Bästa köpet!

publicerat i Allmänt;
Idag efter jobbet for jag direkt till Birsta för att handla det sista för resan. Jag köpte reseförpackningar, bästa köpet. Fin var dom också,  haha. Perfekt att fylla dessa flaskor och burkar än att ta med sig fullstora förpackningar med duschkräm och  balsam med mera. Handlade också färdkost och lite sånt. 
Jag ligger redan i sängen med spikmattan under. Är jättetrött. När jag kom hem från jobbet och handlandet satt jag igång med städningen, tvättningen och middagen. Det blev torsk i ugn med dillsmör och till det blidde det kokta morötter med grönsaksbuljong. Avslutade eftermiddagen och kvällen med plugg. Är stressad över det. Gjorde provet i förrgår och det blev nästan en fullpott. Har sedan dess suttit med uppgifterna och allt måste bli klart senast imorgon. Men handlingen och städningen är ju klar så kan koncentrera mig på plugg och packningen imorgon. I skrivande stund fick vi storbesök. Mamma, Jim,  mormor och Ida tittade förbi :). Trevligt. Nej nu ska jag försöka sova.
Ciao!

Ordning & reda

publicerat i Allmänt;
Idag har jag fixat till pysselrummet. Jag har inte fått ordning där ännu (för mycket saker) men nu börjar det likna någonting. Klockan på bilden köpte jag för några veckor sedan, 99 kr på Rusta. Älskar den.
Ska duscha nu och sedan sitta och läsa på Internet om olika lagar, känner mig stressad och behöver göra någonting.

Första dagen

publicerat i Allmänt;
Idag är det första dagen på juridiken. Fick nyss mejl från Mittuniversitets bibliotek att böckerna kommit, ska hämta dom imorgon. Jag såg precis att ett prov och en uppgift i kursen ska vara inskickad senast den 6e maj och då är jag kvar i Norge. Det innebär att jag måste göra klart allting och skicka in senast nu på fredag. Vet vad man har att göra den här veckan efter jobbet. Men det kommer gå bättre när jag har böckerna, kan inte göra så mycket nu. Jag är iallafall ledig på fredag så får passa på att plugga, handla och packa allt då. Det ska nog gå bra :).
Helgen har varit lugn, inte mycket som hänt efter jobbet. Igår kväll fick jag för mig att gjuta tvålar och ljus. Det luktade gudomligt hos oss efter det. Fick tyvärr inga bra bilder men de kanske kommer upp senare.
Ciao!

Plugg plugg

publicerat i Allmänt;
Imorse vaknade jag 05:30. Det är jobbigt att vakna 1,5 timme tidigare när man är ledig än när man jobbar. Men låg och drog mig till 8 iallafall :). Denna dag bjuder på lite plugg. Började imorse med att kolla igenom dokumenten. Är himla trött så efter lunch blir det en powernap och lite mys framför en film. Ha en bra dag!
Ciao.

Resan bokad <3

publicerat i Allmänt;
Denna dag har bara svischat förbi och man har fått mycket gjort. Jag började med att hämta mormor och sedan for vi till Birsta där jag hittade det sista som jag skulle ha. Vi fikade på Charm för att ladda våra batterier för mer äventyr. Det blev en sväng till Fyndlagret, ICA, Kemtvätten i stan där vi snurrade runt och runt innan vi hittade, haha. Jag parkerade bilen och gick in på Stadium för att se om träningssetet fanns där (Birsta hade inte rätt storlekar) och den fanns där. Blev helt förtjust i jackan och byxorna. På vägen tillbaka till bilen och mormor gick jag på HM och kom ut med en mascara och 3 st ankelstrumpor (sport). Jättesköna med fina färger: Ett par knallrosa, vita och knallblå. Handlade också den blå ryggsäcken jag visade i föregående inlägg.
Måste skriva om dagens höjdpunkt. För några timmar sedan bokade jag resa till Bergen, Norge där jag snart ska få spendera fem härliga dagar med mannen i mitt liv. Vi ska ha det så underbart tillsammans. Jag har aldrig varit i Norge utan bara hört hur vackert det är. Det bli underbart med en minisemester. Har ju världens bästa kollegor och chef så byte av arbetspass för att matcha detta var inga problem.
 
