Tips

publicerat i Allmänt;
God morgon! Denna helg har man varit effektiv. Har varit ut till förrådet och hämtat in lättare kläder och andra saker till köket, varit ut med saker, skruvat upp en magnetlist och målat den svart, skrubbat ugnen och spisen och rensat. I fredags satt man i telefon hela dagen för att ringa viktiga samtal för att upplysa att man har fått jobb.

Det är så skönt att vara själv på helgerna när det är fullt upp på vardagarna. Men det är skönt nu när man fått jobb då man kommer jobba vardagar och helger, kommer inte vara så mycket uppe i allt arbete här hemma. Det går som sagt bra när killarna här, det är bara roligt men det blir påfrestande till slut när man är hemma hela dagarna som dom är här. Det är bara helgerna som man kan ta vara på och pusta ut eller vad man ska säga. De första helgerna var jag borta hela helgerna men idag när det gått drygt 7 veckor med bygget börjar det bli frusterande. Men som sagt kommer det bli skönt att få vara borta på veckorna nu och de helgerna man inte jobbar kan man göra nåt roligt :).

Sedan undrar jag om ni har några tips på bra skor/sandaler som man kan ha på jobbet. Man står i princip hela dagarna så det kan inte vara några träningsskor direkt och det måste vara sköna! Jag har hittat dom här nedan, vilka tror ni?





Imorgon ska jag ta en tur på Birsta och kolla på skor/sandaler och en väckarklocka för att sedan åka ut till kusin och moster i Matfors. Hoppas på bra väder så man kan vara ute och åka kolla på hästen som Vilma rider. Hon har ett stort hästintresse och är bara 5 och hon har ridit ett tag. Det måste ligga i släkten. Morfar har alltid haft hästar men sålde iväg dom för några år sedan men han har tränat dom för V75 och sådär. Idag åker han bara och hjälper andra med sina hästar.


Ska fortsätta och pyssla lite här idag så man kan slappna av restena av veckan. Det var tänkt att man skulle göra allt det här som man gjort nu när stambytet är klart men nu när man fått jobb kommer man inte kunna ta 3-4 dagar i sträck och göra allting på en gång. Då passar det perfekt och göra en del nu. Vissa saker kan man självklart inte göra än. Kom på att man måste till Birsta för att handla en hylla och kanske annat smått och gott till den nya toan :).


På måndag har det gått prick 7 veckor sedan dom började sanera badrummet. Alltså ska det på måndag vara 3 veckor tills dom ska vara klara om man räknar på vad chefen sa. Han sa att det skulle ta 10 veckor. Men är ändå orolig för att det är bara en kaklare och det tar han ca: 3 dagar per lägenhet och jag tror han bara gjort 1-2.

 

Min lägenhet är nummer 7-8 av totalt 8:a lägenheter. Dom har inte målat badrumstaket en gång till och inte heller satt mattan på väggarna. Men det går ju fort. Men det som är kvar då är att kakla hela badrummet, foga, sätta klinkers och sedan montera upp allting igen. Det verkar ska gå rör i min hall och i badrummet så att fixa det och elementet verkar ta en hel del tid. Jaja, det är bara ta det som de kommer. Det tråkiga är nu också att chefen och A är helt klar snart och dom har varit här sedan vecka 1. Det enda dom ska göra är att byta diskbänkarna och höja bänken och det verkar som dom ska sätta igång med den här veckan. Sedan försvinner dom.

 

Dags att sätta igång med dagens pyssel :) Kramar!

Kommentera inlägget här :