Kalorier

publicerat i
Nu har det gått ännu en dag, och det gick si sådär på jobbet, har så himla ont i magen (mensvärk) det finns ju roligare saker än att ha det, men men nu är man hemma igen. Jag och Petra satt och diskuterade kalorier på jobbet och det verkar vara bra, så funderar själv på att testa det. Men det får bli på måndag. Varför vill man alltid börja på en måndag? Jag förskjuter allting tills det är måndag igen, jaja men det ska jag nog testa. Men då blir det lite fara för Halloween och julen vad gäller spriten. Visst skulle man kunna spara in lite kalorier per dag men man tror inte det är så himla mkt kaloier i alkohol som det verkligen är. Fick veta i dag att i 4 cider är det 1000 kcal och i en flaska vin är det 1000 kcal, lyckat eller hur? ;). Sedan funderade man själv på att grogga men det innehåller 1500 kcal på kanske 2 groggar? Det funkar inte om man ska äta ca: 1400 kcal per dag. Då är det bara spriten som ligger på 1000 kcal, tänk all mat och gotta man vill ha under kvällen/natten och dagen efter. Men å andra sidan kan man spara in lite kalorier för att kunna dricka lite grann bara?

Det är mkt att tänka på vad gäller kalorier. Även om det sägs att man ska äta 1700 kcal per dag så ska man självklart inte överstiga detta, men det är alltid bra om man drar ner på exempelvis 500 kcal per dag för att få se ett resultat. Men men ska fundera noga över detta. Vi gjorde en tabell idag på vad jag äter per dag och vi var uppe i 1300 kcal utan godis då, men då kanske man kan dissa den chokladbiten och ta något annat, fast inte frukt, absolut inte bananer (som jag bara äter i fruktväg) då blir det inte så bra det heller.

Nu är det dags att fixa lite grann, för snart kommer min älskade mamma. Ha en fortsatt trevlig dag allesammans. Puss

Klart

publicerat i
Nu ska det försökas bli bättre att uppdatera bloggen, men haft fullt upp i flera veckor nu känns de som. Har fått jobb denna vecka också och träningen har blivit helt utesluten denna vecka. Som nämnt tidigare har jag tagit på mig projektet att städa ur mammas lägenhet men de är mer eller mindre klart nu :). Har lite småsaker som jag inte kunde göra själv och fönstren är kvar, men de skulle jag hjälpa mamma med någon dag nästa vecka. Men igår var det en jobbig dag, var helt slut hela dagen på jobbet. Jobbade 06-13.30 sedan in på stan och handla pudret för Halloween, åkte hem och bokade tvättid, gick hem och packade ihop lite grann och sorterade tvätten, gick till tvättstugan till 15 och direkt upp till mammas lägenhet och städade där tills tvätten blidde klar. Sedan hem med all tvätt och fixa den, göra middag och städade lite hemma och sedan duschen. Det var den dagen!

Men känns skönt att tvättningen och städningen av lägenheten är klar iaf. Nu blir det jobb resten av veckan. I morgon kommer mamma efter jobbet för att äta nånting med mig innan hon ska tillbaka till jobbet senare på kvällen, det ska fixas och donas ute i Birsta innan kändisarna kommer dit :).

Sedan är det fredag igen och då har jag och Bettan bokat in en date som det ser ut, då blire bara lugnt. Sedan på lördag blir det fest och sen är det söndag. Då får man se om man orkar med plugg, vilket jag måste göra klart någon gång. Nu är det en ny vecka helt plötsligt. Det blir nog lite jobb till veckan också.

Nu har jag lugnat ner mig lite sedan jag kom från städningen så nu blir det att plocka lite här hemma och det blir en långpromenad ikväll med Rebecka och ev. Renée sedan blir det nog middag med brudarna också :). Är så less att äta själv.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Error ...

publicerat i
Sitter med bloggen nu men nu har jag nog krånglat till det ännu mer ;). Ville bara meddela att jag ska få till denna skit nån gång, haha!

Krångel

publicerat i
Nu var det ett tag sedan, har ingen lust att sitta vid bloggen när den ska krångla och vara så konstig. Men ska fortsätta börja blogga riktigt igen :). Veckan som var jobbade jag några dagar, var och shoppade med morfar och Rebecka sedan middag med Rebecka och nu har vi börjat köra Buzz och Guitar Hero igen. Har inte använt mitt Playstation på evigheter så det är väl dags att ta upp Tv-spels "tönten" igen, haha! Har även handlat en till mobil och så nu nås jag på båda numren.

I veckan blir det mer jobb som det verkar också blir det boxning igen och ska även städa ur mammas lägenhet eftersom hon nu har flyttat :). Bra att tjäna in lite extra pengar. Sedan har jag bakat kladdkaka och invigde de nya bakformarna. Gav bort en till mamma, morfar och en till Jim, det var så gott så tyckte dom.

