På gång ...

publicerat i Allmänt;
Nu  är jag på gång. Har kopplat datorn till tv-skärmen för att kunna kolla på gitarrlektioner på Youtube och samtidigt spela. Har problem med att hålla fingrarna rätt men har lärt mig två ackord, yay. Kommer glömma dom på en gång.
Ska förbereda middagen snart. Det blir sallad och baconlindad sparris. Enkelt och gott.

Teaser - Cindy spelar gitarr

publicerat i Allmänt;
VARNING!
DET LÅTER ILLA
Anledningen till varför ni inte får se hela klippet är för att gitarren är riktigt ostämd och det låter helt enkelt inte bra. Min "takt" är inte heller så bra i det här klippet, höll på att tappa mobilen när jag filmade men jag ville bara visa att jag kan lite, haha. Trots att det låter illa så hör man ändå vad det är för låt. Filmade det här för några dagar sedan och har ännu inte suttit med ackorden men ska göra det idag.
Fortsättning följer - Stay tuned!

Utgång

publicerat i Allmänt;
 
Igår blev det en sväng på staden. Jag hämtade Sofia på tågstationen sedan for vi hem till mig och beställde mat. Medan vi inväntade maten drack vi vin, lyssnade på musik och surrade. Vi for in till stan vid 22 och gick runt men vi fastnade på Bishops Arms, där fick det bli en cider. Det var trevligt. När jag kom hem blev det en glas vitt till ;). Dr L heter vinet, jättegott.

En dag med Vilma

publicerat i Allmänt;
Igår hade jag en dag med kusin Vilma. Hon skulle egentligen komma förra veckan men jag fick jobb. Men nu fick hon komma, som hon längtat efter att få komma och pyssla med mig. Vi hann med en hel del pysslande, en promenad, gitarrspelande och glassätande <3.

"En Ball Groda Dansar Aldrig Ensam"

publicerat i Allmänt;
Ja, nu kan man gitarrens strängar. E B G D A E = "En Ball Groda Dansar Aldrig Ensam".
Jag har knappt suttit med gitarren men jag är otålig, vill jag lära mig någonting ska det ske på en gång, helst. Jag kan knappt ackorden och ändå vill jag börja på en låt, haha. Har börjat spela introt på Metallicas låt "Nothing else matters". När introt sitter blir det inte att fortsätta lära sig spela resten av låten, för svår. Men tycker introt är skön.
Ska sätta mig en stund senare. Känner att man vill göra några framsteg så att motivationen inte försvinner.
Ciao!

Skatteverket

publicerat i Allmänt;
Var och handlade tidigare idag. Köpte en projektmapp, anteckningsbok och ett kvittensblock. Ringde också till Skatteverket för att höra vad som gäller. Jag visste inte om jag behövde registrera ett företag eller ordna med en F-skattsedel. Jag förklarade för honom att det är helt och hållet en hobbyverksamhet, jag gör inte det här för att livnära mig på utan försäljningen är till för att jag ska få in pengar till inköp av mer material för att göra nytt och sälja vidare. Jag berättade också att jag har en blogg för det här och att jag gjort visitkort men det är inte för att sträcka mig efter kunder i ett större geografiskt område utan för att jag gillar sånt helt enkelt. Som jag brukar säga:
"Jag är ingen professionell designer, det här är min hobby, min passion".
Nämnde också att om det blir att jag får beställningar runt om i Sverige är det självklart roligt men jag sa att jag återkommer isåfall för vidare information om jag måste göra någonting.
Han sa att det var lugnt men han gav mig några goda råd. Han sa bland annat att jag skulle göra underlag för allting, anteckna vad jag säljer, hur mycket jag säljer för, vad tillverkningskostnaden är osv. Vad bra att jag hade det i tanken. Jag köpte ett kvittensblock med kopia för att jag kan då lätt hålla koll på hur mycket jag har sålt för.

Ett sött litet kakfat

publicerat i Allmänt;
Äntligen har jag gjort kakfatet. Fick hjälp med borrningen men nu har jag en egen borrmaskin så man kan göra själv om man gör fler. Den blev jättefin!

1 år sedan

publicerat i Allmänt;
 
För ett år sedan var vi i Bodrum, vi for på midsommarafton. Vad jag längtar tillbaka.

Midsommarfirande med familjen <3

publicerat i Allmänt;
 
 
 
Årets midsommarfirande var jättebra. Vi hade det mysigt och vi var nästan hela familjen. Mormor, farmor och Rickard var inte med men annars var vi alla. Vi hade femkamp och andra roligheter. Man har aldrig tråkigt i min  familj, det är det som är så härligt. Vi som var kvar avrundade natten med biljard, alltid lika roligt.
Har inte bilder på alla men ni får se några av oss 16 stycken :).

En ny vän eller ...

publicerat i Allmänt;
Kommer gitarren att bli min nya vän eller min allra första fiende? Det återstår att se, haha. Lånade mamma och Jims gitarr för att se hur intresset är innan jag köper en egen.