Bild på kläderna. 399 kr på Stadium (tummen upp)
När jag kom hem efter dagens tur blev det städning och tvättning. Har också skrivit ut alla dokument för kurserna. Vill få ordning på allt sånt innan man åker iväg. Jag åker den 2a maj :). Eftersom man gjort undan alla måsten idag innebär det att jag har en heldag inne imorgon, då jag inte behöver göra ett jota.

Mer ..

publicerat i Allmänt;
 
 Imorgon ska jag kolla in dessa saker också. Plaggen längst upp ingår i ett paketpris, jacka och valfria byxor för 399 kr på Stadium. Morgondagen bjuder på en sväng med mormor. Ska hämta henne för att sedan åka till Birsta, Coop och på Fyndlagret för att vi båda ska lämna in några saker.
Nej, nu var det dags att fixa datorn och även ta hand om tvätten. Ha en fortsatt trevlig kväll.
Ciao!

Utrustad

publicerat i Allmänt;
På min lediga dag kliver man upp kl 06 för att åka och byta till sommarskorna på bilen. Hade tid hos Magnus kl 7. Efter däckbytet och lite surr for jag vidare in till stan och polisen för att hämta ut passet. Var hemma halv nio igen och passade på att fixa undan en del pappersjobb för att sedan möta upp morfar på Birsta till tio. Skönt att göra undan saker också när man är ledig, dock är det jobbigt ibland. Jag har kommit fram till att jag inte har spenderat en annan dag bara hemma, är jag ledig måste jag alltid lämna hemmet i något ärende. Den här veckan är min bästa, är ledig onsdag, torsdag och fredag och sedan kör man igång en arbetshelg igen (jobbar varannan helg). Morgondagen får också bli en göra-dag för att sedan bara ta det lugnt och hålla mig inne på fredag. Jag har börjat förbereda mig för studier, två kurser startar på måndag. Har skrivit ihop ett antal dokument som jag ska skriva ut och läsa på. Jag inväntar några böcker från MIUN, förhoppningsvis kommer dom innan helgen. Jag ser framemot juridiken iallafall.
Jag måste också få skryta lite. Jag mätte magen häromdagen och det visade sig att jag förlorat hela 17 cm runt. Man kan inte tro det. Jag hade på känn att jag både gått upp i vikt och lagt på mig runt magen men icke. Jag som fuskat en hel del. Någonting bra måste man ju ändå göra.
Snart ska jag ta an datorn. Jag brukar gå in i datorn och rensa temp-filer från irriterande buggar/virus. Jag har inte gjort det på ett tag så nu är det är dags eftersom datorn går segt och när jag pluggar så har jag verkligen inte tålamod för tröga datorer.
 
899 kr, Intersport
 
 999 kr, Stadium
240 kr, Intersport (rabattkupong)
 Efter dagens shopping är jag nu fullt utrustad och redo för utelivet. Jag kom hem med en skaljacka med tillhörande byxor, fleecejacka, vattentäta skor passande för bland annat vandring i terräng och en impregneringsspray.

Har ni märkt något speciellt med det jag handlat idag?
 
 
 
 
Svar. Alla plagg är inte svart, haha. Otroligt!

Helgens äventyr

publicerat i Allmänt;
Jag och Therese hade en härlig dag i lördags. Det var jätteskönt att komma ut i naturen. Solen syntes inte till men vi vandrade runt i skogen för att få igång värmen. Jag sa till henne att vi borde åka iväg på sådana här utflykter en gång i månaden iallafall. Jag bara älskar naturen!
Innan vi begav oss for vi till mamma och Jim i Matfors för lite fika, trevligt som alltid. Vi for till mig och T efter och åt middag, såg på film och surrade. En trevlig lördag!

Påskfirande 2015

publicerat i Allmänt;
Jag har glömt att skriva om årets påskfirande. Det är inte så mycket att skriva egentligen, det skulle räcka med att skriva att det var en lyckad påsk.
Jag och Timmy for till Hassela på Påskafton och var där mitt på dagen. Det var hålligång när vi kom fram, folket på campingen förberedde för påsklunch. Vi var 96 personer som satt och åt tillsammans, årets långbord slog rekord. Efter god påskbuffé vankades det underhållning. Henke riggade upp hans buss som han har på turné. Vi fick även sällskap av Stefan Nordlander (trubadur), han är riktig duktig. Stefan spelade även på Afterski.
Efter att vi varit på hotellet gick vi alla tillbaka till campingen och det slutade med att vi satt 20 pers utanför oss. Det blev sång och mycket skratt.
Stämmningen var på topp hela vår vistelse där <3. Det slutade med att vi sov över. Jag har aldrig sovit hos mamma och Jim i Hassela så nu blev det äntligen av.