I går hade jag och Rebecka det bra roligt. Vi började prata om Halloween och jag berättade vad jag skulle vara. Jag har funderat på ta en brun-utan-sol dusch till den jag ska vara men vågar mig inte på det ifall det skulle bli fläckigt. Då började vi diskutera puder och foundation och jag började kolla runt på H&M och sånt och upptäckte ett bra puder och det visade sig att hon hade med sig ett i väskan och vi testade i ansikte och på halsen. Haha vad vi skrattade, men det såg ju riktigt bra ut ändå men man var lite ovan att se sig själv brun, man är ju inte det så himla ofta ;). Vi tog bilder på sminkningen för att se hur det såg ut i "kameraljus" om det blev fläckar men det såg hyffsat ut. Ska bjuda på några bilder och nu kommer det även avslöjas vad man ska vara men det gör ju inte så mkt :). Det var i alla fall svårt att få bort pudret sedan, vi gnuggade allt mkt. Det är bara bra att det sitter där för då slipper man nog tänka på det under festen.

Undra vilken man ska ta hjälp av när pudret ska på eftersom man kan nog inte göra allt själv då det ska pudras i ansiktet, halsen, armarna och även på baksidan av nacken. Kommer dock köpa mig ett par strumpbyxor så man slipper tänka på att pudra benen. Halloween-outiften kommer bestå av en fransklänning, ett band på pannan, en lång grön fjäder, små andra fjädrar lite här och där, sedan kommer det även att färgas hår, ska bli riktig mörk igen. Kommer även platta och fläta håret. Nu är Halloween-looken klar.

Det ser dock inte så brunt ut på bilderna men det blidde det kan vi lova :).

Vill påminna er igen att kolla på bloggen i Firefox och helst inte i Explorer. Ha en fortsatt trevlig söndag.

Relieved with ...

publicerat i
Relieved with a big R. Egentligen ska man väl inte ta upp allt för personliga saker på sin blogg, men det är väl upp till var och en? Ville bara säga att i torsdag förra veckan upptäckte jag en knöl i höger bröst och tänkte inget mer på det utan kände igen i fredags och då kände man att man måste ta kontakt med vårdcentralen. Fick en tid i dag 10:45 och fick prata med läkaren och han kände men det var ingenting alls. Eller någonting var det men alla har sina vävnader och ibland svullnader i bröstet men det var inte cancer i alla fall.

För att tänka på alla drabbade och de som drabbats vill jag ägna en stund för dom, samt uppmärksamma er att kontrollera brösten ofta, helst en gång i månaden. Det är mkt vanligt i dag att vi kvinnor drabbas av bröstcancer men att det är många som faktiskt överlever, cancer är alltså ingen dödsdom. Men nå hann man tänka mkt sedan i fredags men berättade inte detta för någon förrän i dag efter läkarbesöket. Ville inte bryta ihop och oroa alla innan man visste va det var.

Jag stödjer Rosa Bandet, gör ni?


Nu får det vara ...

publicerat i
nog med shopping. Har handlat lite mer saker nu och pengarna försvinner ;). Ska försöka leva någorlunda snålt denna månad. Fick lön i går och har redan bränt lite pengar utöver de vanliga räkningarna. Har inte fått fakturan än från Jotex sedan blir det en räkning från H&M. Beställde 2 blusar från H&M som jag fick häromdagen men en ska tillbaka. Beställde istället 5 st armband och ett par örhängen :).

Här är blusen man bara älskar


Denna vecka har varit bra men är så himla trött. Haft främmande varje dag hela veckan vilket innebär sena kvällar och tidiga mornar så är faktiskt riktigt slut nu, känns som man bara ska bryta ihop av sömnbrist. I natt sov även Sofia över och vi var ner på stan en sväng i går och handlade med oss lite mat från "blå kiosken". På kvällen blev de en liten promenad, handling av gotta, film och massa prat tillsammans med Sofia och Tessan :). Just ja, kom på att jag och Sofia köpte ett varsitt paket med en ny gitarr och Guitar Hero spelet, Metallica, vi gav 199 kr för både gitarren och spelet, inte illa va?

I morgon blir det boxning mellan 14-16.00. Senare på kvällen blir det att umgås med R när dom kommer hem från Ånge :)

I fredags kom ljusen från PartyLite också, det är så roligt att få lite nya dofter. Nu blir det att krypa ner i sängen och se på Pretty Woman som börjar nu kl 21.00. Ha en fortsatt trevlig lördag.


Vill bara ...

publicerat i Allmänt;
Vill bara meddela att problemen med bloggen fortsätter. Men hoppas ni som är intresserad att ni läser bloggen via Mozilla Firefox. Där ser det någorlunda bra ut. Det fungerar inte alls i Explorer.

Jag har även lagt in flera inlägg i menyerna. Om resor, mitt magasin och bilder. De kommer inte in på "Senaste inläggen" utan kommer direkt dit :). Kommer fortsätta uppdatera idag och lägga ut de under de tillhörande menyerna. Ska nog lägga upp helt nya bilder på lägenheten också, har ju gjort om lite grann.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Shopping med ...

publicerat i Allmänt;
Shopping med STORA bokstäver blidde det idag kan jag lova. Jag och Rebecka var ute i Birsta till 10 och jag kom hem 5. Fast de är klart, vi gick till henne direkt och åt middag och umgicks lite mellan det, men det blev en heldag i Birsta, me like. Hade mkt som skulle inhandlas och fick hem allt förutom ett nytt skohorn, men de jämnade till sig när man kom hem med lite saker som inte var på shoppinglistan ;). Vi båda handlade rätt mkt och när vi hade handlat allt utanför själva IKEA hade vi lite påsar och sånt redan då. Men sedan när vi kom till IKEA var hela vagnen full, vi hade ingen aning om hur vi skulle få med oss allting hem (på bussen), de var nästan som man ville ringa en Taxi. Fast sen när allt blev nerpulat i IKEA´s kassar och pappåsar blev de mkt bättre. Men nå roligt hade vi i alla fall på bussen. Vi kom inklamsade med 4 st stora kassar med fullt av saker, en tårta och en påse med hämtmat. Folket på bussen skrattade med oss, det var en rolig upplevelse det, haha.