Fler ljus

publicerat i Allmänt;
Har sammanlagt gjort 3 stycken ljus i mjölkkartonger och dom är jättefina, älskar den turkosa färgen. Har dock ingen bild på "trion".

Så sant

publicerat i Allmänt;
Ska ha det här i tanken om man någon gång hamnar i en jobbig situation.

Lära sig spela gitarr?

publicerat i Allmänt;
Är det svårt att lära sig spela gitarr? Egentligen är det väl en dum fråga eftersom jag har inte klarat av att lära mig mer än två ackord, eller rättare sagt så har jag inte haft tålamod för att lära mig fast jag vill.  Det var så  mysigt när vi satt vid elden med gitarrerna och sjöng. Nästa gång vi sitter där vill jag kunna spela lite själv :).
Har provat på ett antal gånger och intresset för gitarrspelande finns i familjen. Mina kusiner har haft gitarrer i många herrans år. Ronica spelar också och sjunger jättebra. Kanske får ta hjälp av dom ;).
Jag ska inte börja spela gitarr hela tiden utan jag ser det som en rolig grej och framförallt som en utmaning. Ibland vill man bara utmana sig själv. Jag har några punkter av saker jag ska lära mig, att spela gitarr är en av dom, att lära mig italienska är en annan och så vidare. Jag med mina idéer och projekt som aldrig tar slut men så är det. Bara att beta av och slutföra.
 Har ni några utmaningar som ni vill uppnå?  
 
 Nylonsträngad gitarr, 500 kr på Teknikmagasinet. Vad tror ni om denna? Har också fått tips om att Hobbex har en perfekt gitarr för nybörjare.
(Bilden är lånad från teknikmagasinet.se)

Nytt!

publicerat i Allmänt;
Häromdagen provade jag något nytt. Ljusgjutning i en mjölkkartong. Det blev faktiskt riktigt fint.

Skolavslutning

publicerat i Allmänt;
Det har varit fullt upp denna helg med en massa trevligheter. I fredags gick kusin Vilma ut första klass. Vart har tiden tagit vägen? Stortjejen <3. Skolavslutningen höll till i gympasalen med hundratals andra människor. Det var sång och underhållning från duktiga barn. Efter firandet for vi hem till moster för fika och prat. Mycket trevligt.
Senare tog jag en promenad med J runt elljusspåret bortanför mig. Det var jättetrevligt. Efter det gick jag hem och fixade presenterna till mamma och Jim. Dom fick ett presentkort och sedan fick dom lite annat smått och gott som jag gjort, så klart ;).
Idag kom Therese och vi for till Dollarstore och till IKEA för att shoppa lite. Vi avslutade på Willys där jag storhandlade. Har tänkt köra "Rivstart" i två veckors tid men det har inte blivit av men nu kanske det är lättare när man har rätt mat hemma.
Gjorde en till "blomma-i-en-kopp". Förlåt för dåliga bilder.
Lite smått och gott. En ljuslykta, en ängel tvål och doftande "dekorationsblad"
Ett tvål hjärta som jag dekorerade med ett spetsband och en dekorationsfjäril.

Bröllopsfest <3

publicerat i Allmänt;
Jag dekorerade brudparets bord!
Sånghäfte!
Älskade mamma och Jim
Fina mormor
Henrik stod för musikanläggningen.
Fina kusin Martina
Mormor, jag och morfar.
Vackert!
Igår var det en speciell dag. Mamma och Jim hade sin bröllopsfest för 38 gäster med nära och kära. Vi höll till på Räveln i Sörnedansjö vid mosters stuga. Vi höll till nere vid stranden, jättemysigt. Jag, Therese och Sandra for vid halv tio och hjälpte till med allt som skulle göras innan 16 då alla andra skulle komma. Det blev mycket spring mellan stugan, husvagnen och stranden men det blev lyckat. God mat, trevligt sällskap, underbart väder och härlig underhållning. Mamma fick även åka på en skotskärra fram, haha. Mamma hade hörselkåpor på sig med hög musik på och Jim hade förbundna ögon. Utmaningen var att Jim skulle köra mamma runt en "bana" på gräsmattan mellan flera stolar. Mamma fick i uppdrag att guida Jim. Det var ingen stor utmaning för dom, allting gick fin fint och vi alla runt om kring fick oss ett gott skratt. Det blev mycket bus och roligheter under hela dagen, kvällen och natten.

Projekt

publicerat i Allmänt;
 
 De senaste dagarna har jag arbetat på mitt "nya" projekt. Gjort olika dokument med information, priser och bilder på de saker jag gör och de saker jag kommer att ha till försäljning. Har tänkt göra det här i över ett års tid men det har inte blivit av, passade därför på nu när man varit sängliggandes.

Tack på förhand!

publicerat i Allmänt;
Hur ser bloggen ut för er? Skymmer headern (bilderna) texten? Har hört det av några läsare. Ni får gärna säga till isåfall så får jag se om det är något fel i kodningen.
Tack på förhand!

