middag idag
Lövbiff
Stekt lök och champinjoner
Skivad paprika
Whiskysås
Rotfrukter i ugn. Kryddade rotfrukterna med timjan, salt & peppar!

Hudiksvall

publicerat i Allmänt;
Jag har bestämt mig för att åka till Hudiksvall och hälsa på Christina. Ska bli så roligt att få komma bort och träffa nya människor, få se något nytt men framför allt få gå ut någon annanstans ;). Hade tänkt åka 8-10 februari för att sedan se Stiftelsen hemma på Aveny helgen efter den 16:e. Den tredje helgen fyller man år, men den 24:e är en söndag. Hade inte tänkt gå ut den helgen eftersom jag ser att utgången då Stiftelsen är här som "firande" men man kanske kunde gå ut på fredag eller lördag men inget som är bestämt i alla fall.
Hade i alla fall tänkt att släkt och vänner kunde komma en dag den helgen då jag fyller. Men har istället funderat på att åka över helgen då jag fyller. Det går bra med bussar från Hudiksvall till Sundsvall på¨söndagen och är man hemma vid 13 kan ändå folk komma och fika :). Kan förbereda mycket innan. Handla fika, städa, plocka fram koppar, assietter osv.
Ska prata ihop mig med Christina och se om någon helg passar henne bättre!
Puss & Kram
 
 
 

Sockeravvänjning vecka 1 dag 1

publicerat i Allmänt;
Första dagen i sockeravvänjningen är här. Man blir helt slut på en gång men det är nog för man har tänkt på det här i några veckor och har sedan ett tag tillbaka börjat förbereda sig för det här. Men det är bara att beta av en dag i taget. Har precis ätit lunch: Skivad rostbiff och rotfrukter i ugn. Till det blev det vatten med citronskivor :).
Blir att lägga sig ett tag och kolla på tv nu. Har en förkylning i kroppen som inte vill bryta ut. Känner redan sug av choklad eftersom jag brukar ta en chokladbit efter maten, kanske därför man är slut också, haha! Men slängde chokladbiten igår som jag inte orkade trycka i mig. Nu har man ingenting hemma som är dåligt. Eller pasta, ris och sånt har jag men det kan man inte slänga eftersom jag ska börja små mängder av denna typ av kolhydrater efter dessa veckor.
 
 

Fårskinnsfällar + Kistorna

publicerat i Allmänt;
Har fått till det mesta men kanske blir några små justeringar. Älskar fällarna och kistorna :).
Haha, sitter och skrattar sönder. Kollar på filmen "The Bounty Hunter" på 3:an, har sett den förut men det var länge sedan. Den är så rolig. Ska kolla klart på den sedan blir det natten skulle jag tro. Har några saker jag måste fixa för morgondagens avvänjning men får göra det innan man lägger sig.
Vad har ni för er en kväll som denna?

Ny fruktskål

publicerat i Allmänt;
Har invigt en av mina skålar som jag gjort av en LP-skiva. Har aldrig haft plats för dessa skålar men nu har en funnit sin plats :)

I morgon smäller det

publicerat i Allmänt;
Har nyligen skrivit att jag ska börja med sockeravvänjning. Avvänjningen startar i morgon. I hela fem veckor ska man plågas och undvika socker. Ska undvika saker som: Godis, chips, läsk, juice, saft, sylt, potatis, ris & pasta. No-no-listan kan göras lång!

Var och handlade hem lite nyttigare mat idag! Ska egentligen inte äta hårdbröd, wokgrönsaker och kryddor heller för det innehåller socker. Men så noga ska jag inte vara. Ska självklart ändå tänka på vad jag stoppar i mig i matväg.

Dekoration

publicerat i Allmänt;

En snabb och enkel dekoration som står fint på hyllan inne på toan. Tog en vas, ljuslykta, brun potpurri, natursnöre, ljus och hjärtan. Simpelt! Har aldrig varit nöjd med den översta hyllan men när detta fick sin plats där idag blev det genast mycket bättre!

Some more shots

publicerat i Allmänt;

Frisyr

publicerat i Allmänt;
Har inte visat frisyren som Tessan gjorde i förrgår efter vi var och spelade Air Hockey! Det blev jättefint :). Man kanske ska ha håret så här i februari när man ska ut.

Nyårsfirande

publicerat i Allmänt;
Gårdagens nyårsfirande blev lugn! Tog bussen ut till Sofia för att jag blev bjuden (i år igen) på Plankstek hos henne och hennes mamma. Till efterrätt blev det ingefärspäron med vaniljglass. Det var inte dumt. Päronen ligger tillsammans med vaniljstång, sockerlag, ingefära och citroner.
Efter några timmar for vi hem till mig för att surra och se på film. Tessan hörde av sig lite senare och frågade om vi ville komma dit till henne och Alex en sväng innan vi skulle ta en promenad ner till stan och kolla på fyrverkierna vid hamnen. Måste bara säga vad vackert det var. Ska försöka hålla en tradition med att åka ner till hamnen varje år och se fyrverkerierna där.
Efteråt gick vi fyra hemåt och Sofia följde med in en sväng. Hon for väl hem närmare 2! Den fina hunden som ni ser i en bild är lilla Sonja. Det är Sofia's mammas särbos hund.

Gott Nytt 2013

publicerat i Allmänt;
God fortsättning!
Då har ännu ett år gått! Nu lämnar vi år 2012 bakom oss. Jag ser fram emot 2013 som jag bestämt mig ska bli det bästa året någonsin. Har mina önskningar och mål! En sak som redan är klart är resan till Turkiet med härliga släkten. Mina andra önskningar och mål avslöjar jag inte ;).
Om några månader befinner man sig här!
 

Air Hockey

publicerat i Allmänt;
I förrgår for jag och Tessan till Bowlinghallen i Birsta för att köra några matcher i Air Hockey. Det är jätteroligt! Har ni provat det? Vi körde 6 omgångar och det är den som först gör det sjunde målet som vinner. Jag vann alla matcher ;). Men ack vilken träningsvärk man hade igår ;). Lätt värt det i alla fall. Vi funderar på att samla ihop ett gäng och köra en turnering i det här eller att köra en trekamp på Nöjeshallen.