Hela kvällen har bestått av målning och pyssel. Köpte ramar och "dekorationskvistar" som behövde målas, men fick slut på färgen så ska ner till Ejes imorrn och handla mer färg så det blir klart. Förresten har jag nog glömt nämna att Jotex-sakerna kom igår? Blev mkt nöjd med alltihop i alla fall.

Sedan fick jag äntligen mitt vinägerset som jag sett på BOOM, det ska vara 4 vita flaskor med tillhörande svart platta. Men när man kom hem och började packa upp allting hade de såklart glömt den. Det vara bara ringa dit och berätta och de förstod på en gång, alla visste om händelsen och alla var besviken av det som hänt. Men det gör ingenting, det är ju sånt som händer. I morgon skulle Rebecka till Birsta igen så hon kunde hämta den, så snällt :).

Bjuder på lite bilder på dagens shopping sedan blir det att poppa popcorn och fixa dipp framför filmen, "The boxer".

Kvistarna och en lampa från IKEA, har inte plats i fönstret för tillfälligt så den får stå på golvet.

Införskaffade fler vita korgar. Har fyra likadana under tv-bänken.

Söta små hjärtan med text från BOOM

Vinägerset från BOOM

Hjärtformade bakformar, mjölkskummare, vita stora koppar (4 st) och svarta härliga koppar (6 st).

Nymålade träramar med konstkort.

Köpte 2 sådana ramar, med plats för "annat". Tänkte att man kan ha de söta små tomtarna från Jotex i denna ram i jul eller någon annan söt figur med en fin bakgrund (bild). Som sagt har alltid mina ideér ;). Mden dessa ramar får man plats med andra saker, haha.

Löv-lyktorna från Jotex.


Utöver detta handlade jag DVD-skivor (fodral), svart tejp, hänglås, vita saker som man ska sätta fast kablarna med. Handlade nog en del saker till som jag inte kommer ihåg. Nu blir det att poppa popcorn. Puss på er.

AJ

publicerat i
Så nu var det torsdag igen, shit vad tiden går fort. Man känner av att hösten är här, det är grått, mulet, soligt, kallt, varmare om vartannat. Men det är mysigt :).

Igår blev det en riktig härlig dag. Jag gick över till Rebecka strax innan 11 sedan satt vi och surrade tills hennes syster kom hem strax efter 13. Närmare 2 gick vi och handlade för middagen, det blev ost och skinkpaj, mumma. Sedan umgicks vi tills det var dags att åka till boxningen. Rebecka följde med och kollade på så vi begav oss strax efter halv 6. Aj, aj och aj kan jag bara vilket pass det var igår. Idag har man nackspärr, ont i knät och självklart träningsvärk på det, men ska inte klaga, det är ju boxning. Men passet var så tufft så vi alla applåderade till och med när passet var slut haha. Men nedvärmningen är bland de jobbigaste. Där är tränarna verkligen hårda. I går var det så att om tränaren sa byte skulle man göra olika saker för varje gång. Det var 40 knäböj, 50 situps, 30 armhävningar, 60 grodhopp också skulle vi lägga oss ner och göra 10 armhävningar och sedan ställa oss upp och slå 5 raka slag snabbt och sedan ner igen osv. Japp, det var hårt. Men det kanske inte hörs som så men det var verkligen det, haha!

I alla fall efter passet gick vi hem för att se lite film och äta lite gotta. Det blev en film sedan surrade vi bara, hon gick hem vid halv 1, så gårdagen var lyckad :).

OBS!
Jag skulle hemskt gärna vilja ha er hjälp. Jag har suttit och kodat om bloggen mkt nu men tydligen ser den helt konstig och ofärdig ut för vissa men om jag går in på min dator ser det bra ut, precis som det ska vara. Vad är fel? Och hur ser de ut när ni går in?

I dag blir det städning och sedan gå till bibblan i Skönsberg för att skriva ut lite papper. Ska försöka ta tag i plugget också så man kan släppa det. Ha en bra dag allesammans.

Puss och kram!

Photoshop

publicerat i Photoshop;
Photoshop är ett underbart program där man kan göra tusentals med saker. Det tar flera år att lära sig allting. Man kan inte alls mkt men det är ändå roligt att trixa lite grann. I denna meny kommer jag lägga upp bilder som jag trixat med i Photoshop genom åren.
Animerat

Övrig design

publicerat i Övrig design;
Eftersom det var ett tag sedan man läste Tidningsdesigns kursen på Mittuniversitetet har jag inte använt Indesign och det är inte bra, speciellt om detta är någonting man vill arbeta med och dessa kunskaper försvinner fort. När man började tänka på det var jag tvungen att sitta med programmet och se om det finns några kunskaper kvar. Då började nya tankar om projekt att dyka upp. Jag ska designa två magasiner till. Ett magasin som kommer att ha en extra bilaga (magasin) från USA-resan.

