10 mest giftigaste djuren i världen

publicerat i Allmänt;

Vill varna för vissa bilder, någon av er läsare kanske har fobi för några av dessa djur?!

 

 1. Box Jellyfish


På toppen finner vi maneten vid namn ”Box Jellyfish”. Den har orsakat minst 5567 registrerade dödsfall sedan 1954. Deras gift är bland de mest dödligaste i världen. Giftet attackerar hjärtat, nervsystemet och hudcellerna. Och det värsta är att giftet är så pass smärtsam, att de mänskliga offren går i chock, drunknar eller dör av hjärtsvikt innan de ens nått stranden. Du har nästan ingen chans att överleva detta gift om du inte behandlas omedelbart. 

 

Denna manet finns i vattnet kring Asien och Australien!

 

2. King Cobra 

Kungskobran är världens längsta giftorm, den växer upp till 5,6 meter. Ett enda bett av denna dödliga orm kan lätt döda en människa. Denna orm är ännu i stånd att döda en fullvuxen asiatisk elefant inom 3 timmar. Detta gift är inte lika giftigt som andra giftormar, men kungskobran kan injicera 5 gånger mer gift än den svarta mamban och den kan resultera dödlighet upp till 5 gånger snabbare än svarta mamban.

 

3. Marbled Cone Snail

Denna lilla vackra snigel kan vara lika dödlig som de andra djuren på denna lista. En droppe av giftet är så stark att den kan döda mer än 20 människor.

 

Symtomen kan börja omedelbart eller kan börja uppträda efter flera dagar. Det resulterar i intensiv smärta, svullnad, domningar och stickningar. Svåra fall innebär muskelförlamning, synförändringar och man får svårt att andas. Det finns inget motgift.

 

 4. Blue-Ringed Octopus

Denn bläckfisk är mycket liten, lika liten som en golfboll, men dess gift är så mäktig att den kan döda en människa. Egentligen bär den nog gift för att kunna döda 26 vuxna människor inom några minuter. Dess smärtfria bett kan verka harmlösa, men det dödliga giftet börjar arbeta direkt och resulterar i muskelsvaghet, domningar, följt av andningssvårigheter som slutligen kan leda till döden.

 

5. Death Stalker Scorpion

Den här skorpionen är mycket farlig eftersom giftet dom har orsakar allvarliga symtom som, intensiv och outhärdlig smärta, feber, följt av koma, kramper, förlamning och till slut döden. Det är osannolikt att den kan döda en frisk, vuxen människa. Unga barn, gamla eller sjuka personer med hjärtproblem löper den största risken. Denna skorpion kan man hitta i Nordafrika och Mellanöstern.

 

6. Stonefish

Den här fisken orsakar en sådan extrem smärta och chansen är mycket stor att man måste amputera det "utsatta" området. Det beskrivs som den värsta smärtan som människan känner till. Man kan också råka ut för chock, förlamning och vävnadsdöd. Denna fisk kan vara dödliga för människor om inte läkarvård ges inom ett par timmar. 

 

7. The Brazilian wandering spider

Den här spindeln har inte bara ett enormt farligt gift utan den är också farlig eftersom den gömmer sig ofta under dagtid inne i hus, kläder, stövlar, och bilar. Inte så mysigt och bra när den lever nära människor.

 

8. Inland Taipan 

Bara ett enda bett från ormen innehåller tillräckligt mycket gift för att döda 100 vuxna människor eller en armé med 250.000 möss. Dess gift är minst 200 - 400 gånger giftigare än en vanlig kobra. Den här ormen har gift som kan döda en vuxen människa på bara 45 minuter. Lyckligtvis är denna orm väldigt blyg och har inga dokumenterade mänskliga dödsfall.

 

9. Poison Dart Frog

Denna groda är förmodligen den mest giftiga djuret på jorden. Den 5 cm långa grodan har tillräckligt med gift för att döda 10 vuxna människor eller 20.000 möss.

 

 10. Puffer Fish

Haha, denna fisk ser så söt ut! Men det är en fisk som man inte ska ta på. Denna fisk producerar en snabb och en våldsam död. Symtomen är bland annat yrsel, kräkningar, snabb puls, andningssvårigheter och muskel förlamning. Offren dör av kvävning när diafragmans muskler förlamas. De flesta av offren dör efter fyra till 24 timmar. De flesta dödsfall händer när otränade människor fångar och tillagar fisken.

Kommentera inlägget här :