Efter Birsta tog jag pärlan och for runt till Rusta för att handla ett våffeljärn - äntligen har man en egen. Har lånat mammas förut och ville låna den igen och det var inga problem men dom ska ta upp den till Hassela sedan. Lika bra att ha en egen då. Köpte en billig enare men dom behöver inte vara så dåliga i alla fall. Avslutade turen med en handling på Willys.
Gjorde fullkorns våfflor till lunch för att inviga nya järnet och för att grädden går ut i dag. Då måste man hinna använda upp det, kommer även köra på våfflor till middag. Våfflorna blev jättegoda men väldigt "vass" och mycket mättande. Fick inte ens i mig två stycken :P. Jag bjuder på receptet nedan.
Fullkornsvåfflor
10 stycken (men jag fick många fler)
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
7 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 ägg
2 msk smält smör
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.
Nu blir det att börja fixa med allt inne! På återseende!
Ciao
10 stycken (men jag fick många fler)
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
7 dl mjölk
0,5 tsk salt
2 ägg
2 msk smält smör
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken, äggen och fettet. Låt smeten svälla en stund. Hetta upp våffeljärnet och grädda våfflorna.
Nu blir det att börja fixa med allt inne! På återseende!
Ciao