OBS! När det är klart kommer bilderna bli stora så ni kan ta del av läsningen, för er intresserade! Bilderna från USA är tagna från min och Tessans resa (-09).


Magasinet



Bilagan


Boxning

publicerat i Boxning;
Kan ni snacka om att man är glad. Ända sedan man gick på högstadiet har jag alltid velat börja i Kickboxning, alltså i en förening men det har aldrig funnits, eller jag har aldrig hittat det rättare sagt fast man sökt som en galning. Gick på gymmet Ego för flera år sedan och de hade boxningspass men det var riktigt dyrt och bara en gång i veckan. Men sedan för snart en månad sedan såg jag på Facebook att en tjejkompis skrev något om boxning. Självklart var man tvungen att fråga och det visade sig finnas boxning både i stan och i Timrå. När man hittat sidan så ringde jag på en gång till F (en tränare) och berättade min historia. I andra lägenheten skaffade jag mig eller jag fick boxningshandskar och en säck av morfar som jag köpte ett stativ till för att kunna boxas hemma, men det är inte samma sak. Nu träffar man nytt folk och det är härligt att träna borta och inte hemma.

Man får testa två ggr gratis och jag testade så nu har man börjat. Detta heter Thaiboxning (Muay Thai) men liknar Kickboxning. Det känns otroligt roligt, sedan får man en hårdträning på köpet. Det är hårt kan jag säga, båda tränarna tar inte att man står still i 3 sekunder utan då får man straff. Straff? Japp, då får man göra dubbelt så mkt i straff. Man ska inte klaga, det är både roligt och riktigt tufft.



Mitt magasin

publicerat i Mitt magasin;
I slutet av 2008 till början av 2009 läste jag en fristående kurs vid namn, Tidningsdesign. Hade ingen aning om vad man gav sig in på. För att man skulle söka till denna kurs var det ett "måste" att kunna behärska Indesign (Layoutprogram) men jag hade aldrig sett det programmet och då inte heller hållt på med det, men jag sökte till den i alla fall och kom in. Kursen var på distans men vi träffades under tre helger (fredag-söndag) för att göra redovisningar av uppgifterna vi fick. Vi var över 40 personer från hela Sverige som läste tillsammans, de var faktiskt mest folk från Stockholm och några ända ner från Malmö. Första dagen vid presentationen av sig själv fick vi säga om vi kunda Indesign, där hade man möjlighet att säga "nej". Nästan alla av oss kunde inte Indesign så vi fick dela in oss i grupper, nybörjare och avancerade. När vi fick en lektion för detta program fattade jag absolut ingenting. Jag hade jättestora problem länge och bröt ihop ett antal gånger. Men så envis som man är ger man inte bara upp. Det var bara att envisa sig med programmet och börja lära sig, vilket jag gjorde. När man började förstå sig på Indesign var det riktigt roligt och intressant. Känner fortfarande i dag att jag skulle vilja jobba med layout för en tidning eller liknande.

Vi hade många olika uppgifter men den sista uppgiften var mest betydelsefull och det var en stor press på oss alla. För redovningen i januari skulle vi göra en stor uppgift som spelade på att vi skulle visa oss allting som vi lärt oss under kursens gång. Uppgiften bestod av att vi skulle göra en "Redesign" av ett magasin. Vilket innebär att man ska göra om ett valfritt magasin och ändra den så att själva "uppdragsgivaren" ska nappa på den nya ideén. Bara att hitta ett lämpligt magasin var en stor utmaning. De tog ca: 250 kr innan man hittade ett magasin man ville göra om. Det inhandlades många olika magasiner, men till sist hittade jag ett magasin - Glamour. I denna uppgift ingick även intervju som vi var tvungen att göra med någon inom mediabranschen osv. Jag valde att göra en intervju med en fotograf i Sundsvall.

Redesign uppgiften - De obligatoriska delarna var:
- Göra ett omslag
- Göra en innehållsförteckning
- Göra en plocksida
- Göra ett lämpligt reportage som är kopplad till magasinet
- Göra ett lämpligt uppslag utifrån intervjun

(Det skulle sammanlagt vara minst 7 st sidor - Mitt magasin blev 111 sidor).


Mina 111 sidor bestod inte bara av redigering. Två av sidorna hade jag skannat in från en annan tidning, fyra av sidorna var bara vita A4 papper och som alla andra tidningar innehåller det många annonser. Jag satt med den här uppgiften dygnet runt, inte för att jag var tvungen utan för jag ville, hade äntligen påbörjat ett projekt jag bara älskade.

Jag glömmer aldrig söndagen den 18 Januari när vi skulle göra redovisningen. Vi träffades vid 10 och skulle förbereda oss lite grann. Jag tog fram presentationsbilderna (vi var tvungen att ha stora ark där man klistrat fast upplagorna) men sedan tog jag fram mitt "hela" magasin. Tjejerna från Sthlm blev så chockad att de skulle ta nästa tåg hem, haha! Fast jag gjorde inte hela magasinet för att fjäska åt mig ett högre betyg utan när jag väl var så inne i uppgiften så kunde man väl låta lärarna ta del av det man gjort? De kommenterade ingenting alls om det jag gjort så det var ju bra. Men båda lärarna som var närvarande under redovisningar blev själv lite paff när man kommer med ett tjockt magasin.