Studier, främmande och god mat

publicerat i Allmänt;
Snart är denna dag slut också och allt rullar på. Idag på jobbet fick jag sms från Tessan och vi bestämde oss för att åka och äta när jag slutat. Det blev en god sallad på Marco Polo och sedan for vi till mig och Timmy för gofika. Självklart var goungen Emilia med <3. Dom for för en stund sedan. Jag tänkte städa idag efter jobbet men det är alltid trevligare med besök istället. Får ta fram trasan och snabeldraken imorgon efter jobbet istället så det är fint hemma i helgen.
Har inte skrivit heller att det vankas studier igen. Har anmält mig till Matte B och även kurser som Redovisning och Affärsjuridik. Ska passa på att plugga medan jag jobbar. VIll inte ta lån eller bidrag och det är bara att köra på, sätta sig med böckerna när man kommer hem från jobbet. Det ska bli spännande. Kommer utbilda mig som ekonomi -och redovisningsassistent. Eftersom jag är intresserad av administrativt arbete ska jag också utöka studierna och plugga inom inköp/logistik. Har fått mycket hjälp och allting verka bli precis som jag vill. Jag har betyg från tidigare studier i flera av kurserna som dessa två utbildningar har vilket gör att jag kan plugga två utbildningar på 3-5 månader istället för att läsa 1,5-2 år.
Om jag ej uppdaterar mycket vet ni varför. Ska fokusera på jobb och studier nu. Har en del beställningar också som jag ska göra klart innan allting börjar :). Pysslet måste jag ändå ha kvar för det är lugnet för mig, skönt att bara pyssla och vara om det är mycket. Ser dock inte fram emot matten. Minns på gymnasiet hur man h*tade den kursen och pluggande inte för proven. Men jag har suttit lite och kollat på internet och jag förstår allting hittils? Konstigt, jag vet. Jaja nog om det, det känns skönt att få plugga också och inte bara jobba. Jag har också varit på polisstationen för att göra ett nytt pass. Mitt gick ut 2014 och hade det i 10 år, tiden går fort. 
Bilden har inget med inlägget att göra men som ni vet så ogillar jag bildlösa inlägg.

Till Hudiksvall

publicerat i Allmänt;
Idag har man jobbat sista passet denna helg. Efter jobbet blev det städning och tvättning och resten av den här kvällen ska jag bara ha det gott med lite SPA. Jag längtar tills nästa helg för då ska jag och Therese ta en tripp till Hudiksvall och besöka Avholmsberget. Har ni varit där? För 90 miljoner år sedan drabbade ett meteoritnedslag bygden i Hälsingland och skapade världens kanske mest sevärda meteoritkrater. Det ska bli roligt att få se någonting annat. Vi ska ta med gofika och ha picnic, inte illa :). Utsikten verkar helt sagolik.
Jag håller också på att titta på en annan resa som kommer att ske inom kort med Timmy. Ser framemot att få en minisemester och uppleva någonting vackert tillsammans med honom <3. Sitter just nu i skrivande stund och kollar på flyg/-buss/-tågresor. Gör allting på en gång, haha.

Målat lite

publicerat i Allmänt;
 
Köpte den här träbacken med Äpplemust på IKEA. Fick för mig att göra om den. Den fick en ny färg och ny text (decoupage).

Nytt!

publicerat i Allmänt;
Handlat lite nytt: Köpte tre fina kuddar. 2 st med fjärilar och 1 grå. Ska göra plats för dom i pysselrummet :)

Underbart söta

publicerat i Allmänt;
Älskar dessa ugglor. Har testat göra min egen latex gjutform av dom. En form är klar och gipset håller på att bränna. Formen blev inte så bra tror jag, skulle behövt pensla på några lager till med latexmjölken men får göra om sedan om det behövs. Övning ger färdighet och jag började inte med den lättaste "avgjutningen" heller. Men spännande ska det bli och se resultatet :).