Barncancerfonden

publicerat i Allmänt;
Ikväll är det promenaden för Barncancerfonden. Jag som har längtat så mycket men nu har man blivit sjuk. Det är nog en blandning av allergi och förkylning. Men vill gärna bidra till Barncancerfonden så ska lägga ett bidrag fast jag inte kommer. Det viktigaste är att pengarna kommer in. Får se hur man mår mot eftermiddagen, kanske åker och tar promenaden ändå.
Är rastlös till tusen men orkar inte göra någonting, blir andfådd bara av att gå två meter. Kanske ska passa på att ta an italienskan eller pyssla lite i sängläge? Man glömmer varje gång hur jobbigt det är att vara sjuk. Denna rastlöshet, trötthet och ensamhet. Känner just nu för att ha sällskap =/. Det kommer och går det där men jag brukar vara känslig när jag är dålig.

Vara för mig själv ett tag <3

publicerat i Allmänt;

Jag har haft fullt upp de senaste månaderna och genom det har jag inte riktigt ägnat tid åt det jag brukade innan. Nu är det inte något negativt, har bara prioriterat annat som gör mig glad. Känner för att jag vill vara för mig själv ett tag, i några veckor iallafall för att kunna koncentrera mig på det jag gjorde innan. Börjar redan känna att jag hunnit med en del, skönt. Med att vara för mig själv menar jag inte vara för mig själv från ”vardagen” utan från dejtande och liknande.

Jag är tacksam för hur mycket jag har lärt mig om mig själv och lärt mig om andra människor den senaste tiden. Kan låta konstigt men så är det. Finner inget bättre ord än att jag är tacksam och glad för att jag fick gå igenom det. Att jag för första gången i mitt liv har fått uppleva hur människor kan förändras på ett ögonblick. Jag märkte en stor förändring som jag inte ens anade att personen ifråga kunde få. Jag insåg att personen var helt olik den person som jag lärde känna. Men alla påverkas av andra och av olika anledningar vilket inte är fel ifall förändringen sker till det bättre (men så är det inte i detta fall, tyvärr). Skriver utifrån hur jag ser det. Jag håller fast vid tanken att jag har betytt mycket för en annan och jag hoppas att allting var äkta och ärligt ända till slutet. Allting sker av en anledning och man gör sina val. Jag funderar fortfarande på om det var rätt och hoppas att det löser sig med tiden. Vad skönt att få skriva av sig, tänkte göra det tidigare men har inte hunnit :).

Dagarna bara rusar förbi men ska försöka att göra en summering av förra veckan. Det blev några dagars jobb (vad jag älskar detta jobb, så tacksam). I torsdags for jag till mamma på tidiga förmiddagen och vi hade det gott i det fina vädret. Morfar, moster och kusin Vilma kom på besök också. Sedan tog jag en promenad med Ronica, hennes dotter och Tejo så klart. Jag joggade i intervaller med Tejo faktiskt. Riktigt skönt. Det gick bra för att vara första gången. Jag städade bilen invändigt och sedan tog jag och mamma fram högtryckstvätten, det gick ju strålande och vi fick oss några goda skratt. Bilens utsida blev dock inte så ren, hade inget avfettningsmedel.

I fredags hjälpte jag Therese att flytta. Vi for vid halv tio och jag var hemma sent på kvällen. Hon köpte möbler av min mamma förra året och det innebar att vi for till Matfors med släpvagnen och hämtade alla saker. Hennes bror fick äran att köra och hjälpa oss. Mamma hade bakat och var beredd med fika när vi kom. Hon är bra söt <3.

Vid lunchtid i lördags for jag och Therese på IKEA för att inhandla saker till lägenheten. Vi for sedan hem till henne och monterade upp möblerna och umgicks några timmar. Sedan igår var jag i Stöde och hjälpte morfar med att putsa fönstren och städa. Det var den veckan det.

Delegering

publicerat i Allmänt;

Idag fick jag godkänt från sjuksköterskan. Hade delegering idag och jag kunde svara på allt och göra allting hon bad om :). Imorgon har jag utbildning med jobbet, spännande.

En sak till. Efter över ett års tid har jag bestämt mig för att börja sälja sakerna som jag gör. Har gett bort i princip allting och det är många tusenlappar eftersom det är en riktigt dyr hobby. Nu är det dags att fixa kaffe.

Ciao!

 

Kakfat

publicerat i Allmänt;
Ska göra ett till kakfat. Ska få hem borrmaskinen igen och sedan blir det att borra i tallrikarna och sätta fast "handtagen". Återkommer med resultatet :).

Rivstart

publicerat i Allmänt;
Då var det dags. Har tappat fästet helt vad gäller vikten och det följs av ett straff. Jag kommer att köra 4 hårda veckor i Fas 1 - Rivstart. Även om det har hänt mycket bra de närmsta månaderna så har ändå min vikt hamnat  efter. Men nu känner jag mig redo att ta tag i det igen. Jobbigt kommer det att bli men det är bara att kämpa på.