Lägger upp några bilder från magasinet:

Min egen inplastning. Tog hjälp av tejp, plastfickor och gjorde bilderna i Photoshop.

Obligatorisk: Omslag

Sidan

Gjorde en egen annons för Britney´s parfym

Annons

Obligatorisk: Innehållsförteckning

Välkommen... och redaktionen







Obligatorisk: Plocksida


En till egen annons. Gjorde den helt själv

Obligatorisk: Reportage



Obligatorisk: Reportage utifrån intervjun










Baksidan


Magasin och inplastningen. Sedan Glamour "blanketter"


Sådär, om man nu räknat rätt så har ni bara fått tagit del av 46 sidor av de 111. Kanske lägger upp mer av tidningen senare.

Turkiet 2005

publicerat i Turkiet;
Sommaren 2005 for jag och Tessan till Alanya, Turkiet. Vi spenderade en vecka i hettan. Denna resa bestod av en hel del badande och shoppande. Var riktigt vackert och god mat. Vi festade inte mycket på den här resan men en dag skulle vi åka ner på stranden för en fest med skandinaver, de såg vi fram emot, tills vi satt oss i bussen som plockade upp oss för att åka till stranden. Vi fick samtal från Sverige, de hade varit oroliga eftersom de läst hemma om att de bombats i Turkiet, som vanligt vet inte turisterna om det men vi tog det försiktigt.



Hotellet













Bulgarien 2007

publicerat i Bulgarien;
Denna härliga resa delade jag med Tess. Vi lämnade Sverige för två hela veckor. Minns hur nervös man var för att flyga och åka i väg två veckor själv bara sådär. Men det gick ingen nöd på oss inte :). Vi spenderade inte hela resan själv utan hade kontakt med killar från Göteborg som vi hängde med i en vecka. Kan dock inte nämna så mkt om dom som jag gärna hade velat, vet inte om en speciell kille av dom läser bloggen. Ingen stor risk för det men ifall att så behåller jag dessa "hemligheter" för mig själv. Det var några år sedan denna resa ägde rum så det blir inte mycket information. Kan nämna lite andra saker.

Den här resan blev en riktig party-resa. Vi festade i två veckor, förutom en dag när vi umgicks med två av killarna. Men annars så levde vi på Tequila och Baileys, nu har man fått upplevt en sån resa och det är ingenting som vi kommer att ångra.

Eftersom man varit på lite resor under åren så har jag alltid velat testa på vattenskoter - utomlands. Men eftersom det inte blev av när man for i väg till Bulgarien med mamma och Tessan (2004) och inte på Turkiet-resan med Tessan (2005) så var det tredje gången gillt nu. Det blev att jag for ut själv på svarta havet, så nervös man var. Men glad att jag gjorde det och längtar till nästa gång :)

Bulgarien är ett härligt land, bra väder och bra med shopping. Vi åt mkt gott, shoppade och gjorde även nagelförlängning, vilket vi ångrade när vi kom hem eftersom naglarna blev sig aldrig lik mer.

Hemresan var jobbig, vi kom hem ett dygn försent och det innebar att vi missade "gratisdagen" på Gatufesten. Det var inte bara jobbigt på det sättet utan planets vingsystem hade gått sönder, det slutade med att tekniker från Schweiz fick komma till Bulgarien. Detta gjorde min flygresa mycket bättre, eller inte. Men vi kom hem med skinnet i behåll.

Hotellet


Här var vi lite lulliga. E som är en av killarna var på vårt hotell och gick hem vid halv 5 på morgonen.




Svarta havet



Här är man på väg ut


Där ute åker man



De goda rullarna som man saknat så mkt sen sist man var i Bulgarien.





Nagelförlängning

De har gått över 3 år men denna person är speciell och kommer alltid finnas i mitt hjärta. Då är det starkt.

England 2010

publicerat i England;
I April for jag själv till London för att hälsa på Therese som jag gick i skolan med, låg till högstadiet. Hade aldrig tänkt på att resa till England, det har aldrig varit betydelsefullt för mig. Men eftersom Therese har bott där i flera år nu hos hennes syster med familj så frågade hon mig om jag ville komma dit. Det visade sig att hennes syster med barn skulle resan hem till Sverige. Då tog man självklart chansen att lämna Sverige ett tag, bara det var 5 dagar så räckte det mkt väl. Vädret brukar inte vara bra i England men vi hade faktiskt helt regnfria dagar. Men det blåste rätt kallt hela tiden, så halsduken höll jag i hårt ;). Kan göra en sammanfattning om resan.

Fredag:
Kl 08:00 gick bussen från Navet till Cityterminalen. Sedan strosade jag runt på terminalen ett tag innan flygbussen gick till Skavsta flygplats (Nyköping).

Kl 17:30 gick flyget (blev bara lite försenat). Flygresan gick väldigt bra. Satt med ett gäng killar som skulle till London bara över helgen för att se fotboll. Det var inte illa att sitta med dom kan jag säga. M var en riktigt het och det var en till där som jag glömt namnet på hehe. Men dom var 7 st som reste tillsammans. Innan avresa träffade jag en annan kille som jag surrade lite med. Är så van att surra så då måste man ju få surra med någon, eller? :P

När man väl landat mötte Therese upp mig med bilen. Sedan tog det ca: 1 timme med bil från flygplatsen till där hon bor. Eftersom jag knapp inte åt varken lunch eller middag under hela dagen så blev det en snabb måltid när vi var hemma hos Tess, vi gick ner och handlade Fish and Chips. Låter inte gott, jag vet. Men det förvånade mig, mkt gott var det :)

Lördag:
Vi tog bilen och for närmare 50 minuter till en "stad" vid namn, Enfield. Det var mkt fint och man shoppade lite där. Hårprodukter från Toni & Guy, man fick 3 valfria produkter för £10, typ 100 kronor. Sedan fanns en affär där allt kostade £0.99, alltså ungefär 10 kronor.

Söndag:
Tog vi en promenad till en närliggande Pub där vi åt lunch. Det blev den Engelska traditionella söndagsrätten "Sunday Roast." Mycket gott var det verkligen. Går inte att beskriva riktigt vad de är för typ av rätt (kyckling, sås, grönsaker). Senare mot eftermiddagen drack vi Bacardi. Vi köpte Backardi Pineapple och med smak av Hallon. Mmmm så gott.

Måndag:

Bar det av in till London. Vi hade gjort en planering för Londondagarna för att kunna hinna med så mkt som möjligt. Det var meningen att vi skulle ta The Tube (tunnelbanan) till Harrods denna dag men det blev på tisdagen istället. Eftersom vi har sett Harrods som ett överklassigt varuhus, där till och med världens kändisar hyr varuhuset för att få shoppa loss. Då trodde vi att man i allafall behövde ha klackade på sig och inte komma med träningsskor. Så vi hade under hela måndagen burit med oss de klackade skorna utan att använda dem hehe.

Tisdag:
Ännu en dag i London. Vi bestämde oss för att vi inte orkade bära på ett par skor hela dagen igen, så vi bestämde oss för att gå i de klackade skorna hela dagen, vilket man då ångrade mot slutet av dagens äventyr. Man kunde knappt gå till slut, men det säger sig själv om man gått över en mil, haha!

Ställena vi besökte i London
* Buckingham Palace (Drottningens palats)
* London eye (Waterloo).
* Tower Bridge
* London Bridge
* Trafalga Square
* Picadilly Circus
* Oxford Street
* Harrods (Knightbridge)
* Big Ben och The House Of Parliment (Westminister)
* St. James Park
* Leicester Square
* Convent Garden
* Green Park
* Enfield (Oakwood)

Onsdag:
Då blev det inte mkt, för mitt plan skulle gå 13:30 engelsk tid. Vi tog bilen vid 11 tiden och hon släppte av mig. Sedan var det bara att strosa runt och försöka hitta min gate, men inga problem det heller. Det gick jättebra att resa själv :).

När jag landade på svensk mark, gick jag direkt till flygbussen och for in mot Cityterminalen. Sedan var det bara att sitta och vänta några timmar innan Ybussen gick hem. Kom in på Navet vid 02:40 i natt. Sedan blev det Taxi hem till dörren :). Nu har ni fått en liten inblick på hur resan varit och hur London är. Det är lite mer roliga saker som hänt men de håller jag nog för mig själv, haha!

Som alla andra resor får man en hel del bilder. Här bjuder jag på några bilder.





USA 2009

publicerat i USA;

Den här resan var rena drömmen för både mig och Tessan. Vi spenderade närmare 3 veckor i San Diego och i Los Angeles, helt underbara veckor. Längtan tillbaka är enorm.

Vi for den 27 juli från Arlanda och vi reste direkt till Philadelphia (9 h nonstop). Eftersom man har en sådan flygrädsla var inte nog, det visade sig att det blivit nåt fel med platserna så jag och Tessan fick inte sitta bredvid varandra någonting under dessa 9 timmar. Men det gick bra som tur var.  Det var meningen att vi skulle flyga direkt från Philly till San Diego men planet var något försenat från Sverige, vilket innebar en övernattning i Philly. Det blev några timmars sömn sedan bar det av med morgonplanet till San Diego (ca: 5 h inrikesflyg). Det blev dock även en mellanlandning i Phoenix. Detta innebar att på ett dygn hann vi åka till delstaterna, Pennsylvania, Arizona och slutade då med Kalifornien. Men efter mkt om och men, var vi äntligen framme på hotellet i San Diego. Här nedan kan ni ta del av resan och bilder.


San Diego


Vi bodde på detta Best Western hotell.




Eftersom Tessan fyllde 23 år den 29 juli fick hon bestämma vad vi skulle göra den dagen. Hon valde att vi skulle gå en heldag på San Diego Zoo. Det var enormt stort där för de tog i princip en hel dag att hinna med, men vi hann ändå inte se allting.


Vi hade också ”drömt” att få uppleva Sea World, vi kollade mkt redan på det hemma i Sverige så det var en självklarhet att vi skulle åka dit. Vid halv 7 på kvällen var vi på plats, vi spenderade en middag där på Sea World sedan 2 ”night shows,” vi såg späckhuggare i en show och i den andra, delfiner. Det var vackert. Kan ni tänka er att sitta ute på en stor ”arena” med hundratals människor och ha en stor bassäng med sådana vackra djur och inte nog med det. Det var mörkt ute med fin belysning och fyrverkerier. Den sista showen pågick till halv 10 på kvällen. Vackert, vackert!




Under vistelsen i San Diego besökte vi även Pacific Beach vilket inte var riktigt så bra. Minns att det var fullt av alger och äckel i vattnet och hela stranden. Det var också roligt för man tänker inte på tidsskillnaden mellan Sverige och USA, eller i detta fall då Kalifornien, de är inte samma tidsskillnad i resten av USA. Men i alla fall så minns jag att vi låg på stranden på förmiddagen och ringde hem till mamma en sväng och då var hon ute på puben, det var ju kväll då här hemma, hehe! Det är ändå 9 timmar skillnad.


Redan innan vi for fick vi höra talas om att San Diego har en av de största köpcentrum i Kalifornien eller om det till och med var över hela USA och vi fick veta att vi hade gångavstånd till det, men det visade sig fel. Horton Plaza heter de stora men vi hade nära till ett köpcentrum som heter Fashion Valley, men det var inte tokigt det heller, det blev en del besök på dessa varuhus.


En kväll tog vi in oss till Downtown för vi var så danssugna men vi fick gå och gå för att hitta ett riktigt diskotek med dansgolv. Downtown bestod mest av restauranger och pubar, men till slut hittade vi ett bra dansgolv.


Efter vår tid i San Diego begav vi oss till Los Angeles. Vi tog tåget mellan städerna och de tog inte mer än 3 timmar. Vi for igenom öknen och alldeles intill havet.



Los Angeles

Jag kan börja med att säga att LA är hur härligt som helst. Man han har hört många historier om hur det är stökigt, skitigt och till och med otrevligt i LA, det stämmer verkligen inte. Vi trivdes bättre i LA än i SD helt ärligt. Men dagen innan vi skulle ta tåget till LA blev vi båda nervös med tanke på vad man har hört. Men kan säga att man kände sig som hemma. Maten var dock lite jobbig som det nog är över hela Amerika, bara en massa strips, pizza och hamburgare. Nu saknade man verkligen inte till Mcdonalds som man brukar göra när man reser inom Europa, nu ville man hem till en riktig sallad.



Vi bodde på Hacienda hotell.



Hotellet var endast några kilometer i från LAX som är Los Angeles internationella flygplats. För att vi för huvudtaget skulle ta oss någonstans fick vi alltid ta bussen på andra sidan vägen av hotellet och ner till busstationen "LAX - Transit center."


Eftersom ingen av oss hade körkort var det bara buss och tåg som gällde för att ta oss runt, det var inga problem och inte jobbigt heller. Men för att kunna få se så mkt som möjligt var de bästa att ta en "Tour." När vi hade varit i LA några dagar tog vi oss till en guidad VIP-Tour där vi var ca: 15 personer från hela världen som åkte i minibussen. Där hade vi vår guide Eddie som var så härlig. Vi alla fick en broschyr där vi kunde se vilka ställen vi skulle besöka. Det som var synd var att vi hade max en halvtimme vid varje stopp. Vi togs bland annat till dessa platser:


Beverly Hills


Beverly Hills var till hundra procent de renaste och finaste stället. Mycket lyxigt! Vi skulle gå in på Lois Vuitton butiken men vi kände oss inte hemma, så vi vände vid dörren, haha! Här gick vi alla turister runt och bara kollade.


Venice Beach



Redan innan avresa blev vi varnade för att inte vara i Venice när det börjar bli mörkt. Det var ju ingen risk när vi var på den guidade turen mitt på dagen. Men vi hade faktiskt redan besökt Venice några dagar innan och då gick vi vilse. Vi gick och gick, till en början var det roligt men när vi aldrig kom fram till befolkningen var det inte lika roligt längre. Vi gick helt enkelt i slummen, det var skrot längs gatorna och alla hus hade flera fönster inslagen. Till slut tog vi oss till Santa Monica för där visste vi vart bussen tillbaka till hotellet gick.



Farmers Market



Här skulle vi stanna på lunch. Då blev man lite osäker. Vi trodde att vi skulle få äta helt ute i buschen med en bonde men det visade sig var en jättestor marknad av något slag. Det var fullt av stånd, gick inte ens att hitta någonting för det kryllade med stånd och människor. Sedan lite utanför stånden fanns riktiga affärer. Här stannade vi till en timme. Till lunch blev det en Tropisk Crepés med frukt och chokladfyllning, mumma!



Självklart besökte vi även Hollywood. Eftersom vi endast hade 20 minuters stopp här var vi så klart tvungen att åka tillbaka för att spendera en heldag i själva Hollywood. Men när vi kom fram med bussen sa Eddie att vi hade riktigt tur, eftersom en bit ifrån oss var det förberedelser för en filmpremiär med själva Brad Pitt (Inglorious Bastards). Tyvärr kunde vi inte stanna kvar och se alla limousiner och Hollywoodkändisar. Två dagar efter turen åkte vi tillbaka till Hollywood. Det tog oss två timmar att ta oss dit från hotellet. Det var långa bussresor och en tågresa. Men nu hade vi i alla fall tid att gå runt och vi var även inne på de nyöppnade Madame Tussauds. Under själva turen fick vi även se en liten glimt av Hollywood-skylten. Vi stannade på motovägen för att kunna ta bilder.


Hollywood - Walk of Fame


Hollywood - Filmpremiär


Hollywood - Madame Tussauds


Malibu Beach


En annan dag for vi till denna kända strand. På bergen runtomkring en såg man massa dyra villor. Här är det massa Hollywoodstjärnor som bor. Förresten ni kanske känner igen den 2:a bilden? Det har gått en reklam för Nescafé här i Sverige. Där en kille ska fria till en tjej...


Santa Monica


Oj oj nu kommer nog det bästa av hela resan. Santa Monica är helt otroligt, skulle kunna bosätta mig där för evigt. Ni känner väl igen Santa Monica piren, den har man sett i alla typer av amerikanska filmer och serier? Vi spenderade tre hela dagar här. Lite komiskt var det också. När vi kom upp från piren åkte de alltid flera polisbilar in på piren och de slog aldrig fel. Vi hade ingen aning om vad som kunde ha hänt eftersom det var helt lugnt när vi strosade runt. Ni känner nog också igen under själva piren, det var faktiskt här som Baywatch spelades in!


Självklart får man inte glömma älskade Starbucks. Det är en jättekänd kaffekedja. Ni som älskar kändisar har säkert sätt dom gå runt med en Starbucks-kopp. Dessa bilder är tagen på Starbucks som vi hade mitt emot hotellet i Los Angeles, det blev väldigt gott till frukost i bland. Sedan var det otroligt med Chipmunks (jordekorrarna), vi såg flera stycken och dom var inte rädd. Kolla bara hur nära hon på bilden kom. Dom var så söta så!


Den 15:e augusti var vår drömresa slut och vi kom hem den 16:e augusti 2009. Här sitter vi på planet och är på väg hem till Sverige.


Helgen

publicerat i
Vill åter igen berätta för er att jag kommer lägga upp lite konstiga inlägg lite då och då. Försöker fixa bloggen och dess kategorier med drop-down menyer osv. Då behövs det passande inlägg till kategorierna, som jag ej gjort tidigare. Bara så ni vet :).

Helgen har varit mkt bra. I fredags var det tvättning och städning. Senare på dagen kom Tess och hälsade på några timmar. Efter det fortsatte städningen och en lugn hemmakväll.

I lördags hjälpte jag mamma med rensning och packning av hennes lägenhet. De tog hela dagen. Under dagen gick vi över till Tessan och Alex så mamma fick kolla hur dom bor. Senare blidde det en promenad med Tessan på kvällen.

I Söndags var det fullt hus och full fart. Vi var runt 14 stycken inklusive 3 stycken barn som var hemma hos mig för ljusparty. Men det blev lyckat och roligt att få träffa alla. Nu är det bara invänta 9 pack med nya ljus ;).



Om mig

publicerat i Om mig;
Namn: Cindy
Född: 1986
Hemort/Bor: Sundsvall
Intressen: Vänner, familj, pyssel, shopping, resa och mysiga hemmakvällar


Vad handlar bloggen om?

Bloggen har inget speciellt syfte. Men det kan alltid vara roligt att skriva upp vad man har gjort och när (roligt att gå tillbaka senare). Sedan är det alltid trevligt att lägga upp bilder och skriva om sin vardag, där nära och kära kan ta del av ens liv. Men självklart lägger man upp en del inlägg som kan vara intressanta för dem man inte känner.

Har ni några funderingar kan ni kontakta mig på mejlen: [email protected]

PartyLite

publicerat i
Hoppas allting är bra med er. Nu känns det att hösten har kommit, man känner att det är lite rysligare vindar, men vad kan bli bättre en att ha ett ljusparty då? Men det är inte förrän på söndag. I dag fick jag den nya höstkatalogen också, ska bli spännande att kolla på allt fint :).

Måste ju säga att de blidde lite mer shopping i dag också. Det var meningen att denna dag endast skulle bestå av tvättstuga, städning och förberedelser för söndag, men så blidde det inte. Morfar ringde vid 10 och frågade om jag ville följa med på Birsta en sväng och de ville man så klart, hjälpte även han med nya gardiner till hans sovrum :). Då hittade jag 2 kuddar som ska vara på sängen. Hittade även ett par sköna "korta" träningsbyxor som är perfekt att ha på boxningen :).

Nu har man precis ätit lunch och det är dags att springa till tvättstugan igen och möta upp Tess som kommer hit en sväng. Sedan blir det att städa resten av dagen eftersom i morgon ska jag hjälpa mamma med rensning och packning, för hon ska flytta och bli sambo snart, kan inte bli mer glad för hennes skull :).


PartyLite

 

2 st kuddar, 149 kr på Jysk

Träningsbyxor 199 kr på Stadium

 

Ha en fortsatt trevlig fredag!